Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ
ΤΗΣ... ΓΛΩΣΣΑΣ


Τα Ζαρουχλέικα,
που έγιναν Γλαύκος!

Συνεχίζεται η επιχείρηση
παραχάραξης της Ιστορίας από τη Ρωμιοσύνη


Έγραψε στις 20.06.2012 ο/η: Λάζαρης Γιάννης

Επιστροφή

Χρειάστηκε προχθές, να μεταβώ από την Αθήνα, που διαμένω, στη γενέτειρα τού πατέρα μου, τα Ζαρουχλέικα Πατρών. Δεδομένου, ότι είχα περισσότερα από είκοσι χρόνια να πάω εκεί κι επειδή εν τω μεταξύ έχει γίνει η περιφερειακή οδός των Πατρών, σκέφτηκα προηγούμενα να ψάξω στους google maps, να βρω τα Ζαρουχλέικα και την πλησιέστερη έξοδο τής περιφερειακής, ώστε να μην χαθώ.

Μάταια, όμως... Τα Ζαρουχλέικα δεν υπήρχαν πουθενά! Δεν μπορούσα να καταλάβω τί συνέβαινε. Γκουγκλάροντας τη λέξη έκπληκτος διαπίστωσα, ότι εδώ και πολλές δεκαετίες το τοπωνύμιο έχει αλλάξει σε... Γλαύκο! Γι΄αυτό δεν μπορούσα να βρω τα Ζαρουχλέικα, τα οποία όμως, πάντα ως Ζαρουχλέικα τα γνώριζα από μικρό παιδί. Έτσι τα έλεγε ο πατέρας μου, ο παππούς μου κ.λπ. κι έτσι τα λένε ακόμα οι συγγενείς μου.

Το τοπωνύμιο (πιθανόν σλάβικης προέλευσης) προέρχεται από το χωριό Ζαρούχλα των ορεινών Καλαβρύτων, απ΄όπου πριν από 150-200 χρόνια, μέρος των αρβανιτόβλαχων κατοίκων του (αλβανορουμάνοι μετανάστες, διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Από το Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...) κατέβηκαν στην Πάτρα κι ονόμασαν το μέρος, όπου εγκαταστάθηκαν, Ζαρουχλέικα.

Σλαβο-αλβανο-ρουμάνικα κ.λπ. όμως τοπωνύμια, δεν συνάδουν με τις φαντασιώσεις τής Ρωμιοσύνης περί ευγενούς καταγωγής από τους αρχαίους έλληνες κι έτσι έχουν ριφθεί στο... «πυρ το εξώτερον». (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: «Εσλαυώθη πάσα η χώρα...», Τί απέγιναν τόσοι σλάβοι; κ.ά.). Η βίαιη και αυθαίρετη επιχείρηση εξελληνισμού τους, που ξεκίνησε πριν από ένα σχεδόν αιώνα, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.

Σχετικά πρόσφατα, για παράδειγμα, η Ρωμιοσύνη μετονόμασε τα Λιόσια (Λιώσα -κι όχι Λιόσια- από τον αλβανό κτήτορα τού χωριού) σε... Ίλιον επιχειρώντας να ξορκίσει το ενοχλητικό αλβανικό της παρελθόν, ενώ από το Κορωπί, το οποίο είχε ονομασθεί έτσι από το όνομα κάποιου αλβανού φύλαρχου, τού Κορωπή, προκειμένου να τεκμηριώσει τη δήθεν συνέχεια στο χώρο και στο χρόνο, ονόμασε μιά ευρεία περιοχή στα Μεσόγεια ως δήμο Κρωπίας, ισχυριζόμενη, ότι το όνομα προερχόταν από την αρχαία πόλη Κρωπιά, που δήθεν βρισκόταν σε εκείνη τη θέση, η οποία όμως, σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, ήταν κοντά στο Αιγάλεω κ.λπ. κ.λπ.. (Διαβάστε σχετικά στο Γ΄μέρος τού άρθρου: Από τον Σπάτα και τον Τατόη, στο Χαλάνδρι και τη Λούτσα...).


