Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ,
ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ


Ο ρωμιός ψηφοφόρος
ενώπιον του ψευτοδιλήμματος:
Μνημόνιο ή μη Μνημόνιο


Έγραψε στις 10.01.2015 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή
Ζούμε σε ένα κλίμα απόλυτης πολι-
τικής πόλωσης, κάτι βέβαια οικείο
στη Ρωμιοσύνη, μιας και οι ρωμιοί
ψηφοφόροι έχουν σαν κριτήριο
το προσωπικό τους όφελος αδιαφο-
ρώντας για το μέλλον των ίδιων
τους των παιδιών. Τρανό παρά-
δειγμα, η εκλογική συμπεριφορά
των συνταξιούχων, που τρομαγμέ-
νοι θα σπεύσουν στις κάλπες πρό-
θυμοι να στηρίξουν τον κάθε λο-
γής κινδυνολόγο και εκφοβιστή.

Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο
απλά όσο τουλάχιστον φαίνονται.
Απαιτείται μια ευρύτερη γνώση
των
γεωπολιτικών εξελίξεων και
μια βασική ικανότητα για αναδρο-
μές στη σχετικά πρόσφατη ιστορία του κρατιδίου − προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης, για να μπορεί κανείς να ερμηνεύσει με ασφάλεια τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις. Δυστυχώς όμως, ο ρωμιός δεν διαθέτει το ανάλογο επίπεδο, για να οδηγηθεί στην ορθή ερμηνεία των όσων διαδραματίζονται στο περιβάλλον του.


Ο μύθος της «εθνικής ανεξαρτησίας»

Το πρώτο πράγμα, που θα πρέπει κανείς να έχει στο μυαλό του είναι η φύση και η θέση του κρατιδίου της Ρωμιοσύνης. Με άλλα λόγια, όσοι πιστεύουν, πως υπήρχε, υπάρχει ή πρόκειται να υπάρξει «εθνική ανεξαρτησία», «δημοκρατία» και «λαϊκή κυριαρχία» μάλλον ζει σε άλλον πλανήτη.

Από τη δημιουργία του το νεο-ρωμέικο κράτος λειτουργεί σαν προτεκτοράτο, σαν το μήλο της έριδος των ισχυρών χωρών, που άλλοτε έμμεσα άλλοτε άμεσα πάντοτε επέβαλλαν, επιβάλλουν και θα επιβάλλουν το πολιτικό καθεστώς της αρεσκείας τους. Αυτό εξάλλου είναι και μία φυσιολογική συνέπεια, μιας και οι «μεγάλες δυνάμεις» συνέπραξαν, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το κρατίδιο − προτεκτοράτο.


Ονειροβατούν όσοι ευαγγελίζονται περί «εθνικής ανεξαρτησίας», «εθνικής κυριαρχίας» κ.λπ. φληναφήματα. Το κρατίδιο της Ρωμιοσύνης ως προτεκτοράτο δημιουργήθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις και ως προτεκτοράτο το λειτουργούν άριστα τους δύο αιώνες της ύπαρξής του.

Διαβάστε ενδεικτικά στην «Ελεύθερη Έρευνα» πώς το προτεκτοράτο μας λειτούργησε κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ως φερέφωνο της αγγλικής εξωτερικής πολιτικής και με ποιο χείριστο τρόπο η Αγγλία συμπεριφέρθηκε αργότερα στους ρωμιούς «συμμάχους» της, στα άρθρα:
Όπως τους σενεγαλέζους και Πολιτικό κουκλοθέατρο
.

Αντί όμως, να ντρεπόμαστε για όλα αυτά και να προσπαθούμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια ολέθρια λάθη μας στο μέλλον, με περισσή έλλειψη αυτογνωσίας, υπερηφανευόμαστε και τα γιορτάζουμε με λόγους, παρελάσεις και αργία «εθνικής» γιορτής.Κρατίδιο με σάπιες δομές
Το δεύτερο πράγμα, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι οι κοινωνικές δομές, πάνω στις οποίες βασίστηκε και εν συνεχεία οικοδομήθηκε αυτό το κρατίδιο.
  • Ουδέποτε υπήρξε σωστά οργανωμένη δημόσια διοίκηση, που να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη.
  • Ουδέποτε υπήρξε αξιοκρατία στους κατέχοντες δημόσιο θώκο από τον γενικό διευθυντή/γραμματέα ενός υπουργείου μέχρι και τον τελευταίο θυρωρό σε κάποια υπηρεσία του δημοσίου.
  • Η επιλογή προσωπικού ήταν πάντοτε θέμα πελατειακής/ρουσφετο-
    λογικής επιλογής.

  • Όποιος τολμούσε να επιχειρήσει μια παραγωγική αναδόμηση και εκσυγχρονισμό στο δημόσιο τομέα, ο αγελαίος λαός τον τιμωρούσε σκληρά (βλ. Νόμο Πεπονή).
Συνεπώς, με ένα δημόσιο τομέα παντελώς σάπιο και διεφθαρμένο, γεμάτο από τρωκτικά και λαμόγια, βολεμένους και ευνοημένους, το εκλογικό αποτέλεσμα παίζει ελάχιστο ρόλο, μιας και κανένα πολιτικό κόμμα δεν τολμά (αλλά και δεν θέλει) να ανακατέψει τα βαλτωμένα νερά του δημοσίου.«Αι βδέλλαι».
Είναι οι αχόρταγοι κατα-
χραστές του δημοσίου
χρήματος, οι καιρο-
σκόποι και οι τσιφλι-
κάδες, που απομυζούν
το αίμα της Ελλάδας.
(«Τράκα−τρούκα», 1850).

Διαβάστε
στην «
Ελεύθερη Έρευνα»:
Σαν να μην πέρασε μια μέρα...
και Ρέψιμο σαπίλας.
Οικονομία τύπου σοβιέτ
Η διαχρονική διαμόρφωση του οικονομικού γίγνεσθαι είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την κατανόηση των εν τω προτεκτοράτω τεκταινομένων.

