Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ


Τρομοκρατία
και Τζιχάντ


Έγραψε στις 20.11.2015 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή

«Δεν υπάρχει
καλό και κακό Ισλάμ.

Υπάρχει μόνον Ισλάμ»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,
τούρκος πολιτικός 

 


Η ιστορία τραβάει από παλιά. Tόσο παλιά, που κοντεύει να καλύψει σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα. Η ιστορία του πετρελαίου ξεκινά στις 28 Αυγούστου του 1928 στα υψίπεδα της Σκωτίας με μια μυστική συνάντηση τριών ανδρών στο κάστρο Achnacarry. Ο ένας ολλανδός, ο Henry Deterding, που μαζί με έναν πολύ πλούσιο πλοιοκτήτη δημιούργησαν τη Royal Dutch Shell. Ο δεύτερος ήταν ένας αμερικανός, ο Walter C. Teagle, που εκπροσωπούσε την εταιρεία Standard Oil του John D. Rockefeller, του ιδρυτή της εν λόγω εταιρείας, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Exxon. Ο τρίτος άνδρας ήταν ο Sir John Cadman, διευθυντής της αγγλο-περσικής εταιρείας πετρελαίου, που αργότερα μετασχηματίστηκε στη γνωστή μας BP.

H ζήτηση για πετρέλαιο ήταν τεράστια με την ραγδαία άνοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι προοπτικές για υπέρογκα κέρδη εξαιρετικές. Οι τρεις λοιπόν άνδρες αποφάσισαν να σταματήσουν τις μεταξύ τους ανταγωνιστικές πρακτικές και να ενωθούν σε μια κοινοπραξία, που θα τους επέτρεπε να ελέγχουν τις ζώνες παραγωγής πετρελαίου, τις τιμές πώλησης και γενικά όλη την παραγωγή ενέργειας του πλανήτη.
 
Σύντομα, άλλες τέσσερις εταιρείες ενώθηκαν με τις εταιρείες, που αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούσαν, κι έτσι σχηματίστηκαν οι «Επτά Αδελφές», που περιγράφει ο Anthony Sampson στο ομώνυμο βιβλίο του (Exxon, Shell, BP, Mobil, Texaco, Gulf και Chevron). Τότε, ξεκινά το γεωπολιτικό παιχνίδι, που συνεχίζεται τόσο έντονα στις μέρες μας.

Ήταν το 1953, όταν οι αμερικάνοι μαζί με τα τσιράκια τους, τους βρετανούς, αποφάσισαν να ρίξουν από την εξουσία έναν κοσμικό ηγέτη στο Ιράν, έναν μορφωμένο ηγέτη, που βλέποντας τα γεωπολιτικά παιχνίδια να εξελίσσονται με αποικιακό τρόπο στη χώρα του με το Σάχη να λειτουργεί ως εντολοδόχος των αδίστακτων πετρελαϊκών εταιρειών της Δύσης, εθνικοποίησε τις πετρελαιοπηγές του Ιράν.

Λεγόταν Μοχάμεντ Μοσαντέκ. Σπουδαγμένος στη Γαλλία και την Ελβετία με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες και διδακτορικό στη νομική, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Θερμός θιασώτης μιας συνταγματικής διακυβέρνησης, αδιάφθορος και θερμός υποστηρικτής των συμφερόντων του λαού του Ιράν, δεν δίστασε να τα βάλει με τα συμφέροντα της Δύσης και να δουλέψει συστηματικά για μια χώρα ανεξάρτητη με οικονομική αυτάρκεια και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.

 

 
Το περιβόητο βιβλίο
του Anthony Sampson
για τις «Επτά Αδελφές».

 
  
Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος ήταν οι «Επτά Αδερφές», που με τη βοήθεια της CIA οργάνωσαν ένα καλοσχεδιασμένο πραξικόπημα και έριξαν τον Μοσαντέκ από την εξουσία επαναφέροντας τον Σάχη στον θρόνο του. Ποιους όμως χρησιμοποίησαν οι «Επτά Αδερφές», για να ξεφορτωθούν τον Μοσαντέκ; Μα φυσικά, τον Χομεϊνί και τους φανατικούς Αγιατολάδες του. Ανέκαθεν ο θρησκευτικός φανατισμός λειτουργούσε αποτελεσματικά σαν το βρώμικο χέρι της γεωπολιτικής μοιρασιάς και επιβολής απολυταρχικών καθεστώτων.

 
 


Ο Μοχάμεντ Μοσαντέκ
την ημέρα της ανατροπής του.
Ο Μοχάμεντ Μοσαντέκ γεννήθηκε στην Τεχεράνη. Υπήρξε γόνος αριστοκρατικής και πολιτικής οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν υπουργός Οικονομικών και η μητέρα του μέλος της βασιλικής οικογένειας των χαζάρων. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Παρίσι και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Νεσατέλ της Ελβετίας. Διατέλεσε πρωθυπουργός του Ιράν την περίοδο 1951-1953. Ανατράπηκε με πραξικόπημα, που οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
   
Αυτό όμως που δεν υπολόγισε καλά η Δύση ήταν ο ανεξέλεγκτος θρησκευτικός φανατισμός των Αγιατολάδων, που από σύμμαχος των δυτικών έγινε ο φανατικότερος εχθρός τους. Τότε, η Δύση στράφηκε στον άγνωστο εκείνα τα χρόνια Σαντάμ Χουσεΐν χρηματοδοτώντας τον να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν. Την ίδια χρονική περίοδο, οι ΗΠΑ αποφασίζουν να ενισχύσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα, για να πολεμήσουν τους σοβιετικούς στο Αφγανιστάν θέλοντας να μην επιτρέψουν την εξάπλωση του κομμουνισμού. Σε κάποια ταινία «Ράμπο», οι «αγωνιστές» Ταλιμπάν εμφανίζονται ως σύμμαχοι των ΗΠΑ και μάλιστα πάνω σ’ ένα «ηρωικό» περίγραμμα.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όμως και πάλι όπως θα ήθελε η Δύση μακροπρόθεσμα. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία και αποφασίζουν να το στοχοποιήσουν. Τι κάνουν λοιπόν; Δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία του ISIS σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι κούρδοι, φανατικοί εχθροί του ISIS, θεωρούνται από τις ΗΠΑ τρομοκράτες και η Τουρκία ενισχύεται για να τους εξαφανίσει (άλλο που δεν ήθελε βέβαια και η Τουρκία). Όταν όμως το χαλιφάτο του ISIS γίνεται ανεξέλεγκτο, τότε οι κούρδοι βαπτίζονται «σύμμαχοι» και παίρνουν τεράστια κονδύλια από τις ΗΠΑ, για να δημιουργήσουν χερσαίες δυνάμεις και να πολεμήσουν τους ISIS.

