Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΓΧΩΡΙΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ
ΒΟΤΑΝΑ


Πώς μπορούν να συμβάλλουν
στην πρόληψη
και την αντιμετώπιση ασθενειών


Έγραψε στις 04.12.2015 ο/η: Δημόπουλος Μάριος

Επιστροφή

Η Διατροφολογία και η Φυσική Ιατρική παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολλά χρήματα από έξοδα για ιατρικές ανάγκες και νοσηλεία.

Η υιοθέτηση μιας αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους διατροφής, η λήψη κάποιων βοτάνων και διατροφικών συμπληρωμάτων, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η διακοπή του καπνίσματος και η γυμναστική είναι οι κύριες αλλαγές, που θα αλλάξουν ριζικά την υγεία μας και θα μας προστατέψουν από ποικίλες ασθένειες, από λήψη χημικών φαρμάκων ή εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Στη χώρα μας φύονται εκατοντάδες βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτούσια (ως αφεψήματα) είτε ως βοτανικά σκευάσματα και εκχυλίσματα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες και να προφυλάξουμε την υγεία μας.

Ας δούμε δειγματοληπτικά μερικά βότανα του ελλαδικού χώρου και πώς αυτά μπορούν να συνεισφέρουν στην υγεία μας:

Αγκινάρα
Η αγκινάρα ως εκχύλισμα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας από λιπαρά φαγητά, των ηπατικών προβλημάτων (αυξάνει τη ροή της χολής), της υψηλής χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Άγρια τριανταφυλλιά
Η άγρια τριανταφυλλιά, ένα φυτό, που φύεται στην Ελλάδα, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βοηθά κατά του κρυολογήματος. Από το φυτό αυτό μπορεί να παρασκευαστεί φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα.


 
 
 
 
 


Γαϊδουράγκαθο
Το γαϊδουράγκαθο βοηθά στην προστασία του ήπατος και στη θεραπεία των ηπατικών ασθενειών. Η αποτοξίνωση του ήπατος είναι το Α και το Ω για την υγεία μας. Είναι απαραίτητο για τους αλκοολικούς, αφού προστατεύει το συκώτι τους. Στο εξωτερικό παρασκευάζουν διατροφικά συμπληρώματα από γαϊδουράγκαθο, γνωστά με τη διεθνή ονομασία του φυτού Milk Thistle.

Ιπποκαστανιά
Η ιπποκαστανιά φύεται στη βόρεια Ελλάδα. Είναι ένα φυτικό φάρμακο για τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια και τους κιρσούς.

Ιπποφαές
Το ιπποφαές είναι μια γνωστή υπερτροφή. Περιέχει 190 ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, καροτενοειδή και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Προσφέρει τόνωση, ευεξία και ενέργεια και καλύτερο δέρμα. Συστατικά του έχουν φανεί, ότι μπορούν να βοηθήσουν στον καρκίνο, στην καρδιοπάθεια και σε ηπατικά προβλήματα.

Κρεμμύδι
Το κρεμμύδι, που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο πιάτο μας, έχει αντιοξειδωτική και υπογλυκαιμική δράση και μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου. Λόγω της κουερσετίνης που περιέχει έχει φανεί, ότι μειώνει τα ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου. Προστατεύει από την καρδιαγγειακή νόσο.


 

ΚΡΟΚΟΣ (ΣΑΦΡΑΝ)
   Κρόκος (Σαφράν)
Η Ελλάδα παράγει τον καλύτερο κρόκο παγκοσμίως. Περιέχει ένα υδατοδιαλυτό καροτένιο, που ονομάζεται κροκίνη, και αυτό κυρίως το συστατικό οφείλονται οι αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές επιδράσεις του. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αποτρέπει την οξείδωση της χοληστερίνης. Η κίτρινη χρωστική του μπορεί να αντικαταστήσει μερικά από τα συνθετικά πρόσθετα τροφών.
 
Λυγαριά
Η λυγαριά καταπολεμά τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, όπως ευερεθιστότητα, πονοκεφάλους, εναλλαγές στη διάθεση και ευαισθησία στο στήθος.

Από το φυτό αυτό ξένες χώρες παρασκευάζουν διατροφικά συμπληρώματα, γνωστά ως Vitex Agnus Castus.
 
Μαϊντανός
Ο μαϊντανός είναι πλούσια πηγή χλωροφύλλης και αντιοξειδωτικών βιταμινών. Μπορείτε να αποχυμώνετε τον μαϊντανό και τον πίνετε ή να τον βάζετε στα φαγητά σας.

Ρίγανη

Η ρίγανη έχει αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Καταπολεμά τον μύκητα Candida.


Σκόρδο
Το σκόρδο έχει αντιμικροβιακή δράση, προστατεύει την καρδιά, μειώνει την πίεση και προστατεύει από τον καρκίνο.

Τριγωνέλλα
Βότανο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι έλληνες και διεθνώς ονομάζεται Fenugreek (=σανό από την Ελλάδα). Οι σπόροι του βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου και της χοληστερίνης.

Τσάι του βουνού
Το τσάι του βουνού έχει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αγχολυτική δράση. Μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Γερμανοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Magdeburg βρήκαν ότι προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα χρησιμοποιείτο ως φάρμακο από τον Ιπpοκράτη και τον Γαληνό. Περιέχει πλήθος βιταμινών και μετάλλων. Αυξάνει την αιμοσφαιρίνη, έχει διουρητική δράση και βοηθά στις παθήσεις των νεφρών.

Από τα φύλλα της τσουκνίδας παρασκευάζεται φυσικό φάρμακο κατά της αρθρίτιδας.

Από τη ρίζα της τσουκνίδας παρασκευάζεται φυσικό φάρμακο, που καταπολεμά την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Και τα δύο αυτά φυτικά φάρμακα παρασκευάζονται ως συμπληρώματα στο εξωτερικό.
  
Υπερικό (Βαλσαμόχορτο)

Το υπερικό ή βαλσαμόχορτο, γνωστό ως St John’s Wort, καταπολεμά την ήπια κατάθλιψη.
Στο εξωτερικό παρασκευάζουν βοτανικά συμπληρώματα από αυτό το φυτό.
 
Φύλλα ελιάς
Τα φύλλα ελιάς είχαν λοιδορηθεί πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα με τον υποτιμητικό ρόλο «φραπελιά». Όμως η επιστήμη άλλα δείχνει.
Τα φύλλα ελιάς έχουν αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή, αντι-υπερτασική, αγγειοδιασταλτική και υπογλυκαιμική δράση. Περιέχουν χλωροφύλλη, που συμβάλλει στην αποτοξίνωση του σώματος και στην πρόληψη από καρκίνο.
  
Τα φύλλα της ελιάς έχουν αναγνωριστεί ως φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Ήπιο διουρητικό για χρήσεις σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, με σκοπό τη ρύθμιση της λειτουργίας των νεφρών, είναι η ένδειξη, που κατάφεραν να κατοχυρώσουν έλληνες επιστήμονες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στις 22 Νοεμβρίου 2011. Ξένες χώρες παρασκευάζουν συμπληρώματα από φύλλα ελιάς.

Οικονομικό όφελος
Και ας δούμε τώρα πώς θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε χρήματα. Εκτός από την αλλαγή στη διατροφή και τη λήψη βοτάνων, τα διατροφικά συμπληρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών.
  
Θα σας παρουσιάσω μια μελέτη, που έγινε το 2007 από την DSEA (Dietary Supplement Education Alliance), έναν αμερικανικό οργανισμό, ο οποίος ασχολείται με τον ρόλο των διατροφικών συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι:
  
Η χρήση συμπληρώματος ιχθυελαίου καθημερινά σε άτομα άνω των 65 ετών έχει ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξοδα ιατρικής φροντίδας και αποφυγή 374.301 εισαγωγών σε νοσοκομεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η χρήση συμπληρωμάτων ασβεστίου και βιταμίνης D από μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή 776.000 εισαγωγών σε νοσοκομεία για κατάγματα γοφού, κάτι που συνεπάγεται εξοικονόμηση 16,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα χρειάζονταν για τη νοσηλεία αυτών των ατόμων.

Τα συμπληρώματα λουτεΐνης και ζεαξανθίνης (φυσικά καροτενοειδή) σώζουν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, προλαμβάνοντας 190.927 άτομα να χάσουν την όρασή τους από εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

Η οστεοπόρωση δεν αφορά μόνο στις γυναίκες, έχει γίνει επιδημία και στους άνδρες. Το ετήσιο κόστος της ανδρικής οστεοπόρωσης έχει υπολογιστεί σε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο στη Γαλλία.

Φανταστείτε πόσα χρήματα θα μπορούσε να εξοικονομήσει η Ελλάδα από την πρόληψη της ανδρικής και γυναικείας οστεοπόρωσης.

Δημιουργία και εξαγωγή
βοτανικών προϊόντων και υπερτροφών

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον βοτανολογικό της πλούτο και να παράγει βοτανικά συμπληρώματα ή συμπληρώματα υπερτροφών (superfoods) και να τα εξάγει.
 
Τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι ανταγωνίσιμα των αντίστοιχων προϊόντων του εξωτερικού λόγω των καλών πρώτων υλών της ελληνικής γης, καθώς και μέσω καμπάνιας για την μεσογειακή διατροφή και τον βοτανολογικό πλούτο της χώρας.
  
Αναγνώριση
της Φυσικής Ιατρικής στην Ελλάδα

Η ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την πρόληψη των ασθενειών και τη φυσική υγεία ήδη από το σχολείο με ειδική διδακτέα ύλη και η αναγνώριση της Φυσικής Ιατρικής και άλλων εναλλακτικών θεραπειών στη χώρα μας και η διδασκαλία τους σε ειδικά πανεπιστήμια και κολλέγια, όπως γίνεται σε σοβαρές χώρες του εξωτερικού (ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία), θα φέρουν μια μεγάλη επανάσταση στην Υγεία και στην Οικονομία της Ελλάδας.

Στην Αμερική, για παράδειγμα, η Naturopathy αναγνωρίζεται επίσημα σε πολλές πολιτείες, και κάποιος, αφού τελειώσει την 5χρονη εκπαίδευσή του σε ειδικό πανεπιστήμιο, μπορεί να δουλέψει και σε νοσοκομεία ως επιστήμονας Υγείας.

Στην Αγγλία παρομοίως, η Φυσική Ιατρική διδά-
σκεται σε
αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Μόνο σε υπανάπτυκτες χώρες δεν αναγνωρίζεται ή σε πρώην κομμουνιστικές βαλκανικές χώρες.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα αν θέλουμε να θεωρούμαστε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος.
Σημειώσεις:

Ο κ. Δημόπουλος είναι διατροφολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε Φιλολογία με ειδικότητα στη Γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια στράφηκε προς τις φυσικές θεραπείες και σπούδασε Κλινική Διατροφολογία (Λονδίνο, New Jersey). Είναι μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition και του American Association of Drugless Practitioners. Έχει εκπαιδευθεί στη Φυσική Ιατρική στα British Institute of Homeopathy (New Jersey, USA), Trinity College of Natural Health (Indianapolis, USA), International Society of Homotoxicology (Baden-Baden, Germany) και University of California (San Francisco), (σεμινάρια). Σήμερα, εκπαιδεύεται για απόκτηση πτυχίου Doctor of Naturopathy. 

Έχει γράψει τα βιβλία:
«Οι θεραπείες του καρκίνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» (έκδ. Εύανδρος, 2004)
«Τα μυστικά της μακροζωίας» (έκδ. Εύανδρος, 2005)
«Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος» (έκδ. Etra, 2011)
«Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης του καρκίνου» (έκδ. Etra, 2013)
«Κρέας: Όλη η αλήθεια» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Αιωνόβιοι; Ναι! Όλα τα μυστικά» (έκδ, Κάδμος, 2014)
«Πόνος στη μέση. Φυσικές θεραπείες» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Νικήστε την αρθρίτιδα» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Έμπολα: Όλη η αλήθεια» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Υπερτροφές: Γίνετε αιωνόβιοι» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Γάλα: Πόσο αθώο είναι;» (έκδ. Κάδμος, 2014)
«Συντηρητικά στα τρόφιμα: Ευζωία ή θάνατος;» (έκδ. Κάδμος, 2015)
«Νικήστε τις ασθένειες με τα βότανα» (2 τόμοι, έκδ. Κάδμος, 2015)
«Φυσικό κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ» (έκδ. Κάδμος, 2015)
«Μείνετε για πάντα νέοι χωρίς πόνους» (έκδ. Κάδμος, 2015)
«Νικήστε τις φλεγμονές» (έκδ. Κάδμος, 2015)
«Θεραπεύστε τις ασθένειες με τσάι» (έκδ. Κάδμος, 2015)
«Μπαχαρικά: Μείνετε υγιείς τρώγοντας» (έκδ. Κάδμος, 2015)

Υπήρξε επιμελητής του βιβλίου «Natural Medicine, Οδηγός αναφοράς συμπληρωμάτων διατροφής και βοτάνων για φαρμακοποιούς, γιατρούς, διατροφολόγους και άλλους ειδικούς της υγείας» (επιμέλεια και εποπτεία έκδοσης), εκδ. Etra, Αθήνα, 2013.

Το 2007 εξέδωσε το περιοδικό υγείας NutriHealth. Είναι συνεργάτης των εκδόσεων
«Etra» και «Κάδμος» και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας «Holistic Life» και του περιοδικού «Hellenic Nexus». Είναι καθηγητής στη Σχολή Εναλλακτικών Θεραπειών «Natural Health Science».Διαβάστε άρθρα
του Μάριου Δημόπουλου στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Φυσικές θεραπείες του καρκίνου
Φυτά με αντικαρκινική δράση
Χημειοθεραπεία–ακτινοβολίες:  Αναπόδεικτες, αναποτελεσματικές και επικίνδυνοι μέθοδοι
Προσταγλανδίνες, αντιοξειδωτικά και καρκίνος
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη ιατρική απάτη
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης της χοληστερίνης
Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία

Η νηστεία της Σαρακοστής βλάπτει σοβαρά την υγεία
Γάλα: Βλαβερή τροφή μετά τον απογαλακτισμό
Γιατί χαλάνε τα δόντια μας;
Ήλιος: Ευεργέτης της υγείας μας
Σύγχρονη Ιατρική: Μια «θρησκεία» του φόβου
Γιατροί−φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου
Κρεατοφαγία και ιχθυοφαγία στην αρχαία Ελλάδα
Το παραμύθι «ζέα»
Φυσικές μέθοδοι θεραπείας της αρθρίτιδαςΔιαβάστε τη συνέντευξη

του κ. Δημόπουλου
στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Η ανοησία της χορτοφαγίας
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
~
"καθώς και μέσω καμπάνιας για την μεσογειακή διατροφή"
Α, τώρα κατάλαβες ότι η μεσογειακή διατροφή είναι καλή και δεν έχει σχέση με τον ελληνική κουζίνα των λαδερών και υπερ-μαγηρεμένων!
"Η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει τον βοτανολογικό της πλούτο και να παράγει βοτανικά συμπληρώματα ή συμπληρώματα υπερτροφών (superfoods) και να τα εξάγει."
Όντως, κορόιδα υπάρχουν παντού. Οι "υπετροφές" είναι καθαρά ένα διαφημιστικό τρυκ για να πουλήσουν οι εταιρίες. Τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται όταν η δίαιτα είναι ισορροπημένη χωρίς να αποκλείονται ομάδες τροφίμων απο τη διατροφή.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_supplement#Medical_uses

03.12.2015, 22:32:08

Ανώνυμος 35969 έγραψε...
Bielidopoulos: ''Τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται όταν η δίαιτα είναι ισορροπημένη χωρίς να αποκλείονται ομάδες τροφίμων από τη διατροφή.;;''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς για σένα, από την αρχαιότητα οι γιατροί ανέτρεχαν σε φυτικά φαρμακευτικά βότανα για τη θεραπεία των ασθενειών, διότι η διατροφή αφ' εαυτής, καίτοι σημαντική, δεν είναι μόνη της αρκετή. Αν έχεις ρευματοειδή αρθρίτιδα, δεν θα τρως μόνο μαρούλια για να θεραπευτείς!
03.12.2015, 23:47:02

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Αν έχεις ρευματοειδή αρθρίτιδα, δεν θα τρως μόνο μαρούλια για να θεραπευτείς!"
Αυτό που κολλάει; Έχεις ιδέα τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή χωρίς αποκλεισμό καμίας ομάδας τροφίμων; Αναβλύζουσα βλακεία - σεσημασμένη μπουρδολογία. Τα συμπληρώματα σε χάπια, κάψουλες και ταμπλέτες δεν θεραπεύουν καμία χρόνια νόσο. Πόσο μάλλον οι υπερδοσολογίες βιταμινών που ονειρεύεσαι. Έχεις κάνει πλύση εγκεφάλου στον εαυτό σου. Γύρνα στην φιλοσοφική να κάνεις ντιμπέιτ με τους παπάδες να τα βλέπουμε να γελάμε και με τους μεν και με τους δε.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αμέτρητες αναφορές και μελέτες για τις παρενέργειες και τα προβλήματα που προκαλούν τα συμπληρώματα και οι πολυβιταμίνες. Ένα παράδειγμα:
"Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που ελάμβαναν περισσότερα από 14,9 mg βιταμίνης Ε ημερησίως κατά τους δύο πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης είχαν εννιαπλάσιο κίνδυνο να φέρουν στον κόσμο παιδί με καρδιολογικό πρόβλημα."
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=262688

04.12.2015, 10:30:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Στο διαφημιστικό βιβλιαράκι, όπως και πάνω στη συσκευασία, των συμπληρωμάτων Eviol της φαρμακοβιομηχανίας GAP αναφέρονται τα εξής:
"Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσονται μακριά από τα μικρά παιδιά. Το προιόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία μιας ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας."
Ποια είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση της εταιρίας; 1 κάψουλα την ημέρα με το φαγητό και όχι για μακρό χρονικό διάστημα.

04.12.2015, 10:31:38

Ανώνυμος 35973 έγραψε...
"Α, τώρα κατάλαβες ότι η μεσογειακή διατροφή είναι καλή και δεν έχει σχέση με τον ελληνική κουζίνα των λαδερών και υπερ-μαγηρεμένων!".
Eγώ το διάβασα το άρθρο και δεν κατάλαβα να λέει αν είναι καλή ή κακή η μεσογειακή διατροφή. Απλά λέει, να εκμεταλλευτούμε τη διαφήμισή της.
Μήπως είσαι λιγάκι προκατειλημμένος dear Bielidopoulos? Kι άλλη μια φορά θυμάμαι σε διατροφικό θέμα είχες ξεσκιστεί να γράφεις με 3000 λινκς.
Το άρθρο μιλάει για τη θεραπευτική αξία κάποιων βοτάνων της ελληνικής γης. Τι χτυπιέσαι εσύ;
Έχεις κάψει λίγο μπιέλα στο θέμα μου φαίνεται.....
(Σε παρακαλώ μην μου αραδιάσεις πάλι λινκς, βαριέμαι και δεν κοιτάω ποτέ κανένα, δεν ξέρω αν το έχει χόμπι και κανένας άλλος να τα κοιτάει, βέβαια.....)
04.12.2015, 12:19:12

Bielidopoulos έγραψε...
@35973
Ναι, όπως η φραπελιά!