Ανεξάρτητα σε ποια ιδεολογική κατηγορία ανήκε, ανήκει και θα ανήκει η εκάστοτε κυβέρνηση ή κυβερνητικός συνασπισμός, το οικονομικό μοντέλο του προτεκτοράτου μας ήταν πάντοτε τύπου σοβιέτ με το κράτος να αποτελεί τον κύριο «επενδυτή», τον ιδιωτικό τομέα να είναι στη πλειοψηφία του κρατικοδίαιτος και φυσικά τον δημόσιο τομέα να παρουσιάζει διαχρονικά αυξητική τάση και λειτουργώντας πάντοτε σε ένα πλαίσιο διαπλεκόμενης γραφειοκρατίας, αντιπαραγωγικότητας και μίζας.

Το υγιές και μη διαπλεκόμενο «επιχειρείν» από τους μεν κεντρο−αριστερούς και ριζοσπαστικούς αριστερούς (κατ’ επίφαση αριστερούς, φυσικά) διωκόταν ανελέητα, ενώ από τους δεξιούς και συντηρητικούς εκβιαζόταν, ώστε να συμπράξει σ’ ένα ατέλειωτο πάρτι διαπλοκής. Φυσικά, όταν αυτό δεν καθίστατο δυνατό, τότε το περιθωριοποιημένο υγιές και μη διαπλεκόμενο «επιχειρείν» βρισκόταν εκτός νόρμας και είτε εξαφανιζόταν από προσώπου γης είτε εξωθούνταν στη μετανάστευση.

Συνεπώς, ουδέποτε υπήρξε μια στέρεα οικονομική βάση, μια στοιχειώδης έστω υποδομή, που να επιτρέπει μια καθαρόαιμη προοπτική για υγιή οικονομική ανάπτυξη. Εννοείται, πως οι εκάστοτε πάτρωνες του προτεκτοράτου πάντοτε φρόντιζαν, ώστε το σαθρό οικονομικό υπόβαθρό του όχι μόνο να διατηρείται, αλλά και να διογκώνεται. Αυτό τους επέτρεπε και τους επιτρέπει να το ελέγχουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Το τελευταίο, αλλά κατά την άποψή μου το πιο σημαντικό είναι το τρίπτυχο: τσοπάνηδες, τσοπανόσκυλα και πρόβατα.

Ο ευρωπαϊκός
ιμπεριαλισμός
στην υπηρεσία
του «Ανατολι-
κού Ζητήματος».

Η συντήρηση της φωτιάς ήταν έργο των μεγάλων δυνάμεων, που βάφτισαν την οθωμανική αυτοκρατορία: «O μεγάλος ασθενής», για να δικαιολογούν, πότε−πότε, και το ρόλο του γιατρού.
Το προτεκτοράτο «Ρωμιοσύνη» ήταν πάντοτε
στο επίκεντρο του «Ανατολικού Ζητήματος».

(«Αριστοφάνης», 1876, Δημ. Σαπρανίδη: «Ιστορία της πολιτικής γελοιογραφίας στην Ελλάδα», έκδ. «Παπαζήσης»−«Κοραής», Αθήνα, 1974).Οι τσοπάνηδες
Οι τσοπάνηδες είναι οι πάτρωνες, οι δημιουργοί, οι έχοντες την κυριότητα του προτεκτοράτου. Από τους ευρωπαίους, περάσαμε στους αμερικάνους, μετά ξανά στους ευρωπαίους, ενώ τον τελευταίο καιρό βλέπουμε εμφανέστατα δείγματα διεκδίκησής μας από τους αμερικάνους και πάλι. Οι αμερικάνοι δεν είναι αρνητικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν αυτή φυσικά κινείται μέσα στα πλαίσια ενός ελεγχόμενου εταίρου. Είναι σφόδρα αντίθετοι με τον παγγερμανισμό, που επικρατεί στην Ε.Ε. και δεν επιθυμούν αυτό να συνεχιστεί, γιατί με τον τρόπο αυτό η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη αποκτά γεωπολιτικά ερείσματα και ενεργειακή αυτονομία.

Έχοντας την εμπειρία αλλά και την ιστορική γνώση των δύο παγκόσμιων πολέμων, έχοντας οι ίδιοι πέσει θύμα του γερμανικού επεκτατισμού, μιας και αυτοί χρηματοδοτούσαν και κάλυπταν τις οικονομικές ανάγκες της Γερμανίας μετά τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο (δημοκρατία της Βαϊμάρης), που στο τέλος εξελίχτηκε σε μια πανίσχυρη ναζιστική Γερμανία, η οποία έσπειρε την καταστροφή και τον θάνατο παντού, οι αμερικάνοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να συνεισφέρουν στη δημιουργία και την εξάπλωση ενός τέταρτου Ράιχ.
Άνεργοι γερμανοί
σχηματίζουν ουρές
έξω από το γρα-
φείο εργασίας
στο Αμβούργο.
Στο βάθος, φαί-
νεται στον τοίχο
η επιγραφή
«Ψηφίστε Χίτλερ».
(Τέλη δεκαετίας
του ’20).

Mπορεί να μας λένε, πως το χρέος μας είναι βιώσιμο και πως δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από τα μνημόνια, οι φίλοι μας οι γερμανοί, ξεχνούν όμως, πως την επιβίωσή τους σαν χώρα την οφείλουν σε δύο σχέδια, που εκπονήθηκαν στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τα σχέδια Ντοζ και Γιανγκ, τα οποία στην ουσία διευθέτησαν και κατ' ουσία διέγραψαν τα χρέη της Γερμανίας μετά τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν οι ΗΠΑ δεν είχαν τότε βοηθήσει τη Γερμανία, η χώρα αυτή θα ξοφλούσε τα χρέη της το 1989! Και δεν είναι μόνο αυτό. Η οικονομία της Γερμανίας ενισχύθηκε από επενδύσεις αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών, που επένδυσαν στο έδαφός της. Τελικά, οι γερμανοί είναι ένας λαός, που ηθελημένα έχει πολύ κοντή μνήμη.Τα τσοπανόσκυλα

Αρχικά με δειλά, αλλά σταθερά βήματα και τελευταία με πιο έντονες παρασκηνιακές και μη κινήσεις οι αμερικάνοι επιθυμούν να γνωστοποιήσουν στην Γερμανία, πως το προτεκτοράτο της Ρωμιοσύνης ανήκει και σε αυτούς. Έτσι λοιπόν, έχουν επιλέξει ως πολιορκητικό τους κριό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το καλούν να παίξει το ρόλο του δικού της τσοπανόσκυλου.