Ας δούμε όμως, τα τελευταία τεκταινόμενα λίγο πιο αναλυτικά. Από το Μάρτη του 2011, οι ΗΠΑ κρίνουν πως ο Μπασάρ Αλ Άσαντ λειτουργεί ενάντια στα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, μιας και αυτός βρίσκεται σε πολύ πιο αγαστή σχέση με τη Ρωσία του Πούτιν. Δημιουργούν λοιπόν, έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, που αρχικά ξεκίνησαν ως αντικαθεστωτικές εξεγέρσεις.

 

 
Όταν οι Ταλιμπάν ήταν οι καλοί.


 
Στην αρχή διαφαινόταν, πως οι αντικαθεστωτικοί θα κατάφερναν να ανατρέψουν τον Άσαντ, αλλά στην πορεία, ο κυβερνητικός στρατός έκανε την ανατροπή και άρχισε να κερδίζει έδαφος. Είναι ακριβώς τότε, που δημιουργείται ο ΙSIS. Τυχαίο; Στην αρχή ο ΙSIS εμφανίζεται ως μια «Ισλαμική Πολιτεία του Ιράκ και της Συρίας», για να μετονομαστεί σε Παγκόσμιο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Οι ηγέτες του ISIS, που προέρχονται ─οι περισσότεροι τουλάχιστον─ από το πρώην καθεστώς του Σαντάμ, φιγουράρουν όχι μόνο με πολύ άρτιο εξοπλισμό, ολοκαίνουργια στρατιωτικά οχήματα και τζιπ, αλλά και με πολύ μεγάλο πορτοφόλι, που τους επιτρέπει να εξαπλώνουν τη προπαγάνδα τους, να στρατολογούν μαχητές απ’ όλο τον κόσμο.

 

 

 
H CIA παραδέχεται την ανάμειξή της
στο πραξικόπημα του Ιράν.
 

Ο στόχος του υποκινούμενου ISIS μπορεί να είναι ο φιλορώσος Άσαντ, αλλά αυτό δεν πρέπει να καταστεί απολύτως εμφανές. Πρέπει το ISIS να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των «αλλόθρησκων» χριστιανών, για να απoδυναμώσει τον Πούτιν και να τον αναγκάσει να συμφωνήσει στο να ξεφορτωθούν οι αμερικάνοι τον Άσαντ και συνεπώς να ξαναμοιράσουν με πιο ευνοϊκό τρόπο γι’ αυτούς τη γεωπολιτική τράπουλα.

Είναι απορίας άξιο πώς ένας φανατικός ισλαμιστής όπως ο Άσαντ, είναι εχθρός των επίσης φανατικών ισλαμιστών του ISIS.
 
Ποιο είναι όμως το γεωπολιτικό παιχνίδι που έχουν στο μυαλό τους οι ΗΠΑ, αλλά κυρίως το Ισραήλ; Θέλουν από κοινού να εξαφανίσουν την οποιαδήποτε συμμετοχή της Ρωσίας του Πούτιν στον έλεγχο ζωτικών συμφερόντων της εν λόγω περιοχής. Η Ρωσία φυσικά, δεν επιθυμεί να επιτρέψει κάτι τέτοιο (όποιος πιστεύει, πως ο «ψυχρός πόλεμος» έχει τελειώσει, μάλλον κοιμάται βαθειά).


  Είμαστε όλοι...
   


Τα πράγματα επιταχύνθηκαν, όταν οι ρώσοι αποφάσισαν να ελέγξουν τη περιοχή με πολεμικές επιχειρήσεις σε απομακρυσμένο έδαφος. Το Ισραήλ αντιδρά αμέσως και ζητά από τις ΗΠΑ να επέμβει το ΝΑΤΟ και να ελέγξει στρατιωτικά την περιοχή. Αμέσως οι ΗΠΑ επικοινωνούν με τη Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, αλλά σκοντάφτουν πάνω στην άρνησή τους για εμπλοκή σε κάποια πολεμική επιχείρηση.

Μετά όμως το συμβάν της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι αντιστάσεις της Γαλλίας κάμφθηκαν και όπως είδαμε στις 16 του Νοέμβρη, οι γάλλοι ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας. Δεν θα είναι απίθανο, ότι σύντομα θα συρθούν πίσω από τις ΗΠΑ η Ιταλία με τη Ισπανία. Αν υπάρξουν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS σε αυτές τις χώρες, τότε είναι μάλλον σίγουρο, πως αυτό θα συμβεί.
 

 

 
Ζωγραφισμένος κόκκινος σταυρός σε τζαμί
στο Παρίσι, μετά τις επιθέσεις.

 

Ο πόλεμος κατά του ISIS είναι κατ’ ουσία μια δικαιολογία να δημιουργηθεί ο απόλυτος πανικός στη Συρία και μέσα στο κουρνιαχτό των βομβαρδισμών και του πολέμου, ο Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία, αυτό δηλαδή που θέλουν οι ΗΠΑ. Δεν θα ήταν επίσης απίθανο να δούμε αναζωπύρωση του ουκρανικού ζητήματος, έτσι πακέτο με όλα τα άλλα, για να αναγκαστεί η Ρωσία, που εποφθαλμιά στο απώτερο μέλλον την επαναπροσάρτισή της στη μεγάλη ρωσική αυτοκρατορία, την οποία οραματίζεται ο Πούτιν, να μειώσει τις γεωπολιτικές της προσδοκίες.
 
