Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ


Η θεραπευτική μέθοδος της Ομοιοπαθητικής
αντιστρέφει την πορεία πολλών περιστατικών καρκίνου,
παρά τους ισχυρισμούς ορισμένων,
ότι αποτελεί ένα απλό φαινόμενο placebo


Έγραψε στις 18.06.2012 ο/η: Hubbard Bryan

Επιστροφή

Ζούμε σε μια εποχή παραπληροφόρησης, σκοταδισμού και βαθειάς άγνοιας σε πολλά επίπεδα. Ένα από αυτά και ίσως το σημαντικότερο είναι ο τομέας τής Υγείας. Σήμερα, η παγκόσμια Υγεία βρίσκεται παραδομένη στα χέρια τής συμβατικής «κλασικής» Ιατρικής και των φαρμακοβιομηχανιών. Κι ενώ ο τομέας αυτός έχει κάνει βαθιά βουτιά στον Καιάδα τής ασθένειας και τού θανάτου, οι υπνωτισμένες μάζες πιστεύουν το αντίθετο, ότι όλα πάνε καλά και πως η συμβατική Ιατρική σύντομα θα επιλύσει όλα τα προβλήματα και όλες τις ασθένειες, που ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Υποσχέσεις, που οι μάζες περιμένουν πλέον εδώ και αρκετές δεκαετίες, χωρίς ποτέ να εκπληρώνονται. Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο βαθειά.

Σύμφωνα με την αρχαία διδασκαλία διαφόρων πολιτισμών και δη τού ελληνικού, είμαστε το πέμπτο γένος των ανθρώπων, το «σιδηρούν» (Ησίοδος,  «Έργα και Ημέραι»). Το γένος αυτό, χαρακτηρίζεται ως το χείριστο όλων των προηγηθέντων. Αυτά, από την εποχή πολλών αρχαίων σοφών και μυθολογικών ηρώων, μέχρι τις μέρες μας.

Τότε, αρχικά το γένος αυτό χαρακτηριζόταν για την αλαζονεία του, την επιθετικότητά του, τη βιαιότητά του, τη βλακεία του και από άλλα αρνητικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα πάντα με τους αρχαίους σοφούς, όλα τα πολιτιστικά επιτεύγματα μαζί με την ανθρώπινη εξέλιξη σ΄αυτή την περίοδο είχαν ξεπέσει. Επομένως, και ο κλασικός πολιτισμός, που εμείς οι σύγχρονοι θεωρούμε ως ένα θαύμα, για εκείνους τους σοφούς ήταν ένας ξεπεσμός.

Ακολούθησε ο Μεσαίωνας με τα σκοτάδια του, που βύθισε ολοκληρωτικά την ανθρωπότητα στο τέλμα. Εκεί, εξαφανίστηκε κάθε απομεινάρι και κάθε ίχνος πολιτισμού, γραμμάτων, επιστημών και τέχνης. Η λεγόμενη Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός ήταν μία στείρα και μονομερής αναβίωση τού πολιτισμού, ακρωτηριασμένη και παραμορφωμένη. Πολλές τέχνες και επιστήμες αναβίωσαν λανθασμένα, ανούσια και συμφεροντολογικά. Οι άνθρωποι παρέμειναν οι ίδιοι και χειρότεροι, εγωιστές, βίαιοι, υποκριτικοί, συντηρητικοί, κομπλεξικοί.

Μία επιστήμη από τις πολλές, που αναβίωσε μονομερώς και ακρωτηριασμένη, υπήρξε και η Ιατρική. Η Ιατρική, που γνωρίζουμε σήμερα, όπως την γνωρίζουμε, αυτή, που όλοι εμείς κακώς ονομάζουμε «κλασική Ιατρική». Μέσα απ΄αυτή την παραμορφωμένη επιστήμη, αναβίωσαν δυο και μόνο κομμάτια της. Το χειρουργικό και το φαρμακευτικό. Τα υπόλοιπα χάθηκαν στις φωτιές τού Μεσαίωνα. Όπως οι μεσαιωνικοί γιατροί χρησιμοποιούσαν βάρβαρες και αντίθετες προς την ανθρώπινη ύπαρξη μεθόδους, όπως οι αφαιμάξεις με βδέλλες, οι χειρουργικοί ακρωτηριασμοί, οι δηλητηριάσεις με διάφορα ακραία δηλητήρια (π.χ. υδραργύρωση), έτσι και οι σύγχρονοι γιατροί συνέχισαν την έρευνά τους και την εξέλιξη αυτής τής βίαιης Ιατρικής στο ίδιο επίπεδο, στο υλικό, δηλαδή στο σώμα. Θεώρησαν λανθασμένα, ότι μόνο το σώμα υπάρχει και μάλιστα κινείται αυτοματοποιημένα από μόνο του (καρτεσιανή αντίληψη).

