Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ
ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
ΣΤΗΝ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Αφιέρωμα
της ”Ελεύθερης Έρευνας“


Έγραψε στις 10.10.2014 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

 
«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους ανθρώπους,
τους χωρίς ιδιαίτερη ανάπτυξη...

»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες και τα νεαρά παιδιά),
που διακρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Αφροδίτη,
που δεν προέκυψε από την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος... πώς στερείται παραφοράς...

Έτσι, όσοι εμπνέονται από το αρσενικό φύλο,

ερωτεύονται το φύλο, το οποίο εκ φύσεως
έχει μεγαλύτερη ρώμη και περισσότερη ευφυία».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c

Ο όρος «παιδεραστία» στα αρχαία ελληνικά κείμενα νοείται ως η διαστροφή του γενετήσιου ένστικτου του σφοδρού ερωτικού πάθους άνδρα προς τα αγόρια, προς ικανοποίηση του οποίου επιζητείται η σαρκική απόλαυση. ΓιΆ αυτό το λόγο η λέξη «παιδεραστής» λεγόταν από τους αρχαίους κυρίως με κακή σημασία (Πλάτωνα: «Συμπόσιο», 192b, Αριστοφάνη: «Αχαρνής», 265 κ.λπ.).

Δεν επρόκειτο για κάποια ομοφυλοφιλική προτίμηση ορισμένων ατόμων ‒που ασφαλώς θα ήταν κατανοητό και αναφαίρετο δικαίωμά τους‒, αλλά για έναν ευρύ, απόλυτα αποδεκτό κοινωνικό θεσμό, που αν τον κατανοήσουμε, θα προκύψει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τη ζωή κατά την αρχαιότητα, από την εξιδανικευμένη, που κατά κόρον παρουσιάζεται.

Οι γυναίκες ήταν περιορισμένες όλη μέρα στους γυναικωνίτες ‒υπήρχε και γυναικονόμος, που επόπτευε τα ήθη και την κοσμιότητά τους‒, ενώ οι άνδρες τριγυρνούσαν κυρίως στις φιλοσοφικές σχολές και στα γυμναστήρια, προκειμένου να βρουν κάποιο αγόρι, για να ασελγήσουν ερωτικά σε βάρος του.
 
Τρία ζευγάρια ανδρών με πέη σε στύση ερωτοτροπούν με νεαρούς (αριστερά), ενώ ένας άλλος άνδρας επίσης σε διέγερση (δεξιά) πλησιάζει έναν άλλον νεαρό, ο οποίος φαίνεται να τον απορρίπτει απομακρυνόμενος. (Αττικό μελανόμορφο αγγείο, 6ος αι. π.Χ., Χαϊδελβέργη).

Η αντίληψη της εποχής ήταν, πως οι νέοι έπρεπε να γυμνάζονται στο ύπαιθρο και οι γυναίκες ν' αποφεύγουν τον ήλιο (οι γυναίκες στις Εκκλησιάζουσες  του Αριστοφάνη, που ήθελαν να μεταμφιεσθούν σε άντρες και να ξεγελάσουν τη  βουλή, έπρεπε να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να μαυρίσουν, 62-4), επέφερε την καθιέρωση της συνήθειας να απεικονίζονται στα αρχαϊκά μελανόμορφα αγγεία οι άντρες και οι νέοι μαύροι, ενώ οι γυναίκες λευκές. 

Στο παραπάνω αγγείο, ο καλλιτέχνης ζωγράφισε άλλους άνδρες μαύρους κι άλλους λευκούς. Πιθανότατα με το μαύρο να ήθελε να απεικονίσει τους ενεργητικούς και με το λευκό τους παθητικούς.     
Η παιδεραστία υπό τη μορφή της σαρκικής μείξης συνηθιζόταν στους ανατολικούς λαούς, βαβυλώνιους, ασσύριους, πέρσες κ.λπ., ενώ έχει επιβιώσει στις ίδιες περιοχές έως και σήμερα σε ισλαμικούς και άλλους λαούς. Στον ελλαδικό χώρο ήταν καθιερωμένη στην Κρήτη από των μινωικών ήδη χρόνων, όπου και διασώθηκε και μετά τη δωρική εισβολή, όπως μαρτυρούν διάφορες πηγές (Στράβωνα «Γεωγραφικά» Ι΄, περί Εφόρου, Κικέρωνα «Περί πολιτείας» κ.ά.). Από εκεί πιθανότατα διαδόθηκε και αναγνωρίστηκε ως θεσμός από τους δωριείες, στη συνέχεια δε κατέστη πανελλήνια.