Δεν είναι τυχαίο το βιβλίο,
που έγραψε ο πρώην
υπουργός εξωτερικών
των ΗΠΑ, ο Τίμοθυ Γκάϊν-
τνερ, στο οποίο και στηλι-
τεύει τη συμπεριφορά των
βορειο−ευρωπαίων, αλλά
κυρίως των γερμανών
να «τελειώσουν» τους
ρωμιούς.


Ούτε είναι τυχαίο, πως το
ΔΝΤ βρίσκεται σε πλήρη

αντίθεση με την Ε.Ε. σχε-
τικά με το βιώσιμο του ελλη-
νικού χρέους.
Το ΔΝΤ όχι μόνο μιλά για λάθη που διαπράχθηκαν κατά την περίοδο «προσαρμογής» της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν χάνει και την ευκαιρία να επισημαίνει κάθε τόσο, πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θέλει χοντρό κούρεμα.

Δεν είναι επίσης τυχαίο, πως πολλές εφημερίδες, όπως οι New York Times και Wall Street Journal δείχνουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια στoν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο κόμμα του.

Φυσικά, υπάρχει και το Bloomberg, που ενίοτε δείχνει να συμπλέει με την τρομοκρατία, που ασκεί η Ε.Ε, κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτό εντάσσεται στα πλαίσια των διπλωματικών ελιγμών.

Από την άλλη, ο ευρωπαίος τσοπάνης, που ακούει στο όνομα Γερμανία, έχει επιλέξει ως τσοπανόσκυλο την παρούσα κυβέρνηση, τον παρόντα κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της πάνω στο προτεκτοράτο.


Απειλές και τρομοκρατία
Μέσω των εγχώριων τσοπανόσκυλών της, αλλά και η ίδια και μάλιστα σε καθημερινή βάση, εξαπολύει απειλές φόβου και τρομοκρατίας κατά του τσοπανόσκυλου των ΗΠΑ θέλοντας να τονίσει, πως η κυριαρχία της πάνω στο προτεκτοράτο δεν χρήζει ουδεμίας αμφισβήτησης.

Όσο περνάει ο καιρός και όσο περισσότερο οι ΗΠΑ βγαίνουν από τη δική τους κρίση, τόσο και οι διεκδικήσεις των ΗΠΑ για το προτεκτοράτο της Ρωμιοσύνης θα εντείνονται όλο και περισσότερο.
Σύλληψη Ξηρού:
Απέλπιδα προσπάθεια των κυβερνώντων να κρατηθούν στην εξουσία δείχνοντας κάποιο έργο.

Πίσω από κάθε τρομοκρατική οργάνωση (παγκοσμίως) υπάρχει κάποια κρατική υπηρεσία πληροφοριών.Οι ΗΠΑ προσεταιρίζονται με μεγαλύτερη ευκολία την αντιπολίτευση, που λόγω ιδεολογίας (ενάντια στο ΝΑΤΟ), θα συμμαχούσε ευκολότερα με τον Πούτιν αν δεν έβρισκε συμμαχίες στη Δύση σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που δουλικά υιοθετεί τα κελεύσματα της Ε.Ε. με αποκορύφωμα το γλείψιμο στο ναζιστή ουκρανό πρωθυπουργό (βλέπε π.χ. επίσκεψη του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στην Ουκρανία). (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ουκρανία: Η μοίρα ενός προτεκτοράτου).

Οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να εκφοβίσουν την Ε.Ε., ότι θα την εγκαταλείψουν μόνη της να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και τον «τσάρο» της, που εύκολα θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ενεργειακή κρίση στη στεγνή από ενέργεια Γερμανία. Ο πόλεμος στο ρούβλι και ο προσωρινός εκβιασμός της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. γίνεται ουσιαστικά, για να καταδειχτεί στην Ε.Ε., πως χωρίς την παρέμβαση των ΗΠΑ η Ε.Ε. είναι παντελώς αδύναμη να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ επίσης γνωρίζουν, πως η Ε.Ε έχει αποτύχει στο να δημιουργήσει ένα ενιαίο και συμπαγές οικονομικό και πολιτικό παράγοντα, μιας και δεν υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική ούτε και κοινοί στόχοι και προοπτικές μεταξύ των κρατών μελών. Πρόκειται για διαφορετικούς λαούς με τελείως διαφορετικά βιώματα, νοοτροοπίες και κοινωνικές συμπεριφορές. Ο ευρωπαϊκός Νότος δεν μπορεί ποτέ να ταυτιστεί πολιτισμικά με τους ψυχρούς λαούς του ευρωπαϊκού Βορρά.

Επιπρόσθετα, ο παγγερμανισμός (οι γερμανοί είναι από τους λαούς, οι οποίοι ποτέ δεν μαθαίνουν από τα παθήματά τους, γιατί η αίσθηση της φυλετικής υπεροχής, που τους διακατέχει, δεν τους το επιτρέπει), έχει προκαλέσει πολυδιάσπαση στους κόλπους της Ε.Ε. με αποτέλεσμα την έξαρση και την ενδυνάμωση εθνικιστικών κινημάτων και φυσικά κομμάτων, που ενθαρρύνουν την διάσπασή της. Ήδη η Αγγλία είναι με το ένα πόδι έξω από την Ε.Ε., ενώ στη Γαλλία το «Εθνικό Μέτωπο» της Λεπέν είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις.