Παρά τις σπουδαίες προόδους τής Φυσικής (Κβαντομηχανική, Θεωρία Υπερχορδών κ.ά.), εκείνοι, πιστοί στην υλιστική άποψή τους, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα στον ίδιο απαράμιλλο μονόδρομο. Ηλεκτροσόκ, ακρωτηριασμούς, ακτινοβολίες, χημικές θεραπείες, ψυχοφάρμακα... Παρά τη σπουδαία τεχνολογική εξέλιξη και την χρήση της στις ιατρικές διαγνωστικές μεθόδους, σε επίπεδο θεραπευτικής δεν υπήρξε καμμία στροφή, καμμία αλλαγή, απλά μια από τα ίδια. Βαθιά συντήρηση και σκοταδισμός.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι στην Κίνα οι χειρουργικές επεμβάσεις φαίνεται ότι ανθούσαν κατά την περίοδο τού 5.000 π.Χ. περίπου, αφού βρέθηκαν ιατρικά εργαλεία, όπως τρυπάνια, νυστέρια, λαβίδες, βελόνες κ.ά., ίσως πιο εξελιγμένα και από αυτά, που χρησιμοποιεί σήμερα η συμβατική Ιατρική. Όμως, με την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού τα εργαλεία αυτά και οι χειρουργικές μέθοδοι, που απευθύνονταν στην ύλη, εξαφανίζονται.

Η κινεζική Ιατρική παράδοση εξελίχθηκε σε ενεργειακές θεραπείες, που βασίστηκαν κυρίως στην πρόληψη και λιγότερο στην θεραπεία, μέθοδοι αμφιλεγόμενες για εμάς τους «πολιτισμένους» δυτικούς, όπως ο βελονισμός.

Στην Κίνα, την εποχή τού πολιτισμού της, καλός ιατρός ήταν εκείνος, όπου οι πελάτες του δεν αρρώσταιναν ποτέ. Σήμερα, στο δυτικό κόσμο και ειδικά στη χώρα μας, καλός γιατρός είναι εκείνος, που μοιράζει πολλά φάρμακα ή συστήνει με το παραμικρό χειρουργείο…
 
Ως οπτική θα λέγαμε, ότι η Γη γι΄αυτούς είναι επίπεδη... Ποια ενέργεια; Ο άνθρωπος και τα όντα γι΄αυτούς είναι άψυχα, ανενεργά, το σώμα είναι ακατοίκητο, άδειο. Μα η σύγχρονη Φυσική απέδειξε επανειλημμένως, ότι τα πάντα είναι ενέργεια, τα πάντα είναι ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ότι η ύλη είναι ενέργεια και η ενέργεια ύλη! Όπως η θρησκείες δηλαδή, που δεν θέλουν με τίποτα να εξελιχθούν, ν΄αλλάξουν, να συμβαδίσουν με τη γνώση και την εποχή τους. Ο,τιδήποτε δεν συμβαδίζει με την άποψή τους, είναι ψευδές και λανθασμένο. Μέθοδοι, όπως λασπολογία, πλύση εγκεφάλου, απειλές, διώξεις, ακόμα και εγκλήματα, συνοδεύουν την «καριέρα» τής σύγχρονης συμβατικής Ιατρικής.

Σήμερα, η «κλασική Ιατρική», δεμένη πίσω από το άρμα των φαρμακοβιομηχανιών και των οικονομικών συμφερόντων της, οδηγεί την ανθρωπότητα σ΄ένα τέτοιο αδιέξοδο, που όμοιό του δεν έχει ποτέ ξαναεμφανιστεί. Η παγκόσμια υγεία βρίσκεται σε υπέρτατο κίνδυνο, αφού οι ανίατες ασθένειες πλήττουν όλο και περισσότερο τις νέες ομάδες πληθυσμών ακόμα και τα βρέφη(!), ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι ευάλωτες σε κάθε είδους εκφυλιστική νόσο (καρδιοπάθειες, καρκίνους, σακχαροδιαβήτη, ασθένειες τού Κ.Ν.Σ. -Κεντρικού Νευρικού Συστήματος- κ.ά.). Γι΄ αυτούς αλλά και για τις μάζες οι «εναλλακτικές» θεραπείες (γιατί εναλλακτικές; μήπως συμφέρει το Σύστημα η ονομασία αυτή;) είναι κομπογιαννιτισμός…

