Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΜΠΟΛΑ:
Ο ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ


Διεθνής φρενίτιδα
για έναν βιολογικό ιό από το παρελθόν

Η απάτη της επιδημίας


Έγραψε στις 03.10.2014 ο/η: Μαυρομμάτης Βασίλειος

Επιστροφή

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού ένας γνώριμος «αμερικανοτραφής» τρομοκράτης των ΄80s ξαναγύρισε δριμύτερος. Απειλεί όλη την ανθρωπότητα και σκοτώνει σχεδόν πάντοτε όποιον συναντήσει στο πέρασμά του. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο Ταλιμπάν τρομοκράτη, ούτε για κάποιον άλλο «στημένο» μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που αποκεφαλίζει ανθρώπους. Πρόκειται για τον Έμπολα, έναν ιό αμερικανικής «επινόησης», «κατασκευής» και «προέλευσης», που τρομοκρατεί και σκοτώνει ανθρώπους στην αφρικανική ήπειρο. Για άλλη μια φορά σενάρια, που ξεπερνούν τα όρια της συνωμοσίας κρύβονται πίσω από την υπόθεση αυτή.
 
Έμπολα
και τρομοκρατία των Μ.Μ.Ε.

Έμπολα, η «τελευταία λέξη της μό-
δας» στο χώρο της αρρώστιας, η
ανακυκλωμένη φρενίτιδα της επο-
χής μας, ο νέος Μπαμπούλας. Όλα
ξεκίνησαν την δεκαετία του 1980,
όταν εμφανιζόταν αρχικά το AIDS
και μετά ο Έμπολα. Τότε, τα φώτα
της δημοσιότητας έπεσαν πάνω
στην «ψεύτικη» επιδημία του AIDS,
που και κέρδισε την παγκόσμια
αποδοχή. Ο Έμπολα τότε, έμεινε
στο περιθώριο, όμως αυτή η πρώτη
επαφή ήταν αρκετή, για να κατα-
γραφεί στο υποσυνείδητο των μα-
ζών, ώστε κάποια στιγμή στο μέλ-
λον να αναδειχθεί ως ο σταρ της
εποχής του.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται
για έναν ιό εργαστηρίου ή μια ακό-
μα απάτη, που στήθηκε από τις βιο-
μηχανίες θεάματος του δυτικού κό-
σμου. Πειράματα με τον Έμπολα έ-
γιναν δοκιμαστικά το 1976 στους
φτωχούς αφρικανούς. Οι αφρικα-
νοί αποτελούν εδώ και πολλά χρό-
νια τα πρώτης γραμμής πειραματό-
ζωα των φαρμακοβιομηχανιών.


 
Φωτογραφία του 1976
με δυο νοσοκόμες
να στέκουν εμπρός σε ασθενή
του Έμπολα κατά
την πρώτη προώθηση του ιού.

 
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αφρική συντελείται εδώ και αρκετά χρόνια φαρμακευτική, αλλά και πολιτική γενοκτονία! Μη κερδοσκοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Unicef, οι Γιατροί χωρίς σύνορα, εκκλησιαστικές οργανώσεις, εταιρείες εξόρυξης πετρελαίων, φαρμακοβιομηχανίες και διάφοροι άλλοι εξουσιαστές, διαπλέκονται σε ένα κουβάρι αλωνίζοντας και υπονομεύοντας ολόκληρη την Αφρική σε επίπεδο πανίδας, χλωρίδας, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Africa SOS… (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Διεθνείς οργανώσεις‒καρτέλ, με πρόσχημα τη φιλανθρωπία).

Οι κλασικοί‒ιατροί του Συστήματος πιστεύουν, ότι η κατανάλωση κρέατος πιθήκων από ανθρώπους, που έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα είναι ο αρχικός τρόπος μετάδοσης. Λες και τόσες χιλιετίες, που οι αφρικανοί έτρωγαν πιθήκους, κινδύνευαν από ιούς, όπως ο Έμπολα. Αυτή παραμένει μια ανούσια θεωρία, επειδή η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί, ότι η φυσική δεξαμενή του ιού είναι άγνωστη κι ως εκ τούτου η γνώση της μετάδοσης του ιού αποτελεί μόνο υπόθεση.

 

 
 
Οι στολές
βιολογικού
πολέμου
παραπέμπουν
σε σκηνικά
Αποκάλυψης.

