Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΙΑΤΡΙΚΗ:
ΜΙΑ “ΘΡΗΣΚΕΙΑ”
ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ


Από τα μαύρα ράσα,
στις άσπρες ποδιές
κι από τον εκφοβισμό του ποιμνίου,
στο εμπόριο της ελπίδας


Έγραψε στις 07.06.2013 ο/η: Δημόπουλος Μάριος

Επιστροφή

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο κι ιδιαίτερα στις αγγλόφωνες χώρες, ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία, είναι αναπτυγμένη η Φυσική ή αλλιώς Εναλλακτική Ιατρική. Μερικά από τα συστήματα τής εναλλακτικής Ιατρικής είναι η Φυσικοπαθητική (Naturopathy), η Ορθομοριακή Ιατρική, η Διατροφική Ιατρική, η Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), η Οστεοπαθητική, η Χειροπρακτική, η Ομοιοπαθητική, ο Βελονισμός, η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική). Στις χώρες αυτές υπάρχουν εκατοντάδες πανεπιστήμια και κολλέγια, όπου οι φοιτητές τους σπουδάζουν αυτές τις θεραπευτικές επιστήμες και μετά την αποφοίτησή τους μπορούν να εργαστούν νόμιμα είτε σε νοσοκομεία είτε ιδιωτικά.

Παρ’ όλο, που η οργανωμένη Ιατρική (η καλούμενη ορθόδοξη ή συμβατική) έχει ισχυρή δύναμη σε αυτές τις χώρες, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, τα εναλλακτικά ιατρικά συστήματα είναι σε ιδιαίτερη άνθιση και μάλιστα με κρατική αποδοχή. Χιλιάδες βιβλία Φυσικής Ιατρικής κυκλοφορούν κάθε χρόνο στην αγγλική γλώσσα και πολλά γίνονται μπεστ σέλλερς στις ανωτέρω χώρες. Χιλιάδες blogs και ιστοσελίδες υπάρχουν στο διαδίκτυο στην αγγλική γλώσσα για θέματα υγείας εξεταζόμενα με εναλλακτική προσέγγιση.

Πολλά άτομα των χωρών αυτών, αν και δέν έχουν σπουδάσει κάποια από τα προαναφερθέντα θεραπευτικά συστήματα, είναι αρκετά ενημερωμένα για θέματα υγείας. Πιστεύουν στην πρόληψη, δέν θέλουν να στρέφονται σε φαρμακοχημικές θεραπείες και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Τρέφονται υγιεινά, παίρνουν τις βιταμίνες τους και άλλα συμπληρώματα διατροφής, αθλούνται και διαβάζουν για θέματα υγείας. Σε ξένα blogs ή ιστοσελίδες, κάτω από ένα άρθρο ή δημοσίευμα μια εφημερίδας ή ενός γιατρού πάνω σε θέματα υγείας, θα δεις να ακολουθούν εκατοντάδες σχόλια ανθρώπων, που αν και δέν είναι ειδικοί επιστήμονες, θα θαυμάσεις τη βαθειά γνώση και ευαισθησία τους πάνω σε αυτά τα θέματα.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες τού εμβολίου τής γρίπης, στους προθάλαμους όλων των νοσοκομείων τής χώρας υπάρχουν φυλλάδια, που προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιασθεί.

Τα εμβόλια τής γρίπης, που κυκλοφορούν κάθε φθινόπωρο όμως, έχουν βασιστεί στα στελέχη των ιών τού περασμένου έτους. Οι ιοί εν τω μεταξύ έχουν μεταλλαχθεί, δέν είναι οι ίδιοι.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι τα εμβόλια δέν έχουν καμμιά παρενέργεια και μας προφυλλάσσουν, ειδικά από την γρίπη δέν μας προφυλάσουν από τους ιούς που θα έρθουν, αλλά για αυτούς που πέρασαν, γίνονται επομένως, χωρίς λόγο.

Η ιατρική κοινότητα τής χρεωκοπημένης Ρωμιοσύνης έχει καταντήσει να παίζει το ρόλο τού φαρμακέμπορα διαφημίζοντας μέσα στα νοσοκομεία την πραμάτεια των φαρμακευτικών, όπως έκανε και με τα εκατομμύρια εμβόλια για την δήθεν επικείμενη τότε πανδημία τής γρίπης των χοίρων, που όμως, δέν ήρθε ποτέ, παρά τού ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τού πληθυσμού απέφυγε τον εμβολιασμό.

Ανύπαρκτη η Φυσική Θεραπευτική στην Ελλάδα
Η Φυσική - Εναλλακτική Ιατρική είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα. Οι Φυσικοπαθητική (Naturopathy), Ορθομοριακή Ιατρική, Διατροφική Ιατρική, Βοτανική Ιατρική (Φυτοθεραπεία), Οστεοπαθητική, Χειροπρακτική, Ομοιοπαθητική, Βελονισμός, Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, Αγιουρβέδα (Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική) δέν αναγνωρίζονται στη χώρα μας, δέν υπάρχουν ειδικά πανεπιστήμια ή κολλέγια, όπου κάποιος μπορεί να σπουδάσει μια από τις ανωτέρω επιστήμες κι αν κάποιος έχει σπουδάσει στο εξωτερικό Φυσική Θεραπευτική, οι σπουδές του δέν αναγνωρίζονται και πρέπει ή να μείνει άνεργος ή να δουλέψει ημιπαράνομα ή να ξενιτευτεί μια και καλή από την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, είναι μόνο γνωστή η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός, αλλά έτσι όπως χρησιμοποιούνται δέν διαφέρουν από την Κλασική Ιατρική και εφαρμόζονται από τους κλασικούς γιατρούς, αφού δέν αναγνωρίζονται από το κράτος ως ξεχωριστές επιστήμες.

Οι περισσότεροι γιατροί, που θέλουν να ασχοληθούν με την Ομοιοπαθητική και τον Βελονισμό, παρακολουθούν μόνο μερικά σεμινάρια και μετά εφαρμόζουν θεραπείες! Είναι σαν εγώ, που είμαι διατροφολόγος, να παρακολουθήσω μερικά σεμινάρια Οδοντιατρικής και μετά να παριστάνω τον οδοντίατρο.