Βέβαια, το κέρδος είναι διπλό για τις ΗΠΑ, που ποτέ δεν ήθελε μια ισχυρή και αυτόνομη Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο, πως η δημοτικότητα της Μέρκελ πέφτει ραγδαία. Η Μέρκελ είναι μέχρι στιγμής η κυρίαρχος του ευρωπαϊκού παιχνιδιού, κάτι, που ενοχλεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ. Ας θυμηθούμε, ότι ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας είχε πολλάκις απαγορεύσει στους αμερικανούς να ασχολούνται με τα οικονομικά ζητήματα της Ευρώπης. Η εισροή όμως των προσφύγων στην Ε.Ε. όχι μόνο αποδυναμώνει τη Μέρκελ, αλλά ενισχύει κι όλα τα εθνικιστικά, φασιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Τάσεις απόσχισης σε αρκετές χώρες είναι εμφανέστερες τώρα πολύ περισσότερο. Παράδειγμα, η Καταλονία. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που πιστεύουν πως η Ε.Ε. σύντομα θα καταρρεύσει.


    

   


Τι άλλο θέλουν οι ΗΠΑ; Την ενδυνάμωση του γεωπολιτικού ρόλου της Τουρκίας, ενός εξ ορισμού αντιπάλου της Ρωσίας και της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι πασιφανές, πως οι ΗΠΑ κωφεύουν στη μαζική εισροή μεταναστών από τη Συρία και το Αφγανιστάν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ακόμα μια φορά, η ανίκανη ηγεσία της Ε.Ε. πιάστηκε στον ύπνο. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες αντιλήφθηκαν βέβαια, πως οι τούρκοι δουλέμποροι  εναποθέτουν τους πρόσφυγες στα νησιά της Ρωμιοσύνης υπό την αιγίδα και τις ευλογίες της τουρκικής ηγεσίας, αλλά είχαν την ψευδαίσθηση, πως το θέμα δεν τις αφορά. Όταν το θέμα διογκώθηκε, βρέθηκαν χωρίς ουσιαστικές επιλογές. Τώρα γονατίζουν μπροστά στο νεοεκλεγέντα (τυχαίο, ότι αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε τόσο πολύ ο Ερντογάν μέσω εκλογών και μάλιστα αυτή τη χρονική περίοδο;) τούρκο σουλτάνο, έτοιμοι να κάνουν όλων των ειδών τις παραχωρήσεις.

Και επειδή τα πράγματα πιέζουν ασφυκτικά, οι ευρωπαίοι είναι διατιθέμενοι να θυσιάσουν το «προτεκτοράτο» τους, το κρατίδιο της Ρωμιοσύνης. Οι εδαφικές αξιώσεις της γείτονος θα αυξηθούν, οι «γκρίζες ζώνες» θα πληθύνουν, οι καταχρεωμένοι ρωμιοί θα απειληθούν να μην προβάλλουν ιδιαίτερες αντιστάσεις και θα δημιουργηθεί για ακόμα μία φορά ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας εντός του προτεκτοράτου, που μαζί με την οικονομική κρίση θα το καταστήσει ακόμα πιο ευάλωτο.

  «Φίλοι από όλο τον κόσμο,
σας ευχαριστώ,
που προσεύχεσθε για το Παρίσι,
όμως δεν χρειαζόμαστε άλλη θρησκεία!
Η πίστη μας πάει στη μουσική!
Τα φιλιά! Τη ζωή!
Την σαμπάνια και τη χαρά!
Το Παρίσι είναι για τη ζωή».
Σκιτσογράφος του Charlie Ηebdο
σχολιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις
στο Παρίσι.
  

Εν κατακλείδι, όλα αυτά, που σήμερα βιώνουμε με τόσο ωμό τρόπο, οφείλονται κατά κύριο λόγο στα γεωπολιτικά παιχνίδια της Δύσης, η οποία θεώρησε, πως μπορεί να αποκομίσει οφέλη χωρίς να πληρώσει ένα υψηλά τίμημα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, που η Δύση θα θερίσει τις θύελλες από τους ανέμους, που η ίδια έσπειρε. Ο φόβος απλώνει για τα καλά τα φτερά του πάνω από την Ευρώπη, ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος μας χτυπά τη πόρτα, η υποκινούμενη τρομοκρατία θα εξακολουθήσει να εξαπλώνεται και σύντομα θα τεθεί ξανά εκτός ελέγχου από αυτούς που την υποκίνησαν.

Οι παρενέργειες του σκοτεινού σχεδίου της Δύσης είναι πλέον μπροστά μας και τα πολύχρωμα κεράκια ρεσώ στα σημεία των δολοφονημένων πολιτών δεν μπορούν να βοηθήσουν σε τίποτα. Αθώοι πολίτες θα πληρώσουν και πάλι με τις ζωές τους την ανθρώπινη ακόρεστη δίψα για εξουσία.

