Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το Ά21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

Η ΚΑΤΑΡΑ
ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΡΙΩΝ


Οι κίνδυνοι ατεκνίας,
αγαμίας, νηστείας...

Πανεπιστημικακές μελέτες δείχνουν
αυξημένα ποσοστά καρκίνων μαστού,
μήτρας και ωοθηκών στις καλόγριες


Έγραψε στις 13.01.2013 ο/η: Μουαμάρ Ιγνάτιος

Επιστροφή

Όταν οι καλόγριες αφιερώνουν τη ζωή τους στην Εκκλησία, δεσμεύονται για αγνότητα, για υπακοή, για άρνηση, ουσιαστικά, τής ίδιας τους τής φύσης. Η αγαμία όμως, η ατεκνία και η νηστεία, αποδεικνύεται, ότι κάνουν πολύ κακό στην υγεία τους.

Μια μακρά ιστορία πανεπιστημιακών ερευνών, συνδέουν τις καλόγριες με ιδιαίτερα υψηλές συχνότητες εμφάνισης καρκίνων τού μαστού, των ωοθηκών και τής μήτρας.

Η παρά φύση ζωή φαίνεται, πως τιμωρεί τις «νύμφες τού Ιησού». Οι αναπαραγωγικοί καρκίνοι αποτελούν την κατάρα τους...


 
Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο ιταλό επιδημιολόγο, Bernadino Ramazzini (1633–1714), τον πρώτο, που σύνδεσε τον τρόπο ζωής των καλογριών με τον καρκίνο: «σπάνια μπορείτε να βρείτε ένα μοναστήρι, που δέν θα φιλοξενεί αυτό το καταραμένο μίασμα, τον καρκίνο, εντός των τειχών του».
 
Συστηματικότερες πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους τού καρκίνου τού μαστού και τού τραχήλου της μήτρας σε μοναχές δόθηκε από τον Rigoni Stern σε έρευνα θανάτων καλογριών από καρκίνο στη Βερόνα στις αρχές τού 19ου αιώνα.
 
Λαμβάνοντας υπΆ όψη την ημερομηνία τού πίνακα (1275), που απεικονίζει γιατρό να εξετάζει το μαστό καλόγριας, ο καρκίνος τού μαστού πρέπει να ήταν συχνός στις καλόγριες για πολλούς αιώνες.
(Ο πίνακας προέρχεται από το πανεπιστήμιο τού Leiden).

 Καρκίνος τού μαστού
Είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι καλόγριες έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά καρκίνου τού μαστού από το μέσο όρο των υπόλοιπων γυναικών. Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα βρετανών επιστημόνων με το στατιστικό δείγμα να ξεπερνά τις 150.000 σε τριάντα χώρες, επιβεβαίωσε τις υπόνοιες, πως η διαδικασία αναπαραγωγής παίζει καθοριστικά αποτρεπτικό ρόλο στην ανάπτυξη τού συγκεκριμένου καρκίνου στις γυναίκες. Η σύνδεση βασίζεται πάνω σε ορμονικούς παράγοντες και σχετίζεται με τις διακυμάνσεις των επιπέδων των οιστρογόνων κατά τη διάρκεια τής εγκυμοσύνης και τού θηλασμού.

Όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα και όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα τού θηλασμού τόσο μικρότερες είναι κι οι πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο τού μαστού.


Πριν τη βιομηχανική επανάσταση, οι γυναίκες είχαν περισσότερα παιδιά απΆ ότι έχουν τώρα κι ο καρκίνος τού μαστού ήταν ένα τελείως ασυνήθιστο φαινόμενο.

Πρόσφατοι υπολογισμοί καταδεικνύουν, πως οι σημερινές γυναίκες τού δυτικού κόσμου θα μπορούσαν να μειώσουν κατά 60% τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο τού μαστού εάν επέστρεφαν στα επίπεδα γονιμότητας και θηλασμού, που υπήρχαν πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Για κάθε παιδί, που αποκτά μια γυναίκα, οι πιθανότητες να αποκτήσει καρκίνο τού μαστού μειώνονται κατά 7% και για κάθε έτος, που θηλάζει, το ποσοστό μειώνεται ακόμα κατά 4.3%. Υπολογίζεται, πως ένα 5% των καρκίνων τού μαστού θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν οι γυναίκες παράτειναν την περίοδο θηλασμού κατά έξη μήνες.