Στο εξωτερικό, η Ομοιοπαθητική και ο Βελονισμός θεωρούνται ξεχωριστές επιστήμες και διδάσκονται σε ξεχωριστά κολλέγια ή πανεπιστήμια. Ο απόφοιτος μιας Ομοιοπαθητικής Σχολής έχοντας σπουδάσει 3 ή 4 χρόνια ασκεί την επιστήμη του, όπως ασκεί την επιστήμη του ένας ψυχολόγος ή διατροφολόγος. Δέν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να εφαρμόσεις Ομοιοπαθητική, αφού έχεις αποφοιτήσει από σχολές Ομοιοπαθητικής. Φυσικά και ένας γιατρός μπορεί να γίνει ομοιοπαθητικός, αφού σπουδάσει στα ίδια κολλέγια και τις ίδιες διδακτικές ώρες (πλην των ιατρικών μαθημάτων, που δέν παρακολουθεί). Στην Ελλάδα, υπάρχουν σχολές, που διδάσκουν Ομοιοπαθητική ως ανεξάρτητη επιστήμη, αλλά το κράτος αρνείται να τις αναγνωρίσει επίσημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Βελονισμό. Ο απόφοιτος μιας σχολής Βελονισμού στην Αμερική ή στην Αγγλία εξασκεί νόμιμα το επάγ- γελμά του ως βελονιστής. Αντίθετα, κατά την εγχώρια νομοθεσία είναι παράνομο           Από διάδρομο σύγχρονου νοσοκομείου.
να εφαρμόσει βελονισμό ένας
μή γιατρός. Ο στόχος είναι εμφανής: Πλήρης ιατρικοποίηση τής κοινωνίας μας. Τα πάντα πρέπει να περνάνε μέσα από τα χέρια των γιατρών.


Η μονοκρατορία των διαιτολόγων
Και δεν είναι τυχαίο, που στην Ελλάδα δέν αναγνωρίζεται η Διατροφολογία (με την έννοια τής Διατροφικής Θεραπευτικής), αλλά μόνο η Διαιτολογία. Οι διαιτολόγοι τής Ελλάδας αυτοανακηρυσσόνται ως κλινικοί διαιτολόγοι - διατροφολόγοι, όρος ανύπαρκτος σε όλο τον κόσμο, αφού διαιτολογία και διατροφολογία είναι ξεχωριστές επιστήμες με διαφορετικές σπουδές. Το να ανακηρύσσεται κάποιος ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος δέν διαφέρει σε τίποτα, σα να λέει κάποιος, ότι είναι γιατρός - νοσοκόμος ή για να πω κάτι πιο ακραίο, σαν ένας να δηλώνει «καπιταλιστής - μαρξιστής»!

Οι σύλλογοι των διαιτολόγων στη χώρα μας δέν επιτρέπουν την εξάσκηση τού επαγγέλ- ματος από διατροφολόγους. Οι διαιτολόγοι παγκοσμίως είναι τα τσιράκια των γιατρών κι έχουν την κρατική υποστήριξη, αλλά στις περισσότερες χώρες, που είναι σε άνθιση η Εναλλακτική Ιατρική, οι διατροφολόγοι έχουν κι αυτοί το δικαίωμα εξάσκησης τού επαγγέλματος.

Οι διαιτολόγοι δέν θεραπεύουν παθήσεις με τη διατροφή. Απλώς λένε κάποιες ασάφειες περί «Μεσογειακής Διατροφής» και «Διατρο- φικής Πυραμίδας». Συμβουλές τού τύπου:
«να τρώτε πέντε μερίδες δημητριακών (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι) την ημέρα, και πολλά γαλακτοκομικά» είναι χαρακτηριστικές αντιεπιστημονικές συμβουλές των διαιτολό-
             11 Δέν είναι εκκλησία,
γων για το σύνολο τού πληθυσμού, λες και  
222 μια γνώριμη εικόνα είναι
όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και δέν έχουν
3333 από προθάλαμο νοσοκομείου
βιοχημική ατομικότητα. Στην πραγματικότητα,
444444στη χώρα μας!
τέτοιου είδους συμβουλές κάνουν τους ανθρώ-
πους να είναι περισσότερο άρρωστοι.

Γίνεται κατανοητό, γιατί οι Διατροφική Ιατρική δέν είναι νόμιμη στην Ελλάδα. Η μονοκρατορία των διαιτολόγων σημαίνει μονοκρατορία των γιατρών και κέρδη για τις φαρμακευτικές. Ενώ ένας διατροφολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει παθήσεις με διατροφή και διατροφικά συμπληρώματα και να κάνει τον ασθενή ή να περιορίσει τα φάρμακά του ή να μην τα χρειάζεται καθόλου, οι διαιτολόγοι δέν θεραπεύουν τίποτα, απλώς δίνουν ένα διαιτολόγιο, που χρειάζεται ένας ασθενής όχι για να θεραπευτεί από την πάθησή του, αλλά για να παραμείνει ζωντανός και να λαμβάνει τα φάρμακά του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, γιατί συμφέρει το ιατρικό σύστημα να υπάρχουν μόνο διαιτολόγοι. 

Στην Ελλάδα δέν εκδίδονται βιβλία για αυτά τα θέματα, αφού λίγοι είναι αυτοί που τα διαβάζουν, ελάχιστα είναι τα blogs ή οι ιστοσελίδες σε ελληνική γλώσσα, που ασχολούνται με αυτά, αφού μικρό είναι και το αναγνωστικό κοινό. Δέν θα δεις κάτω από ένα άρθρο υγείας ελληνικών ιστοσελίδων σχόλια αναγνωστών ή αν δεις αυτά θα είναι ή αρνητικά ή παιδαριώδη. Οι μόνοι που ασχολούνται με «εναλλακτικές» θεραπείες στην Ελλάδα είναι μερικοί πυροβολημένοι μυστικοπαθείς, που πιστεύουν σε αγγελικές θεραπείες, στην αστρολογική ιατρική, στη θεραπεία εξ αποστάσεως ή μερικοί πυροβολημένοι συνωμοσιολόγοι, που μαζί με τους αεροψεκασμούς πετάνε και κανένα άρθρο για την καταπίεση τής Εναλλακτικής Ιατρικής από τα οργανωμένα συμφέροντα τής Ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών.

Κατ’ ευθείαν στο «μάγο» θεραπευτή
Οι περισσότεροι ρωμιοί δέν πιστεύουν στην πρόληψη, δέν τρέφονται υγιεινά, δέν παίρνουν βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα διατροφής και δέν διαβάζουν για θέματα υγείας, αλλά περιμένουν πρώτα να αρρωστήσουν κι ύστερα να βρουν τη γιατρειά τους στα φάρμακα και στον «μάγο» θεραπευτή τους (το γιατρό τους). Tα μόνα, που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να πίνουν τις φραπεδιές τους και τις ουισκάρες τους στις καφετέριες, να καπνίζουν τα τσιγαράκια τους και να τρώνε τα σουβλάκια, τα κεμπάπ και τα άλλα ανθυγιεινά τουρκοανατολίτικα εδέσματά τους.

Δέν είναι αιτία αυτής τής κατάστασης η δύναμη τής Κλασικής Ιατρικής και τού Ιατρικού Συλλόγου στη χώρα μας. Τέτοια δύναμη έχει η Κλασική Ιατρική και σε άλλες χώρες και παρ’ όλα αυτά η Εναλλακτική Ιατρική είναι σε ιδιαίτερη άνθιση. Δέν είναι αιτία η έλλειψη ενημέρωσης. Το διαδίκτυο είναι ελεύθερο σε όλους και όλοι γνωρίζουν αγγλικά, για να ενημερωθούν.