Το μόνο, που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από το να γράψει ακόμα μια φορά μαύρες σελίδες στην ιστορία της, είναι να αντιληφθεί, πως η θρησκείες και οι εθνικιστικές ιδεολογίες είναι εφευρέσεις των απανταχού εξουσιαστών, για να ελέγξουν τις μάζες λοβοτομώντας τες.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 35812 έγραψε...
Ανέκαθεν ο θρησκευτικός φανατισμός λειτουργούσε αποτελεσματικά σαν το βρώμικο χέρι της γεωπολιτικής μοιρασιάς και επιβολής απολυταρχικών καθεστώτων.
Το μόνο, που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από το να γράψει ακόμα μια φορά μαύρες σελίδες στην ιστορία της, είναι να αντιληφθεί, πως η θρησκείες και οι εθνικιστικές ιδεολογίες είναι εφευρέσεις των απανταχού εξουσιαστών, για να ελέγξουν τις μάζες λοβοτομώντας τες.
α ρε παπαδοπουλε!!!!
οταν εγραφες μακρυα απο θρησκειες ρατσες φυλες........
λολιδες ευλαμπιοι και μπιλαντιδες σε βριζανε
οπως και εσυ στον ΜΩΜΥΡΟ ΙΓΝΑΤΙΟ
οφειλεις μια συγνωμη μιας και φανερωσε το αμεροληπτο της σκεψης του σαν αγνο αιτιο της ευμαιας μοιρας του που ελεγες οτι ειχε στην ψυχικη του πλευρα.
20.11.2015, 05:25:24

Ανώνυμος 35814 έγραψε...
" Μουαμαρ " ,τι σοι εθνικοτητας εισαι..?

Απο την αρχη μεχρι το τελος λες αντιαμερικανικες μπαρουφες...
20.11.2015, 10:23:06

Ανώνυμος 35815 έγραψε...
35814
Δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα του Μουαμάρ. Χεσμένο τον έχω.
Ποιες είναι όμως οι μπαρούφες φιλαράκο; Για πες μας ρε μεγάλε τις δικές σου απόψεις έτσι για να διαφωτιστούμε. Το βιβλίο του Σάμπσον το έχεις διαβάσει; Ψάξε να βρεις και κάτι για τον Κέρμιτ Ρούσβλετ (συγγενή του Φραγκλίνου) που ηγήθηκε του πραξικοπήματος. Άντε καραγκιοζάκο.
20.11.2015, 10:34:13

Ανώνυμος 35816 έγραψε...
Εξαιρετικό το άρθρο. Εύγε.

Η Οικονομία χεράκι - χεράκι με την "Πολιτική".

Εσύ ρε 35814 ακόμη με εθνικότητες ασχολείσαι;

Τέλος πάντων ... όποιος έχει μυαλό ας το χρησιμοποιήσει διότι το άρθρο είναι καθρέπτης του τι ακριβώς συμβαίνει!

Γερακίνα
20.11.2015, 10:37:25

Ανώνυμος 35819 έγραψε...
Έγραψα τελευταία σε μια μελέτη αυτό που ανέφερε επίσημα Αμερικανός δημοσιγράφος "το πρώτο πείραμα έγινε στην Ελλάδα και μετά στο Βιετνάμ".
Δυστυχώς τα πειράματα έχουν επιπτώσεις στους πειραματιστές από λαούς με αξιοπρέπεια. Στην ρωμιοσύνη πέρασε-περνά απαρατήρητος ο ιμπεριαλισμός και ο σοσοσιαλφασισμός.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι δήθεν πολιτισμένοι Ευρωπαίοι υφίστανται συνέπειες των πράξεών τους ως υποχείρια οι συμβιμβαζόμενοι με τις αμερικανικές και σοβιετικές -ρωσικές επιλογές.
Το άρθρο αν και φαίνεται προφητικό στον μη δαήμονα στηηρίζεται σε πραγματικότητες και ακριβείς εκτιμήσεις. Αν στο μέλλον διαφοροποιηθούν κάποιες παράμετροι σε αυτό δεν φταίειε το άρθρο.
Σημαντικό και κομβικό σημείο είναι η συμβολή των θρησκευμάτων και μάλιστα των υποτιθέμενων Ορθοδόξων ταλιμπάν της ρωμιοσύνης στο παρελθόν αλλά και σήμερα.
Διδακτικό άρθρο και ενισχυτικό στην λειτουργία της νόησης. Κάποιοι βέβαια προτιμούν τα χάπιακαι φυσικά είναι φυσιολογικό ένεκα της παιδείας και ανυπαρξίας πολιτισμού.
Το γεγονός παντως ότι οι ταλιμπάν εμφανίζονται πιό πολιτισμένοι από τους Ευρωπαίους πρέπει να προβληματίσει τον Γαλλικό λαό ο οποίος κατά βάση ως και αυτός νικητής στο Β ΠΠ ξέχασε είετ παρέλειψε να συγκεκριμενοποιήσει τις ρίζες του φασισμού και του ανυπέρβλητου Γαλλικού εθνικισμού.
Πάργαλης
20.11.2015, 12:25:23

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Στην αρχή διαφαινόταν, πως οι αντικαθεστωτικοί θα κατάφερναν να ανατρέψουν τον Άσαντ, αλλά στην πορεία, ο κυβερνητικός στρατός έκανε την ανατροπή και άρχισε να κερδίζει έδαφος. Είναι ακριβώς τότε, που δημιουργείται ο ΙSIS."
Αυτό είναι όντως πολύ ύποπτο. Αλλά ο παράγοντας πετρέλαιο που αναφέρεται στην αρχή του άρθρου δεν κολλάει λόγω του ότι οι αμερικάνοι έχουν το σχιστολιθικό:
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231248318
Επίσης αυτό που αναφέρεται στο τέλος του άρθρου ότι δηλαδή οι ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το προτεκτοράτο της ρωμιοσύνης πάλι δεν κολλάει. Διότι οι γάλλοι και οι γερμανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν να κρατήσουν τη ρωμιοσύνη εντός ΕΕ και ευρωζώνης (τρία μνημόνια με δάνεια-μαμούθ προς το ξεδιάντροπο προτεκτοράτο) παρόλο που ο Σόιμπλε είχε παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο-λύση για την περίπτωση της ρωμιοσύνης (προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη, διαγραφή χρέους, ανθρωπιστική βοήθεια από τους ευρωπαίους). Επίσης χρειάζονται την Ελλάδα για γεωπολιτικούς λόγους (Αιγαίο, στενά, διέλευση αγωγών φυσικού αερίου) και φυσικά διότι αποτελεί τον υλικό σύνδεσμο προς το αρχαιοελληνική περίοδο, ασχέτως αν οι ιθαγενείς του τόπου είναι απόγονοι οθωμανών και σλάβων. Το ορθό θα ήταν η ρωμιοσύνη αντί να γλύφει τους γάλλους και τους γερμανούς επειδή αυτοί μαζί με τους άγγλους ανέδειξαν την αρχαία Ελλάδα, να είχε φροντίσει να τα έχει καλά με τις γείτονες χώρες και ειδικά με την Τουρκία. Αντιθέτως οι ρωμιοί ζούνε εκτός τόπου και χρόνου. Νομίζουν ότι ζουν στην Ελβετία ή στη Σουηδία, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι γύφτοι των Βαλκανίων. Δύο πράγματα πρέπει να κάνει η ρωμιοσύνη: να τα βρει με τους τούρκους και δεύτερον να μην στείλει στρατό στη μέση Ανατολή. Απλά πράγματα, κοινή λογική.

