Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

Η ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ


Τι δεν θα γίνει
στις 21 Δεκεμβρίου 2012

Μιλάει στην «Ελεύθερη Έρευνα»
ο καθηγητής Φυσικής, δρ. Κ. Ξαπλαντέρης


Έγραψε στις 20.12.2012 ο/η:

Επιστροφή

Άλλη μια παγκόσμια τρομολαγνεία βρίσκεται στην κορύφωσή της τις μέρες μας, σχετική με την επερχόμενη συντέλεια τού κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η οποία μάλιστα είχε δήθεν προβλεφθεί από ένα ημερολόγιο των Μάγιας.  

Διαδόθηκε επίσης, ότι θα γίνει σύνοδος των πλανητών τού ηλιακού μας συστήματος, που θα επιφέρει μεγάλες καταστροφές και αλλαγή των πόλων τής Γης, θα μάς πλήξουν ηλιακές καταιγίδες, ότι ένας μεγάλος πλανήτης, ο Hercolubus ή ο Nibiru (πατρίδα των νεφελείμ και των ελωχείμ) είναι σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη κ.λπ. ανόητα σενάρια.

Αν κάποιος πλανήτης κατευθυνόταν προς τη Γη, θα το ξέραμε δεκαετίες πριν. Αν είχε φτάσει σε σημείο να συγκρουσθούμε μέσα σε λίγες μέρες, θα μπορούσαμε να τον δούμε στον ουρανό με γυμνό μάτι χωρίς τηλεσκόπιο.

Όλα αυτά τα ουφολογικά και καταστροφολογικά σενάρια διαψεύδει ο καθηγητής φυσικής, δρ. Κωνσταντίνος Ξαπλαντέρης, ειδικός στην πρόγνωση και την ερμηνεία χαοτικών πλασματικών φαινομένων, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην «Ελεύθερη Έρευνα».


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΔΡ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΞΑΠΛΑΝΤΕΡΗ


«Ε.Ε.»: Τι είναι η σύνοδος των πλανητών» και πότε θα γίνει;
 
- Υπάρχει σύνοδος πλανητών, όπου ευθυγραμμίζονται Ήλιος-Γη-άλλος πλανήτης/ες και σύνοδος Σελήνης, όπου ευθυγραμμίζονται Γη-Ήλιος-Σελήνη. Στις εκλείψεις, που συμβαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα (συνοδικούς μήνες), ευθυγραμμίζονται Γη-Ήλιος-Σελήνη και δεν γίνεται τίποτε το καταστροφικό πάνω στη Γη. Γιατί να συμβεί τώρα; Αν και δεν προβλέπεται κάποιο μεγάλο αστρονομικό φαινόμενο για το προσεχές μέλλον.
 
 


Ο Κωνσταντίνος Ξαπλαντέρης είναι πτυχιούχος φυσικής και αριστούχος διδάκτορας τού ΕΚΠΑ, επί πολλά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης τού ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και αναπληρωτής καθηγητής τής ΣΣΕ.

Είναι εξειδικευμένος στη φυσική τού πλάσματος έχοντας μεγάλη εργαστηριακή-πειραματική εμπειρία, ενώ διαθέτει ταυτόχρονα τη θεωρητική γνώση για τη πρόγνωση και την ερμηνεία των χαοτικών πλασματικών φαινομένων.


Οι τελευταίες ερευνητικές αναζητήσεις του είναι η χαοτική συμπεριφορά τού πλάσματος, η σταθεροποίηση των πλασματικών ασταθειών, η γενίκευση τής θεωρίας των διαταραχών και η δημιουργία μαθηματικών μοντέλων για την προσεγγιστική επίλυση άλυτων προβλημάτων.

 
 

«Ε.Ε.»: Δηλαδή, στις 21 Δεκεμβρίου δεν θα γίνει σύνοδος πλανητών;
 
