Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ


Για το θεό...

Έγραψε στις 16.11.2012 ο/η:

Επιστροφή

Γι΄αυτόν! Το θεό, που πρώτα δημιούργησε τη Γη και τον ουρανό, όπως λέει η Αγ(ρ)ία Γραφή στον πρώτο κεφάλαιο τής Γενέσεως και στη συνέχεια το φως, το στερέωμα τού ουρανού (ναι, ο ουρανός είναι στερεωμένος, βλ.: Η ιεροποίηση τής επιπεδότητας τής Γής στο χριστιανισμό), την ατμόσφαιρα κ.λπ..

O οποίος, στη συνέχεια, έκανε τα ψάρια και τα θαλάσσια κήτη. Μετά, έκανε τα ζώα, τα πτηνά, τα ερπετά, τα ζωύφια, όπως τα κουνούπια, για να τα σκοτώνουν οι άνθρωποι. Τις μύγες και τις ψείρες, για να μάς πίνουν το αίμα, κ.λπ. και στη συνέχεια ο θεός έκανε και τις κατσαρίδες, για να τις σκοτώνουμε κι αυτές, τα ποντίκια, και τόσα ακόμα επιβλαβή ζώα. Για να τα σκοτώνουμε κι αυτά.

Στη συνέχεια, ο καλός θεός έκανε και τα αρνιά, τα γουρούνια, τις κατσίκες και τόσα ακόμη ζώα, για να τρώμε κι αυτά σφάζοντάς τα δίχως να μάς έχουν φταίξει σε τίποτε άλλο, πάρα στο ότι πεινάσαμε. Και τέλος, ο καλός θεός, όπως είπαμε, έκανε τον άνθρωπο! Δύο φορές! Για σιγουριά; Ποιός ξέρει;Θεϊκό Αλσχάιμερ:

Ο θεός πλάθει μαζί Αδάμ και Εύα και τους λέει να συνουσιαστούν, για ν΄αυξηθεί και μεγαλώσει η γενιά τους (Γένεσις, 1,27-28).
Πιό κάτω όμως, ξεχνώντας, ότι τους έχει ήδη φτιάξει πρωτύτερα, πλάθει πρώτα τον Αδάμ κι αργότερα την Εύα (2,18-24).Στο τέλος τού τρίτου κεφαλαίου τής Γενέσεως, ο άνθρωπος έλαβε ειδοποίηση έξωσης από τον Παράδεισο, λόγω κατανάλωσης απαγορευμένου καρπού εν ώρα υπηρεσίας και έχασε την θέση του ως δημόσιος υπάλληλος.

Σε συνέχεια τής κατάρας, που έφαγε από το θεό του, βγήκε στην ελεύθερη αγορά (ολίγον κακομαθημένος ομολογούμε και μάλλον δύσκολα προσαρμόστηκε...), για να τρώει τον άρτον αυτού τον επιούσιον, αφού ιδρωκοπήσει και η δικιά του, παρντόν η Εύα, να γεννά με πόνους τα παιδιά της. Αυτές είναι ποινές!Το προπατορικό αμάρτημα αποτελεί θεμελιώδη βάση τριών μεγάλων θρησκειών, του χριστιανισμού, τού ιουδαϊσμού και τού μουσουλμανισμού.
Παραμύθια, που ούτε για μικρά παιδιά δεν κάνουν, έχουν πλασαριστεί διαχρονικά ως δήθεν θεόπνευστες απόλυτες αλήθειες και δεν εμποδίζουν την τυφλή πίστη των ανθρώπων, απλοϊκών έως πλανηταρχών!...Ο θεός είναι κατ΄εικόνα και ομοίωση με τον άνθρωπο (Γένεσις, 1,26). Δηλαδή τρώει, γαμ...μπιπ κ.λπ.. Ιδού η απόδειξη: «Kαι επισκεφθείς ο θεός την Άννα, συνέλαβε και εγέννησε τρεις υιούς και δύο κόρες». (Σαμουήλ Α, 2,21) Γαμ...μπιπ κανονικά επομένως, είναι και καρπερός!

Πώς λέγεται λοιπόν, αυτός ο αόρατος; Λέγεται Γιαχβέ: «Ο Θεός ελάλησεν έτι προς τον Μωυσήν και είπεν προς αυτόν. Εγώ είμαι ο Κύριος και εφάνην εις τον Αβραάμ, εις τον Ισαάκ και εις τον Ιακώβ με το όνομα θεός παντοκράτωρ, δεν εγνωρίσθην όμως εις αυτούς με το όνομά μου, Ιεοβά» (Έξοδος, 6,2-3).

Αν και ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης δεν αρέσκεται ν΄αποκαλύψει το όνομά του, τελικά το λέει. Αυτό είναι το Ιεοβά, Ιεχωβά ή Γιαχβέ, ανάλογα με την προφορά. Τόπος κατοικίας του, η ουράνια Σιών: «Η πόλις του Κυρίου, η Σιών τού Αγίου Ισραήλ» (Ησαΐας, 60, 14). Να λοιπόν, που είπε στο Μωυσή το όνομά του: Γιαχβέ, Ιεχωβάς, όπως τον λένε κι οι ιεχωβάδες.

Γιατί έπρεπε να έχει (μυστικό) όνομα ο συγκεκριμένος θεός; Απλούστατα, διότι υπάρχουν κι άλλοι χιλιάδες θεοί, όπως ο Ζαρατούστρα, ο Μαντρούκ, ο Σαμάς κ.λπ.. Για να μην τον μπερδεύουμε λοιπόν και δοξολογούμε άλλον τσάμπα, μάς συστήθηκε. Έτσι λοιπόν, τον αόρατο θα τον λέμε κι εμείς Γιαχβέ, όπως μας συστήθηκε.

