Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ
ΤΗΣ ΧΑΛΑΧΑ


Η στάση των μορφωμένων
ορθόδοξων εβραίων
απέναντι στην Επιστήμη

Ενάντιοι στην Εξέλιξη
και τον Ηλιοκεντρισμό


Έγραψε στις 23.01.2015 ο/η: Φυλακτού Ευγενία

Επιστροφή

Aκόμη και τα πλέον προοδευτικά μέλη του σημερινού ορθόδοξου ιουδαϊσμού δεν αποδέχονται την Εξέλιξη, αλλά μάλλον ένα σύμπαν ηλικίας μικρότερης των έξι χιλιάδων ετών. Οι ορθόδοξοι εβραίοι και ιδιαίτερα οι επιστήμονες, δεν βρίσκουν αναγκαίο ούτε καν να προσποιηθούν, ότι παρεκκλίνουν από τις «αμετάβλητες αλήθειες» της Τορά ή να την προσαρμόσουν στις σύγχρονες θεωρίες της Επιστήμης.

Η συντηρητική πλευρά της ορθόδοξης κοινότητας τείνει προς την αποδοχή των αντι–εξελικτικών θέσεων αποκηρύσσοντας τα ευρήματα της εμπειρικής επιστήμης. Σε αυτές τις θέσεις συμπεριλαμβάνονται ο Δημιουργισμός, ο Ευφυής Σχεδιασμός και η μοντέρνα «αριστερή» θέαση, σύμφωνα με την οποία η Επιστήμη είναι απλά μια «κοινωνική δομή», ένας «δυτικός πολιτισμικός μύθος».

Η Εξέλιξη, ακόμη και οι μη αμφισβητούμενες απόψεις περί Ηλιοκεντρισμού, αντιμετωπίζονται ως κοινωνικά κατασκευάσματα, που προωθούνται από «δαρβινικούς φονταμενταλιστές» και άθεους και πρέπει να καταπολεμούνται ως καταστροφικές για την κοινωνία. Τέτοιες απόψεις τυγχάνουν ενίοτε και της υποστήριξης εβραίων ακαδημαϊκών.

Έτσι, ορισμένοι εβραίοι διανοούμενοι έχουν αποτραβηχτεί σε έναν κόσμο δικού τους φονταμενταλισμού κι αρκετοί εβραίοι επιστήμονες αποδέχονται πλήρως την προ−επιστημονική άποψη ενός γεωκεντρικού σύμπαντος ηλικίας 5.775 ετών.

Από την Επιστήμη
στη δεισιδαιμονία

Στη διάλεξή του «Τι θα πρέ-
πει να πούμε στα παιδιά»,
ο υποστηρικτής της εκκοσμί-
κευσης, στοχαστής Νicοlas
Ηumphrey είπε εύγλωττα,
ότι οι γονείς δεν έχουν το
δικαίωμα να ακρωτηριάζουν
τη σκέψη των παιδιών τους
περισσότερο από το δικαίωμα
να ακρωτηριάζουν το σώμα
τους.


Μα είχε απόλυτο και τραγικό
άδικο σε κάποιο σημείο.
Ο Humphrey ισχυρίστηκε, ότι
«το να πηγαίνεις από τη δει-
σιδαιμονία στην Επιστήμη συμ-
βαίνει, είναι ένα καθημερινό
γεγονός...
 

 
Εβραίοι ραβίνοι

  
»Αντίθετα, το να πας από την Επιστήμη πίσω στην δεισιδαιμονία είναι πρακτικά άγνωστο... Αμφιβάλλω εάν υπήρξε ποτέ περίπτωση, για παράδειγμα,... από κάποιον, που πριν είχε κατανοήσει την δαρβίνεια θεωρεία, να γυρίζει πίσω προτιμώντας την ιστορία της Γένεσης».