Αρωγός της
προσπάθειας
η... Unicef,
που βρίσκεται
πάντα στο
«πλευρό των
αφρικανών»...

«Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου στην έγκριτη επιθεώρηση “The New England Journal of Medicine” σημειώνεται, ότι τα κρούσματα του ιού, επιβεβαιωμένα (τα οποία ως τη στιγμή, που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχαν φθάσει τα 5.800), είναι πιθανό να αγγίξουν τις 20.000 ως τον Νοέμβριο. Προστίθεται, ότι η θνησιμότητα αγγίζει το 70%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% των προηγούμενων εκτιμήσεων. Μέσα σε όλα αυτά, εκτιμήσεις ειδικών από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάνουν λόγο για 1,4 εκατομμύρια κρούσματα του ιού στη Δυτική Αφρική ως τα μέσα Ιανουαρίου! Είναι επόμενο, ότι αν ο ιός γνωρίσει τέτοια εξάπλωση θα είναι πολύ πιο εύκολο να “δραπετεύσει” προς οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, αλλά και να κυκλοφορεί ελεύθερος ασταμάτητα στην Αφρική στο μέλλον». (Από πρόσφατη δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε.).

«Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα. Ο πανικός καλλιεργείται έντεχνα στις μάζες. Οι αρχές μιλάνε για αριθμούς θυμάτων, που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και φυσικά, ούτε να προβλεφθούν οι νοσούντες στο μέλλον. Όλα αυτά εξυπηρετούν το κλίμα τρομοκρατίας, που θέλουν να σπείρουν.
 
 

 
Από τα πτηνά και τα γουρούνια,
στους... πιθήκους.

 
Κατάσταση έκτακτης ανάγ-
κης για τη δημόσια υγεία σε
παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας
της δήθεν δραματικής εξά-
πλωσης του θανατηφόρου
ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρι-
κή κήρυξε από την Παρα-
σκευή 8/8 ο Π.Ο.Υ.. Μέχρι
τότε, σύμφωνα με τα δημο-
σιεύματα του τύπου, είχαν
πεθάνει περίπου στα 1000
άτομα σε όλη την Αφρική!
Όμως, για τον καρκίνο, που
σκοτώνει κάθε χρόνο 8,5 εκ.
ανθρώπους μόνο στο δυτικό
κόσμο, όχι συναγερμός, αλ-
λά ούτε λόγος να γίνεται…

  
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Έμπολα έφθασε στις Η.Π.Α., συγκεκριμένα στο Ντάλλας, όπου ένας αμερικανός προσβλήθηκε από τον ιό. Όμως, ο Έμπολα εισήλθε και στην Ευρώπη, σύμφωνα με έκτακτη είδηση στα Μ.Μ.Ε. της Ισπανίας. Ένας ισπανός ιερέας και γιατρός, που προσβλήθηκε από τον Έμπολα και επαναπατρίστηκε από τη Σιέρα Λεόνε, πέθανε την 1/10 σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές. Επίσης, υπάρχει η αναφορά για τη θεραπεία ενός αμερικανού γιατρού ονόματι Κεντ Μπράντλι, ο οποίος θεραπεύτηκε από τον Έμπολα με πειραματική θεραπεία.

Συμπτώματα Έμπολα εμφάνισε και ένας 51χρονος ρουμάνος, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου. Γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι. Τέλος, πριν τέσσερις μέρες, ένας νεαρός άντρας ζήτησε ιατρική βοήθεια στο Αμβούργο. Ο άνδρας αυτός εμφανίζει συμπτώματα Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο. Έφτασε στη Γερμανία με πτήση από Αφρική. Ψέματα ή αλήθεια; Το σίγουρο είναι ότι έφθασε η ώρα μηδέν για τον δυτικό κόσμο…

«Η Νόσος του Έμπολα (EVD) ή αιμορραγικός πυρετός Έμπολα (EHF) είναι μια ανθρώπινη μεταδιδόμενη νόσος, που προκαλείται από τον ιό Έμπολα. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται δυο μέρες ή τρεις εβδομάδες μετά την επαφή με τον ιό. Συνήθως, συνοδεύονται από ναυτία, εμετό και διάρροια, και ταυτόχρονα με μειωμένη λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών. Σε αυτό το στάδιο, ορισμένα άτομα αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα αιμορραγίας. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μετά από επαφή με το αίμα ή με τα υγρά του σώματος. Δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία για την ασθένεια, παρά θεραπεία ενυδάτωσης. Η νόσος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας: Ποσοστό 50% έως και 90%. Ο Έμπολα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η μεγαλύτερη έξαρση του ιού μέχρι σήμερα είναι αυτή του 2014, η οποία επηρεάζει τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Νιγηρία». (Wikipedia, λήμμα Έμπολα).

Τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. σπέρνουν τον πανικό και δημιουργούν τις συνθήκες κατατρομοκράτησης των μαζών: «Μια επιδημία, που αρκετοί φοβούνται, ότι μπορεί να μετατραπεί σε πανδημία με ανυπολόγιστο κόστος ‒και όχι μόνο οικονομικό‒ για ολόκληρο τον πλανήτη». Μόλις χθες ο Π.Ο.Υ. έκανε ανακοίνωση, στην οποία υποστήριξε, ότι υπάρχει κίνδυνος να μεταλλαχθεί ο ιός και να αρχίσει να μεταδίδεται ακόμα και μέσω του αέρος.

 
Οι γνωστοί‒άγνωστοι «σωτήρες»
Φυσικά, σωτήρες μας είναι
οι Η.Π.Α. και οι εταίροι τους,
οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Αυτοί θα σώσουν τον πλα-
νήτη για άλλη μία φορά:
«Είναι φανερό πια ‒καθώς
τα κρούσματα διπλασιάζον-
ται κάθε δυο εβδομάδες ως
έναν μήνα‒ ότι οι παγκό-
σμιοι ηγέτες έστω και
καθυστερημένα ανησυχούν.
Οι Η.Π.Α. προορίζουν 500
εκατ. δολάρια για την αντι-
μετώπιση του Έμπολα, πο-
σό, που μπορεί να φθάσει
και το 1 δισ. δολάρια αν
χρειαστεί. Όποιος κι αν εί-
ναι ο χρηματοδότης, σύμ-
φωνα με τον Ο.Η.Ε., απαι-
τείται σίγουρα 1 δισ. δολά-
ρια για να μπει φρένο στην
επιδημία
».
  

 
Τα παπαγαλάκια
της παγκόσμιας τρομολαγνείας.
 
 
Τα πράγματα παρεκτρέπονται σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι ισχυροί του παράλογου κόσμου μας κάνουν ό,τι θέλουν, δημιουργούν ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις, καταστροφή των καλλιεργειών, μέχρι και στρατιωτική εισβολή με το πρόσχημα της βοήθειας και της νοσηλείας:

«Με δεδομένο, ότι μιλούμε για μια κρίση όχι μόνο δημόσιας υγείας, αλλά συγχρόνως ανθρωπιστική και οικονομική, ο προηγμένος κόσμος άρχισε τελικώς να παίρνει στα σοβαρά την «υπόθεση Έμπολα. Ήδη στις τρεις πιο πληγείσες από τον ιό αφρικανικές χώρες ‒τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε‒ η οικονομική ανάπτυξη έχει μειωθεί κατά το ήμισυ, ενώ έχουν επηρεαστεί σημαντικά οι σοδειές ρυζιού με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των τροφίμων. Έτσι, προσφάτως ο Ο.Η.Ε. κήρυξε επίπεδο συναγερμού αντίστοιχο με εκείνο, που αφορά τις εμπόλεμες ζώνες. Την ίδια στιγμή οι Η.Π.Α., η Βρετανία και η Γαλλία στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις με στόχο την κατασκευή μονάδων θεραπείας, την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και τη διατήρηση της τάξης». (Από τον Τύπο). Επίσης, στο όλο εγχείρημα στέλνει στρατό και η Γερμανία. Το γιατί χρειάζεται ο στρατός θα το δούμε παρακάτω…

Η κορύφωση όλου αυτού του θεάματος φθάνει στο εμβόλιο. Αφού δήθεν δημιουργούν και σπέρνουν την αρρώστια, μας δίνουν και το αντίδοτο, που όπως θα δούμε στο μέλλον, μόνο αντίδοτο δεν θα αποτελεί: «Έτοιμο είναι το εμβόλιο έναντι του ιού Έμπολα και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. πρόκειται να ξεκινήσει πειραματικές δοκιμές σε ανθρώπους από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές, που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετέδωσαν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης». (Από τον Τύπο).