20.11.2015, 19:01:20

Bielidopoulos έγραψε...
~
Μία σημαντική παράμετρος είναι η κοινωνική. Είναι φανερό ότι όλες οι κοινωνίες της Μεσογείου πάσχουν από βαθιά κοινωνικά προβλήματα και τρομακτικές ανισότητες. Σε κάθε κοινωνία και χώρα αυτά τα προβλήματα εκδηλώθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με διαφορετικό τρόπο. Σε χώρες όπως Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία ξέσπασε εμφύλιος. Στην αρχή οι αντιδράσεις ήταν αντικαθεστωτικές, κατόπιν επικρατούν ως συνήθως οι παραδοσιακές προνομοιούχες δυνάμεις: θρησκεία και στρατός. Στη ρωμιοσύνη ούτε λόγος για εμφύλιο. Όλοι τα βρίσκουν κάτω από το τραπέζι προκειμένου να κάνουν τα χατήρια του δημοσιουπαλληλικού κατεστημένου και δώστου κρίση μέχρι τελικής πτώσης και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Πάμε πίσω στους άραβες. Σε αυτές τις χώρες με τις τεράστιες και κραυγαλέες ανισότητες οι λαοί ζητάνε κάτι διαφορετικό. Οι άραβες δεν αντέχουν το δυτικό μοντέλο, ξέρουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αμερικάνοι μέσα στην έρημο. Ως μετανάστες στην δύση ζούνε στο περιθώριο, ως πολίτες στις χώρες τους ζούνε στην ανέχεια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αναμενόμενο είναι οι λαοί της περιοχής να αναζητούν ένα καινούργιο μοντέλο. Ακόμα και αν αποτύχει το ISIS, θα ξεφυτρώσει κάτι άλλο στο μέλλον και μετά κάτι άλλο κοκ. Τώρα θα μου πείτε, μα είναι λύση αυτή που προτείνουν, να ακολουθούν την σαρία; Σε αυτό πάω πάσο. Σαφώς και δεν είναι λογική πρόταση αυτή. Δεν βλέπω όμως και καμιά εναλλακτική πρόταση να προτείνεται από τον αραβικό κόσμο και τους διανοητές του. Κάτι με μια γερή δόση εκκοσμίκευσης και ισονομίας για παράδειγμα. Από τη μια μεριά οι βρωμοεμίρηδες με τα πετρέλαιά τους και από την άλλη οι αμερικάνοι να βομβαρδίζουν, τι να κάνει ο λαός; Σχόλιό μου εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3027

Και όσον αφορά την αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας, μην σας παραξενέψει αν στο μέλλον αυτούς τους δύο τους δούμε συμμάχους εναντίον των κινέζων. Σχόλιό μου εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3687

20.11.2015, 19:04:56

Ανώνυμος 35823 έγραψε...

http://www.tanea.gr/news/world/article/5312536/to-asteio-dyo-ellhnwn-gia-bomba-prokalese-to-kleisimo-toy-aerodromioy-sthn-kopegxagh/
Δικαστήριο τους καταδίκασε σε 13 ημέρες φυλάκισης.

20.11.2015, 21:01:48

Ανώνυμος 35824 έγραψε...
Εξαιρετικό άρθρο και απόλυτα διαφωτιστικό!!!! Δυστυχώς οι θρησκείες και ο φανατισμός που πηγάζει απο αυτές καθώς και ο εθνικός φανατισμός σε συνδιασμό με τα οικονομικά συμφέροντα των δυνατών του κόσμου έχει καταστρέψει την ανθρωπότητα, αφού πληρώνουν με τη ζωή τους αθώοι πολίτες που γίνονται έρμαια της εξουσιαστικής μανίας των ολίγων και αδίστακτων που κυβερνούν τον κόσμο.Γι αυτούς έιμαστε τα αναλώσιμα πιόνια τους...
20.11.2015, 23:38:32

Ανώνυμος 35826 έγραψε...
μπιλαντοπουλε προβατου τζιχαντ προσωπειο
Μία σημαντική παράμετρος είναι η κοινωνική. Είναι φανερό ότι όλες οι κοινωνίες της Μεσογείου πάσχουν από βαθιά κοινωνικά προβλήματα και τρομακτικές ανισότητες
ξεκολλά από το κοντοφθαλμο
Αναμενόμενο είναι οι λαοί της περιοχής να αναζητούν ένα καινούργιο μοντέλο. Ακόμα και αν αποτύχει το ISIS, θα ξεφυτρώσει κάτι άλλο στο μέλλον και μετά κάτι άλλο κοκ
ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΧΗΤΙΚΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΟΥ
αυτή που προτείνουν, να ακολουθούν την σαρία; ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.γιατι;; δεν εχεις γνώμη γιαυτην την σχιζοφρενια;;
διαβασε τι;; γραφεις μη γινεσαι απροκαλυπτος.
Στη ρωμιοσύνη ούτε λόγος για εμφύλιο. ;
τι; να γραψωωωωω. μια περιοδο μόνο, 1945 εως και 1948. που ησουν ρεεεεεεε
Όλοι τα βρίσκουν κάτω από το τραπέζι προκειμένου να κάνουν τα χατίρια του δημοσιοϋπαλληλικού κατεστημένου και δώστου κρίση μέχρι τελικής πτώσης και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Πάμε πίσω στους Άραβες. Σε αυτές τις χώρες με τις τεράστιες…..
να και σαν ξενοφερτα ηλιθιος.

