Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


ΟΣΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Μάριος Δημόπουλος, έκδ. “Etra”


Έγραψε στις 14.04.2013 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

Η διάγνωση καρκίνου ισοδυναμεί στο μυαλό των περισσότερων με θανατική καταδίκη. Οι γιατροί αμέσως συνιστούν στους καρκινοπαθείς εγχείρηση, ακτινοβολία και χημειοθεραπεία. Οι συμβατικές όμως, θεραπείες τού καρκίνου είναι αναποτελεσματικές στις περισσότερες περιπτώσεις. Όχι μόνο δέν θεραπεύουν τον ασθενή, αλλά πολλές φορές τον σκοτώνουν. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δέν είναι ο καρκίνος, που σκοτώνει τον καρκινοπαθή, αλλά η ίδια η θεραπεία.

Όλοι έχουν εστιαστεί στη θεραπεία τού καρκίνου, αφού αυτό είναι προς το συμφέρον τής σύγχρονης βιομηχανίας τού καρκίνου, των φαρμακευτικών εταιρειών. Κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με την πρόληψη, και όταν λέμε πρόληψη δέν εννοούμε για παράδειγμα να κάνουμε μαστογραφία, το όφελος τής οποίας εξ άλλου αμφισβητείται από πολλούς επιστήμονες.

Πρόληψη δέν σημαίνει να κάνουμε μια εξέταση, για να προλάβουμε στην αρχή τον καρκίνο, αλλά να αποτρέψουμε την εκδήλωσή του. Λέγοντας πρόληψη εννοούμε να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατόν, τις αιτίες, που προκαλούν καρκίνο και να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας. Η καλή διατροφή και η λήψη διαφόρων συμπληρωμάτων βιταμινών, μετάλλων και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών μπορεί να προλάβει τον καρκίνο σε ένα σημαντικό ποσοστό.

Αλλά ακόμα και αν νοσήσουμε από καρκίνο, δέν σημαίνει, ότι δέν μπορούμε να γίνουμε καλά. Δέν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι υπάρχουν φυσικές μή τοξικές θεραπείες, οι οποίες είναι πιο αποτελεσματικές από τις συμβατικές μεθόδους θεραπείας και μπορούν στη χειρότερη περίπτωση να βελτιώσουν την ποιότητα τής ζωής και να παρατείνουν τη ζωή τού καρκινοπαθούς και στην καλύτερη περίπτωση να τον θεραπεύσουν.

Ο διατροφολόγος, ειδικός στις φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες Μάριος Δημόπουλος, είναι ο συγγραφέας τού 550 περίπου σελίδων υπό κρίση βιβλίου, καρπού μακροχρόνιας έρευνας, που βασίζεται σε περισσότερες από 1.100 βιβλιογραφικές πηγές.

Από τον υπότιτλό του: «Όσα ο γιατρός σας ίσως δέν σας πει, για την πρόληψη και θεραπεία τού καρκίνου», αντιλαμβανόμαστε, ότι θα μάθουμε πληροφορίες διαφορετικές από ό,τι το ιατρικό κατεστημένο αφήνει να πληροφορηθούμε. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι φυσικές μή τοξικές μέθοδοι θεραπείας τού καρκίνου και δίνονται πειστικές αποδείξεις, ότι η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία είναι τοξικές και τις περισσότερες φορές αναποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας.

Ο συγγραφέας αναλύει ποια είναι η διατροφή -το κύριο όπλο για την αντιμετώπιση τού καρκίνου- που πρέπει να ακολουθούν οι καρκινοπαθείς και υποστηρίζει, ότι η κατάλληλη διατροφή για αυτούς είναι μια διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα και υδατάνθρακες, διότι τα σάκχαρα αποτελούν τροφή για τα καρκινικά κύτταρα. Στερώντας από τα καρκινικά κύτταρα τα σάκχαρα τους στερούμε την αγαπημένη τους τροφή.

Ο κ. Δημόπουλος παρουσιάζει πώς η Ορθομοριακή Ιατρική αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Αναλύει τα συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), που προλαμβάνουν και θεραπεύουν τον καρκίνο. Δίνει πληροφορίες -μεταξύ άλλων- για τη βιταμίνη C, η οποία λαμβανόμενη από το στόμα ή χορηγούμενη ενέσιμα, αποτελεί ένα ισχυρό φάρμακο κατά τού καρκίνου και για τη βιταμίνη D, η λήψη τής οποίας μπορεί να μειώσει έως και 50% τις πιθανότητες να υποστείτε πολλές μορφές καρκίνου.

