Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ


Η τηλεοπτική παρωδία με τα γενόσημα,
τους χρηματιζόμενους γιατρούς
και τις τηλεκατευθυνόμενες μάζες


Έγραψε στις 29.02.2012 ο/η: Παραβάτης Κωνσταντίνος

Επιστροφή

Τι σπέκουλα κι αυτή, που παίζεται τις τελευταίες μέρες σε πολλές εκπομπές των Μ.Μ.Α. (Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης). Σοβαροφανείς συνομιλητές, πρόεδροι δημόσιων οργανισμών και συλλόγων, παπαγάλοι δημοσιογράφοι, όλοι μαζί σε μία τηλεοπτική παρωδία, όπου κάποιοι προσπαθούν σώνει και καλά να μας πείσουν, ότι τα γενόσημα φάρμακα είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία... Κανένας βέβαια απ΄ όλους αυτούς δεν τόλμησε να πει την αλήθεια, ότι τα φάρμακα όλα τα γενόσημα και μη, αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων στον πλανήτη μας. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Γιατροί-φάρμακα: Πρώτη αιτία θανάτου).

Και για να καταλάβουμε: γενόσημα είναι τα φάρμακα (διεθνώς: «generics» ή «generic drugs»), αντίγραφα εγκεκριμένων φαρμάκων, που ήδη κυκλοφορούν στις αγορές όλου τού κόσμου κι έχουν συγκρίσιμα έως ίδια χαρακτηριστικά δοσολογίας, αποτελεσματικότητας, ποιότητας και τρόπου χορήγησης με τα πρωτότυπα φάρμακα.

Στην πραγματικότητα, περιέχουν την ίδια δραστική φαρμακευτική ουσία ή συνδυασμό δραστικών ουσιών με τα πρωτότυπα φάρμακα και η τιμή τους είναι συνήθως πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων αναφοράς, η οποία μπορεί να φθάνει μέχρι και 70% κάτω από την τιμή των πρωτοτύπων.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τρομοκρατεί τις μάζες με ανακοινώσεις «για ανεπαρκή και μη ασφαλή γενόσημα φάρμακα, για φάρμακα, που έρχονται από τις τρίτες χώρες, για απειλή και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας» και άλλα τραγελαφικά.


Οι ίδιοι ιατρικοί σύλλογοι και οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια, που τώρα έχουν τη θρασύτητα και τον κυνισμό να διαμαρτύρονται για τις τσέπες τους στην υπόθεση με τα γενόσημα, για το δίκιο τής μίζας, πέρυσι τρομοκρατούσαν τις μάζες με τα εμβόλια τής πανδημίας-φάντασμα Η1Ν1. Έτσι, η ήδη χρεωκοπημένη χώρα μας αγόρασε τότε πολλά εκατομμύρια εμβόλια, σχεδόν τα διπλάσια από το συνολικό πληθυσμό της, εμβόλια που τα πέταξαν στα σκουπίδια αφού πέρσι έληξαν. Κι όλα αυτά για τις μίζες όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση…


Εδώ βρίσκεται και το λεπτό σημείο τής διαμαρτυρίας όλων των ιατρικών συλλόγων τής χώρας μας, προεξάρχοντος τού Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Στο παιχνίδι των διαμαρτυριών εμπλέκεται και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων (Π.Ε.Φ.), γιατί θίγονται τα συμφέροντα των εντόπιων κατασκευαστών γενοσήμων.

Με λίγα λόγια, αν ανοίξει η αγορά τέτοιων φαρμάκων και οι προμήθειες γίνονται με βάση τα προϊόντα με τη χαμηλότερη τιμή ανεξαρτήτως προέλευσης θα ωφεληθεί το κράτος από τον υγιή ανταγωνισμό. Κάτι, που οι ντόπιοι κατασκευαστές δεν το θέλουν, επειδή θίγονται τα συμφερόντά τους.

Και τώρα,
με τα φτηνά γενόσημα
από άλλες χώρες,
πώς θα κάνουμε μεταγραφές,
να πάρουμε κι άλλα κύπελλα;Οι ίδιοι, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δήλωσαν ξεκάθαρα, πως ο κλάδος τής εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας (που στηρίζεται εν πολλοίς στην κατασκευή γενοσήμων) θα απειληθεί με μαρασμό κι ίσως σε αφανισμό. Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να χάσουν το δικό τους μονοπώλιο και τις υπερχεωμένες τιμές ακόμα και των γενοσήμων φαρμάκων πάντοτε με τελικό αποδέκτη το κράτος και τους φορολογούμενους.   