Και τώρα ας εξετάσουμε μερικές ιδιότητες τού Γιαχβέ μας αρχίζοντας από την αδιαφορία του.

Είναι αδιάφορος ο Γιαχβέ σε ό,τι συμβαίνει και πόσο;
Παιδιά βιάζονται, κι αυτός ...
Παιδιά πεινάνε, κι αυτός ...
Παιδιά σκοτώνονται, κι αυτός ...
Γιατί καλέ Γιαχβέ δεν μοιράζεις εξ ίσου τα καλά κι εξ ίσου τα κακά; Γιατί άλλοι να τρώνε μαύρο χαβιάρι κι άλλοι να μην έχουν να φάνε ούτε μαύρες ελιές; Γιατί άλλοι να πεθαίνουν από το πολύ φαΐ κι άλλοι να πεθαίνουν από την πείνα την πολλή;

Και γιατί άλλοι να πεθαίνουν νέοι κι άλλοι να πεθαίνουν εκατό χρονών γέροι;

Και γιατί δεν επεμβαίνεις εσύ από εκεί να σταματήσουν οι πόλεμοι εδώ στην Γη; Ναι, εμείς τούς δημιουργούμε, αλλά κι εσύ ...πού είσαι; Όχι πώς σε ψάχνουμε ιδιαιτέρως, αλλά το ότι είσαι πανταχού παρών, το λένε οι εκπρόσωποί σου. Ξέρεις, εκείνοι, που έχουν αναλάβει τα υποκαταστήματα εδώ και κυκλοφορούν με μοντελάκια, που μοιάζουν με μαύρα αντίσκηνα...

Ώπα, έχουμε και τέτοια;

Αμέ!

Τρυφερά στιγμιότυπα από τον έρωτα
τού προπάτορά μας, Δαβίδ,
με το αγόρι του, τον Ιωνάθαν,
μπορείτε να διαβάσετε
στο άρθρο τής «Ελεύθερης Έρευνας»:
Άγια ζευγάρια ομοφύλων.

Μεροληπτεί ο Γιαχβέ;
Γιατί ρε θεέ, ο γιός τού εκλεκτού σου βασιλιά Δαβίδ, που σκότωσε τον αδελφό του Αδωνία, δεν τιμωρήθηκε; (Βασιλειών Α, 2,24-25). Δεν έχρηζε τιμωρίας;

Ιδού τα χειρότερα: Τον πιστό σου βασιλιά Σολομώντα, ευλόγησες, επειδή ήταν πιστός σου, να έχει στο χαρέμι του 700 γυναίκες και 300 παλλακίδες κι εγώ να έχω μόνο μία (κι άντε βγάλε άκρη μαζί της) κι άλλοι καμμία. (Βασιλειών Α, 11,3). Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό εκ μέρους σου. Μεροληπτείς.Ουδέν καλόν αμιγές κακού:
700 γυναίκες και 300 παλλακίδες
έδωσε ο Γιαχβέ στον προπάτορά μας, Σολομώντα.
Αυτό όμως, συνεπάγεται και 700 πεθερές!
Τώρα νιώθω σα να πήρα μιά κάποια εκδίκηση...Είναι συμφεροντολόγος ο Γιαχβέ;

Ας δούμε τί είπε στους ισραηλίτες, όταν θα καταλάμβαναν την Ιεριχώ: «Άπαν δε το χρυσίον, το αργύριον και τα σκεύη τα χάλκινα και τα σιδηρά είναι αφιερωμένα εις τον Κύριον. Εις το θησαυροφυλάκιον τού Κυρίου θέλουσιν εισαχθεί». (Ιησούς τού Ναυή, 6,19). Δηλαδή, τα χρυσά, τα αργυρά, τα χάλκινα και τα σιδηρικά, τα θέλει στο θησαυροφυλάκιό του. Τί τα θέλει τα χρυσάφια και τα ασήμια ένας θεός;

Έτσι λοιπόν κυλάει η ζωή. Άλλοι να μεθούν, να γαμ... και να γλεντούν κι άλλοι από την πείνα να λιποθυμούν και να πεθαίνουν. Κι όλα αυτά, όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα τού Γιαχβέ, που καμαρώνει από εκεί τί γίνεται εδώ στη Γη.

Να λοιπόν κι ο Γιαχβέ, να καμαρώνει έναν παπά, που βιάζει ένα παιδί μικρό. Κι αυτός να μην κάνει τίποτε από εκεί, παρά να βλέπει τον παπά, που ασελγεί. Ας καμαρώσουμε λοιπόν κι εμείς, τον Γιαχβέ τον καλό, το δίκαιο και τον σωστό, πού μπροστά στο έγκλημα αυτό, κάνει τον ψόφιο κοριό ή μήπως τού αρέσει το μάτι;

Ό,τι θέλει φτιάχνει ο Γιαχβέ, άμα έχει κέφια.
Ακόμα και μονόκερους!
«Και οι μονόκεροι θέλουσι καταβή μετ' αυτών
και οι μόσχοι μετά των ταύρων
και η κέγη αυτών θέλει μεθυσθή από αίματος
και το χώμα αυτών θέλει παχυνθή από πάχους».
(Ησαΐας, 34,7.
Λεπτομέρεια από εικόνα τού 18ου αιώνα
από τα Επτάνησα).Απορίες Ηθικής
Γιατί, όταν αρρωσταίνουμε δεν πάμε στον θεό, αλλά στον γιατρό; Ο θεός δεν είναι ανώτερος από το γιατρό;