Στις μέρες μας, όλοι οι άνθρωποι ζουν αποκλειστικά με χημικά φάρμακα στην καθημερινότητά τους. Μέσω των Μ.Μ.Ε. έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να υπνωτίσουν και να αποβλακώσουν τόσο πολύ τα πλήθη μετατρέποντάς τους μάλιστα σε φρουρούς τού σάπιου Συστήματος, που εξέθρεψαν. (Σ.σ. Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Η άσχημη αλήθεια και Οι φρουροί τού Συστήματος). Τρομοκρατία, προπαγάνδα, χρηματισμοί, κερδοσκοπία, σκάνδαλα, ψευδείς ειδήσεις, επικίνδυνοι εμβολιασμοί, στημένες ασθένειες και επιδημίες είναι μερικά από τα ανδραγαθήματά τους. Έτσι στήνεται το πελατολόγιο. Στην πολιτισμένη Κίνα, αυτοί οι γιατροί θα είχαν το λιγότερο καθαιρεθεί…

Είναι τέτοια η τρομοκρατία, η οποία ασκείται στις μάζες, που, ενώ όλοι φοβούνται να πάρουν τα μικροθρεπτικά στοιχεία, τα τόσο απαραίτητα για τη ζωή και την υγεία μέσω συμπληρωμάτων διατροφής (βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, αντιοξειδωτικά κ.ά.), προτιμούν να καταπίνουν τα φάρμακα σαν καραμέλες και να κάνουν τα εμβόλια με θρησκευτική ευλάβεια στους εαυτούς τους και στα παιδιά τους σαν υπνωτισμένοι. Όποιος άλλος θεραπευτής ή γιατρός τολμήσει να πει, ότι υπάρχει κάτι άλλο, που μπορεί και θεραπεύει με μέσα διαφορετικά από εκείνα, τα οποία χρησιμοποιεί το Σύστημα, κινδυνεύει.

Μέσα σ΄αυτό τον καταιγισμό παραλογισμού και τρομοκρατίας και στα πλαίσια τού αφιερώματος τής «Ελεύθερης Έρευνας»: Η απομυθοποίηση τού καρκίνου,  σάς παρουσιάζουμε ένα άρθρο από το περιοδικό Holistic Life (τ. 49, 5-6/2012) για τον καρκίνο και την θεραπευτική δύναμη τής Ομοιοπαθητικής σε περιπτώσεις καρκίνου, μιας «εναλλακτικής» μεθόδου, που λασπολογείται και βάλλεται συχνά από το σύστημα. Ένα άρθρο, που αποτελεί επανάσταση, αφού αποδεικνύει, ότι υπάρχουν και άλλοι θεραπευτικοί καλύτεροι δρόμοι για τον καρκίνο εκτός εκείνου των χημειοθεραπειών, των χειρουργικών επεμβάσεων και των ακτινοβολιών...
Βασίλειος Μαυρομμάτης
Ομοιοπαθητικός‒Φυσικοπαθητικός
Ήπιες αφάρμακες φυσικές θεραπείες


Πολλοί γιατροί τη χλευάζουν θεωρώντας την αναποτελεσματική, ωστόσο, μελέτες, που έχουν χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση, δείχνουν, ότι η Ομοιοπαθητική ίσως αποτελεί μια από τις καλύτερες άμυνές μας ενάντια στον καρκίνο. Κάποιες ομοιοπαθητικές θεραπείες είναι εξ ίσου αποτελεσματικές όσο και οι ισχυρές χημειοθεραπείες σύμφωνα με κλινικές δοκιμές, και χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου αναστράφηκαν μόνο με Ομοιοπαθητική.

