Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

Η ΝΗΣΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ
ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !


Επιβλαβής για τον οργανισμό
η έλλειψη ζωικών πρωτεϊνών

Επικίνδυνες και τοξικές οι μαργαρίνες,
που συστήνονται από τους «ειδικούς»,
τα πολυακόρεστα, τα λευκά ψωμιά,
τα μακαρόνια, οι ταραμάδες, οι χαλβάδες κ.λπ. κ.λπ.


Έγραψε στις 09.04.2012 ο/η: Δημόπουλος Μάριος

Επιστροφή

Οι συμβατικοί διατροφολόγοι, που εκφράζουν τις απόψεις τού κατεστημένου, μάς λένε, ότι η νηστεία τού Πάσχα είναι ωφέλιμη για την υγεία μας, ότι μάς αποτοξινώνει κι ότι κάνει καλό στην καρδιά μας.

Η υποτιθέμενη καρδιοπροστατευτική ωφέλεια τής νηστείας οφείλεται, κατά την άποψή τους, στο ότι κατά τη διάρκειά της περιορίζουμε την κατανάλωση κορεσμένων λιπών, που βρίσκονται κυρίως σε ζωικές τροφές, και αυξάνουμε την κατανάλωση πολυακόρεστων λιπών. Κατά την άποψή τους, τα κορεσμένα λίπη προκαλούν αθηροσκλήρωση, ενώ τα πολυακόρεστα λίπη κάνουν καλό στην καρδιά μας.

Η άποψή τους αυτή δεν έχει καμμιά επιστημονική βαρύτητα. Όπως εξηγώ στο βιβλίο μου Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος (έκδ. Etra Publishing), τα κορεσμένα λίπη, όπως αυτά, που υπάρχουν στο βούτυρο και σε άλλες ζωικές τροφές, είναι ωφέλιμα για την υγεία μας και δεν προκαλούν αθηροσκλήρωση. Αντίθετα, τα πολυακόρεστα λίπη (όπως αυτά, που βρίσκονται στα σπορέλαια και στις μαργαρίνες) είναι πηγή των ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, η υπερβολική κατανάλωση των οποίων βλάπτει την υγεία μας και το καρδιαγγειακό μας σύστημα.


Στο παρακάτω βίντεο, ο διατροφολόγος ισχυρίζεται, ότι η νηστεία κάνει καλό στην καρδιά, διότι, όταν νηστεύουμε, αυξάνουμε την πρόσληψη πολυακόρεστων λιπών και τρώμε μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

 
Το ότι οι διατροφολόγοι μάς προτρέπουν να τρώμε μαργαρίνες με φυτικές στερόλες ή στανόλες, για να ρίξουμε τη χοληστερίνη, δείχνει, ότι όπως και η ιατρική έτσι και η διατροφολογία δεν είναι ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη επιστήμη, αλλά εκφράζει τα συμφέροντα των εταιρειών μαργαρινών με φυτικές στερόλες.
  
Οι γιατροί μάς προτρέπουν να λαμβάνουμε στατίνες, για να ρίξουμε τη χοληστερίνη, ενώ οι διατροφολόγοι μάς προτρέπουν να καταναλώνουμε μαργαρίνες. Η μαργαρίνη είναι η χειρότερη διατροφική επιλογή, που μπορείτε να κάνετε για την υγεία τής καρδιάς σας και για την γενικότερη υγεία σας. Τα συστατικά, που περιέχει, μπορούν να προκαλέσουν πλήθος ασθενειών, μεταξύ των οποίων καρδιοπάθεια και καρκίνο. Η μαργαρίνη είναι μια πλαστική τροφή χωρίς κάποια διατροφική αξία.


Όσο για τις φυτικές στερόλες, τις οποίες προσθέτουν στις μαργαρίνες, σκεφτείτε καλά πριν τις καταναλώστε ξανά, αφού μελέτες έχουν δείξει, ότι προκαλούν αθηροσκλήρωση. Τα λάδια, από τα οποία κατασκευάζονται οι μαργαρίνες (τα σπορέλαια), περιέχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Η υπερκατανάλωση ωμέγα 6 λιπαρών οξέων προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας.

Τα φυτικά λάδια, για να γίνουν στερεά σε θερμοκρασία δωματίου και να μπορούν να αλείφονται, όπως το βούτυρο, πρέπει να υδρογονωθούν. Ακόμα και αν η πρώτη ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τής μαργαρίνης (τα φυτικά έλαια), είχε κάποια ομοιότητα με φυσική τροφή πριν υδρογονωθεί, δεν μπορεί να ονομάζεται τώρα φυσική τροφή.

