Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ
ΧΑΒΑΣ


Τουρκοανατολίτικη
η προέλευση των μικρασιατικών
λαογραφικών στοιχείων


Έγραψε στις 14.09.2012 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

Περί τής μή ελληνικής καταγωγής των μικρασιατών
διαβάστε στο άρθρο μας:
Για την Τουρκορωμιοσύνη ρε γαμώτο!


Τα διάφορα κύματα προσφύγων, που έφυγαν από την οθωμανική αυτοκρα- τορία κι ήρθαν στην Ελλάδα το 1922-24 (1.200.000 άτομα επί συνόλου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, αρβανιτών κυρίως και βλάχων στην πλειοψηφία τους), κατά κάποιο τρόπο μας δίνουν μια χαρτογράφηση τού οθωμανικού τρόπου ζωής.
Εκτός από τη βαριά τουρκοανατολί- τικη κουζίνα τους (ιμάμ, χαλβάδες, σερμπέτια κ.λπ.) και την εξ ίσου βαριά τουρκοανατολίτικη μουσική τους (μπουζούκια, μπαγλαμάδες κ.λπ.), έφεραν μαζί τους κι ένα σωρό τουρκο- ανατολίτικες συνήθειες, νοοτροπίες, αντιλήψεις και συμπεριφορές (αραλίκια, ρουσφέτια, μπαχτσίσια, μάγισσες, χαρτορίχτρες, καφετζούδες κ.λπ.), τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα, όπως φαντασιώνονται, αλλά με την Τουρκία και την Ανατολή.
Αααααμάν τσιφτετέλι,
αμάν αμάν γιαλελέλι...
Τουρκορωμέικα ξεφαντώματα.
Οι πρόσφυγες, δεν προσπάθησαν να επωφεληθούν πολιτισμικά από τη νέα τους πατρίδα, η οποία –παρά την νεοβυζαντινή καθυστέρησή της– ήταν σε ορισμένες περιοχές τουλάχιστον σαφώς πιο δυτικότροπη από την Τουρκία, αλλά σε συνδυασμό με τον έντονο εθνικισμό και το θρησκευτικό φανατισμό τους, ενίσχυσαν τελικά το βυζαντινισμό και
τις διάφορες εκφάνσεις του ανατολικισμού στην Ελλάδα και συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία του σημερινού προσώπου τής χρεωκοπημένης ρωμέικης κοινωνίας μας.


Αριστερά: Ρωμιοί πόντιοι κουβαλούν εικόνισμα.

Δεξιά: Μουσουλμάνοι πόντιοι χορεύουν τους παραδοσιακούς τους χορούς στην Τουρκία.

Το εικόνισμα
είναι η μόνη διαφορά.Τουρκοανατολίτικες φορεσιές
Οι παραδοσιακές μικρασιάτικες φορεσιές είναι τουρκοανατολίτικης προέλευσης. Μερικές από τις ονομασίες τους: πατσάι ή σλαβάρι (φαρδύ βαμβακερό ως τους αστράγαλους εσώρουχο), ουσλούτς (αμάνικο εφαρμοστό), εσλίτσι σερεφλού ή σελίκ (κοντός επενδύτης), τιζλίκα ή ιγκιλίκ ή πεσκίρ (ποδιά) κ.λπ..

Η ανδρική ποντιακή φορεσιά λέγεται ζίπκα και αποτελείται από το πασλίκ (κεφαλόδεσμο), το γελέκ (γελέκο), το κάμα (μαχαίρι), το τροπολόζ (μεταξωτή ζώνη), το σιλαχλίκ (ζώνη) κ.ά.. Η γυναικεία λέγεται ζουπούνα και αποτελείται από την τάπλα (tepeliki) το σπαρέλ, τον κατιφέ, το λαχόρ, το σαλβάρ κ.ά..


Zipka και zoupouna.

Οι παραδοσιακές
ποντιακές στολές
είναι τουρκοανατολίτικης
προέλευσης
ακόμα και ως προς
την ονοματολογία τους.
Νεαρά κορίτσια
με παραδοσιακές
ποντιακές στολές,
των οποίων η προέλευση
χάνεται στα βάθη τής Ασίας
κι όχι στην... αρχαία Ελλάδα.


Το 1994, ύστερα από παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων στην κυβέρνηση και στον πρόεδρο τής Δημοκρατίας, με απόφαση τού τελευταίου, συμπεριλήφθηκε στις φορεσιές τής προεδρικής φρουράς τού προεδρικού μεγάρου και η παραδοσιακή ποντιακή ενδυμασία. Δηλαδή πλάι στην αλβανική και η τούρκικη. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Φουστανέλλα: Μια παραδοσιακή αλβανική φορεσιά).

Φουστανέλλες και ζίπκες
φέρουν τα τιμητικά αγήματα
τού Προέδρου
τής Δημοκρατίας
τής -πιστής
στις αλβανοτουρκικές
παραδόσεις της-
σύγχρονης
Τουρκορωμιοσύνης.Η λέξη τσολιάς προέρχεται από την τούρκικη λέξη çul (αραβικό cull), που σημαίνει το κουρέλι, το παλιόρουχο, εξ ου τσόλι και τσούλι. Η λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στούς κλέφτες και τούς αρματωλούς, επειδή η φουστανέλα ήταν ραμμένη από πολλά μικρά κομμάτια υφάσματος. Τσολιάς ήταν δηλαδή αυτός, που φόραγε τσόλια, κουρέλια, απ΄όπου βγήκε και το θηλυκό του: η τσούλα.
Η λέξη τσαρούχι προέρχεται από το τούρκικο çarik = σανδάλι με πέτσινη σόλα.
Το φέσι προέρχεται από το τουρκικό fes κι αυτό από την πόλη Fez τού Μαρόκου, μοναδική πηγή έως τον 19ο αιώνα παραγωγής των παραδοσιακών καπέλων με το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα. Το 1821 φορούσαν στο κεφάλι ένα μικρό στρογγυλό και κοφτό κόκκινο φέσι, που γύρω στη βάση του το τύλιγαν με μαντηλοδεσιά. Εμφανής η τουρκική επίδραση.
Το γιαταγάνι, το πλατύ και κυρτό σπαθί, προέρχεται από το τούρκικο yatagan.
Στα τούρκικα η λέξη karanfil σημαίνει το λουλούδι γαρίφαλο. Κατά τούς 16ο και 17ο αιώνες, οι κάνες των τουρκικών όπλων είχαν μεγάλα στόμια σε σχήμα, που θύμιζαν το μπουμπούκι τού γαρίφαλου. Αυτή είναι η πιθανότερη προέλευση τής λέξης καριοφίλι (κι όχι από το ιταλικό carlo e figlio, όπως έχει υποστηριχθεί).Κεσκέκι

Στους μικρασιάτικους γάμους πρώτα κλεινόταν η συμφωνία, η «ανεγκλαβή» (προκοσύμφωνο), όπου αναγράφονταν με κάθε δυνατή ακρίβεια και λεπτομέρεια όλα τα προικώα είδη. Πρώτα τα εικονίσματα, ύστερα οι «τζόγιες» (κοσμήματα) και τα λοιπά είδη. Η πρώτη επαφή και γνωριμία γινόταν στο σπίτι τής νύφης, δηλαδή στα λεγόμενα «γκιουμουρλούκια» από το τούρκικο γκιορίορουμ=βλέπω, γνωρίζω).
çekirdalga

Διανομή τού «κεσκέκι» σε όλους τους πιστούς από το σύλλογο «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Η Τουρκο- ρωμιοσύνη αναβιώνει τα έθιμά της.