Η εκπληκτική επιτυχία των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ενάντια στις πιο επίφοβες ασθένειες έχει αποδειχθεί καθημερινά σε διάφορες κλινικές ομοιοπαθητικής στην Καλκούτα τής Ινδίας. Σε μία αξιολόγηση τού έργου τού ερευνητικού ιδρύματος Prasanta Banerji (Prasanta Banerji Homeopathic Research Foundation), 21.888 περιστατικά ασθενών με κακοήθεις όγκους αντιμετωπίστηκαν μόνο με ομοιοπαθητική θεραπεία -δεν υποβλήθηκαν ούτε σε χημειοθεραπεία ούτε σε ακτινοβολίες- στο χρονικό διάστημα μεταξύ 1990 και 2005. Κλινικές αναφορές αποκαλύπτουν, ότι οι όγκοι υποχώρησαν εντελώς στο 19% των περιπτώσεων (δηλαδή σε 4.158 ασθενείς) και σταθεροποιήθηκαν ή βελτιώθηκαν σε επιπλέον 21% των περιπτώσεων (4.596 ασθενείς). Εκείνοι, των οποίων οι όγκοι είχαν σταθεροποιηθεί, παρακολουθούνταν για τα επόμενα 2-10 έτη, για να καταγραφεί η βελτίωση
(Banerji, 2008).
Η ομοιοπαθητική είναι μία αποτελεσματική θεραπευτική μεθοδος, που μπορεί να δράσει ακόμα και  σε προληπτικό επίπεδο ενδυναμώνοντας τον κάθε οργανισμό. Τα συμφέροντα και η άγνοια την κυνηγούν με κάθε τρόπο στις μέρες μας.

Διαβάστε στην «
Ελεύθερη Έρευνα»: Ομοιοπαθητική: Η διαχρονική ολιστική θεραπευτική τέχνη των ελλήνων κλασικών ιατροφιλοσόφων.Αυτό δείχνει, ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία αντιστρέφει την πορεία ή σταθεροποιεί το 40% όλων των καρκίνων, ένα ποσοστό επιτυχίας αντίστοιχο με τα καλύτερα αποτελέσματα τής συμβατικής ιατρικής και χωρίς τις παρενέργειες τής χημειοθεραπείας ή τής θεραπείας με ακτινοβολίες. Το πρωτόκολλο Banerji -οι ομοιοπαθητικές θεραπείες, που χρησιμοποιήθηκαν στο ερευνητικό ίδρυμα- εξετάστηκαν ανεξάρτητα, σε εργαστηριακές συνθήκες και κάποια από τα φάρμακα, που χρησιμοποιούνταν, φάνηκαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά ενάντια στα καρκινικά κύτταρα τού μαστού όσο και το φάρμακο χημειοθεραπείας Taxol (Int J Oncol, 2010; 36: 395-403).

Τα φάρμακα, που χρησιμοποιήθηκαν από το ερευνητικό ίδρυμα, είναι κοινά ομοιοπαθητικά φάρμακα, που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Μια άλλη κλινική στην Καλκούτα, το Advanced Homeopathic Healthcare Centre, υποστηρίζει, ότι έχει παρόμοια επίπεδα επιτυχίας στους ασθενείς με καρκίνο, αλλά, αν και είναι καλά τεκμηριωμένα, δεν έχουν υποβληθεί στο ίδιο επίπεδο επιστημονικής επικύρωσης, όπως το ίδρυμα Prasanta Banerji.

Τραβώντας την προσοχή
Το έργο στο ίδρυμα Banerji τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή τής Δύσης το 1995, όταν ο dr Prasanta Banerji και ο γιος του, dr Pratip Banerji, παρουσίασανστο 5ο Διεθνές Συνέδριο Αντικαρκινικής Έρευνας μια μελέτη 16 περιστατικών όγκων στον εγκέφαλο, που είχαν θεραπευτεί μόνο με τη χρήση ομοιοπαθητικής θεραπείας. Χρησιμοποιούσαν ομοιοπαθητικά φάρμακα σε ασθενείς με καρκίνο στο ίδρυμά τους από το 1992, και υποστήριζαν ότι φροντίζουν περίπου 120 καρκινοπαθείς την ημέρα. Ο dr Sen Pathak, καθηγητής κυτταρικής βιολογίας και γενετικής στο πανεπιστήμιο τού Τέξας στο Ιατρικό Κέντρο Καρκίνου (MD Anderson Cancer Center - MDACC) στο Χιούστον, προσέγγισε τους Banerjis και μαζί, έκαναν μία δοκιμασία, για να ελέγξουν ομοιοπαθητικά φάρμακα σε 15 ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο. Σε 6 από τους 7 ασθενείς με γλοίωμα (ένα είδος καρκίνου στον εγκέφαλο) υπήρξε πλήρης αντιστροφή τής εξέλιξης τολυ όγκου. Σε μια συνοδευτική εργαστηριακή μελέτη, επιστήμονες παρατήρησαν, ότι τα φάρμακα οδηγούσαν τα καρκινικά κύτταρα σε πορεία καταστροφής (Int J Oncol, 2003; 23: 975-82).

