Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΣΑΝ
ΤΟ ’21


Grexit:
Από την οθωμανική αυτοκρατορία
έως την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πώς η Ιστορία στη Ρωμιοσύνη
επαναλαμβάνεται

Συμφέροντα και ρόλοι
των εξουσιαστικών ομάδων
τότε και τώρα


Έγραψε στις 10.07.2015 ο/η: Μίχος Κώστας

Επιστροφή

Το πνεύμα των καιρών, που λετ’ εσείς,
το ίδιο σας το πνεύμα, αφέντες,
είναι που μέσα καθρεφτίζονται οι καιροί.
Goethe

Η δίνη των εξελίξεων, που ζούμε πριν και μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δημιούργησε περίεργες συνθήκες και ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Για πολλούς μήνες τώρα, το θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης απασχολεί καθημερινά τα παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πολιτικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα.

Συνομιλώντας με κάποιους φίλους και προσπαθώντας να δώσουμε εξήγηση στις εξελίξεις, ένας πήρε τον λόγο κι είπε, ότι «δυστυχώς, εμείς θα μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει μετά από 200 χρόνια». Ενώ ένας άλλος αποφάνθηκε, ότι αν καταφέρει ο πρωθυπουργός και βγάλει τη χώρα από την κρίση τότε από του χρόνου, στις εθνικές εορτές 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου θα προστεθεί μία ακόμη, αυτή της 5ης Ιουλίου.

Ως γνωστόν, η ιστορία επαναλαμβάνεται και για την ερμηνεία των εξελίξεων, που τρέχουν, αντί να περιμένουμε την παρέλευση 200 ετών ανατρέξαμε στο παρελθόν, απ’ όπου αντλήσαμε ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα. Γυρίσαμε 200 χρόνια πίσω στον χρόνο, για να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει σήμερα.

Front to the past
or back to the future?

1821. Το πλιάτσικο καλά κρατεί στο Μωριά. Τον Σεπτέμβριο του 1822 η κεντρική κυβέρνηση του Άργους στέλνει αντιπροσωπεία (Α. Μεταξά, Π.Π. Γερμανό και Γ. Μαυρομιχάλη) στην Βερόνα προς αναζήτηση οικονομικών πόρων. Φτάνουν στο λιμάνι της Ανκόνα, παραμένουν για κάποιο διάστημα στο λοιμοκαθαρτήριο και στέλνουν μήνυμα, ότι θέλουν να δουν τον Πάπα. Ο Πάπας τελικά δεν τους δέχεται και αυτοί επιστρέφουν άπρακτοι.
 
2015. Ο Αλέξης Τσίπρας επισκεύτηκε την Ιταλία μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός επιχειρώντας να αποσπάσει δήλωση συμμαχίας από τον ομόλογό του πρωθυπουργό Ρέντζι, ο οποίος όμως, πέρα τις διπλωματικές φιλοφρονήσεις του έδωσε για δώρο μία γραβάτα λέγοντάς του, ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν.
 
Φιλική Εταιρεία

Η Φιλική Εταιρεία εδρεύει στη ρωσική Οδησσό. Η μασονική αυτή μυστική οργάνωση μυεί όλο και περισσότερα μέλη μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία. Οι  περισσότεροι εξεγερμένοι ελπίζουν, ότι πίσω από την λειτουργία αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης κρύβεται ο Τσάρος της Ρωσίας. Ο Σουλτάνος αντιλαμβάνεται τις περιρρέουσες φήμες και ο Τσάρος με δημόσιες δηλώσεις του διαχωρίζει την θέση του λέγοντας αφ ενός, ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο θέμα της Φιλικής Εταιρείας κι αφ΄ετέρου, ότι παραμένει πιστός στην Ιερή Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στην Ρωσία, για να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος τον δέχεται. Στις κοινές δηλώσεις τους ο ρώσος πρωθυπουργός έδειξε την συμπάθειά του στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά δήλωσε, ότι αφ΄ενός δεν μπορεί ούτε να στηρίξει οικονομικά ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε επιθυμεί να αναμιχθεί στα εσωτερικά της Ευρώπης διαταράσσοντας τοιουτοτρόπως τις σχέσεις του με την Γερμανία.

Ο ρόλος
του Ιερατείου

1821: Μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία οι εκπρόσωποι της εκκλησίας απολαμβάνουν προνομίων και ούτε που τους περνά από το μυαλό να εξεγερθούν κατά της πολιτικής καθεστηκυίας τάξης.
 
«Εκατόν χιλιάδες, και ίσως περισσότεροι, μαυροφορεμένοι ζώσιν αργοί και τρέφονται από τους ιδρώτας των ταλαιπώρων και πτωχών Ελλήνων», αναφωνούσε στις αρχές του 19ου  αιώνα ο ανώνυμος συγγραφέας της Ελληνικής Νομαρχίας. Ακόμα και τον κεφαλικό φόρο των ιερωμένων τον πλήρωναν οι ραγιάδες.
 
Ο πατριάρχης Κωνσταντινούπολης αφορίζει τους εξεγερμένους.

2015: Το Ιερατείο διά στόματος μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα αφορίζοντας κάθε αντίδραση κατά της ευρωπαϊκής καθεστηκυίας τάξης.
 
Δεν φταίνε ούτε οι Βεζίρηδες….
ούτε ο Γιούνκερ και ο Ντάισελμπλουμ!

Το 1715 επίσης, αφού οι τούρκοι έδιωξαν οριστικά τους βενετούς από την Πελοπόννησο, καθορίστηκε το συνολικό ποσό του κεφαλικού φόρου, που από τότε έμεινε σταθερό ως το '21, μολονότι στο μεταξύ ο χριστιανικός πληθυσμός πέρασε από αρκετές διακυμάνσεις και τελικά διπλασιάστηκε.
 
To 2015, ο Πρόεδρος Γιούνκερ δηλώνει στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι τάχθηκε αλληλέγγυος με τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους στην Ελλάδα κι ότι για τα δεινά τους δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν φορολογούσαν όπως έπρεπε τους πλούσιους μεταφέροντας όλα τα βάρη των μνημονιακών υποχρεώσεων στους οικονομικά αδύναμους.
 
Ο Γιούνκερ δεν ήθελε μείωση συντάξεων, όπως δηλώνει. Οι ρωμιοί κυβερνήτες άφηναν αφορολόγητους τους πλούσιους και έριχναν τα βάρη των μνημονιακών υποχρεώσεων  στον λαό. Καθ’ όμοιο τρόπο, στην οθωμανική αυτοκρατορία ο σουλτάνος ζητούσε λίγους φόρους από τους ρωμιούς ραγιάδες, οι οποίοι μάλιστα για 200 χρόνια έμεναν αμετάβλητοι, αλλά οι ρωμιοί κοτζαμπάσηδες άρχοντες, στα χωράφια των οποίων δούλευαν οι ρωμιοί ραγιάδες, τους χρέωναν με υπερβολικά μεγαλύτερους φόρους, που στο τέλος δεν άντεξαν άλλο.

Ούτε ο Σουλτάνος μας έφταιγε, ούτε ο Γιούνκερ σήμερα μας φταίει. Η Τουρκορωμιοσύνη βρωμάει από το δικό της κεφάλι...

Το «δημοψήφισμα»
του 1821

Οι ρωμιοί, που δεν συμμετείχαν στο −υποτιθέμενο αντίστοιχο− «δημοψήφισμα» του 1821, δηλαδή στα διάφορα εξεγερτικά επεισόδια του μυθεύματος της επανάστασης, ήταν οι κάπως τακτοποιημένοι. Αυτοί, που είχαν μία ήρεμη ζωή και φαινομενικά εξασφαλισμένη. Μικροέμποροι, βιοτέχνες, ιερείς, ιδιοκτήτες μικρών τεμαχίων γης και αιγοπροβάτων, δεν φάνηκε να έπαιξαν ενεργό ρόλο στις διάφορες συμπλοκές.

