Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ


Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν την άμεση σχέση
μεταξύ των εντατικών προγραμμάτων εμβολιασμών
και των υψηλών ποσοστών βρεφικής θνησιμότητας


Έγραψε στις 31.10.2011 ο/η: Hubbard Bryan

Επιστροφή

Πριν τα πρώτα του γενέθλια, ένα μωρό στην Αμερική θα δεχτεί 26 εμβόλια -μέρος τού εντατικού προγράμματος εμβολιασμών παγκοσμίως- και αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε παιδί μέχρι την ηλικία τού ενός έτους, στις αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε κράτος με ένα εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμών, δείχνοντας άμεση σύνδεση μεταξύ των αριθμών των δόσεων, που χορηγούνται τον πρώτο χρόνο τής ζωής και τού ποσοστού βρεφικών θανάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το χειρότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας από 34 πολιτείες, που αξιολογήθηκαν σε μια νέα έρευνα, με 6,22 βρέφη στα 1000 να πεθαίνουν πριν την ηλικία τού ενός έτους. Καθώς στις ΗΠΑ γεννιούνται γύρω στα 4 εκατομμύρια μωρά το χρόνο, αυτό σημαίνει, ότι 24.800 θα πεθάνουν πριν τα πρώτα τους γενέθλια και για πολλά από αυτά ίσως ευθύνεται ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμών. Αυτό είναι το χειρότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η εικόνα αυτή είναι πολύ διαφορετική από εκείνη, που παρουσιάζεται από το Αμερικανικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (National Vaccine Injury Compensation Program), το οποίο, τον περασμένο χρόνο δέχτηκε, ότι πέθαναν μόνο 107 παιδιά ως άμεσο αποτέλεσμα εμβολιασμού και κατέβαλε 110 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στις οικογένειες.Οι ερευνητές Neil Miller και Gary Goldman, που διεξήγαγαν την έρευνα, πιστεύουν, ότι πολλοί θάνατοι, που σχετίζονται με εμβολιασμούς «επαναταξινομούνται», για να επισκιάσουν κάθε σύνδεση. Πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι κάποιοι βρεφικοί θάνατοι, οι οποίοι αποδίδονται στο «Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου», είναι αποτέλεσμα των υπερ-εμβολιασμών. Υπάρχουν επίσης στοιχεία, ότι το μέγεθος τής πραγματικής βλάβης, που προκαλούν τα εμβόλια, δεν έχει ποτέ δημοσιευτεί κι ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες μαζί με τις υπεύθυνες ρυθμιστικές αρχές για την υγεία «συνωμοτούν» στην κάλυψη, πιθανόν λόγω τής πεποίθησης, ότι τα εμβόλια κάνουν καλό και οι οποιεσδήποτε βλάβες, που προκαλούνται από αυτά, υπερκαλύπτονται από τα οφέλη τους.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο άλλες πιθανές αιτίες για την κάλυψη. Οποιαδήποτε υπόνοια, ότι τα πολλαπλά εμβόλια μπορεί να είναι βλαβερά -ή ακόμα χειρότερα, θανατηφόρα- θα ανέπτυσσαν την αμφιβολία μεταξύ των γονιών, που διαβεβαιώνονται πάντα από τους γιατρούς, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και τα κόστη αποζημίωσης θα δημιουργούσαν ένα τεράστιο πρόβλημα στην ήδη επιβαρημένη δημόσια οικονομία.

  Λίγο μετά το τέλος τού πολέμου τού Περσικού Κόλπου το 1991, αμερικανοί, καναδοί και βρετανοί στρατιώτες άρχισαν να παρουσιάζουν ασθένειες, που δεν είχαν ιατρική εξήγηση: διάφορα είδη καρκίνου, νεφρική ανεπάρκεια, πτώση τού ανοσοποιητικού συστήματος. Πολλά νεογέννητα βετεράνων παρουσίασαν σοβαρές σωματικές ανωμαλίες: άλλα γεννήθηκαν χωρίς χέρια και άλλα χωρίς πόδια. Περισσότεροι από 80.000 αμερικανοί βετεράνοι υποφέρουν σήμερα ή πεθαίνουν από τα ίδια συμπτώματα - περίπου ένας στους εφτά στρατιώτες, που υπηρέτησαν στον Περσικό.
Σε αυτή την κατ' αρχήν ανεξήγητη ασθένεια δόθηκε ένα όνομα: «Το σύνδρομο τού Κόλπου». Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι στρατιώτες-ασθενείς είχαν εκτεθεί στα χημικά όπλα των ιρακινών, τα οποία, όπως αποδείχθηκε αργότερα, δεν υπήρχαν καν.