Ακριβώς το αντίθετο! Μπορώ να επιδείξω στον Humphrey πολλούς ορθόδοξους εβραίους επιστήμονες, οι οποίοι διαθέτουν αξιοπρόσεκτα πτυχία και απολαμβάνουν διακεκριμένες καριέρες −ακόμη και της αριστερής πτέρυγας της Ορθοδοξίας (αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος)− που έκαναν αυτό ακριβώς.Τορά είναι οι διδασκαλίες,
που σύμφωνα με το εβραϊ-
κό φαντασιακό (διαβάστε
στην «
Ελεύθερη Έρευνα»:
Πώς επινοήθηκαν οι εβραίοι)
έδωσε ο Μωυσής στους
εβραίους στην Πεντάτευχο,
αλλά και οι προφορικές
παραδόσεις, που είναι μέ-
ρος του εβραϊκού Νόμου.
 

Πανεπιστημιακή έρευνα
ανάμεσα σε εβραίους

Ο διδάκτορας Πειραματικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου City University της Νέας Υόρκης, Αlexander Νussbaum, διεξήγαγε έρευνα μεταξύ εβραίων μαθητών ενός δημόσιου κολλεγίου. Διεπίστωσε, ότι στην πλειοψηφία τους δήλωναν παντελή αντίθεση στην Εξέλιξη και σε άλλα αξιώματα της σύγχρονης επιστήμης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αντικατοπτρίζονται στα διαγράμματα, που εικονίζονται παρακάτω.
 

                              Σωστό=46                       Λάθος=35

Οι στατιστικές δείχνουν, ότι το πρώτο κύτταρο
δεν μπορεί να προέκυψε, η Εξέλιξη δεν συνέβη

Ανάμεσα σε αυτούς,
που ανταποκρίθη-
καν στην έρευνα,
«μόνο» το 18% εν-
στερνίζεται τον Γεω-
κεντρισμό, το δόγμα,
σύμφωνα με το ο-
ποίο η Γη είναι το
κέντρο του Σύμπαν-
τος.

Ο Γεωκεντρισμός ό-
μως, έχει επιστρέψει
στην ορθόδοξη ε-
βραϊκή κοινότητα.
Πολλοί σύγχρονοι
ορθόδοξοι εβραίοι
δεν γνωρίζουν, ότι
είναι υποχρεωμένοι
να είναι γεωκεντριστές και ειρωνεύονται την δοξασία, μέχρι να ακούσουν έναν ραβίνο ή έναν ορθόδοξο εβραίο φυσικό (επιστήμονα) να τον περιγράφει ως απαιτούμενη πίστη, επιστημονικά απρόσβλητη. Ένας συνεχώς προβαλλόμενος ισχυρισμός είναι, ότι η Θεωρία της Σχετικότητας αποδεικνύει τον Γεωκεντρισμό!            

Τη μεγαλύτερη επιρροή την άσκησε τελευταία ο ραβίνος Μenachem Μendel Schneersοn, ο οποίος έκανε να ντρέπονται εκείνοι, οι οποίοι δήλωναν ορθόδοξοι, αλλά απόκλιναν από την «αλήθεια» του Γεωκεντρισμού. Ο ραβίνος αυτός, που θεωρείται από ορισμένους ορθόδοξους εβραίους ως «ο Μεσσίας», έγραψε: «Πιστεύω ακράδαντα, ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από την Γη και αυτό έχω δηλώσει σε πολλές περιστάσεις και σε συζητήσεις με καθηγητές, που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα της επιστήμης».

Ορθόδοξα
εβραϊκά σχολεία

Η Εξέλιξη πάντα δημι-
ουργούσε πρόβλημα
στον ορθόδοξο ιου-
δαϊσμό και στους ορ-
θόδοξους εβραίους
επιστήμονες. Κάθε
διδασκαλία στα ορ-
θόδοξα εβραϊκά σχο-
λεία σε κάθε επίπεδο
από το νηπιαγωγείο
μέχρι το κολλέγιο
περνά από το φίλτρο
της Χαλάχα.