Η οθωμανική αυτοκρατορία εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε βαθιά οικονομική ύφεση και η πολιτική επιλογή του Σουλτάνου ήταν να αποσπάσει χρήματα από τους ρωμιούς καπιταλιστές, οι οποίοι από το να ταχθούν με τους οθωμανούς προτίμησαν να χρηματοδοτήσουν την επανάσταση, δηλαδή να δημιουργήσουν ένα χάος επιστρατεύοντας φυλακόβιους, πεινασμένους, πλιατσικολόγους και γενικώς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ο Κολοκοτρώνης, αλλά και διεφθαρμένους «μπάτσους» της εποχής, οι οποίοι μεταπηδούσαν καιροσκοπικά από το αρματολίκι στην κλεφτουριά και το αντίστροφο, όπως ήταν ο Κίτσος Τζαβέλας και πολλοί άλλοι. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: 1821: Η αποστασία των ρωμιών).


Το ΟΧΙ την εποχή εκείνη, το στήριξαν τα πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα και η αλητεία της εποχής, που αφ’ ενός είχαν χτυπηθεί από την φορολογία κι αφ΄ετέρου δεν είχαν τίποτα πλέον να χάσουν, οπότε ξεσηκώθηκαν με την ελπίδα της δημιουργίας μιας χαοτικής κατάστασης, από την οποία έλπιζαν, ότι θα εκδικούνταν την κοινωνία, που τους ταλαιπωρούσε κι ίσως να επωφελούνταν τελικά από μία μεταπολιτευτική εποχή.

Επίσης, ενεργό ρόλο στην εξέγερση έπαιξαν κυρίως μεγαλέμποροι και  εφοπλιστές, οι οποίοι εντάχθηκαν στο πλευρό των εξεγερμένων προσφέροντάς τους χρήματα, καράβια και όπλα. Όλοι αυτοί διέθεταν πολλά χρήματα, είχαν στενές σχέσεις με οικονομικούς παράγοντες στη δυτική Ευρώπη κι εξασφαλισμένα κεφάλαια στο εξωτερικό.

Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου το στήριξαν κυρίως όσοι μικρομεσαίοι έχουν επιβιώσει από την κρίση και φοβήθηκαν, ότι σε μία μετά-ευρωπαϊκή (οθωμανική) εποχή θα χάσουν ό,τι κατάφεραν τόσα χρόνια να αποταμιεύσουν με θυσίες και στερήσεις.  

Ερμηνεία
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «επαναστάτης», που πήγε τις Βρυξέλλες (στον Σουλτάνο), για να πει, ότι για να μην υπάρξει Grexit (απόσχιση απ’ την oθωμανική αυτοκρατορία) θα πρέπει να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα ισορροπημένης κοινωνικής πολιτικής στην χώρα.

Το 1821, οι πλούσιοι, των οποίων η περιουσία δεν μπορούσε να αποφύγει την φορολογία του κράτους, ήτοι οι μεγαλογαιοκτήμονες, οι οποίοι αρχικά τάχθηκαν κατά της εξέγερσης και κατόπιν αναγκάστηκαν να υποκύψουν… ειδικά, όταν πλέον αυτή είχε ήδη προκαλέσει μεγάλο κακό στην αυτοκρατορία, οπότε και ο Σουλτάνος αν κατόρθωνε να επιβληθεί δεν θα τους τη χάριζε. Αντιθέτως, οι εφοπλιστές κι οι μεγαλέμποροι, που διέθεταν έδρες των κεφαλαίων τους στο εξωτερικό, τάχθηκαν σχεδόν αμέσως με τους εξεγερμένους.

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου οι μεγαλοκαναλάρχες αντίστοιχα, που τα είχαν καλά με την πολιτική καθεστηκυία τάξη και που η περιουσία τους δεν θα μπορούσε να αποφύγει την φορολογία, τάχθηκαν υπέρ του ΝΑΙ.

Αντίθετα, οι εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι, που διαθέτουν offshore εταιρίες στο εξωτερικό και τα καράβια τους πλέουν με ξένες σημαίες, τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ ελπίζοντας, ότι μετά τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας, θα μπορέσουν εύκολα να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο. 

 
Τα φερέφωνα των εφοπλιστών Μαρινάκη και Μελισσανίδη
υπέρ της ρήξης με την Ευρώπη.
Ρωμιοί εφοπλιστές με έδρες στο εξωτερικό και καταθέσεις στην Ελβετία.
Μια ρήξη θα τους κάνει κατά πολύ πλουσιότερους
εντός της ρημαγμένης χώρας.

 


Τι θα γίνει μετά;

1ο σενάριο:
Αποτυχία της επανάστασης
(Περίπτωση oρλωφικών) – Ένα τρίτο μνημόνιο

Ο Σουλτάνος (Γιούνκερ) κρατώντας τις τράπεζες κλειστές, απειλεί τον έλληνα κυβερνήτη, ο οποίος τελικά υποχωρεί στις πιέσεις και ενδίδει. Η αριστερή πτέρυγα (υπέρ του Grexit) θα αντιδράσει και θα αποχωρήσει από τη κυβέρνηση, η οποία θα συμμαχήσει με φιλο-ευρωπαϊκές (βλ. φιλο-σουλτανικές) συνιστώσες, μέσω ανασχηματισμού. Στη νέα αυτή περίοδο, ο Σουλτάνος–Γιούνκερ θα περάσει μέτρα ιδιαίτερα σκληρά εκδικούμενος τους στασιαστές. Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση του μέσω ενός ανασχηματισμού συνεργαζόμενος με φιλοσουλτανικές δυνάμεις, αλλά στην εποχή του 3ου Μνημονίου,  η αριστερή του πτέρυγα (αντι-σουλτανική) θα χάσει την αίγλη της πολιτικής ελίτ και θα αποσυρθεί ντροπιασμένη από το πολιτικό προσκήνιο.

Νέες βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις θα εισαχθούν στο δημόσιο βίο, ώστε να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοιες εξεγερτικές δράσεις, ενώ ένα πογκρόμ συλλήψεων προσώπων της υψηλής κοινωνίας και στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου (κοτζαμπάσηδες) θα είναι «το σανό για τους γαϊδάρους», ώστε να παραδειγματιστούν οι ραγιάδες και να ξεθυμάνει κάπως η εκδικητική  μανία του λαού, που ενώ αυτός καταδυναστευόταν, αυτοί φοροδιέφευγαν.
 
Θα την πληρώσουν κυρίως οι πλούσιοι
–ήτοι οι μεγαλοκαταθέτες– που δεν
έκαναν το χρέος τους όσο καιρό
πλούτιζαν, δηλαδή τα τσέπωναν
παντοιοτρόπως και συνασπιζόμενοι
με τη καθεστωτική κυβέρνηση φορο-
διέφευγαν εξουθενώνοντας  τους ρα-
γιάδες, οι οποίοι μη αντέχοντας σήκω-
σαν κεφάλι.

Ο μισθός των υπολοίπων τάξεων
και οι συντάξεις θα ισορροπήσουν
στα νέα ισολογιστικά δεδομένα, που θα
προκληθούν από το βαθύ κούρεμα,
αλλά ουσιαστικά δεν θα μεταβληθούν
πάρα πολύ, ιδιαίτερα το πρώτο έτος
–μέχρι να ξεχαστεί κάπως το σκηνικό
της επανάστασης– υπό το φόβο νέων
εξεγέρσεων. Όλα αυτά… προς γνώση
και συμμόρφωση….

 
Η αύξηση των φόρων
είχε φτάσει
σε τέτοια ύψη,
που οι προεστοί
αντιμετώπιζαν το ενδε-
χόμενο να παραιτηθούν,
γιατί αδυνατούσαν πια
να εγγυηθούν στις αρχές
την εξόφληση των φόρων.
 
Σε αυτές τις συνθήκες
ανέπτυξε τη δράση της
η Φιλική Εταιρεία
και σ’ αυτό το σημείο
βρισκόταν η κατάσταση
πριν από τα θυελλώδη
γεγονότα, που πλησίαζαν...

 

  
2ο σενάριο:
Επιτυχία της επανάστασης
(Περίπτωση 25ης Μαρτίου 1821) – Grexit

Ο πρωθυπουργός δεν δέχεται τους όρους του Σουλτάνου και η επανάσταση ξεσπά. Τα ασκέρια των πασάδων εντοπίζουν τους αγωγούς, που παρέχουν νερό στους πολιορκημένους (τράπεζες), και τους καταστρέφουν. Μέσα από τα τείχη επικρατεί το χάος και η ανομία αναγκάζοντας τον Υπουργό Άμυνας να βγάλει το στρατό στο δρόμο, για να σταματήσει τα πλιάτσικα των ραγιάδων. Άλλωστε, είχε διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό, ότι ο στρατός θα μπορούσε να εγγυηθεί τη δημόσια τάξη σε περίπτωση χαοτικών καταστάσεων.
 