Στις δωρικές κυρίως πολιτείες θεωρούταν ντροπή για έναν νέο καλής καταγωγής να μην έχει τύχει της ιδιαίτερης προσοχής άνδρα εραστή. Στην Κρήτη ο παιδεραστής καλούταν «φιλήτωρ», στις άλλες πολιτείες «εισπνήλας» ή «είσπνηλος», το δε ερώμενο αγόρι «κλεινός» και «αΐτας».
    

   

Νέος ετοιμάζεται
να καθήσει
στο ερεθισμένο πέος
άλλου νέου
για πρωκτική
σεξουαλική επαφή.
(Κρατήρας,
420-410 π.Χ., Λονδίνο).
  

   
Μέχρι κάποια εποχή, η ομοφυλοφιλία ήταν συγκαλυμμένη, όχι φανερή. Η μετάβαση από τη συγκαλυμμένη στο φανερή ομοφυλοφιλία ήρθε με τον Αλκμάνα, τη Σαπφώ, τον Αλκαίο και τον Σόλωνα κι αμέσως έγινε σημαντικό θέμα για τις εικαστικές τέχνες.

Οι έλληνες από τη μέση αρχαϊκή περίοδο και μετά, θεωρούσαν τον σεξουαλικό πόθο των ενήλικων ανδρών για ανήλικα αγόρια φυσικό και ομαλό, καθώς η εκπλήρωσή του με την ομοφυλόφιλη σεξουαλική επαφή δεν θεωρούταν εκτεθειμένη σε ηθικές, θρησκευτικές ή νομικές αντιρρήσεις. Απέδιδαν βιώματα ομοφυλόφιλου πόθου και σεξουαλικής επαφής σε θεούς και ήρωες και θεωρούσαν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις υλικό κατάλληλο για την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Από τα ίδια τα
αρχαία κείμενα
προκύπτει, ότι
οι λέξεις «ε-
ραστής» και
«ερώμενος»
είχαν την ί-
δια ακριβώς
έννοια με σή-
μερα, σήμαι-
ναν δηλαδή,
καθαρά τη
σαρκική επα-
φή.


Έχουν δια-
σωθεί πολλά
κείμενα με τό-
σο ρεαλιστικές
περιγραφές ο-

 
Η βασική έννοια της λέξης «εραστής» κατά την αρχαιότητα
ήταν ο «αγαπητικός»,όπως εξ άλλου
και σήμερα. 

«Παιδεραστής» ήταν ο «αγαπητικός των παιδιών»
(με την κακή σημασία).

(«Λεξικόν της ελληνικής γλώσσης» Liddel & Scott).
  
μοφυλοφιλικής
παι
δεραστίας, καθώς και πα
ραστάσεις σε
αρχαία αγγεία κ.ά.,
που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, θυμίζουν αναγνώσματα ή εικόνες σκληρού αρρωστημένου πορνό.

Υπήρχε βέβαια και η μεταφορική χρήση των λέξεων, αλλά αυτή ήταν η δεύτερη. Η κυρίως χρήση της λέξης «εραστής» σήμαινε τον «αγαπητικό», ενώ «ερώμενος» ήταν αυτός, που δεχόταν τη σαρκική επαφή από τον εραστή του.

Ζήλιες του Αλκιβιάδη προς τον εραστή του, τον Σωκράτη,
για χάρη του Αγάθωνα. (Πλάτωνα: «Συμπόσιο», 213a-d).