Υπάρχουν και οι κινέζοι βέβαια, αλλά προς το παρόν αρκούνται μόνο στο ρόλο του χρηματοδότη και του μεταπράτη.
Δεν έχουν ακόμα ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γεωπολιτικής στρατηγικής της Δύσης.
Τα πρόβατα
Ας πάμε όμως τώρα στον προβατο−ρωμιό ψηφοφόρο. Θα πρέπει να καταλάβει, πως το ζήτημα δεν είναι μνημόνιο ή μη μνημόνιο, αλλά επιλογή τσοπάνη. Να αυτονομηθεί και να γίνει ανεξάρτητο κράτος δεν γίνεται εκ φύσεως και θέσεως του κρατιδίου του. Άρα, η μόνη του επιλογή είναι να επιλέξει τον πιο αρεστό σ’ αυτόν τσοπάνη.Ο διαχρονικός
προβατο−ρωμιός
ψηφοφόρος.
(«Τράκα-τρούκα», 1849).


Αυτό φυσικά δεν αποκλείει και την περίπτωση να τα βρουν μεταξύ τους οι τσοπάνηδες και να μοιράσουν την πίτα κατόπιν συμφωνίας (έχει ξαναγίνει, ας θυμηθούμε τη συμφωνία της Γιάλτας). Αυτό φυσικά, θα ήταν ό,τι χειρότερο για το ρωμιό γιατί ούτε το αφεντικό του δεν θα μπορεί να διαλέξει.

Συνεπώς, το αποτέλεσμα των εκλογών στις 25 Γενάρη δεν θα έχει ούτε τη σημασία αλλά ούτε και την προσδοκία, που οι προβατο−ρωμιοί του προσδίδουν. Θα είναι απλά μία ακόμη επιβεβαίωση στο ρόλο, που διαδραματίζει από το 1827 το κρατίδιο της Ρωμιοσύνης. Αυτός ο ρόλος δεν είναι άλλος από του προτεκτοράτου.

Το μόνο αποτέλεσμα, που θα προκύψει θα είναι ο προσωπικός τραυματισμός, που ενδεχομένως να οδηγήσει και στην εξαφάνιση ορισμένων πολιτικών (τσοπανόσκυλων). Ορισμένοι θα ξεφουσκώσουν απότομα και θα καταβροχθιστούν από εσω-κομματικούς τους αντιπάλους με το «εγώ» τους πλήρως καταβαραθρωμένο, ενώ άλλοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στη διαχείριση της εξουσίας. Έτσι όμως, είναι η ζωή. Δεν υπάρχει ακμή χωρίς παρακμή, αρχή χωρίς τέλος και ζωή χωρίς θάνατο.
Σκέψεις, όπως αυτές
του άρθρου (σωστές ή λάθος), δεν θα τις βρει εύκολα διατυπωμενες αλλού ο αναγνώστης, μιας και τα ΜΜΕ διαπλέκονται με τους εκάστοτε κυβερνώντες, ώστε να εξακολουθούν να διατηρούν τα οικονομικά και άλλα προνόμιά τους.

Όσον αφορά στις αναλύσεις στο διαδίκτυο, αυτές αποτελούν την επιβεβαίωση της προβατοποίησης του σώματος των ψηφοφόρων.
Επίλογος
Από κοινωνιολογικής απόψεως φρονώ, ότι θα ζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές παρακολουθώντας «προσωπικότητες» του πολιτικού κόσμου να εξευτελίζονται, να παραπαίουν και να χάνονται στα σκοτεινά νερά της λήθης με το εγώ τους να κατακρημνίζεται.

Ίσως τότε να μπορέσουμε ευκολότερα να εμπεδώσουμε το «λάθε βιώσας» του Επίκουρου.
Διαβάστε ακόμα στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
~
"Όμορφα μπήκε το 2015, ο Ιανουάριος είναι υπέροχος, σε λίγες μέρες πέφτει η ακροδεξιά, το καλοκαίρι πλησιάζει και όλα θα πάνε καλά."
http://pitsirikos.net/2015/01/τέλεια-μπήκε-η-νέα-χρονιά/
Κούνια που σε κούναγε πιτσιρίκο!

Η Ελλάδα είναι μικρό ψάρι, δεν πρέπει να την υπερτιμούμε. Αν δεν υπήρχε και η Ακρόπολη με το "ένδοξο παρελθόν" θα είχαμε φάει πόρτα από τους ευρωπαίους εδώ και καιρό.

Όσον αφορά το σχέδιο Μάρσαλ τα μεγάλα ποσά κατευθύνθηκαν προς τις βιομηχανικές χώρες, διότι χωρίς βιομηχανία δεν γινόταν η ευρωπαική ανασυγκρότηση και άρα η ανάσχεση του κομμουνισμού που ενδιέφερε άμεσα τους αμερικάνους. Τα ποσά σε εκατομμύρια δολάρια είναι: Βρετανία 3.297, Γαλλία 2296, Δυτική Γερμανία 1.448, Ιταλία 1.204, Ολλανδία 1.128. Τα νούμερα προέρχονται από εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_Plan#Expenditures

Και μην ξεχνάμε τους κινέζους:
http://i.imgur.com/5SlPvgH.jpg
09.01.2015, 19:38:35

Ανώνυμος 31483 έγραψε...
Η Γερμανία χρωστάει στις ΗΠΑ. Ο ενας θα ειναι προτεκτοράτο του αλλου και ολοι μαζί στις "αγορές". Εδω που είμαστε λίγο πιο απαιδευτοι θα μας τσούξει περισσότερο.
09.01.2015, 23:12:16

Ανώνυμος 31485 έγραψε...
@ Όποιον διαβάσει
"...τον ιδιωτικό τομέα να είναι στη πλειοψηφία του κρατικοδίαιτος και φυσικά τον δημόσιο τομέα να παρουσιάζει διαχρονικά αυξητική τάση και λειτουργώντας πάντοτε σε ένα πλαίσιο διαπλεκόμενης γραφειοκρατίας, αντιπαραγωγικότητας και μίζας."