Όλοι οι στρατιωτικοί, που συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, εμβολιάζονται με ισχυρά κοκτέιλ εμβολίων πριν την αναχώρησή τους. Αρκετοί νέοι και μέχρι τότε απόλυτα υγιείες στρατιωτικοί τής χώρας μας, παρουσίασαν επίσης διάφορες σοβαρές ασθένειες κατά την παραμονή ή μετά την επιστροφή τους από ειρηνευτικές αποστολές (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λπ.).
Οι υπερ-εμβολιασμοί είναι η αιτία των ασθενειών των στρατιωτικών κι όχι τα ανύπαρκτα χημικά. Δυστυχώς, οι ανυποψίαστοι στρατιωτικοί αποτελούν τα πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών παγκοσμίως. (Σημειώνεται, ότι όλο το στρατιωτικό προσωπικό Αμερικής και Βρετανίας εμβολιάστηκε επί πλέον υποχρεωτικά πέρυσι, με το εμβόλιο τής γρίππης).


Αλλά υπάρχει κάτι άλλο, που προστίθεται στην ήδη τοξική κατάσταση. Η Helen Ratajczak, πρώην ερευνήτρια φαρμακευτικής εταιρείας, ανακάλυψε, ότι 23 εμβόλια, που δίνονται σε βρέφη περιέχουν ανθρώπινο DNA. Από αυτά, το εμβόλιο κατά τής πολιομυελίτιδας, που αναπτύσσεται σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό, δίνεται σε μωρά ηλικίας δύο μηνών.

Περισσότερες δόσεις εμβολίων, περισσότεροι θάνατοι βρεφών
Η έρευνα των Miller και Goldman συνδέει άμεσα την ένταση τού εθνικού προγράμματος εμβολιασμού και τού ποσοστού των βρεφικών θανάτων. Πολύ κοντά σε αποτελέσματα στην έρευνα των 34 εθνών είναι η Κούβα, η οποία χορηγεί 22 δόσεις εμβολίων σε βρέφη κάτω των 12 μηνών κι έχει ποσοστό θνησιμότητας 5,82 στα 1000 (βλ. παρακάτω πίνακα). Το Hνωμένο Βασίλειο έχει επίσης άσχημα ποσοστά. Στα βρέφη δίνονται 19 δόσεις εμβολίων το πρώτο έτος τής ζωής τους και βρίσκεται στην 25η θέση στον πίνακα με τα χειρότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας με 4,85 θανάτους στα 1000. Αντίθετα, η Σουηδία και η Ιαπωνία έχουν δυο από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας –2,75/1000 και 2,79/1000 αντίστοιχα– και περιλαμβάνουν μόνο 12 δόσεις στα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών τους, τα χαμηλότερα στην έρευνα.Κατά μέσο όρο, τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας ήταν 3,36/1000 σε έθνη, που είχαν 12-14 δόσεις στα προγράμματα εμβολιασμών τους, 3,89 για 15-17 δόσεις, 4,28 για 18-20 δόσεις και 5,19 για 24-26 δόσεις (Hum Exp Toxicol, 1011; doi: 10.1177/0960327111407644).

Το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου στα εμβολιασμένα βρέφη
Αν τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη αιτία βρεφικών θανάτων, ειδικά στον ανεπτυγμένο κόσμο, γιατί αυτό δεν έχει βελτιωθεί; Οι Miller και Goldman πιστεύουν, ότι αναφέρονται άλλες αιτίες, ειδικά το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (ΣΑΒΘ) και είναι επίσης πιθανό οι υπερ-εμβολιασμοί να παίζουν σημαντικό ρόλο στους θανάτους, αν δεν είναι η μόνη αιτία.