Οι γάμοι γίνονταν Κυριακή. Την Πέμπτη πήγαινε η νύφη στο λουτρό. Μετά το λούσιμο στηνόταν χορός γύρω από το συντριβάνι τού λουτρού (ο λουτρός ήταν τούρκικος). Πρωτάρχιζε η νύφη με το «σαλμά» (ένα ροζ ή κόκκινο τριγωνικό κεντημένο στο κεφάλι της). Την Πέμπτη επίσης, γινόταν μια άλλη πανηγυρική τελετουργία στο σπίτι τού γαμπρού, το καθάρισμα και το άλεσμα τού σιταριού για το «κεσκέκι», ένα φαγητό τής ανατολίτικης κουζίνας με σιτάρι χοντροκομμένο και κομμάτια κρέας με πολύ λίπος.
dâvaci


duman

Μικρασιάτες ρωμιοί καλοντυμένοι με τα φέσια τους σε γάμο στα Βουρλά (1902).
Σε άλλες περιοχές, όπως στην Καππαδοκία, η νύφη σπάνια
είχε ακάλυπτο
το πρόσωπό της.

Τη μέρα τού γάμου τρώγανε κεσκέκι, καβουρμά και πίνανε ρακή, ενώ στους καλεσμένους μοιράζανε «πλίρες» και «ορτά» (κομμάτια κλωστής για ευχές).


Κεμεντζέδες, νταούλια, ζουρνάδες κ.λπ. κ.λπ.
Παραδοσιακό μικρασιάτικο όργανο είναι ο κεμεντζές. Κεμεντζεντζλήδες λέγονταν οι λυράρηδες, που, αυτοσχεδίαζαν στις παρέες, τα μουχαμπέτια.

Άλλοι μουσικοί ήταν οι τουλουμτζήδες, οι νταουλτζήδες, οι ζουρνατζήδες κ.ά.. Όλα είναι τουρκοανατολίτικης προέλευσης με τουρκοανατολίτικα κι όχι ελληνικά ονόματα.Τριτοκοσμική
εικόνα
τής Τουρκο- ρωμιοσύνης:
Σαλεπιτζής
στο κέντρο
τής σύγχρονης Αθήνας.Πυρρίχη, ο χορός τού... γάβρου!
Διάφορα ονόματα μικρασιάτικων χορών: Καρσιλαμάς (από το τούρκικο carsi = αντίκρυ), ζεϊμπέκικος (από τους ζεϊμπέκηδες), τσιφτετέλι (ciftetelli = με διπλή χορδή), χασάπικος (από τους χασάπηδες τής Κωνσταντινούπολης), κοτς, τικ, λετσίνα, σερανίτσα, σαρηκούς, ταμζάρα, αλματσούκ, τιτάρα, ομάλ, λέτση κ.λπ..

Σέρα (sera) λέγεται ο πιο γνωστός παραδοσιακός ποντιακός χορός. Ονομάζεται έτσι, επειδή χορευόταν κυρίως κοντά στον ποταμό Σέρα τής Τραπεζούντας. Είναι οθωμανικός χορός, το τρεμούλιασμα των χορευτών τού οποίου μιμείται το hapsin, ένα είδος γάβρου, που αφθονεί στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ρωμιοί πόντιοι τον βάφτισαν πολεμικό και τον ονόμασαν «πυρρίχιο» (!) φαντασιωνόμενοι ευγενείς καταγωγές από την αρχαία Ελλάδα τόσο τού χορού όσο και των ίδιων...

Τον χόρευαν πίνοντας ρακή (τουρκ. raki), που έπρεπε να είναι γνήσια και δυνατή, γι΄αυτό πολλοί άνδρες ήταν στομαχικοί.


Βρείτε τους... απόγονους.


Η πυρρίχη ήταν πολεμικός χορός, που χορεύονταν σε διάφορες θρησκευτικές γιορτές των αρχαίων ελλήνων, όπως στη Σπάρτη κατά τη γιορτή των Διόσκουρων και την Αθήνα κατά τη γιορτή των Μεγάλων και Μικρών Παναθηναίων και δεν έχει καμμία σχέση με τον τουρκοανατολίτικο χορό Σέρα.Η εθνικίζουσα Τουρκορωμιοσύνη μέσα στις αρχαιοελληνικές της φαντα- σιώσεις, έχει βαφτίσει τον ζεϊμπέκικο, το χορό αυτό, με τον οποίο οι ζεϊμπέκηδες πολεμιστές μιμούνταν τις κινήσεις των γερακιών,
ως δήθεν ελληνικό χορό και μάλιστα χορό τού Διός!
(βλ.
Zeybekvision 2011).Παραλλαγή τού Σέρα στην Κρήτη είναι ο πεντοζάλης. Πολλές φορές οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, όταν ένα μέρος ερήμωνε είτε λόγω λοιμών είτε λόγω πολέμων ή γενοκτονιών, όπως η Κρήτη, το εποικούσαν με άλλους χριστιανικούς λαούς. Γι΄αυτό οι κρητικοί χοροί, αλλά και τα όργανα και οι φορεσιές μοιάζουν πολύ με των ποντίων. Τόσο η Κρήτη όσο κι άλλα νησιά τού Αιγαίου, έχουν εποικισθεί από μικρασιάτες κατά τους βυζαντινούς κυρίως χρόνους. Κριτήριο τής βυζαντινής εξουσίας ήταν οι έποικοι να είναι χριστιανοί.Κεμεντζεντζλήδες (λυράρηδες)
από την προπολεμική κεντρική Κρήτη.

Οι παραδοσιακές φορεσιές των κρητικών,
καθώς κι άλλων νησιωτών τού Αιγαίου,
τα όργανά τους, οι χοροί τους κ.λπ.
έχουν τουρκοανατολίτικη προέλευση
κι έφτασαν εκεί μέσω εποικισμών
από τη Μικρά Ασία
ή/και απ' ευθείας από την Ανατολή.