Στις λίγες ώρες διδα-
σκαλίας των γενικών

μαθημάτων στα ορ-
    
Περίπου 7.000 χρόνια   Περίπου 15 δις χρόνια           

Η ηλικία του Σύμπαντος                  
              

θόδοξα Γεσίβα (εβραϊκά ιντσιτούτα, που εστιάζουν τη διδασκαλία τους σε παραδοσιακά θρησκευτικά κείμενα, κυρίως στο Ταλμούδ και την Τορά), η Βιολογία και άλλα μαθήματα διδάσκονται κουτσουρεμένα.

Σε πολλές περιπτώσεις το κεφάλαιο της Εξέλιξης απλά προσπερνιέται – κάτι, που δεν είναι δύσκολο κατόρθωμα αν σκεφτούμε, ότι παρέχονται μόνο δέκα με δώδεκα ώρες γενικής παιδείας ανά εβδομάδα στα ορθόδοξα γυμνάσια. Κατά την διάρκεια αυτών των λίγων ωρών, πρέπει να στριμωχτούν να διδαχθούν ανάγνωση, γραφή, αριθμητική. Θεωρίες, όπως ο Δημιουργισμός, το αλάθητο της Τορά κι άλλα τέτοια θρησκευτικά θέματα διδάσκονται από τους ραβίνους κατά τη διάρκεια περισσότερων από σαράντα ώρες τη βδομάδα.
 

Χαλάχα
είναι ένα σύνολο
εβραϊκών θρησκευτικών
υποχρεώσεων,
που πηγάζουν
από την Τορά.
  

Ορθόδοξοι εβραίοι επιστήμονες

Η Ένωση Ορθόδοξων Εβραίων Επιστημόνων, με πάνω από 1.500 μέλη, είναι η φωνή των ορθόδοξων εβραίων επιστημόνων. Σε άρθρο με τίτλο: «Η Εξέλιξη δεν είναι θεωρία» (Ιntercοm, Fall 2005), υπογραμμίζεται, ότι «η Εξέλιξη δεν είναι θεωρία, είναι μια υπόθεση και τίποτε περισσότερο. Σύμφωνα με τους κανόνες της λογικής, το αντίθετο οποιασδήποτε υπόθεσης είναι τόσο έγκυρο, όσο και η αρχική τοποθέτηση».

Το άρθρο βεβαιώνει, ότι οι υποτιθέμενες αποδείξεις για την Eξέλιξη ήταν εικόνες εμβρύων ανθρώπων και εμβρύων ζώων δίπλα−δίπλα, οι οποίες ήταν παραποιημένες (δημοφιλής ισχυρισμός χριστιανών δημιουργιστών) κι ότι η Θεωρία της Εξέλιξης ισχυρίζεται, ότι πρόγονοί μας ήταν οι Νεάντερνταλ.

Ο ευδιάκριτος σκοπός του άρθρου ήταν να διακηρύξει, ότι οι ραβινικές αρχές είναι οι μόνες αξιόπιστες σε ό,τι αφορά στην Επιστήμη.

Λανθασμένη η Εξέλιξη
Η εφημερίδα B’Or Ha’To-
rah, μια εφημερίδα για
την Τορά και την Επι-
στήμη, ελέγχεται από
ορθόδοξους εβραίους
ακαδημαϊκούς. Ας εξε-
τάσουμε μερικά άρθρα
από μία σχετικά πρό-
σφατη έκδοσή της.

