Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΥΠΑΡΧΕΙ
ΛΥΣΗ;


Μια ανάλυση
της δομικής λειτουργίας
του κρατιδίου–προτεκτοράτου
της Ρωμιοσύνης


Έγραψε στις 05.06.2015 ο/η:

ΕπιστροφήΟ Νίκος Καζαντζάκης είχε κάποτε γράψει, πως δεν υπάρχουν ιδέες (ιδεολογίες), αλλά μονάχα άνθρωποι, που κουβαλούν ιδέες, των οποίων το μέγεθος εξαρτάται από το μπόι των ανθρώπων, που τις κουβαλούν. Για τον Καζαντζάκη, oι «ήρωες» για εμάς τους πολλούς, είναι «νόστιμο κρέας» για τα «κοράκια». Όπου «κοράκια», βλέπετε αυτούς, που φτωχοποιούν τον παγκόσμιο πληθυσμό και βυθίζουν το 95% των ανθρώπων στη δυστυχία, την ανέχεια και την αβεβαιότητα.

Πριν σπεύσει όμως κάποιος να κατηγορήσει τα «κοράκια» για όλα τα δεινά αυτού του κόσμου, καλό θα ήταν να επιστρέψει και πάλι στον Καζαντζάκη, που είχε πει, κατά την άποψή μου κάτι κορυφαίο: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος».

Η ανάληψη αυτού του χρέους, αυτού του καθήκοντος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί σκληρή δουλειά σε κάθε τομέα της ζωής. Ας θυμηθούμε το πείραμα του αρχαίου νομοθέτη της Σπάρτης, του Λυκούργου, με τα δύο κουτάβια από τους ίδιους γονείς. Το ένα, το εκπαίδευσε και το έκανε εξαιρετικό κυνηγόσκυλο, ενώ τα άλλο το άφησε να γίνει νωθρό και παχύ.

Ο άνθρωπος από τη φύση του αναζητά την απόλαυση και την αποφυγή του πόνου. Χρειάζεται ο ίδιος να εκπαιδεύσει τον εαυτό του στην αοκνία. Χρειάζεται ο ίδιος να αναζητήσει τρόπους να αυτοβελτιωθεί. Χρειάζεται ο ίδιος να καλλιεργήσει το μυαλό του, να κυνηγήσει τη γνώση, να φτιάξει τη ζωή του, σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και σταθμά χωρίς να αντιγράφει άλλους, χωρίς να βασίζεται στη βοήθεια άλλων, η οποία μπορεί βέβαια να προκύψει στην πορεία της ζωής του, αλλά έχοντας μάθει να αγωνίζεται ο ίδιος σκληρά θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει αυτή τη βοήθεια ακόμα καλύτερα και φυσικά να την ανταποδώσει στη διαδρομή της ζωής του.

Καμία απολύτως βοήθεια δεν έρχεται χωρίς
ανταλλάγματα. Ακόμα και η φροντίδα, που
δείχνουν οι γονείς στα παιδιά τους, έχει προσωπικά κίνητρα. Ο γονιός καμαρώνει για το παιδί του, ταΐζει την αυταρέσκειά του και φυσικά, βλέπει τα παιδιά του σαν προέκταση και σαν συνέχεια της δικής του ζωής. Αυτό είναι βέβαια απολύτως φυσιολογικό. Γίνεται αφύσικο και εξαιρετικά επικίνδυνο, όταν οι γονείς δεν θεωρούν τα παιδιά τους ως αυτόνομες προσωπικότητες, αλλά ως κλώνους τους. Αυτό μπορεί να αποβεί εξαιρετικά καταστροφικό για τα παιδιά.

Ας επιστρέψουμε όμως στον παράγοντα άνθρωπο και ας τον αναγάγουμε  σε ένα ευρύτερο επίπεδο, που περιλαμβάνει σύνολα ανθρώπων κάνοντας αναφορές στη δομική λειτουργία του κρατιδίου–προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Από τότε, που κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος αυτή η χώρα, τίποτα ουσίας δεν έχει γίνει, για να ωφεληθεί ο μέσος πολίτης. Όλοι οι νόμοι και τα μέτρα, που διαχρονικά παίρνονται, ωφελούν συγκεκριμένες κάστες ανθρώπων, οι οποίες ενίοτε συγκρούονται μεταξύ τους οδηγώντας ακόμα πιο γρήγορα τη χώρα στην παρακμή.
 

  


Όχι στη βιομηχανική ανάπτυξη

από τους αναρχορωμιούς.

 

Ας κάνουμε όμως μια υπόθεση εργασίας για το πώς θα μπορούσε η χώρα να λειτουργήσει με μεγαλύτερη αυτάρκεια και αυτονομία, ώστε να μη βρεθεί ποτέ κάτω από τις δυσμενείς συνθήκες, που ζούμε τώρα.

Το πρώτο πράγμα, που θα πρέπει να μας προβληματίσει, είναι η ένταξη και η παραμονή μας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Κακά τα ψέματα, η χώρα μπήκε στο ευρώ με τη βοήθεια των Greek Statistics (δεν είμαστε βέβαια οι μόνοι, που υιοθέτησαν αυτή τη τακτική). Η διάρθρωση του κράτους και ειδικότερα του δημόσιου τομέα, αλλά φυσικά και του παραγωγικού (ιδιωτικού) τομέα ήταν απαγορευτικά για ένα τέτοιο εγχείρημα.  Δεν είναι μονάχα ο φαύλος και αντιπαραγωγικός τομέας, που στήθηκε για να εξυπηρετήσει φατρίες, σόγια και ψηφοφόρους πολιτικών, αλλά και ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας των διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων ολιγαρχών, που ποτέ τους δεν έδωσαν δεκάρα για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη του τόπου, μιας και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η αύξηση του πλούτου τους μέσα από θαλασσοδάνεια και πρακτικές υψηλής κλίμακας φοροδιαφυγή.
   
Συνεπώς, το ευρώ, ένα εξαιρετικά δύσκαμπτο και «ακριβό» νόμισμα, όχι μόνο δεν πρόσφερε λύσεις και δεν βοήθησε την όποια ανάπτυξη, αλλά χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση εκτινάσσοντας το κόστος ζωής. Σαφώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ευκολότερα αν για παράδειγμα το 2009–2010 είχαμε εμείς οι ίδιοι αποφασίσει την έξοδό μας από το ευρώ. Θα υπήρχε περισσότερος χρόνος για να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία μας, αλλά και τη λειτουργία του κράτους. Δεν το κάναμε τότε και τώρα είναι μάλλον εξαιρετικά δύσκολο να το πράξουμε, ακόμα κι αν όλες οι πολιτικές δυνάμεις συναινούσαν σε αυτό. Χρειαζόμαστε χρόνο για κάτι τέτοιο και δυστυχώς, χρόνο δεν έχουμε.

Τι θα προϋπέθετε όμως μια τέτοια κίνηση; Η απάντηση είναι απλή: Μεγαλύτερη αυτάρκεια της εγχώριας οικονομίας. Δηλαδή, να καταναλώνουμε ό,τι εμείς παράγουμε μειώνοντας στο ελάχιστο τις εισαγωγές μας. Αυτό όμως είναι το δύσκολο. Από τη δεκαετία του ‘80  και μετά καλομάθαμε στο να ζούμε με δανεικά. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τα δάνεια για να εκσυγχρονίσουμε το κράτος, εμείς τα δαπανήσαμε σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, στους παχυλούς  μισθούς και τα επιδόματά τους, που άγγιζαν τα όρια της απόλυτης σχιζοφρένειας. Θεωρούσαμε, πως το παραμύθι της επίπλαστης ευμάρειας θα διαρκούσε για πάντα. Αυτό δεν υποδηλώνει μονάχα την πολιτική ανεπάρκεια των εκάστοτε κυβερνώντων, αλλά και την ανωριμότητα του ίδιου του λαού.


 

 
Το «επιχειρείν» στη σύγχρονη Ρωμιοσύνη.
 Καταστρέψαμε τη γεωργία μας, την κτηνοτροφία μας, τις μικρές μας βιοτεχνίες και βιομηχανίες και αρκεστήκαμε στις εισαγωγές. Σήμερα, βρισκόμαστε στο σημείο να μην παράγουμε σχεδόν τίποτα και να εισάγουμε τα πάντα από το εξωτερικό. Η χώρα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ταΐσει τον πληθυσμό της, αλλά να κάνει και σημαντικές εξαγωγές. Για να το επιτύχουμε όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε σε ατομικό επίπεδο περιορίζοντας τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Αυτό όμως, που πρέπει πρωτίστως να αλλάξουμε, είναι ο τρόπος του «επιχειρείν».

Στη χώρα της Ρωμιοσύνης,
ο πελάτης αντιμετωπίζεται
ως ένας ηλίθιος, που επιζη-
τεί να καταληστευτεί από
διάφορους επιτήδειους, οι
οποίοι δηλώνουν ελεύθεροι
επαγγελματίες. Πληρώνει
για ανεπαρκέστατες υπη-
ρεσίες και πολύ κατώτερης
ποιότητας προϊόντα σημαν-
τικά ποσά χωρίς βέβαια την
ανάλογη εξυπηρέτηση και
αντιμετώπιση.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Οι εκάστοτε απατεώνες και
λήσταρχοι, έχουν αναγάγει


 
Ασφαλείς κι επιστημονικές μέθοδοι πρόγνωσης
του οικονομικού μέλλοντος της Ρωμιοσύνης.
 

τη φοροδιαφυγή σε επιστήμη γνωρίζοντας, πως είτε με λάδωμα είτε με κάποιες γνωριμίες θα παραμένουν εσαεί στο απυρόβλητο. Τα χρήματα, που γλυτώνει ο φοροφυγάς, δυστυχώς καλούνται να τα επωμιστούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα συνήθη δηλαδή υποζύγια. Έτσι λοιπόν, από την κάθε κομμώτρια, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, γιατρό, δικηγόρο, φαναρτζή, μηχανικό κ.λπ. που φοροδιαφεύγει, τη νύφη την πληρώνουν αθώοι πολίτες με υπερφορολόγηση.

Αυτή η ανίερη καθεστωτική πρακτική πρέπει να σταματήσει και για να σταματήσει πρέπει το κράτος όχι μόνο να διευρύνει, αλλά κυρίως να εξυγιάνει τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς.
 

Αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα και απλά αρκεί η πολιτεία να είναι διατεθειμένη να το κάνει.  Η «μαύρη» εργασία πρέπει να διώκεται εξαιρετικά αυστηρά, όπως αυστηρά πρέπει να διώκεται και κάθε παραβίαση των συνθηκών εργασίας από τον εκάστοτε εργοδότη.
  
Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης, που να βασίζεται στα πραγματικά έσοδα και στα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία του κάθε πολίτη. Δυστυχώς, αυτό το περιβόητο για την φορολόγηση των «εχόντων» και των «κατεχόντων» παραμένει μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση της πολιτείας.

Δεν νομίζω, πως μας αφορά να καταλήξουμε πως όλες αυτές τις συνήθειες οφείλονται στο οθωμανικό μας παρελθόν, που εξακολουθεί όχι μόνο να υφίσταται, αλλά και να μεταβάλλεται σε ρυθμιστή της κοινωνικής μας ζωής. Η αλλαγή νοοτροπίας, που απαιτείται, προϋποθέτει ισχυρές κρατικές παρεμβάσεις και αποφάσεις, ώστε να συγκρουσθούμε με το καθεστώς της ατιμωρησίας επιτυχώς.

Ας υποθέσουμε
λοιπόν, ότι όλα
αυτά γίνονται...


Τι άλλο απαιτείται;
 
Απαιτείται να ε-
πενδύσουμε σε
τομείς, που μας
δίνουν συγκρι-
τικά πλεονεκτή-
ματα έναντι άλ-
λων χωρών και
αυτά δεν κινούν-
ται αποκλειστικά και
μόνο στα πλαίσια στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος σαφώς και αποτελεί μια πολύ ουσιώδη πηγή εσόδων για τη χώρα.


Η ναυτιλία και η συμβολή της στη διακομιδή προϊόντων είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Εξίσου σημαντικές είναι και οι βιοτεχνίες ενδυμάτων, υποδημάτων, κοσμημάτων, κονσερβοποίησης προϊόντων και φυσικά η αλιεία και η παραγωγή πρώτης ποιότητας οπωροκηπευτικών, που εξακολουθούν να έχουν ζήτηση στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε ενίσχυση, ευρυθμία και βελτιστοποίηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει σμίκρυνση του τομέα παροχής υπηρεσιών εκτός αν αυτές συνδέονται με την τεχνολογία και την καινοτομία.
 

 

 
Παραμύθια περί έθνους, θρησκείας,
φυλετικής ανωτερότητας κ.λπ..

 

Τα πανεπιστήμια και οι ανώτερες και ανώτατες σχολές θα πρέπει να «παράγουν» μόνο τους απαραίτητους αριθμούς επιστημόνων και επαγγελματιών. Πρέπει η χώρα να είναι σε θέση να απορροφά και να αξιοποιεί τους καταρτισμένους επιστήμονές της δίνοντάς τους τα κίνητρα να εργαστούν εδώ. Σήμερα, λόγω της ανεργίας και της κρίσης, αλλά και λόγω της υπερπληθώρας εξειδικευμένων επιστημόνων, έχουμε περάσει στο άλλο άκρο και η χώρα υποφέρει από «brain drain» εξωθώντας τους μορφωμένους νέους και νέες της να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Επειδή πρόκειται για υπόθεση εργασίας, ας δούμε τι θα μπορούσε να βελτιώσει και την διαιώνια γάγγραινα της χώρας, που είναι ο δημόσιος τομέας. Μερικά μέτρα, που θα μπορούσαν να παρθούν, και μάλιστα με μηδενικό κόστος:
 
1. Ο διορισμός στο δημόσιο να γίνεται όχι μονάχα αξιοκρατικά, αλλά και μετά από μία τουλάχιστον δεκαετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα.

2. Οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων να είναι τα 2/3 του μισθού κάποιου, που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, και η συνταξιοδότησή τους κατά πέντε έτη μεγαλύτερη σε διάρκεια.

3. Μείωση του δημοσίου τομέα τουλάχιστον κατά το 1/3 και ανακατανομή των υπαλλήλων. Σήμερα υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν σημαντική έλλειψη προσωπικού, ενώ άλλες τεράστιο πλεόνασμα.

4. Ενιαίο μισθολόγιο σε όλο τον δημόσιο τομέα.

5. Πάταξη με πολύ αυστηρές ποινές κάθε κρούσματος δωροδοκίας ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

6. Πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους. Οι Εκκλησία να συντηρεί το εργαζόμενο προσωπικό της με δικούς της πόρους. Δεν νοείται να βρισκόμαστε στο 2015 και οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

7. Άμεση ευαισθητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και θεσμοθέτηση αυστηρών ποινών όχι μόνο ενάντια σε κάθε επίορκο δημόσιο υπάλληλο, αλλά και σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, που απολαμβάνει να ταλαιπωρεί τους πολίτες είτε με την οκνηρία του είτε με την αυθάδειά του. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν, πως το κράτος δεν είναι τσιφλίκι τους.

8. Άμεση άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων ενώ οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

9. Τακτικός έλεγχος του παραγόμενου έργου κάθε δημόσιου υπάλληλου και αξιολόγηση από ανεξάρτητη αρχή.

10. Άμεση κατάργηση όλων των ειδικών προνομίων, που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες και επιβολή του «πόθεν έσχες» σε κάθε πολίτη ανεξάρτητα αν εργάζεται ή όχι στο δημόσιο.

Σε άλλες −προηγμένες− χώρες, όπως στην Αμερική π.χ. τα καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές κι ειδικά τα τριήμερα κάνουν μεγάλες εορταστικές εκπτώσεις.
Έτσι, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν το δίλημμα: να πάνε week end εκδρομή ή να πάνε στο Mall;
Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται κατακόρυφα ο τζίρος των καταστημάτων, ενώ παράλληλα δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Αυτά βέβαια, που τα κάνουν οι «κουτόφραγκοι», είναι ψιλά γράμματα για την περήφανη Ρωμιοσύνη...Ένα απαραίτητο βήμα, που θα βοηθούσε στην εξυγίανση της χώρας, είναι και μερικές ριζοσπαστικές αλλαγές στον τομέα του πολιτεύεσθαι.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται βουλευτές, που υποτίθεται, πως εκπροσωπούν το λαό, άτομα, που δεν έχουν κολλήσει πέντε ένσημα στη ζωή τους. Δεν είναι δυνατόν, ο κάθε συνδικαλιστής εργατοπατέρας να μην εργάζεται, αλλά να πολιτεύεται. Για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής θα πρέπει να έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον μία δεκαετία. Θα πρέπει επίσης, να λαμβάνει ως μισθό τον μέσο όρο όσων λαμβάνει ένας επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα. Μετά δε το πέρας μιας τετραετίας, δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα επανεκλογής. Αυτό θα περιορίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ο αριθμός των βουλευτών πρέπει να περιοριστεί στους 150. Δεν χρειάζονται περισσότεροι. Εξυπακούεται, πως θα πρέπει να υπάρχει κατάργηση κάθε προνομίου, που απολαμβάνουν σήμερα οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του αυτοκινήτου, που τους διατίθεται. Το ίδιο φυσικά θα πρέπει να ισχύει και στην τοπική αυτοδίοικηση.

Ας πάμε όμως τώρα και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ας πάψουν επιτέλους οι «εταίροι» μας να υποκρίνονται, πως τώρα κατάλαβαν, πως τόσα χρόνια τους εξαπατούσαμε. Όχι μόνο γνώριζαν την κατάσταση, αλλά φρόντιζαν με κάθε τρόπο οι ρωμιοί να εκλέγουν ό,τι πιο διεφθαρμένο υπήρχε στη χώρα. Γνώριζαν, πως αργά η γρήγορα το αγαπημένο τους προτεκτοράτο θα είναι τόσο πολύ πνιγμένο στα χρέη, που θα μπορούν να το καταληστέψουν ακόμα πιο εύκολα και να χρησιμοποιήσουν τον αγελαίο λαό του ως δουλοπάροικους.

Σήμερα λοιπόν, δημιουργούν ένα κλίμα οικονομικής ασφυξίας, για να το πετύχουν, αλλά και να τιμωρήσουν κάθε φωνή αντίθετη με τα δικά τους κελεύσματα. Και δεν είναι μόνον αυτό. Θέλουν να παραδειγματίσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη, πως το δόγμα των καιρών είναι ο προτεσταντικός φιλελευθερισμός και όχι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.


Η Ευρώπη είναι υπόδουλη στους ολιγάρχες της, που δεν είναι μόνο δικοί της. Οι απανταχού ολιγάρχες δεν έχουν πατρίδα. Γνωρίζουν όμως καλά πώς να στρατολογούν εγχώριους πολιτικούς, για να εκτελέσουν τις εντολές τους και μετά να τους κρατούν δέσμιους απειλώντας τους με τη διαρροή των σκανδάλων, στα οποία οι πολιτικοί αυτοί υπάλληλοί τους έχουν υποπέσει λόγω της ακόρεστης της δίψας τους για εξουσία και γρήγορο πλουτισμό.
 
Συνεπώς, η Ευρώπη του σήμερα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, την ελευθερία του ατόμου και τη δημοκρατία. Είναι ένα κλαμπ εκπροσώπων της πλουτοκρατίας και της ολιγαρχίας, που υπακούει τυφλά στα κελεύσματά τους. Η Ευρώπη διαρκώς φτωχοποιείται, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται (στη Γερμανία έχουν να γίνουν αυξήσεις μισθών πάνω από 10ετία) και σιγά–σιγά οδηγείται στην κατάρρευση των κοινωνικών δομών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Αργά η γρήγορα, ο μεσαίωνας κυρίως ο εργασιακός μεσαίωνας, θα απλώσει το πέπλο του σε ολόκληρη την Ευρώπη και πολύ φοβάμαι, πως αυτό θα οδηγήσει σε τραγικά γεγονότα. Η αύξηση των εθνικιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων σε όλη την Ευρώπη δεν είναι τυχαίο γεγονός.


 


Θύελλα στους συντροφικούς εγκέφαλους.
 


Συμπεράσματα
Το παραπάνω κείμενο, όπως άλλωστε δηλώθηκε εξ αρχής, αποτελεί μία υπόθεση εργασίας. Όλα τα προτεινόμενα μέτρα για την εξυγίανση του ρωμέϊκου κρατιδίου θα μπορούσαν να είναι εφικτά αν σε ατομικό κυρίως επίπεδο υπήρχε διάθεση για αλλαγή νοοτροπίας. Αυτό δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ούτε βραχυπρόθεσμα ούτε και μακροπρόθεσμα.

Αν όμως υποθέσουμε, πως όλα τα παραπάνω μπορούσαν να εφαρμοστούν, η χώρα θα ήταν πολύ λιγότερο ευάλωτη σε διεθνείς κρίσης και πολύ λιγότερο εξαρτημένη από τους «εταίρους» της μέσω μνημονίων και διαφόρων άλλων εφευρημάτων υποδούλωσης και υποταγής.

Η ευθύνη σε ποσοστό πολύ μεγάλο ανήκει σε μας, στους πολιτικούς μας ταγούς, αλλά κυρίως στον απαίδευτο, «βολεψάκια» λαό, που εξακολουθεί ευλαβικά να συντηρεί τη βυζαντινή μούμια του σκοταδισμού μέσα στον εγκέφαλό του.
 
 
  Αντώνης Πολιτάκης           
Οικονομολόγος–Πολιτικός Επιστήμονας
Msc, Northeastern University, Boston


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 34504 έγραψε...
Προτάσεις με τις οποίες διαφωνώ:
1. Πόσο εύκολο είναι ένας 20+ νέος να βρει δουλειά και να συμπληρώσει και 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και για ποιό λόγο μετά προσπαθήσει να διοριστεί στο δημόσιο και με λιγότερες αποδοχές;
2. Οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων να είναι τα 2/3 του μισθού κάποιου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει πως και ενδεχομένως να εργαζεται (για τον οποιοδήποτε λόγο) λιγότερο άρα να μην είναι αποδοτικός. Και συνταξιοδότηση πότε, στα 70 του; Έχετε ποτέ εργαστεί ως σκουπιδιάρης ή ως εφημερεύων ιατρός ή ως αστυφύλακας περιπολίας ή σε οποιαδήποτε εργασία που δεν είναι εργασία γραφείου για να καταλάβετε τι σημαίνει εργασία ή γράφετε από την ασφάλεια του γραφείου σας και με την αναίδεια του πτυχίου σας;
7. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θεωρούν το κράτος τσιφλίκι τους, αυτό είναι μοναδικό προνόμιο όλων των πολιτικών. Αυτοί και νομοθετούν και παρεμβαίνουν και δεν απολύονται επίορκοι και διεφθαρμένοι υπάλληλοι.
8. Ξέρετε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να εκπαιδεύεις νέους υπαλλήλους; Ή, διορίζοντας υπαλληλους που ξέρουν πως δεν έχουν αύριο, πως είστε σίγουρος ότι θα είναι αποδοτικοί; Ή τελικώς δεν βλέπετε πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι σε αντίφαση με την 1η πρότασή σας;

Ποινές για την διαφθορά και την «επιορκία» δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν, ξέρετε πόσο χρόνο χρειάζεται για να τελεσιδικίσει μία δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Ή μήπως και να καταργήσουμε και τα διοικητικά δικαστήρια;
04.06.2015, 23:03:19

Ανώνυμος 34507 έγραψε...
Αν αναλύσουμε την δομική λειτουργία του κρατιδίου–προτεκτοράτου
της Ρωμιοσύνης θα πρέπει και είναι σημαντικό να την δούμε ως χώρα μεγαλοπαραγωγό Καζαντζάκιδων που κουβαλούν ιδέες με πρότυπο τον Φράνκο τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ και βεβαίως και ως θεολογών θεολόγος είχε αποτυχία, αλλά μεγάλη απήχηση στην ευρεία αδιαπαιδαγώγητη ρωμιοσύνη. Γνωστά όμως πράγματα στην Γραμματεία της ρωμιοσύνης.
Η διαιώνηση και η δύναμη της καταλήστευσης των συντάξεων των εργαζομένων αντλείται ακριβώς επειδή υπάρχει ο Καζαντζάκης και ο απόγονοι και βάζουν ιδέες εμπεριέχουσες άφθονο λαϊκισμό με ναζιστικά μορφώματα.
Η Ευρώπη ήταν και είναι ευρώπη... και η ρωμιοσύνη ρωμιοσύνη... μα μπαγάσικη δομή και σχεδιασμό.
Πάργαλης


04.06.2015, 23:37:36

Ανώνυμος 34508 έγραψε...
αντε να βαλεις μυαλο στους παραπανω βολεμενους.