Ακολουθεί μπαράζ συλλήψεων φιλοσουλτανικών δυνάμεων (φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους), που αυτή τη φορά δεν περιορίζονται στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά επεκτείνονται έντονα και στις αντίπαλες πολιτικές συμμορίες, που συνέπρατταν με τον Σουλτάνο. Τα μέσα ενημέρωσης καταλαμβάνονται και ελέγχονται από τους εξεγερμένους, οι περιουσίες των πλουσίων δημεύονται ή υπερ-φορολογούνται. Κάποιοι πλούσιοι συνωμοτούν και θα προσπαθήσουν να ξεπαστρέψουν τον πρωθυπουργό με μια πολιτική δολοφονία (βλέπε δολοφονία Καποδίστρια).
 
Όπως και να ΄χει, στο ρημαγμένο βασίλειο, μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, όλες αυτές οι μεγάλες δυνάμεις, που «ένιπταν τας χείρας τους», όταν ο πρωθυπουργός παρακαλούσε για μία μεσολάβησή τους, ώστε να αντισταθεί στο Σουλτάνο, θα «τσακωθούν μεταξύ τους» για το ποιος θα προλάβει πρώτος να δώσει νέα δάνεια στο ρημαγμένο βασίλειο, ώστε να το θέσει υπό την κηδεμονία του.
 
Ήδη άλλωστε, πριν ξεσπάσει η εξέγερση, ένας καλός σύμμαχος είχε προσφερθεί να χορηγήσει άτοκο δάνειο στους εξεγερμένους ρισκάροντας τις σχέσεις με τον Σουλτάνο (Ευρωπαϊκή Ένωση). Το 1821, την πρωτοβουλία την πήραν οι άγγλοι, που πρώτοι μας χορήγησαν δάνεια και μας μετέτρεψαν σε αποικία τους.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως στη νέα αυτή εποχή, ένας άλλος προστάτης θα επιληφθεί της καταστάσεως, για να σώσει τη χώρα από το χάος… ανοίγοντας έναν νέο ιστορικό κύκλο, που θα έχει την ίδια ακριβώς διάμετρο με τον προηγούμενο, βοηθώντας τοιουτοτρόπως τους ιστορικούς του μέλλοντος να ερμηνεύουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία τα γεγονότα, που θα συμβαίνουν γύρω τους.
 
Μετά το Grexit, τι;
Πόσο βάσιμη είναι η υπόθεση
περί αποδόμησης ολόκληρης της Ευρώπης

Πολλοί είναι αυτοί, που ρωτούν τι θα γίνει μετά από το Grexit. Την απάντηση την δίνει η ίδια η Ιστορία.

Η υποψία, που έχουν ορισμένοι, ότι ένα Grexit ενδεχομένως θα αποδομήσει ολόκληρη της Ευρώπη δεν είναι καθόλου αβάσιμη. Αρκεί να θυμηθούμε, ότι το ανάλογο Grexit από την αγκαλιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας διέλυσε την Ιερή Συμμαχία προκαλώντας ουσιαστικά τέτοιους κλυδωνισμούς στην Ευρώπη, που ούτε ο μέγας Ναπολέων νωρίτερα δεν είχε καταφέρει να προκαλέσει με τους παγκόσμιους πολέμους του.

Μετά,
θα σπεύσουν όλοι...

Μετά την έξοδό μας από την οθωμανική αυτοκρατορία, ο λαός τελικά εξαθλιώθηκε και ανέκαμψε μετά από πολλές δεκαετίες. Οι μεγαλοκεφαλαιοκράτες, που είχαν εξασφαλισμένα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και οι φαναριώτες, ήρθαν μετά τον πόλεμο χωρίς καν έχουν ρίξει ούτε μία τουφεκιά και χωρίς να έχουν στερηθεί τίποτε, για να διοικήσουν το νέο κράτος, που όντας χρεωκοπημένο, ήταν ιδανικό για νέες επενδύσεις.

Μέχρι τώρα, οι «πόρτες» που χτυπήσαμε για να μας βοηθήσουν δεν άνοιγαν, επειδή δεν ήθελαν να ανακατευτούν στα εσωτερικά προβλήματα της Ε.Ε. διαταράσσοντας τοιουτοτρόπως τις σχέσεις τους με τους γερμανούς.

Όταν όμως η Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία απαγκιστρωθεί από την Ε.Ε., οπότε δεν θα υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούν διπλωματικά και οικονομικά οι έτερες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, τότε αυτοί οι ίδιοι, που σήμερα μας κλείνουν κατάμουτρα τις πόρτες θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα μας προσφέρει πρώτος οικονομική βοήθεια.

Οι δυνάμεις αυτές περιμένουν εναγωνίως την απαγκίστρωση της Ελλάδας από την Ε.Ε. και την πρόκληση χάους στο εσωτερικό, ώστε να έρθουν ως σωτήρες της χώρας και να αναλάβουν την προστασία του προτεκτοράτου μέσω δανείων και επενδύσεων, δεδομένου ότι πρόκειται πανθομολογουμένως από μία πολύ όμορφη χώρα, με πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές και γεωγραφική θέση με στρατηγικό ενδιαφέρον.


Οι μελλοντικοί ήρωες
του νέου Grexit

Καθ΄όμοιο τρόπο, οι σύγχρονοι εφοπλιστές και οι κάτοχοι θυρίδων σε ελβετικές τράπεζες θα επιστρέψουν ηρωικά μετά την παρέλευση της μπόρας, για να στελεχώσουν με τους απογόνους τους τη νέα πολιτική και πλουτοπαραγωγική ελίτ. Αυτοί, στην ιστορία του μέλλοντος θα γραφτούν σαν ήρωες και υπερασπιστές του μεγάλου ΟΧΙ κατά του μνημονίου καλύπτοντας επιμελώς τις πραγματικές προθέσεις τους, που δεν είναι άλλες από την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Επί παραδείγματι:

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αρχικά δίνει τα διαπιστευτήρια των «αριστερών πολιτικών της φρονημάτων» στον πρωθυπουργό.

Όταν αναγγέλθηκε το δημοψήφισμα, σκέφτηκε, ότι θα ήταν καλό να εγκαταλείψει τη χώρα, μέχρις ότου δρομολογηθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

Στην περίπτωση, που παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα επιστρέψει και θα διατρανώσει τα φιλελεύθερα φιλοευρωπαϊκά της αισθήματα. Αν πάλι βγούμε τελικά από το Ευρώ, θα επιστρέψει στη διαλυμένη χώρα με τη κόκκινη τσάντα της, θα το  παίξει σοσιαλίστρια και «κολλητή του επαναστάτη πρωθυπουργού» (αφού έχει προλάβει ήδη να δώσει διαπιστευτήριά της).

Εφ΄όσον τα χρήματά των εφοπλιστών αυτών βρίσκονται σε ξένες χώρες και δεν μπορούν να φορολογηθούν από το ελληνικό κράτος −οπότε δεν έχουν να φοβηθούν κάτι από τη νέα πολιτική ελίτ της χώρας− θα προσπαθήσουν να προσεταιριστούν τον πρωθυπουργό, ώστε να τους επιτρέψει  να επενδύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υπερτιμημένα πλέον ευρουλάκια τους.


 


Οι σημερινοί εφοπλιστές,
που δρουν στο εξωτερικό
κι έχουν εξασφαλισμένα
τα κεφάλαιά τους εκεί,
είναι οι αντίστοιχοι εφοπλιστές
του ΄21.
Αυτές οι οικογένειες
είναι ταγμένες υπέρ του ΟΧΙ.
Αυτοί είναι οι σημερινοί
Μιαούληδες και Κανάρηδες.
 

 
Οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες είναι ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, οι φαρμακοβιομήχανοι (π.χ. Γιαννακόπουλοι), οι οποίοι έχουν μετοχές σε κανάλια και ακίνητη περιουσία κυρίως στην Ελλάδα. Αυτοί, που δεν μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από την ντόπια φορολογία (αν κι αυτοί έχουν εξασφαλισμένα κάποια κεφάλαιά τους σε ελβετικές τράπεζες). Αυτοί όλοι ήταν ανοικτά υπέρ του ΝΑΙ, δηλαδή αντίστοιχα υπέρ του συμβιβασμού με την οθωμανική αυτοκρατορία. Οι κοτζαμπάσηδες δεν ενοχλούνταν από την οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτοί καταδυνάστευαν πολύ τον λαό.