Ο Υaacοv (Jack) Ηa-
nοka, διδάκτορας Φυ-
σικής, δημοσιεύει ένα
άρθρο του με τίτλο:
«Χρονολόγηση της
Γης», που «συντρίβει»
τις αποδεκτές τεχνι-
κές, οι οποίες χρησι-
μοποιούνται για τη


     Σωστό=8                     Λάθος=82               

Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί από τον πίθηκο 

χρονολόγηση βράχων και απολιθωμάτων. Σε άρθρο με τίτλο: «Πιθηκίζοντας με την ανθρωποειδή Εξέλιξη» συμπεραίνει, ότι «οποιαδήποτε αξιόπιστη απόδειξη υπάρχει για τον Κρο Μανιόν και τον Νεάντερνταλ μπορούν να εξηγηθούν υποθέτοντας, ότι ήταν άνθρωποι, όπως κι εμείς και πέθαναν κατά τον κατακλυσμό του Νώε».
         
Ο διδάκτορας Φυσικής Lee Spetner, σχολιάζει ένα άρθρο με τίτλο: «Διδάσκοντας την Εξέλιξη σε εβραϊκά σχολεία» αναφέροντας, ότι «(οι μαθητές) θα πρέπει να διδαχθούν ότι (η Εξέλιξη) είναι λανθασμένη και γιατί είναι λανθασμένη επιστημονικά».

Το άρθρο του Μοshe Τendler: «Ραβινική σιωπή: Ευφυής σχεδιασμός» είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, λόγω της θέσης του στο πανεπιστήμιο Υeshiva. Ο Τendler αρχίζει παρατηρώντας, ότι «η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το αλάθητο της Χαλάχα σε κάθε ερώτηση». Αργότερα γράφει: «Κατά τις προεδρικές εκλογές του Αμερικανικού Συνδέσμου για την Πρόοδο της Επιστήμης του 2005, ο David Baltimore... είπε “το να μεγαλώνουμε παιδιά, τα οποία δεν γνωρίζουν, ότι η ζωή και ο πλανήτης μας  εξελίσσεται με αλλαγές εδώ και 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, τα παραλύει από τη συμμετοχή στην σύγχρονη ζωή“. Δεν τον ψήφισα εξ αιτίας αυτού».

  
Ο άνθρωπος
έχει εξελιχθεί
από τον πίθηκο
(ανάλογα με το
επίπεδο μόρφωσης)
 
  
Ένα φθηνό σμόκιν
μπορεί να γίνει ιδεώδες κοστούμι

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με το ευφυολόγημα: «Ο Ευφυής Σχεδιασμός είναι ο Δημιουργισμός με φθηνό σμόκιν», κάτι, που επινόησε ο Leοnard Κrishtalka του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου του Κάνσας. Μα, ένα φθηνό σμόκιν έχει προτερήματα. Δεν χρειάζεται να το ακριβοπληρώσεις (έτσι ώστε να μην στοχοποιηθείς ως αιρετικός, επειδή αποδέχεσαι την Εξέλιξη), αλλά συνεχίζεις να είσαι αποδεκτός στο πάρτυ της μαύρης γραβάτας (του επιστημονικού σεβασμού).

Το φθηνό σμόκιν είναι στην πραγματικότητα το τέλειο ένδυμα για τους ορθόδοξους επιστήμονες. Όταν οι ορθόδοξοι εβραίοι επιστήμονες δηλώνουν υποκριτικά, ότι «η Εξέλιξη γενικά, δεν είναι πρόβλημα στον ορθόδοξο κόσμο» εννοούν, ότι χάρη σε συνηγόρους του Ευφυούς Σχεδιασμού, όπως ο William Α. Dembski, ο Μichael J. Βehe, ο Ρhillip Ε. Jοhnsοn και άλλοι, η Εξέλιξη μπορεί να παρουσιαστεί ως μη αποδεκτή πλέον από την Επιστήμη. Συνεπώς, όταν αποποιείσαι την Εξέλιξη, δεν θα θεωρείσαι μη επιστημονικός.

Ένας πολύ καλά μορφωμένος και πολύ μοντέρνος ορθόδοξος εβραίος είπε: «Ακόμη και οι μη εβραίοι επιστήμονες δεν αποδέχονται πλέον την Εξέλιξη». Ο Ευφυής Σχεδιασμός για τους ορθόδοξους εβραίους δασκάλους και επιστήμονες είναι κυριολεκτικά θεόσταλτος.