Η μπίζνα είναι πολύ μεγάλη, αφού όλες οι χώρες θα τρέξουν να χρεωθούν, για να εξασφαλίσουν το «σωτήριο» εμβόλιο. 2-3 δις ανθρώπων θα εμβολιαστούν και οι φαρμακοβιομηχανίες με τους παρατρεχάμενους μιζαδόρους τους (πολιτικούς, υπάλληλους οργανισμών, γιατρούς, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους) θα πλουτίσουν για άλλη μια φορά.
Φυσικά, θα ακολουθήσουν και ειδικά χημικά φάρμακα, που θα καταπολεμούν δήθεν τον ιό (όπως έγινε με το Ταμιφλού, που δεν βοηθούσε σε τίποτα την καταπολέμηση του ιού Η1Ν1, παρά δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα υγείας).

Αυτό είναι και το σημείο κλειδί. Δεν είναι ο ιός του Έμπολα, που θα εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα, αλλά τα εμβόλια και τα ειδικά φάρμακα, που θα παίρνουν όλοι προληπτικά. Αυτά είναι, που θα εξολοθρεύσουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, όσους φυσικά ενδώσουν στις σειρήνες και ακολουθήσουν τις δήθεν προληπτικές θεραπείες. Ένας μαζικός εκβιαστικός εμβολιασμός (όπως και οι υπόλοιποι, που γίνονται επίσης εκβιαστικά) για όλους και όλες τις ηλικίες θα δημιουργήσει στρατιές αρρώστων στο εγγύς μέλλον, τα δε χημικά‒αντιβιοτικά εναντίον του ιού, που θα καταπίνουν όλοι προληπτικά, θα καταστρέψουν ολοσχερώς την άμυνα του οργανισμού τους.


 


Κορύφωση
του όλου δράματος
της υπόθεσης Έμπολα
αποτελεί το εμβόλιο.
  

Είναι αξιοσημείωτο, ότι την επίβλεψη παρασκευής του εμβολίου την έχει αναλάβει στις Η.Π.Α. το υπουργείο Άμυνας και όχι το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, του όλου project επιμελούνται δύο εταιρείες: Η φαρμακοβιομηχανία Sarepta Therapeutics με έδρα την Μασαχουσέτη και η Tekmira Pharmaceuticals με έδρα τον Καναδά, η οποία είναι θυγατρική της Monsanto. Πρόσφατα, η Monsanto επιχορήγησε την Tekmira με 1,5 εκ. δολάρια. Η Tekmira έχει συνάψει σύμβαση με τον αμερικανικό στρατό για την δημιουργία φαρμάκων και εμβολίων για τη θεραπεία του Έμπολα, ύψους 140 εκ. δολαρίων. Σκεφτείτε η Monsanto και το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. θα σώσουν την ανθρωπότητα!

Ο Έμπολα στη χώρα μας
«Με βάση τις εκτιμήσεις
του ΚΕΕΛΠΝΟ, η χώρα
μας εμφανίζει χαμηλό
βαθμό επικινδυνότητας σε
ό,τι αφορά στον κίνδυνο
εισόδου του ιού. Οι λοι-
μωξιολόγοι εξέτασαν
χθες τουλάχιστον δυο
περιστατικά, τα οποία
ήταν εξαρχής μειωμένης
επικινδυνότητας να φέ-
ρουν τον ιό. Επιστήμονες
του ΚΕΕΛΠΝΟ σχολίαζαν
χθες στο “Έθνος”, ότι
έχουν κατακλυστεί από
“ύποπτα” περιστατικά,
τα οποία αποδεικνύεται,
ότι δεν φέρουν τον ιό.

Υπάρχει ‒σημειώνουν‒
 

 
Σταματήστε τους δημιουργούς του Έμπολα.
 
αυξημένη ανησυχία. Όποι-
ος έρχεται από αφρικανική χώρα και εμφανίσει λίγο πυρετό, σπεύδει στις υπηρεσίες δηλώνοντας, ότι ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα
».

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αυτός ο οργανισμός, που θα μας προστατεύσει από τον επικίνδυνο ιό με μεγάλες δόσεις τρομοκρατίας και ψεμάτων, προσπαθώντας να μας πείσει για τον απαραίτητο εμβολιασμό, όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα. Όπως έκανε και τις άλλες φορές παλαιότερα με το φιάσκο της γρίπης των πτηνών και των χοίρων… (Βρείτε πολλά σχετικά άρθρα στο Θεματολόγιό μας / Υγεία‒Ιατρική και Οικολογία‒Εναλλακτικές θεραπείες).
 