Δεύτερη παράγραφος:
"Η υιοθέτηση μιας αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους διατροφής, η λήψη κάποιων βοτάνων και διατροφικών συμπληρωμάτων, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η διακοπή του καπνίσματος και η γυμναστική είναι οι κύριες αλλαγές, που θα αλλάξουν ριζικά την υγεία μας και θα μας προστατέψουν από ποικίλες ασθένειες, από λήψη χημικών φαρμάκων ή εισαγωγή στο νοσοκομείο."
Α, μάλιστα. Από τις υπερδόσεις βιταμινών που θεραπεύουν πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν περάσαμε στη λήψη "κάποιων" βοτάνων και συμπληρωμάτων. Εμ βέβαια, διότι υπάρχουν τα κακά συμπληρώματα και τα καλά που θεραπεύουν καρκίνους, οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά, εγκεφαλοπάθειες και δεν συμμαζεύεται...
Και τώρα προέκυψε το άλλο φρούτο: θεραπεία καρκίνων και χρόνιων νόσων με ματζούνια και βότανα. Όπως η κωμικοτραγική περίπτωση essiac:
https://en.wikipedia.org/wiki/Essiac
Και όχι μόνο αυτά, αλλά μπήκαν και στη φόρμουλα και τα: παχυσαρκία, κάπνισμα, έλλειψη γυμναστικής. Μα συγγνώμη αυτά τα λέει και η κλασσική ιατρική. Και αν σε αυτά προσθέσουμε και τα: αλκοόλ, καθιστική ζωή, ρύπανση του αέρα, άγχος, στρες, κατάθλιψη, έχεις όλους τους πρωτογενείς παράγοντες που συμβάλλουν στις χρόνιες ασθένειες της εποχή μας. Κάνω λάθος;

Παρεμπιπτόντως κοτζάμ φαρμακοβιομηχανία αναφέρει ρητά στις συσκευασίες των leading product βιταμινούχων συμπληρωμάτων της ότι αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ισορροπημένης δίαιτας και ως πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία μιας ανθρώπινης νόσου. Εμείς οι καταναλωτές τί να πιστέψουμε; Τσαρλατανίστικες θεωρίες ή την εταιρία; Για βάλε λίγο το μυαλουδάκι σου να δουλέψει.

04.12.2015, 12:38:16

Ανώνυμος 35975 έγραψε...
Δεν σου έγραψε τέτοια πράγματα που του καταμαρτυρείς. Εσύ τα έβγαλες. Δεν σε καταλαβαίνω.
04.12.2015, 12:57:52

Bielidopoulos έγραψε...
~
Έχεις χάσει επεισόδια. Δικό σου πρόβλημα.
Αν τώρα εσύ θες να χαπακώνεσαι με συμπληρώματα και να παίρνεις ματζούνια είναι δική σου επιλογή. Δεν με αφορά. Αλλού είναι η ουσία. Στο ότι δεν προσφέρουν αυτά που υπόσχονται.

04.12.2015, 13:30:18

Ανώνυμος 35978 έγραψε...
Αυτός τώρα νομίζει ότι απαντά στον Δημόπουλο Ανώνυμος 35973 έγραψε...!!! χαχαχα
Κοτζάμ φαρμακευτική!!! χαχαχα
Το ότι π.χ. η ασπιρίνη σε κάποιες μελέτες προλαμβάνει το έμφραγμα και σε κάποιες άλλες δεν φάνηκε να βοηθά, αλλά και ότι μπορεί και να σκοτώσει κόσμο, και την παίρνουμε από το περίπτερο, αυτό δεν προβληματίζει το τρολ.
Τα φαρμακευτικά φυτά λοιπόν είναι τσαρλατανιές, αλλά το 60% των φαρμάκων έχουν ως βάση τους τα βότανα! Και επί 4000 χρόνια οι άνθρωποι αυνανίζονταν που έπαιρναν βότανα για να θεραπεύσουν τις παθήσεις τους!
Μην συνεχίζεται να τρέφεται τα τρολ!
04.12.2015, 14:37:16

Ανώνυμος 35979 έγραψε...
Έγραψες:
"Παρεμπιπτόντως κοτζάμ φαρμακοβιομηχανία αναφέρει ρητά στις συσκευασίες των leading product βιταμινούχων συμπληρωμάτων της ότι αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ισορροπημένης δίαιτας και ως πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία μιας ανθρώπινης νόσου."
Βρε φίλε μου, συμπληρώματα είναι, το λέει και το όνομά τους.
Δεν λέγονται υποκατάστατα διατροφής. Συμπληρώματα διατροφής. Δεν σου λέει κανένας να σταματήσεις να τρως και να παίρνεις χαπάκια. Αλλά ένας γνωστός μου είχε αναιμία αν θυμάμαι καλά κι ο γιατρός του έδωσε σίδηρο, μιας γνωστής μου που ήταν έγκυος, ο γιατρός της έδωσε ασβέστιο. Τι πρόβλημα έχουμε με αυτά; Τι αντίθετο σου είπε το άρθρο και χτυπιέσαι; Ειλικρινά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Ποια επεισόδια έχω χάσει;
Λέει να μην καπνίζεις, να κάνεις γυμναστική και τέτοια. Και λες ότι και οι γιατροί τα λένε αυτά. Ε, λοιπόν; Που είναι οffside? Σου είπε να καπνίζεις και να γίνεις χοντρός;
Προκατειλημένος είσαι φίλε μου, φουλ. Μπορεί και να έχετε τσακωθεί και για γκόμενες, δεν ξέρω, πάντως το άρθρο καλά τα λέει, εξ όσων καταλαβαίνω, κι εσύ του τα χώνεις για άσχετα πράγματα, που δεν έχει πει. Ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι.
Το χαμένο επεισόδιο
04.12.2015, 15:26:15

Ανώνυμος 35980 έγραψε...
Να τονίσουμε ότι η επίσημη ιατρική δίνει υποχρεωτικά φολικό οξύ στις έγκυες, γιατί το φολικό οξύ αποτρέπει την ανώμαλη γέννηση βρεφών με ανοικτό εγκέφαλο ή σπονδυλική στήλη, Έτσι πέθαιναν τα παιδιά, ενώ με το φολικό οξύ δεν πεθαίνουν! Μα γιατί μια έγκυος έχει ανάγκη να πάρει φολικό οξύ; Αφού είναι ένα άχρηστο συμπλήρωμα! Που αν δεν το πάρει μπορεί να πεθάνει το παιδί της...
04.12.2015, 15:45:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Το ότι π.χ. η ασπιρίνη σε κάποιες μελέτες προλαμβάνει το έμφραγμα και σε κάποιες άλλες δεν φάνηκε να βοηθά, αλλά και ότι μπορεί και να σκοτώσει κόσμο, και την παίρνουμε από το περίπτερο, αυτό δεν προβληματίζει το τρολ."
Έτσι είναι. Και στο κάπνισμα όπου υπάρχουν 100.000 χημικές ουσίες, άλλες έχουν θετικές, άλλες αρνητικές και άλλες ουδέτερες επιπτώσεις. Για αυτό μετά έρχεται η επίσημη επιστήμη και βγάζει μια ετυμηγορία, ένα τελικό συμπέρασμα με τα μέχρι τώρα γνωστά και αποφαίνεται αν το κάπνισμα εντέλλει βλάπτει ή όχι. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σκοντάφτεις σε κάτι τόσο απλό. Α χαζορωμιός είσαι, εμ πέστο έτσι. Το ίδιο και με τα συμπληρώματα και τα ματζούνια. Στη 1 μελέτη που βρίσκει κάτι θετικό αντιστοιχούν 100 και βάλε που υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο. Έρχεται λοιπόν η ιατρική ετυμηγορία και λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα συμπληρώματα και τα ματζούνια θεραπεύουν χρόνιες ασθένειες. Άρα τί συζητάμε.

@35979
Η λογική έχει πάει περίπατο. Σε μένα απαντάς; Αφού άλλα έχω γράψει άλλα απαντάς. Αν του λόγου σου θες να χαπακώνεσαι με άχρηστες υπερδόσεις βιταμινών, με ματζούνια και νερό με ζάχαρη και να νομίζεις ότι προλαμβάνεις ή θεραπεύεις χρόνιες ασθένειες με γειά σου με χαρά σου. Οι βιταμίνες που θα δώσει ο γιατρός για σύντομο χρονικό διάστημα για την έγκυο ή τον καταβεβλημένο από το έιντζ είναι άλλο θέμα. Εδώ ο συντάκτης υποστηρίζει θεραπεία ασθενειών με ματζούνια και συμπληρώματα, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, πλην κάποιων μελετών που έχει ψαρέψει από το mercola.com. Βέβαια παρατηρώ ότι από τα προηγούμενα άρθρα του έχει βάλει πολύ νερό στο κρασί τιυ. Αν συνεχίσει έτσι θα πρέπει να εκδόσει άλλα τόσα βιβλία για να αναιρέσει τα προηγούμενα βιβλία!
lol

04.12.2015, 16:39:21

Ανώνυμος 35982 έγραψε...
Άντε ρε πηγαίνετε από εδώ ρε κουκουρούκου όλοι σας, πηγαίνετε να κάνετε κανένα εμβόλιο για τη γρίπη, χειμώνας μπαίνει, να γλυτώσετε και την φονική επιδημία, που πάλι είναι προ των πυλών, όπως είπαν και φέτος οι έγκριτοι ιατροί μας....
04.12.2015, 18:36:24

Ανώνυμος 35983 έγραψε...
Οι γιατροί που συνιστούν εφ' όρου ζωής ασβέστιο και βιταμίνη D για τις γυναίκες με οστεοπόρωση, και αυτοί χαζοί, ε;;; Οι γιατροί που συνιστούν μαγνήσιο στους ασθενείς που παθαίνουν μυικές κράμπες, και αυτοί χαζοί, ε; Το ότι παίρνεις μαγνήσιο και δεν παθαίνεις πια μυικές κράμπες, και αυτό μαντζουνοτσαρλατανισμός είναι, ε; Δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο, φανατικέ Bielidopoulos. Μας έπρηξες από χθες!
04.12.2015, 20:50:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τα ξαναγράφω μπας και τα καταλάβεται. Δηλαδή τι να καταλάβεται.
Οι γιατροί που γράφουν βιταμίνες, π.χ. σε έγκυο ή σε κάποιον που έχει αδυνατίσει από κάποια ασθένεια (όπως AIDS), δεν τις γράφουν για να θεραπεύσουν την ασθένεια. Και δεν τις γράφουν για πάντα. Είναι σαν να λέει κάποιος: ο Σωκράτης είναι άνθρωπος, ο Σωκράτης είναι φιλόσοφος, άρα όλοι οι άνθρωποι είναι φιλόσοφοι.. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό.
Κάποιος λέει ότι τον έπρηξα. Μα γιατί; Έγραψα την άποψή μου και την τεκμηρίωσα. Δεν απαγορεύω σε κανέναν να καταπίνει κάψουλες συμπληρωμάτων ή ματζούνια (βλέπε "θεραπευτικά βότανα"). Πάρτε όσο ασκορβικό και φολικό οξύ τραβάει ο οργανισμός σας. Καταναλώστε όση φραπελιά αντέχετε. Δεν μου καίγεται καρφάκι. Εγώ άλλο λέω: ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα συμπληρώματα και τα ματζούνια θεραπεύουν χρόνιες ασθένειες. Αντιθέτως όλα αυτά τα σκευάσματα που τα παράγουν οι φαρμακοβιομηχανίες μπορεί να είναι είτε επικίνδυνα είτε απλά δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε πέραν του φαινομένου placebo. Και δεν προσφέρουν τίποτε όταν είτε αποτελούνται από ζάχαρη και νερό, είτε οι βιταμίνες τους έχουν οξειδωθεί διότι δεν έχουν τα κατάλληλα συντηρητικά μέσα. Άντε βγάλε τώρα άκρη.
Επίσης πως γίνεται κοτζάμ φαρμακοβιομηχανία (http://www.gap.gr/) να προωθεί το γνωστό Eviol στα φαρμακεία και να αναφέρει ρητά ότι τα συμπληρώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ισορροπημένης δίαιτας και ως πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία μιας ανθρώπινης νόσου. Τέλος αν κάποια βιταμίνη ή κάποιο ιχνοστοιχείο δείχνει να συνεισφέρει σε κάτι (όχι από μόνο του, αλλά σε συνδυασμό με την υπάρχουσα θεραπεία), η κλασσική ιατρική θα το ενσωματώσει και δεν βλέπω για πιο λόγο να μην το κάνει. Σιγά μην ρωτήσει την γνώμη του κάθε τσαρλατάνου. Επαναλαμβάνω, τους καραγκιόζηδες που πουλάνε μαγκιά τους έχω γραμμένους, ας χαπακωθούν με όσα χάπια και ταμπλέτες αντέχουν.

04.12.2015, 21:44:37

Bielidopoulos έγραψε...
~
In early 20th century there were great hopes for supplements, but later research has shown these hopes were unfounded.[26]
"Antioxidant paradox" means the fact that even though fruits and vegetables are related to decreases in mortality, cardiovascular diseases and cancers, antioxidant nutrients do not really seem to help. According to one theory, this is because some other nutrients would be the important ones.[27][28] Multivitamin pills have neither proved useful[4] but may even increase mortality.[29]
Omega-3 fatty acids and fish oils from food are very healthy, but fish oil supplements are recommended only for those suffering from coronary artery diseases and not eating fish. Latest research has made the benefits of the supplements questionable even for them. Contrary to claims, fish oils do not decrease cholesterol but may even raise the "bad" LDL cholesterol and cause other harms. Also the use of cod liver oil is criticized by scientists.[30]
Alice Lichtenstein, DSc, chairwoman of the American Heart Association (AHA) says that even though omega-3 fatty acids from foods are healthy, the same is not shown in studies on omega-3 supplements. Therefore one should not eat fish oil supplements unless one suffers from heart diseases.[31]
https://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_supplement#Use_as_food_replacement
Και κλάμα η κυρία!

04.12.2015, 21:46:44

Ανώνυμος 35986 έγραψε...
Eμβόλιο για τη γρίπη έκανες;
04.12.2015, 22:20:51

Ανώνυμος 35987 έγραψε...
Μια ανάλυση δημοσιευμένων και αδημοσίευτων τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών (415 ασθενείς) έδειξε ότι 600-900 mg αποξηραμένης σκόνης σκόρδου την ημέρα μπορεί να έχει κλινική αξία σε άτομα με ήπια υπέρταση (1). Άλλοι ερευνητές έχουν παρατηρήσει 5,5% μείωση της συστολικής πίεσης του αίματος και μέτρια μείωση της διαστολικής πίεσης του αίματος από τη λήψη εκχυλίσματος πεπαλαιωμένου σκόρδου (2). Το σκόρδο ασκεί επιπρόσθετη καρδιαγγειακή προστασία αραιώνοντας το αίμα και δρώντας ως ινωδολυτικός παράγοντας. Γερμανοί ερευνητές ανέφεραν επιτυχία στη θεραπεία της κοιλιακής ταχυκαρδίας και της κολπικής μαρμαρυγής καθώς και της διάρκειας των αρρυθμιών με σκόρδο (3).

1. Silagy C.A., Neil H.A., A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure, J Hypertens, 12 (4):463-8, 1994
2. Steiner M., et al., A double-blind crossover study in moderately hypercholesterolemic men that compared the effect of aged garlic extract and placebo administration on blood lipids, Am J Clin Nutr, 64 (6):866-70, 1996
3. Isensee H., Rietz B., Jacob R., Cardioprotective actions of garlic (Allium sativum), Arnzeim Forsch/Drug Res, 43(1):94-98, 1993

Και κλάμα ο Βιελιδόπουλος!!!

04.12.2015, 22:51:46

Ανώνυμος 35988 έγραψε...
Τσάι του βουνού
Μελέτες μιας ερευνητικής ομάδας από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Ιωαννίνων που εξέτασε τη σύσταση του αφεψήματος του είδους Sideritis clandestina έδειξαν ότι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αγχολυτικές δράσεις. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες οφείλονται στους διαφορετικούς γλυκοζίτες της απιγενίνης, που περιέχονται σε αυτό σε μεγάλο ποσοστό. Το αιθέριο έλαιο του τσαγιού του βουνού και ιδιαίτερα αυτό της μαλοτίρας είναι ιδιαίτερα δραστικό αντιμικροβιακό, λόγω της περιεκτικότητάς του σε καρβακρόλη. Σύμφωνα με μία μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα εκχυλίσματα των Sideritis euboea και Sideritis clandestina μπορούν να συνεισφέρουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς προστατεύουν έναντι της απώλειας της οστικής πυκνότητας και ενισχύουν τη μηχανική αντοχή των οστών.

Και κλάμα ο Βιελιδόπουλος!
04.12.2015, 22:59:32

Ανώνυμος 35989 έγραψε...
Τσάι του βουνού: Η πιο δραστική ουσία για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ

Επιπλέον μελέτες από τη Γερμανία υποστηρίζουν ότι το τσάι του βουνού μπορεί να προστατεύει έναντι της νόσου του Αλτσχάϊμερ. «Εδώ και επτά χρόνια είχαμε πειραματιστεί με 150 φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία» αναφέρει ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Magdeburg και διευθυντής του ομώνυμου Ερευνητικού Κέντρου για Νευρολογικές Ασθένειες, Jens Pahnke. Η εικοσαμελής επιστημονική ομάδα ανέλυε τα συστατικά των φυτών και τα δοκίμαζε σε πειραματόζωα, χωρίς ωστόσο σημαντική ωφέλεια. «Από έρευνά μας στο Ιντερνετ, μάθαμε για τις ιδιότητες του ελληνικού βοτάνου και αποφασίσαμε να το παραγγείλουμε το 2010», θυμάται ο Γερμανός καθηγητής. «Είχαμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!» περιγράφει ο ίδιος. Συγκεκριμένα, όταν αυτό δίδεται σε ποντίκια για 25 μέρες περιορίζει τη βλάβη του εγκεφάλου σε ποσοστό περίπου 80%. Το επόμενο «καλύτερο» αποτέλεσμα είχε το συστατικό Τhiethylperazin, που όμως φτάνει το 70%. Ο 38χρονος καθηγητής, που κουράρει 1.500 ασθενείς από όλο τον κόσμο ετησίως, δοκίμασε τις ιδιότητες του τσαγιού του βουνού και στους ανθρώπους. «Πίνοντας καθημερινά τσάι για έξι μήνες, η ασθένεια υπαναχωρεί στο επίπεδο που ήταν εννέα μήνες νωρίτερα και μετά από αυτό σταθεροποιείται σημαντικά», εξηγεί. «Είχα ασθενή, που είχε πρόβλημα μνήμης και προσανατολισμού και είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσε ούτε στην τουαλέτα να πάει μόνος τους» διηγείται. «Του χορήγησα τσάι για δύο μήνες και τώρα έχει βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό που ετοιμάζεται να πάει διακοπές με έναν φίλο τους στις Αλπεις», τονίζει.