 


Η Εκκλησία της Ελλάδος −όπως και οι ορθόδοξοι εβραίοι− διδάσκει, ότι ο Θεός κατασκεύασε το Σύμπαν μέσα σε μια βδομάδα, μόλις μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. (Βλ. φωτοτυπία από τα «Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2010», έκδ. «Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος», σελ. 28).

Τελευταίους τη βδομάδα της δημιουργίας, και προτού ξεκουρασθεί, ο Γιαχβέ έφτιαξε τούς ανθρώπους με τη βοήθεια κι άλλων θεών («Γένεσις», Α΄ 26, Γ΄ 22): μαζί άνδρα − γυναίκα («Γένεσις», Α΄ 27) ή πρώτα τον άνδρα κι από το πλευρό του τη γυναίκα (Β΄ 18-22), πριν από τα ζώα (Β΄ 4-25) ή μετά τα ζώα (Α΄ 25-27).

Διαβάστε: Σε ποιο θεό πιστεύουν;


Οι δοξασίες
του ορθόδοξου ιουδαϊσμού
συνοπτικά

Οι περίεργες ιδέες του ορθόδοξου ιουδαϊσμού και οι επιστημονικές του δοξασίες, συνοψίζονται στα ακόλουθα:
  • Το Σύμπαν είναι ηλικίας 5.775 ετών.
  • Η Γη καταλαμβάνει την κεντρική θέση και ο Ήλιος γυρίζει γύρω της.
  • Τα απολιθώματα δημιουργήθηκαν μαζί με την Γη κατά την διάρκεια των έξι ημερών της δημιουργίας.
  • Η γενιά, που έχτισε τον Πύργο της Βαβέλ, μετατράπηκε σε μαϊμούδες και πιθήκους.
  • Οι ημερινές μαϊμούδες και πίθηκοι κατάγονται από αυτούς,
  • Η αβιογένεση είναι αληθινή: Ορισμένα είδη ποντικών έγιναν από την γη και οι ψείρες από τον ιδρώτα, όχι μέσω σεξουαλικής αναπαραγωγής.
  • Λόγω του αμαρτήματος της Εύας οι γυναίκες είναι τελετουργικά ακάθαρτες. Η εμμηνόρροια είναι η τιμωρία της και κατά την διάρκειά της πρέπει να απομονώνονται από τους άνδρες.
  • Η Σελήνη ήταν κάποτε τόσο λαμπερή όσο ο Ήλιος. Την δεύτερη ημέρα της δημιουργίας η Σελήνη παραπονέθηκε στο Θεό, ότι θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Έτσι για τιμωρία, μειώθηκε η λάμψη της.
Το 5766 είναι τα έτη από την κτίση του Κόσμου από τον Θεό.
(Από λίγο παλιότερο εβραϊκό φυλλάδιο, σήμερα είμαστε στο 5775.
Σύμφωνα με τον ιουδαϊσμό, ο Γιαχβέ δημιούργησε το Σύμπαν το 3760 π.Χ.).


Συμπέρασμα

Εύκολα δεχόμαστε ανθρώπους, που κατέχουν Δυτικά πτυχία και ανάλογη δεινότητα στην γλώσσα, συχνά υποθέτοντας, ότι διακατέχονται από τις δυτικές αξίες. Ορισμένες φορές όμως, δεν είναι έτσι και λανθασμένα υποθέτουμε, ότι επιστήμονες με αληθινά αξιόπιστα διπλώματα απαραιτήτως αποδέχονται τις επιστημονικές απόψεις.

Οι ορθόδοξοι εβραίοι επιστήμονες νιώθουν αυξημένη πίεση στην κοιόντητά τους –εάν επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την κοινότητα– να αξιοποιήσουν τα διπλώματά τους, για να προωθήσουν προεπιστημονικές δοξασίες.