Από τότε, που ξεκινήσαμε την έρευνα -η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα- για την καταγωγή των σημερινών κατοίκων τού ελλαδικού χώρου (δείτε στο Θεματολόγιο την Ενότητα: Η πραγματική καταγωγή μας), έ
χουμε δεχθεί πολλές επιθέσεις από ελληναράδες όλων των αποχρώσεων. Δεδομένου όμως, ότι τα ιστορικά, πολιτιστικά κ.λπ. στοιχεία είναι συντριπτικά και συνηγορούν στην άποψη περί τής μή ελληνικής καταγωγής όλων των επήλυδων, που εδώ και αιώνες έχουν επανειλημμένα κατακλύσει τον ελλαδικό χώρο (σλάβοι, αρβανίτες, τούρκοι, βλάχοι, βορειοαφρικανοί, αρμένιοι κ.λπ.), το τελευταίο επιχείρημα των ρωμιών «απογόνων» είναι η ελληνική γλώσσα, ένα μόρφωμα τής οποίας μιλούν σήμερα.


Η Ρωμισύνη εξαφάνισε τα... ενοχλητικά και μή συνάδοντα με τις περί ευγενούς καταγωγής φαντασιώσεις της, Ζαρουχλέικα.

Οι διαφόρων φυλών μετανάστες στην Αμερική π.χ., έμαθαν αγγλικά. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν φυλετική σχέση με τους άγγλους ούτε αυτοί ούτε οι προηγούμενοι, από τους οποίους τα έμαθαν. Όπως έχουμε εξηγήσει και σε άλλα άρθρα μας (π.χ. βλ. Zorba the Christian), οι λαοί τού -πολυεθνικού- Βυζαντίου είχαν εκβυζαντινισθεί κι όχι εξελληνισθεί, όπως λανθασμένα υποστηρίζεται. Τους επιβλήθηκε η γλώσσα τής αυτοκρατορίας (τα ελληνικά, τα «αγγλικά» τής εποχής, δηλαδή) και η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία.

Η γλώσσα, που μιλάει κάποιος δεν έχει απαραίτητα σχέση με τη φυλετική του καταγωγή κι ένας αλβανορουμάνικης καταγωγής σημερινός κάτοικος τού ελλαδικού χώρου, που μέχρι πρό τινος -ή κι ακόμα- εξ άλλου μιλούσε αρβανίτικα, ενώ σήμερα μιλάει ελληνικά, δεν μπορεί να ισχυρίζεται, ότι είναι απόγονος τού... Σωκράτη, έστω κι αν αυταπατάται μετονομάζοντας τα Ζαρουχλέικα σε Γλαύκο.


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 31110 έγραψε...
ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ Η ΘΕΟΔΩΣΙΟΥΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;;;
ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΕΣ.....ΠΩΠΩΠΩ ΝΑ ΚΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ......ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ.....ΦΤΟΥ ΝΑ ΜΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ......
ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ
ΑΙΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΕΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΓΛΩΣΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ 10000000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60000000
ΠΑΠΑΤΖΕΣ ΛΕΤΕ ....ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΤΑ ΛΕΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ Η ΜΙΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ] ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΜΧ ΑΙΩΑΝ ΩΣ ΤΟΝ 13 ΑΙΩΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ.....ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΛΙΓΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ....ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΥΤΩΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΚΑ
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙ 6 ΑΙΩΝΕΣ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΑ...ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΑΡΑ...............................
30.12.2014, 23:40:17

Ανώνυμος 32561 έγραψε...
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821

'''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'

ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......

ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
'''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσε
02.03.2015, 14:24:09

Ανώνυμος 32592 έγραψε...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2900-3000 ΧΡΟΝΙΑ [ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ]
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ [ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΓΡΑΙΚΟΥΣ [ ΓΡΕΕΚΣ] ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΛΑΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΝΑΝ[YUNAN]-ΙΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ [ΙΩΝΙΑ] ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ [ YUNANISTAN ΛΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ]
ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ''ΠΕΡΑΣΕ'' ΣΤΑΔΙΑΚΑ [ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΟΛΗ ΤΟ 330ΜΧ] ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΙ- ΡΩΜΙΟΙ [ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ] ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ........
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ
02.03.2015, 19:43:30

Ανώνυμος 33122 έγραψε...
Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ] ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ [ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ .. ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ]
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ..ΟΙ ΡΟΥΜ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.....ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΡΑΒΙΣΤΗΚΑΝΕ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΡΩΜΙΟΣ
26.03.2015, 19:58:31