 

 
Έχει ήδη αρχίσει μέσω των Μ.Μ.Ε.
η τρομολαγνεία και στη χώρα μας.
  
Ένα άλλο παράξενο
γεγονός είναι η έκ-
τακτη δωρεά ύψους
500.000 δολαρίων
από το Ίδρυμα Σταύ-
ρος Νιάρχος ως παρο-
χή έκτακτης βοήθειας
προς την οργάνωση
Γιατροί χωρίς σύνορα,
για την καταπολέμηση
της επιδημίας του ιού
Έμπολα στη Δυτική Α-
φρική (www.SNF.org).
Οι Γιατροί χωρίς σύνορα
είναι η διεθνής οργάνω-
ση, που ηγείται των προ-
σπαθειών αντιμετώπισης
της επιδημίας του ιού
Έμπολα στη Δυτική Α-
φρική και συνεργάζεται
άψογα ως τώρα με τις αρχές και τις φαρμακοβιομηχανίες. Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο.

Περίεργα περιστατικά σε νοσοκομεία της Αφρικής
Ένα άλλο «παράξενο» για τις αρχές γεγονός συνέβη στην Λιβερία μετά την λεηλασία, που δέχθηκε το Ιατρικό Κέντρο της πρωτεύουσας Μονρόβια, στο οποίο νοσηλεύονταν αρκετοί ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στις 27/9 στο πυκνοκατοικημένο West Point, όταν ομάδα ενόπλων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου, μπήκαν σε αυτό κι αφού προχώρησαν σε βανδαλισμούς το λεηλάτησαν καταστρέφοντάς το. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, από την κλινική φυγαδεύτηκαν συνολικά 29 ασθενείς. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν, πως η όλη ιστορία με τον Έμπολα δεν είναι παρά μια απάτη.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο κυβερνητικό νοσοκομείο Κένεμα στη Σιέρα Λεόνε, στο οποίο νοσηλεύονταν πολλοί ασθενείς με τον ιό του Έμπολα. Το Μπλούμπεργκ αναφέρει, πως οι ντόπιοι επιτέθηκαν με πέτρες στο νοσοκομείο και στο αστυνομικό τμήμα εν μέσω υποψιών, ότι οι γιατροί χρησιμοποιούν τον Έμπολα ως τέχνασμα, για να σκοτώνουν ανθρώπους και να εμπορεύονται ανθρώπινα μέλη.

Το νοσοκομείο αυτό στεγάζει ταυτόχρονα ένα ερευνητικό εργαστήριο βιολογικών όπλων. Εκεί, οι επιστήμονες των Η.Π.Α. εργάζονται στους ιογενείς πυρετούς, όπως ο ιός Έμπολα για δεκαετίες. Οι ντόπιοι σίγουρα πιστεύουν, ότι το νοσοκομείο Κένεμα στη Σιέρα Λεόνε είναι η αιτία της επιδημίας του ιού Έμπολα εκεί. Η φήμη αυτή πυροδοτήθηκε από μια νοσοκόμα, που εργαζόταν εκεί και γνώριζε εκ των έσω το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σε αυτό. Η νοσοκόμα βέβαια, χαρακτηρίστηκε ψυχικά άρρωστη από τις αρχές. Το νοσοκομείο αυτό ή καλύτερα εργαστήριο βιολογικού πολέμου, έχει εργαστεί για την ανάπτυξη διαφόρων στελεχών του ιού Έμπολα για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Μήπως αυτό το γεγονός συνδέεται με την υπογραφή εκτελεστικής εντολής του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα προς τις στρατιωτικές δυνάμεις νοσηλείας (καταστολής καλύτερα), για να καταστεί δυνατή η επιβολή κράτησης ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα! Όχι όσοι νοσούν από τον Έμπολα, αλλά όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Δηλαδή να «βαφτίζονται» άρρωστοι από τον ιό Έμπολα όσοι έχουν ένα απλό κρυολόγημα. Να λοιπόν, που χρειάζεται ο στρατός να συμμορφώνει όσους αντιστέκονται. Γι' αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, ότι ένα εργαστήριο βιολογικού πολέμου σε νοσοκομείο της Σιέρα Λεόνε, με έναν κατάλογο επενδυτών συμπεριλαμβανομένων των γνωστών Τζορτζ Σόρος και Μπίλ Γκέιτς, βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα στην Αφρική. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Έμπολα:
Βιολογικός ιός
ή απάτη;