04.06.2015, 23:49:56

Ανώνυμος 34509 έγραψε...
Βολεμένος είναι όποιος λέει ναι σε ο,τι του σερβίρουν 34508. Όπως σε εσένα.
05.06.2015, 00:50:20

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τσιμουδιά για τις συντάξεις, ούτε καν αναφέρει την λέξη. Παράξενο, δεν τον ενοχλούν οι συνταξάρες και τα εφάπαξ των κομματόσκυλων και των παρατρεχάμενων του προτεκτοράτου. Μιλάμε για ποσά που το κράτος πρέπει να πληρώνει εσαεί και σαμποτάρουν την οικονομία. Ποσά που θεμελιώθηκαν πλασματικά και παράνομα την εποχή των παχιών αγελάδων. Χώρια τις επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία από τα τρωκτικά της παλιάς γενιάς που συνεχίζουν να τρώνε με δέκα μασέλες.
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά, δεν απαιτείται ούτε Καζαντζάκης, ούτε εξαπόλυση μύδρων κατά της ευρωπαικής ένωσης. Η κρίση θα σταματήσει όταν ραγίσει ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ του νεοέλληνα. Μόνο τότε θα μπορέσει να δει πέρα από την μύτη του. Μέχρι να συμβεί αυτό, το μενού περιλαμβάνει κρίση και πάλι κρίση. Καλή χώνεψη και υπόψιν: δεν βρέχει..

"Η διαιώνηση και η δύναμη της καταλήστευσης των συντάξεων των εργαζομένων"
Πάργαλη αυτά πέστα στους άνεργους και στους άστεγους. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν κατανόηση (sic).

(Βολεμένος είναι αυτός που δεν δέχεται αλλαγές και πιστεύει ότι όλα είναι εντάξει.)

05.06.2015, 05:06:18

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Το ελληνικό αίτημα ουσιαστικά ονομάζεται «επιλογή της Ζάμπια». Πριν 30 χρόνια κάτι ανάλογο είχε κάνει και το αφρικανικό κράτος με τις δόσεις του δανείου που όφειλε στο ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρει δήλωσε στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ότι «οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε ομαδοποίηση πληρωμών σε έναν συγκεκριμένο μήνα καταβάλλοντας μια πληρωμή εφάπαξ στο τέλος του μήνα» και επεσήμανε ότι η τελευταία χώρα που είχε ακολουθήσει την ίδια διαδικασία ήταν η Ζάμπια πριν από τρεις δεκαετίες."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113542272
Τα αδέλφια μας στο Ισλαμαμπάντ, στην Ντάκα και τώρα και στην Ουαγκαντουγκού αδημονούν να ενωθούμε μαζί τους.

05.06.2015, 05:09:04

Ανώνυμος 34512 έγραψε...
Μία ερώτηση για τον 34504.
Από τους σχεδόν 2 εκ. ανέργους μήπως μπορείς να μας πεις πόσοι προέρχονται από το δημόσιο;

Ευχαριστώ
05.06.2015, 06:43:44

Ανώνυμος 34513 έγραψε...
Προς 34504
1. Δεν είμαι στο μυαλό του αρθρογράφου και κρίνω πως είναι σωστή σωστή η παρατήρησή σου: Δες το όμως και διαφορετικά. Είναι ένα πολύ καλό αντι-κίνητρο για να μην επιδιώκουν οι νέοι/νεες θέσεις στο δημόσιο. Μέχρι και πρόσφατα, ήταν το όνειρο του κάθε νέου και νέας να χωθεί στο δημόσιο. Ή μήπως κάνω λάθος;

2. Δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα που ο υπάλληλος πληρώνεται στις μέρες μας όποτε θέλει (και μπορεί κατά περίπτωση) ο εργοδότης, έχει ο υπάλληλος την επιλογή να είναι ή να μην είναι παραγωγικός; Στο δημόσιο γιατί να έχει αυτή την επιλογή;

7-8. Μπα, καθόλου δεν θεωρούν οι δημόσιοι το κράτος δικό τους. Μάλλον ζεις σε άλλη χώρα φίλε. Για πες μου, σε ποιο μέρος στο κόσμο ο υπάλληλος έχει δια βίου την εγγύηση οτι θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι να συνταξιοδοτηθεί; Δηλαδή, ο ιδιωτικός υπάλληλος θα πρέπει να ζει στην ανασφάλεια ενώ εσείς στο δημόσιο θα πρέπει και να πληρώνεστε, να μην δουλεύετε, να συνταξιοδοτείστε πρόωρο και να παίρνετε και παχυλά (μέχρι και πρόσφατα εφάπαξ). Με τέτοια προνόμια φίλε δημόσιε υπάλληλε, δημιουργούνται 2 κατηγορίες εργαζομένων. Οι δημόσιοι και οι «άλλοι». Αλλά είπαμε: Εσύ ανήκεις στην πρώτη κατηγορία.

05.06.2015, 07:23:29

Ανώνυμος 34514 έγραψε...
.....και μερικές ακόμα ερωτήσεις για τον 34504.

Για πες μας ρε φίλε δημόσιε υπάλληλε, πότε εσείς του δημοσίου διαμαρτυρηθήκατε, διαδηλώσατε ή δείξατε συμπαράσταση σε ιδιωτικούς υπαλλήλους που δουλεύουν κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες; Ποτέ!!

Η μεγάλη πλειοψηφία των Δ.Υ μπήκε στο δημόσιο αξιοκρατικά ή με πολιτικό τσάτσο και πολλές φορές χωρίς καν να έχει τα απαραίτητα προσόντα;

Αν είναι απάντησε με στοιχεία. Αν δεν τα έχεις, καλύτερα να μη μπεις στη διαδικασία γιατί θα ξεβρακωθείς.


05.06.2015, 07:50:57

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ημισκουμπρια - Δημοσιο for ever
https://www.youtube.com/watch?v=ET4-amvedcU

Harry Klynn - εφοριακός
https://www.youtube.com/watch?v=5aEHGtSpIQY

05.06.2015, 08:23:17

Ανώνυμος 34517 έγραψε...
http://komaagoras.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%83/
05.06.2015, 09:29:25

Ανώνυμος 34520 έγραψε...
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5245412/epanafora-twn-apolymenwn-kai-diathesimwn-ypallhlwn-prowthei-o-katroygkalos/
05.06.2015, 13:08:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.naftemporiki.gr/story/962089/m-spuraki-i-ellada-den-einai-zampia
Τι λέει η αγελαδίτσα;;
Ελλαδιστάν, ένας βόθρος (ούτε καν υπόνομος) που κοχλάζει, όπου οι κουράδες και οι φελλοί βγαίνουν ταχύτατα στην επιφάνεια!
Quo vadis (αγ)Ελλαδιστάν;

05.06.2015, 14:15:36

Ανώνυμος 34522 έγραψε...
Το θέμα είναι απλό.
1. Ο Φασισμός και ο εθνικισμός γενικότερα ξεκινούν πάντα από αλήθειες και τετελεσμένα γεγονότα τα οποία τα διαστρέφουν με βάση ιδέες που τις βαπτίζουν "εθνικές" και σπανίως θρησκευτικές.
2. Το κράτος της ρωμιοσύνης δεν έχει σχέση τα Ευρωπαϊκά και με πολλά ανατολικά και αφρικανικά.Όλα λίγο πολύ πλην της ρωμιοσύνης έχουν κάποια αξιοπρέπεια..
3. Οι μη αποδοση των συντάξεων στο ιδιωτικό τομέα (και σε αυτούς που πλήρωσαν) είναι η επιβεβαίωση του διαχρονικής μπαμπεσιάς του βρώμικου κρατιδίου.
4. Ο αρθρογράφος προφανώς έχει δίκιο σε κάποια πράγματα αλλά χρησιμοποίησε τον Καζαντζάκη ο οποίος είναι ένας ευτελής ρωμιός. Το ίδιο δίκιο έχει και 34504 ο οποίος φαίνεται ότι γνωρίζει το θέμα.
5. Πάντως για την λύση των προβλημάτων μπορούμε να κάνουμε χρήση του Καζαντζάκη.
Η ευθανασία είναι μια ιδέα διαχρονική. όποιους πρέπει να τους πληρώσει η ρωμιοσύνη ο Καζαντάκης και οι οπαδοί του έχουν την λύση. Επίσης και η "ευγονική" τους είναι ιδέας χρήσιμη να παράγονται μόνο άτομα "ευπειθέστατα".

Πάργαλης
05.06.2015, 13:32:38

Ανώνυμος 34523 έγραψε...
Προς 34513:
1. Αν ήδη δουλεύεις 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα γιατί να πας στο δημόσιο με τα 2/3 του μισθού του ιδιωτικου τομέα και με σύμβαση ορισμένου χρόνου; Δεν θα προτιμήσεις να συνεχίσεις να εργάζεσαι στον ιδιώτη; Θα πας στο δημόσιο με εργασιακό μέλλον τόσο αβέβαιο όσο του ιδιώτη και με λιγότερη αμοιβή; Τρελλός είσαι ή ψάχνεις για τρελλούς;
2. Το πρόβλημα (μεταξύ άλλων) στο δημόσιο είναι πως δεν είναι αποδοτικό, λιγοστεύντας τους υπαλλήλους θα αυξηθεί η αποδοτικότητα; Όλοι οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα είναι οι «τέλειοι» υαλληλοι;
7-8 Νομίζω πως παντού οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μεγαλύτερη εργασιακή εξασφάλιση σε σχέση με τους αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα. Απλά στια σοβαρά κράτη λειτουργούν οι νόμοι και οι υπάλληλοι δεν αξιολογούνται από τους άμεσα προϊστάμενούς τους, όπως εδώ, αλλά από ανεξάρτητη αρχή, όπως είναι η 9η πρόταση του αρθρογράφου με την οποία όπως είδες δεν διαφωνώ.
05.06.2015, 16:35:32

Ανώνυμος 34524 έγραψε...
Προς 34514:
Ποτέ δεν νομίζω οι δημόσιοι υπάλληλοι να διαμαρτυρήθηκαν υπέρ των ιδιωτικών υπαλλήλων όπως και το αντίστροφο (ίσως κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις). Και αυτό γίνεται διότι η ρωμιονοοτροπία μας είναι ατομιστική, ο καθένας για πάρτη του.
Μετά από το ΑΣΕΠ ήταν λίγο δυσκολότερο να μπεις από το παράθυρο. Για αυτό εκμεταλλεύτηκαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα stage και χάριν στον μέγα συνταγματολόγο Παυλόπουλο, τον σημερινό πρόεδρο που ψήφισε με νταούλια και ζουρνάδες σύσσωμη η αριστερά, κάποιοι εξ' αυτών μετέτρεψαν τις συμβάσεις μαθητείας που είχαν (τέτοια ήταν τα προγράμματα stage) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Έχει πάντως μεγάλη πλάκα να βλέπω τους «τίμιους» ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταφέρονται εναντίον των «τίμιων» δημοσίων υπαλλήλων, και το αντίθετο. Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δουλεύουν στα βαρέα-ανθυγιεινά ότι οι αντίστοιχοι του δημοσίου δεν έχουν τα προνόμιά τους; Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν μπορούν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι ΙΔΑΧ) να κάνουν επίσχεση εργασίας; Ξέρεις πόσα χρωστούν στους ιατρούς και οι μεν ειδικευόμενοι κάνουν επίσχεση εργασίας αλλά δεν μπορούν να κάνουν επίσχεση εργασίας οι ειδικευμένοι; Διαμαρτυρήθηκαν ποτέ οι ιδιώτες υπάλληλοι που χρωστούν σε δημόσιους υπαλληλους ρεπό και άδειες παρελθόντων ετών;
Αν είναι απάντησε με στοιχεία. Αν δεν τα έχεις, καλύτερα να μη μπεις στη διαδικασία αλλά «φάε την κρεμούλα σου».
05.06.2015, 16:35:46

Ανώνυμος 34525 έγραψε...
Προς 34504:
25.000, 50.000, δεν νομίζω να είναι παραπάνω. Να κλείσουμε λοιπόν νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, αστυνομία, στρατό, ΔΕΗ και ότι άλλο θες για να ικανοποιηθείς....
Θα σκάσεις φακελάκι ώσπου να πω κίμινο.
05.06.2015, 16:37:32

Ανώνυμος 34526 έγραψε...
(Στον 34512 το προηγούμενο μήνυμα και όχι στον 34504)
05.06.2015, 16:45:28

Ανώνυμος 34527 έγραψε...
O arhrografos zei ston kosmo toy. Den yparxoyn anexarthta krath. To xrhma to kovei H TRAPEZA k to moirazei opoy, opws k opote thelei. To montelo poy proteinei einai kseperasmeno , eite dexia eite aristerh diktatoria mas proteinei...kalhnyxta.
05.06.2015, 17:49:55

Bielidopoulos έγραψε...
~
@34525
Τι εννοείς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αναγκαίο κακό που το έχουμε ανάγκη και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε;
Ρε άι σιχτίρ. Απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και πρόσληψη 250.000 μέγιστο συμπεριλαμβανομένου του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τόσους αντέχει το Ελλαδιστάν, με τόσους θα κάνει τη δουλειά του. Γκρέμισμα των υπουργείων-μεγάρων για να μην τα βλέπουν οι χατζηέλληνες και λιγουρεύονται, επανασχεδιασμός από την βάση του κρατικού μηχανισμού και του τρόπου εργασίας, νοοτροπίας. Με οργάνωση, πρόγραμμα και το κυριότερο καλή θέληση όλα γίνονται. 250.000, ούτε ένας παραπάνω. Που σε πονεί και που σε σφάζει μαλλιαρέ μου ελλαδίτη.
Ξέρω τι παρλαπίπες θα γράψεις. Ότι αυτό δεν γίνεται, το άλλο δεν γίνεται και εντέλλει να μην αλλάζει τίποτε. Τις ίδιες μπούρδες που λένε οι πολιτικάντηδες εδώ και 5 χρόνια στους ευρωπαίους όταν αυτοί τους ζητάνε να κουρέχουν το δημόσιο και το ασφαλιστικό. Από την ίδια πάστα είστε εξάλλου. Όταν ραγίσει ο σκληρός πυρήνας του υπερτροφικού εγώ του χατζηέλληνα που δεν τον αφήνει να δει πέρα από τη μύτη του, να δεις τι ωραία που θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές. Άντε, άντε, καιρός να σας πέσει η μαγκιά, άχρηστοι και ανίκανοι είστε που παριστάνετε τους χρήσιμους και απαραίτητους. Εάν επανασχεδιαστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός από το μηδέν δεν θα σας χρειαζόμαστε πλέον. Και η ευκαιρία είναι τώρα που η κρίση μας έχει κολλήσει στον τοίχο. Στα τσακίδια λοιπόν.

05.06.2015, 18:45:05

Ανώνυμος 34532 έγραψε...

Μόνο σε παραλήρημα θα μπορούσαν να πω πως είναι κάποιος που δεν θέλει δημοσίους υπαλλήλους και ζητάει να απολυθούν όλοι οι τρέχοντες δημόσιοι υπάλληλοι και να προσληφθούν άλλοι στην θέση τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να πιστεύει πως θα γίνει «επανασχεδιασμός από την βάση του κρατικού μηχανισμού και του τρόπου εργασίας, νοοτροπίας», «με οργάνωση, πρόγραμμα και το κυριότερο καλή θέληση» αφού «όλα γίνονται», κοινώς με «αγάπη και Ρroderm». Ναι Bielidopoulos, θα τους φέρουμε από άλλο πλανήτη. Διότι στον δικό μας πλανήτη τέτοιους έλληνες, υπαλλήλους και κυρίως πολιτικούς, δεν θα βρεις ώστε να «επανασχεδιαστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός από το μηδέν» που θα κάνουν update και reboot κουλτούρας με μη ρωμέικο λογισμικό. Διότι τα σχέδιά μας συνήθως είναι επιπόλαια και μάταια λόγω της υπάρχουσας νοοτροπίας μας. Και η ευκαιρία χάθηκε και δεν ήταν τώρα ο χρόνος της, αλλά από το 2004 με την πρώτη επιτήρηση.
Ρε άι σιχτίρ, γεμίσαμε ρωμιομπουρδολόγους με υπερτροφικό εγώ χατζηέλληνα. Τέτοιους τύπους στο Ελλαδιστάν τους λέμε Bielidopoulos.
05.06.2015, 20:16:55

Bielidopoulos έγραψε...
~
Να κάνω μια σύνοψη του ηλίθιου σχολίου σου: "αυτό δεν γίνεται, το άλλο δεν γίνεται, ε τότε καλά είναι, να μην αλλάζει τίποτε."
Μην σκέφτεσαι πολύ, μπορεί να βραχυκυκλώσεις, κρίμα είναι τέτοιο φρούτο. Διάβαζε για να μαθαίνεις: η υπάρχουσα νοοτροπία δεν επιτρέπει αλλαγές. Αλλά που θα πάει, φάπα στην φάπα και κρίση στην κρίση, κάποια στιγμή θα ραγίσει ο πυρήνας του υπετροφικού εγώ του νεοέλληνα και τότε να δεις τι θεμελιώδεις αλλαγές θα γίνουν. Εναλλακτικά δεν αλλάζει τίποτε, που σημαίνει ότι η κρίση θα συνεχιστεί ακάθεκτη μέχρι τελικής πτώσης και όποιος αντέξει.
Τι πάει να πει χάθηκε η ευκαιρία; Να γίνει τι; Να νοικοκυρευτεί το κράτος για να μπορεί να πληρώνει αγόγγυστα τις χαριστικές συντάξεις; Δηλαδή του λόγου σου νομίζεις ότι το χρεωκοπημένο προτεκτοράτο θα συνεχίζει να ταίζει τους κηφήνες του δημοσίου ό,τι και να γίνει. Κούνια που σε κούναγε. Στην Ελλάδα ζεις όχι στην Ελβετία. Κάποια στιγμή θα το συνειδητοποιήσετε όλοι σε βάθος και τέρμα οι ψευδαισθήσεις και οι μεγαλοιδεατισμοί. Για να μην σου πω ότι παίζει στο μέλλον το δημόσιο να είναι κινητό και οι υπάλληλοι να δουλεύουν μέσα σε καντίνες και τροχόσπιτα.

05.06.2015, 22:06:03

Ανώνυμος 34534 έγραψε...
Eλλαδα,η τελευταια κομμουνιστικη χωρα της Ευρωπης,γι'αυτο υπαρχει αυτη η κατασταση.Δεν φταιει ο Χιτλερ!Ελεος πια...Και κατι αλλο:Ας καταργηθει επι τελους,η χρηματοδοτηση των κομματων.
05.06.2015, 23:29:50

Ανώνυμος 34536 έγραψε...
Δεν καταλάβαμε τίποτα το 2004, θα αλλάξουμε τώρα μπουρδολόγε της φακής; Τις δικές σου αντιφατικές ανοησίες περι απόλυσης και πρόσληψης άλλων δημοσίων υπαλλήλων δεν τις κατάλαβες, μεθυσμένος τρολλάρεις; Τόσες σφαλιάρτες έχεις φάει εδώ και δεν κατάλαβες «χριστό», εμείς σου φταίμε Bielidopoulos; Την κρεμούλα σου και στην ντουλάπα.
06.06.2015, 02:22:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
Πάλι τα ίδια γράφεις. Αλτσχάιμερ έχεις και δεν καταλαβαίνεις; Έγραψα ότι δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές με την απαραίτητη προυπόθεση να σπάσει ο σκληρός πυρήνας του εγώ των νεοελλήνων, διότι αν δεν σπάσει ο εγωισμός τους δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνουν αλλαγές και αυτό το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά (π.χ. δεν θέλουν να αλλάξει το ασφαλιστικό). Φάπα στην φάπα που ξέρεις. Ή η κρίση θα συνεχιστεί ακάθεκτη και θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της νεοεεληνικής κοινωνίας. Βέβαια εσύ μέσα στο βούρκο που ζεις τι να καταλάβεις από αυτά που γράφω. Προφανώς εσύ προτείνεις να παρατείνεται η κρίση, αλλιώς αν δεν έχεις να προτείνεις κάτι μην μιλάς.
Αν θέλετε κρίση, ε τότε φάτε κρίση, το μενού περιλαμβάνει μόνο κρίση. Εάν δεν θέλετε κρίση, τότε ετοιμαστείτε να σκύψετε το κεφάλι και να πειθαρχήσετε στην δρομολόγηση σημαντικών αλλαγών, ειδικά οι μπαρμπάδες και οι θείτσες της παλιάς γενιάς που αν τους ανοίξεις το κεφάλι θα βρεις μέσα μία λέξη: συντάξεις. Δεν τους ενδιαφέρει και κάτι άλλο. Δεν πα να ανατιναχτεί ο πλανήτης στον αέρα. Αυτοί θεωρούν ότι το κράτος είναι αυτοί, έτσι τους έμαθαν οι πολιτικάντηδες στις προηγούμενες δεκαετίες για να μπορούν να αλωνίζουν καλύτερα και να τους φέρνουν στα μέτρα τους. Το υπετροφικό εγώ είναι κακό πράγμα και δεν αφήνει τα άτομα της κοινωνίας να δουν πέρα από την μύτη τους. Μισοβλέπουν ένα δεντράκι, τα προνόμιά τους και χάνουν το δάσος.
Φάε την κρεμούλα σου να ηρεμήσεις, ούτε και τώρα θα κατάλαβες.