Έχω βαρεθεί να τα ακούω αυτά. Ο ιδιωτικός τομέας ζει από τον δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας όμως παράγει κάτι: παροχή υπηρεσιών (χωρίς αντίκρισμα αυτή η δουλιά), αγροτικά προϊόντα (τροφή), εμπόριο, βιοτεχνία (που βολοδέρνει ανάμεσα σε δημόσιους λειτουργούς που την σκοτίζουν και πελάτες που την ταλαιπωρούν). Ο δημόσιος υπάλληλος που καταφέρνει να "τους ζει" όλους αυτούς, ... τι ακριβώς παράγει;;; Πώς κερδίζει τον μισθό του; Ποιά είναι τα προϊόντα του;

Εγώ θα σας πω: Κανένα! Στο όνομα και με χρέωση του "ιδιωτικού τομέα" δανείζονται χρήματα για να πληρωθούν οι μισθοί τους τους οποίους και θα διοχετεύσουν στον ιδιωτικό τομέα (σούπερ μάρκετ, ρούχα, βενζίνη αυτοκινήτου κ.λπ.) με το ύφος του "εγώ σε ταΐζω με λεφτά που έχει δανειστεί το αφεντικό μου (το δημόσιο) και τα χρωστάς εσύ".

Πόσο μαλάκες πρέπει να νιώθουμε;

Όσο για την Ακρόπολη του φίλου (χωρίς την παραμικρή ειρωνία) Bielidopoulou. Μάλλον χεσμένους μάς έχουν για όλα. πόσο μάλλον για μία Ακρόπολη που δεν την έχτισα εγώ ή ο μπαμπάς μου.

Ας μην αναφερθώ στο σχέδιο Μάρσαλ του οποίου τα χρήματα παρέμειναν στο παλάτι και την τσέπη της Φρειδερίκης και δεν πήγαν παραπέρα.

Το σχόλιο της τελευταίας φωτογραφίας του άρθρου με ανατρίχιασε. Δεν προβατοποιείται κανείς: είμαστε φύσιν, προβατά όλοι. Δεν περιμένουμε ούτε αυτό το άρθρο να μάς το πει, ούτε τα κανάλια, ούτε το διαδίκτυο. Το γνωρίζουμε ... και προσπαθούμε να το κρύψουμε.

Μάς λέει ο γράψας, πώς το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών δεν θα έχει σημασία για εμάς. Γιατί, είχαν κάποια σημασία για εμάς τα προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα; Αγαπητέ, δεν σάς κατηγορώ για κάτι, αλλά θεωρώ το άρθρο σας ... παλαιό.


10.01.2015, 00:04:33

Bielidopoulos έγραψε...
~
Οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα τρώνε από το δημόσιο, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι τα κορόιδα και των μεν και των δε.

Να πούμε και μια λαμακία να περάσει η ώρα:
"Εφικτή η άμεση δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Νίκου Κυριαζή, «Πόλεμος και Δημοκρατία. Ιστορίες από την Αρχαία Ελλάδα»"
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231376228
:D
Αρχαιολαγνεία και δημοκρατία. Μα καλά πότε ο νεοέλληνας θα προσγειωθεί στο σήμερα; Στο μεταξύ οι φάπες πέφτουν σύννεφο.
10.01.2015, 06:58:07

Ανώνυμος 31487 έγραψε...
Μάλλον εσυ " Bielidopoule" πετάς στο δικο σου κοσμο εκτός φάσης. Να προσγειωθεί ο νεοέλληνας στο σήμερα; ναι, πρέπει να γλιτωσουμε πρωτα και απο τις φαπες...


10.01.2015, 08:26:43

Ανώνυμος 31490 έγραψε...
Οσο και να είναι απισιόδοξο το αρθρο σου, για ανθρώπους που διαβάζουν την ιστορία,θα διαπιστόσουν πόσο αληθινό είναι (Ιστορικά καθιερωμένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο) Μια πραγματικότητα που πάντα υπήρξε. Με ποιόν είσαι? Με το λιοντάρι η με το πρόβατο? Αν δε στο εθνόσηο που παρέθεσες εβάζες από κάτω την άλλη Ελληνική πραγματικότητα ( ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ-ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ) Θάχεις την πολιτική ωρημότητα των ψηφοφόρων της 25 του Γενάρη .Οι μισοί Έλληνες θα σώσουν τους άλλους μισους....
10.01.2015, 10:13:47

Bielidopoulos έγραψε...
@31487
Μα τι λες τώρα; Οι φάπες έχουν σκοπό να προσγειωθεί ο νεοέλληνας στην πραγματικότητα. Α, εσύ θες και την τούρτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

https://www.youtube.com/watch?v=ael2ojGGUok
"I heard joke once: Man goes to doctor. Says he's depressed. Life seems harsh, and cruel. Says he feels all alone in threatening world. Doctor says: "Treatment is simple. The great clown - Pagliacci - is in town. Go see him. That should pick you up." Man bursts into tears. "But doctor..." he says "I am Pagliacci." Good joke. Everybody laugh. Roll on snare drum. Curtains."
:D
10.01.2015, 11:02:56

Ανώνυμος 31492 έγραψε...
Η απίστευτη «τρολλιά» που λένε οι πολιτικοί στην Ελλάδα προεκλογικά: «Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού».
10.01.2015, 11:44:38

Ανώνυμος 31504 έγραψε...
μια νηφάλια προσέγγιση για την πραγματικότητα της ρωμιοσύνης που ζούμε
10.01.2015, 18:54:06

Ανώνυμος 31506 έγραψε...
Bielidopoule

Ενω εισαι πολυ έξυπνος ωρες, ωρες πετάς κατι μπούρδες που σαν να μην τις εχεις γράψει εσυ.