Ανώνυμος 34365 έγραψε...
~
Τα Ζαρουχλέικα υπάρχουν στην Πάτρα ως συνοικία που εξυπηρετείται με τη γραμμή 3 του αστικού ΚΤΕΛ που έχει ως προορισμό, και μάλιστα με πινακίδα, τα «Ζαρουχλέικα» (ενώ η γραμμή 7 έχει ως προορισμό τον Γλαύκο κοντά στην έξοδο της περιμετρικής). Αν όμως «Σλαβο-αλβανο-ρουμάνικα κ.λ.π. όμως τοπωνύμια, δεν συνάδουν με τις φαντασιώσεις τής Ρωμιοσύνης περί ευγενούς καταγωγής από τους αρχαίους έλληνες» τότε πως έχουν επιβιώσει τόσα τοπονύμια μερικά δε εμφανώς μη ελληνικά όπως Βάλια Κάλντα, Καϊμακτσαλάν, Κιλελέρ;
Στην Πελοπόννησο είναι εκατοντάδες τα σλαβικά τοπωνύμια, είτε έχουν διατηρηθεί επισήμως είτε όχι, γεγονός που μάλλον υπονομεύει το κλισέ που έχει στο μυαλό του ο Λάζαρης.
24.05.2015, 16:18:50

Ανώνυμος 35258 έγραψε...
Προς τον Caps Lock. Διαφέρετε ή όχι στα εξωτερικά χαρακτηριστικά σας όλοι οι νεο-ρωμιοί; Απο ξανθοί μέχρι μαυρομάλληδες, διαφορετικό σχήμα προσώπου απο ωοειδές ή τετραγωνισμένο μέχρι στρόγγυλο, διαφορετικό σχήμα μύτης, διαφορετικό χρώμα ματιών, διαφορετικό χρώμα δέρματος απο κάτασπροι μέχρι μελαχρινοί σχεδόν κατράνι. Μία πανσπερμία λαών είσαστε. Όσο για τους Ρουμ της Συρίας, λόγω Ορθοδοξίας έχουν αγάπη προς το Βυζάντιο, Βυζαντινές σημαίες έχουν, και τουλάχιστον αυτοί είναι πιο τίμιοι, αποκαλούντε Ρουμ και όχι Έλληνες, παριστάνωντας τους απογόνους του Περικλέως δίχως να έχουν καμία σταγόνα αρχαιοελληνικού αίματος.
20.08.2015, 11:45:51

Ανώνυμος 35259 έγραψε...
Κύριε Λάζαρη έπεσα τυχαία στην συγκεκριμένη σελίδα και ως λάτρης της ιστορίας πήρα μια "γεύση" από τα κείμενα σου.
Αναρωτιέμαι ύστερα από προσεκτική ανάγνωση ποιες είναι οι δικές σου απόψεις σε σχέση με την καταγωγή των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την χώρα και ποια η άποψή σου σε ότι αφορά την γλώσσα?

Είναι φανερή η προσπάθεια της πρόκλησης που επιχειρείς αλλά όχι ξεκάθαρα τα κίνητρα.

Μετά από όσα διάβασα δεν βρήκα ούτε μια λέξη για το τι απέγιναν αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι -οι Ελληνες- μετά την υποδούλωση τους στους Ρωμαίους. Εξαφανίστηκαν? Άλλαξαν πατρίδα ομαδικώς? Αυτοκτόνησαν από στενοχώρια? Είπαν όλοι μαζί "τι μαλάκες είμαστε που έως τώρα είμαστε Έλληνες, ας γίνουμε Ρωμαίοι" Τι έγινε ακριβώς?
Είναι απόλυτα λογικό να υπήρξαν προσμίξεις όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα
Είναι λογικό οι Αρβανίτες να προέρχονται από τους Αλβανούς.. το δείχνει άλλωστε και ο σωματότυπός τους.
Είναι επίσης λογικό Σλάβοι να έμειναν στην χώρα μας και να εξελληνίστηκαν, όπως ίσως και από άλλες εθνικότητες.
Είναι όμως πολύ λογικό το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να προέρχεται από τους αρχαίους Ελληνες. Αυτή η λεπτομέρεια όμως σου ξέφυγε!
Οσον αφορά στην Γλώσσα.. προκαλείς πάλι με τα σχόλια σου αλλά και πάλι ξεχνάς ότι όπως όλες οι γλώσσες έτσι και η ελληνική εξελίσσονται. Για παράδειγμα η αγγλική δεν ήταν ίδια πριν από μερικούς αιώνες, πόσο μάλλον τα λατινικά με τα σύγχρονα ιταλικά κ.ο.κ. Αν το δούμε απο άλλη οπτική γωνία τα αρχαία αιγυπτιακά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα σημερινά, αυτό μας επιβεβαιώνει ότι οι σημερινοί Αιγύπτιοι δεν κατάγονται από τους αρχαίους πρόγονους τους?