Επίλογος
Η συνωμοσία έχει στηθεί έντεχνα για άλλη μια φορά από τους μαιτρ του είδους. Μετά από τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις του AIDS, του Η5Ν1 (γρίπη των πτηνών), του Η1Ν1 (γρίπη των χοίρων), τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των τρελλών αγελάδων, την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, την επίθεση στο Πεντάγωνο, την ιστορία του Μπιν Λάντεν, την επιδημία του άνθρακα, της ευλογιάς, του SARS, της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τελευταία των μουτζαχεντίν αποκεφαλιστών του χαλιφάτου, ένα νέο μακάβριο θρίλερ έχει σκηνοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια στην κεντρική Αφρική.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό το φιάσκο του Έμπολα, που στήθηκε για άλλη μια φορά στις πλάτες των αφρικανών συνανθρώπων μας και θα έχει, όπως φαίνεται, αποδέκτη όλη την ανθρωπότητα.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29775 έγραψε...
~
"Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για έναν ιό εργαστηρίου ή μια ακόμα απάτη, που στήθηκε από τις βιομηχανίες θεάματος του δυτικού κόσμου. Πειράματα με τον Έμπολα έγιναν δοκιμαστικά το 1976 στους φτωχούς αφρικανούς. Οι αφρικανοί αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τα πρώτης γραμμής πειραματόζωα των φαρμακοβιομηχανιών."
Αποδείξεις υπέρ αυτού του σεναρίου; Το κείμενο μόνο φήμες και αυθαίρετες παραδοχές περιλαμβάνει επ' αυτού.

Οι ιοί που έρχονται κάθε χρόνο από νότια Ασία είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού ανθρώπων και οικόσιτων ζώων και αυτό δεν είναι συνομωσία, αλλά κάτι φυσιολογικό. Άλλο αν μας τρομοκρατεί ή αν οι εταιρίες βρίσκουν ευκαιρία να πουλήσουν τα προιόντα τους. Κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβαίνει και με τον ebola.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ebola_virus_disease#Wild_animals
Τελικά μάλλον διαβάζουμε ό,τι θέλουμε..

I.Bielidopoulos
03.10.2014, 04:25:37

Ανώνυμος 29776 έγραψε...
~
Η νόσος των τρελών αγελάδων δεν ήταν καθόλου στημένη, αλλά κάτι πάρα πολύ σοβαρό, που αρχικά οι βρετανοί προσπάθησαν να κουκουλώσουν και κατόπιν αναγκάστηκαν να ξεκληρίσουν την βρετανική παραγωγή κόκκινου κρέατος. Ήταν θεατρική παράσταση το σφάξιμο 4,4 εκατομμυρίων βοειδών;
Η βιομηχανική παραγωγή κρέατος απαιτεί φθηνές ζωτροφές. Έτσι οι κρεατοπαραγωγικές χώρες πιέζουν τις αγροτικές να παράγουν φθηνές ζωοτροφές για να παράγουν αυτές με τη σειρά τους ανταγωνιστικά προιόντα κρέατος, κάτι που μάλλον είναι παράλογο. Δηλαδή να εξάγει η Ελλάδα στην Ολλανδία και στη Δανία φθηνά δημητριακά και να εισάγει από αυτές κονσέρβες ζαμπόν, λάτσιον μιτ, σβαν, λουκανικάκια της κακιάς ώρας και ένα σωρό άλλες μπούρδες τίγκα στα συντηρητικά. Το δε χαζοεπιχείρημα του κρέατος ελευθέρας βοσκής δεν ισχύει διότι, πρώτον το χειμώνα τα ζώα τρέφονται με ζωοτροφές αντί χόρτου στο λιβάδι, δεύτερον επιπρόσθετα τους χορηγούνται αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα για να διατηρούνται υγιή και τρίτον τα προιόντα κρέατος προκειμένου να αποθηκευτούν, μεταφερθούν, διανεμηθούν, εξαχθούν και γενικά για να γίνεται ο χειρισμός τους χωρίς να χαλάνε, απαιτείται χρήση συντηρητικών στο προιόν είτε είναι "βιολογικό", είτε ελευθέρας βοσκής.
Κυριώτερες ζωοτροφές είναι η σόγια και το καλαμπόκι. Η σόγια όμως υπερτερεί ως προς το καλαμπόκι και επειδή οι αγγλάρες ήθελαν να μειώσουν το κόστος για να αυξήσουν τα κέρδη τους, εισήγαγαν στη διατροφή των βοοειδών οστεάλευρα και κρεατάλευρα προερχόμενα από τα παραπροιόντα των σφαγείων και από άρρωστα και τραυματισμένα ζώα. Ήταν θέμα χρόνου να πληρώσουν το ακριβό τίμημα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bovine_spongiform_encephalopathy#Epidemic_in_British_cattle