Γιατί να πηγαίνουμε λάδι στην εκκλησία και να μην το δίνουμε σε δυστυχισμένα μικρά παιδιά;

Γιατί να πηγαίνουμε τάμα στον παπά και να μην παίρνουμε τα χρήματα, για να τα δίνουμε απ΄ευθείας σε φτωχούς;

Αν χρησιμοποιήσουμε λίγο τον εγκέφαλό μας θα δούμε, πως οι μεσάζοντες μόνο για το στομάχι τους (σε αρκετές περιπτώσεις και για κάποιο άλλο μέρος τού σώματός τους) ενδιαφέρονται.

Θρησκευτικότητα
Για να δείτε τη θρησκευτικότητα τών ανθρώπων δεν έχετε παρά να πάτε έξω από μια εκκλησία. Θα δείτε, ότι οι περισσότεροι, που περνούν, κάνουν το σταυρό τους. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι και γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές κ.λπ., άνθρωποι δηλαδή τών γραμμάτων και τής επιστήμης, που θα περιμέναμε κάτι παραπάνω από το μυαλό τους.Περνάει από εκκλησία και... μπουζουκάκι.
Αλλά έχει και συνέχεια:
Επειδή τον μουτζώνει ένας περαστικός,
φτύνεται και ξανά μανά μπουζουκάκι.
Καλοί μου ρωμιοί...

Ο Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος, ο τελευταίος αυτοκράτορας τού Βυζαντίου, παρακάλαγε τον θεό του, να μην πέσει η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των τούρκων. Ο Μωάμεθ όμως, ο Κατακτητής, παρακάλαγε κι αυτός τον θεό του, να πέσει στα χέρια του η πόλη, όπως και έγινε. Τι να υποθέσουμε; Πως ο θεός τού Μωάμεθ αποδείχτηκε πιο δυνατός απ΄το θεό τού Παλαιολόγου ή ο ίδιος ο Μωάμεθ και οι πρόγονοί του έκαναν σωστές οικονομικές συμφωνίες με τους εκπροσώπους τού θεού τους;

Και ακόμα κάτι: (ίσως το πιο ωραίο κολπάκι, που έχει σκεφτεί ανθρώπινος νους) ως γνωστόν ο θεός συγχωρεί πάντοτε. Έτσι δεν είναι; Ε, τότε λοιπόν, κι εγώ, θα βιάσω, θα σφάξω, θα ξεσκίσω, θα βροντήξω και τέλος θα βροντοφωνάξω -πριν πεθάνω βέβαια- «θεέ μου, συγχώρεσέ με». Δεν θα το ξανακάνω. Και έτσι θα πάω κι εγώ στον Παράδεισο.


Η αγία Μαρία Μαγδαληνή ήταν επαγγελματίας πόρνη, αλλά αγιοποιήθηκε, γιατί «μετανόησε». Το χριστιανικό εύρημα τής «μετάνοιας» χρησιμοποιήθηκε από τη θρησκεία ως πρόσχημα για την «παραγραφή» μέχρι και ειδεχθών εγκλημάτων τής ιστορίας (π.χ. Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος), αλλά και ως «ελαφρυντικό» («ειλικρινής μετάνοια») στο Δίκαιο, που ισχύει σ’ όλα τα χριστιανικά κράτη.


Όλα τα παραπάνω περί θεού, προκαλούν σε αρκετούς ανθρώπους χαμόγελα, γέλια, ίσως και ειρωνείες, με την γελοιότητά τους, τις οποίες όμως, αν τις πιστέψει κάποιος, ειδικά ένα παιδικό μυαλό, που το μόνο που ξέρει είναι η αλήθεια, και νομίζει, πως όλοι, όταν τού μιλούν, λένε την αλήθεια, γνωρίζει τελικά, τον τρόμο, και να πως :

Πώς γνώρισα το θεό
Τον γνώρισα κι εγώ, όπως όλα τα παιδιά τού κόσμου. Πρώτα από τούς γονείς μου (πού κι αυτοί τον είχαν γνωρίσει απ΄τους γονείς τους) κι αργότερα τον γνώρισα καλύτερα από το σχολείο. Σχολείο, που κάνει πολύ καλή πλύση εγκεφάλου, διότι ο άνθρωπος, όταν είναι σε μικρή ηλικία και τού πούνε κάτι, δύσκολα το ξεχνάει και πιο δύσκολα το αποβάλλει. Έτσι λοιπόν, γνώρισα το θεό. Να είναι έτοιμος, μόλις έκανα μια κακή πράξη να με τιμωρήσει, όπως π.χ. μια φορά, που έφαγα σε καιρό νηστείας ένα σοκολατάκι, που είχε μέσα γάλα κι εγώ από τον φόβο μου, τής επικείμενης τιμωρίας, τρεις ημέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ.