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα επιχειρήματα για να αντικρούσω τα λεγόμενά σου, αλλά είναι τόσο επιδερμική η σκέψη σου που δεν αρμόζει σε απόφοιτο του ΕΜΠ, όπως λες ότι είσαι και έτσι θα αρκεστώ στα παραπάνω.

Αλλωστε γιατί να πείσω έναν Αρβανιτορουμάνο από τα Ζαρουχλέικα ότι είναι Έλληνας αν ο ίδιος δεν το νιώθει?

Επιμένω ότι πίσω από όλα αυτά κρύβονται ΄ύποπτα συμφέροντα!

20.08.2015, 18:02:51

Ανώνυμος 35261 έγραψε...

@35259
Ναι οι (β)ρωμιοί είναι φτυστοί οι αρχαίοι έλληνες, μόνο οι περικεφαλαία τους λείπει!
http://prntscr.com/86wxoi

Οι αιγύπτιοι είναι απόγονοι των φελάχων δουλοπάροικων της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άλλο βέβαια τί φαντασιώνονται οι ίδιοι για τον εαυτό τους.
Συμπέρασμα: είσαι αδιάβαστος.

20.08.2015, 20:31:44

Ανώνυμος 35264 έγραψε...
Αν είμαι αδιάβαστος σχετικά με τους Αιγύπτιους είναι ένα θέμα... Το ζήτημα είναι ότι εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις -να καταλαβαινεις το νόημα δηλαδή των όσων γράφω.
Δεν εκπλήσσομαι Τουρκαλβανογυφτας φαντάζομαι ότι είσαι..

Χρ.Χριστόπουλος
21.08.2015, 00:00:28

Ανώνυμος 35265 έγραψε...

Αφού καταλαβαίνεις ότι οι αιγύπτιοι είναι απόγονοι των φελάχων που εργάζονταν για τους οθωμανούς πάλι καλά. Μπιιπ!

Η οθωμανική περίοδος ερμηνεύθηκε λοιπόν κατ' εξοχήν εθνοκεντρικά, από τη σκοπιά του «καταπιεσμένου» έθνους, και το οθωμανικό κράτος παρουσιάστηκε αποκλειστικά ως ένας μηχανισμός καταπίεσης. Η ιστοριογραφική αυτή παράδοση δημιουργήθηκε τον περασμένο αιώνα στο πλαίσιο του εθνικού κράτους, δεδομένου ότι η ελληνική ιστοριογραφία, επηρεασμένη από τα ρεύματα του ρομαντισμού και του θετικισμού αλλά και από τον θριαμβεύοντα εθνικισμό, αναπτύχθηκε ως εθνική ιστοριογραφία. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή, ιστοριογραφία αλλά και οι εκλαϊκευτικές μορφές της ­ όπως είναι τα σχολικά εγχειρίδια ­ αναπαρήγαν το ίδιο σχήμα και μέσα στον 20ό αιώνα.
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=118963