 


Το 1821 όλοι αναρωτιόντουσαν ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την Φιλική Εταιρεία. Έλεγαν ότι τη χρηματοδοτούσε ο τσάρος της Ρωσίας, άλλοι πάλι έλεγαν πως κρύβονταν οι άγγλοι, ίσως έλληνες εφοπλιστές μα όπως διαπιστώθηκε τελικά … δεν κρυβόταν κανένας πίσω από το στήσιμο αυτή της οργάνωσης.

Όταν δημιουργήθηκαν πραγματικές συνθήκες χάους, δηλαδή όταν κόπηκαν από πίσω οι γέφυρες, πλέον είχε διαλυθεί εντελώς το σημείο αυτό.

Το ίδιο προσπαθεί να κάνει ο σημερινός πρωθυπουργός με την οικονομική δυσπραγία και περιμένει να εμφανιστούν οι νέοι σύμμαχοι της Ελλάδας μετά την απόλυτη εξαθλίωση και οικονομική ασφυξία. Το ‘21 εμφανίστηκε ο Κάννινγκ και είπε, φτάνει πια με την Ελλάδα, ας την βοηθήσουμε με δάνεια.


 

 
Κεφάτος και χαρούμενος ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής!
Ίσως έχει κρυφή ατζέντα και θέλει να ωθήσει την χώρα εκτός Ευρώπης.
Τι λέει αυτή η ατζέντα; Φύγε εσύ από την Ευρώπη, προκάλεσε οικονομικό χάος στην Ελλάδα και αμέσως θα έρθουν να σε βοηθήσουν.
Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο μόνος χαμογελαστός ανάμεσα στους συνοφρυωμένους ομολόγους του.

 


Έτσι παρατηρούμε, ότι ο πρωθυπουργός, αυτούς τους πέντε μήνες, που ήδη κυβερνά, δεν φαίνεται να ακολουθεί τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική των προκατόχων του. Με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, άρχισε τους επιδεικτικούς  διορισμούς, ενώ κατά τη διάρκεια του Capital Control διέκοψε την είσπραξη διοδίων, άφησε ελεύθερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και γενικώς «μαλάκωσε» τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους επιτείνοντας με αυτόν το τρόπο την οικονομική ασφυξία και προκαλώντας το εύλογο ερώτημα σε πολλούς... «πού θα τα βρει τα λεφτά για τη συντήρηση του κράτους»;
 
Αρκεί να αναλογιστούμε, ότι πριν πέντε μήνες το χρέος, για το οποίο συζητούσαμε εκλιπαρώντας τους δανειστές μας, ήταν 8 δις, ενώ σήμερα, μετά τη παρέλευση πέντε μηνών, το χρέος που συζητάμε έχει διπλασιαστεί. Τα έσοδα του κράτους έχουν υποδιπλασιαστεί κι ενώ θα περίμενε κανείς, ο πρωθυπουργός να τα έχει χαμένα... βλέπουμε τον Τσίπρα να χαμογελάει διαρκώς και τους προστάτες μας μας να είναι μέσα στον προβληματισμό.
  
Είναι φανερό, ότι ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός, ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική θέση, αντί να μαλακώσει το σχοινί το σφίγγει ακόμα δυνατότερα επιτείνοντας την ασφυξία, με βασικό στόχο την  ταχύτερη οικονομική κατάρρευση.
 
Με αυτό τον τρόπο δύο τινά θα συμβούν:

Ενδεχόμενο Α΄
Πετάει το μπαλάκι στους ευρωπαίους για άμεση οικονομική ενίσχυση, η οποία κάθε μέρα που περνάει θα πρέπει να γίνεται όλο και μεγαλύτερη, καθ’ όσον τα οικονομικά προβλήματα, που δημιουργούνται από την παράλογη πολιτική της κυβέρνησης, εντείνονται αντί να μειώνονται. Με αυτή την τακτική ο Τσίπρας κάνει την Μέρκελ να διερωτάται αν έχει κρυφή ατζέντα, αν δηλαδή ήδη έχει συμφωνήσει με κάποια άλλη μεγάλη δύναμη για παροχή οικονομικής βοήθειας. Γι αυτό το λόγο βλέπουμε τον πρωθυπουργό να είναι διαρκώς μέσα στα χαμόγελα. Το παιχνίδι της Φιλικής Εταιρείας και της Αόρατης Αρχής… ξαναπαίζεται.

Ενδεχόμενο Β΄

Ο Τσίπρας δεν έχει τελικά κρυφή ατζέντα και η μπλόφα του δεν πιάνει στην Μέρκελ. Ακολουθεί Grexit με καταστροφικές συνέπειες για την εγχώρια οικονομία. Η καταστροφή λόγω της άφρονος κυβερνητικής πολιτικής αυτούς τους πέντε μήνες έρχεται τάχιστα, οπότε η ανάγκη για μεγάλα δάνεια και ισχυρούς προστάτες είναι ολοφάνερη και επιτακτική. Αναταραχές, ενδεχομένως ένα θερμό επεισόδιο, επέμβαση του στρατού ή πρόκληση μεταναστευτικών ρευμάτων προς πάσα κατεύθυνση είναι μερικές από τις συνθήκες, που θα προκαλέσουν χάος στο εσωτερικό της χώρας.

Τότε, σε συνθήκες ανάγκης, δηλαδή σε ιδανικές συνθήκες για παροχή βοήθειας και επενδύσεων, θα εμφανιστούν κάποιες μεγάλες οικονομικές υπερδυνάμεις, οι οποίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για το ποια θα αναλάβει την προστασία της χώρας μας με τους πιο ευνοϊκούς όρους.

Ο συλλογισμός είναι απλώς, αν σκεφτούμε ότι και στις καθημερινές μας συναλλαγές, αν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι από κάποιον σε τιμή ευκαιρίας, βολιδοσκοπούμε προηγουμένως αν αυτός βρίσκεται σε «κατάσταση ανάγκης», ώστε να τον παζαρέψουμε καλύτερα και να τον αγοράσουμε «κοψοχρονιά». Στη περίπτωση όμως, που εμφανιστούν περισσότεροι αγοραστές, ο «φαινομενικά έχων ανάγκη»... μπορεί αντί να γίνει ο ίδιος θύμα παζαρέματος... να αρχίσει να δημοπρατεί τις προσφορές των αγοραστών του.

Θα ακολουθήσουν κι άλλοι το Grexit,
όπως το ‘21

Αν η Ελλάδα μετά από αυτή τη πορεία καταφέρει τελικά και ευημερήσει, τα υπόλοιπα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, που ανέχονται τις συνθήκες λιτότητας των μνημονίων πχ. οι λιθουανοί, οι τσέχοι, οι ιταλοί, οι ισπανοί, οι πορτογάλοι θα σκεφτούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της χώρας μας κι έτσι ένας-ένας εθελουσίως θα αποχωρούν.

Μία ανάλογη εξέλιξη είχαν και τα γεγονότα το 1821. Το αντίστοιχο Grexit δηλαδή από την οθωμανική αυτοκρατορία ήταν αυτό, που τελικά προκάλεσε τη διάλυση της Ιερής Συμμαχίας και τη δημιουργία πολλών νέων κρατιδίων μέσα στην Ευρώπη.


Τα πλιάτσικα των ρωμιών και οι επιτεινόμενα δυσμενείς συνθήκες στη νότια Βαλκανική, αντί να προκαλέσουν τη σύμπραξη των δυνάμεων της Ιερής Συμμαχίας με τον «φίλα προσκείμενο» Σουλτάνο, αντίθετα προκάλεσαν τη διαίρεση των δυνάμεων και τον ανταγωνισμό τους όχι για το ποιος θα επιτεθεί στους ρωμιούς κλεφταρματολούς συμπράττοντας με τον Σουλτάνο, αλλά αντιθέτως αψιμαχούσαν διπλωματικά μεταξύ τους, για το ποιος θα προλάβει να χορηγήσει δάνεια στη νέα ρημαγμένη χώρα και ποιος θα τοποθετήσει βασιλιά από τις δικές του πριγκιπικές οικογένειες.