Αποδεικνύει επίσης, ότι, όταν συνδυάζεται η χημειοθεραπεία ή η ακτινοβολία με υψηλές δόσεις βιταμινών και με άλλα συμπληρώματα αντιοξειδωτικών ουσιών, μειώνονται οι παρενέργειες των συμβατικών θεραπειών και αυξάνεται η αποτελεσματικότητά τους. Καταρρίπτεται δηλαδή, η άποψη των περισσότερων ογκολόγων, ότι οι καρκινοπαθείς δέν πρέπει να λαμβάνουν αντιοξειδωτικά κατά τη διάρκεια τής χημειοθεραπείας, διότι αυτά θα αντιδοτήσουν δήθεν τη χημειοθεραπεία.

Περιέχονται επίσης πληροφορίες για τις τροφές, που έχουν αντικαρκινική δράση, όπως η Chlorella, το μανιτάρι Μaitake, το σκόρδο και ο χυμός παντζαριού και αναλύονται τα ευρωπαϊκά, κινέζικα, ινδικά και αμερικάνικα βότανα, που έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση.
 
Θα πληροφορηθείτε επίσης, για τη διωναία τη μυγοπαγίδα, ένα σαρκοβόρο φυτό, από το χυμό τού οποίου παράγεται μια ουσία, η Carnivore, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τού καρκίνου, για τη θεραπεία των αντινεοπλαστονίων τού πολωνού γιατρού Stanislav Burzynski, για τον χόνδρο τού καρχαρία και των βοοειδών και το λάδι ήπατος καρχαρία, για τη θαυματουργή δράση τής φαρμακευτικής κάνναβης κατά τού καρκίνου, για τη θεραπεία τού ιταλού ογκολόγου Dr. Simoncini, με διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα), για τη γεννήτρια τού Ράιφ, μια συσκευή, που θεράπευε τον καρκίνο, για τη θεραπεία τού καρκίνου με ηλεκτρισμό και μαγνήτες και πολλά άλλα.

Το βιβλίο αυτό δέν απευθύνεται μόνο σε καρκινοπαθείς, αλλά και σε κάθε άνθρωπο, που θέλει να μάθει πώς να προστατέψει τον εαυτό του από τον καρκίνο, αφού αναλύονται και οι τρόποι πρόληψής του με φυσικές μεθόδους.


Διαβάστε επίσης, στην «Ελεύθερη Έρευνα»
τα άρθρα τού Μάριου Δημόπουλου:
Ήλιος: Ευεργέτης τής υγείας μας
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη ιατρική απάτη
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου
Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία
Η νηστεία τής Σαρακοστής βλάπτει σοβαρά την υγεία!Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος:
Το προηγούμενο βιβλίο τού Μάριου Δημόπουλου, στο οποίο ανατρέπονται όλα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τη χοληστερίνη χαρακτηρίζοντας τη θεωρία τής χοληστερίνης ως έναν από τους μεγαλύτερους ιατρικούς μύθους τής εποχής μας.
Διαβάστε ακόμα στην «Ελεύθερη Έρευνα»
στο πλαίσιο τού αφιερώματος: Η απομυθοποίηση τού καρκίνου:
Η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου
Τα πραγματικά αίτια τού καρκίνου
Καρκίνος: Η ύστατη προσπάθεια τού οργανισμού για επιβίωση!
Καρκίνος και Ομοιοπαθητική


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑBielidopoulos έγραψε...
Δυο ερωτήσεις: 1) Τα συμπληρώματα διατροφής από τις φαρμακοβιομηχανίες δεν κατασκευάζονται; Εννοώ να αποφύγουμε τη χημειοθεραπεία και να καταλήξουμε στα συμπληρώματα; 2) Οι υδατάνθρακες που είναι η αγαπημένη τροφή των καρκινικών κυττάρων τυχαίνει να είναι και η αγαπημένη τροφή όλων των υπόλοιπων κυττάρων. Ειδικά ο εγκέφαλος καίει μόνο γλυκόζη. Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι;
14.04.2013, 08:46:51

Bielidopoulos έγραψε...
Προς ΕΕ: 3 εκτεταμένα σχόλια του συντάκτη του άρθρου που αποτελούν αντίλογο στα δικά μου σχόλια έχουν εξαφανιστεί. Εάν τα χάσατε από τη βάση δεδομένων, τα έχω "σωσμένα" και μπορώ να τα ανεβάσω.
29.04.2013, 10:51:51