21.08.2015, 06:21:01

Ανώνυμος 35269 έγραψε...
Αγαπητοί φίλοι ευλευθεροευρενητιστές. Μη κολλάτε τόσο πολύ στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουμς κάποιο παππού ή προπαππου αρβανιτόβλαχο, τούρκο ή οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και η γλώσσα είανι ενδεικτικότατη της συνέχειας των ίδιων πάνω κάτω ανθρώπων στηνίδια περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ο ιουδαιοχριστιανισμός, από τον οποίο πηγάζει όλη αυτή η λαμογιοσύνη που μας διέπει. Πολύ απλά Ελλάδα και χριστιανισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δε χωρούν στο μυαλό ενός υγειούς ανθρώπου και τα δύο. Όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε (με τη μελέτη και το ανοικτό πνεύμα φυσικά) τότε ίσως ανέβουμε επίπεδο. Δε μας χρειάζεται ασφαλώς ο Δίας και ο Απόλλωνας, αλλά πολύ περισσότερο δε μας χρειάζονται ο ιουδαιοχριστιανισμός και το ισλάμ. Η λογική και ο ανθρωπισμός αρκούν και περισσεύουν. Ας έχουμε και γιαγιά αρβανίτισαή βλάχα.
21.08.2015, 16:32:08

Ανώνυμος 35270 έγραψε...
Αγαπητοί φίλοι ευλευθεροευρενητιστές. Μη κολλάτε τόσο πολύ στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουμς κάποιο παππού ή προπαππου αρβανιτόβλαχο, τούρκο ή οτιδήποτε άλλο. Ασφαλώς και η γλώσσα είανι ενδεικτικότατη της συνέχειας των ίδιων πάνω κάτω ανθρώπων στηνίδια περιοχή. Το μεγάλο πρόβλημα των σύγχρονων Ελλήνων είναι ο ιουδαιοχριστιανισμός, από τον οποίο πηγάζει όλη αυτή η λαμογιοσύνη που μας διέπει. Πολύ απλά Ελλάδα και χριστιανισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Δε χωρούν στο μυαλό ενός υγειούς ανθρώπου και τα δύο. Όταν αυτό το συνειδητοποιήσουμε (με τη μελέτη και το ανοικτό πνεύμα φυσικά) τότε ίσως ανέβουμε επίπεδο. Δε μας χρειάζεται ασφαλώς ο Δίας και ο Απόλλωνας, αλλά πολύ περισσότερο δε μας χρειάζονται ο ιουδαιοχριστιανισμός και το ισλάμ. Η λογική και ο ανθρωπισμός αρκούν και περισσεύουν. Ας έχουμε και γιαγιά αρβανίτισαή βλάχα.
21.08.2015, 16:32:08

Ανώνυμος 35271 έγραψε...

@35269
Είσαι αφελής αν νομίζεις ότι αν οι χατζηέλληνες αλλάξουν θρησκεία θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας η λαμογιά, το βόλεμα, ο παραλογισμός, η αυταρχικότητα, η αυθαιρεσία, η φοροδιαφυγή ως εθνικό σπορ και τόσα άλλα. Το πρόβλημα βρίσκεται σε ολόκληρη τη νεοελληνική νοοτροπία και κουλτούρα. Ούτε η αθεία δεν σώζει τους νεοέλληνες.

21.08.2015, 17:09:32

Ανώνυμος 35272 έγραψε...

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνέντευξη, ο Χιού Τζάκμαν είχε δηλώσει ότι έχει ελληνική καταγωγή, καθώς το επώνυμο του παππού του ήταν Μπέλας!
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500019957

vs

Στην Τουρκία βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο Χιού Τζάκμαν για να παρουσιάσει το One Man Show του "Μια βραδιά με τον Χιου Τζάκμαν" στην Κωνσταντινούπολη. Ο ηθοποιός διαφήμισε με τον πιο θερμό τρόπο την παρουσία του στην τουρκική πόλη, ενώ σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε αναφέρθηκε στην τουρκική καταγωγή του. Για την ακρίβεια όπως δήλωσε ο παππούς του ήταν Οθωμανός, με καταγωγή από έδαφος που σήμερα ανήκει στο ελληνικό κράτος.
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/celebrities-news/xioy-tzakman-o-pappous-moy-htan-othwmanos-apo-perioxh-ths-sugxronhs-elladas.3382821.html