- Όχι βέβαια! Εξ άλλου είναι αδύνατον να καθορισθεί κάτι τέτοιο, ούτε οι τροχιές των αστέρων, σύμφωνα με τη θεωρία τού χάους, η οποία λέει, ότι «καμμία τροχιά δεν είναι ακριβώς ίδια με μια προηγούμενη άλλη». Καμμία τροχιά δεν είναι απολύτως ίδια με μια προηγούμενη ή θα είναι ίδια με μια επόμενη. Συνεπώς, η ακριβής περιγραφή της δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί. Ευθυγραμμίσεις γίνονται και θα εξακολουθούν να συμβαίνουν, αλλά με διαφορετικό τρόπο (διαφορετικές αποστάσεις των άστρων). Σύνοδοι των άστρων θα γίνονται, αλλά ουδεμία καταστροφή θα προξενήσουν, όπως δεν το έκαναν μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά, τα απαντά η θεωρία τού χάους, η οποία χονδρικά λέει, ότι «όλα τα πράγματα έχουν την αιτία τους», δηλαδή στηρίζεται πάνω στο νόμο τής αιτιότητας. Κάθε τι, που συμβαίνει, συμβαίνει, γιατί υπάρχει κάποιο αίτιο. π.χ. λέμε, σήμερα βρέχει. Γιατί βρέχει; Γιατί έχει σύννεφα. Γιατί έχει σύννεφα; Γιατί δημιουργήθηκαν υδρατμοί κ.λπ.. Το τελικό αίτιο οι αρχαίοι το είχαν ονομάσει «γενεσιουργό αιτία» ή «το πρώτο κινούν» ή «έσχατο λόγο».

Το νόμο τής αιτιότητας, η επιστήμη σήμερα τον εφαρμόζει στα απλά προβλήματα και εξάγει αποδεκτά αποτελέσματα (π.χ. το αυτοκίνητο σε δυο ώρες θα φθάσει στη Λαμία). Αυτό όμως, ισχύει, όταν ένα φαινόμενο το εξετάζουμε με προσεγγιστική λύση (χονδροειδώς), αλλά στα πλείστα των φαινομένων τής φύσης, παρουσιάζονται πολλοί παράγοντες και παράμετροι. Γι΄αυτό και λέμε, ότι τα προβλήματα είναι «πολυ-παραμετρικά».
 
 Ακόμα κι η NASA αναγκάστηκε να ασχοληθεί με την υποτιθέμενη συντέλεια
και με ανάρτηση στον ιστότοπό της διέψευσε όλα τα καταστροφολογικά σενάρια.


 
 

Άλλωστε και τα προβλήματα τής οικονομίας είναι «πολυ-παραμετρικά». Δηλαδή, οι οικονομολόγοι βγάζουν νούμερα χωρίς να λάβουν υπʼ όψη τους τον τάδε παράγοντα, τον δείνα παράγοντα, την ψυχολογία κ.λπ. κι έτσι είναι αδύνατον να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουν, αλλά κάποιο άλλο.

Πάντα, τα προβλήματα, που είναι και ονομάζουμε «πολυμετρικά», αλλιώς τα προ-υπολογίζουμε κι αλλιώς βγαίνουν. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τις λεγόμενες «αρχικές συνθήκες». Δεν μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση των αστέρων. Δεν υπάρχει υπολογιστής να μάς δώσει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, έχω έναν υπολογιστή εγώ, έναν εσείς. Εάν βάλουμε πέντε δεκαδικά ψηφία, άλλο αποτέλεσμα θα δώσει ο δικός μου υπολογιστής κι άλλο ο δικός σας και μάλιστα, όταν το αποτέλεσμα προκύπτει μετά από «ανακυκλώσεις», γιατί υπάρχουν και τα «ανακυκλούμενα» προβλήματα. Δηλαδή: βάζουμε δεδομένα σʼ έναν υπολογιστή και βγάζει ένα αποτέλεσμα. Τοποθετούμε το πρώτο αποτέλεσμα στην ίδια μαθηματική σχέση και προκύπτει το δεύτερο αποτέλεσμα, το εισάγουμε κι αυτό στην ίδια αναδρομική σχέση και προκύπτει το τρίτο αποτέλεσμα και ούτω καθ’ εξής. Αν ξεκινήσουμε τον υπολογισμό με ελαφρώς διαφορετικό αρχικό νούμερο θα προκύψει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Έτσι είναι κι η τροχιά τής Γης γύρω από τον Ήλιο. Δεν εξαρτάται μόνον από τον Ήλιο, γιατί η Γη δεν επηρεάζεται μόνον από τον Ήλιο. Επηρεάζεται κι από τους πλανήτες, από τη Σελήνη και από δεκάδες άλλους παράγοντες. Συνεπώς, ούτε μέθοδος υπάρχει ούτε υπολογιστές ούτε μαθηματικός τύπος, ώστε να μπορούμε να υπολογίσουμε την ακριβή τροχιά των πλανητών. Αφού δεν ξέρουμε τις τροχιές, τότε πώς μπορούμε να ξέρουμε την ακριβή ευθυγράμμισή τους;
 