Κατόπιν τούτου, δεν ήταν λίγες οι εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες, που θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ρωμιών και να αποσχιστούν από τους επικυρίαρχούς τους, προσκαλώντας ουσιαστικά νέους προστάτες–επενδυτές, οι οποίοι θα τους εκμεταλλεύονταν μεν, αλλά με με ευνοϊκότερους όρους δε...


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
~
Δείτε αυτό το link:
https://el.wikipedia.org/wiki/Ελληνική_κρίση_χρέους_2009-σήμερα
Εδώ και 5 χρόνια οι ρωμιοί πολιτικάντηδες κοροιδεύουν τους ευρωπαίους. Δείτε τα μέτρα που υπογράφουν κάθε φορά ότι θα πάρουν, όπως μειώσεις στις αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις επιδομάτων του δημοσίου, περικοπές συντάξεων και εφάπαξ, μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τίποτε από αυτά δεν έχουν γίνει και όταν γίνεται κάποια μείωση την καλύπτουν με κάποιο ειδικό επίδομα ή κάποιο έμεσο κόλπο. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα πράγματα έπρεπε μόνη της η πολιτεία να τα κάνει και να μην περιμένει τους κακούς ευρωπαίους να βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό.

Το άρθρο το βρίσκω πολύ αισιόδοξο. Είτε ευρώ είτε δραχμή οι εξελίξεις θα είναι πολύ δυσάρεστες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Το προτεκτοράτο όχι μόνο χρωστάει της μιχαλούς, αλλά για να λειτουργήσει απαιτείται πακτωλός χρημάτων, 50-100 δις ευρώ εκτιμάται το τρίτο μνημόνιο. Ο Τσίπρας δίνει παροχές που υπολογίζει να τις πληρώσει με δάνεια από τους κακούς ευρωπαίους που επιβουλεύονται τη νεοελληνική βλαχοκουλτούρα. Θέλει ένα ισχυρό δημόσιο τομέα που από την φορολογία αυτού το κράτος θα επιβιώνει. Έλα όμως που δεν θέλει να πληρώνει το κόστος αυτού του δημοσίου τομέα.
Οι πολιτικάντηδες που κυβερνούν δεν έχουν ούτε το νιονιό για κάποια κρυφή ατζέντα ή συνομωσία (θέλουν οργάνωση και επιτελικό εγκέφαλο αυτά τα πράγματα), ούτε είναι ικανοί να διαχειριστούν ένα grexit. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αθάνατο, τιμημένο Ελλαδιστάν!
Πιο Ελλαδιστάν πέφτεις σε κώμα και όταν ξυπνάς δεν θυμάσαι τίποτα!
Άλλο ένα κωμικοτραγικό επεισόδιο του σίριαλ "Ελλάς", με την ευγενική χορηγία της Hell-ass Productions Unlimited!
(μου, χα, χα!)

10.07.2015, 20:56:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ως το 1931 τίποτα δεν προμήνυε την χιονοστιβάδα αρνητικών γεγονότων που θα ακολουθούσε. Η Ελλάδα είχε τρεις συνεχόμενους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, όμως το εξωτερικό της χρέος είχε διογκωθεί από δάνεια που είχε συνάψει η κυβέρνηση Βενιζέλου κυρίως στο Σίτυ του Λονδίνου.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποφάσισε να χειριστεί το θέμα προσωπικά και να εξασφαλίσει τα εξωτερικά δάνεια που θα στήριζαν την νομισματική του πολιτική. Ταξίδεψε τον Ιανουάριο του 1932 διαδοχικά σε Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο ζητώντας ένα δάνειο 50 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλιώς η Ελλάδα θα εγκατέλειπε τον νόμο του χρυσού και θα βυθιζόταν στην αναξιοπιστία και στην κοινωνική αναταραχή. Τον Μάρτιο συνεδρίασε στο Παρίσι η Δημοσιονομική Επιτροπή όπου ανάμεσα στα άλλα, θα συζητιόταν και το θέμα της Ελλάδας.
Ο τρόπος παρουσίασης των Ελληνικών προβλημάτων και αναγκών από τον ίδιο τον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν έπεισε την Δημοσιονομική Επιτροπή, που θεώρησε ότι η Ελλάδα δεν έκανε καμία θυσία, αντιθέτως ήθελε να μεταβιβάσει τα προβλήματα της στους πιστωτές της.
Την Τετάρτη 27 Απριλίου 1932, η Ελλάδα εγκατέλειψε επισήμως τον «κανόνα του χρυσού». Η δραχμή υποτιμήθηκε ραγδαία και στις 5 Μαΐου η ισοτιμία της με την στερλίνα έπεσε από τις 456 δραχμές στις 539. Τον ίδιο μήνα το κράτος επισημοποίησε την χρεοκοπία του κηρύσσοντας παύση πληρωμών. Το κύρος του Βενιζέλου είχε τρωθεί ανεπανόρθωτα στην λαϊκή συνείδηση, ενώ ένα πανελλαδικό απεργιακό κύμα παρέλυε την χώρα. Στις 21 Μαΐου 1932, ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτήθηκε από πρωθυπουργός δηλώνοντας δημοσίως πως δεν θα επέστρεφε αν δεν ενισχυόταν η εκτελεστική εξουσία και δεν περιοριζόταν η ελευθεροτυπία.
https://el.wikipedia.org/wiki/Πτώχευση_της_Ελλάδας_1932

10.07.2015, 20:59:30

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη, που φτάνει στον γνωστό αγριορωμιό"
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=32286

10.07.2015, 21:00:33

Ανώνυμος 35025 έγραψε...

Δωρεάν πορνό ταινίες προσφέρει ο παραγωγός και σκηνοθέτης Δημήτρης Σειρηνάκης μέχρι το τέλος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, δηλαδή αν όλα κυλίσουν όπως προγραμματίζεται το βράδυ της Κυριακής.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας ταινιών ενηλίκων Sirina, αναφέρεται: «Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρία παραγωγής ερωτικού περιεχομένου, αυτή του Δημήτρη Σειρηνάκη, προκειμένου να συμπαρασταθεί με το δικό της τρόπο στον προβληματισμένο Ελληνικό λαό. Aπό σήμερα Παρασκευή και εως ότου η Ευρώπη καταλήξει σε συμφωνία- η Sirina - θα διαθέτει επιλεγμένο premium περιεχόμενο, χωρίς καμία απολύτως χρέωση σε όλους τους Έλληνες»!
Μεταξύ των δωρεάν ταινιών που προσφέρονται είναι και εκείνη που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Βούλα Βαβάτση και ο υπουργός», μία πορνό ταινία που γύρισε η Sirina Entertainment πριν από πέντε χρόνια.

10.07.2015, 22:12:58

Ανώνυμος 35026 έγραψε...

«Δεν πρέπει να πάμε σε ένα Grexit, γιατί είμαστε ανίκανοι να το διαχειριστούμε και δεν πρέπει να προκαλέσουμε άλλο κακό στο λαό μας», είπε ο κ. Μητρόπουλος.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113598766

11.07.2015, 04:35:42

gerakina έγραψε...
Καλημέρα στην παρέα.

Το άρθρο είναι απλά, άψογο! Μπράβο στον συντάκτη!

Δεν είναι ούτε αισιόδοξο (όπως σχολιάστηκε παραπάνω) ούτε απαισιόδοξο. Είναι απλά ψύχραιμο!
11.07.2015, 07:20:19

gerakina έγραψε...
@ Bielidopolos,

Εδώ και καιρό σού την έχω στημένη μήπως και καταφέρω να σχολιάσω ένα άρθρο πριν από εσένα Έστω Μία Φορά, αλλά με κερδίζεις ΠΑΝΤΑ.