Και κλάμα η κυρία!!!
04.12.2015, 23:01:10

Ανώνυμος 35990 έγραψε...
Εχινάκεια κατά του κρυολογήματος

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η εχινάκεια έχουν ανοσοδιεγερτικές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοστατικές και μυκητοστατικές ιδιότητες. Διάφορες διπλές-τυφλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει το όφελος της εχινάκειας στη θεραπεία των κρυολογημάτων και της γρίπης (1-5).

1. Melchart D., et al., Immunomodulation with Echinacea – a systemic review of controlled clinical trials, Phytomedicine, 1:245-54, 1994
2. Dorn M., Knick E., Lewith G., Placebo-controlled, double-blind study of Echinacea pallida redix in upper respiratory tract infenctions, Comp Ther Med, 5:40-2, 1997
3. Hoheisel O., et al., Echinacea shortens the coutse of the common cold: a double-blind, placebo-controlled clinical trial, Eur J Clin Res, 9:261-8, 1997
4. Braunig B., Dorn M., Knick E., Echinacea purpurea root for strengthening the immune response to flu-like infections, Zeitschrift Phytotherapie, 13:7-13, 1992
5. Brikenborn R.M., Shah D.V., Degenrig F.H., Echinaforce and other Echinacea fresh plant preparations in the treatment of the common cold. A randomized, placebo-controlled, double-blind clinical trial, Phytomedicine, 6:1-5, 1999

Και κλάμα η κυρία!!!

04.12.2015, 23:02:37

Ανώνυμος 35991 έγραψε...
Nαι ρε φίλε, εγώ έκανα το εμβόλιο της γρίπης και γλύτωσα από την πανδημία που προανέγγελε η κλασική ιατρική. Απορώ πώς γλύτωσε ο συγγραφέας (θα έλεγε ο Bielidopoulos).

04.12.2015, 23:08:02

Ανώνυμος 35992 έγραψε...
Εμβολιασμένος είναι, μην τον παρεξηγείτε.....
04.12.2015, 23:10:42

Ανώνυμος 35993 έγραψε...
Το ιχθυέλαιο βοηθά στο άσθμα

Διάφορες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μέσα από συμπληρώματα ιχθυελαίου που περιέχουν EPA και DHA προσφέρει σημαντικά οφέλη στη θεραπεία του άσθματος. Συγκεκριμένα έχουν παρατηρηθεί βελτιώσεις στην ανταπόκριση των αεραγωγών σε αλλεργιογόνα, καθώς και βελτιώσεις στην αναπνευστική λειτουργία (1-2). Αυτά τα οφέλη σχετίζονται με την αύξηση της αναλογίας ωμέγα 3 προς ωμέγα 6 στις κυτταρικές μεμβράνες. Η κατανάλωση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων οδηγεί σε σημαντική αλλαγή πορείας της σύνθεσης των λευκοτριενίων, από τα εξαιρετικά φλεγμονώδη 4η σειρά των λευκοτριενίων στη λιγότερο φλεγμονώδη 5η σειρά λευκοτριενίων.


1. Arm J.P., et al., The effects of dietary supplementation with fish oil lipids on the airway response to inhaled allergen in bronchial asthma, Am Rev Respiratory Dis 139, 1395-1400, 1989
2. Dry J., Vincent D., Effect of fish oil diet on asthma: Results of 1-year double-blind study, Int Arch Allergy Apply Immunol 95, 156-7, 1991

Κλάψε και απάντα πάλι με βικιπαίδεια!!!

04.12.2015, 23:08:15

Ανώνυμος 35994 έγραψε...
Ιτιά κατά του πόνου της οστεοαρθρίτιδας

Ο φλοιός ιτιάς είναι αποτελεσματικός κατά του πόνου που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα και τον πόνο της μέσης. Μια μελέτη βρήκε ότι ένας βοτανικός συνδυασμός που περιλάμβανε 100 mg φλοιού ιτιάς μετά από χρήση δύο εβδομάδων ανακούφισε τον πόνο σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα (1). Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι 1360 mg εκχυλίσματος φλοιού ιτιάς την ημέρα για δυο εβδομάδες αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα (2). Μια μελέτη έδειξε ότι 240 mg σαλικίνης από εκχύλισμα ιτιάς μείωσαν αποτελεσματικά την επιδείνωση του πόνου στη μέση (3).

1. Mills S.Y., et al., Effect of a proprietary herbal medicine on the relief of chronic arthritic pain: A double-blind study, Br J Rheum, 35:874-8, 1996
2. Schmid B., et al., Analgesic effects of willow bark extract in osteoarthritis: results of clinical double-blind trial, Fact, 3:186, 1998
3. Chrubasik S., et al., Treatment of low back pain exacerbations with willow bark extract: A randomized double-blind study, Am J Med, 109:9-14, 2000

Κλάψε Βιελιδόπουλε! Ναι, ναι, ξέρω, όλα αυτά είναι ψέματα, η αλήθεια είναι στη βικιπαίδεια, τρώτε ψωμί και λαχανικά και παίρνετε χημικά φάρμακα!

04.12.2015, 23:15:36

Ανώνυμος 35995 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=QAJrG4yYr3I
τάκα τάκα τάκα τάκα τα..

05.12.2015, 09:39:17

Ανώνυμος 35996 έγραψε...

Τα φύλλα ελιάς είχαν λοιδορηθεί πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα με τον υποτιμητικό ρόλο «φραπελιά» γιατί η χρήση τους υποτίθεται πως θεράπευε τον καρκίνο. Να λέτε πλήρως τον λόγο που κάναμε και κάνουμε πλάκα με την «φραπελιά». Τα φύλλα της ελιάς έχουν αναγνωριστεί ως φάρμακο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ήπιο διουρητικό για χρήσεις σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και προεμμηνορυσιακού συνδρόμου, με σκοπό τη ρύθμιση της λειτουργίας των νεφρών, είναι η ένδειξη, που κατάφεραν να κατοχυρώσουν έλληνες επιστήμονες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στις 22 Νοεμβρίου 2011. Για τίποτα άλλο. ΧΚαί πάλι, αν έχεις πραγματικό πρόβλημα κατακράτησης υγρών δεν σου αρκεί η «φραπελιά».
Χωροφύλλη δεν έχουν μόνο τα φύλλα της ελιάς, άρα όλα τα φύλλα που έχουν χωροφύλλη είναι αντικαρκινικά;
Και εν τω μεταξύ, για να σου κατεβάσει την πίεση το σκόρδο πρέπει να φας ένα χωράφι....
05.12.2015, 09:54:12

Ανώνυμος 35997 έγραψε...
Για αυτό το παίρνεις σε συμπλήρωμα συμπυκνωμένο εκχύλισμα σκόρδου που έχει φαρμακευτική δράση, καταλαβερδούγκως, Βιελιδόπουλε;
05.12.2015, 12:02:45

Ανώνυμος 35998 έγραψε...
Πότε προλάβατε και στήσατε όλη αυτή την διαφωνία;

Τα βότανα κάνουν καλό. Μόνο που το κάνουν σε υγιής οργανισμούς οι οποίοι έχουν κάποιο ιάσιμο πρόβλημα. Δεν αυξάνουν το μέσο όρο ζωής του ανθρώπου. Κάποτε (όχι πολύ παλιά ... πριν 50 - 60 χρόνια) στα 40 της μια γυναίκα ήταν μεσήληξ και ένας άντρας στα 50 γέρος.

Σήμερα στα 40 οι πρώτες κάνουν παιδιά και στα 50 οι δεύτεροι πηδάνε πιτσιρίκες. Αυτό γίνεται χάρη στην χημεία (χημικά φάρμακα).

Η χημεία δηλαδή επιβραδύνει την γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού. Για αυτό και ο μέσος όρος ζωής μέσα σε λίγα χρόνια, ανέβηκε από τα 60 στα 80.

Βαλσαμωμένος και ζωντανός λοιπόν, ή φυσικό πτώμα;

Ιδού η απορία (Σαίξπηρ)

Γερακίνα
05.12.2015, 12:06:03

Ανώνυμος 35999 έγραψε...

Για αυτόν το λόγο όποιος έχει υπέρταση και πάει σε γιατρό που του γράφει φάρμακα είναι ή απληροφόρητος ή ανόητος αφού το συμπυκνωμένο εκχύλισμα σκόρδου έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες.
05.12.2015, 12:26:02

Ανώνυμος 36000 έγραψε...
Γερακίνα, το προσδόκιμο της ζωής αυξήθηκε επειδή έχουμε καθαρό νερό, δεν εκτιθέμεθα τόσο σε μολύνσεις, όπως στο παρελθόν που οι άνθρωποι αποδεκατίζονταν από τις μολυσματικές νόσους. Οι μολυσματικές νόσοι νικήθηκαν, διότι ζήσαμε σε καλύτερο περιβάλλον και ανακαλύφθηκαν τα αντιβιοτικά. Το προσδόκιμο της ζωής αυξήθηκε επίσης διότι γίνεται καλύτερη διάγνωση των ασθενειών ή οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν για γελοίους λόγους, όπως στο παρελθόν που στο χωριό μου ένας συγγενής μου πέθανε από διάρροια. Η σύγχρονη κοινωνία έχει άλλες ασθένειες να αντιμετωπίσει, τις ασθένειες του γήρατος, καρδιοπάθεια, καρκίνος, Αλτσχάιμερ, εγκεφαλικό κ.λπ. Η γήρανση δεν έχει να κάνει με αυτά που λες! Δεν αυξάνει τη ζωή ούτε καθυστερεί το βιολογικό φαινόμενο της γήρανσης η χημεία, δηλαδή τα χημικά φάρμακα (εκτός του ότι σώζουν ζωές σε επέίγουσες περιπτώσεις, όπως π.χ. κορτιζόνη όταν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο να πεθάνει κ.λπ.. Η γήρανση μπορεί να επιβραδυνθεί με αντιοξειδωτικά και καταπολέμηση της φλεγμονής, και αυτά τα προσφέρουν μόνο οι τροφές, τα βότανα και τα συμπληρώματα. Παιδιά, σας παρακαλώ, έχω ήδη τον Τσίπρα και τον Βιελιδόπουλο, δεν αντέχω άλλα. Ουδείς αμφισβήτησε ότι η ιατρική έχει προσφέρει σημαντικά πράγματα, αλλά δεν αρκεί, εξού και στην Αμερική το ρεύμα της Ενιαίας Ιατρικής (Integrative Medicine) που ενώνει την κλασσική ιατρική με την εναλλακτική ιατρική. Η φυσική ιατρική μας κάνει να χρειαζόμαστε λιγότερα φάρμακα και να μην τα τινάζουμε από έμφραγμα, να μειώνουμε τις πιθανότητες για καρκίνο, να διαλύουμε τους λίθους στα νεφρά και στη χολή, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε άσκοπες εγχειρήσεις κ.λπ.
05.12.2015, 12:28:17

Ανώνυμος 36001 έγραψε...

Ανώνυμος 35999 έγραψε...
Η ίδια η κλασσική ιατρική χρησιμοποιεί τη δίαιτα DASH και πολλοί ασθενείς με υπέρταση να πάρουν φάρμακα, αλλά οι περισσότεροι επειδή τα τσεπώνουν από τις φαρμακευτικές εταιρείες, αμέσως δίνουν χάπι. Επίσης οι εναλλακτικοί γιατροί χορηγούν ταυρίνη, βιταμίνη C, μαγνήσιο, συνένζυμο Q10 κ.λπ. και τις περισσότερες περιπτώσεις η πίεση σε άτομα με υπέρταση (και σόβαρη υπέρταση) πέφτει. Κατάλαβες, φαρμακολάγνε Βιελιδόπουλε; Γιατί δεν πας να δουλέψεις σε φαρμακευτική εταιρεία;

ΥΓ. Πολύς κόσμος παθαίνει υπέρταση, άρα η μεσογειακή σου διατροφή είναι φούσκα!
05.12.2015, 12:41:05

Ανώνυμος 36002 έγραψε...
Εννοούσα ότι πολλοί με τη δίαιτα DASH δεν χρειάζεται να πάρουν φάρμακα. Αλλά ποιος γιατρός ρυθμίζει τη διατροφή του ασθενούς; Πίεση; Χαπάκι! Χοληστερίνη; Χαπάκι!
05.12.2015, 12:48:42

Ανώνυμος 36003 έγραψε...

Κανένας, ο γιατρός συστήνει οι ασθενείς αν θέλουν ακολουθούν. Αυτό λέει η πραγματικότητα. Έτσι, ακόμα και αν ο γιατρός συστήσει δίαιτα είναι πολύ αμφίβολο πως θα την ακολουθήσει ο άρρωστος και έτσι θα γυρίσουμε στο «χαπάκι».
Εν τω μεταξύ οι εναλλακτικοί γιατροί χορηγούν ταυρίνη, βιταμίνη C, μαγνήσιο, συνένζυμο Q10 κ.λπ. και τις περισσότερες ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις η πίεση σε άτομα με υπέρταση (και σόβαρη υπέρταση) πέφτει.
05.12.2015, 12:55:30

Ανώνυμος 36004 έγραψε...
~
Γερακίνα δεν υπήρξε κάποια διαφωνία. Μπήκα, έριξα κάτι ξεγυρισμένες φάπες και τέλος. Όποιος θέλει να χαπακώνεται με γειά του με χαρά, είτε αυτά λέγονται φάρμακα, είτε "διατροφικά συμπληρώματα" και "θεραπευτικά βότανα" (οι ίδιες εταιρίες τα παράγουν). Μετά μπήκαν τα γνωστά από το παρελθόν γίδια-ακόλουθοι του Δημόπουλου (σαν να μην πέρασε μια μέρα..) και άρχισε το παραλήρημα και το παραμιλητό (τσάι του βουνού, ταυρίνη, τριαντάφυλλο, "μία μελέτη.." και τρίχες κατσαρές). Ο κάθε πικραμένος που θέλει να πιστέψει σε κάτι γράφει ό,τι του κατέβει.
Οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα βιταμινούχα συμπληρώματα διευκρινίζουν πάνω στη συσκευασία ότι αυτά δεν θεραπεύουν ασθένειες, ούτε υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα. Εμείς οι καταναλωτές θα πιστέψουμε τις εταιρίες που τα παράγουν ή τον παραμυθά και τους κλώνους του; Ο οποίος, σημειώνω, έχει βάλει αρκετό νερό στο κρασί του σε σχέση με προηγούμενα κείμενά του και προσέχει πολύ τί λέξεις επιλέγει. Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, θα πρέπει να γράψει άλλα τόσα βιβλία για να αναιρέσει τα προηγούμενα. ;)
(Παρεμπιπτόντως το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε λόγω της βελτιώσης των συνθηκών υγιεινής, της διάθεσης πιο φρέσκων και μεγαλύτερης ποικιλίας τροφών και επικουρικά από φάρμακα και εμβόλια).

05.12.2015, 13:25:37

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το 36004 δικό μου.
@35997
Το 35996 δεν είναι δικό μου ανόητε.

The DASH diet is rich in fruits, vegetables, whole grains, and low-fat dairy foods; includes meat, fish, poultry, nuts, and beans; and is limited in sugar-sweetened foods and beverages, red meat, and added fats.
https://en.wikipedia.org/wiki/DASH_diet

05.12.2015, 13:44:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
Να ρίξω και λίγο λαδάκι στη φωτιά προκειμένου να αρχίσει πάλι το παραμιλητό και το παραλήρημα, έτσι για να γελάσουμε λίγο με τα γίδια.
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5305723/to-kokkino-kreas-sto-edwlio/
http://www.tovima.gr/science/article/?aid=750221

05.12.2015, 13:46:52

Ανώνυμος 36008 έγραψε...
Φάε πράσινο κρέας τότε βρε Bielido, που είσαι και χορτοφάγος.....
05.12.2015, 16:43:56

Ανώνυμος 36009 έγραψε...
36008 makakas alert
05.12.2015, 19:07:36

Ανώνυμος 36010 έγραψε...

Κρητικό Ίαμα
http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500039067
05.12.2015, 21:30:28

Ανώνυμος 36011 έγραψε...