Bielidopoulos έγραψε...
1) Η έκφραση "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" κάθε άλλο παρά για να ειρωνευτώ την ανέφερα. Επειδή δεν ήθελα να μπω σε εξηγήσεις και αναλύσεις, έγραψα αυτή τη σύντομη και πολύ παραστατική έκφραση που δηλώνει ότι όταν έχουμε ένα σύμπτωμα αντί να κοιτάξουμε την πηγή του και τις πρωταρχικές τους αιτίες, προσπαθούμε να σκοτώσουμε το σύμπτωμα, κάτι που προφανώς δεν είναι σωστό. Η δε πρόταση " Ειδικά ο εγκέφαλος καίει μόνο γλυκόζη" έπρεπε να μπει σε παρένθεση, αφού ουσιαστικά δεν αφορούσε την έκφραση "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι". Ως εκ τούτου παρεξηγήσατε.

2) Δεν νομίζω ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι εταιρίες συμπληρωμάτων είναι ανταγωνιστικές, μάλλον το ίδιο ακριβώς είναι. Όλο και περισσότερες φαρμακευτικές παρασκευάζουν χημικά συμπληρώματα. Αν ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να προσφέρει ισορροπημένη διατροφή στον άνθρωπο, τότε τα πράγματα είναι άσχημα και τα συμπληρώματα δεν μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Ως εκ τούτου αντί να καταναλώνουμε άκριτα, θα πρέπει να προσέξουμε τι τρώμε, κάτι που κανείς δεν κάνει, αφού το σύστημα μας έχει πείσει ότι το καλό μας είναι απλά να καταναλώνουμε. E λοιπόν αν ο σύγχρονος άνθρωπος ενδιαφέρεται πραγματικά για τον εαυτό του, θα πρέπει να παρακολουθεί τον εαυτό του, θα πρέπει να σχεδιάζει για τον εαυτό του, θα πρέπει να παρατηρεί τον εαυτό του πως αισθάνεται μετά από κάθε γεύμα, θα πρέπει πραγματικά να προσέχει τι τρώει και πως. Με λίγα λόγια θεωρώ τα συμπληρώματα άλλο ένα καταναλωτικό προϊόν των εταιριών.

3) Θα αναφέρω αυτό που ξέρω για τον καρκίνο: πρόκειται για πολυπαραγοντική ασθένεια. Πολυπαραγοντική σημαίνει ότι θα πρέπει να ισχύουν πολλοί παράγοντες ταυτόχρονα για να ασθενήσει κάποιος. Οι παράγοντες αυτοί και αναφέρομαι σε πρωταρχικούς παράγοντες και όχι δευτερογενείς συσχετίσεις ή συνέπειες, είναι ήδη γνωστοί και δύσκολα αντιμετωπίσιμοι: καθιστική ζωή, άγχος, στρές, σύγχρονη διατροφή, ρύπανση και μόλυνση αέρα και γενικά περιβάλλοντος. Τα στοιχεία που συσχετίζουν σάκχαρο αίματος με καρκίνο δεν αποτελούν απόδειξη ότι το σάκχαρο προκαλεί καρκίνο. Όσοι γνωρίζουν τι εστί επιδημιολογική έρευνα και στατιστική επεξεργασία ξέρουν τι σημαίνει δευτερογενείς συσχετίσεις ή και πλασματικές συσχετίσεις. Είναι πολύ εύκολο να απομονωθούν δυο παράγοντες από τον εξεταζόμενο πληθυσμό και κατόπιν μέσω μελέτης του δείγματος σε σχέση με το δείγμα ελέγχου να βρεθεί αν αυτοί οι δυο παράγοντες έχουν θετική, αρνητική ή ουδέτερη συσχέτιση. Το ότι όμως έχουν συσχέτιση δεν σημαίνει ότι η συσχέτιση αυτή είναι πρωτογενής. Παραδείγματα υπάρχουν άπειρα στο χώρο της επιδημιολογικής έρευνας. Για παράδειγμα η Nestle συχνά πυκνά χρηματοδοτεί έρευνες που "αποδεικνύουν" ότι η ζάχαρη ή η σοκολάτα κάνουν καλό στα δόντια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητα της επιστημονικής μεθόδου, πρόκειται συνήθως περί τυπικών επιδημιολογικών μελετών σε ελεγχόμενες συνθήκες. Όμως τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών μόνο ως ενδείξεις μπορεί κάποιος να τα δεχτεί και όχι ως θέσφατο. Το αν τελικά η σοκολάτα είναι καλή ή όχι για τα δόντια θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ένα σωρό στοιχεία και όλες οι μελέτες που αφορούν την εξέταση εκατοντάδων ίσως χιλιάδων παραγόντων που υπεισέρχονται, ποιοι από αυτούς είναι ισχυροί, ποιοι επηρεάζουν λιγότερο, ποιοι είναι οι πρωτογενείς, ποιοι οι δευτερογενείς και λοιπά.

