Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

“ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ-
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ”
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ


Και οι μελλοντικές κοινωνίες
ακρωτηριασμένων ανθρώπων


Έγραψε στις 31.05.2013 ο/η: Μαυρομμάτης Βασίλειος

Επιστροφή

Μέσα στην παγκόσμια οικονομική στημένη κρίση, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, άλλο ένα στημένο φιάσκο έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στα media. Η είδηση έκανε πάταγο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτικά διπλή μαστεκτομή, για να προλάβει τον επικείμενο καρκίνο τού στήθους, που την απειλούσε, λόγω «κακών» γονιδίων και κληρονομικότητας!

Αν κάποιος κοιτάξει με νηφαλιότητα πίσω από την κουρτίνα θα δει, ότι πίσω από όλο αυτό βρίσκεται και πάλι το ιατρικό σύστημα και τα οικονομικά συμφέροντά του. Μια παλιά συνταγή κατατρομοκράτησης των μαζών (αυτή τη φορά εναντίον των γυναικών), όπου σαν όπλο χρησιμοποιείται και πάλι ο μεγαλύτερος ανθρώπινος φόβος, αυτός τού θανάτου.

Όπως και παλαιότερα, όταν η απάτη με τους εργαστηριακούς ιούς Embola, ¶νθρακα, AIDS, Η1Ν1 και Η1Ν4 παρουσιάστηκαν ως επικείμενες επιδημίες και o κόσμος τσιμπούσε το δόλωμα, έτσι και τώρα, οι μάζες πίστεψαν ακόμα μια φορά τις σειρήνες τής Ιατρικής. Η τακτική εδώ ήταν διαφορετική. Όπως οι ψαράδες, που αλλάζουν το δόλωμα ή και τον τρόπο ψαρέματος στα ψάρια μετά από 4-5 φορές, επειδή τα ψάρια συνηθίζουν, έτσι και η ιατρική κοινότητα επιστράτευσε μια πανέμορφη γυναίκα-σταρ παγκόσμιου βεληνεκούς, μια γυναίκα, που είναι πρότυπο όλων των γυναικών τού κόσμου, μια γυναίκα πρέσβειρα ειρήνης και φιλανθρωπίας και ταυτόχρονα μητέρα τριών παιδιών, που έχει υιοθετήσει άλλα τρία. Με λίγα λόγια διάλεξε την ιδανική γυναίκα-πρότυπο, για να προωθήσει το νέο της μεγάλο φιάσκο.

Η προληπτική μαστεκτομή (ακρωτηριασμός τού στήθους) για όσους γνωρίζουν δέν είναι κάτι καινούργιο. Πρόκειται για μια «προληπτική», όπως λέγεται, μέθοδο τής Κλασικής Ιατρικής, που χρησιμοποιείται κατά τα τελευταία χρόνια από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Αλλά δέν είναι μόνο αυτό. Η αρχή είχε γίνει κατά το μεσαίωνα με τις αφαιμάξεις. Από τις αρχές τού προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιατρική χρησιμοποιεί τις προληπτικές αφαιρέσεις οργάνων για λόγους υγείας, όπως ισχυρίζεται, με τις αμυγδαλές των παιδιών και τα «κρεατάκια» (αδενοειδείς εκβλαστήσεις, που εμφανίζονται πάλι σε παιδική ηλικία). Ακολούθησαν αφαιρέσεις-ακρωτηριασμοί ολόκληρων οργάνων ή και αδένων, όπως χολής, παγκρέατος, προστάτη, θυρεοειδούς, εντερικών τμημάτων και άλλα, πάντα στον βωμό τής πρόληψης…

Η ιατρική κοινότητα δέν γνωρίζει τί σημαίνει πρόληψη ή καλύτερα δέν θέλει να γνωρίζει. Έτσι, πρόληψη για την Κλασική Ιατρική είναι αρχικά η διάγνωση. Αφού μια νόσος διαγνωστεί σε αρχικά στάδια, αρχίζουν οι «προληπτικές θεραπείες», χειρουργικές επεμβάσεις, χημικές θεραπείες, ακτινοβολίες και άλλες βίαιες και αφύσικες πρακτικές.