Χαπακώσου, τι περιμένεις;

05.12.2015, 21:33:21

Ανώνυμος 36012 έγραψε...
Βιελιδόπουλος: Οι φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα βιταμινούχα συμπληρώματα διευκρινίζουν πάνω στη συσκευασία ότι αυτά δεν θεραπεύουν ασθένειες, ούτε υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν παρασκευάζουν διατροφικά συμπληρώματα, συμπληρώματα παρασκευάζουν οι εταιρείες διατροφικών συμπληρωμάτων. Μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών και των εταιρειών διατροφικών συμπληρωμάτων υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και αντιπαλότητα. Αν είσαι άπιστος Θωμάς, δεν έχεις παρά να πάρεις τηλέφωνα ή να στείλεις emails σε ελληνικές αντιπροσωπείες διατροφικών συμπληρωμάτων ή και στις μητρικές αμερικανικές, καναδέζικες και αγγλικές, για να σου πουν το αυτονόητο. Μια σοβαρή εταιρεία διατροφικών συμπληρωμάτων παρασκευάζει πάνω από 3000 διαφορετικά διατροφικά συμπληρώματα, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες παρασκευάζουν (από φτηνές πρώτες ύλες) κυρίως ασκορβικό οξύ, βιταμίνη Ε (όπως το Εβιόλ), σίδηρο, ασβέστιο και φολικό οξύ, διότι αυτές είναι οι βιταμίνες/μέταλλα που συνταγογραφούν οι γιατροί με τους οποίος συνεργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες. Οπότε τους λένε μαζί με το φάρμακό μας δώστους και μια χημική βιταμίνη! Με τέτοιες χημικές ψευδοβιταμίνες έχουν γίνει μερικές μελέτες που έχουν δείξει αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης διατροφικών συμπληρωμάτων (ενώ οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει όφελος). Για παράδειγμα, η βιταμίνη Ε Εβιόλ παρασκευάζεται από πετροχημικά, ενώ τα συμπληρώματα φυσικής βιταμίνης Ε παρασκευάζονται από φυτικά έλαια. Η Εβιόλ έχει μια αφύσικη μορφή βιταμίνης Ε που δεν απαντάται στη φύση, και περιέχει μόνο μία από τις τοκοφερόλες, ενώ τα συμπληρώματα φυσικής βιταμίνης Ε περιέχουν και τις τέσσερις τοκοφερόλες ακριβώς όπως υπάρχουν στη φύση. Η φυσική βιταμίνη Ε καταγράφεται με το γράμμα d (d-alpha tocopherol), ενώ η συνθετική με τα γράμματα dl (dl-tocopherol). Η μακρόχρονη λήψη σκέτης α-τοκοφερόλης αδειάζει το σώμα από την γάμμα τοκοφερόλη, η οποία είναι πολύ σημαντική για την εξολόθρευση των ελευθέρων ριζών και την υποστήριξη της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Η μακρόχρονη λήψη συνθετικής απομίμησης βιταμίνης Ε, όπως αυτές που παρασκευάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, επικάθονται στους ιστούς και προκαλούν ελεύθερες ρίζες και καρκινογένεση. Αντίθετα, τα συμπληρώματα φυσικής βιταμίνης Ε προστατεύουν τους ιστούς από τις ελεύθερες ρίζες και προφυλάσσουν από καρκίνο και καρδιοπάθεια. Αυτά είναι γνωστά σε κάθε φοιτητή βιοχημείας που έχει πάρει μάθημα διατροφικής βιοχημείας. Επομένως Βιελιδόπουλε, μην το παίζεις ''έξυπνος'' ρωμιός!
06.12.2015, 04:33:33

Bielidopoulos έγραψε...
@36012
Πιο πάνω έγραψα: "Α, μάλιστα. Από τις υπερδόσεις βιταμινών που θεραπεύουν πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν περάσαμε στη λήψη "κάποιων" βοτάνων και συμπληρωμάτων. Εμ βέβαια, διότι υπάρχουν τα κακά συμπληρώματα και τα καλά που θεραπεύουν καρκίνους, οστεοπόρωση, καρδιαγγειακά, εγκεφαλοπάθειες και δεν συμμαζεύεται..."
Δηλαδή η κακή εταιρία που παράγει το eviol ξέρει εκ των προτέρων ότι το προιόν της είναι κακό και για αυτό αναφέρει ότι δεν θεραπεύει ασθένειες. Καλά κρασιά! Μα δεν είναι μόνο το eviol που αναφέρει ρητά ότι τα βιταμινούχα συμπληρώματα δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη δίαιτα και δεν προλαμβάνουν και δεν θεραπεύουν ασθένειες. Οι δε εταιρίες που αναφέρουν πάνω στα συμπληρώματά τους ότι θεραπεύουν ασθένειες είναι απατεώνες για τον απλό λόγο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλο οι κλασσικοί γιατροί όταν χορηγούν βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία στα πλαίσια μιας θεραπείας που περιλαμβάνει και άλλα πράγματα. Αν κάτι δουλεύει η κλασσική ιατρική αναγκαστικά θα το ενσωματώσει αργά ή γρήγορα, τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνομωσίας: μας επιβουλεύονται τον πολιτισμό, τα συμπληρώματα και τα θεραπευτικά ματζούνια! (lol)
Μια εταιρία που παράγει 3000 διαφορετικά συμπληρώματα είναι μια χημική εταιρία, δηλαδή μια φαρμακοβιομηχανία. Εκτός και αν παίρνει "μεταξωτά τριαντάφυλλα" και τα υποβάλλει σε "θεική" διήθηση (lol). Όμως κάθε φυτικό διάλυμμα έχει εκατομμύρια οργανικές και ανόργανες ενώσεις και για να πάρεις αυτό που θες πρέπει να το κατεργαστείς με χημικά μέσα και χημικούς διαλύτες. Αυτό το γνωρίζει ο κάθε φοιτητής χημείας. Εσύ βέβαια είσαι νεορωμιός που έγινε αρχαίος έλληνας καταπίνοντας ματζούνια και συμπυκνωμένα εκχυλίσματα σκόρδου με υπερδόσεις ασκορβικού οξέος εφόρου ζωής.
Δημόπουλε είσαι αμετανόητος φιλόλογος, με αχταρματζίδικο, αντιεπιστημονικό τρόπο σκέψης. Τα κείμενά σου αγγίζουν το όριο της παραφιλολογίας. Στο παρόν άρθρο σου βέβαια έχεις βάλει αρκετό νερό στο ποτήρι. Προφανώς έπεσε πολύ ψαλίδι στο αρχικό κείμενο (κλείσιμο ματιού).

06.12.2015, 09:36:45

Bielidopoulos έγραψε...
@36008
Ακραιφνή νεορωμιέ δεν σου απαγόρευσε κάποιος να τρως κόκκινο κρέας. Αυτό που απαγόρευσε είναι η κατανάλωσή του πέραν ενός σημείου, αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι γνωστές οι αρνητικές επιδράσεις της κατανάλωσης κρέατος και κυρίως κόκκινου. Μάλιστα υπάρχουν ένα σωρό μελέτες που προτείνουν ακόμα και συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης για επεξεργασμένο και μη επεξεργασμένο κρέας. Τα δε περί πρωτεινομανή, κρεατοφάγου homo sapiens ήταν και παραμένουν τρίχες κατσαρές διαφόρων πικραμένων και ψευδοεπιστημόνων.

Όπως έδειξαν τα δεδομένα, ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος που καταναλώνει ένα άτομο σε 42 γραμμάρια την ημέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί σε μια μεγάλη μπριζόλα την εβδομάδα) θα μπορούσε να προλάβει έναν στους 10 πρόωρους θανάτους ανδρών και έναν στους 13 πρόωρους θανάτους γυναικών.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=448297

Το 2011, μια μελέτη του Παγκοσμίου Ταμείου Έρευνας για τον καρκίνο World Cancer Research Fund (WCRF) είχε εξάλλου εξωθήσει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο να θεσπίσει ένα όριο των 70 γραμμαρίων κόκκινου κρέατος ημερησίως, ως προστασία έναντι του εν λόγω καρκίνου.
http://tvxs.gr/news/ygeia/prepei-na-stamatisoyme-na-trome-kokkino-kreas

Τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα φάνηκε να συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου κατά 18% σε σύγκριση με τα άτομα που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή. Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας φυτικών ινών δεν φάνηκε να μετριάζει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στα άτομα που κατανάλωναν σημαντική ποσότητα κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος. Να σημειωθεί πως μία μερίδα κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος αντιστοιχεί σε ποσότητα 70 γραμμαρίων. Ένα μπιφτέκι ή μία μπριζόλα μπορεί να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τα 200 γραμμάρια, οπότε αντιστοιχούν σε τέσσερις ή και περισσότερες μερίδες.
http://www.onmed.gr/diatrofi/item/336322-akomi-kai-mia-brizola-tin-evdomada-afksanei-ton-kindyno-karkinou--lene-tora-oi-eidikoi

Σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό θα ήταν να μην τρώει κανείς περισσότερα από 300 γραμμάρια κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πάντως ότι αρκεί να ακολουθεί κανείς μια ισορροπημένη διατροφή, με ποικιλία τροφίμων που να περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και δημητριακά αλλά και να ασκείται τακτικά, έστω και με απλό περπάτημα.
http://www.onmed.gr/diatrofi/item/336102-kokkino-kreas--karkinos-poies-posotites-freskou-kai-epeksergasmenou-kreatos-synistoyn-oi-eidikoi-meta-tin-proeidopoiisi-tou-pou

06.12.2015, 09:38:38

Ανώνυμος 36015 έγραψε...
Επεξηγηματικό λήμμα του ονόματος Βιελιδόπουλος:
Ο αμόρφωτος έγινε γνώστης των πάντων, ντοπαρισμένος με αναίτια υψηλή γνωσιολογική αυτοεκτίμηση και είναι έτοιμος να κατασπαράξει όποιον με απλά επιχειρήματα, βασιζόμενα στους θεμελιώδεις νόμους της φύσης, του θίγει τις απόψεις, που εκτός των άλλων έχουν πάρει διαστάσεις επικίνδυνης θρησκείας. Ο ξερόλας λοιπόν σύγχρονος άνθρωπος ξέρει πολύ καλά ότι τα ξέρει όλα και προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του για την σωτηρία της ανθρωπότητας! Εκτός από τα σύννεφα, διαβάζει Wikipedia κι άλλα ομοειδή sites για να καλύψει πλήρως τις επιστημονικές του ανησυχίες, τα συγγράμματα και τα περιοδικά του είναι περιττά. Έτσι αν τον ρωτήσεις οτιδήποτε θα σε αποστομώσει. Από εκεί έμαθε και την ιατρική, βέβαια δεν πειράζει που καταλαβαίνει ό,τι θέλει και μαθαίνει τα πράγματα λίγο στραβά. Πάντως ανακαλύπτει κάθε μέρα την Αμερική και χαίρεται (όχι αυτή που έχουμε ανακαλύψει όλοι οι υπόλοιποι εδώ κι αιώνες, μιαν άλλη σ’ έναν μακρινό γαλαξία)''.
06.12.2015, 10:27:10

Ανώνυμος 36016 έγραψε...
Bielidopoulos έγραψε...
''Τα κείμενά σου αγγίζουν το όριο της παραφιλολογίας. Στο παρόν άρθρο σου βέβαια έχεις βάλει αρκετό νερό στο ποτήρι. Προφανώς έπεσε πολύ ψαλίδι στο αρχικό κείμενο (κλείσιμο ματιού)''.

Η ''Ελεύθερη Έρευνα κάνει λογοκρισία;'!!!

ΥΓ. Πού κολλάει το κόκκινο κρέας με το παρόν δημοσίευμα περί βοτάνων του ελλαδικού χώρου; Τουλάχιστον δύο μερίδες κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα φάνηκε να συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου κατά 18%... Αυτό σημαίνει ότι αντί να πάθουν 5000 άνθρωποι καρκίνο αυτή την χρονιά, θα πάθουν 5001! Ανάθεμα να ληξερες και τι σημαίνει στατιστική ή τι έγραψαν οι επίσημοι διαιτολογικοί σύλλογοι: ''Κάποιες μελέτες έδειξαν ότι το επεξεργασμένο κρέας και possibly το κόκκινο κρέας αυξάνουν 18% κάποια μορφή καρκίνου. Ωστόσο, ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται την κατανάλωση αυτών των τροφών, διότι η στατιστική σημασία είναι πολύ μικρή. Πρέπει κάποιος να τρώει τεράστιες ποσότητες από αυτές τις τροφές, για να πάθει καρκίνο. Για τα επεξεργασμένα κρέατα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του στομάχου ή του εντέρου λόγω των συντηρητικών και νιτρικών που περιέχουν. Για το αυθεντικό κρέας δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα. Αυτές οι μελέτες δεν είναι μελέτες causation (αιτίας), αλλά correlation (συσχέτισης), που σημαίνει ότι οι καρκίνοι μπορούσαν να έχουν προέλθει από οιονδήποτε άλλο λόγο, και όχι απαραίτητα από το κρέας''. Υπάρχουν χειρότερες τροφές από το κόκκινο κρέας, όπως η ζάχαρη και οι επεξεργασμένες τροφές (λευκό ψωμί, φρυγανιές, μπισκότα), τα trans λιπαρά οξέα (που περιέχονται στις μαργαρίνες και σε προιόντα αρτοποιίας) και αποδεδειγμένα (όχι μόνο με correlation studies) προκαλούν καρκινογένεση, και πολλά άλλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν τόσα φυτοφάρμακα, που η μακρόχρονη κατανάλωσή μπορεί να οδηγήσει σε καρκινογένεση. Τέλος όντως δεν πρέπει να τρώμε συχνά κρέας (κόκκινο ή άσπρο), ούτε γαλακτοκομικά, διότι περιέχουν ένα σωρό ορμόνες που τους δίνουν στις φάρμες, και ως γνωστόν οι ορμόνες μπορούν να προάγουν την εκδήλωση ορμονοεξαρτώμενων καρκίνων. Η συχνή κατανάλωση ψαριών αντεδείκνυται επίσης, διότι περιέχουν υδράργυρο και άλλους μολυντές που μπορούν να οδηγήσουν σε παθολογικές καταστάσεις. Η συχνή κατανάλωση κρέατος συνιστάται μόνο αν βρείτε καθαρό χωριάτικο κρέας. Αυτά για να σοβαρολογούμε!

Παρακαλώ να επέμβει ο εκδότης της Ελεύθερης Έρευνας, γιατί ο κ. Βιελιδόπουλος ξεκάθαρα έγραψε ότι το περιοδικό ασκεί λογοκρισία.

Με εκτίμηση,
Αναστασία Πέππα
Ιατρός-Βιοπαθολόγος

06.12.2015, 10:33:12

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και κλάμα η κυρία!
lol
Καμία σχέση με την Ντορέτα Πέππα;
lol

Κυρία μου οι έρευνες έχουν δείξει ότι επιβάρυνση προκαλεί και το μη επεξεργασμένο κρέας, ειδικά το μη επεξεργασμένο κόκκινο κρέας, όχι μόνο το επεξεργασμένο κρέας. Και μιλάμε για καταιγισμό από μελέτες, αναλύσεις και έρευνες. Επίσης με έχετε παρεξηγήσει. Εδώ δεν είμαι για να κάνω διαξιφισμούς με λουκουμόσκονη, να χαιδεύω αυτιά και να γράφω "αχ τί καλά που τα λες φιλενάδα". Εδώ είμαι για να σπείρω τον τρόμο. Τρέμετε ραγιάδες!
- I.Bielidopoulos, άστεγος, από το internet cafe δίπλα στο χαρτόκουτο όπου κοιμάμαι

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε τα επεξεργασμένα κρέατα στην ομάδα των «καρκινογόνων για τον άνθρωπο παραγόντων» και κήρυξε το κόκκινο κρέας εν γένει «πιθανόν καρκινογόνο» για τον άνθρωπο επί τη βάσει «περιορισμένων», αυτή τη φορά, «ενδείξεων»".
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5305723/to-kokkino-kreas-sto-edwlio/

Η κατανάλωση αλλαντικών και κόκκινου κρέατος είναι «πιθανότατα» καρκινογόνος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Η νέα αξιολόγηση γύρω από το επεξεργασμένο και το κόκκινο κρέας βασίζεται στον υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου που έχει παρατηρηθεί σε αρκετές επιδημιολογικές μελέτες. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, αποτελεί έναν από τις συχνότερες μορφές καρκίνου. Στις ΗΠΑ μάλιστα, αποτελεί το δεύτερο συχνότερο αίτιο θανάτου που οφείλεται στον καρκίνο και, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μόνο το 2012 στοίχισε τη ζωή σε 50.000 άτομα.
Κατά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, η κατανάλωση 50γρ. επιπλέον αλλαντικών ημερησίως - κάτι λιγότερο από δυο φέτες μπέικον -, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου έως και κατά 18%.
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=748971

06.12.2015, 12:52:40

Ανώνυμος 36018 έγραψε...

Κυρία μου, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου κατά 18% είναι πολύ υψηλό ποσοστό. Αυτό θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τους μη ειδικούς.
06.12.2015, 13:12:29

Bielidopoulos έγραψε...
@36018
Για μισό λεπτό, μην προτρέχεις. Τα αλλαντικά είναι επεξεργασμένο κρέας.
;)

Προτείνω όσοι θέλουν να καταναλώνουν έναν κουβά κρέας την ημέρα, να καταργήσουν όσπρια και δημητριακά και να τρώνε μαρούλια, υπερδόσεις βιταμινών εφόρου ζωής, εκχυλίσματα βοτάνων και συμπυκωμένο σκόρδο προκειμένου να αντισταθμίσουν το κόστος. Και όποιος αντέξει..

06.12.2015, 14:21:29

Ανώνυμος 36022 έγραψε...
Κύριε Βιελιδόπουλε,
Ποιος σας είπε ότι είναι καλό να τρώμε κόκκινο κρέας κάθε μέρα; Κοιτάξτε τι γράφουν ειρωνικά οι σοβαροί επιστήμονες που κριτικάρουν αυτή τη μελέτη τρομολαγνείας: ''Stupid science. What they neglect to tell you is that say an 18% increase in the risk of the cancer means that instead of a .0018% chance of getting colon cancer, it increases to .0021% chance. What is this vegan science? I'll take my steak rare please.'' Ας δούμε και άλλες απαντήσεις:

1. http://www.forbes.com/sites/jvchamary/2015/10/27/bacon-cancer/ Don’t panic, but the World Health Organization has declared that processed meats – which includes bacon, ham and salami – cause cancer. The alarming headlines imply that eating processed meat is just as bad as smoking. This is very, very wrong. So should you cut-down on processed meat? Yes, especially if you currently eat lots of it. But should you worry about bacon causing cancer? No. Διαβάστε όλο το επιστημονικό άρθρο, για να κατανοήσετε πώς γράφεται η επιστήμη και όχι από κωλοφυλλάδες τρομολαγνίας!

2. http://www.huffingtonpost.com/kristin-wartman/no-bacon-wont-kill-you_b_8395894.html
No, Bacon Won't Kill You. The hysteria surrounding the headlines last week declaring bacon a carcinogen -- comparing its consumption to the risks of smoking cigarettes -- has calmed down a bit. So here are some important factors to consider. First, it is not the meat itself -- unprocessed pork or beef, for example -- but the way meats are processed or cooked that causes certain carcinogenic compounds to form. These are called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) and heterocyclic amines (HCAs) and according to the National Cancer Center, they are "formed when muscle meat, including beef, pork, fish, or poultry, is cooked using high-temperature methods, such as pan frying or grilling directly over an open flame."Indeed, the way food is processed and cooked is critical.'' Συνεχίζω στο επόμενο μήνυμα.

Αναστασία Πέππα

Ιατρός-Βιοπαθολόγος
06.12.2015, 22:42:50

Ανώνυμος 36023 έγραψε...
Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος:

A 2014 study found that when you marinate pork chops in dark beer before grilling, the carcinogenic compounds were reduced by 50 percent. Researchers believe the antioxidants in the beer help to slow down the formation of PAHs, which are aided by free radicals in the body. Another study found that beef patties cooked with rosemary extract formed far fewer HCAs -- the higher the concentration of rosemary, the greater the reduction -- in some cases by over 90 percent. Scientists attribute this to the specific antioxidants in rosemary: rosmarinic acid, carnosol and carnosic acid. And in another study, researchers found that when an oil marinade containing garlic, onion and lemon was put on beef patties, the levels of HCAs decreased by 70 percent when the beef was fried.