Πάσχοντες απο αρχαιολαγνεία απο ολο τον κόσμο στην Ακρόπολη, στις Πυραμίδες κτλ τωρα και στην Δημοκρατία. Και έχουμε ολους αυτούς τους αρχαιολάγνους να μιλάνε για Δημοκρατία.
Δες και αυτόν :

https://m.youtube.com/watch?v=YaX0DWZ0zhg

ΜΠ

11.01.2015, 00:18:18

Bielidopoulos έγραψε...
~
Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Αυτοί που μιλάνε για δημοκρατία περιμένουν να αναστηθεί ο Περικλής για να τους οδηγήσει. Πολύ πάρλα χωρίς αντίκρυσμα.
Η αρχαιολατρία είναι συγκεκαλυμμένη γεροντοκρατία. Με το που πας να πεις κάτι, τσουπ και πετάγεται κάποιος μπάρμπας να σου πει για το αρχαίο κάλλος και το ένδοξο παρελθόν. Ο σκοπός είναι να μην αλλάζει τίποτε, διότι φοβούνται μην χάσουν τα προνόμιά τους. Δηλαδή να μην αλλάξει η μπουρδελέ κατάσταση της νεοελληνικής κοινωνίας, ώστε να μπορούν να παρανομούν ανενόχλητοι και "να κάνουν την φάση αλλιώς".
Δες επίσης το διευρυμένο αρχαιολατρικό και αρχαιοκεντρικό ρεύμα των τελευταίων δεκαετιών. Αρχικά κάτι ψιθυριζόταν και για μια ταυτόχρονη εκλογίκευση και εκκοσμίκευση της νεοελληνικής κοινωνίας και περί διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας και δες τώρα τι συμβαίνει: μοίρασαν με τους χριστιανούς παπάδες τα πρόβατα και τώρα όλοι είναι ευχαριστημένοι. Κάποιοι εκδότες - συγγραφείς, εισηγητές σεμιναρίων και ιερείς τρώνε και πείνουν στην υγειά των κορόιδων. Εντέλλει εξαρχής ο σκοπός δεν ήταν η εκκοσμίκευση και η λογική, αλλά η ίδρυση νέας θρησκείας (αναβίωση το λένε). Αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε ο Ιουλιανός, διότι δεν ήταν έτοιμο το έδαφος τότε για κάτι τέτοιο. Και επ' αυτού όσοι διαφωνούν ας δουν με προσοχή ένα παλιό γνωστό βίντεο και τι λένε οι πρωτεργάτες του ρεύματος:
https://www.youtube.com/watch?v=2P4TeC6BA9A
Ελπίζω να σε πονήρεψα. ;)
11.01.2015, 05:26:22

Ανώνυμος 31510 έγραψε...
Αυτο ειναι πολυ καλο βίντεο που αναρτησες Bielidopoule Αυτο δείχνει οτι αρκετοι αρχαιολατρες τείνουν προς την Δημοκρατία. Φυσικα υπάρχει στον χώρο κατα κόρον η Αριστοκρατία, το πολίτευμα της Σπάρτης και η Μοναρχία του μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ.
Αν ομως βοηθήσουν στον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας μας δεν με χαλάει καθόλου.

Μην τρελαθούμε ομως οτι ο Οικονόμου ειναι αρχαιολάτρης :
http://oikonomouyorgos.blogspot.gr/2009/01/blog-post_6162.html

Οσο για την θρησκεία δεν με ενδιαφέρει τίποτα εκτός και αν εχει να κανει με την Δημοκρατία.

ΜΠ
11.01.2015, 09:25:52

Ανώνυμος 31511 έγραψε...
~
Το ίδιο βίντεο βλέπουμε , αλλά άλλα καταλαβαίνουμε. Που την είδες τη δημοκρατία; Πρόκειται για ξεκίνημα νέας θρησκείας. Τουλάχιστον ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι κακό.
Ωχ με το που είπες "δημοκρατία" θυμήθηκες και το "αντίπαλο δέος", την "ολιγαρχία". Έτσι για να έχουμε ποιον να δακτυλοδείχνουμε για να αθωώνουμε τις δικές μας ανοησίες. Τωρα μάλιστα. Το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορούμε με χλαμύδες και τις κόκκινες μπότες του Σούπερμαν. Πρόσθεσε και ένα καρυοφύλλι και είσαι κομπλέ.
Ποτέ τόσοι πολλοί πατριώτες και δημοκράτες δεν τα έκαναν τόσο πολύ θάλασσα. Βρε όλοι για τον επιούσιο αγωνίζονται.
Ελλαδιστάν και λογική; Καμία σχέση μεταξύ τους.
11.01.2015, 10:33:11

Bielidopoulos έγραψε...
~
Το 31511 δικό μου.
11.01.2015, 10:47:36

Ανώνυμος 31516 έγραψε...
Το πέρναγα γρήγορα (ειναι και μεγάλο λυπήσου με) και πέτυχα ενα σημείο στο 43 περίπου που ελεγε ενας για Δημοκρατία.
Το συνεχίζεις για την θρησκεία που δεν με ενδιαφέρει εκτος αν εννοείς οτι η Δημοκρατία εχει καταντήσει ενα είδος πίστης, ιδεολογίας κτλ (μακάρι δηλαδή)

Εχεις την εντύπωση οτι θα φορέσουν ολοι οι Ελληνες χλαμύδες καο θα κυκλοφορούν σαν το καρναβάλι επειδή ειδες κατι γραφικούς σε ενα βίντεο?

Εσυ δηλαδή που δεν χωνεύεις την κοινωνία στην οποία ζεις, πες μου ποια ειναι πρότυπο κοινωνίας ωστε να πάρουμε καλύτερα παραδείγματα? ή πως νομίζεις οτι βοηθάς να γινει καλύτερη?


και το σχόλιο σου δηλαδή τι ήθελε να πει ?

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231376228
:D
Αρχαιολαγνεία και δημοκρατία. Μα καλά πότε ο νεοέλληνας θα προσγειωθεί στο σήμερα; Στο μεταξύ οι φάπες πέφτουν σύννεφο.