δεν υπαρχει επανασταση που να μη καπηλευτικέ απο συμφεροντα
του εφημερου κερδους γιαυτο και η ΠΑΛΛΑΝΤΙΚΗ πορεια της επαναληψης που λεει και ο παπαδοπουλος.
παρε την εφημερη ηγεμονια των Αθηναίων και φθασε στην ηγεμονια των Αμερικανών.
εχεις την εντυπωση οτι δεν θα φυτρώσει αλλη ηγεμονια;;
οσο υπαρχει η ΑΝΑΓΚΗ τοσο το ΕΓΩ θα ταλλανιζει (ιδε ταλλαντωσεων θεωριες) το ΔΕΝΔΡΟ ''ανθρωπος''
τα γράψε… και ολοι τρεξατε να τον σταυρωσετε εκτος απο ελλαχιστες περιπτωσεις.
Εγραψε οταν παρουμε το βελος που ΑΕΓΩ το λεει…..
στα χερια μας και σκοτωσουμε την ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΕΓΩ τοτε η παλλαντικη διαδρομη μας θα φθαση στον μακροβιο χορο χωρο ελεγε, παραπεμποντας μας στην αργωναυτικη πορεια μας για να βρουμε το Ταίναρο μας.
αρε παπαδοπουλε.....

21.11.2015, 06:21:47

Bielidopoulos έγραψε...
@35826 aka Papadopoulos malaka 55 etwn
Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία. Σε ευχαριστούμε.
lol
ΥΓ: Τα σκουπίδια ανήκουν στον κάδο. Αυτό δεν είναι φασισμός, αλλά η πικρή αλήθεια. Αν οι νέοι είχαν νιονιό, αλλά περισσότερο αν είχαν κότσια να τα βάλουν με την οικογενειοκρατία και την γεροντοκρατία στο Ελλαδαριστάν, θα σας είχαν του κλώτσου και του μπάτσου. Δεν θα μπορούσατε να ανοίξετε το στοματάκι σας (που είναι σαν να έσπασε βόθρος) διότι θα δεχόσασταν καταιγισμό από φάπες. Ούτε αυτό είναι φασισμός, αλλά η πικρή αλήθεια. Η πραγματικότητα που τόσο πολύ σας ενοχλεί.

21.11.2015, 08:53:30

Ανώνυμος 35832 έγραψε...

The "New Seven Sisters":
Saudi Aramco (Saudi Arabia)
China National Petroleum Corporation (China)
Gazprom (Russia)
National Iranian Oil Company (Iran)
Petrobras (Brazil)
PDVSA (Venezuela)
Petronas (Malaysia)
https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Sisters_(oil_companies)#The_.22New_Seven_Sisters.22

21.11.2015, 12:10:51

Ανώνυμος 35834 έγραψε...
Παρα πολυ καλο!
21.11.2015, 13:12:46

Ανώνυμος 35835 έγραψε...
The most pragmatic analysis of the happenings in the world.The aspirations of the world powerful partners and their behavior for more power lead to the people s sufferings. The fear of a total catastrophe of a nuclear world war follows the regional conflicts with the same purpose ..the domination of the world resources ...
21.11.2015, 14:49:55

Ανώνυμος 35836 έγραψε...
λολ μπαλαντοπουλε ΧΙΜΡΑΧΙΜ
13.11.2015, οι φιλοι σου εσπειραν και παλι τον θανατο στην Γαλλια
τζιχαντικη πραματεια που μόνο στο τζιχαντισταν σου περνανε
όχι στο ελλαδισταν που πολύ θαθελες να γινοταν τζιχαντισταν
να θεραπευεσαι με ουρι εαυτοχειριζομενος
σαν λολας μαστουρωμενος που σφαζοντας και σκοτωνοντας να ηδονιζεται (απεικονιση «φαπες» ).
και το μπιλαντοπουλο σκουλικη σκουπιδιων στην λολα τοριξε μπας και νιωσει λεξιλογιο χήρας
νυκτερινο μαγκιας κλασιμο (σπασιμο) των λεκτικων λυματων του. αειντε να μαθαινεις και καμια λεξη στην γλωσσα που γραφεις αλλα στην ιδεα να τουρκοτζιχαντιστοφέρνεις
ακου τον παπαρα τι εγραψε
‘’Αν οι νέοι είχαν νιονιό, αλλά περισσότερο αν είχαν κότσια να τα βάλουν με την οικογενειοκρατία και την γεροντοκρατία στο Ελλαδαριστάν, θα σας είχαν του κλώτσου και του μπάτσου. Δεν θα μπορούσατε να ανοίξετε το στομα σας.’’
ρεεεεε από ποια τρυπα γεννηθηκες;; ποιο σπερμα σε φυτεψε να βγεις ;;
και την μανα σου θα σκοτωνες;;;ρε εγκεφαλικο μαλακιο;; Όταν γραφεις ‘’ούτε αυτό είναι φασισμός, αλλά η πικρή αλήθεια.’’
με τοσο μισος για τον ανθρωπο θα εφτιαχνες το κρατος σου ;; τετοιο οραματιζονται οι ομοϊδεατες σου τζιχαντιστες;; κοιτα θρασος ΧΙΜΠΡΑΧΙΜ.