Έχεις πρόβλημα σε κάποιο σπόνδυλο στην σπονδυλική σου στήλη, όπως σκολίωση, εξάρθρωση δίσκου, κοίλη; Οι κηδεμόνες (κολάρα με σίδερα φοριούνται στο σώμα για να διορθώσουν το πρόβλημα), το χειρουργείο ή τα χημικά φάρμακα είναι η «λύση» τής Κλασικής Ιατρικής. Το ότι μπορεί να θεραπευτεί κάποιος αναίμακτα, ήπια, αποτελεσματικά και χωρίς να δηλητηριαστεί από τα χημικά (στις περισσότερες περιπτώσεις για προβλήματα τής σπονδυλικής στήλης) με την Χειροπρακτική ή την Οστεοπαθητική μέθοδο, ούτε λόγος να γίνεται. «Αυτά είναι κομπογιαννιτισμός», θα απαντούσε ένας γιατρός (επιστήμονας παρακαλώ) και αυτή είναι η μόνη απάντηση, που ακούγεται από τα media και φυσικά, η μόνη απάντηση, που ξέρουν οι μάζες. Παρόμοια συμβαίνει και με άλλες εναλλακτικές μεθόδους, όπως η Ομοιοπαθητική, η Φυσικοπαθητική, ο Βελονισμός, η Ρεφλεξολογία κ.ά.. Όλα αυτά για τους γιατρούς είναι κομπογιαννιτισμός…

Στους εναλλακτικούς χώρους γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η πρόληψη για τον καρκίνο τού μαστού, τους άλλους καρκίνους, αλλά και τις υπόλοιπες εκφυλιστικές ασθένειες. Υγιεινή διατροφή, φυσικά συμπληρώματα, γυμναστική, μυοσκελετική αποκατάσταση, ήλιος και φως, καθαρός αέρας, έλλειψη στρες, ψυχική ηρεμία κ.ά..

Όλοι γνωρίζουμε πλέον, ότι ο καρκίνος είναι πολυπαραγοντική νόσος και όχι νόσος των κακών γονιδίων και τής κληρονομικότητας, όπως ισχυρίζεται η ιατρική κοινότητα. Σίγουρα η κληρονομικότητα δείχνει μια τάση, μια ευπάθεια, όμως ζώντας ένα φυσικό τρόπο ζωής είναι σχεδόν αδύνατον να πάθει κάποιος καρκίνο. Επομένως, όλο αυτό το επιχείρημα τής ιατρικής κοινότητας, των φαρμακευτικών εταιρειών και τής Jolie περί των κακών γονιδίων BRCA1 και BRCA2, που μας κληρονομούν τον καρκίνο, είναι αίολο και ψευδές.(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα» το αφιέρωμα: Η απομυθοποίηση τού καρκίνου).

Πρόληψη σημαίνει να προλάβω κάτι πριν αυτό ξεκινήσει και αρχίσει να συμβαίνει ή καλύτερα να αποφύγω την αρρώστεια ανεβάζοντας το επίπεδο υγείας μου. Ένας εναλλακτικός θεραπευτής μπορεί να δουλέψει θεραπευτικά σε κάποια νόσο ή και προληπτικά κρατώντας το επίπεδο τής υγείας ενός ανθρώπου σε υψηλά επίπεδα. Κανένας όμως γιατρός δέν μπορεί να δουλέψει ποτέ προληπτικά, διότι, όπως είδαμε, δέν γνωρίζει τί σημαίνει η λέξη πρόληψη.
 
 

Η υγιεινή διατροφή, τα φυσικά συμπληρώματα, το καθαρό νερό
είναι μερικές φυσικές «αναίμακτες», φθηνές
αλλά και αποτελεσματικές επιλογές για την πρόληψη τού καρκίνου. 
 

