Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΙΓΚΡΑΣ


Ρωμιοί:
Από τον... Γιαγκούλα
στο κλείσιμο της ΕΡΤ


Έγραψε στις 14.06.2013 ο/η: Λούπου Μαρία

Επιστροφή

Τελευταία, έχω ανακαλύψει ένα χόμπυ, αυτό τής καλλιέργειας πιπεριάς. Το ξεκίνησα από πέρυσι και πραγματικά δηλώνω, πως μου αρέσει πολύ. Φύτεψα λοιπόν, διάφορα είδη: Πράσινες, κόκκινες, Φλωρίνης, καυτερές, μεγάλες, μικρές. Γέμιζα χαρά, όταν τις έβλεπα να μεγαλώνουν και να γίνονται κανονικές πιπεριές σαν κι αυτές, που αγοράζουμε στη λαϊκή.

Κάποια στιγμή, μια από τις πιπεριές μου έπιασε μελίγκρα. Την έβλεπα να μαραίνεται και να σαπίζει. Έβλεπα τα μικρά τρυφερά άνθη της να γεμίζουν από αυτά τα κεχριμπαρένια μικροσκοπικά έντομα. Για την αντιμετώπιση τής μελίγκρας δέν ήξερα τίποτα.

Μπήκα λοιπόν στο διαδίκτυο και το έψαξα. Την μελίγκρα την κουβαλούν τα μυρμήγκια πάνω στα φυτά. Μυρμήγκια και μελίγκρες είναι «συντρόφια» και αλληλοϋποστηρίζονται. Τα μυρμήγκια κάνουν τον «ταξιτζή» και οι μελίγκρες τα ανταμείβουν με τις εκκρίσεις τους, μια σπάνια λιχουδιά γι' αυτά.

Έπρεπε να πάρω λοιπόν, τα μέτρα μου. Αναγκάστηκα με ένα κλαδευτήρι να κόψω όλα τα σάπια φύλλα και στη συνέχεια να την ψεκάσω με ένα οικολογικό μείγμα, που και πάλι βρήκα στο διαδίκτυο και αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. Σπάραξε η καρδιά μου, καθώς με το κλαδευτήρι στο χέρι απογύμνωνα την πιπεριά μου. Σιγά-σιγά όμως, το φυτό άρχισε να παίρνει πάνω του. Άρχισε να πετάει νέα υγιή φύλλα και να πρασινίζει ξανά.

Θα μου πει κανείς, τί δουλειά έχουν όλα αυτά με τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις, που τρέχουν σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο, με αποκορύφωμα το κλείσιμο τής ΕΡΤ;

ΕΡΤ:
Στην υπηρεσία τής Ρωμιοσύνης

Υποστηρίζεται, ότι η ΕΡΤ έχει μεγάλη ιστορία κι ένα τεράστιο αρχείο, ενώ από τους διαδρόμους της έχουν περάσει μεγάλοι δημιουργοί και άνθρωποι τού πνεύματος και τού πολιτισμού.

Κατ' αρχή, τα θέματα τού αρχείου της έχουν πωληθεί προ πολλού στα μεγάλα κανάλια κάτω από το τραπέζι από διευθυντές και προϊσταμένους, οι οποίοι, ενώ πληρώνονταν από την ΕΡΤ, για να διασφαλίζουν -υποτίθεται- τα συμφέροντά της, έπαιρναν το υλικό της και το έδιναν στα ιδιωτικά κανάλια εξασφαλίζοντας επιπρόσθετο μισθό.

Δέν προήγαγε τον πολιτισμό
Όσο για τον πολιτισμό, αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο παραμύθι. Κάθε Κυριακή, κάθε μεγάλη βδομάδα και άλλες θρησκευτικές γιορτές πρόβαλλε πάντοτε τη λειτουργία. Στις εθνικές γιορτές πρόβαλλε τις παρελάσεις. Συνηθισμένα ήταν τα ντοκυμαντέρ για μοναστήρια, για  κρυφά σχολειά, για τη συνέχεια τού ελληνοχριστιανικού πολιτισμού  κ.λπ. φληναφήματα τής Ρωμιοσύνης. Αυτός ήταν ο
«πολιτισμός», που διαχρονικά και κατά κόρον πρόβαλλε.