Το τελικό προϊόν (αφού θερμανθεί και τού προστεθούν υδρογόνα) είναι ξένο στο ανθρώπινο σώμα. Περιέχει trans λιπαρά (υδρογονωμένα φυτικά έλαια), τα οποία βλάπτουν την υγεία μας. Τα trans λιπαρά οξέα προκαλούν καρδιοπάθεια, καρκίνο, προβλήματα με τα οστά, ορμονική ανισορροπία, δερματικές παθήσεις, στειρότητα, δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και προβλήματα με τον θηλασμό, χαμηλή απόκτηση βάρους και προβλήματα ανάπτυξης στα παιδιά.

Η πολυήμερη
νηστεία του Πάσχα
είναι επικίνδυνη
για την υγεία των παιδιών.

Τα παιδιά χρειάζονται ζωικές πρωτεΐνες (κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά) για την ανάπτυξή τους. Χρειάζονται μια ισορροπημένη διατροφή, που να περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Η αποχή από κρέας μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η αποχή από γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλεί έλλειψη ασβεστίου. Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμινών και μετάλλων και να συμβάλλει σε απόκτηση παραπανίσιου βάρους.


Εκτός από τα trans λιπαρά οξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα υπάρχουν πάρα πολλά ανθυγιεινά συστατικά στη μαργαρίνη:

- Ελεύθερες ρίζες: Οι ελεύθερες ρίζες είναι αποτέλεσμα τής βιομηχανικής επεξεργασίας των φυτικών ελαίων σε υψηλές θερμοκρασίες.  Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν πολυάριθμα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης τής καρδιοπάθειας και τού καρκίνου.

- Συνθετικές βιταμίνες.

- Συντηρητικά.

- Λευκαντικά και χρωστικές: Το φυσικό χρώμα των μερικώς υδρογονωμένων φυτικών ελαίων είναι γκρι, έτσι οι παρασκευαστές τα λευκαίνουν. Έπειτα, προστίθεται στη μαργαρίνη κίτρινο χρώμα.

- Τεχνητά αρώματα: Αυτά καλύπτουν την απαίσια γεύση και μυρωδιά των μερικώς υδρογονωμένων ελαίων και παρέχουν μια ψεύτικη γεύση βουτύρου.

Σε πολλές μαργαρίνες τώρα, προστίθενται φυτικές στερόλες, για να μειώνουν τη χοληστερίνη. Οι παρασκευαστές των μαργαρινών που περιέχουν φυτικές στερόλες ισχυρίζονται, ότι τα προϊόντα τους μειώνουν τα επίπεδα τής LDL 10-15%. Αυτές οι μειώσεις αποτελούν μείωση τής LDL τής τάξεως των 15,5 mg/dl.

Παρ’ όλα αυτά, οι φυτικές στερόλες έχουν μακρόχρονες αρνητικές επιδράσεις. Συγκεκριμένα, προκαλούν αθηροσκλήρωση και στένωση αορτικής βαλβίδας. Ο dr. Plat και οι συνάδελφοί του στο τμήμα Ανθρώπινης Βιολογίας τού πανεπιστημίου Maastricht στην Ολλανδία, βρήκαν, ότι οι φυτικές στερόλες είναι περισσότερο υπεύθυνες από τη χοληστερίνη για την πρόκληση αθηροσκλήρωσης.

Παρ’ ότι οι φυτικές στερόλες μειώνουν τη χοληστερίνη, μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Atherosclerosis, το 2006, ανέφερε, ότι η πλάκα σε μερικούς ασθενείς με αθηροσκλήρωση αποτελείτο από στερόλες. Με άλλα λόγια, οι φυτικές στερόλες μπορούν να συμβάλλουν σε αθηροσκλήρωση.

Tα ευρήματα σε ανθρώπους με μια σπάνια κληρονομική ασθένεια, που ονομάζεται σιτοστερολαιμία έρχονται σε συμφωνία. Οι άνθρωποι αυτοί απορροφούν πολύ περισσότερες φυτικές στερόλες από το φυσιολογικό και όλοι αναπτύσσουν αθηροσκλήρωση νωρίς στη ζωή τους.
  