06.06.2015, 06:24:29

Bielidopoulos έγραψε...
~
Στο μεταξύ Ελλαδιστάν εδώ γελάτε:
Γνωστός μπλόγκερ που επί χρόνια ασκούσε "εποικοδομητική κριτική" στους δεξιούς και ενίοτε στους αριστερούς, έχει μετατρέψει το μπλόγκ του σε πλατφόρμα προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Γράφει:
Είναι ολοφάνερο πια -ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους- πως οι «εταίροι» μας επιθυμούν την ταπείνωση, τον εξευτελισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατά συνέπεια, οι «εταίροι» επιθυμούν την ταπείνωση και την υποταγή των Ελλήνων πολιτών που εξέλεξαν πριν από τέσσερις μήνες αυτήν την κυβέρνηση.
Όποιο σχέδιο και να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους «εταίρους», θα απορριφθεί.
Δεν θέλουν συμφωνία. Θέλουν την ανατροπή της κυβέρνησης.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στις κάλπες.
Εκβιασμούς εσείς; Εκλογές εμείς.
http://pitsirikos.net/2015/06/πάμε-σε-εκλογές/

Και γιατί να γίνουν εκλογές ρε πιτσιρίκο; Επειδή ο Τσίπρας και η παρέα του είναι άσχετοι, ανίκανοι και χωρίς κότσια; Ο Βαρουφάκης είναι ο πιο άχρηστος υπουργός οικονομικών από την ίδρυση του προτεκτοράτου, το απόλυτο τίποτα, υπουργός-φαντομάς. Ο ΣΎΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση επειδή δεν δέχτηκε τον Δήμα για πρόεδρο και μετά πρότεινε τον Αβραμόπουλο και αφού έφαγε πόρτα, τον Παυλόπουλο.. Άρα προς τι οι εκλογές; Προφανώς επειδή η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της που είναι η διάσωση των δημοσίων υπαλλήλων και του οικοσυστήματος των συντάξεων που αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και όχι από πάντα όπως προσπαθούν να περάσουν. Όπως συνήθισαν έτσι να ξεσυνηθίσουν. Να προσαρμοστούν ή να εξαφανιστούν.
;)

06.06.2015, 06:39:24

Ανώνυμος 34539 έγραψε...
Προς 34523-34524
----------------------
Διαπιστωμένο. Ζεις σε άλλη χώρα φίλε. Ξεχνάς τη ρεμούλα 40 χρόνων και βάλε στο δημόσιο. Επίσης κάνεις λάθος σχετικά με τις απολύσεις στο δημόσιο. Ούτε ένας δεν έχει απολυθεί στυγνά, ωμά και άνευ δικαιώματος διαμαρτυρίας όπως γίνεται στο σκλαβοπάζαρο του ιδιωτικού τομέα. Εκεί να δεις πόσα πολλοί εργοδότες χρωστούν στους υπαλλήλους τους. Πολλοί μάλιστα του ςπληρώνουν και σε είδος αν δουλεύουν π.χ σε supermarket. Ο εργασιακό μεσαίωνας ισχύει μόνο για τον κάθε κακομοίρη που δεν έχει τσάτσο όπως εσύ και χιλιάδες άλλα θρεφτάρια να τρυπώσουν στο δημόσιο. Μου φέρνεις για παράδειγμα γιατρούς κλπ. Ναι, εδώ έχεις δίκιο. Δεν βγάζεις κιχ όμως για τους διοικητικούς δημοτικού γυμνασίου, τους λεγόμενους διοικητικούς που έχουν αφαιμάξει την οικονομία εδώ και 40 και βάλε χρόνια. Επιδόματα, άδειες από τη σημαία, παχυλές πρόωρες συντάξεις εφάπαξ, ειδικά προνόμια κλπ. Γ' αυτά μόκο. Ρε τι μάγκες που είσαστε ρε. Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και να βλέπατε τη πόρτα της υπηρεσίας σας κλειστή, παλιοκηφήνες. Σας λυπάμαι όμως. Είσαστε τόσο άχρηστοι που θα ψοφάγατε από τη πείνα γιατί δεν ξέρετε να κάνετε τίποτα πέρα από το να λουφάρετε. Την κρίσημη όμως ερώτηση όμως ΔΕΝ την απάντησες. Με ποια κριτήρια μπήκαν αυτά τα κ(ω)αλόπαιδα στο δημόσιο; Αξιοκρατικά; Αν απαντήσεις ναι, φύλα το για την πρωταπριλιά.
06.06.2015, 06:58:56

Bielidopoulos έγραψε...
~
«Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε μία νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία. Θα συνεχίζουν πάντα κουτσά - στραβά»
«Σαν να χορεύουν ελέφαντες συρτάκι μέσα σε ευρωπαϊκό υαλοπωλείο», ανέφερε χαρακτηριστικά για την ελληνική διαπραγμάτευση.
«Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα. Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της», σημείωσε ο κ.Σουλτς.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64197869

Οι αντιπροτάσεις της Αθήνας στο σχέδιο που έθεσαν επί τάπητος οι δανειστές θα πρέπει να έχει οικονομική λογική, υπογράμμισε σήμερα ο Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να πάρει σκληρές και δυσάρεστες αποφάσεις».
Σε δηλώσεις του έξω από το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο, ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ είπε: «Εάν έλθουν με εναλλακτικές προτάσεις, αυτές θα πρέπει να είναι στιβαρές και να έχουν οικονομική λογική».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64197933

Στο μεταξύ:
Νέες, εκπληκτικές περτιπτώσεις ακραίας φοροδιαφυγής, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ μετά από έρευνες και ελέγχους στα εισοδήματα πολιτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκε συνταξιούχος με «κρυφά» εισοδήματα πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ, αρχιτέκτονας που απέκρυψε 9,3 εκατ., φωτογράφος με εισοδήματα 3,8 εκατ., δικηγόρος με 5,8 εκατ ευρώ, off shore εταιρείες που έκαναν... πάρτι φοροδιαφυγής.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113542783

Ίτε παίδες ρωμιών!

06.06.2015, 07:20:04

Ανώνυμος 34541 έγραψε...

Λες Bielidopoulos: « Έγραψα ότι δύο πράγματα μπορούν να συμβούν. Να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές με την απαραίτητη προυπόθεση να σπάσει ο σκληρός πυρήνας του εγώ των νεοελλήνων, διότι αν δεν σπάσει ο εγωισμός τους δεν πρόκειται να αφήσουν να γίνουν αλλαγές και αυτό το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά», και λέω: «Ναι Bielidopoulos, θα τους φέρουμε από άλλο πλανήτη. Διότι στον δικό μας πλανήτη τέτοιους έλληνες, υπαλλήλους και κυρίως πολιτικούς, δεν θα βρεις ώστε να «επανασχεδιαστεί όλος ο κρατικός μηχανισμός από το μηδέν» που θα κάνουν update και reboot κουλτούρας με μη ρωμέικο λογισμικό. Διότι τα σχέδιά μας συνήθως είναι επιπόλαια και μάταια λόγω της υπάρχουσας νοοτροπίας μας.» Βλέπεις διαφορά; Εγώ βλέπω ουτοπική υπεραισιοδοξία εκ μέρους σου, μετά από πόσο χρόνο θα αντιληφθεί ο έλληνας τι πρέπει να γίνει διότι εδώ και 11 χρόνια δεν έχει καταλάβει τίποτα, όπως εσύ δεν καταλαβαίνεις λόγω άνοιας τι γράφω. Και δεν αντιλήφθηκες ότι με τον αρθογράφο διαφωνώ σε συγκεκριμένα σημεία, όχι στον περιορισμό του δημοσίου, αξιολόγηση κατάργηση προνομίων κλπ. Με λογικές Νίτσε και Μαρινέττι «Γκρέμισμα των υπουργείων-μεγάρων για να μην τα βλέπουν οι χατζηέλληνες και λιγουρεύονται» αλλαγές δεν γίνονται, άλλαξε τίποτα με την οκτωβριανή επανάσταση στην Ρωσία ή την πολιτισμική επανάσταση στην Κίνα ή την γαλλική επανάσταση του 1789. Ίσα-ίσα πήγαν σε σκληρότερα καθεστώτα. Τα σώβρακα του Μανωλιού άλλαξαν. Άντε αγαπούλα, ήρθε η ώρα να πάρεις το δωρεάν από τον Κουρουμπλή Aricept σου.
06.06.2015, 07:56:16

Ανώνυμος 34542 έγραψε...
Προς 34539:
Εγώ βλέπω και ιδιωτικούς υπαλλήλους να τα κάνουν πλακάκια με τους εργοδότες τους και να μην δηλώνουν εργασία για να μην πληρώνουν ΙΚΑ και φόρους. Για τους διοικητικούς σου είπα τι έκανε ο Παυλόπουλος, τι θες τώρα να σου πω και άλλα; Για τους διορισμους πάλι στα είπα με ΑΣΕΠ και Παυλόπουλο, ο μεγάλος όγκος διορισμών έγινε μετά το 1994. Όσο για τα « Επιδόματα, άδειες από τη σημαία, παχυλές πρόωρες συντάξεις εφάπαξ, ειδικά προνόμια κλπ.» αυτά ήταν ψηφοθηρική ρωμέικη νοοτροπία των ελλήνων πολιτικών, όταν δε ο Σπράος μίλησε για αλλαγή του ασφαλιστικού, όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εσείς του ιδιωτικού τομέα πήγατε να τον δαγκώσετε. Μπορεί να ζω σε άλλη χώρα, αλλά εσύ που ζεις στο Ελλαδιστάν θα ρουφήξεις κρίση μέχρι τελική πτώσης αν δεν αλλάξεις κουλτούρα. Βολέψου τώρα με Λαφαζάνη, Ζωίτσα και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και περίμενε την ρήξη για να βγεις από την κρίση.....
Στο μεταξύ άρπα τη από τον Bielidopoulos: «ότι βρέθηκε συνταξιούχος με «κρυφά» εισοδήματα πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ, αρχιτέκτονας που απέκρυψε 9,3 εκατ., φωτογράφος με εισοδήματα 3,8 εκατ., δικηγόρος με 5,8 εκατ ευρώ, off shore εταιρείες που έκαναν... πάρτι φοροδιαφυγής.»
Ο τίμιος ιδιωτικός τομέας, εδώ γελάνε. Τους ξέρεις και τους καλύπτεις.
06.06.2015, 08:39:00

Ανώνυμος 34543 έγραψε...

Πάμε μουσικό διάλλειμα για τους μπέμπηδες:
https://www.youtube.com/watch?v=RcuY9CtYPKs
06.06.2015, 08:40:40

Ανώνυμος 34544 έγραψε...

Bielidopoulos γράφεις σαν πριμαντόνα που τραγουδάει κορώνες, οι οποίες μπορεί να ακούγονται ωραίες αλλά δεν προσθέτουν τίποτα στη δραματική πλοκή μίας όπερας. Wagner που σου χρειάζεται......
06.06.2015, 08:41:47

Bielidopoulos έγραψε...
~
@34541
Φάε κρίση τότε αφού δεν θες να αλλάξει τίποτε. Κάτσε να καμαρώνεις και τα υπουργεία-τέρατα. Ας τα γκρεμίσουν να φτιάξουν κάτι άλλο ή ας τα διαθέσουν για κάτι άλλο, όχι όμως κρατικά κτίρια. Που το μακάμβριο; Τι οκτωβριανή επανάσταση και Μάο αραδιάζεις εκεί πέρα ρε κακομοίρη. Επιχειρηματολογία του κώλου κουτοπόνηρου ρωμιού. Τι έχεις να προτείνεις; Τίποτα; Ε τότε τι μιλάς;

@34542
Το ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι τίμιος δεν αναιρεί τις κατηγορίες προς τον δημόσιο τομέα. Είναι πασίγνωστο ότι το δημόσιο εκτοξεύτηκε χωρίς βιογραφικά, συνεντεύξεις κ.λπ. Όλοι μπήκαν από την πίσω πόρτα μέσω γνωστών. Μέχρι την δεκαετία του 70 ο μισθός του σερβιτόρου ήταν πολλαπλάσιος εκείνου του δημοσίου υπαλλήλου. Μετά κάτι συνέβει. Το Ελλαδιστάν άρχισε να χτίζει μέγαρα να στεγάσει (βολέψει) τον κομματικό του στρατό. Αυτά δεν αναιρούνται από κανένα επιχείρημα. Το δημόσιο πρέπει να αλλάξει, αυτό είναι δεδομένο και αυτονότο, δεν είναι ανάγκη να ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά τον τροχό επειδή κάποιοι χέζονται πάνω τους. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο όπως πολύ καλά φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις. Αλλάζει ή πεθαίνει.

Και μουσικό διάλειμμα:
https://www.youtube.com/watch?v=tABoKXcGXIA

06.06.2015, 08:54:49

Ανώνυμος 34550 έγραψε...
34542
-------
Δεν καλύπτω κανένα. Φυσικά και υπάρχουν λαμόγια παντού. Δεν μπορείς όμως να αγνοείς τη μεγάλη ρεμούλα του δημοσίου, τα μαϊμού επιδόματα, τον ωχαδερφισμό των Δ.Υ και τα απίστευτα προνόμια που εξακολουθούν να έχουν με πρώτο και κύριο τη μονιμότητα και την εξασφάλιση του μηνιαίου τους μισθού. Παρατηρώ οτι αρέσκεσαι να παραθέτεις εξαιρέσεις επειδή προφανώς δεν σου συμφέρει να μιλάς για την ουσία του θέματος. Και η ουσία είναι : 1. Η μεγάλη πλειοψηφία των Δ.Υ (διοικητικοί κυρίως) δεν έχουν προσόντα 2. Μπήκαν με τσάτσο 3. Είναι αντιπαραγωγικοί 4. Απολαμβάνουν προνόμια που ούτε τα ονειρεύεται κάποιος στον ιδιωτικό τομέα. 4. Όλες οι κυβερνήσεις ΔΕΝ τολμούν να τους πειράξουν γιατί αν το κάνουν θα πέσουν.

Δεν είμαι ούτε με τη Ζωίτσα ούτε με το Λαφαζάνη. Εσύ όμως φαίνεται πως είσαι με τους εργασίες της ΑΔΕΔΥ τους Μπαλασόπουλους και τους λοιπούς συνδικάλες κοπρίτες. ΚΑι ναι, ζεις σε άλλη χώρα. Στη χώρα τον προνομίων των Δ.Υ που κυριολεκτικά εξακολουθούν να κάνουν ότι θέλουν σ' αυτή τη χώρα.
Πες μας τώρα και ποιος σε έχωσε στο δημόσιο και κλείσαμε (βουλευτής απ' το χωριό;)
06.06.2015, 10:03:08

Ανώνυμος 34552 έγραψε...

Προτείνω Bielidopoulos να μετατρέψουμε το πολίτευμά μας στα πρότυπα τηε ρωμαϊκής δημοκρατίας, να σε αναγορεύσουμε ισόβιο dictator για να δούμε φως.
Θα γελάει και το παρδαλο κατσίκι.....
06.06.2015, 11:47:38

Ανώνυμος 34553 έγραψε...

Η μεγάλη πλειοψηφία Δ.Υ 34550 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 39% (2010). Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης....
06.06.2015, 11:51:38

Bielidopoulos έγραψε...
@34552
Την κρεμούλα..

06.06.2015, 13:36:36

Ανώνυμος 34555 έγραψε...

Μην ανησυχείς Bielidopoulos, θα σου την πετάξω στην μούρη να κάνεις και επιδερμίσα.
06.06.2015, 13:38:57

Bielidopoulos έγραψε...
Συνεντεύξεις Β.Λεβέντη:

Προβλέπω το κλείσιμο και της ΔΤ. (5:00)
Το δημόσιο χρέος κατά το ήμιση το έχουν τσεπώσει η οικονομική ολιγαρχία και κατά το έτερο ήμιση το πελατειακό κράτος. (7:00)
https://www.youtube.com/watch?v=zb8j-2fhf4s

Στην τηλεόραση, στα μέσα ενημέρωσης, στην ποιότητα της δημοκρατίας είμαστε Ζιμπάμπουε. (11:00)
https://www.youtube.com/watch?v=-RFKI7INhmk

Αν πέσει πολύ χρήμα και συνεχιστεί η προβολή από τα ΜΜΕ, ακόμα και τον Ρωχάμη να βάλεις υποψήφιο θα τον ψηφίσουν οι Έλληνες, γιατί σε μεγάλο ποσοστό είναι κουτορνίθια. Συγνώμη που μιλώ έτσι, αλλά ό,τι λανσάρουν οι καναλάρχες το καταπίνει αμάσητο ο ελληνικός λαός. Αφού πάντα πετυχαίνει η διαπλοκή, γιατί να αποτύχει τώρα;
Λόγω αδράνειας των πρωθυπουργών φτάσαμε εδώ, και κανείς τους δεν μπήκε φυλακή. Ούτε ο Σημίτης, ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Είχαμε δεσμευτεί για το 3% με υπογραφή στο Μάαστριχτ, αλλά οι ελληνικές ηγεσίες το υπερέβησαν για να επανεκλέγονται, να διαπλέκονται και να μοιράζουν μίζες. Έχουμε 300.000 ανθρώπους με 3 συντάξεις, 200.000 με 3 θέσεις εργασίας και 400.000 συνταξιούχους με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ που εργάζονται κιόλας, στερώντας τη θέση από έναν άνεργο. Άρα, υπάρχει μία πολιτική ελίτ που πνίγει την Ελλάδα.
Να καταργηθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις και να περιοριστούν σε μία, εφόσον αυτή υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Υπάρχουν 100.000 Έλληνες στην κατηγορία «μεγάλου πλούτου». Αυτοί δεν πρέπει να παίρνουν σύνταξη.
http://www.antidiaploki.gr/article/1329/hellenic_nexus_aprilioy_basilis_lebentis.html?category_id=11

06.06.2015, 13:38:44

Ανώνυμος 34557 έγραψε...

http://www.eyedoll.gr/ngine/article/4946/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
06.06.2015, 14:09:16

Ανώνυμος 34558 έγραψε...
Παρέθεσε πηγές 34553 για το ποσοστό των πτυχιούχων Δ.Υ. Επίσης, πες μας και πόσα από τα πτυχία τους είναι γνήσια. Άσε, μην πεις στον κόπο. Στο δήμο Αθηναίων μονάχα, τα πτυχία γλωσσομάθειας είναι σε ποσοστό 25% πλαστά. Και μια ερώτηση: Αφού τα παιδιά είναι τόσο μορφωμένα και με γλώσσες κλπ όπως λες γιατί δεν ιδιώτευσαν; Γιατί φίλησαν κατουρημένες ποδιές (και άλλα πράγματα) για να τρυπώσουν στο δημόσιο αφού είναι τόσο άξιοι; Λες γι' αυτό να έχουμε τόσους πολλούς στο δημόσιο που φέρουν τον τίτλο του "προϊστάμενου"; Και επειδή όλο μας τα πρήζεις με λαμόγια φοροφυγάδες κλπ για πες μας και τίποτα για τους εφοριακούς, τους ΙΚΑτζήδες, τα Μαϊμού ένσημα που εξέδιδαν κατόπιν λαδώματος, κλπ.
Τα μεγαλύτερα λαμόγια είτε είναι είτε διαπλέκονται με το δημόσιο.
Άντε νάνι τώρα να ξεκουραστείς. Τη δευτέρα έχετε αγώνα τάβλι στην υπηρεσία σου. Α! Θα μας πεις και τον τσάτσο σου να του στείλουμε τούρτα ή αφότου βγεις στη σύνταξη στα 40 σου;
06.06.2015, 15:03:50

Ανώνυμος 34559 έγραψε...
Λαλάκη Δ.Υ σου είπα, μην πας στα βαθιά, έχει τσούχτρες.......

http://press-time.gr/index.php/reportage/item/2903-parti-me-ptyxia-maimoy-sto-dimosio/2903-parti-me-ptyxia-maimoy-sto-dimosio#.VXLmptLtlHx
06.06.2015, 15:25:25

Ανώνυμος 34560 έγραψε...
Βολεμένε Δ.Υ, πάρε άλλο ένα να στανιάρεις.....................

Μελέτη

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαπιστώνει ότι η αποτελεσματικότητα του ελληνικού Δημοσίου κατατάσσεται στην τελευταία θέση μεταξύ 23 χωρών-μελών του ΟΟΣΑ που εξέτασε. Το συμπέρασμα της ΕΚΤ είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να παράγει το ίδιο έργο με την ίδια ποιότητα, αλλά με μικρότερο κόστος κατά 27% των πρωτογενών δαπανών. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στη σπατάλη του Δημοσίου που ανέρχεται σε 18 δισ. ευρώ το χρόνο. Επίσης, η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι το αποτέλεσμα που παράγει το ελληνικό Δημόσιο είναι 35% μικρότερο από ό,τι θα έπρεπε βάσει των κρατικών δαπανών που απορροφά.

Τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων που εκτοξεύουν το κόστος του Δημοσίου, όπως είναι η γραφειοκρατία, η οποία σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοιχίζει ετησίως 4 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να κοστίζει στον Ελληνα φορολογούμενο κάθε δημόσιος υπάλληλος σχεδόν υπερδιπλάσια από ό,τι είναι το κόστος των αποδοχών του. Με άλλα λόγια, το ελληνικό Δημόσιο μοιάζει σαν μια μηχανή παραγωγής ελλειμμάτων μόνο επειδή λειτουργεί.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100021_07/02/2010_389969
06.06.2015, 15:34:52

Ανώνυμος 34561 έγραψε...
Α ρε Βielidopoule έχεις βαρέσει μπιέλα (από το όνομα βγαίνει).
Όταν άρχισαν να γαμανε τους δημόσιους σε περικοπές όλοι οι ιδιωτικοί χαιροντουσαν . Δεν καταλάβατε ότι μετά θα έρθει η σειρά σας?
Μετά από 27 χρονιά σε ΔΕΚΟ (και συγκεκριμένα στον ΟΛΠ) δεν ξέρω τον άλλο μήνα αν θα δουλεύω και άντε να βρω δουλεία στην ηλικία μου.
Δεν σε νοιάζει αν θα βρω δουλειά λογικό τόσα χρόνια δεν ξυπναγα στις 2:30 να πάω στην δουλειά και λόγο έλλειψης προσωπικού να σχολαω στις 15:00 και βαλε.
Πάντα τα χρήματα που έπαιρνα δηλωνόντουσαν στην εφορία και πλήρωνα κανονικά τον φόρο μου.
Οι κρατήσεις για σύνταξη είναι διπλάσιες από τις δικες σου και μετά φταίω εγώ που θα πάρω παχουλή σύνταξη.
Επικουρικό και εφάπαξ πληρωνω27 χρόνια και δεν ξέρω αν θα πάρω κάτι από εκεί .
Εσείς ρε λαμογια ιδιωτική πόσοι παίρνετε μαύρα? και μην πεις όχι, γιατί έχω φίλους πληρώσατε ποτέ σωστά την εφορία?
δεν νομίζω να αξίζει να γράψω περισσότερα αλλά από κάτι μαλακες σαν κι εσένα φτάσαμε εδω.
Ο τριχωτός ρωμιός χατζηελληνας (γιατί δεν φεύγεις από το χατζηελλαδισταν?)
Φιλικά Βαγγελης...

06.06.2015, 14:33:53

Ανώνυμος 34562 έγραψε...