22.11.2015, 04:33:50

Bielidopoulos έγραψε...
@35836
Αμόρφωτε αρχαιοπρεπή καραγκιόζη με περικεφαλαία αντί να γράφεις πομπώδεις ασυναρτησίες θα πρότεινα το εξής: πλήρωσε και κάνα φόρο μπας και σωθεί η Ελλάς, η μητέρα-παρτίδα, ξέρεις εσύ. Εδώ σας θέλω εσάς τους χατζηέλληνες. Πράξεις, όχι φλογερές παρλαπίπες.
Φτάσαμε και στην ουσία, την οικογενειοκρατία, την γεροντοκρατία και την αρχαιολαγνεία της ρωμιοσύνης, δηλαδή στο νταβατζιλίκι που πουλάνε οι παλιοί στους νέους. Πάνω σε αυτό έχουν γραφτεί πολλά και διάφοροι καραγκιόζηδες που δεν κατάφεραν ποτέ να συντάξουν ένα λογικό επιχείρημα ή πρόταση (γιατί άραγε;) έχουν προσπαθήσει να μου την πουν στο παρελθόν, καταλήγοντας σε παραληρηματικά σχόλια και επιστρέφοντας πίσω στην τρύπα τους για να φάνε την κρεμούλα τους. Για να μην τα πολυλογώ δύο αντιπροσωπευτικά κείμενα του τι επακριβώς συμβαίνει στη ρωμιοσύνη και ποιος είναι ο πυρήνας του προβλήματος της νεοελληνικής νοοτροπίας και κουλτούρας:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3122
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3684
Όλα ξεκινάνε και καταλήγουν στο βόλεμα των εκάστοτε παλιών σε βάρος των εκάστοτε νέων. Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει. Αυτό ίσχυε και παλιά, μόνο που τώρα οι παλιοί κατάφεραν να μας φεσώσουν με κάτι εκατοντάδες δις ευρώ στους ευρωπαίους. Καλά ξεμπερδέματα και καλή χώνεψη μπαρμπούλη.

22.11.2015, 08:44:41

Ανώνυμος 35843 έγραψε...
Ανώνυμος 35836 έγραψε...

λολ μπαλαντοπουλε ΧΙΜΡΑΧΙΜ

Όταν βλέπω τέτοια σκάω στα γέλια.

Ρε ανώνυμε 35836, μπορείς να μου ρίξεις μια μετάφραση των γραφόμενών σου σε παρακαλώ; Αδυνατώ να παρακολουθήσω το σκεπτικό σου. Ίσως να φταίνε και τα "ελληνικά" που έμαθα στο σχολείο.

22.11.2015, 10:38:33

Ανώνυμος 35844 έγραψε...

Αλβανός θα είναι που μπαίνει στο σάιτ να βελτιώσει τα ελληνικά του.
Τώρα προβλέπω να παθαίνει κάνα σοκ και να αρχίσει το παραλήρημα.

22.11.2015, 10:55:57

Ανώνυμος 35845 έγραψε...

Προτεινόμενο κυριακάτικο ανάγνωσμα:
"Τι έδειξε η ανακεφαλαιοποίηση - Γιατί Δημόσιο και νυν μέτοχοι έχασαν την περιουσία τους"
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26502&subid=2&pubid=113852156

22.11.2015, 11:22:58

Ανώνυμος 35857 έγραψε...
843,844
οτι εισαστε ελληναραδες στα λογια τουρκοτζιχαντιστες θρησκοληπτα ανθρωποφαγοι στις πραξεις
τι;;δενκαταλαβαινεις
Αν οι νέοι είχαν νιονιό, αλλά περισσότερο αν είχαν κότσια να τα βάλουν με την οικογενειοκρατία και την γεροντοκρατία στο Ελλαδαριστάν, θα σας είχαν του κλώτσου και του μπάτσου. Δεν θα μπορούσατε να ανοίξετε το στομα σας.’’
ρεεεεε από ποια τρυπα γεννηθηκες;; ποιο σπερμα σε φυτεψε να βγεις ;;
και την μανα σου θα σκοτωνες;;;ρε εγκεφαλικο μαλακιο;; Όταν γραφεις ‘’ούτε αυτό είναι φασισμός, αλλά η πικρή αλήθεια.’’

23.11.2015, 05:08:33

Ανώνυμος 35859 έγραψε...
35843--35844
παντως ΧΙΜΡΑΧΙΜ ΤΖΙΧΑΝΤ να σφαζω οπως η φαρα σας δεν ειμαι
Αναμενόμενο είναι οι λαοί της περιοχής να αναζητούν ένα καινούργιο μοντέλο. Ακόμα και αν αποτύχει το ISIS, θα ξεφυτρώσει κάτι άλλο στο μέλλον και μετά κάτι άλλο κοκ. Τώρα θα μου πείτε, μα είναι λύση αυτή που προτείνουν, να ακολουθούν την σαρία; ''Σε αυτό πάω πάσο''.
θαυμαστε την φιλοσοφια του φιλου σας,
23.11.2015, 05:33:08

Ανώνυμος 35866 έγραψε...

Ωχ παραληρεί. Είναι από το σοκ. Πονάει η αλήθεια. Κρεμούλα!

23.11.2015, 09:06:00

Ανώνυμος 35868 έγραψε...
η κρεμαλα: ''Σε αυτό πάω πάσο''.
24.11.2015, 05:23:11

Ανώνυμος 35871 έγραψε...

Κα(η)μένε..

24.11.2015, 20:10:23

Ανώνυμος 35883 έγραψε...
"έριξαν τον Μοσαντέκ από την εξουσία επαναφέροντας τον Σάχη στον θρόνο του. Ποιους όμως χρησιμοποίησαν οι «Επτά Αδερφές», για να ξεφορτωθούν τον Μοσαντέκ; Μα φυσικά, τον Χομεϊνί και τους φανατικούς Αγιατολάδες του"

όταν κάποιος γράφει ένα άρθρο, ελέγχει στοιχειωδώς αυτά που γράφει. Ο Μοσαντέκ ανατράπηκε το 1953 από τον Σάχη κια ο Σάχης το 1979 από τον Χομεϊνί. Ο Χ ήταν έντονα αντιδυτικός!