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα γλοιώματα θεωρούνται μή θεραπεύσιμα. Από τους 10.000 ασθενείς, στους οποίους γίνεται διάγνωση για κακοήθες γλοίωμα κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ, μόνο το 50% αυτών επιβιώνουν ένα χρόνο μετά και μόνο το 25% δύο χρόνια μετά (The Washington Post, 20 May 2008). Οι επιστήμονες στο MDACC εντυπωσιάστηκαν τόσο από τα αποτελέσματα, που ξεκίνησαν να προσφέρουν ομοιοπαθητική θεραπεία ως μία από τις θεραπευτικές επιλογές για τη θεραπεία τού καρκίνου.

Το 1999, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου τής κυβέρνησης των ΗΠΑ (ΝCI) αξιολόγησε ανεξάρτητα το πρωτόκολλο Banerji σε δέκα ασθενείς με διαφορετικά είδη καρκίνου. Σε τέσσερις περιπτώσεις με καρκίνο τού πνεύμονα και τού οισοφάγου, οι ερευνητές τού ΝCI επιβεβαίωσαν, ότι υπήρχε μερική ανταπόκριση στην ομοιοπαθητική θεραπεία. Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε λάβει προηγουμένως κάποια συμβατική θεραπεία για τον καρκίνο. Το ΝCI κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι υπήρχαν σαφή στοιχεία αποτελεσματικότητας,  ώστε να υποστηριχθεί επιπλέον έρευνα για την ομοιοπαθητική στον καρκίνο, μία ιστορική απόφαση, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά, που κάποιο κρατικό ινστιτούτο υγείας στις ΗΠΑ ασχολήθηκε με μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο (Oncol Rep, 2008; 20: 69-74).

Στο εργαστήριο
Για να κατανοήσουν το μηχανισμό των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στα καρκινικά κύτταρα, οκτώ επιστήμονες από το MDACC, εξέτασαν κάποια ομοιοπαθητικά φάρμακα σε δύο είδη καρκινικών κυττάρων μαστού. Περίπου 5.000 κύτταρα εκτέθηκαν στα ομοιοπαθητικά φάρμακα και σε ένα εικονικό φάρμακο (placebo) για περιόδους από μια έως και τέσσερις μέρες. Το πείραμα επαναλήφθηκε τρεις φορές.

Σε κάποια από τα φάρμακα αυτά, υπήρξε 80% ανταπόκριση, υποδεικνύοντας, ότι προκάλεσαν απόπτωση ή και θάνατο των κυττάρων. Συγκριτικά, στο εικονικό φάρμακο υπήρξε μόνο 30% μείωση, αποδεικνύοντας έτσι, ότι η δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ήταν πάνω από δυο φορές μεγαλύτερη από αυτή τού placebo. Επίσης, η δράση ήταν ισχυρότερη στη μεγαλύτερη αραίωση (αυτό στην ομοιοπαθητική σημαίνει πιο υψηλή δόση) και για μεγαλύτερες περιόδους έκθεσης. Οι ερευνητές παρατήρησαν, ότι τα φάρμακα ενεργοποίησαν έναν «αποπτωτικό χείμαρρο», που παρέμβαινε στον κανονικό κύκλο ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων, ενώ τα υγιή κύτταρα, που περιβάλλονταν παρέμεναν ανεπηρέαστα. Με άλλα λόγια, στόχευαν μόνο στα καρκινικά κύτταρα, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, που επιτίθεται σε όλα τα αναπτυσσόμενα κύτταρα. Επιπλέον, η δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων ήταν το ίδιο ισχυρή όσο και τού Taxol (paclitaxel), τού πιο κοινά συνταγογραφημένου φαρμάκου χημειοθεραπείας για τον καρκίνο τού μαστού
 (Ιnt J Oncol, 2010q 36Q 395-403).

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, που ελέχθηκαν, έδειξανπολύ καλά αποτελέσματα στο εργαστήριο. Πρέπει να σημειωθεί, ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συγκεκριμένα φάρμακα στο εργαστήριο μελετώντας την επίδρασή τους στα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές τής κλασικής ομοιοπαθητικής, η ομοιοπαθητική θεραπεία υποστηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο συγκεκριμένου φαρμάκου, που ταιριάζει στο ψυχοσωματικό προφίλ κάθε ασθενούς και επομένως το φάρμακο αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή. Το ομοιοπαθητικό φάρμακο δεν επιλέγεται με βάση την ασθένεια ή κάποιο συγκεκριμένο σύμπτωμα, αλλά με βάση τη γενική εικόνα και το σύνολο των συμπτωμάτων τού ασθενούς και επομένως εξατομικεύεται σε κάθε περίπτωση.