Όσο για τους υποτιθέμενους ανθρώπους τού πνεύματος, τόσα χρόνια από τα κανάλια της έχουν προβληθεί ένα σωρό άνθρωποι, μόνον τού ρωμιοσυνιστικού κατεστημένου, όμως. Δεκανίκια τού σάπιου και διεφθαρμένου Συστήματος, οι οποίοι έτυχαν έτσι κι επί πλέον αναγνώρισης και με το αζημίωτο, βέβαια.

Έχετε δει πολλά ντοκυμαντέρ για τον Διονύσιο Σολωμό για παράδειγμα, έναν άτεχνο λογοκλόπο, που ανακηρύχθηκε εθνικός ποιητής, για τον Θ. Κολοκοτρώνη - Μπιθεκούρα, έναν ληστή, που αναδείχθηκε εθνικός ήρωας κ.λπ. κ.λπ. (Διαβάστε στην
«Ελεύθερη Έρευνα»: Από την Τριπολιτσά στην... Τρόικα και Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...).

Έχετε δει ποτέ κανένα ντοκυμαντέρ όμως, που να δείχνει π.χ. την τουρκοανατολίτικη καταγωγή των μικρασιατών, τους λόγους και τον τρόπο, με τον οποίο εντάχθηκαν οι αρβανίτες στο εθνικό φαντασιακό, οι βλάχοι και λοιποί, τα παραμύθια τού ’21, που διδάσκονται στα σχολεία και στα οποία στήθηκε το κράτος μας;

Δέν προήγαγε τον πολιτισμό λοιπόν η ΕΡΤ, όπως διατείνονται αυτές τις μέρες διάφοροι ρωμιο-προοδευτικοί, αλλά την υποκουλτούρα, τις ανοησίες, τα ψεύδη και τους πνευματικούς φελλούς - ταγούς τής Ρωμιοσύνης.


Διαχρονικό φερέφωνο
τής εκάστοτε εξουσίας

Η ΕΡΤ επί πλέον, ήταν ο μηχανισμός προπαγάνδας τής εκάστοτε εξουσίας, το κέντρο εργασιακής και μισθολογικής τακτοποίησης ημετέρων, μια καταβόθρα κατασπατάλησης τού δημόσιου χρήματος, τής μίζας και τού γρήγορου πλουτισμού για πολλούς.
 
Ο θάνατος τής ΕΡΤ
Έπρεπε λοιπόν, να πεθάνει η ΕΡΤ και μαζί στο θάνατο να πάρει όλους τους αλήτες χαραμοφάηδες συνδικαλιστές, τα λαμόγια, που πληρώνονταν, ενώ δεν είχαν πατήσει το πόδι τους εκεί, τους μιζαδόρους και τα πολιτικά τσανάκια.

Ουτοπική η εξυγίανση
Ποιος όμως θα εξυγιάνει την ΕΡΤ; Η κυβέρνηση τού Αντώνη Σαμαρά και των πολιτικών απολειφαδιών Βενιζέλου και Κουβέλη; Αυτοί, που μέχρι πριν λίγους μήνες την γέμιζαν με άχρηστο προσωπικό με κομματική προέλευση, όπως η «δημοσιογράφος», κόρη τού πρώην υπουργού Σαλαγκούδη, που, όπως καταγγέλθηκε, ήταν η πρώτη και η μόνη, που πληρώθηκε και αποζημιώθηκε λίγα λεπτά πριν κλείσει ο σταθμός;

Ποιος θα την εξυγιάνει; Ο κ. Κεδίκογλου, που πριν λίγους μήνες διόριζε γραμματείς από το χωριό του δίπλα στα λαμόγια συμβούλους με τους εξωφρενικούς μισθούς και το μηδενικό έργο;

Ή μήπως ο Χατζησωκράτης τής ΔΗΜΑΡ, μέλος τής συγκυβέρνησης, που πριν λίγους μήνες έστελνε ειδικό e-mail στα «συντρόφια» του ενθαρρύνοντάς τα να βολευτούν σε δημόσια νοσοκομεία;