Προς 34558, 34559, 34560:
ρωμιοεπαναστάτη του πληκτρολογίου, η ελληνική πελατειακή νοοτροπία οδηγεί στο «μαζί τα φάγαμε» που ξέρω πως διαφωνείς. Τα στοιχεία που σου παρέθεσα είναι απο το site της απογραφής των Δ.Υ. (2010). Ο πλημμελής έλεγχος των πτυχίων είναι συνέπεια αυτής της πελατειακής νοοτροπίας. Τα λαδώματα αφορούσαν τους ιδιώτες, άρα και εσύ έχεις λαδώσει. Δεν σε είδα να πληρώνεις αδιαμαρτύρητα την κλήση της τροχαίας που έφαγες αλλά ξέρω πως σαν κακομαθημένο παιδάκι που είσαι πήγες στον διευθυντή της τροχαίας και του κλάφτηκες για να στην σβήσει. Μπα, μάλλον πήρες τον βουλευτή της «γειτονιάς» σου και στη έσβησε. Αν δεν είχε συμβεί η κρίση τώρα δεν θα έλεγες αυτά που λες υποκριτάκο, απλά τώρα κλαίγεσαι (πάλι) γιατί το «μέσον» σου δεν σε «έχωσε» στο δημόσιο.
Διαφώνησα εγώ πουθενά στην μείωση των Δ.Υ., την κατάργηση των προνομίων, την αξιολόγηση που προτείνει ο αρθρογράφος; Στο είπα και πιό πάνω: «Μπορεί να ζω σε άλλη χώρα, αλλά εσύ που ζεις στο Ελλαδιστάν θα ρουφήξεις κρίση μέχρι τελική πτώσης αν δεν αλλάξεις κουλτούρα. Βολέψου τώρα με Λαφαζάνη, Ζωίτσα και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και περίμενε την ρήξη για να βγεις από την κρίση.....».
Βάλε κανένα κολλύριο για να διαβάσεις καλύτερα.
06.06.2015, 16:20:22

Ανώνυμος 34563 έγραψε...
Bαγγέλη,
με ποια διαδικασία προσλήφθηκες στον ΟΛΠ;
06.06.2015, 16:28:08

Bielidopoulos έγραψε...
@34561
lol
Σε μένα τα λες αυτά; Για να γίνει τι; Να βρέξει ο ουρανός χρήμα; (@@ μπορεί να βρέξει). Έχεις να προτείνεις κάτι; Βάλε λίγη λογική στη ζωή σου. Μην μου λες για τον ιδιωτικό τομέα, πέσμου για τα αρνητικά του τομέα σου. Το τι τρώγανε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν αναιρεί το τι τρώγανε οι δημόσιοι. Μου γράφεις ότι πλήρωνες φόρους και εισφορές. Και τι σημαίνει αυτό; Να δανείζεται το κράτος για να κάνετε πάρτυ και να μεταφέρει τα χρωστούμενα στις επόμενες γενιές; Το ότι ο ιδιωτικός τομές έτρωγε αυτομάτως δικαιώνει και νομιμοποιεί τη μάσα του δημόσιου τομέα; Τι λογική είναι αυτή; Απάντηση: λογική θρασύδειλου, κουτοπόνηρου, ανατολίτη, κωλορωμιού.
Εσείς οι ελλαδίτες δεν ξέρετε να συζητάτε, για αυτό και όλο στριφογυρνάτε γύρω από την ουρά σας, αναμοχλεύοντας το σκατό σας. Όταν είστε τόσο λάθος στη θεωρία και στον τρόπο σκέψης, φυσικό επακόλουθο είναι να είστε λάθος και στην πράξη. Εγώ λέω ότι η οικονομία του προτεκτοράτου (Ελλαδιστάν) δεν αντέχει πάνω από 250.000 δημοσίους υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ό,τι, μα ό,τι και να μου πεις είναι ανίσχυρο μπροστά στην πικρή πραγματικότητα. Εκτός και αν μπορείς να αποδείξεις σε όλους ότι η οικονομία αντέχει περισσότερους από όσους λέω. Για να μην σου πω ότι μπορεί στο μέλλον να μην έχετε ούτε καρέκλα να καθίσετε. Σε καντίνες και τροχόσπιτα θα σας περιφέρουν από δήμο σε δήμο να εξυπηρετείτε τους πολίτες. (lol)
Πάντως ο Λεβέντης, τον οποίο αναφέρω πιο πάνω, έχει πει ότι το χρέος οφείλεται κατά το ήμιση σε μια χούφτα ολιγάρχες και το υπόλοιπο ήμιση στο πελατειακό κράτος. Δεν λέει ότι το δημιούργησαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Και προτιμώ την θέση του Λεβέντη σε σχέση με κάποιου άλλου ρωμιού.

06.06.2015, 16:29:01

Bielidopoulos έγραψε...
~
Σημείωση: πρέπει να προσθέσω και κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους κ.λπ.), κλειστά επαγγέλματα, προνομιούχους εισοδηματίες, παπάδες κ.λπ. Αυτούς τους βρίσκεις και τους φορολογείς. Το τεράστιο αγκάθι παραμένει το δημόσιο.

06.06.2015, 16:49:06

Ανώνυμος 34566 έγραψε...
Και ο ιδιωτικός τομέας τόσα χρόνια ήταν κρατικοδίαιτος.
Όλοι κοιτούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρόσωπα σε υπουργεία, πολιτικούς κλπ και να πάρουν καμιά εργολαβία, κανένα δημόσιο έργο κα. Δεν κοιτούσαν να ανοιχτούν προς τα έξω. Εδώ ήταν τα φράγκα. Ξένα φράγκα βέβαια, δανεικά.
Γιαυτό λοιπόν όταν σταμάτησαν τα φράγκα κι έκαναν περικοπές στο δημόσιο (μισθούς συντάξεις κα), κατέρρευσε και ο ιδιωτικός τομέας. Αν ο ιδιωτικός τομέας ήταν αυτοδύναμος κι έκανε εξαγωγές πχ μηχανές στην Ιαπωνία, δεν θα τον ένοιαζε αν θα είχε καταρρεύσει το δημόσιο. Αυτός θα συνέχιζε να κάνει εξαγωγές στην Ιαπωνία.
Και οι μικροί ιδιωτικοί (που φοροδιέφευγαν κανονικά και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν πχ υδραυλικοί κλπλ) έμμεσα από το δημόσιο έτρωγαν κι αυτοί. Περίμεναν θυμάμαι έλεγαν οι τηλεοράσεις, να πάρουν οι δημόσιοι τον 13ο μισθό, να δουλέψουν τα μαγαζιά. Τώρα, που μας τελείωσε όμως ο 13ος μισθός, κλείνουν τα μαγαζιά.
Επομένως, αν σήμερα διώξει πολλούς δημ. υπαλλήλους που φωνάζετε, αν κόψει μισθούς και συντάξεις, δεν θα πηδηχθούν μόνο οι δημόσιοι, αλλά και οι ιδιωτικοί. Πώς θα δουλέψει η κομμώτρια, ο ταβερνιάρης κλπ.;
Είναι βυζαντινών δομών το μπουρδέλο μας. Δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση δημόσιου ιδιωτικού εδώ. Όλα κρατικοδίαιατα "δημόσια" είναι στο Ελλαδιστάν. Τσάμπα μαλώνετε.....
06.06.2015, 18:04:38

Bielidopoulos έγραψε...
~
Θυμάμαι που στην αρχή της κρίσης κάποιοι έλεγαν να μην χτυπηθούν οι μισθοί του δημοσίου για να μπορεί να κινείται η Ερμού...
lol
Να μπορεί η γιαγιάκα με την συνταξάρα να αγοράζει την ζακέτα των 200 ευρώ.
lol
Αθάνατο Ελλαδιστάν με τα ευφυολογήματά σου.
lol
Μου θυμίζει το άλλο ευφυολόγημα: να σχολάνε κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι νωρίτερα για να μην φρακάρουν οι δημόσιες συγκοινωνίες.
lol
Δηλαδή πόσο πιο νωρίτερα; Θυμάμαι πολύ καλά ότι οι δημόσιες υπηρεσίες γύρω από την Βασιλίσσης Σοφίας σχόλαγαν πριν τις 2.00 το μεσημέρι.
Συμφωνώ όμως με τον 34566. Το κράτος είναι παντού: κρατικοδίαιτοι μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι κ.λπ. που ζούνε από τα συμβόλαια με το δημόσιο. Εταιρίες παροχής υπηρεσιών (π.χ. πληροφορικής) σε υπουργεία και νοσοκομεία και ένα σωρό άλλα.
Περιμένω όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν αυτοκριτική, να μην επιδεικνύουν "συναδελφική αλληλεγγύη", να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα του "οίκου τους", να μην προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους κατηγορώντας τους άλλους.
Προβλέπω το πολύπαθο, πλην όμως αμετανόητο, Ελλαδιστάν να μετατρέπεται σε μια απέραντη πλατεία Κλαθμώνος. Το πιάνετε το υπονοούμενο; Περαστικά μας.

06.06.2015, 18:22:17

Ανώνυμος 34568 έγραψε...
ΟΛΠ; Δεν θέλω να προσβάλλω κανένα, αλλά ως εργαζόμενος κάποτε σε εκτελωνιστικό γραφείο ξέρω τι σημαίνει. Αν δεν λάδωνες εργάτες, δεν πέρναγε τίποτα. Αν δεν τρώγανε μπαξισάκι από τμηματάρχη μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, παραλάμβανες του αγίου ποτέ.
Αφήστε ρε τα σάπια.

Όσο για το άλλο το παλικάρι από το δημόσιο, του υπόσχομαι να μην τον ξαναενοχλήσω. Δεν πρέπει. Είναι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τη γιαγιά του και της κάνει παρέα. Φόρος τιμής σ' αυτούς που τον διόρισαν.

Καλά κρασά..........
06.06.2015, 19:05:08

Ανώνυμος 34569 έγραψε...
Βαγγέλη (ΟΛΠ), έναν Μανώλη Ρ. από νησί του Αιγαίου, συνάδελφό σου μήπως τον ξέρεις; Στον ΟΛΠ δούλευε και αυτός. Πήρε σύνταξη τώρα και πήγε στο νησί του. Του χτύπαγε άλλος τη κάρτα και αυτός δούλευε ως μπογιατζής τα πρωινά. Από τις βούτες που έκανε, έχτισε ολόκληρο σπίτι σε συνοικία της Δ. Αθήνας. Συνάδελφός σου. Δεν σε κατηγορώ, μην το παίρνεις προσωπικά. Ξέρω όμως πολλούς στον ΟΛΠ που κονόμησαν χοντρά και παράταγαν το κλαρκ με υψωμένο το κιβώτιο όταν σχόλαγαν. Λέω ψέματα Βαγγέλη; Εσύ δεν τα έχεις δει αυτά;
06.06.2015, 19:20:44

Ανώνυμος 34570 έγραψε...

34568, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Καιρός όμως φέρνει τα λάχανα... Θα ξαναδώσεις φακελάκι, και ξανά και ξανά διότι είσαι αδιόρθωτος ελληναράς. Κουτσαβάκι.
06.06.2015, 20:17:15

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ζουρ(λ)άρις:
«Θα ψηφίζω επ' αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στην Χιλή, στο Ανω Βολτά»
«Οι χρηματοσυμμορίτες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια βορβορώδη ψωλεκτασία εις βάρος του ελληνικού λαού και θα τους πηδήξουμε εμείς»

Κουρέψτε τις συνταξάρες κάποιων γεροντίων και θα δείτε πόσο γρήγορα θα τους φύγει η μαγκιά και θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως σοβαροί άνθρωποι. Ζουρ(λ)άρι το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το πολύ χρήμα ουδείς.
;)

07.06.2015, 04:15:48

Ανώνυμος 34572 έγραψε...
34570

¨Οταν εγώ θα δίνω το φακελάκι αγαπητέ κηφήνα Δ.Υ, εσύ θα είσαι εκεί για να το πάρεις. Εσύ το απαιτείς και εκβιάζεις να το πάρεις. Γιατί; Γιατί μόνο έτσι έχεις μάθει να βιοπορίζεσαι βδέλα. Τα "γρηγορόσημα" τα ξεχάσαμε;
Θέλετε επαγγελματική εξωλόθρευση όλοι σας παλιοκηφήνες. Να βρεθείτε στο δρόμο και να ζητιανεύετε γιατί τα προσόντα να παλαίψετε στη ζωή και να κερδίσετε το ψωμί σας με το κόπο και τον ιδρώτα σας δεν τα είχατε ποτέ.
Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως κηφηναριό.
07.06.2015, 08:13:04

Ανώνυμος 34578 έγραψε...
34563 προσλήφθηκα με διαγωνισμό και ήμουν ο μόνος πειραιώτης
34568 ως εκτελωνιστής φυσικά εννοείς τελωνιακούς καμία σχέση με το εργατικό δεν μπήκες ποτέ στο ΣΕΜΠΟ σε καράβι να πεις πάρε τόσα να σου κατεβάσουμε το container.
Ούτε είδες ποτέ λιμενεργάτη βράδυ με βροχή ανεβασμένο στα έκτα (6 σε ύψος container πάνω στο καράβι , ύψος κάθε container απλού 2.40 m και ΗQ 2.90μ και βάλε και καμιά 10ρια μ το ύψος του πλοίου ) δεμένο από το πουθενά να είναι στην άκρη και να ξεκλειδώνει .
34569 όχι δεν τον ξέρω μπορεί να ανήκει στους διοικητικούς στους τεχνικούς ή στους χειριστές , και κανένας στον ΟΛΠ δεν βαράει κάρτα , αν αυτό είναι λάθος που πιστεύω ότι είναι δεν είναι στην δικαιοδοσία μου, έτσι κάποιοι ίσως να βολεύονται , αλλά μην παίρνει η μπάλα όλους .
Και αυτό που λες για τα κλάρκ όχι δεν το έχω δει ίσως να το έκαναν αυτοί που δούλευαν σε αποθήκες που ποτέ μου δεν πήγα εκεί για να πω με σιγουριά 27 χρόνια είμαι στον ντόκο.
Έχω 10.500 (περίπου)ένσημα βαριά και ανθυγιεινά πότε θα πάρω σύνταξη ? με το νέο ασφαλιστικό αν με διώξουν θα περιμένω να πάω 67 να μου δώσουν την τσεκουρεμένη σύνταξη που δικαιούμαι από τώρα αλλά δεν μπορώ να την πάρω λόγο ηλικίας, θα βρώ δουλειά αν όχι πως θα την βγάλω 15 χρόνια , αλλά ποιος νοιάζεται για τον άλλον , ψόφησε η κατσίκα μου να ψοφήσει και του γείτονα.
Το 2008 πέθανε η σύζυγος μου από λευχαιμία κανένας γιατρός στα 3 χρόνια που τραβηχτήκαμε δεν μας έδωσε ψεύτικες ελπίδες ούτε μου ζήτησαν χρήματα .
Ίσως να υπάρχουν και άνθρωποι που δυστυχώς τους παίρνει η μπάλα.
Φιλικά Βαγγέλης


07.06.2015, 08:55:06

Ανώνυμος 34580 έγραψε...
Βαγγέλη,
΄Έχεις δίκιο σε όσα λες και περιγράφεις και είμαι ανευ επιφύλαξης μαζί σου. Υπάρχουν πραγματικά διαμάντια Δ.Υ αλλά δυστυχώς είναι μειοψηφία. Οι περισσότεροι είναι διοικητικοί υπάλληλοι άνευ ουσιαστικών προσόντων πίσω από γραφεία, έχουν τις ανέσεις τους, τη λούφα τους και εννοείται το μισθό τους που μέχρι και πρόσφατα έρρεε άφθονος εμπλουτισμένος με παλαβά επιδόματα. Δυστυχώς, έτσι γίνεται πάντα και η πλειοψηφία αμαυρίζει και αυτούς τους λίγους που πραγματικά μοχθούν και παράγουν έργο. Όπως γνωρίζεις, οι περισσότεροι ΔΕΝ έχουν μπει στο δημόσιο με ΑΣΕΠ αλλά με τις γνωστές ρωμέϊκες διαδικασίες. Είναι αντιπαραγωγικοί και έχουν αναγορεύσει τη σφραγίδα του δημοσίου ως τη μεγαλύτερη πόρνη. Αν πριν το πρώτο μνημόνιο, η πολιτεία είχε κάνει μία σωστή αξιολόγηση όλου του προσωπικού στο δημόσιο και είχε διώξει τον κάθε άχρηστο χαρτογιακά, απατεώνα και λουφαδόρο, ίσως να μην είχε χρειαστεί να μπούμε καν σε μνημόνια. Βλέπεις όμως πως ενώ το κράτος καταρρέει, ο κόσμος πεινάει και ψάχνει στα σκουπίδια, οι εκάστοτε κυβερνώντες κάνουν κυριολεκτικά τα ΠΑΝΤΑ για να προστατέψουν τα ρεμάλια χαραμοφάϊδες που έχουν αφαιμάξει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν συνδιαζόταν μάλιστα και με μια δίκαιη φορολόγηση των πραγματικών εισοδημάτων του κάθε πολίτη, η χώρα θα μπορούσε να ανακάμψει και να μπει σε έναν ρυθμό ανάπτυξης.
07.06.2015, 10:16:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Βαγγέλη κάποιοι δεν πρόλαβαν ή δεν φρόντισαν ή δεν ήθελαν να βολευτούν. Το ότι υπάρχουν και τέτοιοι στο δημόσιο (που είναι εξαιρέσεις) δεν αναιρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και μάλιστα οδυνηρές. Να σπάσουν πολλά αυγά για να γίνει ομελέτα. Επίσης πάσχεις και εσύ από την αρρώστια του δημοσίου υπαλλήλου που το τόσο δα μικρό το φέρνει από εδώ το φέρνει από εκεί, το πλάθει και γίνεται τεράστιο. Γιατί θα πρέπει να μας ενδιαφέρει ο λιμενεργάτης που κρεμασμένος με βροχή ξεκλειδώνει; Αν είναι η δουλειά του αυτή και πληρώνεται για αυτό για να το κάνει σε καθημερινή βάση, όχι μία στο τόσο και μετά να την αράζει και να περιαυτολογεί, υπόψιν. Αν είχες αξιοπρέπεια και κότσια θα κριτίκαρες το δημόσιο, αντί να προσπαθείς να το βγάλεις λάδι. Δεν έχεις. Έχεις όμως απαιτήσεις και "κεκτημένα". Ζητάς κατανόηση από ποιους; Η χώρα βρίσκεται σε κρίση σε όλους τους τομείς. Την εποχή των παχιών αγελάδων πλασματικούς μισθούς έδινε το κράτος στους δημοσίους υπαλλήλους, πλασματικές ήταν και οι εισφορές τους σε ένα πλασματικό ασφαλιστικό που κάποια στιγμή θα έσκαγε σαν φούσκα. Υπάρχουν άλλα σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε εκτός από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

07.06.2015, 11:00:56

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τσεκούρι.
;)

07.06.2015, 11:02:27

Ανώνυμος 34583 έγραψε...
Ναι, να μειωθεί το προσωπικό στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στην αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό, στρατό, ναυτικό, αεροπορία, εφορίες, καθαριότητα δήμων, ΔΕΗ, αρχαιολογίες-μουσεία, Λυρική, υποθηκοφυλακεία , δικαστήρια, φυλακές, νεκροταφεία και όπου αλλού χρειάζεται για να έχουμε επιτέλους βιώσιμο και παραγωγικό δημόσιο. Μην αρχίσουμε όμως μετά την κλάψα ότι δεν υπάρχει κράτος.
07.06.2015, 11:37:26

Ανώνυμος 34584 έγραψε...

Προς 34572: όταν μιλούσα για πελατειακή νοοτροπία, αυτό ακριβώς εννοούσα. Όπως λέει ο Νίτσε «η διαφθορά είναι το φθινόπωρο μίας κοινωνίας». Δυστυχώς έχουμε χειμώνα και μάλιστα πολικό χωρίς ελπίδα για άνοιξη. Όσο πληρώνεις γρηγορόσημα τόσο θα υπάρχει διαφθορά, δεν φταίει για αυτήν μόνο αυτός που τα παίρνει αλλά και αυτός που τα δίνει. Όταν αλλάξεις νοοτροπία ίσως κάτι να αλλάξει γενικώς. Αλλά δεν νομίζω ραγιά μου να αλλάξεις ποτέ......
07.06.2015, 12:07:01

Ανώνυμος 34585 έγραψε...
34572
--------

Όταν εκβιάζετε χαφχιεδάκο μου και απαιτείτε με κάθε τρόπο τις περισσότερες φορές ξεδιάντροπο να πάρετε το μπαξισάκι σας, δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή δυστυχώς γιατί εσείς είσαστε το κράτος. Ή μάλλον υπάρχει. Να μπει κανένας μέσα στους χώρους της απέραντης λούφας σας και να σας γαζώσει κυριολεκτικά. Όταν διαδηλώνετε και κλείνετε τους δρόμους για ακόμα περισσότερα προνόμια για εξτρά επιδόματα, άδειες, κλπ μαζί με τους Φωτόπουλους, Μπαλασόπουλους και πολλούς άλλους (-όπουλους και μη), τότε πρέπει κάποιος τρελός να σας σαπίσει στο ξύλο και να σας πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο. Παλιοκηφήνα!
07.06.2015, 12:58:00

Ανώνυμος 34586 έγραψε...
Χωρίς ελπίδα αλλαγής 34585, καλά κρασιά ραγιά........
07.06.2015, 13:13:52

Ανώνυμος 34587 έγραψε...
......και κάτι ακόμα, χαφχιεδάκο!
Έχεις τους κοχώνες να παραιτηθείς από το δημόσιο και να βρεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα;
¨Εχεις τα κότσια να το κάνεις, τσάτσε χαραμοφάη;
Να μας δείξεις δηλαδή πως άλλαξε νοοτροπία.................
Απάντα (άμα σε παίρνει βέβαια).

ΥΓ: Είχα πει να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου αλλά άλλαξα γνώμη.
Πάμε...........
07.06.2015, 13:07:11

Ανώνυμος 34588 έγραψε...
34587 αποτελείς μέρος του προβλήματος και μάλιστα σοβαρό, διότι δεν θέλεις να αλλάξεις νοοτροπία εσύ αλλά απαιτείς να αλλάξουν νοοτροπία μόνο όλοι οι άλλοι. Περαστικά σου και καλά «λαδώματα»......
07.06.2015, 13:19:30

Ανώνυμος 34589 έγραψε...
34588
-------
Αντιθέτως εσύ είσαι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Eσύ γιατί να αλλάξεις; Μια χαρά βολεμένος είσαι!
Πες μου όμως γιατί έχω μια ή μάλλον 2 απορίες:
α) το κ@λο του τσάτσου που σε βόλεψε στο δημόσιο, τον γλείφεις καθημερινά; β) Τον γλείφεις και όταν έχει ευκοίλια;

Για αλλαγή νοοτροπίας αλλού κοπριτάκο!
07.06.2015, 13:28:01

Ανώνυμος 34590 έγραψε...
Άκου Δ.Υ. Αν ποτέ περάσεις αξιολόγηση και απολυθείς, θα καθαρίσω. Υπάρχει ένας θίασος που ανεβάζει συνέχεια το "Ο χριστός ξανασταυρώνεται". Είσαι να κάνεις το σταυρό; Λούφα είναι, σαν τη δουλειά σου. Δε μιλάς δεν λαλάς, μόνο κάααααααθεσαι. Θα μάθω πόσο πληρώνουν και θα σου πω.
07.06.2015, 13:31:54

Ανώνυμος 34591 έγραψε...
Ας υποθέσουμε 34589 πως φεύγω εγώ και παίρνεις την θέση μου εσύ στο δημόσιο, θα αλλάξει κάτι; Απλά κάνεις τον αγανακτισμένο γιατί είσαι στην απέξω. Επαναστάτη της φακής.
07.06.2015, 13:37:36

Ανώνυμος 34592 έγραψε...
3,60 παίρνω 34590 και ξέρεις μετά τι σου κάνω.......
07.06.2015, 13:42:53

Ανώνυμος 34594 έγραψε...
34590, εγώ θα κάνω τον σταυρό γιατί εσύ ήδη είσαι το γιουσουφάκι. Σου αρέσει το «οθωμανικό»...
07.06.2015, 13:45:27

Ανώνυμος 34595 έγραψε...
Προς 34590:
Κάθε χρόνο περνάω από αξιολόγηση με την οποία διαφωνώ γιατί γίνεται από την υπηρεσία μου και όχι όπως προτείνει ο αρθρογράφος και με την οποία συμφωνώ 100%.
07.06.2015, 13:47:36

Ανώνυμος 34596 έγραψε...
Δεν θα δούλευα ποτέ στο δημόσιο. Τέλος.
Και για να μην παρεξηγηθώ, σου λέω ευθέως πως υποστηρίζω τον κοινωνικό (το τονίζω) φιλελευθερισμό. Ούτε τον νεο-φιλλευθερισμό ούτε τίποτα άλλο παρόμοιο ή παρεμφερές. Δυστυχώς, δεν εκπροσωπούμαι από κανένα κόμμα ούτε καν από αυτά που ισχυρίζονται οτι τον εκπροσωπούν ενώ στην ουσία είναι λαϊκά κόμματα που επιδιώκουν τη διόγκωση του κράτους.
Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου και είμαι 26 χρόνια στο ελεύθερο(;) επάγγελμα. Σαν και σένα, έχω γνωρίσει πολλούς και λόγω της φύσης της δουλειάς μου, τους συναντώ σε καθημερινή βάση. Οι περισσότεροι είσαστε επιοικώς άχρηστοι αλλά και επικίνδυνοι.