Στην πραγματικότητα, η χοληστερίνη των τροφών, όπως αποδεικνύω στο βιβλίο μου Χοληστερίνη: Ένας σύγχρονος μύθος, δεν αποτελεί αιτία αθηροσκλήρωσης. Οι φυτικές όμως στερόλες, όπως αποδεικνύεται από τις προαναφεθείσες μελέτες, αποτελούν αιτία αθηροσκλήρωσης.

Μια φινλανδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2008, έδειξε, ότι οι φυτικές στερόλες συσσωρεύονται στην αορτική βαλβίδα, μειώνοντας τη ροή τού αίματος και αυξάνοντας τον κίνδυνο για στένωση αορτικής βαλβίδας.


Οι φυτικές στερόλες μειώνουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη D, βήτα-καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη, συνένζυμο Q10, βιταμίνη Κ και ακόμα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
 

  
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει, ότι η απορρόφηση των καροτενίων μειώνεται 25%. Μερικές μελέτες έχουν επίσης δείξει, ότι η βιταμίνη Ε μειώνεται 8% (*).


Η αύξηση της κατανάλωσης πολυακόρεστων λιπών και μαργαρίνης κατά τη διάρκεια τής νηστείας τού Πάσχα μπορεί να βλάψει την καρδιά σας. Και δεν είναι μόνο οι μαργαρίνες, που καταναλώνουν οι νηστεύοντες. Η όλη διατροφή που ακολουθούν είναι επικίνδυνη για το καρδιαγγειακό σύστημα. Κατά τη διάρκεια τής νηστείας οι άνθρωποι δεν τρώνε ζωικές πρωτεΐνες (κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά) εκτός από θαλασσινά, με αποτέλεσμα να υπερκαταναλώνουν υδατάνθρακες, και κυρίως επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, μακαρόνια και λευκό ρύζι. Οι τροφές αυτές είναι υψηλές σε γλυκαιμικό δείκτη.

Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει, ότι όταν τρώτε τέτοιες τροφές αυξάνεται απότομα το σάκχαρο τού αίματος, κάτι, που μπορεί να οδηγήσει σε απόκτηση παραπανίσιου βάρους ή και σε παχυσαρκία και είναι βλαπτικό για την καρδιαγγειακή σας υγεία, καθώς και για όσους πάσχετε από διαβήτη ή έχετε προδιάθεση για διαβήτη.

Η νηστεία δεν βλάπτει όμως, μόνο την καρδιά σας, αλλά είναι επικίνδυνη γενικότερα για την υγεία σας, όπως αναλύσαμε σε παλιότερο άρθρο τής
«Ελεύθερης Έρευνας» (βλ. Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία).

Το ειρωνικό είναι, ότι οι άνθρωποι νομίζουν, ότι νηστεύοντας αποτοξινώνονται, ενώ στην πραγματικότητα βλάπτουν την υγεία τους. Και το λυπηρό είναι, ότι οι διατροφολόγοι προτρέπουν τους ανθρώπους να νηστέψουν, διότι τάχα η νηστεία θα τους ωφελήσει.

Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι η χριστιανική νηστεία δεν έχει καμμιά σχέση με τη θεραπευτική νηστεία, που εφαρμόζουν οι εναλλακτικοί θεραπευτές στους ασθενείς τους για την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.

Μια τέτοιου είδους νηστεία, (που μπορεί να είναι πλήρης αποχή από τροφή για λίγες ημέρες ή κατανάλωση ωμών βιολογικών λαχανικών για λίγες ημέρες με σκοπό την αποτοξίνωση τού πάσχοντος οργανισμού), μπορεί να είναι ευεργετική.


Αντίθετα, η χριστιανική νηστεία με τα λευκά ψωμιά, τους συσκευασμένους ταραμάδες γεμάτους συντηρητικά και χρωστικές και τους χαλβάδες, το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει με περισσότερες τοξίνες τον ανθρώπινο οργανισμό και να προκαλεί νοσηρότητα.

Μάριος Δημόπουλος
Clinical Nutritionist
Fellow of the American Council of Applied Clinical Nutrition
mrsdmpls@yahoo.com


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
(*) Περισσότερες πληροφορίες για τη βλαπτική δράση των μαργαρινών και φυτικών στερολών στην υγεία μας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο τού κ. Δημόπουλου: «Μαργαρίνες και φυτικές στερόλες. Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία μας;», που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 48, Μαρτίου-Απριλίου 2012 τής εφημερίδας Holistic Life.


Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»
τα άρθρα τού κ. Δημόπουλου:
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη ιατρική απάτη
Επικίνδυνα τα φάρμακα μείωσης τής χοληστερίνης
Ήλιος: Ευεργέτης τής υγείας μας
Ανθυγιεινή η πολυήμερη χριστιανική νηστεία
Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου


Διαβάστε επίσης στην «Ελεύθερη Έρευνα»:
Οι λόγοι επιβολής των νηστειών


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 28271 έγραψε...
Το χειρώτερο απο όλα είναι οτιο επιστημόνικά και μοριακά είσαστε άσχετοι εκτός απο άθεοι...Αν σας στείλω το βιογραφικο μου θα κοκκινισετε καθόλου; Αυτά που λέτε στερούνται λογικής.
01.04.2014, 19:06:11

Ανώνυμος 29577 έγραψε...
Κάπου έχει γίνει μπέρδεμα, μάλλον ο συντάκτης ζει απομονωμένος σε κάποιο νησί, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η εμμονή με το κρέας, του οποίου η κατανάλωση σήμερα είναι υπερβολική με πολλές αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας. Σαφώς συμφωνώ ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα, είτε φυτικής, είτε ζωικής προέλευσης, όπως και η ζάχαρη και το αλάτι πρέπει να περιοριστούν (http://en.wikipedia.org/wiki/Healthy_diet#World_Health_Organization).
Οι νεοέλληνες όχι μόνο στερούνται τις ζωικές πρωτείνες, αλλά είναι και σε αυτό πρωταθλητές, ξεπερνώντας ακόμα και τους αμερικάνους, πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα.

Πρωταθλητές στην κατανάλωση κρέατος:
http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=155435
Πρώτη στη κρεατοφαγία η Ελλάδα:
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/72200/proti-sti-kreatofagia-i-ellada/
Έβδομη χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση κρέατος η Ελλάδα:
http://www.zougla.gr/market/article/evdomi-xora-ston-kosmo-se-katanalosi-kreatos-i-elada
Κολλημένοι με τα... κοψίδια οι Ελληνες - Καθένας μας καταναλώνει ετησίως περίπου 100 κιλά μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο κρέας και αλλαντικά:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=337099

Οι συνέπειες της αλλαγής της βάσης της διατροφής από φυτική σε ζωική έπονται:
Τα πολλά κρεατικά στα 50 «βλάπτουν την υγεία όσο και το τσιγάρο»
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=18972&la=1
Χωρίς νερό και κρέας ο πλανήτης το 2050!
http://www.dimokratianews.gr/content/9298/χωρίς-νερό-και-κρέας-ο-πλανήτης-το-2050
Η κρεατοφαγία κάνει τον πλανήτη... μεζέ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733&subid=2&pubid=17588970

I.Bielidopoulos
29.08.2014, 10:00:47

Ανώνυμος 36331 έγραψε...
o 28271 και 29577 να μας πουν τους χορηγούς εταιρείες που τους τα χώνουν από πίσω, για ποτίζουν τον κοσμάκη σαβουροφάρμακα και τρομοκρατία..............ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ
03.01.2016, 14:44:33

Ανώνυμος 38009 έγραψε...
Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη και συμφωνώ με το άρθρο για τα περί μαργαρίνης. Είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποίαν πέφτουν όσοι νηστεύουν.
Θα ήθελα όμως να γράψετε και μερικά για τα υπόλοιπα νηστίσιμα: Επαρκούν; Γιατί όποτε νηστεύω (φυσικά χωρίς μαργαρίνη) μετά από δύο βδομάδες καταρρέω και έχω τάσεις λιποθυμίας; Γιατί δεν μπορώ να κάνω γυμναστική; Μήπως τα τρόφιμα της νηστείας δεν επαρκούν; Γιατί πεινάω συνέχεια; Και ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΩ; Νηστεύουν άραγε οι διατροφολόγοι που προτείνουν τη νηστεία ως υγιεινή;
01.04.2016, 13:02:39

Ανώνυμος 39663 έγραψε...

Πάρε μεγαδόσεις βιταμινικών συμπληρωμάτων για να σταθείς στα πόδια σου ευλογημένη. Εναλλακτικά, μετά την νηστεία, πέσε με τα μούτρα στα κρεατικά.

07.09.2016, 14:40:42


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

4+8=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...