Γενικά το κείμενο προτιμάει την συνομωσιολογία και αγνοεί ότι η Μ Ανατολή βρίθει από πολέμους, ιδίως μεταξύ Σιϊτων και Σουνιτών, και μόλις τα μεταπολεμικά χρόνια βρέθηκαν μερικοί δικτάτορες να ενώσουν με σιδηρά πυγμή τις διάφορες φυλές.
Πως θα μπορούσαν οι δυσαρεστημένοι σουνιτες που υποστήριζαν τον Σανταμ να ανεχθούν τους σιίτες στη Βαγδάτη και μάλιστα με πρόεδρο έναν μη άραβα, Κούρδο! Αντίστοιχα, σιγά μη δώσουν οι κούρδοι τα κέρδη από τα πετρέλαια της Μοσούλης στους άραβες της Βαγδάτης...Πως θα μπορούσαν οι φύλακες των ιερών τόπων Σαουδάραβες να ανεχτούν τους σιίτες της Τεχεράνης στα πόδια τους; Οι "αριστεροί" και "κοσμικοί" (με πολλά εισαγωγικά...) PLO τους τεχερανικούς Χαμάς κλπ;
Όσο για τις συμμαχίες που αλλάζουν, τι το παράξενο; Οι δυτικοί υποστήριζαν τους μουτζαχεντίν κατά των σοβιετικών με την ίδια λογική που πολεμούσαν μαζί με τον Στάλιν κατά του Χίτλερ. Μόλις "επιτευχθεί" ο σκοπός, προφανώς οι συμμαχίες αλλάζουν...
25.11.2015, 10:32:41

Ανώνυμος 35967 έγραψε...
ΡωμιοΛαμογιοΙουδαιοΧριστιανοί ΡΛΙΧ
Οτιναναινατζήδες
ΧουντοΠασοκοΣυριζαίοι

03.12.2015, 15:32:13

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.capital.gr/story/3123570/anadiplosi-papaxristopoulou-me-parermineusan-opos-ton-proedro-tis-dimokratias
https://www.youtube.com/watch?v=wzK_7qJEywM
Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι έλληνες ψηφίζουν σαν ηλίθιοι, αλλά ότι οι ηλίθιοι ψηφίζουν σαν έλληνες.

05.05.2016, 20:49:20

Bielidopoulos έγραψε...
~
"O ISIS, λοιπόν, δηλαδή το Ισλαμικό κράτος, ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, όντας Σουνιτικό, Χανμπαλικό, Ουαχαβιτικό, Σαλαφιστικό και Τακφιριστικό κίνημα που εμφανίστηκε το 2013 ως αυτόνομη ομάδα και προέρχεται από τη διάσπαση της Αλ Κάιντα του Ιράκ που μεταφέρθηκε στην Συρία.
- Πώς γιγαντώθηκε;
Με χρήματα της Σαουδικής Αραβίας που προέρχονται από ειδικά βακουφικά φιλανθρωπικά ιδρύματα της, χωρίς να εμπλέκεται το επίσημο σαουδαραβικό κράτος."
http://www.capital.gr/story/3144572

"Πιστεύετε ότι η κρυφή ατζέντα του Ισλαμικού Κράτους είναι ο πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων, για να διασπάσουν την ευρωπαϊκή συνοχή;
Δεν το πιστεύω, επειδή το ISIS δεν έχει στο στόχαστρό του τον «μέσο μουσουλμάνο», σε αντίθεση με την Αλ Κάιντα. Η τελευταία, άλλωστε, κατηγορούσε τον Ζαρκάουι και το Ισλαμικό Κράτος ακριβώς επειδή ανταγωνίζονται άλλους μουσουλμάνους και δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον της Δύσης."
http://www.tanea.gr/news/world/article/5371661/to-isis-basizetai-stoys-epanastates-xwris-aitia/

30.07.2016, 22:58:29

Ανώνυμος 40368 έγραψε...
Ο θρύλος του ΜΟΣΑΝΤΕΚ περιπλανιέται ακόμα πάνω απ την περσία και τους πέρσες,Μάιος του 2015 πήρα ταξί για το αεροδρόμιο γκάντγουικ στο Λονδίνο,ο ταξιτζής ήταν πέρσης,όταν έμαθε οτι ειμαι έλληνας μου είπε σας κάνουν οι ευρωπαίοι τα ίδια που κάναν στην περσία την εποχή Μοσαντεκ και το δάκρυ του έτρεχε ασταμάτητο.
Τώρα για το άρθρο ...πετάγεται απο την εποχή του Μοσαντεκ στον Σανταμ Χουσείν ,από το 1953 μέχρι το 1958 δεν υπήρχε κανένας Σανταμ, το Ιρακ ήταν βασίλειο το κυβερνούσε ο ΦΕΙΖΆΛ Β΄τον οποίο ο στρατηγός Κασιμ στις 18/04/1958 ανέτρεψε ανακηρύσοντας δημοκρατία ,το κόμμα του Μπααθ τον ανέτρεψε το 1963.
Ο Σανταμ Χουσείν εμφανίσθηκε στο προσκήνιο πολύ αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ,κυβέρνησε το Ιρακ από τον Ιούλιο του 1979 μέχρι την καθαίρεσή του μετά την είσοδο των αμερικανών.
Κιμ
16.12.2016, 00:40:09

Ανώνυμος 40369 έγραψε...
Το άρθρο είναι σαν μια ασυνάρτητη έκθεση ιδεών δημοτικού,δεν έχει καμιά ιστορική αντικειμενικότητα,μάλλον ένα ευχολόγιο για μια διαχρονικά διαταραγμένη περιοχή .
16.12.2016, 01:06:39

Ανώνυμος 40375 έγραψε...

Πέρασε στην κινεζική State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500121394
Σούζα ο Σταθάκης.
http://prnt.sc/dkcc5s

16.12.2016, 23:36:14


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...