Πηγή: Parade Magazine, Article: «Why do nuns have a higher risk of breast cancer?», dr. Isadore Rosenfeld, New York Hospital & Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Rossi Distinguished Clinical Professor of Medicine at New York / Cornell Medical Center, January, 2013


Ο ρόλος τής ατεκνίας
Προκειμένου να διευκρινιστεί ο ρόλος τής οικογενειακής (συζυγικής) κατάστασης στην καρκινογένεση, το 1968, ένα ίδρυμα έρευνας για τον καρκίνο ανέλυσε τη θνησιμότητα από καρκίνο σε 31.658 λευκές καθολικές καλόγριες από 41 διαφορετικά θρησκευτικά τάγματα ξεκινώντας από το 1900 και τελειώνοντας το 1954.

Οι καλόγριες έδειξαν να προσβάλλονται από καρκίνο τού μαστού σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό στις ηλικίες από 40-74 ετών, ενώ κατέδειξαν πολύ υψηλά ποσοστά τής νόσου σε ηλικίες άνω των 39 ετών. Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων τού καρκίνου τού μαστού στις καλόγριες φαίνεται να οφείλεται στον ίδιο παθογόνο μηχανισμό ορμονικής φύσης, που σχετίζεται άμεσα με τη μή γονιμότητα.

Πηγή: Pub Med: J Natl Cancer Inst. 1969 Mar;42(3):455-68. «Cancer mortality among nuns: role of marital status in etiology of neoplastic disease in women», Fraumeni JF Jr, Lloyd JW, Smith EM, Wagoner JK

Περιστατικά καρκίνου τού μαστού από έρευνα σε 31.658 καλόγριες από 41 καθολικά τάγματα στις Η.Π.Α., από το 1900 έως το 1954.

Ο κάθετος άξονας αναφέρεται στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου τού μαστού επί τοις χιλίοις, ενώ ο οριζόντιος στην ηλικία.

Οι καλόγριες έχουν αυξημένες πιθανότητες θανάτου από καρκίνο τού μαστού σε σύγκριση με τον υπόλοιπο γυναικείο πληθυσμό, ειδικότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.
 Διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει, πως οι καλόγριες έχουν διαφορετικά ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με άλλες γυναίκες παρόμοιας ηλικίας από το γενικότερο πληθυσμό. Μια γενική ανασκόπηση τής υπάρχουσας βιβλιογραφίας αποκαλύπτει πλήθος μελετών, μερικές από τις οποίες πηγαίνουν πίσω στο 18ο αιώνα.

Οι καθολικές καλόγριες θα μπορούσαν να παράσχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις επιδράσεις τής ατεκνίας και τού άγαμου βίου. Το ποσοστό προσβολής των καλογριών από καρκίνο τού μαστού, τού τραχήλου τής μήτρας και των ωοθηκών είναι κατά 20-25% υψηλότερο από αυτό τού γενικού πληθυσμού.


Κίνδυνος από τη νηστεία
και τη μή έκθεση στο φως

Πέρα από την αδράνεια τού παραγωγικού τους οργανισμού, που είναι ο κύριος υπεύθυνος για τα υψηλά ποσοστά τους στους προαναφερθέντες καρκίνους, η έλλειψη βιταμίνης D, όπως και άλλων θρεπτικών συστατικών, λόγω των διατροφικών τους συνηθειών, αλλά και τής ανεπαρκούς έκθεσής τους στο φως τού Ήλιου, συντελεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος περισσότερο φιλικού σΆ αυτού τού είδους τους καρκίνους.

Ο μέσος όρος διάγνωσης τού καρκίνου τού μαστού στις καλόγριες είναι τα 56 έτη.

Πηγή: Rachel Ashworth, School of Biological and Chemical Sciences, Queen Mary University of London-Letter to the Editor, «Breast Cancer in Nuns», 2004 Blackwell Publishing, Inc, The Breast Journal, Volume 10, Number 5, 2004-465


Το 1713, ο ιταλός γιατρός Bernadino Ramazzini, παρατήρησε, πως οι καλόγριες είχαν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό προσβολής από καρκίνο τού μαστού σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Σήμερα, οι περίπου 95.000 καλόγριες στον κόσμο πληρώνουν ένα πολύ υψηλό τίμημα για την αγνότητά τους, διότι έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό προσβολής τους από καρκίνο τού μαστού, τού τραχήλου και των ωοθηκών.