Τρώνε, πίνουν, δέν αθλούνται, κατεβά- ζουν στα καλά καθούμενα ένα σωρό φάρμακα για την πίεση, τη χοληστε- ρίνη, τις καούρες κ.λπ. κι όταν αρρω- στήσουν, σέρνονται γονυπετείς στον κάθε φαρμακέμπορα γιατρό και στο κάθε "θαυματουργό" μοναστήρι.


Αν κάποιο σοβαρό άρθρο υγείας εμφανιστεί σε ελληνικές ιστοσελίδες ή θα περάσει απαρατήρητο ή θα λάβει ειρωνικά σχόλια. Δέν θα ξεχάσω ένα πρόσφατο δημοσίευμα στο ελληνικό yahoo news. Ήταν ένα ενδιαφέρον εκλαϊκευμένο άρθρο για το ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερο και με υγεία. Έλεγε λοιπόν το δημοσίευμα να μην τρώμε ζάχαρη, γλυκά, επεξεργασμένα τρόφιμα, κακά λιπαρά οξέα (trans λιπαρά) κ.λπ.. Το τι διάβασα στα σχόλια από κάτω δέν λέγεται. Ειρωνικά σχόλια τού τύπου: «Καλά να μην τρώμε τίποτα, να πεθάνουμε από ασιτία» ή «ποιος ηλίθιος τα έγραψε αυτά. Ε ρε τι διαβάζουμε στο διαδίκτυο».

Επίσης, σε ένα κείμενο για την Ορθομοριακή Ιατρική διάβασα τα εξής σχόλια ενός αναγνώστη: «Το άλλο με το μάτι αν έχουμε ζαλάδες και πονοκέφαλο το μαθαίνετε στο bachelor τής σχολής ή είναι στο master πρόγραμμα; Γιατί έχει κάνει και η γιαγιά μου κάτι τέτοια, αμέ να σου πω εγώ. Πάω σπίτι και μου βάζει παρθένο ελαιόλαδο στο μέτωπο και λέει κάτι ξόρκια και γίνομαι καλά. Α, και για τους καρκίνους τι μαθαίνετε στη σχολή σας; Κρασάκι αντιοξειδωτικό και έτσι ε; Επιστήμη είστε βρε φτου!». Δυστυχώς, πολλοί ρωμιοί είναι σαν τα παραπάνω άτομα.

«Προσοχή, μήν αμερικανέψεις»!
Το κλασικό σλόγκαν ξενοφοβίας  των ρωμιών: «Προσοχή μη φραγκέψεις» έχει την ισχύ του και στην Εναλλακτική Ιατρική. Μόνο, που τώρα το σλόγκαν αυτό έχει την εξής μορφή: «Προσοχή, μην αμερικανέψεις». Οι αμερικανοί πέρα από τα κακά, που έχουν, έχουν και μερικά καλά. Πιστεύουν στα συμπληρώματα βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχουν διαβάσει, ότι τα αντιοξειδωτικά κάνουν καλό κι έχουν ακούσει πολλούς, που έχουν γίνει καλά από μια πάθηση αλλάζοντας τη διατροφή τους και παίρνοντας βιταμίνες.

Ο ρωμιός το έχει ακούσει αυτό, αλλά το αυτί του δέν ιδρώνει. Έχω ακούσει από πολλούς να λένε, όταν κάποιος τους πει να πάρουν βιταμίνες: «Καλά τι αμερικανιές είναι αυτές; Σαν τους αμερικανούς θα γίνουμε, που παίρνουν με τις χούφτες τις βιταμίνες; Τι μπορούν να μας προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής στην υγεία μας;».Άσπροι, κόκκινοι, πράσινοι μπλε: Έξι σταυροί σε ισάριθμα ιατρεία.


Μια διόρθωση: Δέν παίρνουν όλοι οι αμερικανοί συμπληρώματα βιταμινών, αλλά κυρίως οι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα υγείας. Και δέν παίρνουν μόνο οι αμερικανοί βιταμίνες. Παίρνουν και οι καναδέζοι και οι άγγλοι και άλλοι προοδευμένοι δυτικοί λαοί. Προφανώς, όλοι αυτοί είναι ηλίθιοι και είναι έξυπνοι οι ρωμιοί τού φραπέ, του σουβλακίου και τής κοπάνας.

Codex Alimentarius
Τα οργανωμένα συμφέροντα τής Ιατρικής και των φαρμακευτικών εταιρειών θέλουν να απαγορεύσουν την ελεύθερη πρόσβαση στα καλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής κι αυτό προσπαθούν να το επιτύχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω τού κώδικα Alimentarius. Αυτό αποτελεί μια απειλή για τη δημόσια υγεία. Δέν θα μπορείς να παίρνεις ελεύθερα ούτε βιταμίνη C πάνω από μια συγκεκριμένη δόση (πιθανόν το ανώτατο όριο βιταμίνης C να θεωρηθούν τα 300 mg) λες και η βιταμίνη C είναι κανένα τοξικό φάρμακο. Αντίθετα, πολλά φάρμακα θα μπορείς να τα παίρνεις χωρίς καν συνταγογράφηση!

Ο Κώδικας Alimentarius θα απαγορεύει να κυκλοφορούν στις χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης τα καλής ποιότητας φυσικά συμπληρώματα διατροφής και τα κινέζικα και ινδικά βότανα, καθώς και πολλά ευρωπαϊκά και αμερικανικά, ενώ θα επιβάλει την ακτινοβόληση όλων των ωμών τροφών, καθώς και τα μεταλλαγμένα, και όλα αυτά δήθεν για την προστασία τής υγείας των ευρωπαίων πολιτών!
 
Κι ενώ σε πολλές χώρες έγιναν δημόσιες διαμαρτυρίες κατά τού κώδικα, και δημιουργήθηκαν πολλές οργανώσεις αντίστασης, οι ρωμιοί δέν γνωρίζουν ούτε το όνομα Codex Alimentarius αποχαυνωμένοι με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, τη λαμογιά και τον φραπέ.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαγορευθεί να πουλούνται όλα τα κινεζικά και ινδικά βότανα ως διατροφικά συμπληρώματα και θα επιτρέπονται λίγα μόνο ευρωπαϊκά. Πολλά από αυτά τα βότανα έχουν ήδη απαγορευθεί να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπετε, οι βιταμίνες και τα βότανα αποτελούν απειλή για την υγεία των ανθρώπων (ή πιο σωστά για την τσέπη των φαρμακευτικών εταιρειών)!