21.08.2015, 18:57:36

Ανώνυμος 35289 έγραψε...
Εγώ ακόμα περιμενω να μας πεις τι έγιναν οι αρχαίοι αιγύπτιοι.. την θεωρια για τους σκλάβους των οθωμανών την διάβασα... πόσοι ηταν οι οθωμανοί στην Αίγυπτο; και πόσοι οι σκλάβοι τους? Ηταν τόσοι ωστε να εκτωπισουν εντελώς τους γηγενείς που ζούσαν χιλιαδες χρόνια εκει? Πρεπει να είσαι αδαης για να πιστευεις κάτι τετοιο.
Επίσης αφού είσαι τόσο διαβασμενος να μας πεις τι έγινε και με τους αρχαίους ελληνες .. γιατί ωραία μας τα λέτε για όσους ήρθαν εδώ και κατοίκησαν, αλλά κουβέντα δεν τολματε να γραψετε για που πηγε αυτός ο λαος..
23.08.2015, 20:19:32

Ανώνυμος 35311 έγραψε...
Λοιπον το έψαξα και βρήκα τα εξης: οι Ελληνες (αρχαίοι) υστερα απο την υποδούλωση τους στους Ρωμαιους μην αντέχοντας την σκλαβια αφού, πρωτα μετέδωσαν τον πολιτισμο τους στους άρχοντες Ρωμαιους, διέφυγαν κρυφά αρχικα για την Αίγυπτο ώστε να ενημερώσουν τους φιλους Αιγυπτιους για τον προορισμό τους και στη συνέχεια πήγαν Βραζιλια. Εκεί έζησαν πολλά χρόνια στην αφάνεια.. μέχρι και γλώσσα άλλαξαν για να μην τους πάρει κανεις χαμπαρι και μιλούσαν μια παραλλαγή των λατινικών.. πολλά χρόνια αργότερα επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας την πουλεψαν και οι αρχαίοι Αιγυπτιοι απο την χώρα τους καθώς οι δουλοπάροικοι των Οθωμανών τους εδιωξαν. Που αλλου να πήγαιναν? Κίνησαν και αυτοι για Βραζιλία.. Έτσι σήμερα σε αυτή την αχανή χώρα ζουν οι απόγονοι των 2 σημαντικότερων πολιτισμών της αρχαιότητας. Στην Ελλάδα και την Αίγυπτο ουδείς έμεινε.. Στην Ελλάδα ομως απόμεινε η γλωσσα, να θυμίζει το μεγαλείο των αρχαίων που σήμερα το καπηλευονται οι Σλάβοι, Ρουμάνοι και Τουρκαλβανοί, ίσως και βορειοαφρικανοί.. Τους μαλακές τι έπαθαν!
26.08.2015, 15:40:42

Ανώνυμος 35392 έγραψε...
˜
http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2770
24.09.2015, 15:45:18

Ανώνυμος 37893 έγραψε...
Αφήστε τον να λέει. Του καθενός η λογική φτάνει μέχρι ένα σημείο και αυτός ο άνθρωπος με τη λογική που έχει σε λίγο θα μας πει ότι ο Ηρόδοτος δεν ήταν αρχαίος έλληνας, αλλά πέρσης, απλά δήλωνε αλλιώς για να εκδοθούν τα κείμενά του. Με τη λογική του όλοι μας ουσιαστικά κατάγονται από οθωμανούς σήμερα, αφού είχαμε 400 χρόνια σκλαβιάς κλπ, ειδικά οι γερμανοί και οι γάλλοι με τόσους οικονομικούς μετανάστες από Τουρκία, Μαρόκο, Αλγερία είναι η πιο πρόσφατη γενιά οθομανών.
Αλλά εγώ θα πάρω τη λογική του και θα του πω αυτό: τα εδάφη που είχε η οθωμανική αυτοκρατορία επί ευρωπαϊκού και ασιατικού χώρου κάποτε τα είχε πάρει σβάρνα ο Μέγας Αλέξανδρος, τα είχε κατακτήσει και τα είχε κάνει μια αυτοκρατορία ΝΑ με το συμπάθιο, άρα τους οθωμανούς πριν γίνουν οθωμανοί, τους είχαν κατακτήσει αρχαίοι έλληνες, άρα οι οθωμανοί είναι έλληνες!