3,60; Τότε γιατί δε φεύγεις να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα στην "ελεύθερη" αγορά;

Αλήθεια τι μου κάνεις;
Αν είναι να μου κλ@σεις τ' αρχίδι@, μην το κάνεις. Σκέψου κάτι άλλο, την ώρα που σκύβεις να πιάσεις το σαπούνι.
07.06.2015, 13:45:19

Ανώνυμος 34597 έγραψε...
Mην τονίζεις λέξεις που δεν ξέρεις τι σημαίνουν.
Αρκούμαι και στα λίγα δεν έχω μεγάλες ανάγκες.
Ο σταυρός είναι άκαμπτος, δεν σκύβει όπως εσύ. Τράβα να λαδώσεις κανέναν κ@@ο του δημοσίου, ξέρεις εσύ.
07.06.2015, 13:56:38

Ανώνυμος 34598 έγραψε...
ΔΥ, θα σου πρότεινα και εγώ να κάνεις το "γιουσουφάκι" αλλά δεν θέλω να πλήξεις μιας και το κάνεις κάθε μέρα στη δουλειά σου ή όποτε σου τηλεφωνάει για ψήφο ο τσάτσος που σε διόρισε.
07.06.2015, 13:55:47

Ανώνυμος 34599 έγραψε...
Ο τσάτσος που με διόρισε είναι ο πατέρας σου που δεν σε διόρισε, άχρηστε.
07.06.2015, 14:01:52

Ανώνυμος 34600 έγραψε...
Άμα από καθαρή σύμπτωση βρε παιδί μου δημόσιε, βρεθώ απέναντι από έναν κ@λο που πρέπει να λαδώσω, πως θα καταλάβω πως είναι ο δικός σου για να έχω και καλύτερη μεταχείριση; Από τη μυρωδιά;
07.06.2015, 14:01:33

Ανώνυμος 34601 έγραψε...
Δες του πατέρα σου, ίδιος είναι.
07.06.2015, 14:04:21

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ας μην ανησυχούμε για το ποιος δουλεύει περισσότερο. Η κρίση θα στρώσει τα πράγματα. Για αυτό υπάρχει κρίση εξάλλου. Που θα πάει...
Πριν χρόνια, την εποχή των παχιών αγελάδων όπου όλα φαίνονταν άψογα είχα εκφράσει σε ένα φόρουμ την εξής λογική απορία. Αν όλοι μπαίνουν στο δημόσιο (και όχι μόνο στο δημόσιο) με βύσμα, τότε σε περίπτωση που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για κάτι τι θα κάνουν; Αφού ο καθένας έχει ως βύσμα κάποιον ιεραρχικά ανώτερο στην ίδια υπηρεσία όπου εργάζεται ή σε κάποια άλλη, είναι δυνατόν τα βύσματα να εξεγερθούν εναντίον αυτών που τους βόλεψαν; Ως συνήθως το σχόλιό μου συνοδεύτηκε από λεκτικές επιθέσεις. Εκείνη την εποχή δεν πρόφταινες να γράψεις κάτι εναντίον του Ελλαδιστάν και δεχόσουν ομοβροντίες, όπως το πλέον συνηθισμένο "αν δεν σου αρέσει να σηκωθείς να φύγεις", μέχρι ποιος είσαι και τι είσαι. Σήμερα μετά από 5 χρόνια καρπαζιών έχει κάπως καταλαγιάσει το ελληναράδικο κίνημα του διαδικτύου. Αργότερα, όταν άρχισαν να μαζεύονται τα πρώτα σύννεφα, διάβαζα συνεχώς για "λευκές απεργίες". Λευκή απεργία οι στρατιωτικοί, λευκή απεργία οι υπάλληλοι των υπουργείων, λευκή απεργία οι δάσκαλοι κ.λπ. Ήταν το κόλπο που εφευρέθηκε για να λύσει το λογικό πρόβλημα που ανέφερα. Πήγαιναν δηλαδή στις δουλειές τους και έκαναν πως δούλευαν ή έβγαζαν τα απόλυτα βασικά. Αυτά.

07.06.2015, 13:44:40

Ανώνυμος 34603 έγραψε...
Bielidopoulos τα βύσματα όταν διαμαρτύρονταν άλλαζαν τις κυβερνήσεις.
07.06.2015, 14:07:32

Ανώνυμος 34604 έγραψε...
Ο πατέρας μου ΔΥ, πέθανε πριν 12 χρόνια έχοντας 45 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα. Δούλευε σε 2 δουλειές και σπάνια τον βλέπαμε. Για ένα πράγμα που πραγματικά είμαι πολύ υπερήφανος είναι ότι κανένας από την οικογένειά μου δεν δούλεψε ή δουλεύει στο δημόσιο.
Λοιπόν, δεν θέλω να ξεκατινιαζόμαστε έτσι. Δεν λέω οτι δεν συνέλαβα και εγώ σε αυτό. Εντάξει, πλακίτσα κάναμε αλλά χαλιέμαι. Φτάνει. Δεν θα είχα θέμα να σε κέρναγα και καφεδάκι για να δεις πως είναι η ζωή "απέξω" από την υπηρεσία του δημοσίου. Να δεις τον πραγματικό μόχθο και την ανασφάλεια του κόσμου τριγύρω σου.

Αν θες να μιλήσουμε με επιχειρήματα, εδώ είμαι.


07.06.2015, 14:04:13

Bielidopoulos έγραψε...
@34603
Ναι αυτό ήταν το τρίτο βήμα. Το δεύτερο ήταν να συνασπιστούν με αυτούς που τους βόλεψαν και να κάνουν πορείες και απεργίες, όταν οι εξελίξεις άρχισαν να τσουρουφλίζουν και τους από πάνω.
;)
07.06.2015, 14:10:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
1o βήμα: λευκές απεργίες
2o βήμα: απεργίες, διεύρυνση των λευκών απεργιών, άδειες από τη σημαία, πρόσληψη νέων για να αράζουν οι παλιοί, άνοιγμα νέων υπηρεσιών για να αράζουν οι παλιές υπηρεσίες
3o βήμα: Γιωργάκης -> Σαμαράς, Σαμαράς -> Τσίπρας
4o βήμα: ;

07.06.2015, 14:13:12

Ανώνυμος 34607 έγραψε...
Έχεις τύψεις για την συμπεριφορά σου 34604; Μάλλον υπάρχει ελπίδα..... Τις «δικές» μας τις βρωμιές τις ξέρω, εσύ κατάλαβες τις «δικές» σας;
07.06.2015, 14:17:52

Ανώνυμος 34608 έγραψε...
Στο 3ο βήμα διαφωνώ Bielidopoulos: Παπανδρέου-> Μητσοτάκης-> Παπανδρέου-> Σημίτης-> Καραμανλής-> Γιωργάκης -> Σαμαράς, Σαμαράς -> Τσίπρας.......
07.06.2015, 14:25:05

Bielidopoulos έγραψε...
@34608
Ναι εντάξει, ας μην φορτώνουμε τους αναγνώστες με υπερβολική λεπτομέρεια.
;)

Κάπως καλύτερα:
1o βήμα: λευκές απεργίες, άδειες από την σημαία
2o βήμα: απεργίες (βασικά οι απεργίες του δημοσίου είναι της πλάκας, με 24ωρες και 48ωρες δεν αλλάζει τίποτε, μάλλον αυτό το βήμα πρέπει να παραληφθεί)
3o βήμα: πρόσληψη νέων για να αράζουν οι παλιοί, άνοιγμα νέων υπηρεσιών για να αράζουν οι παλιές υπηρεσίες
4o βήμα: αλλαγή κυβερνήσεων, Σαμαράς -> Τσίπρας
5o βήμα: ?

07.06.2015, 14:41:19

Ανώνυμος 34610 έγραψε...
Όντως Bielidopoulos ας μην φορτώνουμε τους αναγνώστες με υπερβολική λεπτομέρεια. Μας διαβάζουν και παιδιά που δεν ξέρουν ιστορία.
:)
07.06.2015, 15:52:31

Ανώνυμος 34611 έγραψε...
34607
-------
ΟΙ βρωμιές που αναφέρεις αναμφίβολα υπάρχουν και στις δύο μεριές. Κάνεις όμως ένα λάθος. Από τη μία έχεις το κράτος και του υποτιθέμενους εκπροσώπους του και από την άλλη έχεις τον πολίτη που καλείται να συνδιαλλαγεί μαζί του(ς). Βέβαια, δεν πρέπει να φήσουμε έξω τους πλουτοκράτες-κοράκια που ναι μεν ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα αλλά ουσιαστικά λειτουργούν ως οι καθοριστικοί παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτικής σ' αυτή τη χώρα (και όχι μόνο). Εγώ μιλάω για ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο επαγγελματικής επικοινωνίας. Έχεις για παράδειγμα 2 άτομα ιδίων προσόντων. Ο ένας εργάζεται ως υπάλληλος ή έστω ως ελεύθερος επαγγελματίας μιας μικρής (μικρομεσαία πια δεν υπάρχει) επιχείρησης και ο άλλος είναι διορισμένος στο δημόσιο. Ας δούμε λοιπόν ποιος από τους δύο έχει: 1. Εργασιακή ασφάλεια 2. Καλό εργασιακό περιβάλλον 3. Προοπτικές εξέλιξης 4. Εξασφαλισμένη συνταξιοδότηση. Θα μου απαντήσεις φυσικά (αν δεν μεροληπτείς) ο δεύτερος. Πρόσεξε τώρα: Αντί λοιπόν να αρκεστεί σε αυτά που έχει, επιλέγει συνεχώς να διαμαρτύρεται, ξεσπά πάνω στον κάθε συναλλασόμενο μαζί του πολίτη, εκπορνεύει τη σφραγίδα του κράτους για εξτρά εισόδημα, έχει τα περιθώρια να κάνει και δεύτερη δουλειά λόγω μη κόπωσης από την επίσημη και δημόσια (δουλειά) πρώτη. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει πρωτίστως. Δηλαδή, η συμπεριφορά του. Πρέπει να πάψει να θεωρεί (ο ίδιος πρώτα και μετά η κάθε ηγεσία) τον ιδιωτικό υπάλληλο ως πολίτη Β' Κατηγορίας. Βλέπεις όμως να συμβαίνει το αντίθετο. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ως έναν μικρό Ναπολέοντα (ενίοτε και μεγάλο) και σε πολλές περιπτώσεις αντλεί ηδονή καταδυναστεύοντας αυτούς που περιμένουν ουρά να εξυπηρετηθούν. Δηλαδή όχι μόνο έχει αδίκως κατ' εμέ περισσότερα προνόμια αλλά τα χρησιμοποιεί και ως μέσο βασανισμού κάποιου που στήνεται ώρες για μια σφραγίδα ή υπογραφή. Δηλαδή, το συμπέρασμα που εγώ βγάζω είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος στο δημόσιο να αποφύγει όχι μόνο να διαφθαρεί αλλά και να μη γίνει αλαζόνας. Με τον αρθρογράφο διαφωνώ στο θέμα των προσλήψεων. Τι ΑΣΕΠ και λοιπές κοροϊδίες. Θα πρέπει να υπάρχουν πολύ αυστηροί και κυρίως αδιάβλητοι γραπτοί διαγωνισμοί για κάθε επίπεδο υπαλλήλου και μετά να γίνεται η πρόσληψη. Η προφορική συνέντευξη απεδείχθη απάτη γιατί παρέκαμπτε τον ΑΣΕΠ. Δεν μπορούμε όλα να τα φορτώνουμε στο φαύλο κράτος. Τον Ιουλιανό δεν τον καθάρισε έτσι αφηρημένα η χριστιανική λαίλαπα αλλά το τσογλάνι ο Μερκούριος. Θα μπορούσε ο Μερκούριος να το απαοφύγει αν πραγματικά το θεωρούσε άδικο.
07.06.2015, 16:03:57

Bielidopoulos έγραψε...
@34611
"Δηλαδή, το συμπέρασμα που εγώ βγάζω είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος στο δημόσιο να αποφύγει όχι μόνο να διαφθαρεί αλλά και να μη γίνει αλαζόνας."
Έτσι ακριβώς.

"Τι ΑΣΕΠ και λοιπές κοροϊδίες."
Και εδώ πολύ σωστά. Κανένα συμβατικό μέτρο δεν πρόκειται να εξασφαλίσει αξιοκρατία στο δημόσιο. Προσωπικά θέλω ο δημόσιος υπάλληλος να έχει πάρει την θέση με το σπαθί του κυριολεκτικά. Ο διευθυντής της υπηρεσίας για παράδειγμα θα πρέπει να έχει καθαρίσει τουλάχιστον 10 νοματαίους συναδέλφους του για να αξίζει την καρέκλα. Θέλω ο υπάλληλος που με εξυπηρετεί να αξίξει το πόστο του ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε δηλαδή. Οι δημόσιοι υπάλληλοι να κυκλοφορούν με στιλέτα έτοιμοι να καρφώσουν κάποιον συνάδελφό τους. Θέλω ανταγωνισμό μέσα στο δημόσιο, όχι συναδελφική αλληλεγγύη. Θέλω την επικράτηση του καλύτερου. Φυσική επιλογή στον δημόσιο τομέα.

07.06.2015, 17:19:21

Ανώνυμος 34614 έγραψε...

Προς 34611:
Ποιός σου είπε πως η εργασία στο δημόσιο προσφέρει καλό εργασιακό περιβάλλον και προοπτικές εξέλιξης; Εφόσον και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έχεις να κάνεις με ανθρώπινο εργασιακό δυναμικό πρέπει να αναγνωρίσεις πως μιλάς για άτομα με διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις που αναπόφευκτα έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους είτε για τον τρόπο που δουλεύουν είτε για τις δουλειές που τους αναθέτουν είτε για την αντιμετώπιση που έχουν από τους προϊστάμενούς τους. Ένα συγκρουσιακό λοιπόν περιβάλον δεν το λες ως «καλό». Επίσης όπως στον ιδιωτικό, έτσι και στον δημόσιο τομέα έρχεσαι σε επαφή με πολίτες που έχουν απαιτήσεις (ως μικροί Ναπολέοντες: ξέρεις ρε ποιός είμαι εγώ;) οι οποίες πολλές φορές (για διάφορους αντικειμενικούς λόγους) δεν γίνεται να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα και αντιμετωπίζεις την ύβρι τον θυμό και τις απειλές τους. Και αν αναφέρεσαι στο υλικό περιβάλλον της εργασίας πάλι λησμονείς εικόνες νοσοκομείων με ράτζα, φακέλων ακόμα και στις τουαλέττες, κτίριων χωρίς θέρμανση ή κλιματισμό πολλές φορές με υγρασία που τουλάχιστον μυρίζει, εκτυπωτές χωρίς μελάνι και διάφορα άλλα κωμικοτραγικά.
Όσο για τις προοπτικές εξέλιξης ξαφνικά πάλι «ξεχνάς» πως αν δεν έχεις «μέσο» προαγωγή δεν παίρνεις, υπάρχουν υπηρεσίες που εδώ και χρόνια η κατάληψη θέσης ευθύνης δεν γίνεται με τις διαδικασίες του υπαλληλικού κώδικα αλλά με ανάθεση από το ανώτατο διοικητικό όργανο (είτε αυτό λέγεται διοικητής, είτε δήμαρχος, είτε υπουργός)' αλλά ακόμα και όσες φορές γίνεται η τοποθέτηση με τις νόμιμες διαδικασίες παλι «ξεχνάς» τα πλαστά προσόντα και αξιολογήσεις, τις κρυμμένες αναφορές κατά υπαλλήλων, και φυσικά τον μακιαβελισμό των «βυσμάτων».
Όπως εσύ αγανακτείς με την εξυπηρέτηση στο δημόσιο έτσι και εγώ αγανακτώ και με την εξυπηρέτηση στον ιδιώτη, δεν είστε δα και τα καλύτερα «παιδιά». Την ίδια νοοτροπία έχουμε, τον ίδιο «αέρα» αναπνέουμε.
Την δε διαφωνία σου ως προς τον τρόπο πρόσληψης θα έπρεπε να μας την είχες πει εξαρχής, αλλά η σκέψη σου ήταν να κατηγορήσεις χωρίς να δεχτείς κριτική. Μάθε λοιπόν πως δεν υπάχει αντικειμενικός τρόπος πρόσληψης, μόνο η σωστή αξιολόγηση (με τιμωρία των συστηματικά κακών υπαλλήλων) διασφαλίζει ποιοτικούς υπαλλήλους και υπηρεσίες.
Παντού και πάντα.
07.06.2015, 18:19:22

Ανώνυμος 34615 έγραψε...

Bielidopoulos: η δαρβινική-χομπσιανή λογική της φυσικής επιλογής στο δημόσιο τομέα και μάλιστα έτσι όπως «ξερά» την διατυπώνεις σημαίνει και πως αυτός που έχει το καλύτερο «μέσο» θα αναδειχτεί γρηγορότερα σε σχέση με κάποιον άλλο. Ο καθένας πολεμάει με το «σπαθί» που έχει. Άρα μάλλον δεν θέλεις να αλλάξει τίποτα.
07.06.2015, 19:13:34

Ανώνυμος 34616 έγραψε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002999
Όταν έχεις διεφθαρμένους δασκάλους .....
07.06.2015, 19:22:50

Ανώνυμος 34617 έγραψε...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003007
7 χρόνια για την απονομή δικαιοσύνης, αναρωτιέμαι αν έχει τελεσιδικήσει...... ή μήπως θα πάει και στον Άρειο Πάγο;
07.06.2015, 19:27:02

Ανώνυμος 34618 έγραψε...
34611
-------
Δηλαδή μας λες πως είτε δουλεύεις στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είναι το ίδιο από πλευράς εργασιακού περιβάλλοντος, μισθού, αποδοχών, συντάξεων, εργασιακής ασφάλειας κλπ.
Αφού λοιπόν είναι το ίδιο γιατί η πρόσληψη στο δημόσιο έγινε διακαής πόθος κάθε νέου και νέας;
ΟΚ.
Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε τη κουβέντα αφού δεν μπορείς να δεχτείς κάποια αυτονόητα πράγματα. Ξέρεις κάτι; Θεώρησα πως θα μπορούσε να βρεθεί κοινός τόπος.

I rest my case.
07.06.2015, 19:35:30

Ανώνυμος 34624 έγραψε...
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/593701/sdoe-ekane-ereyna-se-logariasmo-pethamenoy-kai-entopise-1-5-ekat-eyro
07.06.2015, 21:47:38

Ανώνυμος 34626 έγραψε...
http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/573128/se-4-17-i-adiloti-ergasia
07.06.2015, 23:29:29

Bielidopoulos έγραψε...
~
@34614
Δηλαδή να μην αλλάζει τίποτε στο δημόσιο, όλα καλά.

@34615
Μην σκέφτεσαι τόσο πολύ γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσεις. Κρίμα είναι τέτοιο φρούτο.

08.06.2015, 03:29:23

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Ο κ.Γιούνκερ κατηγόρησε πρωθυπουργό ότι διαστρεβλώνει τις προτάσεις των διεθνών πιστωτών σχετικά με την συμφωνία για τη διάσωση της Αθήνας από την χρεοκοπία -όπως αναφέρει το Reuters- και τον κάλεσε να παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικές προτάσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64198575

"Σε άλλη συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι καθυστερεί και παίζει παιχνίδια."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64198565

"«Είπα στον Αλέξη ότι στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι, όμως, αδιανόητο οι Ιταλοί που σταμάτησαν να πληρώνουν τις πρόωρες συντάξεις στους Ιταλούς, να δεχθούν να τις πληρώνουν στους Έλληνες. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και εμείς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου του G7 στην Γερμανία ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mατέο Ρέντσι, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με τους Θεσμούς."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64198711

"Ιερώνυμος: «Να δώσουμε στους δανειστές πνεύμα»"
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64198723

Εδώ και χρόνια λέω ότι και αυτή η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες λένε ψέμματα στο λαό για τα όσα ζητάει η τρόικα, παίζοντας το σπασμένο τηλέφωνο. Θρασύδειλοι, κουτοπόνηροι, ανατολίτες.

08.06.2015, 04:02:02

Ανώνυμος 34630 έγραψε...
Bielidopoulos, πριν αρχίσεις να γράφεις να τρως την κρεμούλα σου τρολλάκι.
08.06.2015, 06:16:06

Ανώνυμος 34631 έγραψε...
@34630
Ζουρλομανδύα και κρεμούλα το καλύτερο φάρμακο για σένα.

08.06.2015, 07:46:41

Ανώνυμος 34633 έγραψε...
Get out of the closet 34631
:) :) :)
08.06.2015, 09:40:32

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5246519/epestrepse-to-ert-sto-radiomegaro-ths-agias-paraskeyhs/
lol
Δάκρυα χαράς!

Στο μεταξύ, ο φαλακρός κλόουν ξαναχτυπά:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113545291

09.06.2015, 04:37:02

Ανώνυμος 34643 έγραψε...
Bielido,
Μην ασχολείσαι με εργαζόμενους στο δημόσιο. Οι διαφορές δεν είναι μόνο εργασιακές και μισθολογικές αλλά και φυλετικές.
Εν τω μεταξύ, ο Κιμ Γιονγκ Μπαλτάς καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και πλέον οι διευθυντές θα ψηφίζονται "αξιοκρατικά" από τους συναδέλφους τους. Τα μεταπτυχιακά, οι γλώσσες, κλπ είναι περιττά. Το ίδιο και η αριστεία για τους μαθητές.