Με λίγα λόγια, εδώ σου λέει ότι το κρέας προκαλεί καρκίνο ανάλογα με τον τρόπο που μαγειρεύεται. Αν το μαρινάρεις με διάφορα βότανα, μειώνεις τα καρκινογόνα συστατικά που προκαλούνται από το υπερβολικό ψήσιμο έως και 90%. Ναι, όντως, το κρέας στα κάρβουνα είναι καρκινογόνο, όχι όμως το μαριναρισμένο κρέας ή το βραστό κρέας ή το ελαφρώς ψημένο κρέας με αιματάκι. Και αν αυτοί που τρώνε κρέας, συνοδεύουν το κρέας με ψωμί και γλυκά, και όχι με λαχανικά, είναι απόλυτα φυσικό να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν καρκίνο του εντέρου από ό, τι αυτοί που όλο τρώνε λαχανικά και όσπρια. Η μελέτη αυτή δεν έφτασε σε τέτοια υπερανάλυση, και διάβασες υπεραπλουστεύσεις από φυλλάδες τρομολαγνείας που γράφουν ηχηρούς τίτλους για να μαζέψουν αναγνωστικό κοινό.

Αναστασία Πέππα

Ιατρός-Βιοπαθολόγος
06.12.2015, 22:58:14

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αμέσως πιο πάνω έγραψα:
"Προτείνω όσοι θέλουν να καταναλώνουν έναν κουβά κρέας την ημέρα, να καταργήσουν όσπρια και δημητριακά και να τρώνε μαρούλια, υπερδόσεις βιταμινών εφόρου ζωής, εκχυλίσματα βοτάνων και συμπυκωμένο σκόρδο προκειμένου να αντισταθμίσουν το κόστος. Και όποιος αντέξει.."
Βλέπεις ότι σε πρόλαβα πάλι; Καλό θα ήταν να διαβάζεις τα σχόλιά μου.
- I.Bielidopoulos, άστεγος που τα χώνει σε βιοπαθολόγους

07.12.2015, 09:38:09

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ο ΠΟΥ κήρυξε το επεξεργασμένο κρέας καρκινογόνο (Group 1, carcinogenic to humans) και το κόκκινο κρέας πιθανώς καρκινογόνο (Group 2A, probably carcinogenic to humans). Το δε συμπέρασμα που προκύπτει από όσα παρέθεσα είναι ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πρέπει να είναι μειωμένη (μία φορά την εβδομάδα) και του επεξεργασμένου κρέατος μηδέν αν αυτό είναι δυνατόν. Του λόγου σου βέβαια μπορείς να κλαψουρίζεις και να μιλάς για συνομωσία κατά της ανθρωπότητας και τρομολαγνεία.
Εδώ και χρόνια γράφω το αυτονόητο, η κατανάλωση κρέατος και ειδικά του κόκκινου είναι υπερβολική ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες και πρέπει να μειωθεί δραστικά, κόντρα τις μπουρδολογίες ψευδοεπιστημόνων παραφιλόλογων που μιλάνε για πρωτεινομανή homo sapiens. Τελικά όπως βλέπεις επιβεβαιώθηκα και επισήμως, αφού εδώ και δεκαετίες είναι πασίγνωστο ότι το κρέας επιβαρύνει τον άνθρωπο και το περιβάλλον περισσότερο από τα φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Επίσης είμαι υπέρ της κατάργησης της εκτροφής ζώων μεγάλου μεγέθους (π.χ. αγελάδες). Θα χάσει η αθρωπότητα το βοδινό και το αγελαδίσιο γάλα, σιγά τα ωά. Θα την βγάζει με χοιρινό και κοτόπουλο και αν.. Θα δεις ότι και σε αυτό θα επιβεβαιωθώ στο μέλλον. Και τότε θα αρχίσεις πάλι την κλάψα και τις θεωρίες συνομωσίας.
Η κρεατοφαγία κάνει τον πλανήτη... μεζέ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733&subid=2&pubid=17588970
Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία ότι όλες οι τροφές μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο αναλόγως πόσο καταναλώνουμε. Το ζήτημα είναι η ισορροπημένη διατροφή και δίατα, χωρίς τον αποκλεισμό καμίας ομάδας τροφίμων. Άρα το ζήτημα είναι σε τί αναλογία και ποσότητα τρώμε το καθετί.
(Παρεμπιπτόντως όταν η φαρμακοβιομηχανία GAP αναφέρει στη συσκευασία για το βιταμινούχο συμπλήρωμα eviol ότι δεν υποκαθιστά ισορροπημένη διατροφή και δεν προλαμβάνει και θεραπεύει ασθένειες το εννοεί για όλα τα συμπληρώματα, όχι μόνο το προιόν της. Εκτός και αν αυτό είναι συνομωσία κατά των συμπληρωμάτων..)

07.12.2015, 09:40:39

Ανώνυμος 36026 έγραψε...
Δυστυχώς με τον Βιεδιδόπουλο επιστημονική συζήτησις δεν μπορεί να υπάρξει. Θυμίζει θρησκόληπτο ρασοφόρο!
Ο τρόπος μαγειρέματος, και όχι το κρέας καθ' εαυτό, καθιστά το κρέας καρκινογόνο. Ο φαντασιόπληκτος Βιελιδόπουλος γράφει να προτιμάμε χοιρινό ή κοτόπουλο!!! Εδώ γελάνε και οι κότες.

1. Το χοιρινό είναι το χειρότερο κρέας που μπορεί κάποιος να φάει. Ιδού οι αποδείξεις: Why You Should Consider Not Eating Pork http://www.collective-evolution.com/2014/11/23/why-you-should-never-eat-pork/

2. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος με πατάτες, λαχανικά και όσπρια αποτρέπει την εκδήλωση καρκίνου στο έντερο από την μπριζόλα. Ιδού οι αποδείξεις http://www.huffingtonpost.com/2014/08/06/resistant-starch-red-meat-colon-cancer_n_5654754.html

3. Τα ψάρια φάρμας είναι πολύ χειρότερα από το επεξεργασμένο κρέας. Ιδού οι αποδείξεις http://draxe.com/eating-tilapia-is-worse-than-eating-bacon/

4. Ο σολομός ιχθυοτροφείου είναι η πιο καρκινογόνος τροφή, Ιδού οι αποδείξεις Farmed salmon may have at least 10 times the amount of cancer-causing organic pollutants compared to the wild variety. Dioxin levels are 11 times higher in farm-bred salmon compared to wild salmon. Farm-bred fish have been found to have high concentrations of antibiotics and pesticides

5. Το ψάρι με υδράργυρο σκοτώνει
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει επίσης τη βλαπτική δράση του υδραργύρου στα νεογέννητα από την κατανάλωση ψαριών κατά την εγκυμοσύνη. Μια μελέτη που εξέτασε 1022 παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που κατοικούσαν στα νησιά Faroe, μια νορδική αλιευτική κοινότητα, των οποίων η δίαιτα περιλάμβανε μεγάλες ποσότητες φάλαινας, μιας μεγάλης πηγής έκθεσης σε μεθυλοϋδραργυρο. Η έκθεση σε μεθυλοϋδράργυρο συνδέθηκε με ελλειμματική κίνηση και προσοχή των παιδιών. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι «οι επιδράσεις της εγκεφαλικής λειτουργίας που συνδέθηκαν με μεθυλοϋδράργυρο κατά την εγκυμοσύνη είναι μόνιμες». Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Diet and Nutrition Letter του πανεπιστημίου Tufts, αναφέρθηκε ότι όσο περισσότερο ψάρι έτρωγαν οι έγκυες γυναίκες από τη λίμνη Michigan, τόσο περισσότερο τα παιδιά τους είχαν μη φυσιολογικά αντανακλαστικά, γενική αδυναμία, αργή ανταπόκριση σε εξωτερικά ερεθίσματα και διάφορα σημάδια κατάθλιψης. Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονταν στα υψηλά επίπεδα PCBs που περιείχαν τα ψάρια της λίμνης. Συνέχεια στο επόμενο.
07.12.2015, 10:57:47

Ανώνυμος 36027 έγραψε...
6. Το κοτόπουλο είναι εξίσου επικίνδυνο με το μπέικον. Ιδού οι αποδείξεις
Η συχνή κατανάλωση μπέικον και κοτόπουλου χωρίς την πέτσα προκαλεί καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Μια έρευνα του 2006 που εξέτασε πάνω από 135.000 ανθρώπους για 22 χρόνια έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μπέικον πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν περισσότερες από 60% πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Η μελέτη επίσης έδειξε ότι αυτοί που έτρωγαν κοτόπουλο χωρίς πέτσα με παρόμοια συχνότητα είχαν 52% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν την ασθένεια. Το αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι εκπληκτικό, διότι όλοι συνήθως ενοχοποιούν το κόκκινο κρέας για καρκίνο, ενώ εδώ βλέπουμε ότι η κατανάλωση κοτόπουλου, και κυρίως κοτόπουλου χωρίς πέτσα μπορεί να προκαλεί καρκίνο. Αυτό φαίνεται εκ πρώτης όψεως αξιοπερίεργο, διότι οι περισσότεροι διαιτολόγοι μας λένε να τρώμε το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, διότι έχει κορεσμένα λίπη.
Το μπέικον είναι το χειρότερο αλλαντικό που μπορείτε να φάτε, διότι εκτός από συνητηρητικά και νιτρώδη άλατα θερμαίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται καρκινογόνες ετεροκυκλικές αμίνες. Γιατί όμως μόνο το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα συνδέθηκε με αυξημένα ποσοστά καρκίνου; Το μαγειρεμένο κοτόπουλο με την πέτσα περιέχει πολύ λιγότερες ετεροκυκλικές αμίνες από ό, τι το κοτόπουλο χωρίς την πέτσα.

07.12.2015, 11:21:16

Ανώνυμος 36028 έγραψε...
7. Ο τρόπος μαγειρέματος του κόκκινου κρέατος σχετίζεται με το αν αυτό προκαλεί ή όχι καρκίνο. Ιδού οι αποδείξεις:
Το κρέας όταν ψήνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να περιέχει άνω από 20 διαφορετικά είδη ετεροκυκλικών αμίνων. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι σημαντικό να μαγειρεύουν την τροφή καλά, ώστε να αποφεύγουν τις βακτηριακές μολύνσεις, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι το μαγείρεμα του κρέατος του ψαριού και των πουλερικών σε μεγάλες θερμοκρασίες για πολύ καιρό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία.
Σε μια μελέτη ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί που έτρωγαν το μοσχάρι τους μετρίως καλά ψημένο ή πολύ ψημένο είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου από ό, τι αυτοί που έτρωγαν το μοσχάρι τους όχι πολύ ψημένο. Άλλες μελέτες έχουν δείξει υπάρχει αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του παγκρέατος, του εντέρου και του μαστού από την κατανάλωση καλομαγειρεμένων, τηγανισμένων ή κρεάτων barbeque.

07.12.2015, 11:23:46

Ανώνυμος 36029 έγραψε...
8. Το γάλα είναι χειρότερη τροφή από το κόκκινο κρέας. Ιδού οι αποδείξεις:
Η συχνή κατανάλωση γάλακτος όχι μόνο δεν προστατεύει από την οστεοπόρωση, αλλά στην ουσία αυξάνει την πιθανότητα για οστεοπόρωση. Και το χειρότερο είναι ότι αυξάνει την πιθανότητα για πρόωρο θάνατο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια μεγάλη πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ (British Medical Journal). Η Natasha Longo σε άρθρο της με τίτλο «Μελέτη που παρακολούθησε 100.000 ανθρώπους βρήκε ότι όσο περισσότερο παστεριωμένο γάλα οι άνθρωποι πίνουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να πεθάνουν». Ας δούμε τι έγραψε στο κείμενό της: «Το γάλα είναι το μόνο ποτό μας που το προωθούν στα παιδιά ως μια τροφή που προάγει την υγεία, ενώ αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο – μια τροφή που προάγει την ασθένεια. Η κατανάλωση παστεριωμένου γάλακτος δεν είναι τόσο καλή για την υγεία και τα οστά, όπως η βιομηχανία του γάλακτος έχει κάνει πιστευτό. Στην πραγματικότητα, το παραμύθι «το γάλα κάνει καλό στο σώμα» κριτικάρεται πιο συχνά από πολλούς ανεξάρτητους επιστήμονες και ερευνητές. Σύμφωνα με μια μακράς κλίμακας μελέτη σε χιλιάδες Σουηδούς ανιρώπους, το αγελαδινό γάλα έχει βλαπτική επίδραση στην υγεία, όταν καταναλώνεται μακρόχρονα. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal. Η μελέτη που παρακολούθησε 61.433 γυναίκες ηλικίας 39 με 74 ετών άνω των 20 χρονών και 45.339 άνδρες παρόμοιας ηλικίας για 11 χρόνια, βρήκε ότι όσο περισσότερο αγελαδινό γάλα έπιναν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να πεθάνουν ή να έχουν κάταγμα οστών κατά τη διάρκεια της μελέτης. Οι κίνδυνοι ήταν πιο φανεροί για τις γυναίκες, μια ομάδα ανθρώπων που τους δίνεται η συμβουλή να πίνουν γάλα, για να αποφύγουν τα κατάγματα οστών που είναι αποτέλεσμα της οστεοπόρωσης. Οι γυναίκες που είπαν ότι έπιναν τρία ή περισσότερα ποτήρια γάλακτος είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μελέτης από ό, τι οι γυναίκες που ανέφεραν ότι έπιναν μόνο ένα ποτήρι. Ένα ποτήρι ορίζεται ως 200 ml γάλακτος. Αυτές είχαν επίσης 16% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν οστικά κατάγματα παντού στο σώμα» (1).

1. Longo N., Study Tracking Over 100,000 People Finds The More Pasteurized Milk People Drink, The More Likely They Are To Die, 2014


07.12.2015, 11:25:24

Ανώνυμος 36030 έγραψε...
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal στις 28 Οκτωβρίου του 2014 με τίτλο «Πρόσληψη γάλακτος και κίνδυνος για θνησιμότητα και κατάγματα σε γυναίκες και άνδρες». Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν: «Η υψηλή πρόσληψη γάλακτος συνδέθηκε με υψηλότερη θνησιμότητα σε μια μελέτη σε γυναίκες και σε μια άλλη μελέτη σε άνδρες, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάγματα στις γυναίκες (2).

2. Michaelsson K., et al., Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: cohort studies, BMJ, 349, 2014
07.12.2015, 11:30:22

Ανώνυμος 36031 έγραψε...
Δεν είδα τον Βιελιδόπουλο να κόπτεται για τις θανατηφόρες επιδράσεις των ψαριών ιχθυοτροφείου, του γάλακτος και του κοτόπουλου. Μόνο για το κόκκινο κρέας έχει εμμονή!
Όσο για τα αγαπημένα του δημητριακά με γλουτένη. Η γλουτένη, ως γνωστόν, σκοτώνει! Αυτά για τον Βιελιδόπουλο είναι fiction science. Κρίμα όμως για αυτόν που για μια άλλη φορά ξεφτοιλίστηκε

Ιδού οι αποδείξεις φρέσκες φρέσκες:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3339328/Could-going-gluten-free-boost-brain-power-Landmark-study-reveals-diet-reduces-fatigue-increases-energy-levels.html#utm_sguid=162504,85dd2508-3e44-6368-37d1-3d27001d0b49

Could going gluten-free boost your brain power? Landmark study reveals diet 'reduces fatigue and increases energy levels'
They asked 95 adults, made up of 64 women and 31 men, to adopt a gluten-free diet for three weeks and then to return to their 'normal' diet for the same period. Those involved in the study, who had an average age of 38 and a BMI of 24.8, found stomach cramps and rumbles were reduced and their fatigue levels were lower during the gluten-free spell.
It also found evidence that gluten intolerance not only exists for those with coeliac disease, but for others too.
Coeliac disease is a digestive condition where a person has an adverse reaction to gluten, causing intestinal damage.
For those living with coeliac disease, eating foods containing gluten can trigger a range of symptoms, such as diarrhoea, abdominal pain and nausea.
It is thought to affect one in every 100 people in the UK, with less severe cases often being missed or misdiagnosed.
The study, part-funded by the government's Technology Strategy Board which supports the development of innovative technologies and products, also found vitamin B12 and folate remained stable during the gluten-fee period, suggesting participants were not taking in fewer vitamins.

Άρα το πρόβλημα με τη γλουτένη δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους με κοιλιοκάκη, Αυτά έδειξαν οι νέες μελέτες, άλλα θέλει να πιστεύει ο Βιελιδόπουλος.

07.12.2015, 11:31:16

Ανώνυμος 36032 έγραψε...
Μια υψηλή σε δημητριακά δίαιτα οδηγεί σε γεροντική άνοια περισσότερο από μια πρωτεινική δίαιτα. Αυτό έδειξε νέα μελέτη:

Research has shown that a high-carb diet may increase the risk of dementia.

A study published in Journal of Alzheimer’s Disease found that elderly people who ate a high-carb diet were more than three times as likely to develop mild cognitive impairment – which has been linked with a higher risk of dementia.

People whose diets were highest in ‘good’ fats, such as those found in nuts and healthy oils were 42 per cent less likely to get cognitive impairment. Those with a high intake of protein, such as meat and fish, had a reduced risk of 21 per cent, it reported.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/article-3339328/Could-going-gluten-free-boost-brain-power-Landmark-study-reveals-diet-reduces-fatigue-increases-energy-levels.html#ixzz3tcw0NC6j

Και κλάμα η κυρία!!!


07.12.2015, 11:45:52

Ανώνυμος 36033 έγραψε...
Άρα η προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι αυτοί που έτρωγαν κρέας και ψάρι είχαν 21% λιγότερο κίνδυνο! Είδες λοιπόν το κρεατάκι, Βιελιδόπουλε; Νομίζεις ότι με ένα σερφάρισμα στο ίντερνετ και στη βικιπαίδεια έμαθες την αλήθεια! Ρωμιέ!
07.12.2015, 11:51:25

Ανώνυμος 36034 έγραψε...
10 μελέτες αποδεικνύουν ότι τα σάκχαρα των τροφών οδηγούν σε καρκίνο
Μερικοί αμφισβητούν τη θεωρία ότι τα σάκχαρα είναι η αγαπημένη τροφή των καρκινικών κυττάρων και ως εκ τούτου δεν πιστεύουν ότι οι καρκινοπαθείς πρέπει να μην τρώνε ζάχαρη και γενικά τροφές υψηλές σε γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες που δείχνουν τη σύνδεση ανάμεσα στη ζάχαρη και σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Ας δούμε δέκα μελέτες που αποδεικνύουν αυτή τη σύνδεση.