Το Αφιέρωμά μας βασίστηκε σε πρωτογενείς πηγές, σε κείμενα αρχαίων ελλήνων κι όχι σε κρίσεις μεταγενέστερων συγγραφέων (χριστιανών κ.ά.). Εστιάζεται κυρίως στο φαινόμενο της παιδεραστίας στην Αθήνα, αλλά και αλλού, όπου ο πέμπτος κυρίως π.Χ. αιώνας χαρακτηρίζεται από μια πλατειά ανάπτυξη της παιδοφιλίας. Είναι η εποχή, που ο «ελληνικός έρωτας» (greek love, όπως λέγεται παγκοσμίως), είναι κατά πολύ επικρατέστερος σε σύγκριση με τον έρωτα ενός άνδρα για μια γυναίκα.Το Αφιέρωμα
αποτελείται από τα παρακάτω άρθρα
:


        (Ο ευρύς κοινωνικός θεσμός της παιδεραστίας την κλασική εποχή)

        (Σωκράτης, Αριστείδης, Θεμιστοκλής, Παυσανίας, Δημοσθένης κ.λπ.)


        (Σε απόμερα μέρη, σε σπίτια, σε συμπόσια.
        Τελετουργικοί σοδομισμοί, νεαροί ιεροί ευνούχοι κ.λπ.)

        (Το κατά Πλάτωνα εγκώμιο της παιδεραστίας‒ομοφυλοφιλίας
        και η μεταφυσική τους «τεκμηρίωση» στον «Φαίδρο»)

        (Τα άξια τέκνα και... τεκνά της Σπάρτης.
        Μια χιουμοριστική ματιά εκεί, όπου η ομοφυλοφιλία ήταν υποχρεωτική!)

        (Ο Σωκράτης ως παιδεραστής και ομοφυλόφιλος)

        (Να γίνει η Αμφίπολη παγκόσμιος προορισμός για τον γκέι τουρισμό)

        (Η εξάπλωση της παιδεραστίας και ομοφυλοφιλίας
        στον αρχαίο ελληνικό κόσμο)

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 30361 έγραψε...
«....πρὸς δὲ τὴν ὀλιγοσιτίαν ὡς ὠφέλιμον πολλὰ πεφιλοσόφηκεν ὁ νομοθέτης, καὶ πρὸς τὴν διάζευξιν τῶν γυναικῶν, ἵνα μὴ πολυτεκνῶσι, τὴν πρὸς τοὺς ἄῤῥενας ποιήσας ὁμιλίαν.....»

Αριστοτέλους Πολιτικά 1272a
07.12.2014, 22:09:27

Ανώνυμος 34741 έγραψε...
Ολα αυτα ειναι αηδιες των ευρωπαιων!! Κ τα δυο απο 'κει προερχονται!! Μην ακουω/βλεπω μαλακιες τωρα γιατι θα ξερασω!! Προσπαθου με καθε τροπο να λεροσουν το καθαρο ελληνικο πνευμα!!! Οι παλιομασονες κ οι βρωμοσιωνιστες!!! Βρε αντε στον αγυριστο!!! ... Κ οπως ξερουμε οοολοι μας πολυ καλα, απο την αρχαια Ελλαδα, οι πρωτοι κατοικοι της Κρητης δεν ηταν ελληνικης καταγογης, παρα μονο μαζευματα απο διαφορες ευρωπα'ι'κες χωρες!!!

13.06.2015, 01:57:02

Ανώνυμος 35156 έγραψε...
Ανώνυμος 34741 Τα γνωστά επιχειρήματα νεορωμιού που σκίζει απο ορθρογραφία. Μασώνοι παντού θέλουν το κακό της Ελλάδας. Αν δεν υπήρχανε οι Μασώνοι, νομίζεις θα υπήρχε Ελλάδα; Ίσα ίσα που αυτοί κρύβουν την αλήθεια και βγάζουν προς τα έξω όχι μόνο τον δήθεν υπέρλαμπρο αρχαιοελληνικό πολιτισμό, θάβοντας αρχαιότερους πολιτισμούς της ανατολής, τους οποίους είχανε αντιγράψει οι αρχαίοι Έλληνες, παράδειγμα η αρχιτεκτονική ναών και κτιρίων, η γλώσσα, η αστρονομία, η ιατρική, η θρησκεία και τα θρησκευτικά μυστήρια, αλλά και ένα άλλο τεράστιο παραμύθι πως δήθεν ο νεοέλληνας κατάγετε απο τον αρχαίο.
02.08.2015, 18:04:50

Ανώνυμος 36007 έγραψε...
@Ανώνυμος 30361

Ρε παιδιά τι τα γράφετε στα αρχαία?