4) Άρα λοιπόν αν τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα συσχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου αυτό είναι ένα επιστημονικό στοιχείο για την κατανόηση του καρκίνου και τίποτε περισσότερο. Οποιος έχει πρόσβαση σε έρευνες και μελέτες μπορεί να βρει εκατοντάδες που συσχετίζουν μεταξύ τους διάφορους παράγοντες, μάλιστα πολλές φορές οι μελέτες αυτές καταλήγουν σε ακριβώς αντίθετα συμπεράσματα. Με την εμφάνιση καρκίνου μπορούν να συσχετιστούν ποιος ξέρει πόσοι παράγοντες. Η ουσία όμως είναι ποιοι είναι οι πρωταρχικοί, διότι όταν το αθρώπινο σώμα είναι αποτελεί ένα χαοτικό σύμπλεγμα βιοχημικών αντιδράσεων σε διαρκή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, τότε ένας παράγοντας δημιουργεί έναν άλλον, κάποιος είναι πιο ισχυρός, κάποιος μειώνει ή αυξάνει την ισχύ ενός άλλου, κάποιος άλλος είναι πλασματικός και λοιπά. Και σε αυτό το σημείο ταιριάζει η έκφραση "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι".

5) Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται αρκετό σάκχαρο διότι το χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας.
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_brain#Metabolism

6) Η πλειοψηφία των 7 δις ανθρώπων του πλανήτη έχουν ως κυρίως πιάτο το ρύζι, τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες. Μόνο οι ευρωπαίοι και οι βορειοαμερικανοί το θεωρούν δευτερεύων. Οποιος έχει επισκεφτεί Αφρική και Λατινική Αμερική θα γνωρίζει πόσο διαδεδομένο είναι το ρύζι και όχι μόνο στην Ασία όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Αν ξαφνικά αυτά τα δις αποφάσιζαν ότι οι υδατάνθρακες προκαλούν καρκίνο και το έριχναν στο κρέας φανταστείτε τις συνέπειες.

7) Λέτε ότι η αγαπημένη τροφή του μύκητα candida είναι το μέλι και άλλα σάκχαρα. Οποιος γνωρίζει από μικροβιολογία θα ξέρει ότι τα μικρόβια (βακτήρια, μύκητες και λοιπά) τρέφονται ακριβώς με ότι τρεφόμαστε και εμείς, δηλαδή τα δικά μας κύτταρα: λίπη, αμινοξέα, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η δε βιοχημεία του σώματός μας επιτρέπει το μετασχηματισμό μεταξύ αμινοξέων, σακχάρων και λιπαρών οξέων. Για παράδειγμα δυο μόρια γλυκερίνης (τα τριγλυκερίδια αποτελούνται από ένα μόριο γλυκερίνης και τρία μόρια λιπαρού οξέως) μπορούν να δώσουν ένα μόριο γλυκόζης και το αντίστροφο. Ο Ιπποκράτης αν δεν απατώμαι πρότεινε αυστηρή δίαιτα με χυλό κριθαριού (υδατάνθρακες). Δεν νομίζω όμως να πρότεινε τη δίαιτα αυτή ως μόνιμη. Δυσκολεύομαι λοιπόν να κατανοήσω την επιμονή κατά των υδατανθράκων. Μου φαίνεται σαν ένα ακόμα τερτίπι της βιομηχανίας να εξωθήσει τον κόσμο σε ένα νέο πιο ελεγχόμενο από αυτήν (και πιο κερδοφόρο) διαιτολόγιο. Και μάλιστα σε μια εποχή όπου εν Ελλάδι τα ποσοστά παχυσαρκίας είναι στα ύψη σε συνδυασμό με την ολική χρεωκοπία του νεοελληνικού συστήματος, θα έπρεπε να συζητάμε για επιστροφή στη φύση και για ζαρζαβατικά, όσπρια, φρούτα, δημητριακά και αυγά. Το δε κρέας είναι φθηνό στα σουπερμάρκετ για δυο λόγους: είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και δεύτερον αποτελεί κατόρθωμα ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως η πτώση της τιμής των σιτηρών παγκοσμίως (άρα και των ζωοτροφών) σε συνδυασμό με τη βιομηχανοποίηση της παραγωγής κρέατος, προκειμένου κράτη όπως η Δανία, η Ολλανδία, η Αγγλία, και άλλα να μπορούν να παράγουν τεράστιες ποσότητες όσο γίνεται πιο φθηνού κρέατος εισάγοντας φθηνές ζωοτροφές από γεωργικές χώρες (συνεχίζοντας την παλιά κουλτούρα των fish and chips, του μπέικον και των λουκάνικων). Παράγοντες που δεν θα ισχύουν για πάντα.
18.04.2013, 13:07:10