Οι δικες "μας" ανοησίες ειναι παρα πολλες, οποτε μήπως να σε ορίσουμε αντιπρόσωπο να μας οδηγείς?

μπ
11.01.2015, 12:03:58

Bielidopoulos έγραψε...
~
Τη δημοκρατία δεν μπορώ να καταλάβω που την βλέπεις.
Εγώ βλέπω ότι όλους τους έχει βολέψει η μεταπολίτευση. Πως στο καλό όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι έχουν καταφέρει και έχουν μοιράσει τα πρόβατα μεταξύ τους είναι ένα ερώτημα. Η απάντηση είναι απλή: όλοι τον ίδιο καπνό φουμάρουν. Όλοι εξάλλου δηλώνουν πατριώτες.
Βασικά δεν υπάρχει λόγος να αναμοχλεύουμε τα ίδια και τα ίδια. Με το σχόλιο -11.01.2015, 05:26:22- έχω απαντήσει. Απλά ξαναλές τα ίδια με άλλον τρόπο και κάθομαι και εγώ και ξαναγράφω τα ίδια. Είναι η γνωστή τεχνική του στριφογυρίσματος γύρω από την ουρά.
11.01.2015, 15:18:11

Ανώνυμος 31535 έγραψε...
Που την βλεπω την Δημοκρατία? "Αρχαιολαγνεία και Δημοκρατία" θα μπορούσε να εχει τίτλο το θεμα της συζήτησης και παρόλα αυτα συνεχίζεις να θεωρείς απάντηση ενα βίντεο με αρχαιολάτρες και να μπλέκεις ως και τον Οικονόμου. Οχι δεν με καλύπτει καθολου η απάντηση και σε γυρνάω συνεχώς στο σχολιο σου : 10.01.2015, 06:58:07 (στριφογυρισμα).

Με τι εισόδημα ζούσε ο Καστοριάδης στη Γαλλία ξέρεις? ειναι κατι διαφορετικό?

Οπότε επειδη δεν απάντησες στα ερωτήματα μου και να υποθέσω οτι δεν αμφισβητείς την Δημοκρατία αλλά τους λεγόμενους "δημοκράτες της μεταπολίτευσης ". Και σε αυτο συμφωνώ που τους κρίνεις καλά κάνεις, δεν το διατυπώνεις ομως σωστά.

Και τελικά δεν μου ειπες τι καπνό φορμάρεις εσύ ?

Μπ
11.01.2015, 16:40:42

Ανώνυμος 31536 έγραψε...
Και κατι άσχετο. Δες αν εχεις την υπομονή και αυτό το βίντεο:

https://m.youtube.com/watch?v=c1Oveqig7ls

Πρέπει να καταλάβεις ομως την αυτο-τροφοδοτούμενη σχεση εξουσίας και κοινωνίας που αν δεν σπάσει αυτη η σχέση μέχρι το τέλος της ζωης σου θα λες τα ιδια και δεν θα αλλαξει τιποτα.

Μπ
11.01.2015, 17:47:54

Bielidopoulos έγραψε...
~
Αμπελοφιλοσοφία παράγεις, όπως και ο ομοιδεάτης σου εδώ:
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=3650
Τις φάπες που έφαγες δεν μπορείς να τις χωνέψεις και αραδιάζεις ό,τι σου κατέβει.
Όταν εσείς οι ελληναράδες αμπελοφιλόσοφοι είστε λάθος στην πράξη, τότε λογικό είναι να είστε λάθος και στη θεωρία.
Μην ανησυχείς πάντως, είστε η συντριπτική πλειοψηφία, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά.
11.01.2015, 20:10:44

Ανώνυμος 31539 έγραψε...
Δηλαδή αν σου έδινα πάτημα για να μου ρίξεις μπόλικες "φάπες" θα αισθανόσουν καλύτερα και θα μου έλεγες σε τι συμπέρασμα κατέληξες ή αν εισαι ακομα στην αναζήτηση?
Πρώτα απ' ολα δεν εχω τις γνώσεις σου και δεν θεωρώ πως ειμαι πιο εξυπνος απο εσενα σε καμια περίπτωση (δεν θα βγω σε αγωνα μαζι σου)
Εκτος απο μια μόνιμη γκρίνια αλλά και αρκετα πολυ καλά σχόλια σου εδω μεσα δεν βρήκα τι προτείνεις ????

Μπ
11.01.2015, 20:31:31

Ανώνυμος 31542 έγραψε...
~
"Δηλαδή αν σου έδινα πάτημα για να μου ρίξεις μπόλικες "φάπες" θα αισθανόσουν καλύτερα"
Ναι.
Αλλά μην σφίγγεσαι και τόσο πολύ. Δεν θέλει κόπο, απλά να είσαι ο εαυτός σου. ;)
(Το συμπέρασμα είναι στο σχόλιο "11.01.2015, 05:26:22": "Η αρχαιολατρία από την ίδρυση του Ελλαδιστάν είναι συγκεκαλυμμένη γεροντοκρατία." Και συγκεκαλυμμένος αυταρχισμός. Για να το καταλάβεις αυτό δεν χρειάζεσαι IQ, αλλά πολύ χρόνο (μήνες και χρόνια, ίσως ποτέ) και πολλά κότσια, κάτι για το οποίο δεν φημίζονται οι νεοέλληνες, όντας θρασύδειλοι και καρπαζοεισπράκτορες. Θέλει κότσια για να κριτικάρεις τις κοσμοαντιλήψεις που σου εμφύτευσαν. Διότι τα συπεράσματα θα είναι για γερό στομάχι να τα αποδεχτεί και διότι η αλήθεια πονάει. Η συζήτηση τελείωσε σε εκείνο το σχόλιο, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί.)
12.01.2015, 05:55:55

Ανώνυμος 31543 έγραψε...
Οποτε δεν υπαρχει καποιο πρότυπο σωστης κοινωνιας για εσενα πουθενα στον κόσμο και στον χρονο απλα γκρινιαζεις και δεν εχεις να προτεινεις τιποτα. Και επιπλέον κριτικάρεις την οποια προσπάθεια αλλαγης χωρις να εχεις καμια καλυτερη πρόταση.