Μπιρ Αλλάχ,
ντέρτια και νταλκάδες

Οι μουσικές, που έφεραν οι μικρασιάτες -κι ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Τουρκορωμιοσύνη- παρουσιάζονται σα δήθεν παραδοσιακές ελληνικές, δεν έχουν όμως καμμία σχέση με τις αρχαίες ελληνικές. Πολλά τραγούδια τού Καζαντζίδη, όπως και άλλων ρωμιών λαϊκών βάρδων, είναι πιστές αντιγραφές δημοφιλών ινδικών και τούρκικων τραγουδιών τής εποχής τους εκτελεσμένα με παραδοσιακά ανατολίτικα όργανα (μπουζούκια, μπαγλαμάδες κ.λπ.). Aγαπήθηκαν από τούς ρωμιούς τού ελλαδικού χώρου κι έγιναν μεγάλες επιτυχίες.


Σαν βγαίνει ο Χότζας στο τζαμί,
αργά σαν σουρουπώνει,
κι όταν ακούω Μπιρ Αλλάχ,
το στήθος μου ματώνει...

Η Τουρκορωμιοσύνη
ποτέ δεν πεθαίνει!

Οι δρόμοι των τραγουδιών αυτών (κλίμακες) δεν έχουν καμμία σχέση με την αρχαία ελληνική μουσική, αλλά με μουσικές τής Ανατολής, όπως εξ άλλου μαρτυρούν και τα ονόματά τους: Χιτζάζ (Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι), Ουσάκ (Το βαπόρι απ΄την Περσία), Σαμπάχ (Τα παιδιά τής γειτονιάς σου), Νιαβέντ (Έμαθα, πως είσαι μάγκας) κ.λπ..

Σινανάι γιάβρουμ: Πόσο ωραία τραγουδούν οι τούρκοι τα... ελληνικά!

Στο τραγούδι τού παραπάνω βίντεο, ο Καζαντζίδης ούτε καν μπήκε στον κόπο να τού αλλάξει στίχους: «Σινανάι γιαβρούμ» τραγούδησε. Δείτε αριστερά το τραγούδι στην αυθεντική τούρκικη εκτέλεσή του από μια παληά ταινία, το Τοπ Καπί και δεξιά μια μοντέρνα εκτέλεση τού τραγουδιού από την τραγουδίστρια Θεοδοσία Ζορμπά (ζορμπάς στα τούρκικα = βίαιος, τυραννικός, κατακτητής), η οποία τραγουδάει ένα ολόκληρο κουπλέ στα τούρκικα, ενώ το τουρκο- ρωμέικο κοινό διασκεδάζει και χορεύει.

Τα ταξίμια (taksim), τα ντέρτια (dert), τα χασάπικα (kasap), οι σεβντάδες (sevda), οι νταλκάδες (dalga) κ.λπ. κ.λπ. στην Ανατολή εχουν τις ρίζες τους κι όχι στην αρχαία Ελλάδα.


   Γυφτοπούλα στο χαμάμ
   κι εγώ πλερώνω ντιρ ταμάμ
   όσα όσα τα πλερώνω
   να σε γλέπω ντιρ ταμάμ.

   Για να μπείς να κάνεις μπάνιο
   να μην πέσω κι αποθάνω
    τσίμπι ρίμπι για Αλλάχ...
   Μες τής πόλης τα στενά μια χανούμισσα γλυκιά
   μου΄χει κάψει την καρδιά.
   Αχ Καραπιπερίμ, πιπερίμ, πιπερίμ,
    έσμερ σεκερίμ, σεκερίμ, σεκερίμ
,
   άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ...

   Σύγχρονη ρεγκίζουσα διασκευή τού Καραπιπερίμ
   από ένα μοντέρνο συγκρότημα
   τής Τουρκορωμιοσύνης, τούς Locomondo.

Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Η παλιγγενεσία τής... Τουρκίας
Αμάν κουζούμ, αμάν γιαβρούμ...
Γιαλαντζί αμανέ Γιουνανιστάν...
Η ινδική και τούρκικη ...ελληνική μουσική

Ράμπι - ράμπι:
Ο μικρασιάτης,
παληός ρεμπέτης,
Γιάννης Παπαϊωάννου,
θυμάται
τις τούρκικες ρίζες του
κι η σύγχρονη
Τουρκορωμιοσύνη
μερακλώνει.

Ιμάμ Μπαϊλντί: Μοντέρνο τουρκορωμέικο συγκρότημα.


Χαγιάτια και οντάδες
Εσωτερικά και εξωτερικά τα αστικά σπίτια των μικρασιατών ήταν «οθωμανικής» τυπολογίας χωρίς εξώστες, με χαγιάτι (hayat) ή τσαρτάχ, κελλάρι στο ισόγειο και τα υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο. Στα πιο πλούσια σπίτια υπήρχαν χαμηλά ντιβάνια (divan) από σανίδες και χωνευτά ντουλάπια (dolap) και μπαούλα για αποθήκευση.

Οντάς
(odas) ήταν ο χώρος, που φιλοξενούσαν τους ξένους. Στα φτωχικά σπίτια ο ξένος έμενε σε μια γωνιά τού στάβλου, που λεγόταν σακού ή αχούρ σακισί (ένας κτιστός καναπές, λίγο ψηλότερος από το δάπεδο).


Για τους μερακλήδες
καφενείο στη Θράκη,
που -όπως διαφημίζεται-
κουβαλάει την ανατολίτικη
καραγατσιανή παράδοσή του.


Σουλτάνες

Ακόμα και στις ημέρες μας, απόγονοι μικρασιατών στη βόρεια κυρίως Ελλάδα, βαφτίζουν τα κορίτσια τους με το τουρκοπρεπές... Σουλτάνα.
Μια γνωστή ρωμιά Σουλτάνα.
Η Σουλτάνα Τσανακλίδου.


Η τουρκική γλώσσα
τροφός τής ρωμέικης

Η σημερινή ομιλούμενη γλώσσα στον ελλαδικό χώρο είναι γεμάτη τούρκικες λέξεις, εκφράσεις, ονόματα, τοπωνύμια κ.λπ.. Κι όμως, ελληναράδικες παρεπιστημονικές «ετυμολογήσεις», οι οποίες εμφανίζονται σε κάθε εποχή σαν αυταπόδεικτες αλήθειες, ορισμένες φορές σε ακραίες περιπτώσεις κι ερήμην των γλωσσολογικών ερευνών και κυρίως των γλωσσικών νόμων, υποστηρίζουν ακόμα και το αντίθετο.
Διαβάστε πώς ο Εμμ. Ροΐδης
χλευάζει τούς ελληναράδες
θηρευτές ετυμολογιών
τής εποχής του
στο άρθρο:

Γιόγκα-γιαούρτι-ζευγνύω.