Στην Αμερική τα πράγματα είναι κάποιος πιο ελεύθερα (προς το παρόν) για τα διατροφικά συμπληρώματα, αν και εκεί έχουν άλλα προβλήματα, όπως με τη Monsanto και τα μεταλλαγμένα, την απαγόρευση να καλλιεργείς λαχανικά στον κήπο σου, τη φθορίωση τού νερού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Προσφάτως σε μια αμερικανική πολιτεία δέν δέχθηκαν μαθήτρια στο σχολείο, επειδή αρνούταν  να εμβολιαστεί!

Ενώ σε ξένες χώρες, όπως στην  Αγγλία, έγιναν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά τού κώδικα Alimentarius και έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις αντίστασης με ιστοσελίδες, στην Ελλάδα οι περισσότεροι δέν έχουν πάρει είδηση και αγνοούν ακόμα και το όνομα «κωδικας Alimentarius». Κι ενώ σε όλη την Αμερική αυτό το μήνα έγιναν συλλαλητήρια από ακτιβιστές υγείας κατά τής Monsanto και των μεταλλαγμένων, το ρωμέικο δέν πήρε χαμπάρι.

Η φαρσοκωμωδία με τα γενόσημα
Το μόνο, που απασχόλησε τους ρωμιούς και έγινε θέμα επί ημέρες στις τηλεοράσεις, είναι τα γενόσημα φάρμακα! Τι θα γίνει η υγεία των νεορωμιών τώρα, που δέν παίρνουν αυθεντικά φάρμακα, αλλά γενόσημα; Αυτό, που δέν μπορούν να καταλάβουν είναι, ότι είτε γενόσημα είτε μη, όλα φάρμακα είναι. Στην πραγματικότητα δέν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ αυθεντικών και γενοσήμων. Όταν μια εταιρεία παρασκευάσει ένα φάρμακο, έχει κάποια χρόνια την αποκλειστικότητα για την πατέντα. Όταν περάσουν αυτά τα χρόνια, τότε οι άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες μπορούν και αυτές να παρασκευάσουν το ίδιο φάρμακο. Αυτό είναι το καλούμενο γενόσημο. Επομένως, το όλο θέμα είναι φιάσκο και αυτοί, που στρέφονται κατά των γενοσήμων, είναι οι φαρμακευτικές, που είχαν την πατέντα.

Εδώ δεν κατηγορώ μόνο τον απλό λαό, αλλά και τα ΜΜΕ, που τον αποχαυνώνουν πλήρως, αφού αυτά είναι, τα οποία επί μήνες μας πιπίλισαν τα αυτιά σχετικά με τη δήθεν επικινδυνότητα των γενοσήμων. Αυτό, που τα ελληνικά ΜΜΕ δέν είπαν είναι, ότι όλα τα φάρμακα, γενόσημα ή μη, είναι εν πολλοίς τοξικά και η υγεία δέν αποκτάται με φάρμακα, αλλά με αλλαγή τού τρόπου ζωής.
«Ιερείς»
τής Ορθόδοξης Ιατρικής
με τα άσπρα «ράσα»
και τις
«θαυματουργές»
εικόνες τους
(χημικά φάρμακα
και χειρουργεία).


Η φαρμακολαγνεία τής Ρωμιοσύνης
Αλλά γιατί ο ρωμιός έχει τόση μεγάλη φαρμακολαγνεία και απαξιώνει τις βιταμίνες και τα άλλα φυσικά θεραπευτικά μέσα; Μια πρώτη επιφανειακή απάντηση είναι, ότι είναι συντηρητικός και δέν μπορεί να αφομοιώσει την καινούργια γνώση. Έτσι, η ιδέα, ότι αν κάποιος λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D από την εφηβεία, θα έχει 50-75% λιγότερες πιθανότητες να πάθει πολλές μορφές καρκίνου και μεταξύ άλλων καρκίνο τού μαστού, όταν γίνει ενήλικας, δέν μπορεί να αφομοιωθεί από τον ρωμιό, ο οποίος ως πρόληψη θεωρεί τη μαστογραφία! Δηλαδή, δέν κάνει κάτι για να μην πάθει καρκίνο, αλλά κάνει check up, για να δει αν θα πάθει! Το ότι η μαστογραφία αφ’ εαυτής αποτελεί και μια αιτία καρκίνου τού μαστού, δέν περνά από το μυαλό του ούτε από το γιατρό του, που θησαυρίζει από τις μαστογραφίες.

Μετά και από την είδηση με την «ηρωίδα» Ατζελίνα Τζολί, που έκανε μαστεκτομή, πολύ φοβάμαι, ότι πολλές γυναίκες θα τη μιμηθούν, αφού στο μυαλό τους αυτό αποτελεί πρόληψη! Και για να μην αδικούμε μόνο τους ρωμιούς, και πολλοί ξένοι επηρεάστηκαν από την είδηση τής Τζολί, που όλα τα ξένα ΜΜΕ την μετέδωσαν και παρουσίασαν την ηθοποιό ως ηρωίδα. Βλέπετε, η οργανωμένη Ιατρική έχει τη δύναμη παντού και όπως και ο χριστιανισμός παίζει με τον φόβο και την ψυχολογία των ατόμων. Διότι, και η Ιατρική είναι μια μορφή θρησκείας τού φόβου.

Ορθοδοξία εναντίον φυσικών θεραπειών
Επανέρχομαι όμως, στο πρωταρχικό ερώτημα. Γιατί οι ρωμιοί έχουν τόση φαρμακολαγνεία και απαξιώνουν τις φυσικές θεραπείες; Μιλήσαμε για συντηρητισμό, αλλά αυτή η απάντηση δέν είναι επαρκής. Όσο κι αν εκ πρώτης φανεί περίεργο, η μόνη και κύρια αιτία τής φαρμακολαγνείας και τής απαξίωσης των φυσικών θεραπειών στην Ελλάδα είναι η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη, που καταπολεμά τις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες, διότι θεωρεί, ότι θα αλλοιώσουν την ορθόδοξη παράδοση τού ποιμνίου τους!

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Ένας γνωστός μου πριν πολλά χρόνια είχε ανοίξει ένα κατάστημα υγιεινών τροφών στην Καρδίτσα, όπου πουλούσε βιολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και βότανα. Μετά από λίγο καιρό, η Εκκλησία τής περιοχής έβγαλε ανακοινώσεις, αποτρέποντας τους πιστούς να πηγαίνουν σε εκείνο το κατάστημα, διότι το κατάστημα αυτό «πουλάει πράγματα τού Σατανά και τής μασονίας». Την επόμενη μέρα, μια κυρία, που είχε αγοράσει από αυτό το κατάστημα διάφορα προϊόντα, πήγε στον ιδιοκτήτη του και τού τα επέστρεψε, διότι, όπως τού είπε: «δέν θέλω να έχω πάνω μου σατανικά προϊόντα»! Κατά τα άλλα η Ελλάδα θεωρείται προοδευμένη Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτά μόνο στον μεσαίωνα συνέβαιναν, συνεχίζουν όμως να συμβαίνουν στη Ρωμιοσύνη.
  