Mήπως το ΠΑΣΟΚ, που φέρει την κύρια ευθύνη, λόγω των χρόνων παραμονής του στην εξουσία;

Ή μήπως το νέο αίμα σαν τον κ. Βρούτση, για παράδειγμα, υπουργό Εργασίας, που απέλυσε τον πρόεδρο τού ΟΑΕΔ, επειδή αρνήθηκε να «βολέψει» δυο περιφερειακούς διευθυντές, που ήταν συνδικαλιστές τής ΔΑΚΕ;
 
Μήπως το ΚΚΕ, που συμπεριφέρεται σαν τον πιο στυγνό εργοδότη στους εργαζόμενους στον 902 και την «Τυποεκδοτική», ενώ παράλληλα βουτάει θαλασσοδάνεια, για να συντηρεί το κομματικό του μαγαζί; Θαλασσοδάνεια πήραν όλοι τους. Μεγάλα ποσά, που τα κατασπατάλησαν ειδικά τα δυο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Mήπως θα πρέπει να βασιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που όταν συσκέπτονται 10 στελέχη του προκύπτουν 20 διαφορετικές αποφάσεις; (Το «κοκοράκι» στο μαλλί τού αρχηγού τους, ενίοτε εκφράζει διαφορετική άποψη από τον ίδιο).

Ή μήπως η Χρυσή Αυγή, με τους φουσκωτούς από τα αναβολικά οπαδούς και στελέχη, που πλέουν πλησίστιοι σε φαντασιακά εθνικοθρηκευτικά πελάγη κι εκτονώνονται ρίχνοντας καμμιά κλωτσιά σε μελαμψούς λαθρομετανάστες;

Όλα σάπια
Τι συμπεράσματα λοιπόν, μπορεί να βγάλει κάποιος από όλα αυτά;

1. Από τη σύσταση τού νεοελληνικού προτεκτοράτου -και όχι κράτους- υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών: Οι «ημέτεροι», που βολεύονται στο δημόσιο χωρίς να κοπιάζουν ιδιαίτερα και οι «άτυχοι», που αναγκάζονται να παλεύουν με τον προσωπικό  τους κάματο, για την επιβίωσή τους ελπίζοντας, πως κάποια στιγμή θα βολευτούν και θα αράξουν.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, που δέν θα ήθελαν ποτέ να εργαστούν στο δημόσιο, γιατί πιστεύουν στην αξιοκρατία, αλλά πρόκειται για μια αμελητέα από πλευράς ποσοστού ομάδα, που ούτε καν στατιστικά δέν μπορεί να αξιολογηθεί.

2. Ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης όλο το πολιτικό σύστημα αυτής τής χώρας είναι σαθρό και υπαίτιο για τη σήψη, τη διαφθορά και την παρακμή της.

Αναμφίβολα όμως, δημιουργός και αρωγός αυτού τού σάπιου συστήματος τής πολιτικής και των πολιτικών είναι ο ίδιος ο λαός, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν το μυρμήγκι - «ταξιτζή» τής πολιτικής «μελίγκρας» πάνω στη χώρα. Είναι σίγουρο, πως αυτός ο απαίδευτος λαός «μυρμήγκι», που έχει εθιστεί στην κοπρανοφαγία τής ελεεινής «πολιτικής μελίγκρας», δέν μπορεί να απαγκιστρωθεί από το να λειτουργεί ως ο κατ’ εξοχήν αχθοφόρος τής πολιτικής σαπίλας, επειδή, πολύ απλά, είναι απαίδευτος. Και όχι μόνο είναι απαίδευτος, αλλά δέν επιδεικνύει και καμμία ζέση να καταστεί πεπαιδευμένος και υπεύθυνος για το μέλλον του.


Οι πιθανοί λόγοι
τού κλεισίματος τής ΕΡΤ

Οι λόγοι βέβαια, που η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο τής ΕΡΤ δέν έχoυν καμία απολύτως σχέση με την μελλοντική εξυγίανσή της. Έγινε για λόγους προσωπικούς, πολιτικούς, κομματικούς, λόγους έπαρσης, εγωπάθειας και «μεγαλοναπολεόντιων» συνδρόμων.