Η συνταγματική κατοχύρωση τής διά τής παιδείας ανάπτυξης τής εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των ρωμιών (άρθρο 16, παρ. 2).
Δηλαδή, άν κάποιος έχει συνείδηση αρβανιτόβλαχου και είναι άθεος, από το τριτοκοσμικό μας Σύνταγμα προβλέπεται, να τού παρέξει το κράτος «παιδεία» και να τoύ αλλάξει τη συνείδηση (πλύση εγκεφάλου λέγεται αυτό). Να τον κάνει δηλαδή, να νοιώσει με το ζόρι (τουρκ. zor) -θέλοντας και μή- έλληνας και χριστιανός.
Νεοελλάδα: Ένα βαθύτατα μεσαιωνικό κρατίδιο με ένα από τα πλέον μεσαιωνικά Συντάγματα στον κόσμο... (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Με το ζόρι έλληνες!).


Μεγαλώνοντας, η ζωή άρχισε να μού δημιουργεί σκέψεις και ερωτήματα, π.χ., όπως αυτό: γιατί τα μεγάλα παιδιά στο σχολείο να με χτυπούν, δίχως να έχω φταίξει σε τίποτα κι ο θεός να μην τα τιμωρεί; Ή γιατί να μού κλέβουν τα κονδύλια -με κονδύλια γράφαμε τότε- ή το σβηστήρι και ο θεός να μην τα τιμωρεί; Να λοιπόν, οι πρώτες αμφιβολίες.

Με τον καιρό λοιπόν και με αυτές τις σκέψεις και τα ερωτήματα άρχισα να αμφιβάλλω αν υπάρχει θεός. Ο φόβος όμως, με έκανε να σταματώ και να μην ψάχνω παρακάτω. Και μάλιστα, όταν έκανα τέτοιες σκέψεις, πήγαινα κρυφά στην εικόνα τής Παναγίας και την παρακαλούσα να πει στο θεό να με συγχωρέσει ξέροντας, ότι η Παναγία είναι καλή κι όχι τιμωρός, όπως ο θεός. Είδατε λοιπόν, πως ο τρόμος δεν φεύγει καθόλου εύκολα από το μυαλό ενός παιδιού, αφού καταφέρεις και τού τον φυτέψεις.

Ήταν βλέπετε, ο φόβος. Αυτός ο φόβος, που κάνει τον άνθρωπο βλάκα. Κάνει τον άνθρωπο να παραλύει, που λένε, διότι όλοι ξέραμε, ότι καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα, που ο θεός είχε δημιουργήσει. Άρα λοιπόν, η ζωή μας ήταν ο θεός, που μπορούσε αν ήθελε να μάς τιμωρήσει με τα φρικτότερα μαρτύρια. Άρχισα να κλονίζομαι για το θεό αρκετά.

Ώσπου μια ημέρα, που είχα κατέβει στο Μοναστηράκι να δω τις μαϊμούδες, συγκλονίστηκα. Τι συνέβη; Απλούστατα, κοιτώντας κάτι παληοβιβλία, που είχαν απλώσει οι παλιατζήδες και πουλούσαν χάμω, διάβασα στην επικεφαλίδα: «Πώς εδημιουργήθη η ζωή;» και σε ένα άλλο: «Τα μυστικά τής δημιουργίας τού Σύμπαντος». Υποψιάστηκα αμέσως, ότι κάτι άλλο θα έγραφαν. Αγόρασα μόνο το ένα, διότι δεν έφταναν τα λεφτά και πήγα τροχάδην σπίτι για να το διαβάσω.

Το διάβασα και τα΄χασα. Ώστε δεν μάς είχε πλάσει ο θεός; Δεν ήμασταν συνέχεια από τον Αδάμ και την Εύα; Δεν ήξερα τι να πω και τι να συλλογιστώ. Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Το βιβλίο μιλούσε καθαρά, για σκελετούς, που βρήκαν, ηλικίας 600 ή 700 χιλιάδων ετών, ενώ ξέραμε από το σχολείο, ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε στην Γη προ 6.000 ετών. Μιλούσε για τον άνθρωπο, πώς πιθανόν να ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και πώς θα εξελιχθεί κ.λπ..

Και ο θεός; Τι γινόταν τώρα με τον θεό; Με όλα αυτά, άρχισα να έχω τη βεβαιότητα, ότι δεν υπάρχει. Έτσι, και να θέλω να τον πιστέψω δεν μπορώ.
Ο θρησκευτικός συγκρητισμός,
η μίξη δηλαδή κοσμογονικών,
θεολογικών και λατρευτικών παραδόσεων,
δημιουργεί προβλήματα στους θεωρητικούς
-και όχι μόνον- τής κάθε θρησκείας.

Ειδικά για το χριστιανισμό,
παρατηρήσεις, ότι πολλοί θεοί επίσης
γεννήθηκαν από παρθένα,
ότι υπάρχουν κι άλλοι προγενέστεροι τού Ιησού
αναστημένοι «σωτήρες» κ.λπ.
δημιουργούν «τεράστια σύγχυση
στο χριστεπώνυμο πλήρωμα»
κι έτσι δέχονται σφοδρές επιθέσεις.
(Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:

Δεν υπάρχει θεός, που να μήν τον δημιούργησε άνθρωπος).Πώς δημιουργήθηκε ο θεός;
Εμ, ο καθένας με την σειρά του... ε, θεέ; Πρώτα είδαμε «πώς» δημιουργήθηκα εγώ, τώρα για να δούμε «πώς» δημιουργήθηκες κι εσύ.

Ο θεός δημιουργήθηκε από την σκέψη τών ανθρώπων, που, όταν ακόμα ζούσαν σε πρωτόγονη κατάσταση και μή έχοντας αναπτυχθεί διανοητικώς, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ορισμένα φαινόμενα, όπως, π.χ. ένα σεισμό, μια έκλειψη Ήλιου ή Σελήνης, μια αστραπή, ένα διάττοντα αστέρα, που έπεφτε στη Γη ή και την βροχή, τον αέρα ακόμη κ.λπ. κ.λπ..