Έτσι λοιπόν, κατά τα τελευταία χρόνια φθάσαμε στις «προληπτικές» αφαιρέσεις μήτρας, ωοθηκών και στήθους. Η γλώσσα, που έντεχνα χρησιμοποιείται για τη μεθοδολογία αυτή από την ιατρική κοινότητα, είναι «προληπτικές αφαιρέσεις», «προληπτική ιατρική», «προληπτική θεραπεία». Η λογική θέαση ακριβολογώντας θα μπορούσε να κατατάξει την μεθοδολογία αυτή ως εκβιαστικούς ακρωτηριασμούς, που πίσω τους κρύβεται ο εμπαιγμός τής ιατρικής κοινότητας, ο φόβος-τρόμος των υποψήφιων θυμάτων-παθόντων, η ιατρική χρηματομανία και τα δισεκατομμύρια των μεγαλογιατρών και των φαρμακευτικών εταιρειών, που εμφωλεύουν πίσω από αυτούς τους ακρωτηριασμούς.

Αποτέλεσμα: Πολλά εκατομμύρια αναπήρων ανθρώπων, που έπεσαν θύματα στο βωμό των δισεκατομμυρίων, αλλά και των φόβων τους! Συνήθως, ανάπηρες κοινωνίες εμφανίζονταν μετά από πολέμους ή από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί. Στις μέρες μας όμως, ο πόλεμος εναντίον των ανθρώπων συντελείται μέσα από την ιατρική κοινότητα και τις φαρμακοβιομηχανίες. Ναι, για όσους δέν έχουν ακόμα καταλάβει ή δέν θέλουν να καταλάβουν, πρόκειται για ένα παγκόσμιο πόλεμο, που ξεκίνησε αργά και με πολύ προσεγμένη μεθοδολογία πριν από 150 περίπου χρόνια και κορυφώνεται στις μέρες μας. Τα θύματα ατελείωτα πολλά εκατομμύρια…


  
Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από μία ομιλία τού μεγάλου γερμανού φυσικοπαθητικού θεραπευτή, Benedict Lust, που έζησε κατά τα τέλη τού 18ου αιώνα: «Ο πρωταρχικός στόχος τής φυσικής θεραπείας είναι να αντίκειται στην αρχή τής ζωής όσο το δυνατόν λιγότερο, ώστε να επιτρέπει στον άνθρωπο να χαίρει άκρας υγείας.
»Η ιατρική επιστήμη πάντα πίστευε στην δεισιδαιμονία, ότι η χρήση χημικών ουσιών και χειρουργικών επεμβάσεων, που είναι τόσο επιβλαβείς και καταστροφικές για την ανθρώπινη ζωή, θα αποτελέσουν το θεραπευτικό υποκατάστατο για την παραβίαση των φυσικών νόμων, που δημιουργούν την αρρώστεια.

Κατ΄αυτό τον τρόπο ενισχύει την πεποίθηση των αδαών, ότι μπορεί κάποιος να κάνει καταχρήσεις φθάνοντας ακόμα και στα άκρα αποδυναμώνοντας και καταστρέφοντας τον οργανισμό του ελπίζοντας, ότι στη συνέχεια θα απαλλαγεί από τις σωματικές του ασθένειες με την κατάποση μερικών χαπιών, με μία ένεση ορού ή εμβολίου ή με χειρουργική επέμβαση, ακρωτηριάζοντας το άρρωστο μέρος ή και το όργανο ακόμα, πρακτικές, οι οποίες υποτίθεται, ότι θα λυτρώσουν και θα θεραπεύσουν τον ασθενή.

O Benedict Lust (1872-1945)
ήταν ένας από τους ιδρυτές
τής Φυσικοπαθητικής
την πρώτη δεκαετία
τού 20ού αιώνα.
»Όλα αυτά βέβαια, υπάρχουν στη σφαίρα
τής φαντασίας, αφού οι αφύσικες αυτές πρακτικές
στην πραγματικότητα δηλητηριάζουν ή ακρωτηριάζουν τους ανθρώπους καταστρέφοντας πλήρως την υγεία τους.

»Από παληά μέχρι σήμερα, οι “ιερείς” τής ιατρικής είχαν ανακαλύψει, ότι ήταν δέκα φορές πιο εύκολο να πάρεις από κάποιον δέκα δολάρια εκμεταλλευόμενος τη δεισιδαιμονία του, από το να τού αποσπάσεις ένα δολάριο κάνοντας έκκληση στην κριτική σκέψη και την κοινή λογική.