"Παρουσία
και ενέργεια
δαιμονικών
πνευμάτων":
Ορθοδοξία
vs
εναλλακτικών θεραπειών.Από όσο γνωρίζω αυτό δέν γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές «χριστιανικές» χώρες. Αντίθετα, οι χριστιανικές εκκλησίες των χωρών αυτών είτε είναι ανεκτικές είτε και υποστηρικτικές των φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Από προσωπική πείρα γνωρίζω τι γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί, θα βρεις ακόμα και κολλέγια με θεολογικό-βιβλικό προσανατολισμό να υποστηρίζουν τις φυσικές θεραπείες. «Ο Θεός έκρυψε τη θεραπεία στη φύση, στρέψου προς τη φύση να βρεις τη θεραπεία», θα σου πουν. Αντίθετα, εδώ η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πει: «Οι φυσικές-εναλλακτικές θεραπείες είναι τής Νέας Εποχής, με στόχο την αλλοίωση τής πίστης μας. Αν θες να γιατρευτείς, στρέψου στον κλασσικό-ορθόδοξο γιατρό σου και στα χημικά φάρμακα». Με λίγα λόγια, η Ορθόδοξη Εκκλησία τής Ελλάδας υποστηρίζει το φαρμακευτικό λόμπυ.

Μια εξήγηση τού γεγονότος αυτού είναι, ότι αντίθετα με άλλες χώρες, που δέν υπάρχει μια μόνο σέκτα τού χριστιανισμού, που να μονοπωλεί την εξουσία, στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλησία, που έχει δύναμη και φυσικά έχει πουλήσει την ψυχή της στον «Μαμωνά» και στις φαρμακευτικές εταιρείες. Αλλιώς, τι την πειράζει να μην παίρνει ο ρωμιός φαρμακοχημικά σκευάσματα, αλλά να αντιμετωπίζει το πρόβλημά τής υγείας του με σωστή διατροφή, βιταμίνες, βότανα, βελονισμό κ.λπ.; Θα αλλοιωθεί τάχα η ορθόδοξη πίστη τού λαού αν ο ρωμιός παίρνει συμπληρώματα βιταμινών ή αν κάνει βελονισμό;Οι άγιοι θεραπευτές τής Ρωμιοσύνης
:
- Οι άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός, θεραπεύουν γενικά τις αρρώστιες.
- Ο άγιος Παντελεήμων είναι ειδικός για τις αρρώστιες τού ματιού.
- Ο άγιος Χαράλαμπος και η αγία Αικατερίνη απομακρύνουν τους λοιμούς.
- Ο άγιος Στυλιανός έχει ειδικότητα στις παιδικές αρρώστιες.
- Ο άη Γιάννης ο Πρόδρομος θεραπεύει τον πυρετό και την  ελονοσία.
- Η αγία Παρασκευή διώχνει τους πονοκεφάλους.
- Η αγία Φωτεινή θεραπεύει τις οφθαλμικές παθήσεις.
- Η Αθηναία αγία Μαύρα ελέγχει τις κρεατοελιές.
- Η αγία Βαρβάρα θεραπεύει την ευλογιά.
- Ο άγιος Αντύπας θεραπεύει τον πονόδοντο.
- Ο άγιος Ευστάθιος προφυλάσσει τις εγκύους γυναίκες.
- Ο άγιος Παρθένιος είναι ιαματικός στον καρκίνο. (Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ναΐδριο στον πρώτο όροφο τού νέου σύγχρονου ογκολογικού νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά).

Τα εκκλησιαστικά θεραπευτήρια τής Ρωμιοσύνης:
Δέν αρκούν μόνον οι άγιοι, που μας προφυλάσσουν από τις ασθένειες. Απαιτείται και εξειδίκευση. Συγκεκριμένες παθήσεις γίνονται καλά μόνον αν προστρέξει ο ασθενής σε συγκεκριμένα μοναστήρια. Τέτοια μοναστήρια είναι: η μονή Χρυσοβαλάντου στην Αττική, η Παναγία η Μαλεβή, η μονή Οσίου Ναούμ στη Φλώρινα, η Παναγία η Τσαμπίκα στη Ρόδο, ο Πανορμίτης στη Σύμη κ.λπ. κλπ..


Η συμμαχία Ορθόδοξης Ιατρικής - Ορθοδοξίας
Η Ορθοδοξία (περισσότερο από κάθε άλλη σέκτα τού ιουδαιοχριστανικού δόγματος) τα έχει κάνει πλακάκια με την ορθόδοξη Ιατρική. Τι είναι κοινό τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στην ορθόδοξη Ιατρική; Το κοινό είναι, ότι αμφότεροι έχουν το αλάθητο. Αυτοί κατέχουν την «ορθή» δόξα και όλοι οι άλλοι είναι αιρετικοί, πεπλανημένοι και πρέπει να διωχθούν.
 
Στην περίπτωση τής Ορθοδοξίας οι αντιφρονούντες είναι αιρετικοί ή γενικά κατά το χριστιανισμό «αλλόπιστοι», «άθεοι» ή «όργανα τού Σατανά». Στην περίπτωση τής ορθόδοξης Ιατρικής οι αντιφρονούντες είναι «παραεπιστήμονες» και «τσαρλατάνοι».

«Κυνήγι μαγισσών»
Ο χριστιανισμός στο παρελθόν καταδίωκε τους αντιφρονούντες φτάνοντας μέχρι και στη φυσική εξολόθρευσή τους. Για τους αιρετικούς γίνονταν ειδικές σύνοδοι, για να καταπολεμηθούν τα «αιρετικά» τους δόγματα. Η ορθόδοξη Ιατρική, με τους ιατρικούς της συλλόγους κάνει «κυνήγι μαγισσών» κατά των αντιφρο- νούντων. Αν κάποιος είναι κλασικός γιατρός και κάνει μια θεραπεία αντίθετη από ό,τι επιτάσσει η ορθόδοξη Ιατρική τότε γίνεται πειθαρχικό συμβούλιο («Ιερά Σύνοδος»), όπου εκεί ο «αιρετικός»
γιατρός θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. 

 

 
Συμβαδίζουν
Ορθόδοξη Ιατρική
και Ορθόδοξη Εκκλησία.
 

 
Στην καλύτερη περίπτωση το πειθαρχικό ιατρικό συμβούλιο θα τού ζητήσει να σταματήσει τις ανορθόδοξες θεραπείες και στη χειρότερη περίπτωση θα τού αφαιρέσει την άδεια εξάσκησης τού επαγγέλματος ή και θα τον στείλει στη φυλακή. Αν αυτός, που εφαρμόζει ανορθόδοξες θεραπείες, δέν είναι κλασικός γιατρός, αλλά εναλλακτικός θεραπευτής, εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα.