1. Ορθοκολικός καρκίνος (εντέρου) σε γυναίκες (ΗΠΑ)
Μια μελέτη που διεξήγαγε η ιατρική σχολή του Harvard βρήκε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τις περισσότερες τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο ή γλυκαιμικό δείκτη (ο γλυκαιμικός δείκτης μιας τροφής δίνει μια ιδέα του πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου (και πιο συγκεκριμένα γλυκόζης) στο αίμα μετά την κατανάλωσή του – είχαν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν ορθοκολικό καρκίνο στο μέλλον σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερες ποσότητες τέτοιων τροφών. Ο επικεφαλής της έρευνας Simin Liu είπε: «Βρίσκουμε μια ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στις τροφές πλούσιες σε γλυκαιμικό δείκτη και στον κίνδυνο για ορθοκολικούς καρκίνους». Αυτή η μελέτη περιέλαβε 40.000 Αμερικανίδες γυναίκες.

2. Ορθοκολικός καρκίνος στους άνδρες (ΗΠΑ)
Άλλη μια μελέτη στο πανεπιστήμιο του Harvard βρήκε ότι οι μεσήλικοι άνδρες των οποίων οι δίαιτες έτειναν να αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα γρηγορότερα, δηλαδή αυτοί που έτρωγαν περισσότερο τροφές υψηλές σε γλυκαιμικό δείκτη, είχαν 32% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν ορθοκολικό καρκίνο σε μια περίοδο 20 χρόνων.

3. Καρκίνος του μαστού στις γυναίκες (ΗΠΑ)
Η μελέτη Women’s Health Study βρήκε ότι αυτοί που κατανάλωναν μια δίαιτα που αύξανε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είχαν 135% μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του μαστού στην περίοδο 7 χρόνων της μελέτης.

4. Καρκίνος του ενδομητρίου σε γυναίκες (ΗΠΑ)
Η μελέτη Iowa Women’s Health Study εξέτασε περίπου 23.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Βρήκε ότι αυτές που κατανάλωναν μια δίαιτα που αύξανε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα περισσότερο είχαν 46% κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του ενδομητρίου σε μια περίοδο 15 χρόνων.

5. Καρκίνος του ενδομητρίου σε γυναίκες (Ιταλία)
Άλλη μια μελέτη στην Ιταλία που διεξήχθη σε γυναίκες με καρκίνο του ενδομητρίου βρήκε ότι αυτές που κατανάλωναν μια δίαιτα που αύξαινε το σάκχαρο είχαν 110% υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν αυτή την ασθένεια.

07.12.2015, 11:53:46

Ανώνυμος 36035 έγραψε...
6. Παγκρεατικός καρκίνος σε γυναίκες (ΗΠΑ)
Σε μια μελέτη που παρακολούθησε σχεδόν 90.000 Αμερικανίδες που συμμετείχαν στη μελέτη Nurse’s Health Study για μια περίοδο 18 χρόνων, βρέθηκε ότι οι γυναίκες με την πρόσληψη υψηλού γλυκαιμικού φορτίου είχαν 53% υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν παγκρεατικό καρκίνο. Παρόμοια αύξηση κινδύνου, 57%, παρατηρήθηκε από πρόσληψη φρουκτόζης.

7. Παγκρεατικός καρκίνος σε άνδρες και γυναίκες (Σουηδία)
Μια μελέτη που διεξήχθη από το Karolinska Institute στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία, και στο Κεντρικό Νοσοκομείο στο Vasteras, στη Σουηδία παρακολούθησαν περίπου 78.000 Σουηδούς άνδρες και γυναίκες χωρίς προηγούμενη διάγνωση καρκίνου ή ιστορικό διαβήτη για μια περίοδο 7 χρόνων. Τα άτομα ήταν ηλικίας 45 μέχρι 83 χρονών. Η μελέτη βρήκε ότι η κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης, αναψυκτικών και βρασμένων φρούτων αύξησε τον κίνδυνο για παγκρεατικό καρκίνο. Αυτοί που έτρωγαν την περισσότερη ζάχαρη είχαν 69% υψηλότερο κίνδυνο σε σχέση με αυτούς που έτρωγαν τη λιγότερη ζάχαρη. Ο αντίστοιχος υψηλότερος κίνδυνος για τα αναψυκτικά ήταν 93%, ενώ για τα βρασμένα φρούτα ήταν 51%. Η μελέτη συμπέρανε ότι «η υψηλή κατανάλωση ζάχαρης και τροφών υψηλών σε σάκχαρα συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για παγκρεατικό καρκίνο».

8. Καρκίνος του προστάτη στους άνδρες
Μια ιταλική μελέτη εξέτασε τις συνήθειες ανδρών ηλικίας 46 ώς 74 που είχαν καρκίνο του προστάτη και τις συνέκριναν με τις διατροφικές επιλογές παρόμοιων ανδρών που δεν είχαν αυτή την ασθένεια. Η μελέτη βρήκε ότι αυτοί οι άνδρες των οποίων οι δίαιτες ήταν πιο πιθανό να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματος είχαν 57% υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του προστάτη.

9. Όλοι οι καρκίνοι σε άνδρες και γυναίκες (Κορέα)
Μια μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το John Hopkins Bloomberg School Health και το πανεπιστήμιο Yonsei στη Σεούλ, στην Κορέα εξέτασε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια Κορεάτες άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 και 95 ετών για μια περίοδο 10 χρόνων. Η μελέτη βρήκε ότι αυτοί με τα υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης νηστείας ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από όλες τις μορφές καρκίνου. Στους άνδρες, η ισχυρότερη σύνδεση βρέθηκε για τον παγκρεατικό καρκίνο, αλλά βρέθηκαν επίσης σημαντικές συνδέσεις για τους καρκίνους του οισοφάγου, του ήπατος και του εντέρου. Στις γυναίκες, οι ισχυρότερες συσχετίσεις βρέθηκαν για τους καρκίνους του ήπατος και του τραχήλου. Εκτός του ότι ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο, αυτοί με τα υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος νηστείας είχαν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο.


07.12.2015, 12:00:09

Ανώνυμος 36036 έγραψε...
10. Διάφοροι καρκίνοι σε άνδρες και γυναίκες (Σουηδία)
Μια μελέτη που διεξήχθη στο νοσοκομειακό πανεπιστήμιο Umea στη Σουηδία εξέτασε σχεδόν 65.000 ανθρώπους στη Βόρεια Σουηδία για μια περίοδο 8 χρόνων. Η μελέτη βρήκε ότι οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είχαν υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο πριν το τέλος της περιόδου της μελέτης. Αυτή η ομάδα γυναικών είχε επίσης υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του ενδομητρίου, ενώ οι γυναίκες κάτω των 49 ετών είχαν υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Και οι άνδρες και οι γυναίκες που είχαν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου του αίματος είχαν υψηλότερο κίνδυνο για παγκρεατικό καρκίνο, για καρκίνο του ουροφόρου σωλήνα και για κακοήθες μελάνωμα. Αυτά τα ααποατελέσματα έκαναν τον γιατρό Par Stattin, μέλος της ομάδας της μελέτης να αναφέρει ότι η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου του αίματος μέσα στα φυσιολογικά όρια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο.

07.12.2015, 12:01:38

Ανώνυμος 36037 έγραψε...
Συμπέρασμα: Μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες (ψωμί, γλυκά και ζάχαρη) οδηγεί σε καρκίνο, αποδεδειγμένο από 10 μελέτες.
Αυτά, κοίτα να ασχοληθείς με πράγματα που ξέρεις, μας είπες την άποψή σου και μας κούρασες, τρώγε ψωμί, μαρούλι, εμβόλια και φάρμακα, και άσε μας εμάς να τρώμε 2 φορές την εβδομάδα κρέας, 2 φορές την εβδομάδα ψάρι, 2 φορές την εβδομάδα κοτόπουλο, κάθε μέρα δυο μερίδες λαχανικά και 2 μερίδες φρούτα, κατσικίσιο γάλα ή γιαούρτι κάθε μέρα, και ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους και να παίρνουμε κάποιες λίγες βιταμίνες ανάλογα με την ηλικία μας και το ιστορικό μας. Αυτά και μην μας ξαναενοχλείς με τις γραφικότητές σου και τις εμμονές σου.
07.12.2015, 12:03:08

Ανώνυμος 36038 έγραψε...

Τόσες προσπάθειες για να πειστείτε για υγιεινή διατροφή, λες και δεν θα πάθετε ποτέ τίποτα επειδή τρώτε «σωστά». Όλα είναι ζήτημα πιθανοτήτων.
07.12.2015, 12:55:00

Ανώνυμος 36044 έγραψε...
~
Αυτά που αμολάς σαν να βρίσκεσαι στο φιλολογικό δεν είναι αποδείξεις, αλλά παραφιλολογία. Είσαι ανίατη περίπτωση, ο περίγελος του σάιτ. Τώρα πια μπορούν να γελάνε και τα νήπια με τις εμμονές σου. Διάβαζε προσεκτικά τί γράφω, έχεις πολλά να μάθεις.
Όμως ας μην τα πολυλογούμε. Όπως είπε ο Λουίτζι Πιραντέλλο "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε". Λύση υπάρχει: τρως όσες μπριζόλες θες την ημέρα, αφού πρώτα τις μαρινάρεις με "θεραπευτικά βότανα" και αλάτι Ιμαλαίων (lol). Ταυτόχρονα παίρνεις συμπύκνωμα σκόρδου σε ενέσιμη μορφή για ταχύτατη απορρόφηση, μεγαδόσεις (lol) ασκορβικού οξέος σε μορφή υπόθετων για άμεση δράση και ταμπλέτες ταυρίνης όσες αντέχει το στομάχι σου. Και αν παρόλα αυτά αισθάνεσαι ανασφαλής, κάνε και ένα μπάνιο με ροδόνερο. Τώρα είσαι καλυμμένος 100%. Αλήθεια σου λέω. (lol)

07.12.2015, 21:13:13

Ανώνυμος 36047 έγραψε...

Για την περίπτωσή σου 36044 απλά υπάρχει το Xanax 0.5 τρεις φορές την ημέρα.
07.12.2015, 21:43:11

Ανώνυμος 36048 έγραψε...
Ανώνυμε 36047, ο 36004 = Bielidopoulos που μας έχει πρήξει τόσες μέρες. Τι να του κάνει το Xanax; Αφού τον ξεφτίλισα, το έριξε στην ''τρελή''. Νομίζει ότι θα γίνει επιστήμονας από τη βικιπαίδεια. Μας έπρηξε για τις αρνητικές μελέτες περί κόκκινου κρέατος, και εγώ του παρέθεσα αντίστοιχες μελέτες για κοτόπουλο, ψάρι, γάλακτος, υδατανθράκων και ζάχαρης ως καρκινογονων, και μούγκα η κυρία!!!
07.12.2015, 22:34:10

Ανώνυμος 36049 έγραψε...

Λουίτζι Πιραντέλλο: "έτσι είναι αν έτσι νομίζετε".

07.12.2015, 23:02:16

Ανώνυμος 36052 έγραψε...
Ο καημένος ο Βιελιδόπουλος παρα-φιλολογεί και κατάπιε τη γλώσσα του. Ας τον κάνω να καταπιεί και άλλο τη γλώσσα του.
Η διατροφή που προτείνει ως πρότυπο υγείας για όλο τον πληθυσμό σκοτώνει τους ασθενείς με νόσο του Crohn. Ας δούμε τι λέει η επιστήμη και όχι οι παραφιλολογίες του Βιελιδόπουλου:

Studies have shown that Crohn's patients tend to consume high amounts of simple sugars, either in the time of diagnosis or following it (Persson et al., 1992). Indeed, early research also suggested that consumption of higly refined foods may be involved in the etiology itself (Grimes 1976). In another study, 80% of patients who were on a low carbohydrate diet that excluded all refined sugar had significant symptom relief within 18 months, whereas 40% of patients on a high carbohydrate diet that was high in refined sugar has to discontinue the diet because of flare-ups (Branches et. al., 1981).

Άρα τι μας δείχνουν οι μελέτες; Ότι η δίαιτα που προτείνει ο Βιελιδόπουλος (υψηλή σε υδατάνθρακες, που περιέχει ως βάση το ψωμί, τα μακαρόνια, τη ζάχαρη και άλλα απλά σάκχαρα) είναι πιθανόν αιτιολογικός παράγοντας της νόσου του Crohn. Και ότι σε μια μελέτη οι ασθενείς που ακολούθησαν μια τέτοια δίαιτα αναγκάστηκαν να τη σταματήσουν, διότι η νόσος επανήλθε με έξαρση συμπτωμάτων! Αντίθετα, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες (όχι επεξεργασμένα δημητριακά, ζάχαρες κ.λπ.), δηλαδή τη δίαιτα που θεωρεί ως πρότυπο ο κ. Δημόπουλος, οδήγησε σε ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Ποιος φιλολογεί λοιπόν; Ο κ. Δημόπουλος ή ο παραφιλολογούντας ψωμολίμας εμβολιο-λίμας Βιελιδόπουλος;
08.12.2015, 08:02:34

Ανώνυμος 36053 έγραψε...
Οι ασθενείς με νόσο του Crohn χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα, ειδάλλως θα πεθάνουν!
Τι λέει η επιστήμη (και όχι η παραφιλολογία Βιελιδόπουλου)

By the time Crohn's disease is diagnosed, most patients are already in nutritional imbalance. A German study in 1998 examined deficiencies of vitamins and trace elements in patients with inflammatory bowel disease. The record from 392 outpatients, 279 with Crohn's disease and 113 with ulcerative colitis, were analyzed. Deficiencies were found in 85% of patients with Crohn's disease, predominantly deficiencies of iron and calcium. Less frequently, deficiencies of zinc, protein, cyanocobalamin (B12) and floc acid were found. Replacement of vital nutrients may consist of a good multivitamin and mineral complex, together with minerals that have been found to be lacking. Minerals ofthen lacking are iron, magnesium, selenium and zinc. Vitamins found to be most lacking are the B-complex vitamins, including folic acid, vitamin B6 and particularly vitamin B12, which is absorbed from the end portion of the small intestine. Long-term use of steroids warrants the inclusion of supplemental calcium and vitamin D to prevent the risk of osteoporosis (Hoffman 2002). Patients with Crohn's disease usually have a moderate anemia that is oftten caused by several factors: iron deficiency, vitamin B12 deficiency related to extensive disease of terminal ileum, folate deficiency produced by anorexia and the consequent poor intake of dietary folic acid or by inhibition of folate absorption by sulfasazine, one of the common drugs used to reduce inflammation.

Αυτά λέει η επιστήμη Βιελιδόπουλε! Ήδη σου απέδειξα ότι όλοι οι γιατροί δίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης prenatal multivitamins μαζί με φολικό οξύ και έξτρα ασβέστιο και σίδηρο. Ομοίως κάνουν και κατά την περίοδο του θηλασμού. Σου απέδειξα επίσης ότι οι γιατροί σε όλες τις γυναίκες που έχουν οστεοπενία ή οστεοπόρωση τους δίνουν ασβέστιο και βιταμίνη D. Άρα το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών από τα 40 και μετά χαπακώνεται με βιταμίνες εφ' όρου ζωής! Οι γυναικολόγοι επίσης στις γυναίκες που φτάνουν σε εμμηνόπαυση αντί να χορηγούν χημικά οιστρογόνα δίνουν συμπληρώματα διατροφής με φυτοοιστρογόνα σόγιας και άλλα βοτανικά συστατικά που περιέχουν φυτοοιστρογόνα, για να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τώρα σου απέδειξα ότι και οι ασθενείς με νόσο του Crohn πρέπει να χαπακώνονται με βιταμίνες, και το ίδιο συμβαίνει με όλες σχεδόν τις ασθένειες.
Διάβαζε εσύ βικιπαίδεια!
08.12.2015, 08:48:00

Ανώνυμος 36056 έγραψε...

Αν δεν κατάλαβες τι γράφεις μιλάς για ασθενείς και όχι για υγιείς 36053. Για ασθενείς με νόσο του Crohn.
08.12.2015, 16:18:49

Ανώνυμος 36057 έγραψε...
Και οι ''υγιείς'' μέχρι να πάθουν ένα έμφραγμα ή εγκεφαλικό, υγιείς λογίζονται! Και οι ''υγιείς'' μέχρι να διαγνωσθούν ότι έχουν καρκίνο, θεωρούνται ''υγιείς''. Και οι ''υγιείς'' άνθρωποι που έχουν λίθους στη χολή ή στα νεφρά και δεν το ξέροιυν, θεωρούνται ''υγιείς''. Και πολλές γυναίκες που έχουν οστεοπόρωση και δεν το ξέρουν, θεωρούνται ''υγιείς''. Και τα άτομα με υποθυρεοειδισμό, μέχρι να ανακαλύψουν ότι έχουν πρόβλημα, θεωρούνται ότι είναι υγιείς! Κόψε τα εμβόλια, Βιελιδόπουλε, παριέχουν τοξίνες που επηρεάζουν τον εγκέφαλο...
08.12.2015, 19:10:14

Ανώνυμος 36058 έγραψε...