Ο ρόλος και η αυξανόμενη επιρροή της παραδοσιακής ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας ως δεξαμενή τέτοιων πίστεων και ως σύμμαχος άλλων αντίθετων στις εξελικτικές θεωρίες, δεν πρέπει να υποτιμούνται.
Σημειώσεις:
Το παραπάνω κείμενο βασίστηκε σε μεταφρασμένα αποσπάσματα άρθρου του dr. Αlexander Νussbaum, που δημοσιεύτηκε στο secularhumanism.οrg υπό τον τίτλο: Attitudes of Educated Orthodox Jews Toward Science; a survey.

Η απόδοση στα ελληνικά, ο τίτλος, οι υπότιτλοι και η εικονογράφηση έγιναν με επιμέλεια της «Ελεύθερης Έρευνας».Διαβάστε ακόμα
στην «Ελεύθερη Έρευνα»:


Για την ιεροποίηση της επιπεδότητας της Γης στο χριστιανισμό:
Στήτω ο Ήλιος κατά Γαβαών

Για την Θεωρία της Εξέλιξης:
Ο σφαιρικός θάμνος της ζωής
Η αναζήτηση του μυστικού της ζωής
Θρησκεία εναντίον Δαρβίνου
Όταν ο Δαρβίνος σκότωσε τον Θεό

Για τις αντιεξελικτικές θεωρίες:
Δημιουργισμός και «Ευφυής σχεδιασμός»
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 32086 έγραψε...
Κολλήσαμε στις ιερές αποτυχημένες ψευτοφιλοσοφικές αντιγραφές, που μας περιόρισαν το λίγο μυαλό που μας επέτρεψαν να έχουμε μέσα στις 6,000 χιλιάδες χρόνια της δημιουργίας τους και αγνοήσαμε πλήρως τους Σαγχωνιαθωνα, Βεροσσο, Αβυδενιο, Μεγασθένη, Μανέθωνα και τους Κλασσικούς Έλληνες Ιστορικούς που η Ιστορία τους, πηγαίνει πίσω εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Κατά τα άλλα Αλληλούια.
Β. Ν. Μακρής Πλοίαρχος Ε. Ν. (Συνταξ.)

23.01.2015, 09:27:05

Ανώνυμος 32090 έγραψε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Scopes_Trial
...και ο πόλεμος συνεχίζεται....
23.01.2015, 10:20:53

Bielidopoulos έγραψε...
@32090
http://www.imdb.com/title/tt0053946/
23.01.2015, 11:58:49

Ανώνυμος 32092 έγραψε...
Έχω δει την νεώτερη έκδοση: http://www.imdb.com/title/tt0196632/?ref_=fn_al_tt_2
23.01.2015, 12:03:39

Bielidopoulos έγραψε...
Την παλιά έκδοση την έχει το kickass.
23.01.2015, 13:50:32

Ανώνυμος 32094 έγραψε...
Ρωτώ...μήπως υπάρχει συνύπαρξη εξέλιξης και δημιουργίας;
24.01.2015, 17:47:01

Bielidopoulos έγραψε...
@32094
Προφανώς εννοείς ότι ένα υπέρτατο ον (θεός) έκανε την αρχή, αλλά κατόπιν δεν επεμβαίνει στις φυσικές διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η εξέλιξη. Αν όμως η εξέλιξη δεν έχει ανάγκη κάποιον θεό, τότε δεν υπάρχει και λόγος να τον επικαλούμαστε και εδώ προφανώς είναι η ουσία. Βασικά δεν είναι ακριβώς εξέλιξη, αλλά συνεχής μεταβολή και διαφοροποίηση. Αυτές οι μεταβολές επηρεάζονται και κατευθύνονται από δύο παράγοντες: α) τις εκάστοτε συνθήκες, οι οποίες συνεχώς μεταβάλλονται και β) όλες τις προηγούμενες (του παρελθόντος) καταβολές που έχουν να κάνουν με ένα σωρό πράγματα, όπως το γενετικό υλικό και τις αλληλεπιδράσεις στο παρελθόν με άλλους οργανισμούς. Αναφερόμαστε δηλαδή σε ένα πολύ μεγάλο χωροχρονικό πλαίσιο που μπορεί να εκτείνεται πολύ πίσω στο παρελθόν προκειμένου οι επιστήμονες να εξηγήσουν τη μία και την άλλη λεπτομέρεια.
Τα περί θεού που δεν επεμβαίνει πια στο σύμπαν αποτελούν αντίληψη του ντεισμού, που εμφανίστηκε την περίοδο του διαφωτισμού, εποχή της λογικής, λατρεία υπέρτατου όντος και τα συναφή.
25.01.2015, 14:42:17