Bielidopoulos έγραψε...
Διάβασα με προσοχή όλα αυτά και και έχω να πω επί της ουσίας τα εξής: 1) Γιατί να αντικαταστήσουμε τα φάρμακα με χημικά συμπληρώματα διατροφής και να μην αντικαταστήσουμε και τα δυο με ισορροπημένη διατροφή, όπως η μεσογειακή ή η Okinawa ή άλλες παρόμοιες. Τι μας νοιάζει τι προστάζει ο Codex Alimentarius; Οι βιταμίνες βρίσκονται στα τρόφιμα και ως γνωστόν οι βιταμίνες των χημικών συμπληρωμάτων απορροφούνται από το έντερο σε ελάχιστο ποσοστό. 2) Δεν ανέφερα πουθενά τους ιούς, έγραψα μικρόβια και τα όσα γράφετε περί Candida δεν έχουν ιδιαίτερο βάρος όσον αφορά το θέμα μας. Τι σχέση έχει για παράδειγμα η χρόνια καντιντίαση και η θεραπεία της με τον ισχυρισμό σας ότι οι υδατάνθρακες πρέπει να μειωθούν από τη δίαιτα μας και να αυξηθούν οι πρωτεΐνες. 3) Όσον αφορά το ρύζι, οι ασιάτες για παράδειγμα δεν τρώνε ρύζι σκέτο. Οποιος κάνει χημική ανάλυση του ρυζιού ενδεχομένως να το χαρακτηρίσει υποδεέστερα τροφή, διότι αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες μόνο και δεν περιλαμβάνει όλη την γκάμα των βιταμινών, ιχνοστοιχείων και λοιπά. Όμως το ρύζι πάντα συνοδέυτεται από ποικιλία λαχανικών και κηπευτικών και ενίοτε θαλασσινά ή λευκό κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό) και με αυτό τον τρόπο αποτελεί ολοκληρωμένη δίαιτα. Αυτά στην Ασία, στην Ελλάδα τώρα δεν τρώμε φασόλια σκέτα, αλλά τα συνοδεύουμε με κηπευτικά και ενίοτε ρέγγα η φέτα. Άρα λοιπόν για να μιλάμε λογικά και επιστημονικά εφόσον κάποιος θέλει να είναι ορθός και αντικειμενικός θα πρέπει να τα συνυπολογίσει όλα αυτά. Χώρια του ότι τα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες (όσπρια, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά) είναι απολύτως απαραίτητα για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και την ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. http://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_fiber#Fibre_recommendations_in_the_UK
4) "Το λευκό ρύζι προκαλεί δυσκοιλιότητα". Μάλιστα. Μα δεν υπάρχει άνθρωπος που να τρέφεται αποκλειστικά με λευκό ρύζι. Και για να καταλάβετε ότι η συλλογιστική σας είναι παράλογη, βάλτε κάποιον να τρέφεται μόνο με κόκκινο κρέας και τον κάνατε πειραματόζωο για εκατοντάδες παθήσεις. 5) Αναφέρετε τους ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, δεκτόν, αλλά δεν αναφέρετε τίποτα για τα ραφιναρισμένα λίπη και τις ραφιναρισμένες πρωτεΐνες. 6) Δεν υπάρχει λόγος να έχω απορίες ούτε να απευθυνθώ σε κανένα ιστολόγιο, μια χαρά τα γράφω εδώ, με απλό και κατανοητό τρόπο. Τα πραγματικά αίτια του καρκίνου τα γνωρίζω, για τα οποία δεν αναφέρατε κάτι, αλλά παραθέσατε ένα κατεβατό άσχετων πληροφοριών. Γιατί θα πρέπει κάποιος να αυξήσει τις πρωτεΐνες στη δίαιτά του εφόρου ζωής σε βάρος των υδατανθράκων επειδή τα σάκχαρα αποτελούν τροφή για τα μικρόβια; Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, αφού όπως έγραψα στην τελική τα μικρόβια τρώνε ότι τρώμε και εμείς. Και δεν είναι μόνο τα παθογόνα μικρόβια, αλλά όλη η οικογένεια των μικροβίων που αποτελούν τη μικροβιακή χλωρίδα του σώματος. Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε, διαχωρίζω τη θεραπεία μιας ασθένειας με ειδική δίαιτα από την καθημερινή διατροφή.
21.04.2013, 05:59:06