Έλεγε λοιπόν, από μέσα του ο άνθρωπος: «Τι είναι αυτό, που κουνάει τη Γη; Άνθρωπος; Αποκλείεται, διότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει τόση δύναμη» ή «ποιός είναι αυτός που ρίχνει φωτιά από τον ουρανό;» ή «ποιός ρίχνει νερό από τον ουρανό;» κ.λπ.. «Πάντως -ξανάλεγε από μέσα του- αυτός, που τα κάνει όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατός από εμάς».

Αυτόν, λοιπόν, τον πιο δυνατό, ο άνθρωπος, τον ονόμασε θεό. Αυτό το θεό, λοιπόν, ορισμένοι άνθρωποι, πιο έξυπνοι από τους άλλους -με την πάροδο των αιώνων οι άνθρωποι αναπτύσσονταν διανοητικώς, περισσότερο- και διότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια διανοητική κατάσταση, τον εκμεταλλεύτηκαν κάνοντάς τον να δίνει εντολές, να κάνει νόμους, διατάγματα, να απειλεί, να θυμώνει, να καταστρέφει.

Ανάλογα βέβαια με το συμφέρον τών «έξυπνων», ούτως ώστε να υποτάξουν τους κουτούς, όπως τελικά και τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να τρώνε αυτοί με δέκα μασέλες, που λένε, και οι κουτοί να περιμένουν από αυτά, που οι ίδιοι τούς έδωσαν, τα ψίχουλα, που και αυτά ακόμη, δύσκολα τούς τα έδιναν οι πλούσιοι.

Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκαν δούλοι κι αφεντικά, φτωχοί και πλούσιοι, τεμπέληδες κι εργατικοί. Με αποτέλεσμα, όπως έγραψα στην αρχή, άλλοι να πεθαίνουν από το πολύ φαΐ κι άλλοι από την πείνα την πολλή. Άλλοι να γλεντούν και να μεθοκοπούν κι άλλοι να υποφέρουν και να μή ζουν.Θεός - χρήμα: Δυό μεταφυσικές έννοιες - δημιουργήματα των ανθρώπων.
Στο «Ναό του Σολομώντα», χιλιάδες χρόνια πριν, συστεγάζονταν ως συνιδιοκτήτες ο θεός και το θησαυροφυλάκιο τής Ιερουσαλήμ. Σήμερα, ολόκληρη η ανθρωπότητα στεγάζεται ψυχικά, πνευματικά, πολιτικά και κοινωνικά κάτω από ένα σύγχρονο «Ναό τού Σολομώντα», κάτω από ένα μεταφυσικό Βατοπέδι με το παληό δίδυμο των ιδιοκτητών, θεό - νόμισμα, να βρίσκονται στις μέρες μας στην απόλυτη κορύφωσή τους, στην παγκυριαρχία τους.
Το δίδυμο αυτό είναι καθαρά μεταφυσικό και φανταστικό, αφού το χρήμα είναι νόμισμα και δημιούργημα τού ανθρώπου, άρα νομίζουμε, ότι υπάρχει σαν αξία, αλλά και ο θεός είναι αόρατο δημιούργημα των ανθρώπων, άρα νομίζουμε, ότι υπάρχει σαν αξία.Όνειρο-ψυχή-θεός
Τί έκανε τον άνθρωπο να πιστεύει έτσι φανατικά στο θεό; Τον έκανε η ελπίδα, που είχε ο άνθρωπος, πώς όταν πέθαινε, θα έβρισκε ανταμοιβή ανάλογα με τις καλές ή κακές πράξεις, που έκανε εδώ στην Γη, όπως τού έλεγαν βέβαια. Εκεί πάνω, τιμωρώντας αυτούς, που τον εκμεταλλεύτηκαν και αυτός, απολαμβάνοντας τα αιώνια αγαθά τού θεού.

Πώς όμως ο άνθρωπος πίστευε, ότι πεθαίνοντας εδώ, μετά θα πάει εκεί; Από την ψυχή. Νομίζοντας βέβαια, ότι υπάρχει ψυχή. Τώρα όμως, πώς δημιουργήθηκε η ψυχή; Η ψυχή στον άνθρωπο δημιουργήθηκε από το όνειρο. Το όνειρο, που έκανε τον άνθρωπο να νομίζει, ότι κυνηγά άγρια ζώα να τα φάει, την εποχή εκείνη βέβαια ή τρώγοντας χουρμάδες στο δάσος ή ψαρεύοντας και τρώγοντας ψάρια, ενώ αυτός κοιμόταν. Ξυπνώντας λοιπόν, και βλέποντας, ότι βρίσκεται στη σπηλιά κι όχι στο δάσος ή στην θάλασσα, εφ΄όσον βέβαια κοιμόταν, νόμιζε, ότι κάποιο κομμάτι τού εαυτού του θα ήταν στη θάλασσα ή στο δάσος ψαρεύοντας ή κυνηγώντας ζώα άγρια. Αυτό το κάτι άλλο ο άνθρωπος το ονόμασε ψυχή. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Δεν υπάρχει θεός, που να μην τον δημιούργησε άνθρωπος).