 

«Ε.Ε.»: Τότε, γιατί έδωσαν αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία;

- Την έδωσαν εκείνοι, οι οποίοι απλουστεύουν τα πράγματα και θέλουν να εντυπωσιάσουν. Πολλές φορές και στην επιστήμη λειτουργούν οι κανόνες τής αγοράς. Τί «πουλάει;» Και τί θα εξασφαλίσει προβολή, εντυπωσιασμό και πάει λέγοντας. Αφήστε πιά τους δημοσιογράφους. Και ο Όρσον Γουέλς κάποτε είχε μιλήσει από ραδιοφώνου για τη συντέλεια τού κόσμου κι έκανε τον κόσμο άνω-κάτω. Είναι πολλοί, που απλά παίζουν. Τέτοιες κοσμογονικές καταστροφές δεν γίνονται.
 
 

«Ε.Ε.»: Άρα οι επιστήμονες αναμένουν κάτι να γίνει ή να μήν γίνει;

- Σίγουρα, να μήν γίνει.
 
 

«Ε.Ε.»: Τι άποψη έχετε για την παγκόσμια ανησυχία;
Γιατί αρκετοί πείστηκαν να περιμένουν μια μεγάλη καταστροφή;


- Η επιστήμη είναι σημερινή. Και λέω σημερινή, γιατί αύριο μπορεί να έχει αλλάξει, τροποποιήσει ή και απορρίψει τις απόψεις της. Με τα δεδομένα, που έχουμε σήμερα, ο γαλαξίας μας και ο γαλαξίας τής Ανδρομέδας προβλέπεται να συγκρουσθούν μετά από τέσσερα δισεκατομύρια χρόνια, χρόνος απείρως μεγαλύτερος από τον χρόνο εμφάνισης τού ανθρώπου πάνω στη Γη. Αν και τότε εξακολουθούν να ζουν πάνω στη Γη νοήμονα όντα (κάτι σαν τον «εξελιγμένο» άνθρωπο), θα έχουν προσαρμόσει τη λογική τους και τον τρόπο σκέψης, ώστε να αντιλαμβάνονται τις τότε εξελίξεις των αστέρων.

Τέτοιες συγκρούσεις αστρογένεσης βλέπουμε να συμβαίνουν στις συγκρούσεις άλλων γαλαξιών τού σύμπαντος. Δεκάδες τέτοιες συγκρούσεις έχουν καταγραφεί από τα μεγάλα τηλεσκόπια. Στο παρελθόν, όταν οι γαλαξίες ήταν μικρότεροι και οι αποστάσεις μεταξύ τους πολύ πιο μικρές, τέτοιου είδους συγκρούσεις ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

Εκτός όμως από τα εκατομμύρια των εμφανίσεων νέων άστρων, η σύγκρουση δύο γαλαξιών θα τροφοδοτήσει και άλλου είδους διαδικασίες επίσπευσης τού  θανάτου μεγάλων άστρων με την μορφή σούπερ-νόβα εκρήξεων.

Παρά τις τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις, που θα ασκούνται κατά τη διάρκεια τής σύγκρουσης, κανένα από τα δισεκατομμύρια άστρα, που αποτελούν τους δύο γαλαξίες, δεν έχει την πιθανότητα να συγκρουσθεί με κάποιο άλλο. Αυτό οφείλεται στις τεράστιες αποστάσεις που χωρίζουν τʼ άστρα μεταξύ τους.

Όμως, τα διάφορα αέρια, που βρίσκονται στον ενδοαστρικό χώρο ανάμεσα στʼ αστέρια, θα υποστούν ένα ιδιαίτερα έντονο σόκ (κρούση), αφού η σύγκρουσή τους θα θέσει σε ενέργεια μια τεραστίων διαστάσεων διαδικασία αστρογένεσης.

Κι ενώ σήμερα, τέτοιου είδους εκρήξεις συπερ-νόβα παρατηρούνται μια κάθε 300 περίπου χρόνια, στη διάρκεια τής σύγκρουσης, οι συπερ-νόβα εκρήξεις θα φθάσουν τις 1.000 κάθε χρόνο, λόγω πυκνότητος των αστεριών.
 