Ανώνυμος12102013194155 έγραψε...
Τη μπορει να κανει η μεθοδο σου στο καρκινο του προστατου
12.10.2013, 19:38:06

Ανώνυμος 34344 έγραψε...
Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Άλεξ είχε διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου που απλώνονται από το μυαλό του στους πνεύμονες και το ήπαρ. έγινε τόσο κακή ώστε να τον κουράσει έξω για να κάνει το μικρότερο έργο? να περπατήσει σε ένα δωμάτιο θα παίρνουν τη μεγάλη προσπάθεια και όλοι την αναπνοή του μακριά. Ήμουν σε θέση να φέρουν πλέον την κατάστασή του και να αρχίσει να κάνει ερωτήσεις για τον καρκίνο στη γειτονιά και χώρο εργασίας μου, πάνω απ 'όλα, προσευχόμουν ότι ο Θεός θα πρέπει να στείλει τη θεραπεία με το σύζυγό μου και να πάρει τη θλίψη μακριά από την οικογένειά μου, ένας πιστός βράδυ ο γείτονάς μου που πρόσφατα μετακόμισε στη γειτονιά ήρθε σε μένα ότι άκουσε πως έχω ερώτηση για τον καρκίνο ζητώντας και μου είπε για τον Rick Simpson λάδι κάνναβης και πώς θεραπεύεται 9 χρόνια ο καρκίνος του μαστού της. Μου έδωσε ο Rick Simpson αριθμό τηλεφώνου (+447024075089) αμέσως έδωσα μια κλήση και η απάντησή του με ηρέμησε, που μου έδωσε το email του (ricksimpsoncannabisoil_phoenixtears@outlook.com) στο τηλέφωνο. Ήταν μια μεγάλη χαρά εκείνη την ημέρα και αυτός είναι η ζωή του άντρα μου εξοικονόμησης άγγελος, παρήγγειλα το λάδι και έλαβα αυτό αυτή την εβδομάδα και ακολούθησε τις οδηγίες του και έδωσε το σύζυγό μου, ο Άλεξ το λάδι της κάνναβης. Για το Θεό είναι η δόξα Alex είναι εντελώς ελεύθεροι καρκίνου και είναι υγιής και ισχυρή τώρα, μετά την οποία ανέφερε ότι θα μπορούσε ανάσα καλά, δεν ήταν αντιμετωπίζετε πόνους και θεωρούν ότι οι καλές κύτταρα στο σώμα του έχει να μιλάμε πάνω. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο οικογενειακός γιατρός μας, Benson, δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις γι 'αυτόν έχει καμία δυσκολία στην αναπνοή ή προβλήματα με χειρωνακτικές εργασίες και τον καρκίνο? Σας ευχαριστώ Λόρδος, δοξάζουν τον Θεό ο σύζυγός μου είναι πολύ ζωντανό, με τη βοήθεια του δούλου του Θεού Rick Simpson. Από 4 Ιανουαρίου, 2015, ο Άλεξ συνεχίζει να είναι σε θέση να αναπνέει πλήρως και βαθιά. Ο γιατρός του λέει ότι σύμφωνα με πληροφορίες το συκώτι του καρκίνου είναι δωρεάν. Ότι δεν φαίνεται να έχει και πάλι μια μικρή ποσότητα του καρκίνου στο ήπαρ και τους πνεύμονες του. Ο γιατρός έχει εντυπωσιαστεί από την αποτελεσματικότητα του πετρελαίου κάνναβης. Alex και πιστεύω ότι οι μεγάλες αλλαγές στο σώμα του είναι λόγω της κάνναβης, το έργο του πετρελαίου Rick Simpson. Φυσικά δεν αρνούμαστε το σημαντικό ρόλο της δίαιτας. (Η ιστορία του Alex είναι ένα ιδανικό παράδειγμα για το πώς κάνναβη πετρελαίου θαύματα θεραπείας έχουν συχνά στο σώμα.) Σας ευχαριστώ Rick Simpson για την θαυματουργή θεραπεία του πετρελαίου κάνναβης.
21.05.2015, 13:59:33