Βέβαια, σε χώρες τού εξωτερικού υπάρχουν ρυθμίσεις, που καθορίζουν τα όρια δράσης γιατρών και θεραπευτών. Ένας θεραπευτής για παράδειγμα δέν επιτρέπεται να κάνει εγχειρήσεις ή να χορηγεί χημικά φάρμακα.
 

 


Ο πρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο στολισμένο με πλήθος εικόνων, αλλά και τη σημαία τής Ρωμιοσύνης γραφείο του.
Πατρίς - Θρησκεία - Ιατρική!
 


Αν διαβάσει κανείς ιατρικά βιβλία τού τέλους τού 19ου και αρχών τού 20ού αιώνα, θα δει, ότι πέρα από τη λεγόμενη «Κλασική» Ιατρική υπήρχαν και άλλα ιατρικά συστήματα, όπως η Naturopathy (Φυσικοπαθητική), η Orthopathy (Ορθοπαθητική ή Ορθοβιονομία ή Φυσική Υγιεινή), ο Εκλεκτισμός, η Οστεοπαθητική κ.ά.. Όλα αυτά τα ιατρικά συστήματα μάχονταν για το ποιο θα επικρατήσει ή τουλάχιστον για την ελεύθερη συνύπαρξη όλων των ιατρικών συστημάτων. Αυτά τα ιατρικά συστήματα δημιουργήθηκαν ως αντίδραση στις βίαιες και «ηρωικές» θεραπείες τής κλασικής ιατρικής.

Κύριες θεραπευτικές μέθοδοι τής κλασσικής ιατρικής την εποχή εκείνη ήταν οι αφαιμάξεις και χημικά δηλητήρια σαν τον υδράργυρο. Κι ενώ τα αντίπαλα ιατρικά συστήματα μάχονταν κατά των «ηρωικών» αυτών θεραπειών και τόνιζαν τη στροφή τού ανθρώπου στη φύση (υγιεινή διατροφή, αποτοξίνωση, καθαριότητα κ.λπ.), η ορθόδοξη Ιατρική πίστευε, ότι οι βάρβαρες θεραπευτικές της προσεγγίσεις ήταν σωστές και χαρακτήριζε τους αντιπάλους της ως τσαρλατάνους. Τελικά, η «ορθόδοξη» Ιατρική, λόγω τού ότι είχε την υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών τής εποχής, επικράτησε. Και φυσικά, δέν επικράτησε ειρηνικά, αλλά διώκοντας τους αντιπάλους της (όπως έκανε και ο χριστιανισμός, για να επικρατήσει).Όλοι μαζί μπορούμε... και στο θάνατο!


Διώξεις «ανορθόδοξων» γιατρών
από το ιατρικό κατεστημένο

Στο βιβλίο μου Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης τού καρκίνου έχω παρουσιάσει πολλές τέτοιες «χριστιανικές» αντιδράσεις τής «ορθοδόξου» Ιατρικής κατά επιστημόνων, που εφάρμοζαν «ανορθόδοξες» και πολλές φορές αποτελεσματικές θεραπείες τού καρκίνου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τού γερμανού γιατρού Max Gerson, ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε αυθεντία στο επάγγελμά του. Σε νεαρή ηλικία το 1920, επινόησε μια ειδική δίαιτα, με την οποία θεράπευε επιτυχώς τον ερυθηματώδη λύκο. Ο Gerson άρχισε να εφαρμόζει τη δίαιτα αυτή τροποποιημένη και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, όπως την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη, και είχε τεράστια επιτυχία.

Πιο διάσημος όμως, κατέστη λόγω τής επιτυχημένης αγωγής του κατά τού καρκίνου, που πλην τής ειδικής δίαιτας περιλάμβανε αποτοξίνωση, υποκλυσμό με καφέ, για να μην πεθάνει ο ασθενής από τη διάσπαση τού όγκου, ενίσχυση τού συκωτιού, την υπολειτουργία τού οποίου θεωρούσε συνδεδεμένη με την εκδήλωση τού καρκίνου, οζονοθεραπεία, εξισορρόπηση καλίου-νατρίου, συμπληρώματα βιταμινών κ.λπ..

Τον λαμπρό αυτόν επιστήμονα κυνήγησε το αμερικανικό ιατρικό κατεστημένο διαγράφοντάς τον από τον Ιατρικό Σύλλογο τής Νέας Υόρκης. Αυτό είχε ως συνέπεια τα νοσοκομεία, με τα οποία συνεργαζόταν, να διακόψουν τη σχέση μαζί του.

Τη δεκαετία τού 1950, ο Gerson κατέθεσε στη Γερουσία υπέρ τής θεραπευτικής του αγωγής, η οποία είχε αποκτήσει τόσο κύρος, ώστε θα γινόταν δεκτή. Τότε όμως, ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος εξαπέλυσε μια δριμεία επίθεση εναντίον του, διότι γίνονταν προσπάθειες για την καθιέρωση τής χημειοθεραπείας. Το κωμικοτραγικό είναι, ότι μια από τις κυριότερες κατηγορίες τού Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου εναντίον του ήταν, ότι ο Gerson απαγόρευε στους ασθενείς του να καπνίζουν. Μα το κάπνισμα δέν προκαλεί καρκίνο; Τι σημασία έχει; Η καπνοβιομηχανία Philip Morris χρηματοδοτούσε τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο και στο επίσημο περιοδικό του γραφόταν το εξής σλόγκαν: «Πολλοί κορυφαίοι ωτορινολαρυγγολόγοι συμβουλεύουν: Αλλάξτε μάρκα, καπνίζετε Philip Morris». Η θεραπεία τού Gerson τοποθετήθηκε στη μαύρη λίστα των αναπόδεικτων θεραπειών.Παθολογοανατομικό
εργαστήριο,
διαγνωστικό,
κυτταρολογικό κ.λπ. κ.λπ.
και... Παρεκκλήσιο
-όχι στην αυλή,
αλλά- εντός τού νοσοκομείου!
 


Άλλη περίπτωση είναι η δίωξη μιας από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες τής σύγχρονης Βιολογίας και Ιατρικής, τού Gaston Naessens, ο οποίος κατασκευάζοντας ένα υπερεξελιγμένο μικροσκόπιο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από ειδικούς, ότι θα άλλαζε την επιστήμη και το οποίο καμμιά σχέση δέν έχει με τα κοινά μικροσκόπια, αμφισβήτησε τη μικροβιολογική θεωρία τού Παστέρ, υποστηρίζοντας τον πλειομορφισμό. Είδε με το τηλεσκόπιό του, ότι σωματίδια άλλαζαν μορφή ακολουθώντας 16 στάδια και προκαλούσαν καρκίνο, καθώς και αυτοάνοσες ασθένειες (σκλήρυνση κατά πλάκας, ερυθηματώδη λύκο κ.λπ.).