Το ΣΑΒΘ ήταν τόσο σπάνιο φαινόμενο τη δεκαετία τού 1960, που δεν συμπεριλαμβανόταν καν στη λίστα με τις πιθανές αιτίες βρεφικών θανάτων. Τότε, κατά το τέλος τής δεκαετίας, παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών και, για πρώτη φορά, έπρεπε τα βρέφη τής Αμερικής να κάνουν τα εμβόλια: DPT (διφθερίτιδας-τετάνου–κοκίτη), πολιομυελίτιδας και MMR (ιλαράς-παρωτίτιδας–ερυθράς). Μέχρι το 1969, μια νέα αιτία βρεφικών θανάτων –που ονομάστηκε Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου– εμφανίστηκε στα ιατρικά λεξικά και μέχρι το 1973 ήταν αρκετά διαδεδομένη έτσι, ώστε να συμπεριληφθεί στο Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας. Μέχρι το 1980, είχε γίνει η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των βρεφών από 28 ημερών έως και ενός έτους στις ΗΠΑ. (Pediatrics, 2002; 109: 274-83).

O μέσος όρος ετήσιων ποσοστών ΣΑΒΘ έπεσε κατά 8,6% μεταξύ 1992 και 2001 μετά την επιτυχία τής καμπάνιας, που παρότρυνε τους γονείς να βάζουν τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα. Ωστόσο, υπήρξαν διαφωνίες, ότι αυτή η υποτιθέμενη μείωση επιτεύχθηκε απλά με διαφοροποίηση των αριθμών. Άλλα ανεξήγητα αίτια θανάτου στα νεογέννητα, όπως η «ασφυξία στο κρεβάτι», «ασφυξία από άλλη αιτία» και «άγνωστα και απροσδιόριστα αίτια» αυξήθηκαν δραματικά. Τα ποσοστά τής «ασφυξίας στο κρεβάτι» αυξήθηκαν πάνω από 11 τοις εκατό, και η συνολική αύξηση στις άλλες κατηγορίες εξαφάνισε κάθε μείωση, που επιτεύχθηκε με την καμπάνια.

Το ΣΑΒΘ ορίζεται ως «ο ξαφνικός και απρόσμενος θάνατος ενός βρέφους που παραμένει ανεξήγητος μετά από ενδελεχή έρευνα» και αν και δεν έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα συμπτώματα, οι αυτοψίες συχνά ανακάλυψαν πνευμονική συμφόρηση και οίδημα στους πνεύμονες και φλεγμονή στην αναπνευστική οδό (National Center for Health Statistics. Vital Statistics of the United States 1988, volume II, Mortality, Part A. Washington, DC: Public Health Service, 1991).

Μία μελέτη αποκάλυψε, ότι στα δύο-τρίτα των θυμάτων από ΣΑΒΘ είχαν γίνει εμβολιασμοί με το εμβόλιο DTP. Από αυτά, 6,5% πέθανε μέσα σε 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό, 13% μέσα σε 24 ώρες και 26% μέσα σε τρεις μέρες. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι το εμβόλιο «ίσως είναι ένα γενικά παραγνωρισμένο κύριο αίτιο ξαφνικού θανάτου σε βρέφη και μικρά παιδιά κι ότι οι κίνδυνοι των εμβολιασμών ίσως υπερτερούν από τα οφέλη τους.» (Παρουσίαση στην 34η ετήσια συνάντηση τής Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, 25/4-1/5 1982, Washington, DC).

Μία μελέτη ανακάλυψε, ότι το ποσοστό θανάτων από ΣΑΒΘ ήταν 7,3 φορές υψηλότερο τις πρώτες τρεις μέρες μετά από τον εμβολιασμό με το εμβόλιο DTP σε σύγκριση με μια περίοδο περισσότερων από 30 ημερών (Am J Public Health, 1987; 77:945-51), ένα συμπέρασμα, με το οποίο συμφωνεί και μία άλλη ερευνητική ομάδα, που υπολόγισε, ότι ο κίνδυνος αυξανόταν οκτώ φορές περισσότερο κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών μετά τον εμβολιασμό (Am J Public Health, 1992;136: 121-35).