Τι δεν καταλαβαίνετε;;; Έχει κάποιος μια ιδέα, παίρνει μια ιστορία από εδώ, μια ιστορία από εκεί, βρίσκει και 2-3 άλλους που έχουν παρόμοια ιδέες, τις βάζουν όλες μαζί και τσουπ, φτιάχνουν την ιστορία κατά πως τους αρέσει. Μετά από χρόνια αυτοί οι 3-4 γίνονται 904 και ένας από αυτούς μεγαλώνοντας δε μένει στο πτυχίο μετά τις σπουδές. Κάνει διδακτορικό και προσπαθεί να βρει τρόπο να στηρίξει τις ιδέες του. Παίρνει συνέντευξη από τους άλλους 903 που για το παρελθόν τους ξέρουν αυτά που τους είπαν οι πρόγονοί τους που προέρχονται από αυτούς τους αρχικούς 3-4. Είναι και ψιλογνωστοί μεταξύ τους δεν είναι δύσκολο να τους πείσουν για μια συνεντευξούλα. Για να στρογγυλέψουν το νούμερο βρίσκουν άλλους 7 από τους 2038762035 (εμάς) που έχουν άλλη άποψη και έτσι έχουν 903 + 7 = 1000 άτομα δείγμα. Μετά έρχονται και σου λένε ότι εγώ στο διδακτορικό μου έκανα έρευνα και η θεωρία μου έχει βάση ιστορικά, έχω και δείγμα 1000 ατόμων να στο αποδείξω.

Απλά το αστείο με την ιστορία είναι ότι έχεις πχ 300 ιστορικούς που υποστηρίζουν μια εκδοχή και 50 που υποστηρίζουν μια άλλη, γιατί είναι βασισμένη σε θεωρητικά πράγματα. Ο καθένας μπορεί να βγει να πει τα δικά του. Ε, θα υπάρξουν διάφοροι που θα πιστέψουν τους 50, γιατί θα νομίζουν ότι από τους άλλους 300 ΚΑΙ οι 300 θα είναι συστημικοί και θα λένε ότι υπαγορεύουν τα μεγάλα κεφάλια από πάνω. Δεν είναι μαθηματικά όπου εκεί κάθεσαι λύνεις τη θεωρία που σου πασάρει κάποιος και λες στέκει ή δε στέκει, γιατί αν ήταν ούτε οι μισοί από αυτούς θα το έπαιζαν καμπόσοι.
22.03.2016, 03:33:21

Ανώνυμος 39245 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
30.07.2016, 19:24:36

Ανώνυμος 39766 έγραψε...
ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΛΙΤΗΡΙΑ ΒΓΔΕΛΙΓΜΑΤΙΚΟ ΒΡΙΖΟΣΠΟΡΟ!!!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ
ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ
ΜΕΛΕΤΗΣΕΣ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΑΙΦΝΗΣ ΡΑΤΣΑΦΕΡΝΟΣ ΕΓΩΪΣΤΟΜΑΝΗΣ
ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ
ΠΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΑΗ
ΟΥΝΟΣΠΕΡΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ἤ ΓΟΤΘΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΣΛΑΒΟΣΠΕΡΜΟΣ ἤ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΣΠΕΡΜΟΣ.
ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΝΤΟΥΒΑΡΙ ΓΙΑΤΙ;;
ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΕΥΜΑΙΟΥ ΚΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΥΜΑΙΑ ΚΕΔΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ
ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΠΕΡΝΕΙ
ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΖΩΟΣΠΕΡΜΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΑ ΠΟΘΗΤΕΥΕΙ.
ΓΙΑΥΤΟ ΜΠΙΝΕΝΤΟΠΟΥΛΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΡΑΤΣΑ ΕΧΟΥΝ
ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ.
ΖΩΟΝΟΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΟΙ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΩΝ ΟΥΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΑΓΚΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑ.
~
Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

27.09.2016, 12:01:09

Ανώνυμος 41353 έγραψε...

«Τα σλαβικά τοπωνύμια δεν τεκμηριώνουν την εθνικότητα ή την καταγωγή των κατοίκων περισσότερο απ\' ό,τι τα σύγχρονα εξελληνισμένα αντίστοιχα. Υποδεικνύουν, οπωσδήποτε, κάποιο πολιτικό ή πολιτισμοκό γεγονός, δεν δικαιολογούν όμως ισχυρισμούς για μαζική δημογραφική μεταβολή.»
M. Herzfeld: «Πάλι δικά μας» εκδ. Αλεξάνδρεια σ. 143
03.03.2017, 13:17:12


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

3+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...