Βάλε νέα ελληνικά να βγάλουμε άκρη.
05.12.2015, 14:22:55

Ανώνυμος 36091 έγραψε...
Ο έρως ήταν ο πρώτος των θεών. Εκ του έρωτος η ζωή ο θεός έρως είναι και γεννα ζωή. Ο Έλληνες διακατεχόταν από ερωτα καθότι έχουν ψυχή. Οι άλλοι έχουν σεξουαλικές ανάγκες όπως στα ζώα. Οι Έλληνες δεν ήταν παιδεραστές όπως τα ερμηνεύουν σήμερα για να δικαιολογήσουν αυτό που αυτοί είναι, οι ευρωπαίοι και οι εβραίοι μισέλληνες. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ούτε δουλείαν, δουλείαν είχαν στα δεσποτικά καθεστώτα στην ανατολή και την ευρώπη. Οι Έλληνες είχαν ανθρωποκεντρισμό και δημοκρατία, επιστήμες, φιλοσοφία, τέχνες και γράμματα. Αυτοί έστησαν το θεμέλιο πάνω στο οποιο χτίσατε τις παράγκες σας και χωρίς αυτό το θεμέλιο δεν θα είχατε ούτε τις παράγκες που κτίσατε και θα ήσασταν όπως οι πρόγονοι σας... δηλαδή
πίθηκοι

Δάκες και οι φρύγες ήταν θρακικά φυλα και επομένως πελασγικό, οι λατίνοι ήταν επίσης πελασγικό φύλο και απόγονοι των τρώων Ελλήνων. Το ιλλυρικό φύλο ήταν επίσης πελασγικό.

Και οι βλάχοι και οι αρβανίτες έχουν επομένως ελληνικές πελασγικές ρίζες. Που είναι το πρόβλημα σας λοιπόν ?

10.12.2015, 15:14:08

Ανώνυμος 36921 έγραψε...
Ανώνυμος 35156,στοιχεία έχεις να αποδέιξεις τα όσα λες;Είναι δυνατόν να αντιγράψαμε την αρχιτεκτονική από ανατολικούς πολιτισμούς;Στοιχεία,πηγές για να με διαψεύσεις!Αναρχικοί κατακάθια.
28.01.2016, 16:04:55

Ανώνυμος 37968 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
28.03.2016, 21:26:05

Ανώνυμος 38124 έγραψε...
προς- 36091. και εσυ εστιν πυθηκανθρωπς *τζουδη*
06.04.2016, 21:41:55

Ανώνυμος 38394 έγραψε...
Ανώνυμος 36091 Την πέταξες πάλι. Απο που κι ως που οι Δάκες και οι Φρύγες ήτανε Έλληνες; Ουτε οι Θράκες ήτανε Έλληνες, άσχετα αν εξελληνίστικαν στην πορεία. Όσο για τους Πελασγούς ήτανε οι γηγενείς του Ελλαδικού χώρου που κατακτήθηκαν απο τους ΄Ελληνες κατακτητές εξ ανατολών και εξαφανίστηκαν με κάτι λίγους που μείνανε να αφομειωθούν. Σαν να λες πως οι Ινδιάνοι είναι οι πρόγονοι των σημερινών λευκών κιαι εγχρώμων Αμερικάνων, τόσο γελοίο να κάνεις τους Πελασγους, Έλληνες. Όσο για τα θεμέλια της ανθρωπότητας τα έστησαν οι πρό Ελλήνων πολιτισμοί, τους οποίους αντέγραψαν οι Έλληνες, όπως Σουμέριοι, Αιγύπτιοι, Βαβυλώνιοι, Πέρσες, εκτός κι αν θεωρείς όλους αυτους τους προγενέστερους πολιτισμούς Ελληνικούς επίσης ή αν νομίζεις πως οι Έλληνες υπήρχανε πριν απο αυτούς αλλα οι "κακοί εβραιοιμασώνοι" κρύψανε όλα τα ευρηματα που το αποδεικνύουν, ικανό σε έχω να το πιστεύεις.
27.04.2016, 00:43:08