»Κρατώντας το κλειδί τού θησαυρού, που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής, βλέπουμε την επίσημη ιατρική να ευνοεί πάντοτε την χρήση των πιο βίαιων, αυθαδών, αλλόκοτων, εξοργιστικών και μη επιστημονικών μεθόδων θεραπείας, αρκεί αυτές οι μέθοδοι να συμφωνούν με το ιατρικό κύρος τού γιατρού, που τις πρεσβεύει...

»Ενόσω η ανθρωπότητα κοιμάται αμέριμνη, πέφτει θύμα εκμετάλλευσης ενός ιατρικού συστήματος υγείας, που βασίζεται σε δηλητηριώδη και αηδιαστικά προϊόντα, των οποίων η χημική σύσταση και ο τρόπος καταπολέμησης τής ασθένειας είναι αμφότερα άγνωστα σε αυτούς, που τα παράγουν, ή βασίζεται σε ακρωτηριασμούς και βίαιες πρακτικές. Το απόλυτα παράξενο είναι, ότι όλα αυτά αποκαλούνται “Επιστημονική Ιατρική”.

»Πώς είναι δυνατόν το σύστημα, που χρησιμοποιεί όλες τις παραφυσικές αυτές μεθόδους, των οποίων η ιατρική αξία πρέπει πάντα να ενισχύεται από ψευδείς δηλώσεις και τού οποίου οι γιατροί ενδιαφέρονται περισσότερο για την αμοιβή και τη δόξα από το να θεραπεύσουν πραγματικά τους ανθρώπους;»

Σκεφτείτε, ότι όλα αυτά ο Lust τα έλεγε πριν 140 χρόνια περίπου και δέν πρόλαβε να δει τα σύγχρονα «επιτεύγματα» τής κλασικής ιατρικής. Πόσο επίκαιρος είναι στις μέρες μας ο Lust...

Aς μείνουμε στην φράση, που έκανε πάταγο στην εποχή του, επειδή ήταν πολύ κυνική, αλλά και πολύ πραγματική, όπως όλοι έλεγαν: «Οι κλασικοί γιατροί χτίζουν τις βίλες τους πάνω από τους τάφους των ασθενών τους».

 

Ας δούμε λίγο τις στατιστικές, για να δούμε τού λόγου το αληθές: 320.000 ανθρώπων πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ιταλία από ιατρικά λάθη, σύμφωνα με έγκυρο δημοσίευμα! Στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο 1.3 εκ. παθαίνουν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από ιατρικά λάθη, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς πεθαίνουν (tanea.gr).

Μια άλλη έρευνα λέει, ότι «τα ιατρογενή νοσήματα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αιτία θανάτου στη Βόρεια Αμερική Η.Π.Α (Πηγή: Το Περιοδικό τής Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, 284-4). Συγκεκριμένα, 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. από τις ιατρογενείς νόσους (ασθένειες, που προκαλούνται από τα χημικά φάρμακα και τις βίαιες ιατρικές μεθοδολογίες). Στις ΗΠΑ, ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 3-5 λεπτά από ανιχνεύσιμες παρενέργειες των εγκεκριμένων φαρμάκων, δηλαδή, φάρμακα, που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς! Αυτός είναι 3-5 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό, που πεθαίνουν κάθε χρόνο από όσους είναι χρήστες ναρκωτικών» (iatrogenic).
 
 

 
Όταν τα στρατεύματα τού Αντίοχου τού Επιφανούς κατέλαβαν ύστερα από αντίσταση μια εβραϊκή πόλη, που πολιορκούσαν, μπαίνοντας ο Αντίοχος στην πόλη πήγε κατΆ ευθείαν στο ναό τού Γιαχβέ, τής θρησκείας των εβραίων. Εισήλθε ο ίδιος στο ιερό και θέλοντας να συναντήσει το θεό άνοιξε την πόρτα τού άβατου τού ναού. Το θέαμα που αντίκρυσε ήταν συγκλονιστικό. Αντί για θεό βρήκε ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο-κορβανά γεμάτο με χρυσά και ασημένια νομίσματα και σκεύη. Έκπληκτος δήλωσε, ότι ο θησαυρός αυτός ήταν ο κυρίαρχος θεός στον πλανήτη μας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, το θεό αυτό προσκυνούν όλοι.