Το αν τα σωματίδια μετεξελιχθούν στα διάφορα στάδια, που θα προκαλέσουν τις διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες στον άνθρωπο εξαρτάται από την κατάσταση τού ανοσοποιητικού συστήματος τού ανθρώπου, από τη διατροφή του, τη συναισθηματική του κατάσταση κ.λπ..

Ο Naessens θεράπευσε πλήθος καρκινοπαθών και βοήθησε πολλούς ασθενείς με AIDS χάρη σε μια ένωση, που κατασκεύασε, την ονομαζόμενη 714-Χ, που αποτελεί υδατικό διάλυμα μορίων καμφοράς, μιας φυσικής ουσίας, που παράγεται από το δένδρο καμφοράς τής Ανατολικής Ασίας, εμπλουτισμένης με άζωτο.

Ας δούμε όμως πώς κυνηγήθηκε ο Naessens. Στη Γαλλία, όπου σπούδασε, κατασκεύασε αντικαρκινικά φάρμακα, με τα οποία παρείχε αγωγή σε καρκινοπαθείς. Όταν όμως το γαλλικό ιατρικό κατεστημένο πληροφορήθηκε τις ενέργειές του, τον λασπολόγησε ισχυριζόμενο, ότι δήθεν δέν είχε πτυχίο και τον έσυρε στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να «αυτοεξοριστεί» και να μεταβεί στον Καναδά.

Το 1989 ο ιατρικός σύλλογος τού Κεμπέκ τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και τον έσυρε στα δικαστήρια κατηγορώντας τον, ότι συνέβαλε στον θάνατο μιας καρκινοπαθούς γυναίκας. Δεδομένου, ότι δεκάδες ήταν οι μάρτυρες -μεταξύ των οποίων και γιατροί- που είχαν θεραπευτεί από ανίατες μορφές καρκίνου χάρη στον Naessens, το δικαστήριο πείστηκε, ότι ο Naessens δέν ευθυνόταν για το θάνατο τής γυναίκας ούτε ότι ήταν τσαρλατάνος, αλλά ότι ήταν ένας μεγαλοφυής επιστήμονας.

Θλίψη προκαλεί και η περίπτωση φίμωσης τού διαπρεπούς πολωνού γιατρού Stanislaw Burzynski, που ανέπτυξε μια πολλά υποσχόμενη ατοξική θεραπεία, την θεραπεία των αντινεοπλαστονίων, η οποία βασίζεται σε μια νέα βιοχημική θεωρία, η οποία, αν ισχύει, θα οδηγήσει στο να ξαναγραφτούν τα βιβλία τής Βιολογίας.

Σε ηλικία 24 ετών, μόλις αποφοίτησε πρώτος μεταξύ 250 φοιτητών από τη φημισμένη Ιατρική Ακαδημία Λούμπλιν στην Πολωνία, ανακάλυψε, ότι μια ομάδα πεπτιδίων (μικρές αλυσίδες αμινοξέων) και παράγωγα αμινοξέων εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Κατά την άποψή του αυτές οι ομάδες αμινοξέων αποτελούν μέρος ενός βιοχημικού αμυντικού συστήματος άγνωστου από τη συμβατική επιστήμη, που είναι τελείως διαφορετικό από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Burzynski ονόμασε τα πεπτίδια αυτά αντινεοπλαστόνια, λόγω τής ικανότητάς τους να αναχαιτίζουν την ανάπτυξη νεοπλαστικών (καρκινικών) κυττάρων.

 
Σταυροί και άγιοι
στο λογότυπο
τής Οδοντιατρικής Σχολής
Αθηνών.
Ο Burzynski ανακάλυψε, ότι οι καρκινοπαθείς εμφανίζουν τρομερή έλλειψη αυτών των ουσιών στον οργανισμό τους. Καρκινοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο διαθέτουν μόνο το 2 ώς 3% τής ποσότητας, που υπάρχουν σε υγιείς ανθρώπους. Η θεραπεία λοιπόν τού καρκίνου είναι πολύ απλή. Δέν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο, εκτός από το να εισάγεις πεπτίδια στο αίμα των καρκινοπαθών είτε από το στόμα είτε ενδοφλεβίως. Η απλούστατη αυτή θεραπεία φαίνεται, ότι βοηθά ακόμα και επί καρκινικών όγκων, που δέν ανταποκρίνονται στις συμβατικές θεραπείες, όπως οι όγκοι τού εγκεφάλου, προχωρημένοι καρκίνοι τού προστάτη, τής ουροδόχου κύστης και τού παγκρέατος. Μετά από μερικές εβδομάδες θεραπείας οι όγκοι συρρικνώνονται ή και εξαφανίζονται χωρίς καμμιά παρενέργεια στο σώμα τού καρκινοπαθούς.
 
Θεραπεία με αντινεοπλαστόνια έχει γίνει στην κλινική Burzynski και σε ασθενείς με AIDS με θεαματικά αποτελέσματα. Βελτιώθηκε ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων στους περισσότερους ασθενείς και αυξήθηκαν τα κύτταρα Τ4 (τα λευκά αιμοσφαίρια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από το AIDS) μετά από τέσσερεις εβδομάδες αγωγής.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, ότι οι αρμόδιοι φορείς των ΗΠΑ θα προωθούσαν το έργο τού Burzynski και θα το αξιοποιούσαν για το καλό τής ανθρωπότητας κι ότι ο ίδιος ο Burzynski θα έχαιρε τιμών και θα βραβευόταν για το έργο του. Και όμως, το ιατρικό κατεστημένο όχι μόνο δέν τον τίμησε, αλλά προσπάθησε να τον δυσφημίσει και να κλείσει την κλινική του. Ο FDA και η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία τον χαρακτήρισε τσαρλατάνο και απέρριψαν το έργο του ως απάτη. Και ας έχει δημοσιεύσει 150 επιστημονικές εργασίες και ας έχει είκοσι διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την αγωγή με αντινεοπλαστόνια σε δεκαέξι χώρες. Το 1988, η Εξεταστική Επιτροπή Γιατρών τού Τέξας επιχείρησε να τού αφαιρέσει την ιατρική άδεια.

Μην ξεχνάμε και την περίπτωση τού σύγχρονου γερμανού γιατρού dr. Hammer, ο οποίος εξήγησε, ότι ο καρκίνος είναι ασθένεια τού εγκεφάλου, έδειξε τους μηχανισμούς ανάπτυξής του και υποστήριξε, ότι υπάρχει θεραπεία του. Για τις θεωρίες του αυτές φυλακίστηκε για ένα διάστημα. Αν και έχω επιφυλάξεις για κάποιες από τις θεωρίες του, το να φυλακίζεις έναν επιστήμονα για τις απόψεις του παραπέμπει σε μεσαίωνα.