Ας έρθουμε στη διαφορά των πρωτότυπων και των γενόσημων φαρμάκων. Η διαφορά αυτή υπερχρεώνει το κράτος με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο φορτώνοντας ατελείωτο χρήμα-μίζες στις τσέπες των προέδρων και των γιατρών τής Ρωμιοσύνης.


Ζούμε στη χώρα τής υποκρισίας και τού παράλογου. Είμαστε η πρώτη χώρα κατανάλωσης φαρμάκων στην Ευρώπη και στο δυτικό κόσμο, σύμφωνα όμως με τις στατιστικές των ντόπιων γιατρών δεν έχουμε καθόλου νεκρούς από την υπερβολική αυτή κατανάλωση χημικών φαρμάκων, όταν στις ευρωπαϊκές χώρες, οι δηλωμένοι στατιστικά νεκροί από τις παρενέργειες των φαρμάκων είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες!

Για την κατάσταση αυτή βέβαια, πρωτίστως ευθύνονται οι μάζες, οι οποίες τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αυτές, που πιέζουν τους γιατρούς να τους γράφουν φάρμακα. Όσο περισσότερα φάρμακα γράφει ένας γιατρός τόσο περισσότερο τον εκτιμά ο ρωμιός ασθενής, που πολλές φορές δίνει και το φακελλάκι του πριν καν τού το ζητήσει ο γιατρός...
Η πολυφαρμακία στην Ελλάδα, σε ποσοστό 84% οφείλεται στους ίδιους τους γιατρούς και κατά 50% στους ασθενείς, όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα Hellas Health IV, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 1008 ατόμων.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις παίρνει συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον φαρμακοποιό του χωρίς συνταγή γιατρού, στις μισές περιπτώσεις από αυτές το φάρμακο το έχει συστήσει ο φαρμακοποιός, στο 41%, το έχει συστήσει ο γιατρός και σε ποσοστό 8% το έχει συστήσει φίλος ή γνωστός (skai.gr).


Στην πραγματικότητα, πίσω απ΄τις διαμαρτυρίες αυτές βρίσκονται τα μονοπώλια των ντόπιων εταιρειών γενοσήμων, τα συμφέροντα και οι χρηματισμοί με παχυλούς αφορολόγητους μισθούς των γιατρών από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ταξίδια, συνέδρια, δώρα, spa, συνοδούς πολυτελείας, ακόμα και με πολυτελή αυτοκίνητα.

Σκεφτείτε, ότι στις Η.Π.Α. και στις ευρωπαϊκές χώρες, τα γενόσημα φάρμακα σωστά αποτελούν το 70-80% των φαρμάκων τής αγοράς τής κάθε χώρας, ενώ στην τριτοκοσμική χώρα μας αποτελούν μόνο το 18% τής αγοράς! Η θεωρία των κουτόφραγκων αναβιώνει και στα γενόσημα. Δηλαδή, αυτοί είναι οι κουτοί κι εμείς οι ρωμιοί οι έξυπνοι...

Ζούμε σε μια χώρα, που έχει από τις υψηλότερες κατά κεφαλήν φαρμακευτικές δαπάνες στον κόσμο (πρώτη σε κατά κεφαλήν κατανάλωση αντιβιοτικών κ.λπ.), μια χώρα με σύστημα υγείας, που συνολικά χαρακτηρίζεται από προκλητή ζήτηση φαρμάκων και υπηρεσιών, που μαστίζεται από πελατειακές σχέσεις κι έχει πολλά μα πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης τής οργανωτικής του επάρκειας και περιορισμού των δαπανών χωρίς κινδύνους για την ποιότητα τής περίθαλψης και την ασφάλεια των ασθενών. Μια χώρα, που οι εναλλακτικές θεραπείες κατηγορούνται ως κομπογιαννιτισμός και προκλητικά δεν αναγνωρίζονται από τον εκάστοτε  αρμόδιο υπουργείο υγείας (αρρώστειας καλύτερα).