Η ιατρική ιδεολογία, επειδή εδώ και χρόνια έχει απορρίψει την έννοια τού θεού, υιοθέτησε αυτό το θεό, το χρήμα.

  
 
Μέσα από μια άλλη έρευνα τού dr. Lucien Leape, αναλυτή για την ασφάλεια των ασθενών, ο αριθμός των ανθρώπων, που πεθαίνουν στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο από τις ιατρογενείς νόσους, είναι 1.000.000 περίπου! Μια άλλη στατιστική λέει, ότι το 9% των ιατρικών συνταγών στη Μεγ. Βρετανία περιέχουν λάθη και το 1.7% αυτών μπορεί να είναι και θανατηφόρα (medweb.gr). Τα ενδεικτικά αυτά στατιστικά προέρχονται από ιατρικά sites κι όχι από ανεπίσημα ή συνομωσιολογικά sites, όπως αρέσκονται να λένε οι γιατροί…

Φανταστείτε τί γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσοι συνολικά πεθαίνουν από ιατρικά λάθη, πόσοι πεθαίνουν από τις ιατρογενείς νόσους, πόσοι  ακρωτηριάζονται προληπτικά, πόσοι πεθαίνουν ή νοσούν βαριά από τους εμβολιασμούς, πόσοι πεθαίνουν από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, πόσοι κατακρεουργούνται με την νέα μεγάλη μπίζνα των μεταμοσχεύσεων (πρόσφατα κυκλοφόρησε κατάλογος με το πόσο πάει το κάθε ανθρώπινο μέλος!)… Πόσοι εν τέλει είναι αυτοί, που πεθαίνουν ή χάνουν την υγεία τους από τις αφύσικες αυτές πρακτικές; Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια νεκρών, εκατομμύρια αναπήρων, εκατομμύρια ανθρώπων, που καταστράφηκε η υγεία τους και εκατομμύρια ανθρώπων, που θα πεθάνουν στο μέλλον μεσοπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα! (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου).

Υπάρχουν πολλές πλέον καταγγελίες πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο για εγχειρήσεις και χημικές θεραπείες, που γίνονται χωρίς λόγο, για παρενέργειες εμβολίων, για παρενέργειες χημειοθεραπειών, ακτινοβολιών, αντιβιώσεων, αντικαταθλιπτικών, αντισταμινικών και άλλων χημικών φαρμάκων, χειρουργείων κ.ά,. Αν αυτό δέν είναι πόλεμος κατά τής ανθρωπότητας, τότε τι είναι;

Πολλοί αδυνατούν να σκεφτούν, ότι όλο αυτό γίνεται για το χρήμα, αν και κάποιοι άλλοι μιλάνε για συνομωσίες κατά τής ανθρωπότητας, ότι είμαστε πολλοί και πρέπει να λιγοστέψουμε πληρώνοντας για το θάνατό μας κ.ά.. Το σίγουρο είναι, ότι το ιατρικό αυτό οικονομικό πακέτο για τις μαστεκτομές είναι πολύ μεγάλο. Ξεκινά με πανάκριβες διαγνώσεις, όπως αυτή για τα δήθεν «κακά» γονίδια BRCA1 και BRCA2, μαστογραφίες, μαγνητικές μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπερηχογραφήματα, νοσήλια, χειρουργεία, ραντεβού, φακελάκια κ.ά.. Με δύο λόγια: Πληρώστε πακτωλό χρημάτων, για ν΄ακρωτηριαστείτε! 
«Κάν΄ το όπως η Ατζελίνα». Μακάβριοι τίτλοι, όπως αυτός,
προτρέπουν ανθρώπους να ακρωτηριάζονται
και να μένουν για πάντα ανάπηροι στο βωμό των εκατομμυρίων.