I.Bielidopoulos
03.10.2014, 05:07:33

Ανώνυμος 29777 έγραψε...
Το άρθρο είναι ένα συνονθύλευμα γνωστών συνομωσιολογικών θεωριών που από χρόνια διακινούνται στο διαδίκτυο, αλλά διανθισμένο και με ψεύδη, για τα οποία και δεν υπάρχουν παραπομπές, όπως:

Πολυδισεκατομμυριούχοι, όπως ο Τέντ Τέρνερ και ο Μπιλ Γκέιτς έχουν ήδη δηλώσει δημόσια, ότι θέλουν ένα σημαντικό ποσό του παγκόσμιου πληθυσμού να μειωθεί, ακόμα και κατά 90% στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και της ανακατανομής των πόρων!

Σχετικά έχω γράψει το άρθρο:
ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html

03.10.2014, 10:48:45

Ανώνυμος 29778 έγραψε...
@29777
Πολλά τέτοια έχει συγκεντρώσει το ellinikahoaxes.gr, όπως το παρακάτω:
http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/24/10cancermythsbusted/

I.Bielidopoulos
03.10.2014, 12:07:07

Ανώνυμος 29779 έγραψε...
κάλο πάτημα για να κοπεί η ανθρωπιστική βοήθεια την Αφρική γιατί έκανες την μίση δουλειά .
Όπως επίσης συνεχιζόμενη απαξίωση της επιστημονικής γνώσης και γνώμης. Χρειάστηκαν χιλιάδες χρονιά για φτιαχτή ένα ερευνητικός τομέας θεραπείας , πρόληψης τον ασθενειών ως τότε το αναθέταμε σε σαμάνους μάγους και στο θεό . Κάννης δεν διεκδικεί αμεροληψία ερευνάς την επιστήμη όσο αποδέχεται την λειτουργιά θεσμοθετημένοι τρόπων σε όλον το κόσμο ...

03.10.2014, 12:22:10

Ανώνυμος 29780 έγραψε...
Απορω πως δεν σκεφτηκε να πει πως η μεσαιωνικη βουβωνικη πανωλη ηταν κατασκευη του παπα για ελεγχο των ψυχων...... Τετοιες βλακειες ειχα να διαβασω απο τον Ιουνιο (Δημοπουλος, Μ. Ιγνατιος, κλπ), σε καλο δρομο ειστε, θα γελασουμε καλα διαβαζοντας freeinquiry και αυτον τον χειμωνα.....
03.10.2014, 21:02:46

Ανώνυμος 29781 έγραψε...
http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5165722/to-aids-ksekinhse-apo-thn-afrikh-to-1920/
04.10.2014, 04:17:41

Ανώνυμος 29784 έγραψε...
Καλα δεν ξερετε τι σας γινεται περιπου ετσι οπως σας τα λεει ειναι, οχι τοσο τραγικα βεβαια, αλλα τα ασφαλιστικα ταμεια σε συνεργασια με τις μαριονετες των αναλφαβητων της εξουσιας και των πεινασμενων καθηγηταδων που στα 60 εφτιαξαν ενα σπιτακι και τρωνε σε καθε μπουφε φαρμακευτικης σαν να ειναι η τελευταια τους μερα, ειναι ικανοι για ολα και οταν λεω ολα μιλαω για ΟΛΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΑΤΩΝ ΤΙΠΟΤΑ
04.10.2014, 11:53:17

Ανώνυμος 29785 έγραψε...
Πάει και το freeinquiry, η βλακεία το κατέκτησε κι αυτό... Κρίμα...
05.10.2014, 02:45:13

Ανώνυμος 29790 έγραψε...
Διαβάζοντας το άρθρο και κατόπιν τα σχόλια, αναρωτιέμαι ...

Ο αρθρογράφος βασίζεται σε έγκυρες πληροφορίες των οποίων τις πηγές αναφέρει, βγάζει τα συμπεράσματά του, τα οποία μπήκε στον κόπο να μοιραστεί με άλλους γράφοντας αυτό το άρθρο.