Έτσι, πολλοί ασθενείς τού ινστιτούτου λάμβαναν διαφορετικό ομοιοπαθητικό φάρμακο από αυτά, που μελετήθηκαν στο εργαστήριο, με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με μια έρευνα σε 127 αμερικανούς ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο, οι μισοί από τους οποίους ήταν στο στάδιο IV, το τελευταίο στάδιο πριν το θάνατο.


Σύμφωνα με όλες τις παραδοσιακές «εναλλακτικές» για το σύστημα μεθόδους θεραπείας, ο άνθρωπος αποτελεί ένα ενεργειακό ον. Επομένως, και η θεραπεία του θα πρέπει να γίνει και σε ένα τέτοιο επίπεδο (χωρίς βέβαια να εξαιρείται και το υλικό επίπεδο, αφού αυτό αποτελεί μέρος τού πρώτου).
Σύμφωνα με τις μαγνητικές τομογραφίες, οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί εντελώς σε 18 από τους 127 ασθενείς, που λάμβαναν μόνο ομοιοπαθητικό φάρμακο και καμμία συμβατική θεραπεία. Άλλοι εννέα ασθενείς είχαν σημαντική μείωση τού όγκου. Οι όγκοι ήταν σταθεροί περίπου στους μισούς ασθενείς, ενώ είχαν αυξηθεί σε 27 ασθενείς. Συνολικά, περίπου το 79% των ασθενών με όγκους στον εγκέφαλο επιβίωσε, έδειξε μεγάλη ή μικρή ωφέλεια από το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Σε μια μελέτη τού ιδρύματος μεταξύ ασθενών, που λάμβαναν ομοιοπαθητική θεραπεία παράλληλα με συμβατική χημειοθεραπεία για όγκο στον εγκέφαλο, το 72% άντλησε λίγα ή πολλά οφέλη από την ομοιοπαθητική θεραπεία σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία δείχνοντας, ότι το ομοιοπαθητικό φάρμακο από μόνο του είναι πιο αποτελεσματικό -ή σίγουρα το ίδιο αποτελεσματικό- όσο τα φάρμακα τής συμβατικής θεραπείας και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειές τους (http://health.groups.yahoo.com/group/Ruta6).

Σε μια ξεχωριστή μελέτη σε περιστατικά όγκου τού εγκεφάλου -148 ασθενείς με κακοήθη γλοιώματα και 144 ασθενείς με μηνιγγιώματα- που έλαβαν θεραπεία στο ίδρυμα μεταξύ 1996 και 2001, οι 91 ασθενείς, στους οποίους είχε δοθεί αποκλειστικά ομοιοπαθητική θεραπεία, είχαν κατά μέσο όρο χρόνο επιβίωσης τους 92 μήνες, ενώ 11 ασθενείς, που είχαν συμβατική θεραπεία και χρησιμοποιούσαν την ομοιοπαθητική συμπληρωματικά επιβίωσαν για 20 μήνες. Ακόμα, 7% των ασθενών, που αντιμετώπιζαν τον καρκίνο μόνο με ομοιοπαθητική, θεραπεύτηκαν πλήρως, 60% βελτιώθηκε η κατάστασή τους, 22% ήταν σε σταθερή κατάσταση (με τον καρκίνο ούτε να βελτιώνεται, ούτε να επιδεινώνεται) και 11% των ασθενών είχε επιδείνωση ή πέθανε (Prasanta Benerji Homeopathic ResearchFoundation, www.pbhrfndia.org).

Άλλες έρευνες
Έξω από την Ινδία, η έρευνα για τη δράση τής ομοιοπαθητικής στον καρκίνο είναι πολύ περιορισμένη, κυρίως επειδή δεν θεωρείται καλύτερη από ένα placebo. Εξ αιτίας αυτού, οι περισσότερες μελέτες στη Δύση αξιολογούν την Ομοιοπαθητική ως μια καταπραϋντική θεραπεία, που βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τής χημειοθεραπείαςκαι τής ακτινοθεραπείας.

Σε μία μελέτη, 100 γυναίκες με καρκίνο τού μαστού, είχαν μια ωριαία συνάντηση με έναν ομοιοπαθητικό, από τον οποίο ζητήθηκε να βοηθήσει σε συμπτώματα, που εμφανίστηκαν ως παρενέργειες τής συμβατικής θεραπείας. Οι 67 ασθενείς, που ολοκλήρωσαν την ομοιοπαθητική θεραπεία και τις δύο συμπληρωματικές συναντήσεις με τον ομοιοπαθητικό, όλες ανάφεραν «σημαντικές βελτιώσεις» στις εξάψεις, το αίσθημα κόπωσης, την ανησυχία και την κατάθλιψη, αν και τα φάρμακα δεν λιγόστεψαν τον πόνο (Palliative Med,2002; 16: 227-33).