Περισσότερα για τη γλώσσα των μικρασιατών κι ειδικότερα των ποντίων διαβάστε στο άρθρο τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Για την Τουρκορωμιοσύνη ρε γαμώτο!


emané

hava


Η εθνική εορτή «Νίκης τού Αρχιστρατήγου» τής 30ής Αυγούστου αφορά στα γεγονότα τής μικρασιατικής καταστροφής. Είναι η επέτειος τής νίκης τού Κεμάλ Ατατούρκ, που την γιορτάζει και το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.talikahavuz

refeneçuhaΤο άρθρο λόγω έκτασης έχει αναρτηθεί σε δύο μέρη.

Τέλος Α΄μέρους

Μεταβείτε στο Β΄μέρος τού άρθρου κάνοντας κλικ εδώ.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος21032014083153 έγραψε...
Τι είσαι στο λέει η μάνα σου όταν μεγαλώνεις αρκετά για να στο πει. Είμαι ελληνίδα μου είπε η δικιά μου. Από την Ανατολική Θράκη κατάγομαι. Ελληνίδα!!!. Αν δεν ήμουν, απλά οι γιαγιάδες μου με τους παπούδες μου και τα παιδιά τους δε θα έφευγαν ποτέ από τον τόπο που γεννήθηκαν. Διώχτηκαν βίαια από κει το 1922. Έφυγαν ολόκληρα χωριά κατατρομαγμένα από τις σφαγές και δεν τους έστειλε κανένας συνωστισμός. Δεν είμαστε ούτε τουρκορωμιοί ούτε τούρκοι κύριε. Όλες οι γλώσσες έχουν και ξενόφερτες λέξεις. Μηδεμιάς εξαιρουμένης. Δεν εξαιρείται ούτε η τούρκικη ούτε η ελληνική. Η γλώσσα της γιαγιάς μου είχε περισσότερες λέξεις αρχαιοελληνικές από της πεθεράς μου που γεννήθηκε στη Ναυπακτία. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των λέξεων που χρησιμοποιούσαν ταυτίζονταν απολύτως. Επίσης κι οι δυο χρησιμοποιούσαν και ελάχιστες τούρκικες λέξεις. Έχει καμιά σημασία αυτό αφού κι οι δυο ήξεραν από τη μάνα τους ότι είναι ελληνίδες κι ένωθαν ελληνίδες; Αν μιλήσεις γαλλικά εσύ, φίλε μου, θα ξαναγεννηθείς ξαφνικά γάλλος; Όλα αυτά που λες φαντάζουν για μένα αστεία. Και κάτι άλλο. Διαφθορά υπήρχε πάντα και παντού. Κι ελαττώματα και προτερήματα. Οι πολιτικοί κι οι πολιτικές μόνο διχάζουν για τους δικούς τους σκοπούς. Εσύ μην τσιμπάς. Υπάρχουν και πολλοί που μιλούσαν τούρκικα λόγω σκλαβιάς κι ήξεραν να πούν, "είμαστε έλληνες"μόνο στα τούρκικα ή τα βουλγάρικα. Η μάνα σου σου μαθαίνει τι είσαι, όχι η γλώσσα που μιλάς. Και δεν είσαι καλύτερος από τους μικρασιάτες που προσβάλεις και δεν είσαι καθόλου έλληνας αν θέλεις να περιορίσεις την ελλάδα και τους έλληνες. Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε οι χοροί, ούτε η γλώσσα Γίνε περισσόυερο έλληνας και πρόσεχε τι λες και προπαντός τι γράφεις. Γιατί τα λόγια πετούν και τα γραπτά μένουν. Και προσβάλουν εμάς και τη νοημοσύνη σου.
21.03.2014, 07:19:21

Ανώνυμος27032014084930 έγραψε...
Ακροδεξιός ρατσισμός που παραπέμπει στον τρόπο που οι ελλαδίτες φέρθηκαν στους πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το κείμενο είναι γεμάτο στερεότυπα και αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.
27.03.2014, 08:44:52

Ανώνυμος 28901 έγραψε...
Διαφωνώ με όσα γράφονται πιο πάνω, δεν έχω στοιχεία ιστορικά και λαογραφικά για να αντικρούσω, απλώς χρησιμοποιώ την κοινή λογική. Οι Οθωμανοί ήλθαν στην Μικρά Ασία το 1200 μ.χ. από την κεντρική Ασία, και από ότι γράφουν οι χρονογράφοι της εποχής εκείνης η συμπεριφορά τους ήταν συμπεριφορά βάρβαρου λαού. Δεν δίσταζαν να θανατώνουν και να ληστεύουν ακόμα και τους Σελτζούκους Τούρκους που ήταν συγγενείς τους λαός. Οπότε αποκλείετε οι Οθωμανοί να είχαν μουσική παιδεία. Πιστεύω λοιπόν ότι μουσική παιδεία έχουν την πήραν από τους αυτόχθονες λαούς. Οι λαοί αυτοί ένα μέρος ήταν Έλληνες Ίωνες, Αιολείς, κ. α..και οι υπόλοιποι είχαν κατά ένα μέρος εξελληνιστεί οικιοθελώς από τους διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου. Εγώ πάντως δεν βλέπω τίποτα δικό τους.
06.05.2014, 00:46:00

Ανώνυμος 28902 έγραψε...
Διαφωνώ με όσα γράφονται πιο πάνω, δεν έχω στοιχεία ιστορικά και λαογραφικά για να αντικρούσω, απλώς χρησιμοποιώ την κοινή λογική. Οι Οθωμανοί ήλθαν στην Μικρά Ασία το 1200 μ.χ. από την κεντρική Ασία, και από ότι γράφουν οι χρονογράφοι της εποχής εκείνης η συμπεριφορά τους ήταν συμπεριφορά βάρβαρου λαού. Δεν δίσταζαν να θανατώνουν και να ληστεύουν ακόμα και τους Σελτζούκους Τούρκους που ήταν συγγενείς τους λαός. Οπότε αποκλείετε οι Οθωμανοί να είχαν μουσική παιδεία. Πιστεύω λοιπόν ότι μουσική παιδεία έχουν την πήραν από τους αυτόχθονες λαούς. Οι λαοί αυτοί ένα μέρος ήταν Έλληνες Ίωνες, Αιολείς, κ. α..και οι υπόλοιποι είχαν κατά ένα μέρος εξελληνιστεί οικιοθελώς από τους διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου. Εγώ πάντως δεν βλέπω τίποτα δικό τους. Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
06.05.2014, 01:29:37