11.07.2015, 07:22:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
Υπεραισιόδοξο είναι το άρθρο. Ο συντάκτης ηδονίζεται ότι αν η Ελλαδίτσα βγει από την ΕΕ θα ακολουθήσουν και άλλοι. Για ποιο λόγο; Ιρλανδία και Πορτογαλία βγήκαν από τα μνημόνια. Η Πορτογαλία έτρεξε να βγει από το μνημόνιο, πληρώνοντας το ποσό που απέμενε με τη μία προκειμένου να πληρώσει και λιγότερους τόκους, όπως προβλέπει η συμφωνία που είχε υπογράψει με την τρόικα. Ιταλία και Ισπανία εφάρμοσαν οικιοθελή λιτότητα κόβοντας παροχές, χωρίς μνημόνια. Η Αλβανία ετοιμάζεται να μπει στην ΕΕ. Επίσης νομίζει ότι η δραχμή θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα. Μα το πρόβλημα είναι οι παθογένειες του κράτους. Δεν είναι ο υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας όπως στην περίπτωση της Κύπρου. Ο Τσίπρας ήταν χαμογελαστός για να κλείσει το μάτι στους δικούς του, όχι στους ευρωπαίους. Και τώρα ο Τσίπρας κλαίει. Ο Μπαρουφάκης έπαιζε επί 5 μήνες το παιχνίδι του δειλού (chicken game), νομίζοντας ότι η ελληνική κρίση θα γονατίσει την παγκόσμια οικονομία. Τελικά το παιχνίδι το έχασε, η παγκόσμια οικονομία δεν επηρεάστηκε και το τρίτο μνημόνιο ετοιμάζεται με χειρότερους όρους και από ότι μαθαίνω οι ευρωπαίοι αυτή τη φορά θα ζητήσουν προαπαιτούμενα μέτρα πριν ανοίξουν την κάνουλα, εκεί να δεις γέλιο.
Πάμε τώρα στα προτεινόμενα μέτρα από τους ελλαδίτες πολιτικάντηδες:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=721069
Αν προσέξεις ο πυρήνας του δημοσίου τομέα παραμένει ανέπαφος και το βάρος πέφτει πάλι στον ιδιωτικό τομέα. Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν προβλέπει, ούτε άμεσες περικοπές σε συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Είναι γεμάτο φόρους και δώστου φόρους. Μα καλά ποιον κοροιδεύουν; Οι ευρωπαίοι δεν είναι δουλειά τους να φτιάξουν ένα δίκαιο για τους φτωχούς μνημόνιο. Αυτό είναι δουλειά της ντόπιας κυβέρνησης. Οι ευρωπαίοι θα κοιτάξουν τα νούμερα και αν τους βγαίνουν έχει καλώς.

"Σοβαρό επεισόδιο Τσίπρα - Καμμένου για τις αμυντικές δαπάνες.
«Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Οταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113600164

Άρες μάρες αγκινάρες. Πάλι έκθεση ιδεών παρέδωσαν στους ευρωπαίους.

11.07.2015, 08:13:37

Ανώνυμος 35030 έγραψε...
ΟΛΗ η κρατικοδίαιτη ντόπια ελίτ είναι υπέρ του ευρώ. Και οι μηντιάρχες και τα καρτέλ (σούπερ μάρκετ, εταρίες κινητής τηλεφωνίας κ.α.) και οι τραπεζίτες και οι εργολάβοι και φυσικά πρώτοι απ' όλους οι εφοπλιστές. Το ότι δήθεν οι εφοπλιστές θέλουν δραχμή προκύπτει από λάθος ιστορικές προβολές και σχηματοποιήσεις του συγγραφέα. Οι εφοπλιστές λένε άλλα:
http://www.tanea.gr/news/economy/article/5250029/yper-ths-symfwnias-me-toys-thesmoys-oi-ellhnes-efoplistes/
11.07.2015, 08:32:54

Ανώνυμος 35031 έγραψε...
Και φυσικά ΚΑΙ η Εκκλησία θέλει ευρώ. Δείτε τί "ξέφυγε" του θερμοκέφαλου "ευρωπαϊστή" Άνθιμου, παρά την επίσημη "σιωπή" της Εκκλησίας αυτές τις μέρες. Είναι πολλά τα λ€φτά....

Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν το στήριξαν ούτε μόνο ούτε κυρίως "όσοι μικρομεσαίοι έχουν επιβιώσει από την κρίση και φοβήθηκαν, ότι σε μία μετά-ευρωπαϊκή (οθωμανική) εποχή θα χάσουν ό,τι κατάφεραν τόσα χρόνια να αποταμιεύσουν με θυσίες και στερήσεις". Αυτοί εκπροσωπούνται ήδη από τη Χρυσή Αυγή αφού παραδοσιακά ο φασισμός επικαλείτο το "δίκιο των νοικυραίων".
Ο Σύριζας διαχειρίζεται την κατάσταση για λογαρισμό της κρατικοδίατης ελίτ και του πελατειακού της κράτους. Οι μικρομεσαίοι που τον στηρίζουν είναι μόνο όσοι δεν σαρώθηκαν από το φαλημέντο του κρατιδίου.
11.07.2015, 08:45:41

Ανώνυμος 35032 έγραψε...

Ο λαός ψήφισε όχι, ο Τσίπρας έτρεξε στους ευρωπαίους να εφαρμόσει το ναι. Στην Ελλάδα ζεις γιατί απορείς..

11.07.2015, 09:09:44

Bielidopoulos έγραψε...
~
Διόρθωση για την πε΄ριπτωση της Πορτογαλίας:
"Η Πορτογαλία βγήκε από το Μνημόνιο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς «αρνήθηκε» την τελευταία δόση των €2,6 δισεκατομμυρίων."
http://gr.euronews.com/2014/10/28/portugal-s-bailout-lenders-review-2015-budget-and-reforms/

11.07.2015, 09:22:58

Ανώνυμος 35035 έγραψε...
Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της απαισιοδοξίας σας, αγαπητοί της Δεσμιας Έρευνας.
11.07.2015, 23:07:53

Ανώνυμος 35036 έγραψε...
ΕΓΩ

Φίλοι μου πάνε οι εποχές που ήμουνα μικρός,
που ήμουν ο διασκεδαστής, ο γελωτοποιός.
Από εδώ και στο εξής θα είμαι και για πάντα·
ΕΓΩ! Ένα ζιζάνιο, ο ψυχικός σας προβοκάτορας.

Από ενα blog το ''παρά ποίηση''


11.07.2015, 23:52:58

Ανώνυμος 35037 έγραψε...

Οκτώ ώρες διήρκεσε το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ να πιέζουν τον Ευκ.Τσακαλώτο για περισσότερα μέτρα και απτές αποδείξεις αποφασιστικότητας.
Η χώρα που προέβαλε τις εντονότερες αντιστάσεις στην έγκριση έναρξης διαπραγματεύσεων για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα είναι η Φινλανδία, που εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στη θέση αυτή ακόμη και αν μείνει μόνη της.
Ακόμη όμως και οι άλλοι υπουργοί που έχουν εξουσιοδότηση δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συμφωνήσουν σε λύση για την Ελλάδα χωρίς απτές αποδείξεις ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
Την απαίτηση αυτή των δανειστών για περισσότερες αποδείξεις αξιοπιστίας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαιώνει ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλείται το Associated Press. Οι δανειστές-εταίροι θέλουν πιο συγκεκριμένες και ισχυρές δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, είπε.
Ο ίδιος που μιλά σε καθεστώς ανωνυμίας περιγράφει ότι η γενική αίσθηση στην αίθουσα είναι ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι «πολύ λίγες, πολύ αργά» και γι' αυτό απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις ότι η κυβέρνηση πραγματικά δεσμεύεται να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.
Κάποιοι φέρονται να ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεση ψήφιση μέσα στην επόμενη εβδομάδα από την ελληνική Βουλή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500011812

12.07.2015, 04:37:46

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://prntscr.com/7rq03l
"Δραματικό παρασκήνιο: Νέο Eurogroup αύριο - Ζητούν ψήφιση των προαπαιτούμενων πριν κλειστεί η συμφωνία."
"Σόιμπλε και Φινλανδοί ζητούν την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ."