Ο εκ Καλαμών ορμώμενος πρωθυπουργός είτε:

α. Θέλει να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, που ακόμα μέχρι και σήμερα ΠΑΣΟΚοκρατείται και να τον αντικαταστήσει με δικά του παιδιά.

β. Θέλει να αποδυναμώσει τελείως τους κομματικούς του αντιπάλους παίζοντας σκληρό πόκερ με σκοπό ή να τους απορροφήσει στο κεντροδεξιό του όραμα ή να τους εξαφανίσει τελείως.

γ. Θέλει να «τρομάξει» τους ευρωπαίους εταίρους και εμμέσως να τους απειλήσει να χαλαρώσουν τα μέτρα και να τους δώσουν περισσότερο χρόνο να βολέψει τα δικά του παιδιά. Η Μέρκελ φοβάται ένα μπάχαλο στην Ελλάδα, γιατί η προεκλογική της σημαία είναι η σταθεροποίηση τής Ευρωζώνης και η διάσωση τού Ευρώ.

δ. Θέλει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο από την εξουσία γνωρίζοντας, πως το πρόγραμμα, που τού έχει επιβληθεί να εφαρμόσει δέν βγαίνει, ειδικά, όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, λόγω χρεών.
  
Ο κάθε πολιτικάντης δέν μπορεί να αποτελέσει τη λύση τού προβλήματος,
γιατί ο ίδιος αποτελεί μέρος τού προβλήματος...


 
Εφαρμόζοντας λοιπόν, την γνωστή αμερικάνικη ρήση «reading between the lines» (βλέποντας τί κρύβεται πίσω), προσωπικά πιστεύω, πως οι λόγοι, που ο πρωθυπουργός κατέφυγε στη λύση τού κλεισίματος τής ΕΡΤ είναι οι παραπάνω λόγοι ή ένας συνδυασμός αυτών.

Οι δομές και οι μελίγκρες
Αυτό, που πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε είναι, πως το πρόβλημα τής χώρας είναι λιγότερο τα πρόσωπα και περισσότερο οι δομές της. Αυτές οι δομές γέννησαν τις «κουταλόφρονες μελίγκρες», που σήμερα λυμαίνονται τη χώρα.


Ένας εκ των πραγματικών
πρόγονων μας.

Όχι με κανόνες ευνομίας,
αλλά πάνω στα ψέματα από Νταβέληδες, Γιαγκούλες κ.λπ. πλιατσικολόγους, κλέφτες και ληστές στήθηκε το σύγχρονο κράτος
τής Ρωμιοσύνης, γι΄αυτό
ένα κράτος-ψέμα πλιατσικολόγων,
κλεφτών και ληστών είναι έκτοτε.


Όπως δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν λεπρό για μάγειρα, έναν κουλό για ταξιτζή ή έναν τυφλό για τροχονόμο έτσι δέν μπορείς να εμπιστευθείς τους πολιτικούς τής Ρωμιοσύνης να αλλάξουν την κατάσταση, να δημιουργήσουν ένα αδιάφθορο και αξιοκρατικό κράτος.

Οι δομές είναι, που θα πρέπει να αλλάξουν, αλλά αυτό δέν είναι καθόλου εύκολο. Για να αλλάξουν, θα πρέπει να αλλάξουμε εγκέφαλο. Απ’ όσο όμως γνωρίζω δέν έχει ακόμα επιτευχθεί η μεταμόσχευση εγκεφάλου.

Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να τα καταφέρει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη...


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29330 έγραψε...
http://www.youtube.com/watch?v=vCUcd9eWWRU

I.Bielidopoulos
10.07.2014, 11:00:10

Ανώνυμος 29331 έγραψε...
Δηλαδή τι είδους πολιτισμού θα έπρεπε να προάγει η ΕΡΤ; Μόνο όπερα της Βιέννης;;;
10.07.2014, 15:04:46


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...