Ανώνυμος 34974 έγραψε...
Ο σύζυγός μου διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πνεύμονα το περασμένο Οκτώβρη.Παρά το γεγονός ότι ο όγκος βρισκόταν στο θώρακα οι γιατροί ήθελαν να λένε ότι βρίσκεται ψηλά στο πνεύμονα.Όπως καταλαβαίνετε το πρώτο που του σύστησαν ήταν η χημειοθεραπεία.Η αντίδραση και των δύο μας ήταν τόσο έντονη ώστε στη συνέχεια μας σύστησαν την ακτινοθεραπεία γιατί τάχα θα μειωνόταν ο όγκος και στη συνέχεια θα μπορούσε να χειρουργηθεί.Δεν τους πίστεψα ούτε στιγμή γιατί από τη πρώτη στιγμή είχα καταλάβει ότι δεν έβλεπαν την ώρα να ξεκινήσουν τις συμβατικές θεραπείες.Γυρίζοντας σπίτι έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα μαρτυρίες ασθενών που είχαν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία.Ενημέρωσα το σύζυγό μου για τις συνέπειες αλλά εκείνος δυστυχώς δεν με πίστεψε.Έφτασα σε σημείο να μαλώσω μαζί του για να μην τις κάνει λέγοντάς του ότι σε ότι δε συμφωνώ δε συμμετέχω,εννοώντας ότι δε πρόκειται να τον στηρίξω για να κάνει κάτι τέτοιο.Δυστυχώς,δεν με άκουσε,με αποτέλεσμα να πάθει ότι ακριβώς είχαν διηγηθεί οι προηγούμενοι ασθενείς.Μετά από ένα μήνα του διέλυσε το ανοσοποιητικό σύστημα ρίχνοντας του τον αιματοκρίτη,του έκανε πνευμονία στον όγκο με αποτέλεσμα να πάθει θρόμβωση από την αντιβίωση που έπαιρνε και το χειρότερο από όλα του έκανε μεταστάσεις στα οστά.Σε τέσσερις μήνες από την ώρα που έκανε την ακτινοθεραπεία έφυγε από τη ζωή,αφού παραδέχθηκε πρώτα ότι δεν με άκουσε και έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.Είχε καταλάβει ότι όλα είχαν συμβεί από την ακτινοθεραπεία αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.Πρέπει να αναφέρω ότι πριν πάει στο γιατρό δεν ένιωθε τίποτε πέρα από ένα πόνο στο θώρακα.Επίσης,δεν είχε καμμια μετάσταση.Όλα συνέβησαν μετά την ακτινοθεραπεία.Αυτά είναι τα \"θαυματουργά\"αποτελέσματά της.
02.07.2015, 16:58:18

Ανώνυμος 35389 έγραψε...

http://skepdic.com/ricksimpson.html
http://www.skepticnorth.com/2010/01/cannabis-cures-cancer/
http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/marijuana-cancer-what-facts-smoke/
http://scienceblogs.com/pharyngula/2011/11/25/a-little-dose-of-hemp-will-cur/
https://www.sciencebasedmedicine.org/medical-marijuana-as-the-new-herbalism-part-2-cannabis-does-not-cure-cancer/

23.09.2015, 08:01:56

Ανώνυμος 35889 έγραψε...
Καλησπέρα,
Μένω Θεσσαλονίκη. Που μπορώ να βρω κάποιον ειδικό να εξετάσει την περίπτωσή μου και να μου χορηγήσει θεραπεία με βότανα;
25.11.2015, 21:47:41

EleftheriErevna έγραψε...
Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με τον κ. Μαυρομμάτη, αλλά είναι στην Αθήνα.
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=681
25.11.2015, 23:37:09


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

9+1=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...