Σε μια άλλη μελέτη γυναικών με καρκίνο τού μαστού, το ομοιοπαθητικό φάρμακο ελέγχθηκε σε σύγκρισημε placebo για την αντιμετώπιση των εξάψεων μετά τη χορήγηση τού φαρμάκου Tamoxifen. Σε αυτό το πείραμα, σε 26 γυναίκες δόθηκε ομοιοπαθητικό φάρμακο, σε 30 γυναίκες δόθηκε ομοιοπαθητικό φάρμακο, αλλά και ένα placebo (εικονικό φάρμακο) και σε 27 δόθηκε μόνο placebo. Τόσο η ομάδα των γυναικών, πού πήρε συνδυασμό ομοιοπαθητικού και placebo όσο και η ομάδα, που πήρε ομοιοπαθητικό φάρμακο, ανάφεραν βελτίωση των συμπτωμάτων, σε σύγκριση με την ομάδα, που πήρε μόνο το εικονικό φάρμακο (J Altern Complement Med, 2005; 11:21-7).

Η Ομοιοπαθητική βοήθησε επίσης στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από την ακτινοθεραπεία σε μια ομάδα 32 γυναικών με καρκίνο τού μαστού. Η υπέρχρωση τού δέρματος μετά την ακτινοθεραπεία μειώθηκε στην ομάδα, που έκανε ομοιοπαθητική θεραπεία σε σχέση με την ομάδα ελέγχου, που δεν έλαβε ομοιοπαθητικό φάρμακο, και γενικά οι παρενέργειες τής ακτινοθεραπείας στην πρώτη ομάδα ήταν επίσης μειωμένες (Br Homeopath J, 2000; 89: 8-12).

Η ομοιοπαθητική θεραπεία έχει επίσης ελεγχθεί αποτελεσματικά σε διάφορες δοκιμές. Σε μια, δόθηκε ομοιοπαθητικό φάρμακο σε 15 ασθενείς (ηλικίας από 3 έως 15 ετών), που είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων για τον καρκίνου τους, με σκοπό να αντι- μετωπίσει τις στοματίτιδες (στοματικά έλκη). Σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο (placebo), που δόθηκε σε άλλους 15 ασθενείς, η ομοιοπαθητική θεραπεία μείωσε σημαντικά τη σοβαρότητα και τη διάρκεια τής στοματίτιδας (Cancer, 2001; 92: 684-90).

Σε μια άλλη μελέτη, ελέγχθηκε ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο σε 20 ασθενείς με διάφορους καρκίνους, πάλι για την αντιμετώπιση τής στοματίτιδας. Μείωσε τη διάρκεια των συμπτωμάτων σε μόλις έξι ημέρες, σε σύγκριση με τις 13 ημέρες στην ομάδα, που δεν έλαβε ομοιοπαθητική θεραπεία (Biomed Ther, 1998; 16: 261-5).

Επίσης, εξατομικευμένα ομοιοπαθητικά φάρμακα βοήθησαν μια ομάδα 45 γυναικών, που λάμβανε θεραπεία για καρκίνο τού μαστού. Η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιήθηκε, για να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, που ακολουθούσαν την πτώση των οιστρογόνων. Η σοβαρότητα των εξάψεων, καθώς και άλλα συμπτώματα -εκτός από τον πόνο στις αρθρώσεις- μειώθηκαν, ενώ γενικά η ποιότητα τής ζωής τους και η ευεξία τους βελτιώθηκαν σημαντικά (Homeopathy, 2003; 92: 131-4).

Μια άλλη ομάδα γυναικών, που ανάρρωναν από θεραπεία για τον καρκίνο τού μαστού, που περιλάμβανε Tamoxifen, επίσης ανέφερε βελτίωση στη σοβαρότητα και τη συχνότητα των εξάψεων (Homeopathy, 2002; 91: 75-9).