Ανώνυμος 38551 έγραψε...
Το αναφέρει και ο Ηρόδοτος πως οι Πέρσες έμαθαν απο τους Έλληνες πως να πηγαίνουν με αγοράκια, Ηροδότου, Κλειώ, 135 [Ξεινικά δε νόμαια Πέρσαι προσίενται ανδρών μάλιστα. Και ευπαθείας τε παντοδαπάς πυνθανόμενοι επιτηδεύουσι και δη και απ' Ελλήνων μαθόντες παισί μίσγονται.]. ¶λλωστε ήτανε απο τα λίγα που δώσανε οι Έλληνες στην ανατολή σε σχέση με τα πάρα πολλά που πήρανε απο την ανατολή. Αφαίρεσε Ελλάδα και δεν θα υπάρξει Ευρώπη. Τώρα αφαίρεσε Σουμέριους, Αιγύπτιους, Πέρσες, βαβυλώνιους και δεν θα υπάρξει Ελλάδα.
14.05.2016, 20:46:33

Ανώνυμος 38552 έγραψε...
Ανώνυμος 36921 Ψάξε για τον Ασσυριακό ναό στο όνομα του Θεού Χαλντι (god Haldi) και δες τον ναό που φυσικά ήτανε κατα πολύ αρχαιότερος των κλασσικών αρχαιο-ελληνικών ναών με τα αετώματα. Όλα απο εκεί ήλθανε σιγά σιγά στον Ελλαδικό χώρο και σήμερα είναι γνωστά ως "ancient greek" παγκοσμίως, για αυτό δικαίως πολλοί ιστορικοί και αρχαιολόγοι λένε πως η ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί.
14.05.2016, 20:54:20

Ανώνυμος 39499 έγραψε...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ
ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΡΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
05.08.2016, 19:16:15

Ανώνυμος 39639 έγραψε...
ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΟΥΝ Τ' ΑΛΛΟΤΡΙΑ.....
04.09.2016, 13:44:50

Ανώνυμος 39640 έγραψε...
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΡ@@@@@ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥ@@@@@@ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΖΩΑ....ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ .....ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ....ΤΙ ΜΗΜΥΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΔΩ.
04.09.2016, 13:46:25

Ανώνυμος 39660 έγραψε...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΜΕΙΣ οι σκοπιανοι ματσεντον σλαβεϋκ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ
ΤΟ οστρογοτθικο ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ αιμοβορος σαρκοφαγια ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΝΑΙΔΗΣ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΕΟΔΟΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΩΔΗΣ ΚΥΝΟΠΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΣΛΑΒΕΫΚ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΣΛΑΒΕΫΚ
ΜΠΙΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ


07.09.2016, 08:48:50

Ανώνυμος 40734 έγραψε...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ
ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΡΑ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ
27.01.2017, 04:37:19

Ανώνυμος 41712 έγραψε...
Ανώνυμος 39660 έγραψε...
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ
ΕΜΕΙΣ οι σκοπιανοι ματσεντον σλαβεϋκ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ;
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΤΣΑ
ΤΟ οστρογοτθικο ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ αιμοβορος σαρκοφαγια ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΝΑΙΔΗΣ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΕΟΔΟΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΖΩΩΔΗΣ ΚΥΝΟΠΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΣΛΑΒΕΫΚ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΣΛΑΒΕΫΚ
ΜΠΙΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ


07.09.2016, 08:48:50
20.03.2017, 13:03:14

Ανώνυμος 42240 έγραψε...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΝΤΡΑ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΟ ΜΕ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΟ ΚΟΡΜΙ, ΑΝΑΒΩ. ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΝΥΣΗΧΙΑ. ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΕΛΛΗΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
13.04.2017, 00:25:31

Ανώνυμος 42305 έγραψε...
παπαδοπουλε η τραπεζουντα το ονομα το πηρε γιατι πηδιοσασταν πανω στα τραπεζια , αυτο θες ναπεις ? και στην αρχαιοτητα ολοι οι σκυθες και λοιποι βαρβαροι αυτο εκαναν στην ελλαδα , το dna τους ετσι , και τα πιατα και τα αγγεια με εικονες παραγγελιες των ανωμαλων βαρβαρων ηταν .
17.04.2017, 18:30:47