Η τεκνοποίηση προστατεύει
Ο MacMahon και οι συνάδελφοί του ήταν οι πρώτοι, που ερεύνησαν αυτό το θέμα και το σύνδεσαν με τον παράγοντα τής τεκνοποίησης. Επιπρόσθετα, οι γυναίκες, που τεκνοποιούν, λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία, όταν έχουν το πρώτο τους παιδί σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια αποκτήσουν και άλλα παιδιά ή παρατείνουν τη διάρκεια τού θηλασμού.

Οι παράγοντες «αναπαραγωγής» είναι γνωστό πλέον, πως προστατεύουν ενάντια στους καρκίνους τού στήθους, τού τραχήλου τής μήτρας και των ωοθηκών.


 
Το ανθρώπινο σώμα έχει ορισμένες προδιαγραφές, σύμφωνα με την επί εκατομμύρια χρόνια εξέλιξή του μέσα στη φύση. Βασική λειτουργία, ειδικά τού γυναικείου σώματος, είναι ο έρωτας και η αναπαραγωγή.

Έτσι, όταν μια γυναίκα, π.χ. μια καλόγρια, πιέζει το σώμα της να ζήσει παρά φύση στα σκοτάδια κάποιου μοναστηριού με αγαμία, ατεκνία και νηστεία, το σώμα δέν μπορεί να ανταποκριθεί.
 
Το τίμημα, που θα πληρώσει η γυναίκα αυτή, θα είναι ιδιαίτερα υψηλό...
 Οι άτεκνες γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αριθμό κύκλων περιόδου απΆ ότι οι γυναίκες, που τεκνοποιούν, διότι απέχουν από την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Ο αυξημένος αριθμός των κύκλων τής περιόδου έχει άμεσα συνδεθεί με τις προαναφερθείσες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με επιδημιολογικές έρευνες.

Οι γυναίκες, που ξεκινούν την έμμηνο ρήση τους πριν τα δώδεκα, έχουν ελαφρώς μεγαλύτερα ποσοστά να προσβληθούν από καρκίνο τού μαστού απΆ ότι οι γυναίκες, που ξεκινούν στα δεκαπέντε. Παρόμοια, ο κίνδυνος για καρκίνο τού μαστού αυξάνεται κατά 17% για κάθε πενταετή καθυστέρηση τής εμμηνόπαυσης.

Πηγή: «The Plight of Nuns-Hazards of nullipariry», Kara Britt, Roger Short, The Lancet Medical Magazine, thelancet.com vol. 379, June 23, 2012.


Υψηλά επίπεδα προλακτίνης
σε άτεκνες γυναίκες

Η προλακτίνη είναι μια πεπτιδική ορμόνη, που ανακαλύφθηκε από τον Oscar Riddle, ενώ ο Henry Friesen ανέλυσε αυτή την ορμόνη περισσότερο. Η στατιστική επεξεργασία των δειγμάτων κατέδειξε, πως το επίπεδο τού πλάσματος προλακτίνης μπορεί μονίμως να χαμηλώσει μετά από μια πλήρη κύηση.

Στις καλόγριες, ο μέσος όρος τού πλάσματος προλακτίνης είναι 35% υψηλότερος απΆ ότι στις γυναίκες, που τεκνοποιούν. Παρατηρείται μια γραμμική αύξηση στις πιθανότητες για προσβολή από καρκίνο τού μαστού στις γυναίκες με μεγαλύτερη συγκέντρωση πλάσματος προλακτίνης.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες με μεγαλύτερα επίπεδα προλακτίνης έχουν στατιστικά 87%  περισσότερες πιθανότητες, για να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού.

Πηγή: Br J Cancer. 1981 Jun;43(6):826-31. «Elevated levels of prolactin in nulliparous women». Yu MC, Gerkins VR, Henderson BE, Brown JB, Pike MC


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 38839 έγραψε...

http://www.womenonly.gr/gallery.asp?catid=37522&subid=2&pubid=130381824

19.06.2016, 11:12:50


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

6+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...