09.06.2015, 13:38:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
«Η Αθήνα -πιστεύουν- παρατείνει σκοπίμως τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό, πιστεύοντας ότι οι πιστωτές της τελικά θα "κλείσουν το μάτι" και θα συμφωνήσουν σε μία γενναία ελάφρυνση του χρέους και σε νέα κεφάλαια διάσωσης, με ελάχιστες δεσμεύσεις».
«Δεν θέλουν μια συμφωνία μαζί μας. Το μόνο που θέλουν είναι ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος μετά την εξέταση της τελευταίας πρότασης από την Ελλάδα.
«Δεν νομίζω ότι θα μετακινηθούν. Νομίζω ότι περιμένουν από εμάς να κλείσουμε το μάτι. Και δεν θα το κάνουμε» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε πίσω στο 2012, όταν οι Ευρωπαίοι ήταν πρόθυμοι απλά να ρίξουν χρήματα στο πρόβλημα.»
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003662

«Η χώρα κυβερνάται τώρα από ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, του οποίου οι υπουργοί έχουν μηδενική σχεδόν διοικητική εμπειρία. Παρόλα αυτά, η εμπειρία τους αυτή υπερβαίνει την διπλωματική. Αυτή βρίσκεται χαμηλότερα του μηδενός, και αυτό είναι εξόφθαλμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει ανθρώπους που θέλουν να ξαναπολεμήσουν αναβιώνοντας τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) με την πεποίθηση ότι οι Κομμουνιστές θα θριαμβεύσουν αυτή την φορά», σημειώνει με ειρωνική διάθεση ο Κοέν.
Ο ίδιος δεν εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλόν της Ελλάδας. «Ένα πράγμα είναι σίγουρο: εάν επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα, θα είναι απλώς το προοίμιο για την επόμενη κρίση σε λίγους μήνες περίπου».
Ο Κοέν καταλήγει ως εξής:«Έχουν γίνει τόσα πολλά λάθη. Ξεκίνησαν με την συναισθηματική ψευδαίσθηση ότι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού ήταν επίσης μια οικονομία αρκετά ανταγωνιστική για να ενταχθεί στο ευρώ. Δεν ήταν. Στη συνέχεια ήρθε όλη αυτή η εύκολη πίστωση στην εποχή που επικρατούσε η άποψη πως το ρίσκο είχε πάψει να υπάρχει. Η αναπόφευκτη ελληνική κατάρρευση ακολουθήθηκε από μέτρα λιτότητας των οποίων σύμβολο ήταν η Γερμανία. Αυτά απέτυχαν να προσφέρουν στους Έλληνες ένα θετικό όραμα για το τι θα μπορούσε να παράγουν όλες αυτές οι θυσίες. Η επακόλουθη οργή δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογική του νίκη και τις ασυνάρτητες υποσχέσεις του για μια νέα πορεία προς τα εμπρός. Όλοι τώρα έχουν πιαστεί στο δίκτυο των δικών τους αντιφάσεων».
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500003498

10.06.2015, 02:41:20

Ανώνυμος 34649 έγραψε...
Bieloβαρεμένε, η ευρυμάθειά σου επί παντός επιστητού, ο μεστός καταγγελτικός σου λόγος, η άψογή σου χρήση της ελληνικής και κυρίως το σεμνό και καθόλου κραυγάζον εγώ σου, με έκαναν να "μουσκέψω".

Είμαι βέβαιος ότι αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα που σε φρενάρουν, τα - ολοφάνερα πολλά- ταλέντα σου θα θα είχαν λάμψει εκτυφλωτικά. Η ιδιότητά σου ως "κορυφαίου σχολιαστή" (senior member) στην Ελεύθερη Έρευνα το αποδεικνύει με το παραπάνω.
Τόπο λοιπόν στα περήφανα και ικανότατα ρωμέικα νιάτα σαν κι εσένα! (που πέρασαν τα 30 και μένουν ακόμα με τους γονείς τους).

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 08:02:35

Bielidopoulos έγραψε...
~
ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ!
Κουμπώσου τον ζουρλομανδύα και βουρ στην κρεμούλα!

10.06.2015, 08:30:15

Ανώνυμος 34651 έγραψε...
Όπως έγραψες πιο πάνω με τα άψογα ελληνικά σου:
"Ως συνήθως το σχόλιό μου συνοδεύτηκε από λεκτικές επιθέσεις"

Ένα πουλάκι μου είπε ότι και στο forum atheia έκανες τα ίδια (ως συνήθως συνόδευες τα σχόλιά σου με λεκτικές επιθέσεις) και τον Φεβρουάριο έφαγες μόνιμο ban.
Ευτυχώς που υπάρχει και το free inquiry (το μόνο σάιτ στην Ελλάδα που σε καταλαβαίνει) και βρήκες άσυλο.

Τη κρεμούλα μου θα την φάω. Η διαφορά μας είναι ότι εμένα δεν θα μου τη φτιάξει η μαμά μου.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 09:24:52

Bielidopoulos έγραψε...
@34651
Σε πληροφορώ ότι ban και μάλιστα μόνιμο έχω φάει από δεκάδες site, forum και blog, μερικά εκ των οποίων είναι υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά ακόμα και εκεί τριγυρνούν ελληναράδες που δεν καταδέχονται να κριτικάρεται η πατρίδα, η θρησκεία, η οικογένεια και η βλαχοκουλτούρα του χατζηέλληνα. Στο δε atheia το ban έπεσε όταν σουβλατζής που ετοιμάζεται να βγει στην σύνταξη και ένας πρώην moderator του site έλαβαν τις αποδείξεις που ζητούσαν για το αν οι συντάξεις επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ανέλαβαν οι admin που σημειωτέον συντρώγουν με τους προαναφερόμενους στο σουβλατζίδικο του ελληνοπρεπή μπάρμπα.
Επί της ουσίας: όσον αφορά την ευφάνταστη υπογραφή σου διευκρινίζω κάτι που θα πρέπει ήδη να ξέρεις πολύ καλά εφόσον διαβάζεις τα σχόλιά μου, εκτός και αν πάσχεις από Αλτσχάιμερ. Δεν ζητάω μετάνοια από τους συνταξιούχους δημοσίου ή μη. Ζητάω άγριο κούρεμα στις συντάξεις, καθαρά και ξάστερα. Επί δέκα χρόνια περίπου (1999-09) το προτεκτοράτο έδινε πλασματικούς μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους (και όχι μόνο), οι οποίοι πλήρωναν πλασματικές εισφορές και κατοχύρωσαν πλασματικές συντάξεις και πλασματικά εφάπαξ. Ε τώρα σε καιρό κρίσης είναι καιρός να ισορροπήσουν τα πράγματα και να συνειδητοποιήσουν οι ελληναράδες και τα κομματικά γίδια ότι το Ελλαδιστάν δεν έχει σχέση με την Ελβετία, αλλά είναι πιο κοντά σε κράτη όπως Βουλγαρία, Λετονία και Σλοβακία. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει. Γνώθι σεαυτόν. Τι στο διάολο σου χρησιμεύουν όλα αυτά τα διαβάσματα περί αρχαίας Ελλάδας, αν δεν έχεις λίγη αυτογνωσία. Προσγειώσου μπαρμπούλη!
ΥΓ: Πάλι φάπα θα πέσει.
;)

10.06.2015, 11:06:16

Ανώνυμος 34653 έγραψε...
Bieloβαρεμένε, από το forum.atheia.gr πήρες πόδι γιατί ενώ όλοι σου απευθύνονταν ευγενέστατα εσύ τους απαντούσες με το υφάκι του γνωστού βρωμιού εξυπνάκια.

Όπως:

-"Καλός παρλαπίπας είσαι. Μπήκες σε άσχετο νήμα για να μου την πεις, τι στιγμή που σε άλλα νήματα για ακριβώς το ίδιο θέμα έχεις φάει τις φάπες της ζωή σου. Αφού δεν σε παίρνει."

-"Άσχετος είσαι, μπούρδες αραδιάζεις."

-"Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω οι admin τι ρόλο βαράνε εδώ μέσα.
Πως επιτρέπουν σε 2-3 καραγκιόζηδες κάθε φορά να δημιουργούν φασαρία για ακριβώς τα ίδια θέματα που έχουν απαντηθεί δεκάδες φορές σε διάφορα νήματα επειδή αυτοί οι 2-3 δεν ανέχονται κάποια αυτονόητα πράγματα.
Λέει ο άλλος ότι γράφει απλά τη γνώμη του. Μα τις ίδιες μπούρδες μου τις έχει ξεφουρνίσει ξανά και ξανά. Άρα δεν μπαίνει για να γράψει τη γνώμη του, αλλά για να εκνευρίσει.
Άνθρωπος είσαι ή πίθηκος."

Ορίστε και οι αιτίες όπως τις δίνει το ίδιο το Forum atheia:

"Το μέλος Ibraim Bielidopoulos αποκλείστηκε για 3 μήνες, καθώς προερχόταν ήδη από αποκλεισμό ενός μήνα και με την επιστροφή του επέδειξε την ίδια εριστική συμπεριφορά και παραβίαζε συστηματικά τους κανόνες των συζητήσεων."

"Το μέλος Ibraim Bielidopoulos αποκλείστηκε επ' αόριστον, λόγω προκλητικής συμπεριφοράς και συστηματικού trolling."

(http://forum.atheia.gr/viewtopic.php?f=40&t=7291)

Εριστική συμπεριφορά, παραβίαση κανόνων και τρόλινγκ. Ό,τι δηλαδή κάνεις κι εδώ. Γι' αυτό πήρες πόδι κι όχι για τις "ηρωικές" αιτίες που θέλεις να νομίζεις. Υποθέτω βάσιμα ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο σε "στείλανε" κι από αλλού.

Πάλι φάπα έπεσε γεροντοπαλίκαρο που σε συντηρούν οι γονείς σου και συστήνεις αυτογνωσία στους άλλους.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 11:33:23

Ανώνυμος 34654 έγραψε...
Εριστική συμπεριφορά, παραβίαση κανόνων και τρόλινγκ
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ZoQiaens-pIJ:forum.atheia.gr/viewtopic.php%3Ff%3D40%26t%3D7291+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
10.06.2015, 12:17:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
lol
Να σου πω μετανοημένε συνταξιούχε. Καμία μειωσούλα στις συντάξεις θα δούμε;

10.06.2015, 13:07:21

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5247053/thn-pempth-ekpempoyn-ola-ta-programmata-ths-era-kai-ta-kanalia-ert-1-kai-ert-2-2/

Έλα μωρή Ελλαδίτσα!
Όπισθεν ολοταχώς. Αλέξη ζούμε και εμείς να προσληφθούμε.

10.06.2015, 13:10:28

Ανώνυμος 34659 έγραψε...
Απο το πολυ Ταο νoμιζει πως εγινε King
10.06.2015, 14:25:27

Ανώνυμος 34660 έγραψε...
Προς παρόν Bieloδιαλυόπουλε πρέπει να πείσεις ότι είσαι καλύτερος από αυτό που φτύνεις κι ότι γι' αυτό ακριβώς αξίζεις καλύτερης τύχης. Για την ώρα δείχνεις -και είσαι- τόσο τριτοκοσμικός σουρουκλεμές όσο κι ο οποιοσδήποτε βρωμιός που βγάζει πύρινους λόγους στο καφενείο της γειτονιάς του.

10.06.2015, 14:21:47

Ανώνυμος 34661 έγραψε...
Προς παρόν Bieloδιαλυόπουλε πρέπει να πείσεις ότι είσαι καλύτερος από αυτό που φτύνεις κι ότι γι' αυτό ακριβώς αξίζεις καλύτερης τύχης. Για την ώρα δείχνεις -και είσαι- τόσο τριτοκοσμικός σουρουκλεμές όσο κι ο οποιοσδήποτε βρωμιός που βγάζει πύρινους λόγους στο καφενείο της γειτονιάς του.

10.06.2015, 14:21:47

Bielidopoulos έγραψε...
~
Θα είναι συγκινητική η στιγμή όταν ο 40άρης Τσίπρας θα αποφασίζει επιτέλους να καταργήσει τις πρόωρες συντάξεις και να βάλει χέρι στις συντάξεις πολυτελείας των 60άρηδων, κλαψ, σνιφ, σνιφ. Έχω βουρκώσει συνέλληνες...
http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/9974-rentsi-kopsame-t-proores-syntakse-stin-italia-gia-na-plironoume-aftes-ton-ellinon

10.06.2015, 15:11:29

Ανώνυμος 34663 έγραψε...
Bieloβαρεμένε, ο τρόπος που ασκεί κάποιος κριτική σε καταστάσεις ή σε άλλους, φανερώνει και τον λόγο για τον οποίο το κάνει.
Ο δικός σου τρόπος (ελάχιστα βιωματικός και αληθινός και εντελώς φανατικός και κλισαρισμένος), φανερώνει ότι δεν το κάνεις επειδή είσαι όντως από τους αδικημένους, αλλά επειδή είσαι απλά άχρηστος. Κάνεις μπαμ ότι δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ για τίποτα στη ζωή σου. Κι ότι η σημερινή κατάσταση σού προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι θα κρυφτείς από μια εκκωφαντική μετριότητα, που στα τριανταφεύγα της, τη ζουν ακόμα οι γονείς της.

Ή μήπως προτιμάς να σου θυμίσω τί έχεις γράψει σε αυτό το σάιτ σαν "Τόνυ Μανέρο";

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 16:39:46

Bielidopoulos έγραψε...
~
Με εκείνη την μειωσούλα τι θα γίνει;
Αργεί πολύ;

10.06.2015, 17:34:05

Ανώνυμος 34665 έγραψε...
Μην ανησυχείς, άκουσα ότι ο Τσίπρας όχι μόνο δεν θα πειράξει τις συντάξεις αγάμων θυγατέρων αλλά θα τις επεκτείνει και στους αντίστοιχους αρσενικούς.
Τις συντάξεις, όχι τις θυγατέρες. Γι' αυτές τις δεύτερες θα πρέπει να προσπαθήσεις μόνος σου.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 18:22:27

Bielidopoulos έγραψε...
~
Με παρεξήγησες. Ό,τι πει η πλειοψηφία. Είμαι δημοκράτης. Αν η πλειοψηφία δεν θέλει να πειραχτούν οι συντάξεις, τότε ας παίρνει δάνεια το προτεκτοράτο που θα τα κληρονομεί στους επόμενους. Αλίμονο, προς θεού δηλαδή ρε πατριώτη.

10.06.2015, 18:38:29

Ανώνυμος 34667 έγραψε...
Λοιπόν Μπιελοβαρεμένε, ή "Τόνυ Μανέρο", που έχεις διατυπώσει τις παρακάτω μεγαλοφυείς σκέψεις:

"Όλα τα χαρακτηριστικά τής λεγόμενης «εθνικής κακοδαιμονίας» βρίσκονται κωδικοποιημένα μέσα στην «ιερή» και αμετακίνητη νεοελληνική κουλτούρα. Πώς το αλλάζουμε αυτό; Με ευθεία αντιπαράθεση με τους βιολογικούς φορείς, που φέρουν στην κεφάλα τους το νοσηρό αυτό μιμίδιο."
(http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1390)

Και

"Απλά και σταράτα. Δεν υπάρχει πάλη των τάξεων εν Ελλάδι· όλοι είναι συνεννοημένοι για να βολεύονται παντοιοτρόπως. Υπάρχει μόνο πάλη των γενεών. Όλα γίνονται για να πειστούν οι νέοι να κρατάνε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουν με “υπερηφάνεια” και φιλότιμο για τους μπαρμπάδες. "
(http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1370)

Να σε πληροφορήσω ότι οποιοσδήποτε ψυχολόγος (ή και απλά άνθρωπος της πιάτσας από εκείνους που μπορούν να "διαβάζουν" σαν ανοιχτά βιβλία τους ανθρώπινους χαρακτήρες) δει τα παραπάνω θα καταλάβει ότι: βρίσκεσαι ακόμα σε φάση δύσκολης και παρατεταμένης εφηβείας (και με πολλά οικογενειακής φύσεως σύνδρομα). Και επίσης ότι η σχέση σου με την πραγματική ζωή και κοινωνία είναι όση και του Τσίπρα ή του κάθε δημόσιου υπάλληλου.
Κοινώς, ότι είσαι ένας απόλεμος υπερφυσικός μπεμπές, με κλασικές "γενεακές" δικαιολογίες, οι οποίες (αναπροσαρμοζόμενες καταλλήλως) θα σου χρησιμεύουν σε όλες τις ηλικίες, ώστε να δικαιολογείς (για λογαριασμό τής Αυτού Ασημαντότητάς σου) την "έλλειψη" είτε μέλλοντος, είτε παρόντος, είτε παρελθόντος.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
10.06.2015, 18:45:00

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3122
Πάρε τα χάπια σου πρώτα.

10.06.2015, 19:53:09

Ανώνυμος 34669 έγραψε...
~
Βασδέκη μην ντρέπεσαι, να υπογράφεις τα σχόλιά σου με το όνομα που μας έχεις συνηθίσει και όχι σαν ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, ακόμα και η δική σου, ακόμα και η δική μου.
10.06.2015, 21:00:36

Ανώνυμος 34670 έγραψε...
Ο Τάκης ο σουβλατζής είμαι από το forumatheia.gr, που έδιωξα τον Μπιελο-Μανερό-πουλο, γιατί μας είχε κατατροπώσει με την απαράμμιλη επιχειρηματολογία του.
Μπιελομανέρω μην τρελαίνεσαι. Το πράγμα με σένα είναι σχετικά απλό: αν δεν είσαι για γέλια, είσαι για κλάματα (ή το αντίστροφο). Κάποια στιγμή θα το καταλάβεις και μόνος σου.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
(τα απογεύματα σουβλατζής)


10.06.2015, 21:21:56

Ανώνυμος 34671 έγραψε...
http://ysterografa.gr/twitterland/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1/
Ο άσπιλος ιδιωτικός τομέας, όπου φυσάει ο άνεμος.
Ρε ουουουστ, Bielidopoulos που σας χρειάζεται. Αλλά που, αυτός μόνο για το δημόσιο έχει έναν «καλό» λόγο.
Κλαψ
10.06.2015, 21:54:26

Bielidopoulos έγραψε...
~
@34669
Δεν είναι ο Βασδέκης, ο Σταύρος δεν είναι σαν αυτόν. Είναι ένας κολλημένος που στο μπλογκάκι του γράφει βαρύγδουπα άρθρα για την γαλλική επανάσταση και την αθηναική ηγεμονία. Θίχτηκε από σχόλιο που έγραψα αλλού. Άβυσσος η ψυχή του ραγιά.
Τα έχω γράψει πολλές φορές, πάμε άλλη μία. 1 και 1 κάνουν 2. Στη Ελλάδα όλα ανήκουν και όλα ελέγχονται από την παλιά γενιά. Αυτοί αποφασίζουν, αυτοί έχουν τα οικόπεδα, αυτοί ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτοί κάνουν κουμάντο μέσω της ντόπιας βραχοκουλτούρας. Η νέα γενιά απλά είναι παθητικός δέκτης που έχει αποκοιμηθεί από τον μεγαλοιδεατισμό περί καταγωγής από τους αρχαίους και της υπόσχεσης για μιας θέσης στο δημόσιο. Η παλιά γενιά, ειδικά με την έναρξη της κρίσης, έχει κηρύξει ανελέητο πόλεμο προς την νέα. Η νέα γενιά όμως δέχεται παθητικά τα χτυπήματα νομίζοντας ότι ό,τι κάνουν οι παλιοί είναι για το καλό τους, τόσο πολύ αποτελεσματική είναι η πλύση εγκεφάλου μέσα στο νεοεεληνικό matrix. Τι μπορεί να γίνει προκειμένου να σπάσει το απόστημα και να σταματήσει η εκάστοτε παλιά γενία να ζει σε βάρος της εκάστοτε νέας γενιάς; Να φέρουμε την Μέρκελ να κάθαρίσει; Προφανώς οποιοσδήποτε εξωτερικός παράγοντας θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά από ότι καλό. Άρα μόνο εκ των έσω μπορεί να αλλάξει κάτι. Και μόνο με ιδεολογική αντιπαράθεση νέας εναντίον παλιάς. Σε απλά ελληνικά η νέα γενιά πρέπει να αποκτήσει φωνή, να σηκώσει κεφάλι και να χτυπήσει το χέρι το τραπέζι. Καλά όλα αυτά, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξυπνήσει από τον λήθαργο, κάτι μάλλον απίθανο, αφού όταν η νυν νέα γενιά παλιώσει, θα προσπαθήσει να κάνει τα ίδια στην επόμενη νέα γενιά. Κάποια όμως στιγμή κάποια νέα γενιά πρέπει να πει "ως εδώ και μη παρέκει" και να σπάσει το απόστημα.

Ακόμα και μόλις τώρα που μιλάμε οι παλιοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, δεν τους σταματάει τίποτε, μιλάμε για πραγματικό οδοστρωτήρα:
"Επιστρέφει από την Πέμπτη η ΕΡΤ"
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003938

"Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012" (!)
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500003914

Δεν είμαι ο μόνος που τα λέω αυτά. Ιδού:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=29747
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12518
http://www.zougla.gr/apopseis/article/neolea-vs-gerontokratia
http://www.kathimerini.gr/731740/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/h-gerontokratia-sthn-ellada
http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1287964/den-vgainoyn-oi-arithmoi-gia-tis-syntaxeis.html

11.06.2015, 02:54:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
http://www.zougla.gr/apopseis/article/neolea-vs-gerontokratia
Ακολυθούν αποσπάσματα:
Είναι γεγονός πως ανέκαθεν η ελληνική νεολαία ήταν στριμωγμένη στη γωνία μιας κοινωνίας που παραδοσιακά γεροντοκρατείται. Σήμερα οι νέοι της Ελλάδας αισθάνονται ηττημένοι πριν καν βγουν στην αγορά εργασίας και πιστεύουν πως θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους, ενώ θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν όλο και περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για να συντηρούν το μεγάλο «γκρίζο λόμπι» των συνταξιούχων, που θα εκτιναχθεί στο 35% του πληθυσμού μέχρι το 2050. Υπάρχει ασφαλώς μια υποβόσκουσα σύγκρουση των γενεών στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την κορυφή του παγόβουνου της οποίας μόλις είδαμε.
Αναμφίβολα μια από τις κινητήριες δυνάμεις της ανθρώπινης ιστορίας είναι η σύγκρουση των γενεών. Κάθε γενιά έχει την τάση να βλέπει την αμέσως επόμενη ως ελαττωματική και να παραπονιέται για την αδιαφορία της. Σε μια Ελλάδα όμως, όπου οι παππούδες και οι γιαγιάδες κοντεύουν σήμερα να ξεπεράσουν αριθμητικά τα παιδιά τους, οι νέοι, ως μελλοντικοί πληρωτές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τείνουν να κατηγορούν και όχι άδικα τους γονείς τους για έλλειψη ενδιαφέροντος για το απώτερο μέλλον, επειδή, εξ'αιτίας του «ωχαδερφισμού» και της ατομικιστικής στάσης που έχουν υιοθετήσει, μετέθεσαν όλα τα προβλήματα που αφορούν τη γήρανση (και ειδικά το δυσβάσταχτο κόστος της) στις δημογραφικά αποψιλωμένες μελλοντικές γενιές, ενώ οι λύσεις θα έπρεπε ν’ αναζητηθούν εδώ και χρόνια. Το σίγουρο είναι ότι τα σημερινά και τα μελλοντικά ελληνόπουλα, θα μακαρίζουν από τη μια την τύχη της γενιάς του Baby-Boom των δεκαετιών του 1950 και 1960, από την άλλη όμως θα τους βρίζουν επειδή αποτελούν μια δημογραφική «ωρολογιακή βόμβα» στις πλάτες τους, μια απλήρωτη επιταγή που θα πρέπει οι ίδιοι να ξοφλήσουν!
Δεν υπάρχει επαγγελματικός τομέας στη χώρα μας, που να μην υποφέρει από γεροντοκρατία.
Είναι γενικά παραδεκτό πως για να διαδραματίσει η νέα γενιά σημαντικό και ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει ν’ αλλάξει είναι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Πιο πολύ κι από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα, εκείνο που ενοχλεί περισσότερο κάθε πολίτη αυτής της χώρας είναι η χαμηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καμιά μεισούλα παίζει τελικά ή μπα..;

11.06.2015, 03:22:29

Ανώνυμος 34676 έγραψε...
Εσύ Μπιελοβαρεμένε κάνεις μπάμ ότι είσαι τόσο άχρηστος, που ακόμα και στη δικαιότερη και πιο αξιοκρατική κοινωνία να σε ρίχνανε, το ίδιο περιττός θα παρέμενες. Ακόμα και ανάμεσα στους χίππυς του '60 να σε φυτεύανε (τότε δηλ. που υπήρχε αληθινό χάσμα γενεών και όχι σαν κι αυτό που πάνε να "ανακαλύψουν" φυλλάδες σαν κι αυτές που μας αραδιάζεις λινκς), πάλι θα σε απέβαλαν.
Ακόμα και σε μια κοινωνία με 0% ανεργία, πάλι άχρηστος θα ήσουν.
Ακόμα και σε μια κοινωνία τύπου ΕΣΣΔ όπου όλοι ήσαν υποχρεωτικά δημόσιοι υπάλληλοι, πάλι έξω θα είχες μείνει.

Ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι απλά ο κλασικός άχρηστος βρωμιός που κατά τον πιο κλασικό ρωμέικο τρόπο πάει να φορτώσει στους άλλους την ασημαντότητά του. Όπως οι φυλλάδες τύπου Καθημερινής και Proτagon (που μας αραδιάζεις λινκς) και που ανακάλυψαν ότι η βρωμιοσύνη δεν πάσχει από διαφθορά και λαμογιά αιώνων αλλά ... από "γεροντοκρατία" (λες και η "γεροντοκρατία" δεν είναι μία μόνο από τις όψεις αυτής της παρακμής).

Μια βόλτα στην πραγματική κοινωνία θα σε πείσει ότι τελευταία έχουν ξεπεταχτεί κι άλλοι σαν κι εσένα: "ξέρεις ρε τί θα είχα κάνει εγώ αν δεν υπήρχε η κρίση;", ή "ξέρεις ρε πού θα βρισκόμουν εγώ, αν δεν είχαν καταλάβει όλες τις θέσεις τα γερόντια;". Το μόνο που λένε όλοι αυτοί οι Mπιελοβαρεμένοι, είναι παραλλαγές αυτού που λέγανε ανέκαθεν όλοι οι βρωμιοί: "Ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;".
Παλιότερα βρίζαν τις γυναίκες που "κλέβανε" θέσεις εργασίας από τους άντρες.

Οι νέοι που κατηγορείς ότι δεν επαναστατούν Μπιελοβαρεμένε, είναι κάτι ατάλαντοι μπεμπέδες σαν κι εσένα, που μένουν ακόμα με τους γονείς τους (τους οποίους βρίζουν). Οι ικανοί είτε την έκαναν για αλλού, είτε είναι στον αναρχικό χώρο. Πάντως δεν "μορφώνονται" ούτε από την Καθημερινή ούτε από το Protagon. Η ύπαρξη αυτών των νέων ξεφτιλίζει τόσο τα "τιμημένα γηρατειά" όσο και τα "περήφανα νιάτα" κάτι άπραγων γεροντοπαλίκαρων σαν κι εσένα.
Τα παρατεταμένα "νιάτα" σου Μπιελοβαρεμένε (που στα 30φεύγα σου μένεις ακόμα με τους γονείς σου) είναι απλώς η άλλη όψη του νομίσματος αυτής της γεροντοκρατίας.

Και σε τελική ανάλυση, τα δικά σου τα προσόντα ποιά είναι Μπιελοβαρεμένε; Τί είσαι; Τί ξέρεις να κάνεις; Πού αδικήθηκες; Δηλ. αν δεν υπήρχε η σημερινή κατάσταση, τί καλύτερο νομίζεις ότι θα έκανες ... απ' αυτό που κάνεις τώρα;
Οι διαμαρτυρίες κάτι ανειδίκευτων βρωμιών μπεμπέδων σαν κι εσένα, που χρησιμοποιούν τη σημερινή κατάσταση για να κρυφτούν πίσω απ' το δαχτυλάκι τους, προσβάλλουν αυτούς που έχουν αδικηθεί.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
11.06.2015, 08:02:13

Ανώνυμος 34677 έγραψε...
@
"Είναι ένας κολλημένος που στο μπλογκάκι του γράφει βαρύγδουπα άρθρα για την γαλλική επανάσταση και την αθηναική ηγεμονία. Θίχτηκε από σχόλιο που έγραψα αλλού. Άβυσσος η ψυχή του ραγιά."

XAXAXAXAXAXA!!!!!
Όλοι θίγονται απ' τις "αλήθειες" σου, Μπιελομανέρω (όπως λέμε "Τρελοκαμπέρω";). Και στο forumatheia.gr και παντού αλλού απ' όπου (κατά δική σου ομολογία πιο πάνω) σε έχουν "στείλει".
Τιμωρέ του ίντερνετ, Ρομφαία της Αλήθειας ...
11.06.2015, 08:48:22

Ανώνυμος 34678 έγραψε...
Bielidopoulos, αντί να παραπονιέσαι ότι όλοι σε αποβάλλουν γιατί θίγονται από τα ακαταμάχητα επιχειρήματά σου, γιατί δεν κάνεις το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και δεν φτιάχνεις ένα δικό σου υπεργαμάτο μπλογκ; Όπου θα εκθέτεις τις μή βαρύγδουπες απόψεις σου, π.χ. για την αρχαία Ελλάδα; Όπως π.χ.αυτήν εδώ:

"Τέλος να σημειώσω ότι πολιτική στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε έλεγχος του ιδωτικού βίου"
(http://freeinquiry.gr/pro.php?id=3788)

Είμαι σίγουρος ότι όλη η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα να κάνεις αυτό το εθνοσωτήριο β(λ)ήμα. Και είναι κρίμα να φιμώνεται ένας τόσο ελπιδοφόρος στοχαστής σαν κι εσένα.


11.06.2015, 09:49:51

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τις φάπες που σου ρίχνω με το κιλό δεν τις νιώθεις; Παράξενο πρέπει να είσαι πολύ χοντρόπετσο ζώον.

Επιστροφή στον πλανήτη των πιθήκων! Δηλαδή στο Ελλαδιστάν.
Δείτε χαρά ο παππούς στη φωτογραφία:
"Ρωμανιάς για απόφαση ΣτΕ: Η αύξηση στις συντάξεις θα γίνει σταδιακά"
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500003983
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε συντάξεις που έγιναν με τον νόμο του 2012, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι περίπου 800.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ και των ΔΕΚΟ με συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ θα πάρουν αυξήσεις.
Οι αυξήσεις ανά κλιμάκιο σύνταξης (άθροισμα κύριας & επικουρικής) θα έχουν ως εξής:
Από 1.000 έως 1.500 ευρώ: 5%
Από 1.500 έως 2.000 ευρώ: 10%
Από 2.000 και πάνω: 15%

Ελλαδιστάν με τρελαίνεις!
Εμπρός για μια νέα εθνική εποποιία!
Ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω ο Τσίπρας!
Τηλεσκοπικοί φακοί επαφής - Αστυνόμος Σαίνης!
http://www.lifo.gr/now/digital-life/60791
Ζήτω η τρέλα!

11.06.2015, 10:02:25

Bielidopoulos έγραψε...
~
- Κατάργηση της πολυθεσίας των Δημοσίων και Κρατικών Λειτουργών
- Απαγόρευση δεύτερης ή τρίτης σύνταξης, όταν η πρώτη είναι μεγαλύτερη των χιλίων ευρώ το μήνα
- Απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται όταν η μηνιαία σύνταξή τους υπερβαίνει τα χίλια ευρώ
- Απόλυση όλων των αργομίσθων από το δημόσιο
- Άμεση κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και την παύση καταβολής συντάξεων σε όλους όσους διετέλεσαν βουλευτές ή κρατικοί αξιωματούχοι
- Μείωση αποδοχών αιρετών και διορισμένων αξιωματούχων κατά 50%
- Μέγιστος χρόνος παραμονής κάποιου ως μέλους του κοινοβουλίου τα 12 έτη
- Άμεση απόλυση από τη βουλή υπαλλήλων που διορίστηκαν με συμφωνία των κομμάτων και έχουν συγγενική σχέση με νυν ή πρώην βουλευτές
- Αποσπασμένοι ή μετακλητοί υπάλληλοι να επιστρέψουν άμεσα στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν
http://el.wikipedia.org/wiki/Ένωση_Κεντρώων#.CE.98.CE.AD.CF.83.CE.B5.CE.B9.CF.82

Ο Β. Λεβέντης είναι ο "μαλάκας" ενώ το θρασύδειλο ελλαδαριό είναι οι έξυπνοι...

11.06.2015, 10:12:55

Ανώνυμος 34683 έγραψε...
@"Τις φάπες που σου ρίχνω με το κιλό δεν τις νιώθεις; Παράξενο πρέπει να είσαι πολύ χοντρόπετσο ζώον."


Προς το παρόν σε αφήνω να ρίχνεις φάπες με το κιλό στο χοντρό πετσάκι σου, Μπιελομανέρω. Θα τα ξαναπούμε όποτε χρειαστεί.

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
11.06.2015, 11:11:46

Ανώνυμος 34684 έγραψε...
Διευκρίνιση: κατάλαβες ποιό "πετσάκι", έτσι;

ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
11.06.2015, 11:24:36

Ανώνυμος 34685 έγραψε...
@34683, 34684
Κρεμούλα και το πιεσόμετρο από κοντά.

11.06.2015, 12:02:30

Ανώνυμος 34686 έγραψε...
Έξω από την ντουλάπα 34685, μέσα κακάριζε όσο θες.
ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
11.06.2015, 12:45:02

Bielidopoulos έγραψε...
~
"η πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 1,2 με 1,5 δισ. ευρώ βάζει φωτιά στη διαδικασία αφού οι θεσμοί θα ζητήσουν ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην τιναχθούν στον αέρα οι συζητήσεις, αλλά και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν ισχύει αναδρομικότητα."
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1340394/syntaxeis-poioi-pairnoyn-afxhsh-me-horhgia-ste.html

Κατόπιν η πατριωτική κυβέρνηση του Αλέξη θα έρθει και θα μας πει ότι οι "θεσμοί" μας ζητάνε αυξήσεις στον ΦΠΑ, μειώσεις μισθών κ.λπ. Θα παραλείψει όμως ως συνήθως να πει ότι οι "θεσμοί" απλά ζητάνε ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί η τρύπα που δημιούργησαν οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες. Τσίπρας, ένας νέος 40 ετών που πάει και φιλάει τα χέρια της Μέρκελ για να μην ζητάνε οι ευρωπαίοι αλλαγές στο ασφαλιστικό και θιχτούν τα σκανδαλώδη προνόμια των συνταξιούχων πολυτελείας. Κατάντια!

11.06.2015, 13:30:57

Ανώνυμος 34688 έγραψε...

Το ωραιο ειναι πως καλλιεργειται, με θρησκευτικη ευλαβεια θα ελεγα, η πιστη πως η λυση στα προβληματα μας ειναι η εξοδος απο το ευρω και η χρηση αυτονομου εθνικου νομισματος. Θα κανουν μεταρρυθμισεις με τα αχυρα, διοτι αυτη θα ειναι η αξια του εθνικου νομισματος μας.
11.06.2015, 13:57:25

Ανώνυμος 34690 έγραψε...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64200687
Ε ρε γλέντια.
11.06.2015, 15:44:10

Ανώνυμος 34691 έγραψε...
Επιστροφή στην αντικειμενική ενημέρωση με ΕΡΤ. Θα φάμε αριστερή προπαγάνδα μέχρι τελικής πτώσεως.
11.06.2015, 16:12:55

Ανώνυμος 34695 έγραψε...
Ντροπή! Φιμώνουν την αδέσμευτη ιδιωτική ενημέρωση!
Στα όπλα!

Δίωξη στο Mega που έκλεβε ρεύμα από τη ΔΕΗ
Megalicious!

http://tvxs.gr/news/ellada/dioksi-sto-mega-poy-eklebe-reyma-apo-ti-dei
11.06.2015, 19:02:09

Bielidopoulos έγραψε...
@34695
Το ότι το MEGA έκλεβε ρεύμα δεν αναιρεί την σαπίλα της ΕΡΤ. Υπόψιν.

Επιστροφή στον πλανήτη των πιθήκων:
"Ο ίδιος προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα και περιέγραψε τους λόγους που το ΔΝΤ επιμένει στο να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στο ΦΠΑ, αλλά και διασφάλιση της χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος.
Όπως τόνισε το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδος είναι «μη βιώσιμο», καθώς μεταξύ άλλων λαμβάνει επιχορήγηση ίση με το 10% του ΑΕΠ της χώρας. «Η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι ίδια με την Γερμανία, ενώ ο μέσος συνταξιούχος στην Ελλάδα συνταξιοδοτείται έξι χρόνια πριν από το Γερμανό», είπε και προσέθεσε πως παρά τα όσα διατυπώνονται πάγια επιδίωξη του Ταμείου είναι η προστασία των αδύναμων και των χαμηλοσυνταξιούχων."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500004186

Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!
Ο κάθε ημιμαθής, φαντασιόπληκτος, καραγκιόζης έχει μπερδέψει το χρεωκοπημένο, δανειογενές, προτεκτοράτο με την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Και μην τολμήσει κάποιος λογικός να τους πει ότι μόνο με Βουλγαρία, Λετονία και Σλοβενία πρέπει να συγκρίνονται. Διότι ως γνωστόν ο ρωμιός γίνεται "τούρκος" όταν του υπενθυμίζεις την οθωμανική καταγωγή του.
Ελλαδιστάν "for the pennis" που λένε και οι "αγγλομαθείς".

11.06.2015, 20:11:35

Bielidopoulos έγραψε...
~
Σωστός ο 34691:
Τσίπρας: «Ήρθα για να συμμετάσχω στη γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού» τόνισε.
http://www.tovima.gr/media/article/?aid=712506
Πυρά για την «παρέλαση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα πάνελ της νέας ΕΡΤ.
http://www.tovima.gr/media/article/?aid=712480

Στο μεταξύ: συνέντευξη Γ. Μπέζος:
"«Αν κάνουμε ένα γκάλοπ στους δρόμους και ρωτήσουμε τους ανθρώπους: «Θέλετε την Ευρώπη»; Δεν θα βρείτε πολλούς που να σας πουν «θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, γιατί η χώρα μας δεν είναι έτσι πολιτισμικά πολύ προς την Ευρώπη». Ήμασταν μέχρι πρότινος η μόνη ορθόδοξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα μπήκανε οι Βούλγαροι κλπ. Έχουμε άλλες παραδόσεις εμείς, συνορεύουμε με την Ανατολή. Είμαστε του Παπαδιαμάντη. Ο Παπαδιαμάντης είχε πάει ταξίδι στην Αθήνα από τη Σκιάθο και γυρίζοντας με ένα μεγάλο καΐκι και περνώντας από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, βγήκε έξω να τον θαυμάσει και βλέπει τον ναό του Ποσειδώνα κάνει τον σταυρό του και λέει: «Γκιουλ», που σημαίνει ωραίο στα τούρκικα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Να θαυμάζεις τον ναό του Ποσειδώνα, να κάνεις το σήμα του σταυρού και να αναφωνείς στα τούρκικα. Αυτή η χώρα δεν μπορεί εύκολα να προσανατολιστεί προς την Ευρώπη. Πρέπει όμως να το κάνει και θα πάρουμε ό,τι καλό πιστεύουμε από την Ευρώπη και θα δώσουμε ό,τι καλό. Όχι να πάρουμε τα κακά και να δώσουμε τα χειρότερα εμείς.»"
http://www.tovima.gr/vimafm/interviews/article/?aid=712313

12.06.2015, 04:12:34

Ανώνυμος 34707 έγραψε...
"Το ότι το MEGA έκλεβε ρεύμα δεν αναιρεί την σαπίλα της ΕΡΤ. Υπόψιν."

Άσε μας ρε καραγκιόζη Μπιελιδόπουλε που απ' το πρωί ως το βράδυ υπερασπίζεσαι τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες. Το ότι το MEGA έκλεβε ρεύμα συμπληρώνει τη σαπίλα της ΕΡΤ (και τη σαπίλα γενικώς). Αυτό θα έλεγες, αν δεν έβλεπες μόνο με το ένα μάτι.
12.06.2015, 06:57:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αυτή είναι η λογική του άσπρου-μαύρου που εσείς οι ημιμαθείς, φαντασιόπληκτοι, καραγκιόζηδες χρησιμοποιείτε. Δεν αρνούμαι ότι το MEGA δεν έκλεβε ρεύμα, κάθε άλλο. Για σας αν κάποιος κατακρίνει το δημόσιο πάει να πει ότι είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα και αν κατακρίνει τον ιδιωτικό τομέα ότι είναι υπέρ του δημόσιου. Έτσι σκέφτονται οι οπαδοί. Διότι αυτό είστε οπαδοί. Πρόβατα που νομίζουν ότι φιλοσοφούν, αλλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Την κρεμούλα και το πιεσόμετρο από κοντά χαζοτρόλ.

12.06.2015, 09:05:29

Ανώνυμος 34716 έγραψε...
"Δεν αρνούμαι ότι το MEGA δεν έκλεβε ρεύμα"

Ναι, αλλά μόλις σου είπαν για το μέγκα έκανες "τζιζ" και το γύρισες στην ερτ θέτοντας "υπόψιν" σε αυτόν που καταγγέλει το μέγκα να μην το κάνει για να "αναιρέσει τη σαπίλα της ΕΡΤ".
Και μόνο όταν απέδειξες πόσο προκατειλημμένος είσαι άρχισες να "μην αρνείσαι" ότι και το μέγκα είναι μια απ' τα ίδια με τη ερτ.
Χαίρομαι λοιπόν που παραδέχεσαι ότι βλέπεις μόνο με το ένα μάτι κι ότι το άλλο το ανοίγεις μόνο όταν σου ρίξουνε γιαούρτι (ή κρεμούλα).

Γελοίε κοπαδέ που παριστάνεις τον αντικειμενικό.
12.06.2015, 09:42:18

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Ναι, αλλά μόλις σου είπαν για το μέγκα έκανες "τζιζ" και το γύρισες στην ερτ θέτοντας "υπόψιν" σε αυτόν που καταγγέλει το μέγκα να μην το κάνει για να "αναιρέσει τη σαπίλα της ΕΡΤ"."
Άντε πάλι η λογική του άσπρου μαύρου. Ρε τα καμμένα δεν μπορούν να κατανοήσουν γραπτό κείμενο! Νεοελληνική εκπαίδευση γαρ!
Έγραψα: "Το ότι το MEGA έκλεβε ρεύμα δεν αναιρεί την σαπίλα της ΕΡΤ. Υπόψιν."
Φάε και εσύ την κρεμούλα σου ζώον.

12.06.2015, 13:00:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Ο κύριος Ράις επέλεξε να αναφερθεί αναλυτικά στα δεδομένα που ισχύουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, επιχειρώντας να εξηγήσει αυτό που πολλοί θεωρούν «εμμονή» του ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων, μια από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.
Ο κύριος Ράις ενημέρωσε ότι οι δαπάνες μόνο για το ασφαλιστικό - το οποίο, όπως είπε, όλοι παραδέχονται πως είναι μη βιώσιμο - φτάνουν το 10% του ΑΕΠ. Χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» και εξήγησε πως ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται στο 2,5% του ΑΕΠ. Είναι δεδομένο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό."
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113548703

"Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με διαγραφή χρέους, αλλά με οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, δίχως τις οποίες, η χώρα θα κινείται στα όρια της φτώχειας. Δεν είναι όμως δουλειά της υπόλοιπης Ευρώπης να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα...και θα πρέπει να διερωτηθούμε αν είναι πραγματικά τόσο σημαντικό να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ΕΕ."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64200288

Στο μεταξύ: Τσίπρας και Βαρουφάκης στη συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64200965
(Περιλαμβάνει γαργαλιστικές φωτογραφίες με τα καμώματα της ρωμιοσύνης)

12.06.2015, 13:46:28

Bielidopoulos έγραψε...
~
Λογικό συμπέρασμα: μειώστε τις συντάξεις.
Ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην ιστορία ως αυτοί που επαναλειτούργησαν την ΕΡΤ, που έδωσαν αύξηση 15% στους μεγαλοσυνταξιούχους (γιατρέ μου μήπως είμαι τρελός;) και για το δόγμα "δημιουργική ασάφεια" του Βαρουφάκη (υπουργός-φαντομάς). Και που' σαι ακόμα!
Ελλαδιστάν εδώ γελάτε!
Πιο Ελλαδιστάν.. πεθαίνεις..!

12.06.2015, 13:58:37

Ανώνυμος 34726 έγραψε...
"Το ότι το MEGA έκλεβε ρεύμα δεν αναιρεί την σαπίλα της ΕΡΤ. Υπόψιν."

Υπόψιν ποίου Μπιελιδόπουλε; Τί νόημα είχε αυτό το "υπόψιν"; Εκτός και το είπες στον εαυτό σου. Μιλάς συχνά μόνος σου ενώ είσαι σε δημόσιους χώρους;
12.06.2015, 13:56:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Κα(η)μένο παιδί..
Αμπελοφιλοσοφία, η πιο τρανή αξία!

12.06.2015, 14:07:22

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και μουσικό διάλειμμα:
On Thorns I Lay - Obsession
https://www.youtube.com/watch?v=GCxCrQfX7E8

12.06.2015, 16:53:39

Bielidopoulos έγραψε...
~
Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Ελλάδα και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς με τίτλο «Ελλάδα, ένα κράτος - ζόμπι».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64201364

Αφού οι πολίτες του προτεκτοράτου είναι ζόμπι, λογικό είναι να μιλάμε για κράτος-ζόμπι. Που το παράξενο; Η πατριωτική κυβέρνηση του Τσίπρα έδωσε αύξηση 15% στους μεγαλοσυνταξιούχους και αντί ο "λαός" να ξεσηκωθεί και να τους στείλει στον αγύριστο, κάθεται και τους ακούει. Ε αφού είναι ζόμπι. Ο Σαμαράς βόλεψε τους δικούς του (βλέπε μουσείο Ακρόπολης) κλείνοντας κάποια μαγαζιά των άλλων (βλέπε ΕΡΤ). Ο Τσίπρας έχει την απαίτηση να βολέψει χωρίς να απολύσει κανέναν. Είναι θαυματοποιός, φτιάχνει ομελέτες χωρίς να σπάει αυγά.