Ανώνυμος 29312 έγραψε...
Δεν είναι κακό να βάζουμε το δάκτυλο στην πληγή, όμως θα συμφωνήσω με τους παραπάνω πως πολλές φορές το παρακάνουμε, αν και αυτό χρειάζεται καμιά φορά καθώς επαναπαυμένοι στις δάφνες των κατορθωμάτων των αρχαίων μας έχουμε γίνει λαός του φραπέ. Όμως μέχρι εκεί. Αν δεν αγαπήσεις το σπίτι σου θα πέσει και θα σε πλακώσει. Και το σπίτι μας είναι η Ελλάδα άσχετα αν οι κατα καιρούς κρίσεις την αδειάζουν εσκεμμένα θα έλεγα από τα παιδιά της. Διάβαζα χτές ένα άρθρο για το πως ο Βενιζέλος αρνήθηκε τη Θράκη αλλά και το πως οι Θράκες αντέδρασαν σε αυτό γιατί επέμεναν πως είναι Έλληνες. Αν παρατηρήσεις το σήμερα θα κατανοήσεις τι συνέβη και στη χώρα μας. Δες το Ιράκ για παράδειγμα. Πόσα χρόνια χτύπημα, τι γενοκτονία, όμως το Ιράκ δεν θα αδειάσει από Ιρακινούς, ούτε η Συρία από Σύριους οι οποίοι πολλοί μεν φεύγουν τώρα όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα επιστρέψουν. Όσο για τη ...χριστιανική Κρήτη....ρίξε μια ματιά στις επαναστάσεις στο φευγιό των επαναστατημένων στα νησιά και την επιστροφή τους. Δεν είναι απλά τα πράγματα, και είναι κουτό ειδικά σήμερα να σερβίρουμε με τέτοιους τρόπους αρνούμενοι την ταυτότητα μας, στους κανίβαλους. Αυτά τα ολίγα. :)
27.06.2014, 08:17:08

Ανώνυμος 29313 έγραψε...
να σερβίρουμε σε χρυσό πιάτο τη χώρα μας*
27.06.2014, 08:39:04

Ανώνυμος 29568 έγραψε...
Χαλβάς είναι το μυαλό σου, ψευδοερευνητή της φάπας.
27.08.2014, 01:38:53

Ανώνυμος 29721 έγραψε...
"Οι δρόμοι των τραγουδιών αυτών (κλίμακες) δεν έχουν καμμία σχέση με την αρχαία ελληνική μουσική, αλλά με μουσικές τής Ανατολής, όπως εξ άλλου μαρτυρούν και τα ονόματά τους: Χιτζάζ (Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι), Ουσάκ (Το βαπόρι απ΄την Περσία), Σαμπάχ (Τα παιδιά τής γειτονιάς σου), Νιαβέντ (Έμαθα, πως είσαι μάγκας) κ.λπ.."

Εδώ ακριβώς είναι που έσκασα στα γέλια! Δηλαδή, ο αρθρογράφος γνωρίζει τις αρχαιοελληνικές κλίμακες; Επίσης, πιστεύει οτι κάθε λαός έχει τις δικές του κλίμακες;

Γενικώς, θεωρεί ο αρθρογράφος οτι η εξ' ανατολής πολιτιστική επιρροή είναι εν συνόλω κακή; Και είναι τούρκικη αποκλειστικά; Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Εβραίοι δεν ζούσαν μαζί με τους Τούρκους στη Μικρά Ασία;
25.09.2014, 18:02:34

Ανώνυμος 29736 έγραψε...
Συμφωνω με τα σχολια των ανωνυμων ελληνων αλλα ας δουμε πως φτιαχτηκε ο παρθενωνας λεω!!!!!! ετσι για να δουμε και λιγο την ιστορια της κλοπης και του ρουσφετιου να δουμε και την αλλη μερια της ιστοριας φιλε μου που κρινεις ολοκληρες οικογενειες ελληνων εξ ανατολης.
27.09.2014, 08:51:09

Ανώνυμος 30137 έγραψε...
Αφαιρέθηκε υβριστικό σχόλιο.
16.11.2014, 03:35:19

Ανώνυμος 30138 έγραψε...
αφου σε αρεσει να ψαχνεις και νομιζεις με το μυαλο σου οτι εισαι ερυνητης ερευνησε τα παρκατω fahise oglu sizdiran ibne pic pic kurusu ετσι για να την καταλαβεις λιγο στα τουρκικα
16.11.2014, 04:04:39

Ανώνυμος 30556 έγραψε...
Δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω τον κ Λάζαρη,
Επιστήμονα αναλυτή ή Ταλιμπάν; της Δύσης;
Γιατί ενοχοποιούμαι όταν δίνω στην κόρη μου το όνομα "Σουλτάνα" και όχι όταν της δίνω το όνομα "Αντουανέτα"; ή στο γιό μου "Πάτρικ";
20.12.2014, 23:34:03

Ανώνυμος 30833 έγραψε...
τι λετε ρε καρναβαλοι που σας βαφτισαν ολους Ελληνες και το πιστεψατε, προβατα!!!
Αρβανιτες,Βλαχοι,Ποντιοι, ολοι στο ιδιο καζανι..!!!! ξυπνατε ρεεεεε!!!!
25.12.2014, 09:02:55

Ανώνυμος 32259 έγραψε...
Ντρεπομαι να βλεπω Ελληνες να προσβαλουν Ελληνες για τη μικρασιατικη καταγωγή τους!!Τη στιγμη που ιστορικα αποδεικνύεται ότι ο Ελληνισμος εγραψε λαμπρη ιστορια σε κεινες τις περιοχες!!οσο για τους Αρβανιτες Βλαχους και λοιπους μονο το αιμα που χυσαν στα εθνικα θεματα τους κανει πιο Ελληνες από τους Ελληνες από οπου καινα καταγονται!!
16.02.2015, 00:35:52

Ανώνυμος 33026 έγραψε...
Ντρεπομαι να βλεπω Ελληνες να προσβαλουν Ελληνες για τη μικρασιατικη καταγωγή τους
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙ......ΟΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.......ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΧΤΙ....ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΙΜΟΙ ΣΑΝ ΦΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΗ [ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ] ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
25.03.2015, 11:44:33

Ανώνυμος 33028 έγραψε...
Αρβανιτες,Βλαχοι,Ποντιοι, ολοι στο ιδιο καζανι..!!!! ξυπνατε ρεεεεε!!!!
ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ....ΑΛΛΟΕΘΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ
25.03.2015, 11:49:10

Ανώνυμος 33232 έγραψε...
Ότι ξεθάβεται στην ανατολή, Ελληνικά είναι γραμμένο.
Αυτό που κάνετε και θάβετε με τα γραπτά σας τον Ελληνισμό δε θα σας βγει σε καλό.
Ανθρώπους μπορεί να τους ξεγελάσετε, ή να τους προκαλέσετε, αλλά αλλοίμονό σας γιατί προκαλείτε τον ΘΕΟ.
Τα εγκλήματά σας ενάντια στον Ελληνισμό θα σας πλακώσουνε κάποια στιγμή και θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τις πράξεις σας
01.04.2015, 23:15:19