Και πώς δημιουργείται και το όνειρο; Το όνειρο δημιουργείται από το υποσυνείδητο τού ανθρώπου, το οποίο, όταν εμείς κοιμόμαστε, αυτό λειτουργεί. Όπως και λειτουργούν και ορισμένα όργανα τού σώματός μας, όπως π.χ., το στομάχι, το συκώτι, τα νεφρά κ.λπ.. Το υποσυνείδητο, το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε, επειδή όπως είπαμε κοιμόμαστε, είναι αχαλιναγώγητο. Οργιάζει, που λένε, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πιο απίθανα και φανταστικά πράγματα, που όταν ήμασταν ξύπνιοι ούτε μπορούσαμε να τα φανταστούμε.

Εν τόπω χλοερώ...
Ο θεός λοιπόν, αυτός, μάς έκανε νόμους και διατάγματα, για να κυβερνηθούμε και όποιος πάει σύμφωνα με τις εντολές του, θα πάει στον παράδεισο να απολαμβάνει την αιώνια ζωή, όπως μάς είπε. Τρέχα – γύρευε δηλαδή. Γύρισε κανείς πίσω, για να μάς πει αν οι παπάδες λένε ψέματα;

Ψωμί, Παιδεία, Αρτοκλασία...

Επί πλέον, ο θεός μάς έκανε και γιορτές, για να ξεχνάμε τον πόνο μας και τα βάσανά μας και το κυριότερο τη φτώχεια μας και να ξεδίνουμε λιγάκι, που λένε.

Επί πλέον, μάς έκανε και μνημόσυνα για τους πεθαμένους, τρισάγια, εννιάμερα, εξάμηνα και το κακό συναπάντημα. Και όλα αυτά, για την τσέπη τους. Να έχουν να εισπράττουν 5-6-50-100 διαφορετικές φορές για έναν πεθαμένο. Κοροϊδεύουν τούς ζωντανούς, περί συγχώρεσης τού πεθαμένου και μετάθεσής του σε προάστιο (βλ. Παράδεισος). Μην ξεχνάμε, πως οι ζωντανοί έχουν τα λεφτά. Από πεθαμένο κανείς δεν πήρε φράγκο, ποτέ.

Έτσι λοιπόν, πήγα κι εγώ τις προάλλες σ΄ένα νεκροταφείο, για να δω τί λέει ο παπάς στο θεό για τούς πεθαμένους. Και αφού άκουσα να λέει, όπως π.χ. «ανάπαυσον τον δούλο σου δέσποτα, εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ» κ.λπ., τού είπα : «Δεν είναι καλύτερα πάτερ, να το πω εγώ αυτό στο δέσποτα, για έναν δικό μου άνθρωπο π.χ., τον αδελφό μου, κι όχι εσύ;» Ο «πατήρ» όμως, έφυγε μή καταδεχόμενος να μού απαντήσει, όπως έφυγα κι εγώ κάνοντας πολλές σκέψεις.

Συμπέρασμα: Ο θεός, είναι οι παπάδες. Πάπαλα. Πάμε στον άνθρωπο πάλι.

Τον άνθρωπο τον χωρίζω σε δυο κατηγορίες:

1. Στον άνθρωπο, που πιστεύει στο θεό, όπως τον παρουσιάζει η θρησκεία. Δηλαδή να τιμωρεί, να απειλεί κ.λπ. ή στον άνθρωπο, που πιστεύει στο θεό σαν μια ανώτερη δύναμη και τίποτε άλλο.

2. Στον άνθρωπο, που έχει φτάσει στην τελειότητα. Αυτός ο άνθρωπος, που δεν πιστεύει ούτε σε θεό ούτε σε τίποτε. Διότι δεν υπάρχει τίποτε. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Ζώντας καλά χωρίς θεό).

Από τι αποτελείται ο άνθρωπος;
Από τα στοιχεία τής φύσης. Από οξυγόνο και υδρογόνο, υπό μορφή νερού (το μεγαλύτερο μέρος), από άνθρακα σε ποσότητα αρκετή, για να γεμίσει δυο σακιά κάρβουνο, σίδηρο, τόσο όσο χρειάζεται, για να γίνουν δύο μεγάλα καρφιά, θείο, το οποίο αρκεί για πάρα πολλά κουτιά σπίρτα κ.λπ..
Μυρίστε κάποιο λουλούδι, δοκιμάστε ένα φρούτο, χαϊδέψτε το πρόσωπό σας. Όλα αυτά είναι κομμάτια κάποιου άστρου. Ο Ήλιος, η Γη, τα πάντα πάνω της δημιουργήθηκαν από αστροϋλικά, που εκτοξεύθηκαν πριν από δισεκατομμύρια χρόνια από κάποιον καταστρεφόμενο σουπερνόβα. Ολόκληρη η ύλη στα σώματά μας φτιάχτηκε από τέτοιους θανάτους άστρων.Και αυτό, γιατί είναι η ίδια η φύση. Όπως τα ζώα και τα φυτά, που κι αυτά αποτελούνται από τα ίδια συστατικά π.χ. από οξυγόνο, υδρογόνο, ασβέστιο, φώσφορο, άζωτο κ.λπ.Πώς να πιστεύω
στο θεό;
Σ΄αυτό το σαθρό
κατασκεύασμα
τού ανθρώπου;
Αφού ξέρω,
πως δεν υπάρχει.
Πώς να πιστεύω, πώς;
Και να θέλω, δεν μπορώ.