Στο μεταξύ: "Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, η σύζυγος του κατηγορούμενου (βιαστής κατ' εξακολούθηση ανήλικης αθλήτριας) απευθυνόμενη στην οικογένεια της κοπέλας άρχισε να φωνάζει, λέγοντας: «Αυτη την αδικία να τη βρείτε στα σπίτια σας»." Κερασάκι στην τούρτα: "έστω και με καθυστέρηση 14 ετών αποδόθηκε δικαιοσύνη".
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113549275

13.06.2015, 03:56:20

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Εύχομαι και ελπίζω να δούμε μια άλλη ΕΡΤ. Μια παραγωγική ΕΡΤ, που θα προσφέρει έργο και χρήματα στη χώρα."
http://pitsirikos.net/2015/06/ερτ-ξανά/

Με την ελπίδα θα μείνεις καραρωμιέ.

13.06.2015, 04:08:45

Bielidopoulos έγραψε...
~
«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα», δήλωσε σήμερα από την Πάτρα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64201759

Είπε κάτι σωστό ο γλόμπος.

Στο μεταξύ: γέλιο μέχρι δακρύων με την ελληνική πρόταση για μείωση του χρέους με τρία βήματα. Η λογική του καραγκιόζη εκφρασμένη με οικονομικούς όρους, Μπαρουφάκης γαρ. Σωστά τα σχόλια των αναγνωστών:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113549533

14.06.2015, 05:00:32

Ανώνυμος 34756 έγραψε...
https://www.youtube.com/watch?v=W0ji0V1vHys
14.06.2015, 06:18:24

gerakina έγραψε...
"Εύχομαι και ελπίζω να δούμε μια άλλη ΕΡΤ. Μια παραγωγική ΕΡΤ, που θα προσφέρει έργο και χρήματα στη χώρα."

Αλήθεια λες τώρα;! Ειπώθηκε τέτοια παπαριά;! ΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Ο αγώνας, φέτος δικαιώθηκε!

Να δείς που από κάπου θα ακουστεί και η Carmina Burana ...
14.06.2015, 09:14:22

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Είναι εκπληκτικό ότι ένας σαραντάχρονος πολιτικός, όπως είναι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κουβαλάει τα μυαλά ενός ηλικιακά και πνευματικά γερασμένου ανθρώπου.
Η υποψία ότι κάτι τρέχει με τον Τσίπρα και, παρότι σαραντάρης στην ηλικία, πνευματικά δεν ανήκει στους σαραντάρηδες ενισχύεται από τις ενδείξεις ότι δεν έχει τις ανησυχίες ή τα προσόντα της γενιάς του.
Αλλά το πιο σοβαρό απ'όλα είναι το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν συμπεριφέρεται ως πολιτικός εκπρόσωπος της γενιάς του. Η μάχη που δίνει η κυβέρνησή του δεν αφορά τόσο την άνεργη νεολαία που μεγάλωσε με προσδοκίες και πλήθος πτυχίων, για να βρεθεί σήμερα στο απόλυτο εργασιακό αδιέξοδο. Η "σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αφορά κυρίως τη γενιά των σημερινών εξηντάρηδων, εβδομηντάρηδων και ογδοντάρηδων, πολλοί εκ των οποίων αποσύρθηκαν από την αγορά εργασίας συχνά πρόωρα και ως επί το πλείστον από το Δημόσιο έχοντας εξασφαλίσει αξιοπρεπέστατο βιοτικό επίπεδο.
Να το πούμε καθαρά. Η Ελλάδα της γεροντοκρατίας, με πάνω από 2,5 εκατ. συνταξιούχους, με 1,5 εκατ. ανέργους (εξ ολοκλήρου από τον ιδιωτικό τομέα) και τα 200.000 Ελληνόπουλα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία πενταετία βρήκε τον ιδανικό ηγέτη της σε σαραντάχρονη συσκευασία."
http://www.capital.gr/story/3032122

Στο μεταξύ: Βοήθεια φαλακρός πράκτωρ - επιχείρηση Γης Μαδιάμ:
"Την άποψη ότι κανένας λογικός πολιτικός ή γραφειοκράτης στην Ευρώπη δεν θα ήθελε να δει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ερώτηση για το αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν με τις προτάσεις που διατύπωσαν, ο υπουργός: «Ελπίζω πραγματικά να μπλοφάρουν.»
Θα μπορούσα και εγώ να κόψω τις συντάξεις, αλλά δεν το κάνω, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500004592

Καμαρώστε έναν μάγκα. Υπουργός - φαντομάς. Προσπαθεί εδώ και μήνες να ψήσει τους κουτόφραγκους (ΔΝΤ, ΕΚΤ) να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, κωλόχαρτα δηλαδή. Αυτός δεν είναι οικονομολόγος, μαφιόζος είναι. Τι περιμένεις από αιγυπτιώτη ανατολίτη.

14.06.2015, 19:05:38

Ανώνυμος 34782 έγραψε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64201917
14.06.2015, 21:04:44

Bielidopoulos έγραψε...
~
"«Πιστεύουμε ότι ακόμη και ο χαμηλότερος νέος στόχος για το πλεόνασμα δεν μπορεί να επιτευχθεί με αξιόπιστο τρόπο χωρίς μια συνολική μεταρρύθμιση του ΦΠΑ - που αφορά στη διεύρυνση της βάσης της - και χωρίς μια περαιτέρω προσαρμογή των συντάξεων», επισημαίνει και προσθέτει: «Γιατί επιμένουμε στις συντάξεις; Συντάξεις και μισθοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 75% των πρωτογενών δαπανών. Το υπόλοιπο 25% έχουν ήδη κοπεί μέχρι το κόκαλο. Οι συνταξιοδοτικές δαπάνες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 16% του ΑΕΠ και οι μεταβίβασεις από τον προϋπολογισμό στο συνταξιοδοτικό σύστημα είναι κοντά στο 10% του ΑΕΠ. Πιστεύουμε ότι μια μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1% του ΑΕΠ (από 16%) είναι απαραίτητη, και ότι αυτό μπορεί να γίνει με παράλληλη προστασία των φτωχότερων συνταξιούχων. Είμαστε ανοιχτοί σε εναλλακτικούς τρόπους για το σχεδιασμό τόσο του ΦΠΑ όσο και της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά αυτές οι εναλλακτικές λύσεις πρέπει να αποδώσουν την απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή»."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500004764

"Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ»."
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500004744

Ο καημός τους είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις και τίποτε άλλο. Αυτό το ανεπρόκοπο, απατεωνίστικο προτεκτοράτο αποζητά τον γκαουλάιτέρ του, δεν εξηγείται αλλιώς.

15.06.2015, 05:26:54

Ανώνυμος 34798 έγραψε...

Ένα πάγιο αίτημα των ομογενών το οποίο είχε πολλές φορές υπογραμμίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος υλοποιείται με την απόφαση της κυβέρνησης για επαναχορήγηση του επιδόματος των 350 ευρώ στους ανασφάλιστους συμπατριώτες μας και ειδικά τους Βορειοηπειρώτες που είναι οι ακρίτες του Ελληνισμού.
Όπως είχε επισημάνει ο κ. Νικολόπουλος από τον Μάρτιο του 2013 στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «αυτά τα χρήματα ήταν σημαντική βοήθεια για τους γέροντες ενώ δεν είναι για τόσο σοβαρά τα οικονομικά οφέλη για την ελληνική οικονομία από την διακοπή καταβολής της σύνταξης στους ομογενείς».
Ο αρμόδιος Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δεσμεύτηκε στη Βουλή για την άμεση επαναχορήγηση του επιδόματος των 350 ευρώ του ΟΓΑ σε όλες τις ομάδες των ανασφαλίστων υπερήλικων ομογενών (Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών κ.α) με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
«Η διακοπή του επιδόματος ήταν μια αντεθνική και εξοντωτική ρύθμιση, που στέρησε από αδύναμους συνανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας, την ελάχιστη σύνταξη των 360 ευρώ και δυστυχώς μαζί έκοψε και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ποιών; Αυτών που αγάπησαν για μια ζωή, την έννοια της πατρίδας. Μιλάμε για τους πόντιους παλιννοστούντες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τους ομογενείς μας από την Βόρεια Ήπειρο, τους Κωνσταντινοπολίτες, αλλά και για τους άλλους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, που πήγαν στο εξωτερικό, επέστρεψαν στη χώρα και δεν συμπλήρωσαν την εικοσαετία στα ασφαλιστικά τους ταμεία» τόνισε ο κ.Νικολόπουλος.
«Η επαναχορήγηση αποτελεί στοιχειώδη ηθική αναγνώριση και το ελάχιστο για την επιβίωση τους» υπογραμμίζει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όσο για το κόστος……ε! από τους 42.000 που ήταν, όταν διακόπηκε η χορήγηση της σύνταξης, έχουν απομείνει μόνο 28.000!»
http://www.paraskhnio.gr/nikolopoylos-epanerxontai-oi-syntaks/
15.06.2015, 12:01:49

Bielidopoulos έγραψε...
~
"Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αποδίδοντας στις ελληνικές θέσεις το ότι οι διαπραγματεύσεις «δεν οδήγησαν πουθενά» και κατηγορώντας την ανοικτά πως μετέφερε πράγματα στους Έλληνες «δεν ανταποκρίνονται» σε όσα είπε."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500005347

Τα γνωστά. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, όπως και η προ-προηγούμενη παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο μεταξύ τρόικας και λαού. Άλλα λέει η τρόικα, άλλα μας λένε ότι λέει. Και ο τελικός στόχος να μην αλλάξει το ασφαλιστικό και να μην γίνουν μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

17.06.2015, 04:21:24

Ανώνυμος 34838 έγραψε...
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500005711
18.06.2015, 00:33:52

Ανώνυμος 34847 έγραψε...

Αμβούργο
Η εικόνα του «Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας», διαδεδομένη στη γερμανική δημόσια σφαίρα, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπογραμμίζει (και) το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το περιοδικό αναδεικνύει παράλληλα τη σημασία του συνταξιοδοτικού συστήματος, σε μια χώρα όπου τα φτωχά κοινωνικά στρώματα «δεν λαμβάνουν ούτε ένα σεντ κοινωνικού βοηθήματος».

Όπως αναφέρει το Spiegel στο αφιέρωμά του, οι στατιστικές συγκρίσεις εντύπων όπως η Bild για να σκιαγραφήσουν τον μύθο του «Έλληνα συνταξιούχου πολυτελείας» συσκοτίζουν την πραγματικότητα: Για παράδειγμα συγκρίνουν τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης στον ελληνικό δημόσιο τομέα (56 έτη) με τη συνταξιοδότηση λόγω γήρατος στη Γερμανία, (η οποία δίνεται στα 64 έτη), τη στιγμή που (με βάση τα επίσημα στοιχεία) ο μέσος όρος συνταξιοδότησης και στις δύο χώρες είναι ο ίδιος – τα 61,4 έτη.

(Για περισσότερες πληροφορίες: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006010 )
19.06.2015, 01:17:04

Ανώνυμος 34849 έγραψε...

Το θέμα δεν είναι τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, αλλά οι ευνομούμενοι του πελατειακού κράτους δεκαετιών που "κατοχύρωσαν" και "θεμελίωσαν" τρελά εφάπαξ και πλασματικές συντάξεις πολυτελείας και δυστυχώς δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα περίπου 250.000 λαμβάνουν 2 κύριες συντάξεις, 80.000 και βάλε λαμβάνουν από 4 συντάξεις και πάνω, πέστα αυτά στους άνεργους και στους άστεγους. Το Spiegel δεν τα ξέρει αυτά, όταν τα μάθει θα αλλάξει ρότα. Τέλος καιρός είναι το Ελλαδιστάν να συγκρίνεται με κράτη όπως Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβακία. Ο μύθος περί Ελβετίας του νότου είναι μια φαντασίωση της παλιάς γενιάς.
http://www.euro2day.gr/specials/dr_money/article/1340714/oti-fame-ki-oti-pioyme-shmera.html
http://prntscr.com/7io7pp
http://prntscr.com/7io7xv
https://www.youtube.com/watch?v=WChl13S9kQ4

19.06.2015, 05:50:04

Ανώνυμος 34851 έγραψε...
Δεν έχει σημασία από πόσους ασφαλιστικούς φορείς κάποιος παίρνει σύνταξη, αλλά πόση ακριβώς σύνταξη λαμβάνει.
19.06.2015, 16:12:33

Ανώνυμος 34852 έγραψε...
~
Το πόση το αναφέρει το πρώτο σχεδιάγραμμα (http://prntscr.com/7io7pp) στήλη: συνταξεις γήρατος - πλήθος και μέσος όρος (μ.ο.).

Ελλαδιστάν πες αλεύρι!
http://www.capital.gr/o-dimitris-papakonstantinou-grafei/3030590/alexi-xasame
http://www.capital.gr/o-dimitris-papakonstantinou-grafei/3034200/edo-o-kosmos-kaigetai-kai-o-alexis-tis-xreokopias-soulatsarei-sti-rosia

19.06.2015, 17:33:44

Ανώνυμος 34853 έγραψε...

"Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ ανέφερε πως η έκτακτη Σύνοδος της Ευρωζώνης της Δευτέρας για την Ελλάδα «δεν θα δώσει μαγική λύση», θέτοντας το δίλημμα στην Αθήνα «να αποδεχθεί αυτό που θεωρούμε καλή προσφορά συνέχισης της στήριξης ή να οδεύσει προς τη χρεοκοπία». «Να σταματήσει το παιχνίδι του δειλού και το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, διότι δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια» είπε χαρακτηριστικά."
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006254

Για όσους δεν γνωρίζουν όταν λέει "μαγική λύση" εννοεί τις κουτοπόνηρες εξυπνάδες του Μπαρουφάκη, δηλαδή να αγοράσει το ΔΝΤ ή η ΕΚΤ ελληνικά ομόλογα (κωλόχαρτα) τα οποία μέσω διαφόρων τρόπων (οικονομικά τρυκ) θα αποπληρώσουν το χρέος.

19.06.2015, 19:59:44

Ανώνυμος 34854 έγραψε...
Ποιός έφταξε τους πίνακες, και τι εννοεί ο «ποιητής» όταν λέει πως υπάρχουν 514 άτομα απροσδιορίστου (sic!!!) ηλικίας λαμβάνουν περί τα 616,16€ σύνταξη;
Νομίζω δε πως με το παλαιό ασφαλιστικό καθεστώς κάποιος που φερ' ειπείν έχει εργαστεί ως υπάλληλος σε κάποια εταιρεία και αργότερα ανοίξει δική του επιχείρηση λαμβάνει δύο τουλάχιστον συντάξεις.
19.06.2015, 19:53:44

Ανώνυμος 34855 έγραψε...
http://www.protothema.gr/greece/article/297226/ellines-sudaxiouhoi-me-10-diaforetikes-sudaxeis/
19.06.2015, 20:34:22

Ανώνυμος 34856 έγραψε...
http://attikanea.blogspot.gr/2013/12/blog-post_210.html
19.06.2015, 20:44:19

Ανώνυμος 34861 έγραψε...

"Ρουκέτα Γιούνκερ κατά Τσίπρα: Του είπα να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους αλλά δεν ενθουσιάστηκε!"
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113555966

Διαψεύδει το ΥΠΠΟ την εθελοντική εργασία σε μουσεία.
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500006273
lol
Τρέξτε ελληναράδες να σφουγγαρίσετε το μουσείο της Ακρόπολης και να σκουπίσετε το Ηρώδειο!

20.06.2015, 04:01:45

Ανώνυμος 34865 έγραψε...

Bloomberg View: Αφήστε την Ελλάδα να φύγει.
http://www.capital.gr/bloomberg-news/3034630/bloomberg-view-afiste-tin-ellada-na-fugei

20.06.2015, 11:31:38

Ανώνυμος 34866 έγραψε...

Αφγανός πρόσφυγας: "Είναι καλύτερα να φύγω από την Ελλάδα γιατί είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη."
http://news.in.gr/features/article/?aid=1500006376

Δεν τα ξέρει καλά. Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με καβατζομένους πολίτες. όχι όλοι, αλλά αρκετοί.

20.06.2015, 17:17:38

Ανώνυμος 34868 έγραψε...


"Βαρουφάκης: Δεν μου επέτρεψαν στο Eurogroup να μιλήσω"

"Στέφουν τον Βαρουφάκη νέο... βασιλιά των Ελλήνων στο Σύνταγμα"

"Κωνσταντοπούλου: «Οι Ελληνες δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως λαός εφήβων»"
Σωστά δεν είναι λαός εφήβων, αλλά λαός καραγκιόζηδων που προτείνει έναν καραγκιόζη για βασιλιά.

"Νέα αμερικανική παρέμβαση: Ελληνες πάρτε σκληρές αποφάσεις"
Οι αμερικάνοι από εκεί που στήριζαν καθαρά τον Τσίπρα, τώρα έχουν καταλάβει και αυτοί με τι έχουν να κάνουν.

"«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και εκτιμά ότι, «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου». «Το νόμισμα είναι εργαλείο» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε»."
lol

21.06.2015, 06:37:21

Ανώνυμος 34873 έγραψε...
Τετοια ουφο πολιτικους δεν ματαειδαμε, στη λιστα προστεθηκε και ο Ξυδακης. Ξεχασε τις πεντε χρεοκωπιες, και πως το μεγαλειο εγινε με χρηματα που πηραν απο την κακη ευρωπη.
21.06.2015, 21:26:41

Ανώνυμος 34874 έγραψε...
Αθήνα
Το ευεργέτημα που θεσπίζουν οι διατάξεις του νόμου 1481/1984 υπέρ των τέκνων πολυτέκνων κατά την εισαγωγή τους στις αστυνομικές Σχολές (σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων) και Σχολή Ανθυποπυραγών, καθώς και το ευεργέτημα υπέρ των τέκνων τριτέκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στις ίδιες Σχολές, σε ποσοστό 4%, κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
.........................
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006523
22.06.2015, 00:27:31

Ανώνυμος 34875 έγραψε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64205894

22.06.2015, 04:23:40

Ανώνυμος 34879 έγραψε...

"Έτσι, πρότεινε χθες το βράδυ μέτρα που οδηγούν σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία προβλέπουν αύξηση εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες της τάξης του 2%."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500006558

Απίστευτοι οι τύποι. Κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην μπει χέρι στις συνταξάρες που τους περιμένουν... Πάλι η νέα γενιά θα πληρώσει την καλοπέραση της παλιάς.
Και το κερασάκι στην τούρτα:
"Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί εξόφληση των ελληνικών ομολόγων τα οποία διακατέχει η ΕΚΤ με αναχρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), είτε μέσω εξαγοράς στο ύψος της πραγματικής αξίας είτε μέσω της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE)."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500006558

Ωραίο κόλπο, ένα χρεωκοπημένο κράτος να πουλάει κωλόχαρτα σε έγκριτους χρηματοπιστοτικούς οργανισμούς διότι οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να φανταστούν την Ευρώπη χωρίς τον Παρθενώνα. Καλοί μαλάκες είναι και οι ευρωπαίοι.

22.06.2015, 09:06:15

Ανώνυμος 34881 έγραψε...

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5251044/skoyrleths-den-tha-yparksei-kamia-meiwsh-se-epikoyrikes-h-se-basikes-syntakseis/
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5251060/stratoylhs-den-tha-aykshthoyn-oi-eisfores-syntaksioyxwn-ston-eopyy/
"Για το ζήτημα της κατάργησης των πρόωρων συντάξεων από την 1η Ιουλίου του 2015, σημείωσε: «Η διαπραγματευτική ομάδα και η κυβέρνηση με διαβεβαιώνει ότι η όποια προσαρμογή θα γίνει σταδιακά. Αν πάνε σε συμφωνία για το 2016-2020 θα πρέπει να είναι διασφαλισμένα τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και κυρίως των ευάλωτων ομάδων»."

22.06.2015, 14:13:55

Ανώνυμος 34882 έγραψε...

http://prntscr.com/7k6og6
lol

23.06.2015, 04:19:14

Ανώνυμος 34883 έγραψε...

http://www.capital.gr/story/3035615/alexi-an-den-to-gkremiseis-tha-se-plakosei

23.06.2015, 04:39:17

Ανώνυμος 34926 έγραψε...

Τσίπρας: Ζητώ από την ΕΕ να ανατρέψει την απόφαση του Eurogroup.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008374

Από αγγελία σε εφημερίδα: ζητώ να μου χαρίσουν αυτοκίνητο..

29.06.2015, 05:13:10

Ανώνυμος 34927 έγραψε...

"Δεδομένης της καθολικής «αρρυθμίας» στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και της απροθυμίας των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η κατάσταση με την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να είναι εκρηκτική."
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500008430

Ντάξει το ξέραμε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις του δημοσίου πληρώνονται από τους φόρους και τις εισφορές των κορόιδων. Μην το γράφετε όμως τόσο ξεκάθαρα, διότι μπορεί μέρος του λαού να σκανδαλίζεται βρε αδελφοί..

29.06.2015, 09:03:01

Ανώνυμος 34928 έγραψε...

"Στέρεψαν μέσα σε 48 ώρες 2.191 ΑΤΜ."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64210213

"Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης."
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64210252

Τσιπριστάν!
Και ακόμα δεν είδατε τίποτα!
Ζήτω το έθνος, ζήτω ο στρατός, ζήτω η αθάνατη ελληνική λεβεντιά.
Εξαγνισμός και δάκρυα χαράς μαζί.
Τα πάντα όλα!

29.06.2015, 10:25:53

Ανώνυμος 34931 έγραψε...

"Λαφαζάνης: Ο πιστωτικός στραγγαλισμός αντικατέστησε τα ιμπεριαλιστικά κανόνια."
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500008512

Κακιά Μέρκελ που δεν δίνεις μερικά δις στον Τσίπρα να συντηρεί το υδροκέφαλο δημόσιο και να πληρώνει τις συντάξεις των περήφανων γηρατειών.

29.06.2015, 12:58:01

Ανώνυμος 34932 έγραψε...

Η Περιφέρεια Αττικής προσλαμβάνει 139 μόνιμους και 127 εποχικούς υπαλλήλους!
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=34291&subid=2&pubid=113565338

Δώσε και μένα μπάρμπα!

29.06.2015, 14:59:19

Ανώνυμος 38779 έγραψε...

Ο Λεβέντης, αυτός ο αξιοθαύμαστος πολιτικός ανήρ, ενώ προεκλογικά ειχε υποσχεθεί ότι οι βουλευτές του μετά από έξι μήνες θα αλλάζουν όταν έγινε βουλευτής και λίγδωσαν το αντεράκι τους κρατικό χρήμα αύξησε σε ένα χρόνο το χρόνο θητείας των βουλευτών του. Σε τέτοιες κολοτούμπες μόνο π Τσίπρας μας έχει συνηθίσει. Φανταστείτε να ήταν κυβέρνηση τι μα@€κίες θα έκανε. Αλλά αφού τον θαυμάζει ο Bielido τι περιμένατε;
10.06.2016, 01:43:12

Ανώνυμος 38789 έγραψε...

Καμιά μειωσούλα στις κύριες συντάξεις θα δούμε επιτέλους;
Πλαφόν στα 900 ευρώ για τις συντάξεις και όχι στα 1.500 που λέει ο Λεβέντης.

13.06.2016, 10:19:12

Ανώνυμος 38791 έγραψε...

http://libcafe.ning.com/profiles/blogs/6377782:BlogPost:10229

13.06.2016, 11:33:54


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...