Τελικα ειχες δικιο στο πανω σχόλιο που ειπες να πουμε και καμια λαμακία να περάσει η ώρα... τελικα ειχες δικιο την ειπες την λαμακία σου και νομιζες οτι την μαζεψες με το βίντεο.

Αφου τελείωσε η συζήτηση στην υποτιθέμενη "απάντηση" να μην σε κουράζω δεν υπαρχει λόγος. Ισως τα ξανα πουμε σε αλλο θέμα.

ΜΠ


12.01.2015, 07:25:02

Bielidopoulos έγραψε...
~
Όταν μάθεις να συζητάς, να μένεις στο θέμα και να φτάνεις σε κάποιο συμπέρασμα πριν αλλάξεις θέμα έλα να μου πεις. Που νομίζεις ότι ζεις, στην αρχαία Ελλάδα, πανίβλακα απόγονε. Κοίτα ρε οι χατζηέλληνες που πουλάνε και αμεσοδημοκρατία. Βρε ουστ κωλόζωα. Στην πάρλα και στη μαλακιούλα είστε πρώτοι. Κοίτα τη μάπα σου στον καθρέπτη πρώτα από όλα.
12.01.2015, 17:08:14

Ανώνυμος 31575 έγραψε...
Το συμπέρασμα με εσενα σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ειναι οτι μισείς τους Έλληνες ή ελληναράδες Ρωμιους ή οπως στο διάολο τους ονομάζεις. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να προτείνεις κατι γιατι θα χαίρεσαι με οτι κακο γίνεται και αν πέσει και καμια πείνα τοσο πιο χαρούμενο θα σε κάνει.
Δεν θα το πω ρατσισμό γιατι τοσο απελευθερωμένος που εισαι δεν θα σου πει τίποτα.
Δεν θελεις να καλυτέρευση της κοινωνίας γιατι το μίσος σου για αυτη δεν σε αφήνει.

Ευτυχώς δεν υπάρχουν πολλοί σαν εσένα. Γι αυτό τριγυρνάς εδω μεσα για να μπορείς να εκφράζεις το μίσος σου.

Το αστείο ειναι αν μου πεις οτι εχεις και φίλους (μαλλον μαύρη κωμωδία θα είναι)

Μπ

Υγ Πρόσεχε γιατι αν σου κανω και πάτημα θα γκρεμοτσακιστείς
12.01.2015, 19:55:40

Ανώνυμος 31586 έγραψε...
~
Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα θεωρεί όλους τους άλλους ως αμπελοφιλοσόφους.
13.01.2015, 01:14:06

Bielidopoulos έγραψε...
~
Καλέ ποιος λοιδωρεί τους αμπελοφιλόσοφους;
Υψώνουν και τη φωνή τους και από πάνω.
Ζητάνε εθελοντές για να σκουπίσουν το Ηρώδειο και να σφουγγαρίσουν το μουσείο της Ακρόπολης. Αφήστε το μεγαλοιδεατισμό, τα παχιά λόγια και τις "προτάσεις" και περάστε στις πράξεις. Το καθήκον σας καλεί. Εννοώ το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα. ;)
Αλίμονο αν πάρει χαμπάρι η νέα γενιά τι τενεκέδες είστε, την έχετε β-ά-ψ-ε-ι!
Όσο πάντως λειτουργεί η πλύση εγκεφάλου της αρχαιολατρίας και τα δυό της υποκατάστατα, ο ελληνοχριστιανισμός και ο ελληνοελληνισμός, όχι μόνο είστε καλυμμένοι, αλλά ανοίγετε και το στόμα σας και από πάνω. Σκουντούφληδες.
13.01.2015, 07:27:48

Ανώνυμος 31588 έγραψε...
Δυστυχως Bielidopoulos η νεα γενια εχει ως παιδαγωγους κατι τενεκεδες σαν εσενα, που την διδασκει να κανει την επανασταση της απο το πληκτρολογιο...
13.01.2015, 07:55:04

Bielidopoulos έγραψε...
~
Και μετά ξύπνησες και θυμήθηκες το αρχαίο μεγαλείο σου.
Ηδονίσου με τρίχες και αέρα κοπανιστό.
13.01.2015, 12:56:06

Ανώνυμος 31627 έγραψε...
Και μετά ξύπνησες και θυμήθηκες το μίσος σου.
Ηδονίσου με τον εαυτό σου.
13.01.2015, 13:12:44

Ανώνυμος 31862 έγραψε...
ΣΙΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗ
Συμφωνώ για όσα λες για το Ρωμαίϊκο,
Πες μου ένα λαό σε ευρώπη, Ασία, Αμερική που να έχει πολιτικό κριτήριο και να επιλέγει άριστα.
Αφού το παγκόσμιο Κωλοσύστημα τα έχει όλα στημένα.
Μήπως είστε κολημένοι μόνο με την κωλορωμιοσύνη μόνο; Μήπως η κριτική σας είναι επιφανειακή και μονοδιάστατη;
15.01.2015, 20:57:16

Ανώνυμος 31867 έγραψε...
Καλά, είστε απίστευτοι όλοι οι παραπάνω. Έγραψα πολλά μα τα έσβησα όλα. Δεν έχει νόημα. Νευριάζετε με τις \"πολιτικές εξελίξεις\" ενώ δεν έχουν καμία διαφορά από αυτές του 1920. Ρε \'οτι και να μάς κάνουν οι πολιτικοί ... δίκιο έχουν. Γερακίνα
15.01.2015, 22:50:14

Ανώνυμος 31950 έγραψε...
Καλα γερακινα, μην τρελενεσαι και σπασεις κανενα νυχι.
17.01.2015, 00:09:01


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...