Η μαύρη τρύπα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) πρόσφατα προσχώρησε στην άποψη τής Δύσης, που υποστηρίζει, ότι η Ομοιοπαθητική δεν είναι τίποτα άλλο από το φαινόμενο τού placebo. Απαντώντας στην εκστρατεία τής ομάδας «Voice of Young Science Network», που απευθύνει έκκληση για απαγόρευση τής προώθησης τής Ομοιοπαθητικής στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο Π.Ο.Υ. υποστηρίζει, ότι η Ομοιοπαθητική δεν αποτελεί θεραπεία για τον ιό HIV, την φυματίωση ή την ελονοσία. Χαιρετίζοντας τη δήλωση τού Π.Ο.Υ., ο dr Robert Hagan, μέλος τού Voice of Young Science Network, σχολίασε: «Πρέπει οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τους κινδύνους τής προώθησης τής Ομοιοπαθητικής για ασθένειες, που απειλούν τη ζωή». (BBC News, 20 August 2009; http://news.bbc.co.uk/2/hi/ 8211925.stm).

Ωστόσο, η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται με πολύ καλά αποτελέσματα στην Ινδία. Εκεί, η ομοιοπαθητική γίνεται αποδεκτή ως μια πραγματική ιατρική θεραπεία και διέπεται από νόμους, που εξασφαλίζουν, ότι οι ομοιοπαθητικοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και είναι πιστοποιημένοι με άδεια εξάσκησης. Είναι παράξενο, γιατί καλές ιατρικές μελέτες, οι οποίες υποστηρίζονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και από σημαντικούς αμερικανούς ακαδημαϊκούς, δεν είναι αναγνωρισμένες, πόσο μάλλον συζητούνται στη Δύση. Σίγουρα, ο καρκίνος είναι μια σοβαρή απειλή, όπου πρέπει να διερευνηθεί κάθε διέξοδος με ανοιχτό μυαλό και όχι να αφήνεται σε φαρμακευτικές και ακαδημαϊκές φατρίες. Η συμβατική ιατρική δεν προσφέρει πραγματικά αποτελεσματικές λύσεις και μπλοκάρει ο,τιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει, ειδικά ό,τι θεωρείται «αδύνατο» και «παράλογο» από την επιστήμη της, όπως η Ομοιοπαθητική.


Σημείωση:
Το παραπάνω άρθρο αποτελεί το τέταρτο και τελευταίο μέρος τού Αφιερώματος τής «Ελεύθερης Έρευνας» με θέμα: Η απομυθοποίηση τού καρκίνου.

Διαβάστε ακόμα στο πλαίσιο τού αφιερώματος:
Η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου
Τα πραγματικά αίτια τού καρκίνου
Καρκίνος: Η ύστατη προσπάθεια τού οργανισμού για επιβίωση!
Χημειοθεραπεία-ακτινοβολίες: Αναποτελεσματικές και επικίνδυνοι
Φυσικές θεραπείες τού καρκίνου
Φυτά με αντικαρκινική δράση


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29584 έγραψε...
Por favor no desmayen en su lucha por darle a la humanidad la oportunidad de tener la opcion de cura a las enfermedades y darle asi al sistema actual de salud que nos tiene esclavisados el punto final.
La Verdad Nos Hara Libres.
31.08.2014, 02:55:14

Ανώνυμος 40964 έγραψε...
Το Συμβούλιο Εθνικής Υγείας και Ιατρικής Έρευνας της Αυστραλίας (NHMRC) επιθεώρησε εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ομοιοπαθητικών θεραπειών και δεν βρήκε κανένα αξιόπιστο στοιχείο ότι οι θεραπείες αυτές δουλεύουν. ότι καμία από αυτές δεν προσφέρουν αξιόπιστα. Σε πολλές περιπτώσεις το NHMRC αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των θεραπειών δεν διέφεραν από αποτελέσματα πλασέμπο. Οι ερευνητές του NHMRC αναφέρουν πως ισχυρισμοί πως η ομοιοπαθητική δουλεύει μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να απορρίψουν θεραπείες που έχουν αποδειχθεί ότι δουλεύουν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. (Πηγή: http://www.cbsnews.com/news/homeopathic-remedies-no-better-than-placebo-study-finds/)

Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών με τη σειρά της, αποφάσισε να κηρύξει πως η ομοιοπαθητική δεν έχει «καμία επιστημονική βάση» και θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική. (http://ellinikahoaxes.gr/2017/02/10/russian-science-academy-homeopathy/)


11.02.2017, 01:50:07

Ανώνυμος 42346 έγραψε...
Δυστυχώς τα ομοιοπαθητικά φάρμακα (ή σε απλά ελληνικά ζαχαρόνερο), το μόνο που θεραπεύουν είναι την υπογλυκαιμία και την αφυδάτωση. Έχουν την ίδια θεραπευτική δύναμη με το σταυροκόπημα στην Παναγία της Τήνου και το ξεμάτιασμα.

Με τις υγείες μας.

20.04.2017, 15:02:29


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...