Ανώνυμος 42397 έγραψε...
Ανώνυμος 42305 ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΣΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΥΣ ΝΑ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΣΚΥΘΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΙΠΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΣΕ ΑΓΓΕΙΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΠΑΨΕ ΝΑ ΕΓΩΙΣΤΟΦΕΡΝΕΙΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
23.04.2017, 08:43:06

Ανώνυμος 42594 έγραψε...
γιαννη παπαδοπουλε στα πιαταδεν πηδιουνται ποντιοι . εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεσυ ποντιος δεν εισαι γιαυτο μιλας εκφυλα .Πουστο καυκασιος και δη γεωργιανος η'' αρμενης ΕΙΣΑΙ. [γιαυτο βριζεις τους ελληνες γιατι ζωγραφιζαν τις ανωμαλιες των ασιατων, οπως λεμε μετ''αποδειξεων ''] .Γιαννη σταματα να πηδιεσαι θα παθεις υπερκοπωση . Μην βαρβαριζεις ταραζεις ορχεις.
07.05.2017, 14:23:29

Ανώνυμος 43300 έγραψε...

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500150029

19.06.2017, 12:44:50

Ανώνυμος 43849 έγραψε...
Συκοφαντία σε όλο το μεγαλείο της ...

Συγνώμη λέτε οι άντρες με μαύρο χρήμα και οι γυναίκες με λευκό . Μετα λέτε στην εικόνα ότι στο αγγείο μάλλον κάνανε τον άντρα λευκό για να φαίνεται για παθητικός

Το ότι η μαύρη φιγούρα έχει γενιά και κοντά μαλλιά ενώ η λευκή μακριά μαλλιά και χτενισμένα πίσω επι τα αυτιά της και φυσικά χωρις γενιά δεν σας κάνει ότι ηταν γυναίκα. :Ρ

Το ότι δεν φαίνεται λευκό πουλί , αλλά μονο ότι ο μαύρος έχει; η στάση της αγκαλιάς που η γυναίκα τον κρατάει στο κεφάλι κρι αυτός απο την μέση; όπως ακόμα και σήμερα είναι το σύνηθες; που είδατε αντρική την λευκή φιγούρα

Αλλά ότι θέλει βλέπει ο καθένας . Αν οι μαύροι δεξιά ηταν αυτό που λέτε γιατί η φωτογραφία δεν τραβήχτηκε με αυτούς στο κέντρο ; τι είναι δίπλα ; ποια φιγούρα ; αν κρύβω απο το πως εκλαμβάνεται την έννοια της λευκής μάλλον και η επιλογή θέσης φωτογράφησης δεν θα είναι τυχαία
07.09.2017, 19:06:25

Ανώνυμος 43859 έγραψε...
Ανώνυμος 43849 "Αλλά ότι θέλει βλέπει ο καθένας"


Αυτο πέστο στον εαυτό σου.


Στην πρώτη εικόνα που έχει έναν άντρα με ένα αγοράκι δεν το είδες ας πούμε έτσι;
Στην δευτερη εικόνα που σχολίασες, δεν έχουν μεγάλα στήθη οι λευκές φιγούρες άρα δεν είναι γναίκες αλλά άντρες και είναι χωρίς γέννια γιατί είναι νεαροί, οι αρχαιοι έλληνες είχανε προτίμιση στα αγοράκια.


Το ίδιο ισχύει και για την τρίτη εικόνα.

Υ.Γ. Μην λυπάσε όμως που οι αρχαίοι Έλληνες ήτανε παιδόφιλοι και ομοφυλόφιλοι, εσύ δεν έχεις καμία σχέση φυλετικά μαζί τους οπότε δεν θα έχεις να ντρεπεσε για τίποτα όσον αφορά τις ερωτικές διαστροφές των αρχαίων.
09.09.2017, 00:29:01

Ανώνυμος 43860 έγραψε...

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ:

https://www.youtube.com/watch?v=Ym_cxND3lvE


Η παιδεραστεία στην αρχαία Ελλάδα:

https://www.youtube.com/watch?v=4ZInIhJInS8
09.09.2017, 00:39:46


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...