Κλαψ!
Κλαίνε οι ήρωες ωρέ;
https://www.youtube.com/watch?v=tABoKXcGXIA

12.07.2015, 12:10:56

Ανώνυμος 35040 έγραψε...

http://www.entertv.gr/article/383967/xespasma-tis-ntepys-gkolema-molon-lave-re-kertades

12.07.2015, 19:52:52

Ανώνυμος 35041 έγραψε...

http://www.entertv.gr/article/383967/xespasma-tis-ntepys-gkolema-molon-lave-re-kertades

12.07.2015, 19:52:52

Ανώνυμος 35043 έγραψε...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις στη Σύνοδο Κορυφής για την ακύρωση κυβερνητικών απόφασεων που κρίνονται από κάποιες χώρες ως μονομερείς ενέργειες με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Αντίστοιχο κλίμα «εισέπραξε» και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το Σάββατο και την Κυριακή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι κάποιων χωρών επέμειναν να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup, και μάλιστα στην πρώτη παράγραφο, η ακύρωση των λεγόμενων «μονομερών ενεργειών» με βάση τις προβλέψεις του προηγούμενου προγράμματος και τoυ Eurogroup της 20ης Μαΐου.
Σε αυτές τις ενέργειες συγκαταλέγονται από τις χώρες της Ευρωζώνης και μια σειρά από προσλήψεις που έγιναν στο Δημόσιο τους τελευταίους μήνες, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στο «παρά πέντε» της συμφωνίας.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=721751

13.07.2015, 05:53:37

Ανώνυμος 35044 έγραψε...

Παπαδημούλης: Οι "Ταλιμπάν" απαιτούν την ταπείνωση της χώρας. Ο Τσίπρας το παλεύει γερά, για Ελλάδα και Ευρώπη, με αξιοπρέπεια. Θα είμαστε όλοι δίπλα του.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500011983

13.07.2015, 08:54:20

Ανώνυμος 35048 έγραψε...

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Παπαδημούλης έγραψε «Στηρίζω πλήρως την απόφαση του Πρωθυπουργού. Αλλά αυτή η αυταρχική, γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, πρέπει να αλλάξει ριζικά. Αλλιώς θα διαλυθεί».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113603870

13.07.2015, 20:11:14

Ανώνυμος 35051 έγραψε...

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε σε αυτό που ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη - και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5257940/gioynker-h-kybernhsh-tsipra-dexthhke-ta-panta/

14.07.2015, 04:50:13

Bielidopoulos έγραψε...
~
Λεβέντης: θα πάει φυλακή ο Τσίπρας.
https://www.youtube.com/watch?v=1zxhyptiWu4
https://www.youtube.com/watch?v=iuglUXoFDvw
https://www.youtube.com/watch?v=AbOXpZ58GQA
https://www.youtube.com/watch?v=fBYnhmBzCo0

14.07.2015, 09:53:15

Ανώνυμος 35055 έγραψε...

Άκουσα τις προάλλες των πρωθυπουργό, πήγε στο Στρασβούργο και παρουσία 400 βουλευτών, οι οποίοι τον λοιδορούσαν και τον αποδοκίμαζαν, είπε το εξής «άκουσον μεν, πάταξε δε». Ο ημιμαθέστατος, ο γελοίος πρωθυπουργός της Ελλάδος, δεν ήξερε καν τη σωστή σειρά, με την οποία ο Θεμιστοκλής είχε πει, αυτό που είπε! Αφού δεν ξέρει τι είπε ο Θεμιστοκλής και δεν ξέρει καν με ποια ευκαιρία το είπε, κάτι έχει ακούσει, κάτι του είπαν να πει και το είπε, εκεί πέρα και γίναμε ρεζίλι. Έχουμε ξεφτιλιστεί, το καταλάβατε;
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64218082

Την «απόφαση» να κόψουν νέο νόμισμα διακήρυξαν οι οργανωμένοι φίλοι του Ηρακλή, με στόχο να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την Ευρωζώνη και να αντικαταστήσουν το ευρώ με το... ήρα, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22777&subid=2&pubid=64214630

Ποιοι θα δώσουν το δάνειο των 88,5 δισ. στην Ελλάδα. - Πού θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113606166

14.07.2015, 14:18:59

Ανώνυμος 35056 έγραψε...

Λεβέντης: ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
https://www.youtube.com/watch?v=36xliercals

14.07.2015, 18:54:31

Bielidopoulos έγραψε...
~
"«Θα εφαρμόσω μια συμφωνία που δεν πιστεύω - Δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου». Τη δέσμευση ότι θα εφαρμόσει την συμφωνία που επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι δεν την πιστεύει καθώς είναι «κακό κείμενο και αποτέλεσμα ισχυρών πιέσεων και εκβιασμών», ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του στην ΕΡΤ."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113606966

"Ο κ. Τσίπρας καυτηρίασε επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα-γέφυρα, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κάποιοι το εμποδίζουν»."
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500012531

"Αποπληρωμή των 234 δισ. ευρώ της ευρωζώνης έως το 2095 προτείνει το ΔΝΤ"
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500012553

Ο Τσίπ(ρ)ας μέσα σε λίγες μέρες κέρδισε επάξια τους παρακάτω τίτλους: μέγας καραγκιόζης, μέγας κωλοτούμπας και Πινόκιο-βουτυρομπεμπέ (lol). Ένας λαός καραγκιόζηδων έχει ακριβώς τον πρωθυπουργό που του αξίζει. Αθάνατο, τιμημένο Ελλαδιστάν. Και που είστε ακόμα!
(Όσοι παρακολουθούν τους οικονομικούς δείκτες της χώρας και τα μηνύματα από το εξωτερικό, ΗΠΑ, Βρετανία, ΔΝΤ, θα ξέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται επικίνδυνα κοντά να φάει μια κλωτσιά και να εκδιωχθεί κακήν-κακώς από το ευρώ.)

15.07.2015, 10:49:52

Ανώνυμος 35061 έγραψε...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός στο CNBC, ανέφερε πως η χώρα του αντιμετωπίζει κι αυτή οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν εκβιάζει κανέναν όπως κάνει η Ελλάδα.
«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας και δεν εκβιάζουμε κανένα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε,
«κατανοούμε ότι για να στηρίξει ο κόσμος την Ουκρανία πρέπει να στηρίξουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας, δείχνοντας αληθινή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις».
Παράλληλα, ο κ. Γιατσενιούκ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το δημοψήφισμα και τη μετάθεση της ευθύνης από τους πολιτικούς στον λαό.
http://www.iefimerida.gr/news/217513/epithesi-apo-giatsenioyk-i-oykrania-den-ekviazei-opos-i-ellada

16.07.2015, 12:04:47

Ανώνυμος 35062 έγραψε...

Και στο βάθος ... αύξηση εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες
Δραματική η κατάσταση από μία μεγάλη οικονομική «τρύπα»
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=722711

16.07.2015, 13:11:29

Ανώνυμος 35067 έγραψε...

https://www.youtube.com/watch?v=XLRvWPr_6tM

17.07.2015, 12:16:31

Ανώνυμος 35078 έγραψε...
Οι σημερινοί κοτζαμπάσηδες είναι ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, οι φαρμακοβιομήχανοι (π.χ. Γιαννακόπουλοι), οι οποίοι έχουν μετοχές σε κανάλια και ακίνητη περιουσία κυρίως στην Ελλάδα
ΣΩΣΤΑ .. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΦΙΛΑΤΕΣ...ΒΡΕ ΚΑΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ....ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΝΑΜΗΝ ΤΟ ΠΩ;;;
19.07.2015, 00:57:11

Ανώνυμος 35123 έγραψε...
Είναι σαν ιστορία ωραίο να πιστεύει ο σημερινός Έλληνας πως πολέμησε τους Τούρκους και απελευθερώθηκε αλλά και η επανάσταση του 1821 ήτανε δημιούργημα Μασώνων που θέλανε την διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όχι δεν είμαι οθωμανολάγνος, αλλά καταπίεση δεν υπήρχε, είναι παραμύθια όλα, άλλα συμφέροντα υπήρχανε και πολλοί απο τους ήρωες της επαναστάσεως πέσανε στην παγίδα, οι Μασώνοι θέλανε μια χώρα αποικία της Ευρώπης της οποίας την ένωση σχεδιάζανε απο τότε, όλοι οι ήρωες σχεδόν ήτανε μέλη Τεκτονικών στοών και αυτό νομίζω τα λέει όλα, καλώς ή κακώς Ελλάδα σαν έθνος δεν υπάρχει, απο τσιφλίκι της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έγινε τσιφλίκι της Ευρώπης!
27.07.2015, 22:32:41

Ανώνυμος 35291 έγραψε...
Τι πινεις ρε φιλέ.. πραγματικα πάσχεις απο παράνοια. Ο τροπος που συνδέσεις τα γεγονότα δείχνει 2 πραγματα ή τα χεις χαμένα ή εξυπηρετείς συμφέροντα. Ελπίζω να συμβαίνει το πρωτο.
24.08.2015, 00:08:43

Ανώνυμος 36716 έγραψε...
ΓΡΑΦΕΙ Η '''' ΕΛΕΥΘΕΡΗ''' '''''ΕΡΥΕΝΑ'''' , ΕΙΡΩΝΙΚΑ [ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΜΕΝΟΣ] «Ιλλυριοί» ζουν ανάμεσα

στους «μακεδόνες» τής ΠΓΔΜ.