Ανώνυμος 33358 έγραψε...
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ;;;;..ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΙΝΗΣΗ] Η ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ [ ΩΧ ΑΝΤΙΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ] Η ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ [ ΩΧ ΡΑΤΣΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΥΣΗΧΟΣ ΛΑΟΣ..ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;;; ..... ΣΕ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΕ 800000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ 9ΕΤΙΑ [ 1914- 1922 ] ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΑΛΛΟ 1400000 ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΟΜΩΣ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝΕ ...... ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 38 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΜΟΝΟ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ [ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ 1922...ΚΑΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΜΑΧΩΝ ΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΝΑΠΑΛΜ ΣΕ ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΩΡΕ ....ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ...ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ]...ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΗΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΝΑ '''ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ''''... ΑΠΟ ΤΙ , ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ [ ΟΥΤΕ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑΝ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ] ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;.....ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΚΟ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ;;;[ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΑ ΑΛΝΑΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ.....ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ] ΓΙΑΤ Ι ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ''''WE NEED A GLOBAL GOVERNENCE AND WE NEED IT FAST'''ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ] ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ'''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ''' ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΑΓΑΝΕ ΜΥΤΗ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΩΡΟ [ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ] ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ [ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ]
ΛΕΓΕΤΑΙ '' '''Π Ρ Ο Β Ο Κ Α Τ Σ Ι Α '''''
08.04.2015, 17:36:46

Ανώνυμος 33453 έγραψε...
ΛΑΖΑΡΕ ΑΛΑΖΑΡΕ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΦΥΛΗΝΟΕ

* ΘΕΑ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗ
ΣΠΕΡΜΑ ΚΙ’ ΑΥΓΟ ΔΙΦΥΗ ΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ ΟΡΚΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΗΣΕ
ΜΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΚΑΚΟΪΛΥΟΝ ΩΫΛΟ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΩΣ ΨΥΧΗΣ ΑΫΛΟ
ΠΑΝΩ Σ’ ΕΓΩ ΓΗΪΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΡΚΑΣ ΘΕΑ, ΝΑ ΔΟΜΕΙ
ΕΝΟΟΝ ΚΕΦΑΛΗ, ΜΕ ΕΙΣΡΟΗ ΑΕΓΩΝ ΑΗΧΩΝ ΑΚΟΩΝ ΑΞΟΝΕΣ,
Η ΜΕΝ ΣΑΡΚΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΩΫΛΑ ΘΕΑΜΑΤΑ
Ο ΔΕ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΖΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΫΛΟ ΧΟΡΟΧΩΡΟ ΨΥΧΗΣ ΑΘΕΑΤΟ
ΤΟΥΤΟ ΤΡΟΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ
ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΑΘΗΣΗ ΛΕΜΕ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΑΚΤΕΑ
ΠΟΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΖΩΩΝΗΔΕΙΑΣ ΟΨΗ ΜΑΣ
ΜΕ ΗΔΟΝΟΔΥΝΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΙΔΡΙΑΣ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ*
ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΜΑΚΡΑΙΩΝΙΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ
ΠΑΡΑΜΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΧΩΝΗΔΕΙΑ ΟΨΗ ΜΑΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΖΩΩΝΗΔΕΙΑ ΟΨΗ;
ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΒΛΕΠΟΜΕ
ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΨΙΜΟ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ
ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΟΡΟΗΚΩΣ ΣΤΑΣΙΜΑ ἤ ΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΟΣ
ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΤΑΧΡΩΜΗ ΔΟΜΗ
ΣΕ ΝΕΚΤΑΡΟΣ ΝΕΚΥΟΜΑΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΣΕ ΣΑΝ ΟΡΦΕΩΣ ΦΘΟΓΓΟΜΕΝΑ
ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΜΒΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ
ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΗΟΥΡΓΙΣΕ
ΣΑΝ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΝΑ ΩΣ ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΕΣ
ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΕΡΙΔΟΣ ΦΘΟΓΓΩΝ
ΚΑΙ ΝΥΚΤΟΣ ΜΑΝΤΙΚΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΙΡΙΔΟΣ
ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΖΕΥΞΕΩΝ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΫΛΗΣ ΔΕΣΜΟΥΣ’ ΣΑΝ ΗΣΙΟΔΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΕΙΤΕ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥ
ΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΔΩΡΟ ΕΠΙΟΡΚΙΑΣ ΠΟΙΝΗΣ ΠΑΙΝΕΜΑ
ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΟ ΦΘΟΓΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΙΤΙΟ
ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΕΦΡΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΤΡΩΩΕΟΡΤΙΑ
ΠΥΘΟΥΣ ΝΕΜΕΑ ΟΛΥΜΠΟΥ ΙΣΘΜΙΑ ΣΑΝ ΠΙΝΔΑΡΕΙΕΣ ΩΔΕΣ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΛΕΧΩΝΗΔΕΙΑ ΟΨΗ ΜΑΣ;;
ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΟΣΣΑ: ΟΙ ΠΑΠΠΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ) ΤΗΣ ΑΫΛΗΣ ΨΥΧΗΣ
ΓΡΟΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΙΖΟΥΜΕ ΛΑΜΠΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ
ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΡΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΕ ΑΓΚΑΛΗΣ ΔΕΣΙΜΟ
ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΟ ΧΑΡΑΣ ΕΥΤΥΧΕΜΑ
ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΚΡΥΖΕΙ
ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΟΣ ΦΗΜΗΣ(ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ) ΕΧΑΣΕΣ ( ΟΛΟ ΠΕΡΙ ΔΙΟΣ ΜΥΘΙΖΟΜΕΝΟ)
ΤΗΣ ΤΡΩΩΦΑΓΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΗΔΟΝΟ ΣΕΙΡΗΝΙΑΣ ΛΑΓΝΕΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ἤ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΕΣ ΕΚΟΥΣΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ
ΤΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ
ΤΗΣ ΥΛΕΥΧΑΡΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ
ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΕΔΕΑΖΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ
ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΚΟΜΙΖΕΙ ΜΕ ΑΕΓΩ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩ ΛΕΥΤΕΡΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ* (ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ)
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΩ ΝΟΥΝΙΑ(ΝΟΥΝΙΩ-ΝΟΥΝΙΖΩ:ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ) ΩΣ ΜΥΑΛΟΥ ΣΚΕΨΗ
ΟΝΤΕΣ ΑΡΑΒΩ(ΑΡΑΒΩ-ΡΑΒΩ:ΨΑΧΝΩ ΡΑΒΟΝΤΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ) ΣΤΟ ΕΡΕΒΟΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ
ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΦΡΑΔΕΙΑ ΜΥΣΤΑΓΩΓΕΙ
ΜΕ ΘΕΜΙΣΤΕΥΟΥΣΕΣ ΘΕΜΙΔΟΣ ΘΕΑ ΜΕΔΕΩΝ ΘΕΜΙΣΤΩΣΥΝΕΣ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ
ΣΤΥΓΙΑΣΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΖΗΛΕΙΑΣ ΦΙΛΟΝΕΙΚΙΕΣ
ΤΟ ΥΦΑΝΤΟ ΤΗΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΓΩ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΕΓΙΝΕ
ΣΤΟ ΙΔΙΑΦΟΡΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΜΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
ΝΑ ΒΡΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΦΘΟΓΓΟ ΛΕΚΤΙΚΟ ΖΕΥΞΙΜΟ
ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΑΜΑ* ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗΤΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΑΘΝΗΑ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ
ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΟΣ ΛΗΨΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΖΕΙ
ΩΣ ΕΝ,ΕΙΣ ΕΞ,ΣΥΝ..........ΑΝΑ,ΚΑΤΑ,ΔΙΑ........ΛΗΨΕΙΣ.
ΤΟΥΤΑ ΣΕ ΓΕΡΟΥΣ ΕΝΤΕΛΛΟΜΕΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΟΝΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ
ΓΙΑ ΠΩΣ ΤΙΣ ΣΑΡΚΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΑ ΕΥΤΕΛΗΣΟΥΝ, ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΡΟΜΙΖΟΝΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥΣ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΦΕΛΗ ΑΫΛΗΣ ΕΛΛΗΣ ΠΟΝΤΙΑΣ ΝΟΗΣΗΣ ΝΑ ΝΟΣΤΟΠΟΡΙΣΟΥΝ.