Επειδή το κράτος στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί να συμμαζέψει αυτή την ιατρική ασυδοσία, οι γιατροί και οι σύλλογοί τους αντιδρούν με τρομοκρατικές δηλώσεις, για δήθεν υποβάθμιση τής δημόσιας υγείας. Οι εκβιασμοί και οι απειλές των χρηματιζόμενων γιατρών προς τις αμόρφωτες και τηλεκατευθυνόμενες μάζες, σχετίζονται με απεργίες, με απειλές, ότι δήθεν απειλείται η υγεία τους, ότι δήθεν τα φάρμακα δεν είναι ασφαλή και δραστικά και άλλα τέτοια.

Το θέμα των γενόσημων έφτασε και στη Βουλή, όπου όλοι οι β(ο)λευτές - γιατροί τής αντιπολίτευσης αντέδρασαν εναντίον των γενόσημων προστατεύοντας τα προσωπικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των αφεντικών τους φαρμακευτικών κι ουσιαστικά τις μίζες τους. Γιατί, όλους εμάς μάς ενώνει ο παράς...Αντί οι ιατρικοί σύλλογοι τής Ρωμιοσύνης να κοιτάξουν κα συμμαζέψουν την πολυφαρμακία, που μαστίζει τη χώρα μας, την οποία εξ άλλου οι ίδιοι δημιούργησαν, κάνουν ακριβώς το αντίθετο επιχειρώντας να προωθήσουν-πουλήσουν ακόμα περισσότερα φάρμακα καταστρέφοντας όσο γίνεται την υγεία των ανθρώπων, γεμίζοντας παράλληλα τις τσέπες τους με παράνομο χρήμα.
Αυτή η μεθοδολογία εξηγεί και τον μακάβριο δείκτη τού Α.Ε.Π.: Όσο πιο πολύ καταναλώνονται φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα με συνέπεια την αύξηση των ασθενών και των νοσοκομειακών δαπανών τόσο υποτίθεται, ότι ευημερεί μια χώρα! (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Τα πραγματικά αίτια τού καρκίνου).


Αν και τα παραμύθια αυτά δεν τρώγονται με τίποτα, οι μάζες τα καταπίνουν αμάσητα. Βγαίνουν όλοι αυτοί οι φαρμακο-πωλητές γιατροί τα τσιράκια των φαρμακευτικών εταιρειών και λένε όλες αυτές τις χοντράδες και τα ψέματα, απειλώντας και εκβιάζοντας και περιέργως κανένας ακόμα δεν τους έχει πάρει με τα γιαούρτια. Γιατί σε πολιτισμένες χώρες αυτά δεν γίνονται με τίποτα.

Όμως, οι γιατροί μας δεν λένε στις μάζες, ότι για να γίνεις πολιτικός σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να περάσεις πρωτίστως από τον ιατρικό σύλλογο (και κάποιοι απ΄το δικηγορικό σύλλογο), να εγκριθείς και ν΄ανέβεις. Στην τριτοκοσμική χώρα που ζούμε, από τους 300 β(ο)λευτές του κ(υ)νοβουλίου οι 280 είναι γιατροί και δικηγόροι! Μιλάμε για το ισχυρότερο παρακρατικό λόμπυ τής Ρωμιοσύνης, που κυβερνά μαζί με τ΄αφεντικά τους (τις φαρμακευτικές εταιρείες) την υποανάπτυκτη χώρα μας.

Ωραία δημοκρατία, δυο λόμπυ-φατρίες κυβερνάνε τη χώρα από τα παρασκήνια. Κι ύστερα ρωτάνε οι μάζες ποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα. Οι φαρμακευτικές ρε κορόιδα, οι φαρμακευτικές... Αλλά δεν φταίνε αυτοί, που τα κάνουν όλα αυτά, τα πρόβατα αυτής τής ανύπαρκτης χώρας φταίνε, που ακόμα μέχρι σήμερα κοιμούνται όρθιοι με τα τσαρούχια...


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 36324 έγραψε...
Μηπως κανεις κάπου λάθος ;
Τα γενόσημα φαρμακα των ελληνικών εταιριών ειναι αυτά που τα δίνανε στους γιατρούς κάτω απο το τραπέζι και οχι ι πολυεθνικές οι οποίες φυσικα και δεν ειναι άγιες αλλα δεν ειναι και τόσο << ξεφτίλα >> οπως οι ελληνικές . Στο χώρο του φαρμάκου οι ελληνικές εταιρίες εχουν ( οχι όλες ) το όνομα του λαδωνω και οχι οι πολυεθνικές
Ενας φαρμακοποιός
02.01.2016, 00:27:36


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

2+7=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...