Από την άλλη πλευρά τα σχόλια. Είναι φανερό ότι ορισμένοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για συνομωσιολογία και απαντούν αναλόγως.

Διάβασα το άρθρο το οποίο περιλαμβάνει γεγονότα και πληροφορίες όπου αναφέρονται οι πηγές για όποιον δεν βαριέται να τις διασταυρώσει.

Προσωπικά, δεν αντιλήφθηκα συνωμοσίες πίσω από το άρθρο. Πιθανότατα βεβαίως, να στερούμαι ευφυΐας ή πονηριάς, πράγμα το οποίο μάλλον δεν διώκεται ποινικά .

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ξαναδιαβάσει το άρθρο χωρίς ευερέθιστα νεύρα. Ίσως να διαπιστώσει ότι διαπίστωσα και εγώ.

Α! Καλό μας χειμώνα.

Γερακίνα.(6+3=9)
05.10.2014, 15:31:48

Ανώνυμος 29791 έγραψε...
~
Τις αποδείξεις ότι ο ebola είναι απάτη δεν βλέπουμε.
Εκτός και αν θεωρείς απόδειξη τα "Περίεργα περιστατικά σε νοσοκομεία της Αφρικής" για παράδειγμα..
Τελικά σημασία έχει η ουσία ή απλά να πιστέψουμε σε κάτι;

I.Bielidopoulos
05.10.2014, 15:56:29

Ανώνυμος 29797 έγραψε...
Γερακινα, οταν οι φημες γινονται πηγες η αρθογραφια ειναι ανοητη.


Συμφωνα δε με τον επιλογο του αρθρου: η τα γεγονοτα που περιγραφει δεν εχουν την ιστορικη σημασια και διασταση που τους αποδιδεται(;;;;), η ειναι αποτελεσμα μιας καλα ενορχηστρωμενης οικονομικης συνομωσιας.
Τον επιλογο τον εγραψε πριν ψεκαστει η μετα.....

06.10.2014, 10:58:27

Ανώνυμος 29802 έγραψε...
Τὸ κρέας πιθήκου κρίθηκε ὑπεύθυνο γιὰ τὸ AIDS. Γιὰ τὸ ἔμπολα ὑποπτεύονται τὶς νυχτερίδες. Ἡ διαφορὰ μὲ παλαιότερα εἶναι ἡ παγκοσμιοποίησις καὶ ὁ ὑπερπληθυσμός. Γιὰ χιλιάδες χρόνια οἱ Ἀθηναῖοι κτηνοτροφοῦσαν, λόγῳ πολιορκίας τῶν Πελοποννησίων ὅμως εἴχαμε τὸν λοιμό. Ῥωμαῖοι στρατιῶτες ποὺ πολέμησαν στὴν Περσία εἶναι ὑπεύθυνοι γιὰ τὴν πανδημία τοῦ 160-180 μ.α.χ.χ.
Οἱ Ἀφρικανοὶ δὲν ζοῦν τὴν ἴδια ζωή ἐδῶ καὶ χιλιάδες χρόνια, τοὺς τὸν ἄλλαξε ἡ ἐπαφὴ μὲ τοὺς Εὐρωπαίους.
Παλαιότερα ἕνας ἰὸς θὰ κατέστρεφε στὴν Ἀφρικὴ ἕναν-δύο οἰκισμοὺς ὁλοσχερῶς κὰὶ θὰ ἐξαφανιζόταν.
Ἡ Ἰουστινιάνειος Πανδημία ἐὰν εἶχε ἔρθει ἀπὸ τὴν ὑποσαχάρια Ἀφρικὴ θὰ τὴν εἶχαν φέρει μᾶλλον ἔμποροι, ἡ δεύτερη ὁμάδα μεταφορᾶς πανδημιῶν.
08.10.2014, 22:01:25

Ανώνυμος 29803 έγραψε...
Μην ξεχναμε και την συφιλη, το «δωρο» της Αμερικης για την ανακαλυψη της απο τους ευρωπαιους.
09.10.2014, 00:26:11

Ανώνυμος 29938 έγραψε...
Aφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
24.10.2014, 12:04:27

Ανώνυμος 40371 έγραψε...

http://www.imdb.com/title/tt1598778/

16.12.2016, 14:22:06

Ανώνυμος 40449 έγραψε...

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500122478

27.12.2016, 18:05:08


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...