15.04.2015, 10:21:07

Ανώνυμος 33692 έγραψε...
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..
http://egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr/
26.04.2015, 18:26:56

Ανώνυμος 34137 έγραψε...
Οι Οθωμανοί εκβίαζαν τους ελληνόφωνους ορθόδοξους να απαρνηθούν τη γλώσσα τους, γι’ αυτό και έχουμε το φαινόμενο των τουρκόφωνων, ενώ πιο πριν, «Στα 1277 ο βεζύρης του νέου [Σελτζούκου] σουλτάνου Αχμέντ μπέης, εξέδωσε φερμάνι, σύμφωνα με το οποίο καθιερωνόταν υποχρεωτική η χρησιμοποίηση της τουρκικής όχι μόνο στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις δημόσιες συναθροίσεις και τις ιδιωτικές συναναστροφές» (Σαρρή Ν., Οσμανική πραγματικότητα, Αρσενίδης, τ. 1, σελ. 58).
να γιατι τουρκοφωνισανε οι ρωμιοι ορθοδοξοι καππαδοκες
05.05.2015, 23:19:04

Ανώνυμος 34148 έγραψε...
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΩΝΘΥΜΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
ΚΑΙ Η ΖΩΩΝΗΔΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΑ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΑΕΙ ΕΡΙΔΑ ΚΑΛΑ ΔΕΜΑΤΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ
ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΦΘΟΓΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΣΟΥ
ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΡΙΔΟΣ ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΙΚΑ ΕΠΤΑΧΡΩΜΑ
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΤΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟ
ΑΕΙ ΘΕΑ ΜΙΣΗ!!!
ΜΙΣΕΨΕΣ Τ’ΑΝΘΑΡΩΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΡΥΠΟ ΝΑ ΦΑΝΗΣΕΙΣ
ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΘΟΩΡΑΙΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Ν’ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ
ΑΕΙ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΟΥ!!
ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ;;;
ΡΩΤΑΓΕΣ ΤΟ ΑΘΝΗΟ ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΡΗ!!
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ
ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΡΑΒΑΕΙ Τ’ΑΚΟΥΛΟΥΘΟ
ΣΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟ ΕΥΤΥΧΕΜΑ

06.05.2015, 09:16:35

Ανώνυμος 34207 έγραψε...
Mε δυό κουβέντες: Είσαι ανιστόρητος, βλαξ, πονηρός πολυλογάς! Δεν αποδεικνύεις τίποτε απολύτως, απλώς λασπολογείς και διαβάλεις κάνοντας τεράστια ζημιά στο Ελληνικό έθνος κάτι που προφανώς είναι και ο σκοπός σου. Πιστεύω πως τα κίνητρα σου είναι πέρα για πέρα ανθελληνικά, όπως και συ φυσικά, γιατί το να μιλάς την γλώσσα μας δεν σε κάνει και Έλληνα. (Τώρα τελευταία διάβασα πως οι "περιούσιοι" φτιάχνουν επίτηδες προπαγανδιστικά και δυσφημιστικά μπλοκ μόνο και μόνο για να κάνουν ζημιά. Τέτοιο είναι και αυτό εδώ;)
09.05.2015, 17:00:59

Ανώνυμος 34210 έγραψε...
ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΣΙΟΔΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΙΔΑΣ
ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΨΕΥΔΗΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΛΟΓΙΑ
ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ
ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΕΓΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
ΤΟΥΤΟ ΣΑΝ ΑΙΤΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΟΣ (κυνέης ὠκύνοα) ΑΥΡΕΑ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΑΣ: (ἄρρεν τε καί θῆλυ γεγενημένα ὄντα)
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ
ΑΕΙΝΤΕΣ ΑΝΤΑΜΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΟ
ΛΕΥΤΕΡΑ Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΔΡΟΜΙΣΕΙ

10.05.2015, 07:26:20

Ανώνυμος 35808 έγραψε...
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5312093/fraxth-sta-
synora-me-thn-ellada-etoimazontai-na-shkwsoyn-ta-skopia/
Για να σταματήσουν την είσοδο ρωμιών.

19.11.2015, 07:57:32

Ανώνυμος 35856 έγραψε...
Ωραία όλα αυτά, κανείς πλέον δεν αρνείται οτι υπήρξαν επιμιξίες σε ένα σταυροδρόμι όπως είναι τα Βαλκάνια. αλλά το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν τα διάφορα άρθρα αυτής της ιστοσελίδας ότι οι νεοέλληνες τα έχουν όλα δανεικά από τους γείτονες "αυτόχθονες" τούρκους και αλβανούς που αντίθετα έχουν δικές τους ουρανοκατέβατες παραδόσεις μου φαίνεται περισσότερο προπαγάνδα τύπου Γκέμπελ, παρά αξιόπιστο "επιστημονικό" έργο.
22.11.2015, 21:49:18

Ανώνυμος 37972 έγραψε...
μου φαίνεται περισσότερο προπαγάνδα τύπου Γκέμπελ, παρά αξιόπιστο "επιστημονικό" έργο.

AΠΑΠΑΠΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΑ
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ;;;
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ;;;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ;;;
ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;;;;
29.03.2016, 10:20:37

Ανώνυμος 39189 έγραψε...
Ανώνυμος 37972

Μια φορά Γκέμπελς και Πόντιοι είπανε το ίδιο σύνθημα
"θα γυρίσουμε και η γή θα τρέμει".

Απο τους φασίστες Χιτλερίσκους "άριους" Γερμανούς στους φασίστες γυφτο-ασιάτες Πόντιους.

Και η ιστορία συνεχείζετε!
28.07.2016, 19:33:41

Ανώνυμος 39262 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
30.07.2016, 21:19:57

Ανώνυμος 39305 έγραψε...
Γεια σου μπιντε μοναδικης ΑΡΕΙΑΣ φυλης καθαροαιμος.
γιατι ξεχασες τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;;
αει φφουκαρα νομιζεις πως θα φθάσεις στο επιπεδο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΟΥΚΑΡΑ τι εγραψε για φυλες, ρατσες, θρησκειες....
υποστηριζοντας μετα μανιας
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ.Θῆρες τ'οἰωνοί τε βροτῶν τ΄ἀλιτήρια φῦλα...........
ἄχθεα γῆς, εἴδωλα τετυγμένα, μηδαμά μηδέν εἰδότες........
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Υληθειος δικαιωμα σου
ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ''ειλειθυιος'' δικαιωμα μου
ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ''ΕΙΛΕΙΘΥΙΟΣ'' (πιστευω να γνωρίζεις το νόημα) ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ;;
ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ;; ἤ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ;;
ΔΗΛΑΔΗ Η ''ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΥΠΩΤΗΣ'' (ορφικός ύμνος 34'στ.26)
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ (ορφικός ύμνος 64 στ. 2)
ΕΧΕΙ ''ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;' ΠΕΡΙ ΦΥΛΗΣ, ΡΑΤΣΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.......;;
ΟΤΑΝ ΨΕΓΩ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.
ΜΠΙΝΤΕ!!
Δεν ειναι κλεφτης οπως η αφεντια σου με αντιγραφη αλλων εργα
αει φουκαρα και να ξερες γιατι γεννηθικες

31.07.2016, 15:05:25

Ανώνυμος 39318 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
31.07.2016, 20:04:35

Ανώνυμος 39345 έγραψε...
Γεια σου μπιντε μοναδικης ΑΡΕΙΑΣ φυλης καθαροαιμος.
γιατι ξεχασες τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ;;
αει φφουκαρα νομιζεις πως θα φθάσεις στο επιπεδο του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΟΥΚΑΡΑ τι εγραψε για φυλες, ρατσες, θρησκειες....
υποστηριζοντας μετα μανιας
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ.Θῆρες τ'οἰωνοί τε βροτῶν τ΄ἀλιτήρια φῦλα...........
ἄχθεα γῆς, εἴδωλα τετυγμένα, μηδαμά μηδέν εἰδότες........
ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Υληθειος δικαιωμα σου
ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ''ειλειθυιος'' δικαιωμα μου
ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ''ΕΙΛΕΙΘΥΙΟΣ'' (πιστευω να γνωρίζεις το νόημα) ΓΝΩΣΙΟΥΡΓΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ;;
ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙ;; ἤ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ;;
ΔΗΛΑΔΗ Η ''ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΤΥΠΩΤΗΣ'' (ορφικός ύμνος 34'στ.26)
ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ (ορφικός ύμνος 64 στ. 2)
ΕΧΕΙ ''ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;' ΠΕΡΙ ΦΥΛΗΣ, ΡΑΤΣΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.......;;
ΟΤΑΝ ΨΕΓΩ ΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ.
ΜΠΙΝΤΕ!!
Δεν ειναι κλεφτης οπως η αφεντια σου με αντιγραφη αλλων εργα
αει φουκαρα και να ξερες γιατι γεννηθικες

01.08.2016, 17:24:14

Ανώνυμος 39435 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΤΩΝ, ΑΡΜΕΝΩΝ, ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΣΩΝΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΞΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΕΝΤΟΠΙΟΥΣΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΙΑΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΩΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑΠΟΝΤΟΝΟΗΣΗ`ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
03.08.2016, 18:57:24

Ανώνυμος 39436 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
03.08.2016, 18:57:50

Ανώνυμος 39474 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ
ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ
ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΣΦΑΧΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΧΑΙΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ, ΡΩΜΑΙΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΥΝΩΝ , ΓΟΤΘΩΝ, ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΛΑΥΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΛΑΥΒΙΚΗ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ Κ-ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΛΑΥΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΣΛΑΒΕΫΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.

ΤΡΕΜΕ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΘΟΓΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΛΗ ΔΟΜΗΣΕ;;;;
~
Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

05.08.2016, 07:34:29

Ανώνυμος 40421 έγραψε...
Λυπουμε παραπολη για αφτα το σχολια η περισοτερη γνωρισουν δηθεν την Ιστορια που καθε φορα ξαναγραφετε εκ ΝΕΟΥ κατα της σημερον καταστασεως Ας προσπαθησου με να φερουμε εφθηνη για τω Μελλον αλλο Ιστορια Και Αλλο η Πραγματικοτης Τω τι εισε τοτι ειμαι ολλα ειναι απλος Εγωισμος και κανεις ως Ανθρωπος ειχη ιδιετεροτητα μην Ξεχνατη την Αρχη Του Πρωτοπηθεικα Για
21.12.2016, 18:28:32

Ανώνυμος 40489 έγραψε...
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ,
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ !
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!
31.12.2016, 08:24:18

Ανώνυμος 43385 έγραψε...

Έχουμε άλλες παραδόσεις εμείς, συνορεύουμε με την Ανατολή. Είμαστε του Παπαδιαμάντη. Ο Παπαδιαμάντης είχε πάει ταξίδι στην Αθήνα από τη Σκιάθο και γυρίζοντας με ένα μεγάλο καΐκι και περνώντας από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, βγήκε έξω να τον θαυμάσει και βλέπει τον ναό του Ποσειδώνα κάνει τον σταυρό του και λέει: "Γκιουλ", που σημαίνει ωραίο στα τούρκικα. Αυτή είναι η Ελλάδα. Να θαυμάζεις τον ναό του Ποσειδώνα, να κάνεις το σήμα του σταυρού και να αναφωνείς στα τούρκικα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1834206/bezos-oli-imaste-ligo-pasok

30.06.2017, 12:03:28


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...