Με αυτή σου την λογική ξεκίνα αντιαιμοπεταλειακή αγωγή μην τυχόν και πάθεις έμφραγμα ή εγκεφαλικό 36057. Για την νεφρολιθίαση δεν υπάρχουν φάρμακα που την θεραπεύουν αν θυμάμαι καλά. Για την οστεοπώρωση πίνε προληπτικά συμπληρώματα ασβεστίου, τι και αν κάθεται το περισσευούμενο στις βαλβίδες της καρδιάς και στις στεφανιαίες αρτηρίες; Για τον υποθυρεοειδισμό πίνε προληπτικά Τ4 εκτός και αν ξέρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής και σωθείς χωρίς να τα σκας στους φαρμακιάρηδες :) :) Για τον καρκίνο δεν ξέρω τι να κάνεις πέραν της προσευχής σου.
08.12.2015, 20:03:47

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ο γνωστός παραληρηματικός κλώνος του Δημόπουλου (αποφοίτου του τμήματος Μπουρδολογίας του Γιδολογικού Ινστιτούτου) που πετάγεται από το ένα άσχετο θέμα στο άλλο, προβαίνοντας σε ό,τι συμπεράσματα του κατέβει και αυτό το λέει επιστήμη (lol). Και όταν τα βρίσκει σκούρα, δηλαδή πάντα, τσιμπάει μελέτες της κλασσικής ιατρικής, πάνω στην οποία όμως έχει μαύρα μεσάνυχτα. Έχει αναγάγει σε προσωπική κοσμοθεωρία τη λογική του καραγκιόζη: ο Σωκράτης είναι άνθρωπος, ο Σωκράτης είναι φιλόσοφος, άρα όλοι οι άνθρωποι είναι φιλόσοφοι. Επίσης μετατρέπει κάθε σοβαρή επιστημονική συζήτηση σε φιλολογική αντιπαράθεση χωρίς ουσία, απλώς για να κάνεις τους άλλους να βαρεθούν και να σταματήσουν να ασχολούνται. Στην κατανόηση κειμένου παίρνει άριστα 0 μια και όλα όσα παραμιλάει και παραληρεί, τα έχω σχολιάσει πιο πάνω. Για παράδειγμα η κλασσική ιατρική ό,τι λειτουργεί θα το χρησιμοποιεί σαν μέρος μιας θεραπείας, όχι την θεραπεία, και δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν τσαρλατάνο τύπου Don Lapre ή dr Mercola που προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Οι ασθενείς με νόσο του Crohn χρειάζονται διατροφικά συμπληρώματα, ειδάλλως θα πεθάνουν, γράφει ο βλάκας και από αυτό γίνεται άμεσα κατανοητό πόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου έχει κάνει στον εαυτό του. Αλήθεια καμία μελέτη από τους φυσικοπαθητικούς υπάρχει; Έτσι για να γελάσουμε. Διότι μέχρι τώρα τσιμπάει από τα έτοιμα, απομονώνοντας και ενίοτε παρερμηνεύοντας (λόγω ημιμάθειας) ό,τι τον συμφέρει και ό,τι του κατέβει. Το eviol με βιταμίνη Ε γράφει το σούργελο δεν είναι πλήρες, οπότε η αναφορά της εταιρίας πάνω στη συσκευασία δεν ισχύει. Τώρα τί σχέση έχει το ένα με το άλλο μόνο ένας καραγκιόζης ξέρει. Οι εταιρίες που κατασκευάζουν συμπληρώματα ορθώς αναφέρουν στις συσκευασίες τους ότι τα συμπληρώματα δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή και δεν προλαμβάνουν ή θεραπεύουν ασθένειες. Αν έγραφαν το αντίθετο θα ήταν αντιεπιστημονικό, παράνομο και επικίνδυνο για τους καταναλωτές. Α και να μην το ξεχάσω, χαιρετίσματα στην ουφολόγο Ντορέτα Πέππα.
(το 36044 ήταν σαφώς δικό μου)

08.12.2015, 20:53:18

Ανώνυμος 36066 έγραψε...
Βιελιδόπουλε, αυτά θα απαντούσες ως αντίκρουση σε ιατρικό συνέδριο; Γιατί για συνέδριο αμπελοφιλοσοφίας ή παραφιλολογίας μοιάζει! Ασχολήσου με αυτά που ξέρεις, διότι περί διατροφικής ιατρικής και θεμάτων υγείας έχεις πλήρη μεσάνυχτα. Δεν μου λες; Πόσα εμβόλια έκανες φέτος;
09.12.2015, 08:58:32

Ανώνυμος 36067 έγραψε...
A, μη ρωτάς τέτοια, ρώτησα κι εγώ και δεν πήρα απάντηση.
Πρέπει να έκανε πάντως γιατί τον βλέπω και επέζησε από την πανδημία των χοίρων, της γρίπης, του έμπολα κτλ, όπως έλεγαν οι γιατροί και η wikipedia.
09.12.2015, 10:21:37

Ανώνυμος 36068 έγραψε...

Κάποιοι πιστεύουν πως με τις σφεντόνες των συμπληρωμάτων διατροφής θα αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα τανκς των ασθενειών.
09.12.2015, 16:02:50

Bielidopoulos έγραψε...
~
@36066
Δηλαδή ο Δημόπουλος πηγαίνει σε ιατρικά συνέδρια; Να πει τι; Ένας σοβαρός γιατρός δεν ασχολείται με παραμυθάδες. Δεν είμαι γιατρός για αυτό και ασχολούμαι. Χάρη σας κάνω. Εμβόλια δεν κάνω και δεν έχουν τα εμβόλια καμία σχέση με το θέμα. Ρωμιός είσαι, αυτά σου έμαθαν, αυτά ξέρεις να λες και να κάνεις. Υπεκφυγές, αρλουμπολογίες, αλλαγή θέματος όταν τα βρίσκεις σκούρα, μπαρούφες, ερωτησιολαγνία. Γιατί δεν κάνετε μήνυση στην φαρμακοβιομηχανία που παράγει τα eviol αφού στις συσκευασίες αναφέρει ότι τα συμπληρώματα δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή και δεν προλαμβάνουν ή θεραπεύουν ασθένειες. Εδώ σας θέλω, πράξεις όχι λόγια του αέρα και έκθεση ιδεών. Εμπρός λοιπόν.

Ένα πολύ καλό κείμενο που βρήκα ενός διαιτολόγου/διατροφολόγου:
http://metavolismos.com/?p=585

Sceptic offers $1 million for proof that homeopathy works:
http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-02/08/homeopathy-challenge
Randi Backs Out of Challenge with Homeopath George Vithoulkas:
http://www.naturalnews.com/025627.html
Έχει γέλιο. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα λέει το έγκυρο natural news.
lol

09.12.2015, 20:40:42

Ανώνυμος 36070 έγραψε...
Πού κολλάει η ομοιοπαθητική με τον Δημόπουλο, γλυκέ μου; Έχει γράψει πουθενά ο Δημόπουλος ότι είναι υπέρ ή κατά της ομοιοπαθητικής; Ποιος λοιπόν πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο, το βλέπουμε! Η εταιρεία του Εβιόλ πράγματι πρέπει να πάει στον εισαγγελέα, διότι πουλά βιταμίνη Ε εξαχθείσα σπό πετρέλαιο, και θέτει σε κίνδυνο τον γενικό πληθυσμό. Αλλά εδώ δεν κλείνουν τους παρασκευαστές μαργαρινών που παράγουν πλαστικά βούτυρα με trans λιπαρά που κάνουν ψευδείς ισχυρισμούς ότι τάχα ρίχνουν τη χοληστερίνη και προστατεύουν την καρδιά... και τον Βδιελιδόπουλο τον πείραξαν οι βιταμίνες και τα βότανα!!! Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!
09.12.2015, 23:19:51

Ανώνυμος 36072 έγραψε...
Ο Βιελιδόπουλος αποδεικνύεται όχι μόνο αδαής, αλλά και διαστρεβλωτής. Για να υποστηρίξει τις απόψεις του, μας παραπέμπει σε ένα άρθρο κάποιου διατροφολόγου http://metavolismos.com/?p=585

Σκοπίμως όμως αποκρύπτει άλλα άρθρα του με τα οποία ταυτίζεται σχεδόν με τις απόψεις του Δημόπουλου.
Για παράδειγμα:

1. Εδώ κράζει τη χορτοφαγία και είναι περισσότερο κρεατολάγνος από τον Δημόπουλο!

Τίτλος άρθρου: ''Γιατί δεν είμαι χορτοφάγος''
http://metavolismos.com/?p=4843


2. Εδώ κράζει τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές:

http://metavolismos.com/?p=2632

3. Εδώ αντιγράφει και υιοθετεί τις απόψεις του Dr. Mercola σχετικά με τη διακοπτόμενη νηστεία!

http://metavolismos.com/?p=2317

Είναι λυπηρό σε πόση αισχρότητα και προπαγάνδα μπορεί να φτάσει ο αμπελο-φιλόλογος Βιελιδόπουλος! Θα φταίνε τα πολλά εμβόλια και το ελάχιστο κρέας που τρώει!
10.12.2015, 04:05:08

Bielidopoulos έγραψε...
@36070
Εκτός από άσχετος είσαι και κλασσικός αρλουμπολόγος ρωμιός. Τί σχέση έχει από πού βγαίνει η βιταμίνη Ε στο eviol; Κάνε μήνυση, για να σε δω. Αλλού είναι η ουσία. Ότι στις συσκευασίες συμπληρωμάτων αναφέρονται:
"Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Να φυλάσσονται μακριά από τα μικρά παιδιά. Το προιόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία μιας ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας."
Τα αυτονόητα δηλαδή. Εδώ σε θέλω, επί της ουσίας, όχι αερολογίες και υπεκφυγές. Και κλάμα η κυρία. Κλάψα και παραλογισμός, μην θιχτεί η κοσμοθεωρία του κάθε πικραμένου. Το ίδιο και με την μαργαρίνη, το χειρότερο βούτυρο. Τί σχέση έχει με το θέμα; Δηλαδή το αν η μαργαρίνη είναι κακή συμψηφίζει/ισοσταθμίζει/ισοφαρίζει/αντισταθμίζει την κριτική στα συμπληρώματα και την κατανάλωση κρέατος; Ωραία λογική, να την χαίρεσαι. Δεν με εκπλήσσει, στην Ελλάδα ζεις, μόνο με τέτοιες λογικές μπορεί να πάει κανείς μπροστά σε ένα τέτοιο μπουρδέλο.
Γράφεις ότι με πείραξαν οι βιταμίνες και τα βότανα. Μα πιο πάνω έχω επαναλάβει τουλάχιστον δύο φορές ότι όποιος θέλει ας μπουκώνεται με όσα χάπια θέλει, δεν μου καίγεται καρφάκι. Άλλο υποστηρίζω. Ότι τα συμπληρώματα και τα ματζούνια δεν θεραπεύουν χρόνιες ασθένειες. Αν εσύ θες να πιστεύεις ότι θεραπεύεσαι ή προστατεύεσαι, μεγειά σου με χαρά σου. Είχα μια φαγούρα. Αμάν με τον κάθε ανασφαλή πικραμένο.

10.12.2015, 10:10:05

Bielidopoulos έγραψε...
@36072
Ο κλασσικός καραγκιοζάκος, η ρωμιοσύνη είναι γεμάτη τέτοιους. Τον ενοχλούν οι απόψεις και οι ιδέες, αλλά επειδή δεν έχει επιχειρήματα και έχει φάει τις φάπες της ζωής του, τότε βάλλει εναντίον αυτών που εκφράζουν αυτές τις απόψεις. Κοντολογίς ο συντάκτης του κειμένου που ανέφερα μπορεί να είναι και μανιακός δολοφόνος, σημασία όμως στην προκειμένη περίπτωση έχει τί γράφει στο συγκεκριμένο κείμενο. Για αυτό εξάλλου πόσταρα το συγκεκριμένο link και όχι το link ολόκληρου του σάιτ του. Έχει βέβαια ανεβάσει και άλλα κείμενα, στα οποία δέχεται κριτική από τους σχολιαστές, αλλά τί σημασία έχει; Πάλι υπεκφυγές, πάλι εκτός θέματος, πάλι ασυναρτησίες Είστε ανίκανοι να συντάξετε μια ολοκληρωμένη και λογική πρόταση, είστε ανίκανοι να επιχειρηματολογήσετε, είστε ανίκανοι να συζητήσετε. Να μην θιχτεί η κοσμοθεωρία του κάθε ρωμιού. Και δυστυχώς το φαινόμενο είναι γενικό. Ρωμιοσύνη το λένε. Ένα προτεκτοράτο αποτελούμενο από δήθεν έξυπνους και ψαγμένους ιθαγενείς.

Για να δούμε μερικά αποσπάσματα από το εν λόγω link, ώστε να κρίνει ο καθένας όπως θέλει:
http://metavolismos.com/?p=585
"Το λεξικό της αποβλάκωσης"
Από τον Ανδρέα Ζουρδό, διαιτολόγο διατροφολόγο
1. Υπέρ-τροφή
Μία λογική ερώτηση θα ήταν αν υπάρχει ένας επιστημονικός ορισμός. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει. Κι όμως χρησιμοποιείται ευρέως στην διαφημιστική εκστρατεία διαφόρων τροφών για να παροτρύνει την κατανάλωση. Και τα πάει πολύ καλά αφού μέχρι πριν απαγορευτεί η διαφήμηση ορισμένων τροφίμων ως υπέρ-τροφές τα κέρδη για όσους τα προωθούσαν ήταν τεράστια. Δεν είναι τυχαίο πως οι εκάστοτε υπέρ-τροφές έχουν έντονα χρώματα όπως για παράδειγμα το μέλι. Αλλά ένα ευχάριστο χρώμα δεν είναι δείγμα διατροφικής αξίας. Πολλές φορές τις υπέρ-τροφές τις διαφημίζουν άνθρωποι με επιστημονικά πτυχία. Απόδειξη ότι ακόμα και διακεκριμένοι επιστήμονες θα πουν ψέμματα για να προωθήσουν τον εαυτό τους αλλά και τα προϊόντα που διαφημίζουν. Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι επιστήμονες διεφθαρμένοι. Σε σχετικό ρεπορτάζ της έγκυρης αγγλικής εφημερίδας The Guardian, η Catherine Collins, επικεφαλής διαιτολόγος του νοσοκομείου St George’s στο Λονδίνο τονίζει ο όρος υπέρ-τροφή είναι στη καλύτερη περίπτωση ανούσιος και στην χειρότερη επικίνδυνος (2). Συμφωνώ απόλυτα.

10.12.2015, 10:12:01

Ανώνυμος 36075 έγραψε...
Βιελιδόπουλε, έχεις ξεφτιλιστεί, αν είχες αξιοπρέπεια θα το βούλωνες!
10.12.2015, 10:16:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και μερικά ακόμη αποσπάσματα:
6. Φυσική μέθοδος θεραπείας
Το αν μία μέθοδος είναι φυσική δεν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματική. Η χορήγηση εξωγενούς ινσουλίνης με μία σύριγγα σε έναν διαβητικό τύπου Ι δεν είναι σε καμία περίπτωση φυσική μέθοδος θεραπείας αλλά είναι η μόνη αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της νόσου, χωρίς αυτήν την μη-φυσική μέθοδο που εφαρμόστηκε πριν 88 χρόνια ένας διαβητικός θα ζούσε πολύ λίγα χρόνια. Όποιος είναι σίγουρος ότι οι φυσικές μέθοδοι θεραπείας είναι αποτελεσματικότερες από τις μη-φυσικές ίσως πρέπει να το συζητήσει με κάποιον που γεννήθηκε με διαβήτη.
9. Ομοιοπαθητική
Η ομοιοπαθητική έχει επανειλημμένα αποδειχτεί ότι δουλεύει όσο και ένα χάπι με ζάχαρη δηλαδή μία εικονική θεραπεία (3). Υπάρχει ένας κύριος ονόματι James Randi ο οποίος προκαλεί όσους εμπορεύονται την ομοιοπαθητική να αποδείξουν ότι είναι αποτελεσματική και μάλιστα έχει βάλει στοίχημα ένα εκατομμύριο δολάρια. Ακόμα περιμένει.
10.έρευνες έχουν δείξει
Κλασσική μέθοδος εξαπάτησης για να δοθεί επιστημονική εγκυρότητα σε μία διαφήμιση ή στην δυσφήμιση ανταγωνιστικών προϊόντων και μεθόδων. Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρέμες που υποτίθεται αδυνατίζουν ή καταπολεμούν την χαλάρωση. Όταν δεν αναφέρονται με ακρίβεια οι έρευνες αυτές συνήθως δεν υπάρχουν ή έχουν δείξει το αντίθετο. Οπότε το πρώτο βήμα είναι να δούμε αν όντως υπάρχουν αυτές οι αναθεματισμένες έρευνες. Ακόμα και να υπάρχουν, πρέπει να ελεγχθεί αν έγιναν από ανεξάρτητους ερευνητές ή αν ήταν αποτέλεσμα κάποιας χορηγίας από τον παραγωγό του προϊόντος.
11. από την εποχή του Ιπποκράτη.. είναι μία αρχαία θεραπευτική μέθοδος ..
Ειδικά η πρώτη φράση χρησιμοποιείται για να ερεθίσει την συνείδηση ότι οι ‘Ελληνες έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ιατρικής. Είναι πολύ πιθανό πως αν ο Ιπποκράτης ζούσε σήμερα να εμπιστευόταν την σύγχρονη επιστήμη που είναι προϊόν συνεργασίας πολλών εθνικοτήτων.Ενδεχομένως αυτή η φράση αδικεί τον Γεώργιο Παπανικολάου δημιουργού του Test pap το οποίο έχει επιμηκύνει κατά πολύ την ζωή αναρίθμητων γυναικών παγκοσμίως. Κάτι πολύ σημαντικό για το να εκτιμήσουμε τις αρχαίες μεθόδους γενικά, είναι ότι την εποχή του Ιπποκράτη δεν ήταν γνωστή η δύναμη της αυθυποβολής , δηλαδή της εικονικής θεραπείας (placebo effect). ‘Εχει ειπωθεί πως προ του εικοστού αιώνα ολόκληρη η ιστορία της Ιατρικής είναι η ιστορία του placebo effect(4).

Αρκετά καλά τα λέει ως επί το πλείστον κατά τη γνώμη μου. Ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί.

10.12.2015, 10:17:45

Bielidopoulos έγραψε...
@36075
Έχεις ζαλιστεί από τις φάπες και έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Σε καταλαβαίνω, αναμενόμενο είναι. Εκτός από την κρεμούλα, πάρε και ενέσιμο συμπύκνωμα σκόρδου. Για ταχύτατη απορρόφηση.

10.12.2015, 10:19:23

Ανώνυμος 36078 έγραψε...
Επίσης στο ίδιο λινκ που μου παρέθεσες (http://metavolismos.com/?p=585), ο \'\'διατροφολόγος\'\' γράφει την εξής μπαρούφα:

\'\'8. “Βιολογικά“προϊόντα

Ακόμα και η έννοια “βιολογικό” έχει διαστρεβλωθεί από το αυθεντικό της νόημα. Βιολογικό μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν οτιδήποτε σχετίζεται με την βιολογία, την επιστήμη της μελέτης των έμβιων όντων. Τώρα έχει αποκτήσει το νόημα του “υγιεινού” ώστε να μειώσει την θρεπτική αξία των “συμβατικών” και φυσικά εμείς σαν καλοί καταναλωτές που νοιαζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας να πληρώσουμε το κάτι παραπάνω.\'\'

Μάλιστα! Άρα απάτη και τα βιολογικά προϊόντα. Είναι το ίδιο για την υγεία να φάμε συμβατικά λαχανικά με ένα τόνο φυτοφάρμακα ή συμβατικό κρέας με ένα τόνο ορμόνες και αντιβιοτικά από ό, τι να φάμε βιολογικά λαχανικά χωρίς φυτοφάρμακα ή βιολογικό κρέας χωρίς ορμόνες ή αντιβιοτικά ή χωριάτικο κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής που τρώνε γρασίδι! Τι άλλο θα ακούσουμε από τον κάθε πικραμένο αρλουμπολόγο!
10.12.2015, 10:24:10

Ανώνυμος 36079 έγραψε...
Έκοψες το 8 απατεώνα για να μην φανούν οι γελοιότητες που γράφει!!! Λαμόγιο!!!
10.12.2015, 10:24:48

Bielidopoulos έγραψε...
@36078,36079
Τρικυμία εν κρανίω. Σιγά μην το πόσταρα και ολόκληρο. Κλασσικός ασυνάρτητος ρωμιός καρπαζοεισπράκτορας. Βρε μπουκώσου με ασκορβικό οξύ και ταυρίνες, καλό θα σου κάνουν. Αλήθεια είναι. Είναι θέμα πίστης. Αν το πιστεύεις όλα γίνονται.