Bielidopoulos έγραψε...
~
Επισυνάπτω το παρακάτω απόσπασμα διότι εν Ελλάδι κυκλοφορεί ασχετοσύνη και αρχαιολαγνεία που θολώνει τα νερά.
Deism (derived from the Latin word deus meaning "god") combines a rejection of religious knowledge as a source of authority with the conclusion that reason and observation of the natural world are sufficient to determine the existence of a single creator of the universe. Deism gained prominence among intellectuals during the Age of Enlightenment especially in Britain, France, Germany and the United States who, raised as Christians, believed in one god but became disenchanted with organized religion and notions such as the Trinity, Biblical inerrancy and the supernatural interpretation of events such as miracles. Included in those influenced by its ideas were leaders of the American and French Revolutions.
Deism is a theological position concerning the relationship between "the Creator" and the natural world. Deistic viewpoints emerged during the scientific revolution of 17th-century Europe and came to exert a powerful influence during the eighteenth century enlightenment. Deism stood between the narrow dogmatism of the period and skepticism. Though deists rejected atheism, they often were called "atheists" by more traditional theists. There were a number of different forms in the 17th and 18th century. In England, deism included a range of people from anti-Christian to un-Christian theists.
Deism holds that God does not intervene with the functioning of the natural world in any way, allowing it to run according to the laws of nature. For Deists, human beings can only know God via reason and the observation of nature, but not by revelation or supernatural manifestations (such as miracles) phenomena which Deists regard with caution if not skepticism. See the section Features of deism, following. Deism is related to naturalism because it credits the formation of life and the universe to a higher power, using only natural processes. Deism may also include a spiritual element, involving experiences of God and nature.
http://en.wikipedia.org/wiki/Deism

25.01.2015, 14:44:23

Ανώνυμος 32107 έγραψε...
~
http://en.wikipedia.org/wiki/Non-overlapping_magisteria
http://en.wikipedia.org/wiki/Creationism


Και μιάς και αναφερθήκατε στον ντεϊσμό: http://en.wikipedia.org/wiki/Theism
«Ο ντεϊσμός είναι νερωμένος θεϊσμός.»
R. Dawkins
25.01.2015, 16:33:36

Ανώνυμος 32272 έγραψε...
˜
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231386313
Ριάντ
«Η Γη δεν γυρίζει». Αυτό υποστήριξε ενώπιον ομάδας μαθητών ένας Σαουδάραβας ιμάμης, προκαλώντας τουλάχιστον ένα ειρωνικό μειδίαμα σε όσους τον άκουσαν.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube, ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, φαίνεται να υποστηρίζει με θέρμη την άποψή του ότι η Γη είναι σταθερή και δεν γυρίζει. Για να γίνει μάλιστα πειστικός χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ποτήρι νερού, που στο παράδειγμά του είναι η Γη και λέει: «Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο».
Σύμφωνα με το Al Jazeera, που μετέδωσε τη σχετική είδηση, τα όσα είπε ο σαουδάραβας σεΐχης προκάλεσαν κύμα ειρωνικών σχολίων στα αραβόφωνα κοινωνικά δίκτυα.
17.02.2015, 12:59:23


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...