Διαβάστε στην
«Ελεύθερη Έρευνα»:
Σε ποιο θεό πιστεύουν;Ένας φίλος, μού είπε: «Γάτη, δεν φοβάσαι το θάνατο, που δεν πιστεύεις;» και τού απάντησα: «Κι εσύ, που πιστεύεις, θα πεθάνεις. Κι εγώ, γιατί λοιπόν, να βάλω γκιουλέκα στο κεφάλι μου;»

Καραμέλα ή Μπαμπούλας;
Σαν επίλογο έχω να πω τούτα: Ο άνθρωπος δεν πρέπει να πιστεύει σε τίποτε, διότι δεν υπάρχει και τίποτε για να πιστεύει. Και να μην φοβάται. Ο Παράδεισος είναι η καραμέλα τών μικρών παιδιών και η Κόλαση ο Μπαμπούλας. Αν πιστεύει λοιπόν στον Μπαμπούλα ας πιστεύει και στην Κόλαση.

Να πιστεύει μόνο στην ανθρωπιά και τίποτε άλλο. Κι όχι να μην πιστεύει αυτός, αλλά να το λέει και σε άλλους και προπαντός στα παιδιά του. Και να μήν φοβάται. Τα παιδιά του δεν πρόκειται να γίνουν εγκληματίες, εφ΄όσον τα μεγαλώσει με διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, αν σκεφτούν να κάνουν κάτι κακό, θα έχουν απέναντί τους το νόμο και τη λογική, όχι τον θεό. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Χωρίς θεό).

Έτσι λοιπόν, ένας - ένας, πετραδάκι - πετραδάκι, που λένε, θα καταρρεύσει αυτό το σαθρό ανθρώπινο δημιούργημα, πού λέγεται θρησκεία - θεός. Και τότε, ο άνθρωπος θα φτάσει την τελειότητα ελέγχοντας μόνο την συνείδησή του. Να ζούνε όλοι σωστά και δίκαια.
Γάτης
 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29603 έγραψε...
Αμερικανός Διαμαρτυρόμενος που διαμαρτύρεται:
http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20090527143758/a
negkyklopaideia
/images/thumb/7/79/Adam_apple.jpg/300px-Adam_apple.jpg

I.Bielidopoulos
04.09.2014, 06:42:29

Ανώνυμος 31517 έγραψε...
ΜΑΣ ΛΕΣ''''
Πώς να πιστεύω
στο θεό;
Σ΄αυτό το σαθρό
κατασκεύασμα
τού ανθρώπου;
Αφού ξέρω,
πως δεν υπάρχει.
..ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....
ΠΡΩΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;; ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ....ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;..... ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.....ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.....ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ [ ΑΦΟΥ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΟΧΙ ΑΛΛΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΓΑΛΑΞΙΑ....ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕ ΜΗΠΩΣ;;;....ΟΤΙ ΠΡΙΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ....ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ;;;ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ;;;.......ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ......ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΑΣ
11.01.2015, 13:29:57

Ανώνυμος 31518 έγραψε...
Σωστός!
Κι εγώ πιστεύω στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας...
11.01.2015, 13:52:30

Ανώνυμος 31521 έγραψε...
ΑΤΥΧΗΣ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ.....ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 100 ΤΑ 100....ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 100 ΤΑ 100 ΣΙΓΟΥΡΟ .....ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ.... ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
11.01.2015, 14:10:16

Ανώνυμος 31522 έγραψε...
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΓΕΘΗ ΔΙΟΤΙ.....
'''ΟΠΤΑΣΙΕΣ''''' ΠΕΡΙ ΙΠΤΕΜΕΝΩΝ ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΕΡΑΤΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑΝ ''''ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ''''' ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ''' ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ''''......'''ΘΕΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ''' ΠΑΛΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ Η ΜΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ .......
11.01.2015, 14:17:44

Ανώνυμος 31531 έγραψε...
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ....
ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΕΑ-'''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ'''' ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΝ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΟΝΟ 2 ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ....ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ '''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ''' ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ''''ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ'''..... ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ....ΤΟ ΜΟΝΟ ''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ'' ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ [ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ] ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ '''ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ'' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΩΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ....
11.01.2015, 16:35:12

Ανώνυμος 32466 έγραψε...
Ειδικά για το χριστιανισμό,
παρατηρήσεις, ότι πολλοί θεοί επίσης
γεννήθηκαν από παρθένα,
ότι υπάρχουν κι άλλοι προγενέστεροι τού Ιησού
αναστημένοι «σωτήρες» κ.λπ.
filaraki
ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ''''ΘΕΩΝ''''[ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΩΝ] ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ [ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ] ΩΣ ΠΕΠΡΑΓΜΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΝ....
28.02.2015, 16:03:52

Ανώνυμος 32467 έγραψε...
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ......ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΘΗΚΟΣ Η ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΞΕΛΛΙΣΕΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ;;;;;;;;;;
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΥΝ[ ΟΝΤΑΣ ΑΘΕΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣΤΕΣ] ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΟΡΙΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ......ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ...
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΕΟΥ;;;;
ΕΝΩ ΠΗΓΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ ΠΙΙΙΙΣΩΩΩΩΩΩΩ...
28.02.2015, 16:16:40

Ανώνυμος 32489 έγραψε...
Μαγκες μην ασχολειστε...οι ανθρωποι ειναι ΜΑΣΣΟΝΟΙ !!!
Εναν σκοπο εχουν...Να εξαφανισουν ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!
ΟΥΣΤ !!!
28.02.2015, 23:38:45