Νοτιότερα ζουν «έλληνες».

ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ,ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.......ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΛΑΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΛΑΟ.....

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ....ΟΙ '''ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.....ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ..... ΟΙ '''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ''' ΜΙΛΑΝΕ ΣΛΑΒΙΚΑ ΑΡΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΗ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ [ ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΣΛΑΒΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ 800 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΑΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ] ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΩΦΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ [ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ....ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΥΤΕ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ....ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ......

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ '''''ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ''''''..... ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ.....ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ [ ΜΟΝΟ 500 ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΚΑΖΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΚΕΣ Η ΑΠΛΑ ΠΑΛΙΟΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΡΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ]...ΑΡΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ [ΜΙΑ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ [ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΚΤΑΤΙΝΗΣΤΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΜΙΛΙΟΤΑΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΛΑΤΙΝΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ......ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΛΛΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΕΩΦΡΑΦΙΚΑ,...ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΒΟΡΙΑ ΩΣ ΤΗ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΚΟΡΥΤΣΑ [ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ]....ΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ....''''ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ''' ΚΑΙ ''''ΙΛΛΥΡΙΩΝ'''''..... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ[ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ] ....ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΕΜΑΣ.....ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ....
19.01.2016, 13:58:14

Ανώνυμος 38440 έγραψε...

Ανώνυμος 36716 Για όλους τους λαούς των Βαλκανίων σε εισαγωγικά είναι, απλά παντού υπάρχουν φαντασιόπληκτοι σαν εσένα που θίγονται διότι νομίζουν πως κατάγωνται απο μια συγκεκριμένη φυλή, την στιγμή που γίνανε του κόσμου οι επιμειξίες εδώ στα Βαλκάνια και ειδικότερα στον Ελλαδικό χώρο.
01.05.2016, 02:17:16

Ανώνυμος 38502 έγραψε...
την στιγμή που γίνανε του κόσμου οι επιμειξίες εδώ στα Βαλκάνια και ειδικότερα στον Ελλαδικό χώρο.
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ;;;;
ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΙΛΙΟΤΑΝΕ Η ΠΑΙΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑΗ ΑΛΒΑΝΙΚΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΛΑΒΙΚΗ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΛΙ ΧΩΡΟ ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΔΩΚΑΙ 2700 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ''ΑΧΤΑΡΜΑΣ ''ΕΓΙΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ...ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΛΙΙΙΙΙΓΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ;;;
08.05.2016, 19:09:05

Ανώνυμος 39036 έγραψε...
Ανώνυμος 38502 "ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΛΙ ΧΩΡΟ ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ"

Το αντίθετο εννοείς προφανώς, πως οι εισερχόμενοι εισβολείς, άλλωτε ειρινικά και άλλωτε δια της βίας ήτανε οι πλειοψηφία. Δες τις φατσες σας που μοιάζετε με Σλάβους, Τούρκους, Αρμένους, Ινδούς (αθιγγάνους), Άραβες κτλ. και θα καταλάβεις πως δεν έχετε καμία σχέση φυλετικά με τους αρχαίους Έλληνες, αν πάλι επειδή μιλάτε ελληνικά είσαστε έλληνες τότε όλοι οι αμερικάνοι είναι άγγλοι.

Ανθέλληνας δεν υπάρχει, γιατί απλά Έλληνες φυλετικά δεν υπάρχουν. Εσύ πάλι μήπως είσαι λίγο φαντασμένος και βολεμένος και για αυτό κλαψουρίζεις διαρκώς εδώ μέσα με τα Caps Lock σου; Συνέχεισε το, διότι έξω στην πραγματική ζωή δεν θα καταφέρεις ποτέ να δείξεις πυγμή, το ίδιο ισχύει και για όλους τους ομοιδεάτες σου, άντρες και γυναίκες, δειλά ανθρωπάκια που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεσπάσουν επάνω τους, γιατί στον "εχθρό" σας, τον "κακό τούρκο, αλβανό, σκοπιανό εξωγηίνο" δεν θα τολμήσετε.
15.07.2016, 20:50:23

Ανώνυμος 39420 έγραψε...
ευγε Αρεια φυλη.

δειχνεις το ποιον της ανθρωπιας σου

ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΡΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΧΩΡΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΘΡΑΣΥΦΟΒΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΙΑΣΕ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΟΝΟΜΑΤΟ ΣΟΥ.
Α Ν Τ Ρ Α Κ Λ Α. σπερμοδοχειου ζωοφερνο.
οσο για το γραφιδι σου ματσεντοσκ σλαβεϋκ ''με μικρα'' δειχνει ποσο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ.
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.

αλητηριε αυτου του ιδεολογηματος ΕΙΣΑΙ;;
μπιντε
ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

03.08.2016, 10:23:00

Ανώνυμος 39464 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ`ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
04.08.2016, 05:37:38

Ανώνυμος 39465 έγραψε...


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ~ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
04.08.2016, 05:38:39

Ανώνυμος 39484 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ
ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ
ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΣΦΑΧΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΧΑΙΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ, ΡΩΜΑΙΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΥΝΩΝ , ΓΟΤΘΩΝ, ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΛΑΥΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΛΑΥΒΙΚΗ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ Κ-ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΛΑΥΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΣΛΑΒΕΫΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.

ΤΡΕΜΕ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΘΟΓΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΛΗ ΔΟΜΗΣΕ;;;;
~
Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

05.08.2016, 07:54:21

Ανώνυμος 39495 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝ

ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ

ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

-

ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ

ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

`

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ

05.08.2016, 17:21:54

Ανώνυμος 39496 έγραψε...
Ανώνυμος 39484

Παπαδόπουλε τόσο βλάξ είσαι που νόμιζες ότι είμαι ο Bielidopoulos.

Πάντως έβγαλες επιτέλους τον χαρακτήρα σου, που μας το παιζες τρία χρόνια ενώς επιπέδου.

Αυτό που ήθελα το πέτυχα. Άντε δείξε μας κι άλλο απο την "ποντονόηση" σου.

Τα Ελληνικά που τυχαία έμαθες δεν σε κάνουν Έλληνα ούτε πολιτισμικά, ούτε φυλετικά.

Μακάρι να ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος και θα σου περνούσε κολάρο στον λαιμό, τέτοιο λυσασμένο σκυλί που είσαι, διότι εκείνος δεν έκρινε απο την Ελληνική καταγωγή τον άνθρωπο αλλά απο την συμπεριφορά του, αν και Έλληνας δεν είσαι, αλλά λέμε τώρα, εφόσον νομίζεις ότι είσαι.

Άντε γεια χαρά Παπαδόπουλε. Να ήσουν άνθρωπος, να μην με έβρισκες απέναντυ σου. Και συνέχεισε να νομίζεις ότι είμαι ο Bielidopoulos αφού έχεις χαμηλό IQ.
05.08.2016, 17:22:07

Ανώνυμος 39505 έγραψε...
ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
~
Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

06.08.2016, 07:24:22

Bielidopoulos έγραψε...

@39505
Διάβασε το πρώτο σχόλιο που το έγραφα πριν 16 μήνες και μετά μιλάς. Μην ξεχάσεις την κρεμούλα σου, σλουρπ, σλουρπ.

17.11.2016, 16:06:33

Ανώνυμος 43689 έγραψε...
Bielidopoulos Ο συγκεκριμένος (39505) παριστάνει τον αντιρατσιστή και βγάζει μένος έναντυ των Σλάβων, μας λέει ναζιστές και ο ίδιος γράφει στο καπάκι για την "καθαρή φυλή" των ρωμιών, τώρα συνεχίζει να μπαίνει με άλλο όνομα και καλά πως μας μπέρδεψε ο κουτοπόνηρος ρωμιός. Μου κάνει εντύπωση παντως πόσο ασήμαντη παίζει να ειναι η ζωή του για να ασχολείτε νυχθημερής επι αρκετά χρόνια με μία σελίδα που μισεί και μάλιστα με σχόλια άλλων.
20.08.2017, 00:26:54


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...