 
Η επένδυση στην καταστροφή τού κόσμου έχει αποφέρει κέρδη με ταινίες, βιβλία, sites κ.ά. κι επειδή ο φόβος πουλάει, θα συνεχιστεί κι όπως είχαμε κατ’ επανάληψη πολλούς φόβους στο παρελθόν, σίγουρα θα έχουμε και πολλούς άλλους φόβους με μετατιθέμενη προς το μέλλον την εκάστοτε ημερομηνία τής υποτιθέμενης επερχόμενης καταστροφής.

 
 
«Ε.Ε.»: Και ο πλανήτης Γη πόσο θα επηρεαστεί τότε;

- Αυτό είναι ένα ερώτημα. Θα κατορθώσει άραγε ο πλανήτης Γη να ξεφύγει από τις τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις, που θʼ ασκούνται γύρω του ή θα έχει κάποια άλλη διαφορετική τύχη μετά από δισεκατομμύρια χρόνια;

Οι πιθανότητες να μήν επηρεαστεί ιδιαίτερα η Γη είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχει όμως πιθανότητα να εκσφενδονισθεί μακρυά από την παρούσα γαλαξιακή τροχιά τού ηλιακού συστήματος και μαζί με τον Ήλιο μας να ξεκινήσει ένα αέναο ταξίδι ανάμεσα στʼ άστρα τού καινούργιου γαλαξία, που τελικά, μετά από 1 δισεκατομμύριο χρόνια, θα έχει δημιουργηθεί με άλλη σύσταση, από την ένωση δύο μικρότερων γαλαξιών.

Ο κυρίαρχος τής γης, είναι ο Ήλιος. Η βαρυτική δύναμη, που ασκεί ο Ήλιος επάνω στη γη, είναι τόσο μεγάλη, ώστε ό,τι και να συμβεί να μήν επηρεάσει στην ουσία οποιαδήποτε κατάσταση επάνω στη Γη. Θα αντέξει τις βαρυτικές πιέσεις, που θα δεχθεί κατά την σύγκρουση των δύο γαλαξιών. Το πολύ-πολύ να «ολισθήσει» μαζί πάντα με τον Ήλιο μέσα στο νέο γαλαξία, που θα προκύψει από την σύγκρουση των δυο παλαιών γαλαξιών.
 
 

«Ε.Ε.»: Εχουν κάποιο λόγο να φοβίζουν τον κόσμο;
 
- Όχι, δεν βλέπω κανένα συμφέρον ή κάτι οργανωμένο σε όλα αυτά. Απλά, θέλουν να εντυπωσιάσουν. Οι αστρολόγοι επί παραδείγματι. Θέλουν να προσδώσουν κάποιο κύρος, κάποια υπόσταση, να στρέψουν τα φώτα τής δημοσιότητας στο επάγγελμά τους. Τα υποθάλπουν όλα αυτά, γιατί τους αρέσουν.
 
 Εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ διάφοροι δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοί άλλοι, ειδικοί ή μή, οι οποίοι με ειρωνικό τις περισσότερες φορές ύφος χλεύαζαν την πίστη των αφελών για τη δήθεν επερχόμενη συντέλεια στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Χριστιανοί όμως όντες όλοι τους, δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι κι οι ίδιοι εξ ίσου αφελείς είναι πιστεύοντας, ότι θα γίνει κάποτε σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον μια άλλη συντέλεια, αυτή, που περιγράφεται στο ευαγγέλιο. Επί πλέον θεωρούν τέτοιες ανόητες ζωγραφιές, όπως η εικονιζόμενη αγιογραφία ως ιερές και τους προσδίδουν τον απαιτούμενο σεβασμό.

 
 

«Ε.Ε.»: Κάθε τόσο βγάζουν και μια νέα ημερομηνία καταστροφής και κατόπιν την μεταθέτουν.

- Η μετάθεση τής χρονολογίας και τής ημερομηνίας είναι αναγκαίο κακό εφʼ όσον δεν συμπίπτει με τις προβλέψεις τους. Απλά, ομολογούν την αποτυχία τους. Προσωπικά, δεν πιστεύω, ότι αυτά τα οποία ισχυρίζονται, τα πιστεύουν και οι ίδιοι.

Aγγελική Pέτoυλα


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...