Μάριος Δημόπουλος
Κλινικός Διατροφολόγος
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο κ. Δημόπουλος εκπαιδεύεται για απόκτηση πτυχίου Doctor of Naturopathy.
Είναι μέλος τού American Council of Applied Clinical Nutrition
και απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εκπαιδευτεί στη Φυσική Ιατρική στα:
British Institute of Homeopathy (New Jersey, USA),
Clayton College of Natural Health (Alabama, USA),
Trinity College of Natural Health (Indianapolis, USA) και
International Society of Homotoxicology, Baden-Baden, Germany.
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων για φυσικές θεραπείες και διατροφή.
Περισσότερες πληροφορίες για θέματα υγείας
μπορείτε να βρείτε στα ιστολόγια τού Μάριου Δημόπουλου:

http://orthomoriakiiatriki.blogspot.gr
http://orthomolecular-nutritional-medicine.blogspot.gr.


Βιβλία τού συγγραφέα, που έχουν παρουσιαστεί στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος
Φυσικές μέθοδοι αντιμετώπισης τού καρκίνου


Διαβάστε επίσης, στην «Ελεύθερη Έρευνα»
τα άρθρα τού Μάριου Δημόπουλου:

Ήλιος: Ευεργέτης τής υγείας μας
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη ιατρική απάτη
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου
Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία
Η νηστεία τής Σαρακοστής βλάπτει σοβαρά την υγεία!
Χημειοθεραπεία-ακτινοβολίες: Αναποτελεσματικές και επικίνδυνες
Φυσικές θεραπείες τού καρκίνουΠολλά ακόμα σχετικά με θέματα υγείας άρθρα
μπορείτε να βρείτε στο Θεματολόγιο τής «
Ελεύθερης Έρευνας»:
Υγεία - Ιατρική και
Οικολογία - Εναλλακτικές Θεραπείες
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29366 έγραψε...
"Και δεν είναι τυχαίο, που στην Ελλάδα δέν αναγνωρίζεται η Διατροφολογία (με την έννοια τής Διατροφικής Θεραπευτικής), αλλά μόνο η Διαιτολογία."

Όχι μόνο στην Ελλάδα. Και είναι λογικό, αφού η διατροφολογία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από μόνη της επιστήμη. Το άλλο κουφό είναι ότι δεν προτείνει δίαιτα, αλλά υποτίθεται ότι προτείνει εξατομικευμένη δίαιτα και κατόπιν ακούμε κάτι για δίαιτα Atkins και Dukan, paleolithic... Δυστυχώς διατροφολογία ή διαιτολογία χωρίς προτεινόμενη δίαιτα δεν γίνεται.

I.Bielidopoulos
22.07.2014, 15:06:25

Ανώνυμος 29613 έγραψε...
"Ανύπαρκτη η Φυσική Θεραπευτική στην Ελλάδα"
Είναι ανύπαρκτη διότι θεωρείται ψευδοεπιστήμη:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_topics_characterized_as_pseudoscience#Health_and_medicine

Gerson Therapy is based on the belief that disease is caused by the accumulation of unspecified toxins, and attempts to treat the disease by having patients consume a predominantly vegetarian diet including hourly glasses of organic juice and various dietary supplements. Animal proteins are excluded from the diet under the unproved premise that tumors develop as a result of pancreatic enzyme deficiency.[9] In addition, patients receive enemas of coffee, castor oil and sometimes hydrogen peroxide or ozone.[10]
http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Gerson#Gerson_Therapy

Δεν υπάρχουν αποδείξεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Gerson#Evidence
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

Περί Codex Alimentarius:
http://en.wikipedia.org/wiki/Codex_Alimentarius#Controversy
Χέστηκαν πάνω τους οι βιομήχανοι και οι τηλεπωλητές συμπληρωμάτων διότι ο Codex_Alimentarius προσπάθησε να βάλει μια τάξη στο χάος με τα δεκάδες χιλιάδες συμπληρώματα και τις ιστορίες για αγρίους που τα συνοδεύουν. Αν μάλιστα τα συμπληρώματα θεωρούνταν φάρμακα, τότε θα έπεφτε τρελό γέλιο, διότι: θα έπρεπε να αποδειχτεί με επιστημονικές μελέτες και κλινικά τεστ ότι επιτυγχάνουν όλα όσα ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τους και δεύτερον θα έκλειναν αναγκαστικά σάιτ τύπου mercola.com, αφού απαγορεύεται να πωλούνται φάρμακα μέσω διαδικτύου.

I.Bielidopoulos
06.09.2014, 13:59:15

Ανώνυμος 29615 έγραψε...
Antineoplaston Therapy

http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/pharmacologicalandbiologicaltreatment/antineoplaston-therapy

...............
What does it involve?

Antineoplastons are given by mouth, injection into a vein or muscle, and by other routes. The treatment usually lasts from 8 - 12 months. Treatment can cost from $7,000 to $9,500 per month or more, depending on the type of treatment, number of consultations, and the need for surgery to implant a catheter for drug delivery. .......
..................
Are there any possible problems or complications?
These substances may have not been thoroughly tested to find out how they interact with medicines, foods, or dietary supplements. Even though some reports of interactions and harmful effects may be published, full studies of interactions and effects are not often available. Because of these limitations, any information on ill effects and interactions below should be considered incomplete.

Proponents claim that antineoplaston therapy is “nontoxic” However, reported side effects range from mild to serious, including fatigue (extreme tiredness), anemia (low red blood cell counts), headaches, numbness, skin rash, swelling of the hands and face, chills, fever, dizziness, changes in blood pressure, unpleasant body odor during treatment, and sleepiness. High levels of blood sodium and abnormal calcium levels can also cause significant problems with this therapy. Other serious side effects can involve the brain, and include confusion, seizures, and swelling in the brain. This has required that the treatment be stopped in some patients.

There is also a question of whether some of the unexpected effects in patients were unreported; the FDA noted in a March 2013 inspection report published on the FDA website that reports of serious events such as bleeding in the brain, high blood sodium levels, metabolic acidosis, confusion, and loss of consciousness were not made in a timely manner. Many of these events required hospitalization. After such events, the report noted, some of the patients who were supposed have been removed from the investigation were not removed, but left in the study.

It is not known whether antineoplastons would cause any problems due to interactions with other medications.

Relying on this type of treatment alone and avoiding or delaying conventional medical care for cancer may have serious health consequences.
06.09.2014, 19:47:05

Bielidopoulos έγραψε...

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5405230/shma-kindynoy-enopsei-ths-griphs/

11.11.2016, 20:51:33


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+6=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...