Ανώνυμος 32539 έγραψε...
τι μασωνοι ρε φιλε;;;
δεν υπαρχουν αυτά....ουτε πρακτορεσ ουτε συνομωσιεσ ουτε τιποτα......αυτά αποκυματα της φαντασιας....
το ότι σχεδόν ολοι οι ιδρυτες '''' αρχαιολατρικων''' οργανώσεων[που υβριζουν από το πρωι ως το βραδυ τον χριστιανισμο ] ειναι μασωνοι ειναι ψεμα......
το ότι οι σε καιρια υπουργια τοποθετημένοι είναι μασωνοι και αυτό ψεμα.......
το ότι καμποσοι εξ αυτων είναι δεδηλωμένα εβραικης καταγωγης ...και αυτό μεγα ψεμα.......
το ότι οι εθνικιστες αλβανοι , εδώ στην ελλαδα το παιζουν ''''αντιεξουσιαστες''' , φορανε κουκουλες και καινε την ελληνικη σημαια και αυτό είναι μεγα ψεμα....
το άλλο....ότι λεει ο τζεφρυ συνομωτησε για να χασουμε την εθνικη μας κυριαρχια βαζοντας μας στο μνημονιο με αγγλικο δικαιο.....αυτό κι αν είναι ψεμα....σε λιγο θα μας πουνε ότι ο παπανδρεου είναι και εβραικης καταγωγης .... θα το ακούσουμε κι αυτό το ψεμα.......
02.03.2015, 11:58:11

Ανώνυμος 33050 έγραψε...
ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ .......Οι επαγγελματίες προπαγανδιστές του χριστιανισμού, αλλά και άλλοι συνοδοιπόροι τους μας βομβαρδίζουν καθημερινώς από τα παράθυρα των τηλεοπτικών διαύλων, από εφημερίδες και περιοδικά και χαϊδεύουν τα αυτιά μας με τα υποτιθέμενα κηρύγματα αγάπης του Ιησού,
ΝΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.....ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΩΣ....ΚΛΠΚΛΠΚΛΠΚΛΠ .....ΤΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;...ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΨΗ;;;;..ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΕΒΟΣ;;;;;....ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ..ΤΣΟΥΟΥΟΥΠΠΠΠ...ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΝΕ...ΑΜ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ....ΑΑΑ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΚΑΙ ΟΟΟΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ''''ΨΕΥΤΟΘΡΗΣΚΕΙΑ''''.....'ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ...ΘΕΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΟΛΟ ΑΡΘΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ...ΕΛΕΟΟΟΣ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΩΜΙΟΥΣ.....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ''''''ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ'''''' ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
''ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''-'''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΟ''' ΜΕΤΩΠΟ
'''''Ο ΑΠΟΛΛΩΝ'''''
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΚΤΟΝΕΣ , ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΓΥΦΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,
ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΙΜΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟΥΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ....ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ BAR CODE ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟΤΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ 666 [ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΟ...ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ]...ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ [ ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ....ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ;;;..ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ..ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ;;;;...ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ...ΤΙ; ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ;;;;....ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΣ...ΠΩΣ;;;;...ΤΗΣ ΕΕ;;..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΛΙΓΟ....ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΕ...ΠΑΠΑΠΑ...ΑΛΗΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ , ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΑΚΑΜΑΤΗ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ ... ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΕΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ...ΟΥΣΤ
ΡΩΜΙΟΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ....
ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''''
ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΚΑΝΤΕ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΕΞΩ ΟΙ ΑΚΤΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ Η ΤΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ
Η ΤΟΝ ΤΖΑΦΡΕΙ ΜΙΝΕΙΚΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
26.03.2015, 07:51:51

Ανώνυμος 33150 έγραψε...
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ....ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ....ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.....
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΣ [ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ] ΟΟΟΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ[ ΜΑ ΟΟΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ] ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ...ΜΟΝΟΜΙΑΣ.....
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ..... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ....ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΦΙΛΗΣΥΧΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ....ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΡΙΖΙΚΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ-ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩ--ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΡΓΙΤΙΚΩΝ.....ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ.....ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ [ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ]
27.03.2015, 18:11:39

Ανώνυμος 33253 έγραψε...
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE
''''''ΣΑΒΒΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ''''
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΥΟΘΕΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.....
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΝ.....
Η ''''ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ''''' ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ
03.04.2015, 09:10:36

Ανώνυμος 39140 έγραψε...
Ανώνυμος 33253 Εσύ πρέπει να πληγωθείς άσχημα και να καταστραφείς απο ανθρώπους της εκκλησίας που "τυγχάνει" να είναι και υπερπατριώτες ελληναράδες, να σε δώ μετα αν θα ξαναμπείς με τα Caps Lock να γκαρίζεις υπερασπιζόμενος τα αφεντικά σου, βολεμένε Ρωμιέ!
26.07.2016, 16:20:32

Ανώνυμος 39150 έγραψε...
Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
27.07.2016, 08:33:51

Bielidopoulos έγραψε...
https://www.youtube.com/watch?v=ZOfpuKeUyrs
lol

27.07.2016, 12:24:08

Ανώνυμος 39934 έγραψε...
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ...ΤΟΣΗ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΑΠΕΡΝΑ... ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΒΙΒΛΟΥ...ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ...Το σκυλι και το παιδι οπως το μαθεις συμπεριφερετε..Τα μπολιασαν με Εβραιοχριστιανικο εμβολιο και πεταξαν το αντιδοτο στα σκουπιδια...Εκει που ανηκουν και αυτοι.
23.10.2016, 08:28:35

Ανώνυμος 40081 έγραψε...
φιλε κανεις ενα λαθος ο βασιλιας σολομων ειχε 300 γυναικες και 700 παλλακιδες...........
12.11.2016, 21:04:13


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+2=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...