10.12.2015, 10:37:14

Ανώνυμος 36083 έγραψε...
Bielidopoule, ο εν λόγω διατροφολόγος που παρέθεσες είναι της σχολής Weston Price και Mercola!!! χαχαχα Όλη μέρα κρέας. Για αυτό και απορρίπτει ορθά τις δίαιτες αποτοξίνωσης με λαχανικα!!! χαχαχα Τουλάχισρον ρε αγράμματε ρωμιέ να μου παραθέτεις πηγές που συμφωνούν με την όλη φιλοσοφία σου, και όχι πηγές που κατά 80% συμφωνούν με τον Δημόπουλο και τον Mercola! Α ρε, καρπαζοεισπράκτορα!
10.12.2015, 10:47:53

Ανώνυμος 36084 έγραψε...
Και δίκιο έχει αυτός ο διατροφολόγος που ως κρεατολάγνος κράζει τις φυτικές υπερτροφές! Μεγαλύτερη υπερτροφή από το συκώτι, τα μυαλά, το μοσχάρι και το ζωμό από κόκαλα ζώων (bone broth) υπάρχει; Α, ναι, ξέχασα, θα πάθουμε καρκίνο... μπρρρρρρ
10.12.2015, 11:18:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μπα το link που παρέθεσα συμφωνεί με τσαρλατάνους;
http://metavolismos.com/?p=585
Είσαι σίγουρος;
Πάλι εκτός θέματος και αυναρτησίες. Ρε αυτά που λέει το συγκεκριμένο link μπορείς να τα αναιρέσεις; Πορφανώς όχι. Τί να αναιρέσεις, μπουρδολόγος είσαι.
Ακόμα και αν είναι της σχολής Weston Price (γνωστός ψευδοεπιστήμονας), τουλάχιστον κάποια άλλα πράγματα τα είδε σωστά.

"Το παραμύθι του βασιλικού πολτού"
Πέρα από τις τυμπανοκρουσίες και τις φανφάρες ο βασιλικός πολτός είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με αδικαιολόγητη τεκμηρίωση για την πομπώδη προώθησή του ως συμπλήρωμα-πανάκεια. Αλλά η βιολογική του προέλευση και ο τρόπος που συντίθεται στην φύση δίνει χώρο στις σχετικές διαφημήσεις να πλέκουν διθυράμβους ώστε ο αγοραστής να θεωρεί πως πίνει τον μαγικό ζωμό του Πανοραμίξ.
http://metavolismos.com/?p=860

10.12.2015, 11:18:40

Bielidopoulos έγραψε...
~
Επειδή στο link που παρέθεσα (http://metavolismos.com/?p=585) αναφέρει:
"Δεν είναι τυχαίο πως οι εκάστοτε υπέρ-τροφές έχουν έντονα χρώματα όπως για παράδειγμα το μέλι", ο 36084 νομίζει ότι κράζει τις "φυτικές υπερτοφές", αλλά τις "ζωικές υπερτροφές" δεν τις ακουμπάει. Μιλάμε για απίστευτο καραγκιόζη. Ρε ο άνθρωπος λέει ότι ο όρος "υπερτοφή" είναι διαφημιστικό τρυκ.

10.12.2015, 11:29:27

Ανώνυμος 36087 έγραψε...
Ο βασιλικός πολτός δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής!!! χαχαχα Ένα μελισσοκομικό προϊόν είναι!!! Έχεις δει καμμιά σοβαρή εταιρεία διατροφικών συμπληρωμάτων να πουλάει συμπλήρωμα βασιλικού πολτού; Ασχολήσου ρε Βιελιδόπουλε με άλλα θέματα, διότι το κομμάτι της διατροφής δεν το κατέχεις.
10.12.2015, 11:34:45

Ανώνυμος 36088 έγραψε...
Και το μέλι, γνωστή τροφή-σαβούρα υψηλή σε φρουκτόζη και γλυκόζη, είναι η τροφή που εκθειάζουν οι χορτοφάγοι. Μόνο οι vegans δεν το τρώνε. Βιελιδόπουλε, πάρε τα χάπια σου! Έχεις ξεφτιλιστεί τελείως!
10.12.2015, 11:37:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
Φάε κόκκινο κρέας με χορταρικά (που υποτίθεται ότι αναιρούν τις καρκινικές του επιδράσεις) και παίρνετε συμπληρώματα και ματζούνια που υποτίθεται ότι προλαμβάνουν και θεραπεύουν πάσα νόσον και πάσαν μαλακίαν. Αν το πιστεύεις, έτσι είναι.

"Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας φυτικών ινών δεν φάνηκε να μετριάζει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου στα άτομα που κατανάλωναν σημαντική ποσότητα κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος."
http://www.onmed.gr/diatrofi/item/336322-akomi-kai-mia-brizola-tin-evdomada-afksanei-ton-kindyno-karkinou--lene-tora-oi-eidikoi

10.12.2015, 11:44:05

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.spartacus.gr/blog/naturopathy/about2
http://www.spartacus.gr/video/item/310-14-xronia-xortofagias
http://www.spartacus.gr/video/item/431-i-xortofagia-den-einai-airesi
http://www.spartacus.gr/blog/naturopathy/item/590-pos-egina-xortofagos
http://www.spartacus.gr/video/item/478-eisai-anthropos-apodeixe-to
http://www.spartacus.gr/blog/diet/item/606-paleolithic-diet-paleo-diet
http://www.spartacus.gr/blog/diet/item/591-to-kalitero-fagito-tou-ellina

Τα παραπάνω τα γράφει πραγματικός φυσικοπαθητικός, όχι ο καραγκιόζης με τις υπερδόσεις βιταμινών εφόρου ζωής και τις κρεατοφαγικές δίαιτες τύπου Άτκινς. Μάλιστα και σε άλλα σάιτ με κεντρικό θέμα την φυσικοπαθητική αναφέρονται παρόμοια πράγματα για τις αρχές της φυσικοπαθητικής. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι φυσικοπαθητικοί συστήνουν υπερδόσεις βιταμινών, πόσο μάλλον για πρόληψη και θεραπεία ασθενειών. Σε κανένα από τα παρακάτω link δεν θα βρείτε την λύσσα του τσαρλατάνου για συμπληρώματα, ματζούνια και κόκκινο κρέας. Μας δουλεύει κανονικά όλους, για να ασχολούμαστε μαζί του.
http://naturopathy.com.cy/main-study-programs/naturopathy/
http://www.vita.gr/mindandbody/alternative/article/2399/fysiopathhtikh-giatreyei-tis-lifestyle-pathhseis/
http://www.isoropia.gr/services.php?section=Φυσικοπαθητική%20Ιατρική&cat=1

10.12.2015, 21:45:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
https://naturopathyingreece.wordpress.com/2011/02/18/lifestyle-παθήσεις-αντιμετωπίστε-τις-με-τη-φυ-2/
Πουθενά δεν λέει για κατανάλωση κόκκινου κρέατος, Πουθενά δεν λέει για υπερδόσεις βιταμινών εφόρου ζωής. Λέει "μπορεί να σας χορηγήσει και συμπληρώματα διατροφής.". Πουθενά δεν υπονοεί κάτι περί θεραπεία ασθενειών με συμπληρώματα. Πουθενά δεν λέει για θεραπεία με βότανα. Λέει "καταφεύγει εφόσον το κρίνει απαραίτητο".
Ποιο είναι λοιπόν αυτό το σκουπίδι που τολμάει να με αποκαλεί "λαμόγιο";

10.12.2015, 22:34:32

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ποια είναι η σωστή διατροφή για την ορθομοριακή Διατροφή;
Ό,τι κόψεις από το δέντρο και ό,τι ξεριζώσεις από το έδαφος, εποχιακή τροφή χωρίς φυτοφάρμακα, δηλαδή βιολογική χορτοφαγική διατροφή. Δηλαδή η διατροφή που προσφέρει η Φύση στον άνθρωπο εδώ και εκατομμύρια χρόνια: Ο ανθρώπινος οργανισμός πρέπει να δημιουργεί ιστούς και όργανα τρώγοντας χόρτα, λαχανικά, όσπρια, φρούτα ξηρούς καρπούς και όχι κρέας. Το κρέας που προέρχεται από φυτοφάγο ζώο είναι τροφή από δεύτερο χέρι και το κρέας από σαρκοφάγο ζώο (τροφή από τρίτο χέρι) γεμάτη τοξίνες.
http://www.queen.gr/well-being/DIATROFH-DIAITES/item/108604-orthomoriaki-diatrofi-mystika-poy-energopoioyn-ton-metavolismo

Αυτά τα λέει κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος. Ποιος μας δουλεύει τελικά;

11.12.2015, 00:13:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μετριοπαθές κείμενο της Ελληνικής Εταιρίας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για την oρθομοριακή ιατρική και την διατροφική ιατρική:
http://www.eleodi.gr/ορθομοριακή-διατροφική-ιατρική/τι-είναι-ορθομοριακή-διατροφική-ιατρ/

11.12.2015, 00:19:45

Ανώνυμος 36111 έγραψε...
Α ες Βιελιδόπουλε! Με έκανες και γέλασα!
Η σχολή αυτή http://naturopathy.com.cy/main-study-programs/naturopathy/ δίνει συμπληρώματα, βότανα, ομοιοπαθητικά και βελονισμό, και φυσικά φροντίζει να αλλάξει τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων.

Όσον αφορά στην Ελληνική Εταιρεία Ορθομοριακής Ιατρικής, την έχει ιδρύσει ένας διατροφολόγος που είναι vegan και εισαγωγέας εταιρείας διατροφικών συμπληρωμάτων και χαπακώνει τους ασθενείς του με ένα κιλό συμπληρώματα, για να τα τσεπώσει! Τώρα πώς ένας διατροφολόγος έχει ιδρύσει εταιρεία ορθομοριακής ιατρικής, όταν για να είσαι ορθομοριακός πρέπει να είσαι γιατρός και όχι διατροφολόγος, αυτό το αφήνω ασχολίαστο! Ζήτω η Ρωμιοσύνη! Με μεγαλύτερο αρχι-ρωμιό, τον Βιελιδόπουλο!


12.12.2015, 13:25:32

Ανώνυμος 36113 έγραψε...

36111 φάε την κρεμούλα σου πουλάκι μου.
http://www.eleodi.gr/ελ-ε-ο-δι/ιστορικό/
Η Ελληνική Εταιρεία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.) ιδρύθηκε από τον κλινικό ορθομοριακό διατροφολόγο και ορθομοριακό γιατρό Γιώργο Μηνούδη στις 30/06/2004 στην Αθήνα, ως αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία.

12.12.2015, 14:05:14

Ανώνυμος 36114 έγραψε...
Εδώ χρειάζεται να επέμβει ο εισαγγελέας. Δευτέρα θα ασκηθεί καταγγελία στον κ. Μηνούδη. Μέχρι πέρσι ήταν κλινικός διατροφολόγος, αποφοιτήσας από το Institute for Optimum Nurtrition. Δηλαδή ούτε bachelor δεν έχει. Οικονομολ΄λογος είναι κανονικά. Σήμερα έγινε και γιατρός!
12.12.2015, 15:49:18

Ανώνυμος 36115 έγραψε...
Ιδού το αληθινό του βιογραφικό

http://www.biblionet.gr/author/52132/%CE%93%
CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%
82_%CE%9C%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%8D
%CE%B4%CE%B7%CF%82

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Westminster, καθώς και του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής του Λονδίνου (Institute for Optimum Nutrition)

Στο Westminster δεν έχει σπουδάσει καν διατροφολογία. Πρέπει να επέμβη ο εισαγγελέας άμεσα!
12.12.2015, 15:52:38

Ανώνυμος 36116 έγραψε...
http://iatrikesexelixeis.gr/ygeia/item/1482-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BC%CE%
BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE
%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE
%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%
BD%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AE-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%C
E%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C.html

Νέα ιατρική προσέγγιση της Ιπποκρατείου Ιατρικής μας προτείνει ο κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος καθηγητής κ. Γεώργιος Μηνούδης.

Εδώ είναι μόνο διατροφολόγος, αλλά και καθηγητής! Καθηγητής τίνος πράγματος;
12.12.2015, 15:56:21

Ανώνυμος 36117 έγραψε...
Είσαι γελοίος Βιελιδόπουλε! 100% μάπας Βρωμιός!
12.12.2015, 15:58:55

Ανώνυμος 36118 έγραψε...
Ποιος θα φάει την κρεμούλα Βιελιδόπουλε; Συνέχισε τα copy paste και νομίζεις ότι έμαθες την αλήθεια για πράγματα που έχεις πλήρη μεσάνυχτα! Πήγαινε στον διατροφολόγος, γιατρό (λολ) και καθηγητή (χαχαχα) Μηνούδη να σε κάνει καλά!!!
12.12.2015, 16:29:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ρε ποιος άνοιξε την πόρτα στο μαντρί και ξεπόρτησαν τα πρόβατα;
lol
Να κάνετε μηνύσεις αλλήλους, στα @@ μου. Όσο για τον Δημόπουλο, πρόκειται για απατεώνα αντιγραφέα του Don Lapre και του Mercola που παριστάνει τον ειδικό πάνω στην φυσικοπαθητική και στην ορθομοριακή ιατρική (και τα δύο είναι αμφιλεγόμενες επιστήμες). Όποιος βάλει "φυσικοπαθητική" και "ορθομοριακή ιατρική" στο google άλλα θα διαβάσει (δεν είναι μόνο ο Μηνούδης) και άλλα υποστηρίζει ο Δημόπουλος και τα γίδια που τον ακολουθούν. Πουθενά δεν είδα την λύσσα για το κόκκινο κρέας και τα συμπληρώματα. Πουθενά δεν είδα κάτι περί θεραπείας χρόνιων νόσων με συμπληρώματα και ματζούνια. Αυτό που αναφέρεται στα link είναι ότι μπορεί να χορηγούνται και συμπληρώματα επικουρικά που μπορεί να συμβάλλουν σε κάτι. Χάσμα μεγάλο σε σχέση με τα παραμύθια που διαδίδει ο Δημόπουλος.
Καλά ξεμπερδέματα χαζορωμιέ.
(Αν έχεις κότσια κάνε σε όλους μήνυση βλαχάκο. Και στον Μηνούδη και στην GAP που παράγει τα eviol και σε ότι άλλο θες, lol)

12.12.2015, 17:04:17

Ανώνυμος 36120 έγραψε...
Βρες κοπέλα Βιελιδόπουλε, είναι και αυτό μια εναλλακτική φυσική θεραπεία...
12.12.2015, 17:09:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μην τσιγκλάτε τα πρόβατα.

12.12.2015, 17:37:58

Ανώνυμος 36134 έγραψε...
Βιελιδόπουλε, πρόβατα είναι αυτοί που πιστεύουν στο ότι τους λένε οι πολιτικοί, η εκκλησία και η επίσημη ιατρική, δηλαδή αυτοί που εξυπηρετούν το οργανωμένο σύστημα συμφερόντων. Η Εκκλησία θα σου πει ''μην ακούς τον Ωριγένη, είναι αιρετικός'', και η επίσημη ιατρική θα σου πει ''Μην ακούς τον Mercola είναι αιρετικός''!

ΥΓ. Υπάρχουν πιο σημαντικοί εναλλακτικοί από τον Mercola, αλλά εσύ ως αδαής αυτόμ ξέρεις, εξού και η αναφορά!
14.12.2015, 08:36:01

Ανώνυμος 36137 έγραψε...
~
Δεν είναι αιρετικός. Απατεώνας είναι. Και ο Δημόπουλος είναι πλασιέ συμπληρωμάτων. Πάρε αυτό, πάρε εκείνο, πάρε το άλλο, καταλήγεις να μπουκώνεσαι με χάπια και ταμπλέτες χωρίς λόγο. Χώρια του ότι μπαίνεις στο τρυπάκι του χαπακώματος και αποκτάς εξάρτηση από ότι είναι χάπι. Καλά ξεμπερδέματα εκεί που έχεις μπλέξει.

14.12.2015, 09:36:19

Bielidopoulos έγραψε...

ΗΠΑ: Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα θα αναγράφουν ότι... δεν κάνουν τίποτα
Με μια ηχηρή παρέμβαση στην γκρίζα αγορά ομοιοπαθητικών σκευασμάτων, η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί από τους παρασκευαστές να προσκομίζουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους, αλλιώς θα πρέπει να προειδοποιούν στις συσκευασίες ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις για οφέλη στην υγεία.
Η νομοθεσία των ΗΠΑ και των περισσότερων άλλων χωρών δεν θεωρεί τα ομοιοπαθητικά προϊόντα «φάρμακα» για τα οποία απαιτούνται κλινικές μελέτες και άδειες κυκλοφορίας. Στην αμερικανική αγορά, τα σκευάσματα αυτά κυκλοφορούν με την ένδειξη ότι δεν έχουν λάβει έγκριση από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Λόγω της μεγάλης δημοφιλίας της ομοιοπαθητικής, το θέμα έχει απασχολήσει τις αρχές κι άλλων χωρών όπως η Αυστραλία. Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής της χώρας επανεξέτασε τη διαθέσιμη βιβλιογραφία χωρίς να βρει πειστικές ενδείξεις αποτελεσματικότητας, και προειδοποίησε το 2015 ότι «οι άνθρωποι που επιλέγουν την ομοιοπαθητική ενδέχεται να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο αν απορρίψουν ή αναβάλλουν θεραπείες για τις οποίες υπάρχουν επαρκή στοιχεία ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500117339

Και αυτό πιθανό να επεκταθεί και στα συμπληρώματα, αυτό δηλαδή που πραγματικά φοβόντουσαν οι πλασιέ συμπληρωμάτων, βλέπε ντόκτωρ Μερκόλα και την ρητορική εναντίον του codex alimentarius.

04.12.2016, 13:29:50

Ανώνυμος 42695 έγραψε...

«Μου φαίνεται πως η κβαντική θεωρία μοιάζει με τις βοτανοθεραπείες που χρησιμοποιούσαν οι κομπογιαννίτες», γράφει χαρακτηριστικά. «Ουσιαστικά δεν καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει, ποια είναι η απώτερη αλήθεια, έχοντας απλώς ένα συνταγολόγιο με διαδικασίες που παρέχουν χρήσιμους και πρακτικούς υπολογισμούς, ανεξάρτητα από τη θεμελιώδη αλήθεια».
http://www.naftemporiki.gr/story/964179/mia-enallaktiki-theoria-tis-sxetikotitas-eixe-sta-skaria-o-tzon-nas

12.05.2017, 09:42:09


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...