 

Ας έρθουμε ξανά στην υπόθεση Jolie. Πρόκειται για ένα ακόμα είδος μαζικής ύπνωσης και πλύσης εγκεφάλου των μαζών με την ηρωίδα ηθοποιό σε ένα ρόλο μοναδικό, σε ένα ρόλο καριέρας, αυτού εναντίον των ανθρώπων, εναντίον των ίδιων των παιδιών της. Δέν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο ρόλος, που ανέλαβε, είναι αυτός τού θύματος ή τού υποκριτή ηθοποιού. Με λίγα λόγια δέν ξέρουμε αν έκανε την μαστεκτομή ή δέν την έκανε και βέβαια ούτε και μας ενδιαφέρει. Αυτό, που μας ενδιαφέρει όμως, είναι η αδίστακτη και υποκριτική της θέση να γίνει το παράδειγμα προς μίμηση για τις γυναίκες τού κόσμου, καθώς και η σαδιστική της προτροπή να ακολουθήσουν κι άλλες το παράδειγμά της.

Σίγουρα, στην ιστορία θα μείνει ως εκείνη, που προέτρεψε τις γυναίκες τού κόσμου μας να ακρωτηριαστούν και να μείνουν στην υπόλοιπη ζωή τους ανάπηρες. Ουσιαστικά, με την πράξη της αυτή σφράγισε μια ακόμα μακάβρια μεθοδολογία τής ιατρικής κοινότητας, ένα ακόμα ύπουλο χτύπημα κάτω από τη μέση τής ανθρωπότητας. Ένα νέο όπλο μαζικής καταστροφής, που λέγεται «προληπτική ιατρική»…


 
Τώρα, θα χειρουργούν
και τους υγιείς!

Τίτλοι, όπως: «ΚάνΆ το όπως η Αντζελίνα», «Η ηρωίδα τής ζωής Αντζελίνα», «Η ηθοποιός που νίκησε τον καρκίνο» και άλλοι παρόμοιοι από τα media, προετοιμάζουν τυφώνα μαστεκτομών σε όλο τον πλανήτη.

Ελάχιστες ψύχραιμες φωνές πνίγονται από τα παπαγαλάκια των media δημοσιογράφους, που δήθεν πείθονται από τους καλεσμένους τους γιατρούς.


Βάζοντας στο διαδίκτυο τη λέξη μαστεκτομή βγαίνει πρώτη ιστοσελίδα με τίτλο: «Γονίδια BRCA1 και BRCA2. Καρκίνος μαστού και προφυλακτική μαστεκτομή». Θα σας προφυλάξουμε δηλαδή, κόβοντάς σας τα στήθη!

Για το καλό σας, λες και απευθύνονται στα πρόβατα, θα σας σφάξουμε για το καλό σας, πρόβατα…
 
Πραγματικά, η λογική σκέψη, η κριτική αντίληψη, η συνειδητότητα είναι κάποιες αρετές, που σήμερα λείπουν παντελώς από τις μάζες. Δυστυχώς, οι πλείστοι των ανθρώπων έχουν μεταλλαχθεί σε αγέλες προβάτων, που ακολουθούν τα κελεύσματα των βοσκών τους. Και ο βοσκός δέν πρόκειται ποτέ να τα πάει κάπου αλλού, παρά μόνο για σφάξιμο.

Είναι πραγματικά λυπηρό στο όνομα των μεγάλων και σπουδαίων γιατρών τής αρχαιότητας Ασκληπιού, Ιπποκράτη, Γαληνού, Διοσκουρίδη, Παύλου τού Αιγινήτη και άλλων να γίνονται τέτοια εγκλήματα. Γιατί οι γιατροί αυτοί μόνο έτσι θα τα χαρακτήριζαν.


Σημείωση:
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο,
η Κλασική Ιατρική δέν πρέπει να καταργηθεί.
Αυτό που χρειάζεται είναι η πλήρης αναβάθμισή της
σε επίπεδο ιδεολογίας, αλλά και χρήσης της.
Όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι είναι χρήσιμες,
όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ.
B.M.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29655 έγραψε...
Καλή ανάγνωση σε όσους μπουν στον κόπο να το διαβάσουν:
http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/Naturopathy/naturopathy.html

I.Bielidopoulos
10.09.2014, 10:55:17


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...