Εντατικοί εμβολιασμοί στα αναπτυσσόμενα κράτη
Στα αναπτυσσόμενα κράτη, οι αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι, όπως περίμενε κανείς, και επίσης, παραμένει η σχέση μεταξύ των εντατικών προγραμμάτων εμβολιασμών και των υψηλών ποσοστών βρεφικής θνησιμότητας. Η Γκάμπια και η Μογγολία έχουν ένα πρόγραμμα εμβολιασμών με 22 δόσεις εμβολίων και τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας είναι από 68,8 έως 29,9 στα 1000 αντίστοιχα. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν επίσης να προκληθούν από κακή ποιότητα νερού, υποσιτισμό ή φτωχές συνθήκες υγιεινής.

Αυτές οι άλλες πιθανές αιτίες θανάτου λήφθηκαν υπ΄ όψη σε μία μελέτη στο Guinea-Bissau στη δυτική Αφρική, όπου έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο. Η μελέτη περιλάμβανε 15.351 παιδιά, γεννημένα μεταξύ 1990 και 1996, που παρακολουθούνταν από δανούς ερευνητές κατά τη διάρκεια τού προτεινόμενου προγράμματος εμβολιασμών. Στα παιδιά έγιναν εμβόλια για πολιομυελίτιδα και φυματίωση (BCG) κατά τη γέννηση, το εμβόλιο DPT (διφθερίτιδας-τετάνου–κοκίτη) στην ηλικία των 6, 10 και 14 εβδομάδων και το εμβόλιο τής ιλαράς στους εννέα μήνες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι τα εμβόλια ιλαράς και φυματίωσης είχαν ευεργετικά αποτελέσματα και μείωσαν τα ποσοστά θνησιμότητας. Ωστόσο, τα ποσοστά θανάτων αυξήθηκαν 1,84 φορές μεταξύ των παιδιών, που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο τής πολιομυελίτιδας και το DPT. (Πηγή: BMJm 2000; 321: 1435-8)

Σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα από τους εμβολιασμούς
Οι γιατροί διαβεβαιώνουν τους γονείς, ότι τα μωρά τους μπορούν να αντέξουν τους πολλαπλούς εμβολιασμούς, όμως η συμβουλή τους έρχεται σε αντίθεση με τη βιολογία. Τα προγράμματα εμβολιασμών τείνουν να ξεκινούν από την ηλικία των δύο μηνών, όταν χορηγούνται τα εμβόλια DPT, πολιομυελίτιδας και το πενταπλό DTaP/IPV/Hib, και που επίσης είναι μια κρίσιμη στιγμή, όπου αναπτύσσεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν και συγκεκριμένες ανοσοποιητικές λειτουργίες είναι επαρκείς, πολλές κυτταρικές λειτουργίες δεν είναι εντελώς αναπτυγμένες και το συνολικό ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε κίνδυνο σε αυτή την ηλικία. Ακόμα, αυτό το ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσει εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό, που εισάγει ξένο DNA στο σώμα.

Το εμβόλιο τής πολιομυελίτιδας, που χορηγείται σε μωρά δύο μηνών αναπτύσσεται με αυτό τον τρόπο, όπως και άλλα 22 εμβόλια. Η Helen Ratajczak, πρώην ερευνήτρια τής φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, ανακάλυψε, ότι το συστατικό τής ερυθράς στο εμβόλιο MMR, καθώς και το εμβόλιο τής ανεμοβλογιάς παρασκευάζονται με ανθρώπινο DNA (J Immunotoxicol, 2011; 8: 68-79).

Συνολικά, πολλά εκατομμύρια εμβολίων έχουν αναπτυχθεί από τα πνευμονικά κύτταρα ανθρώπινων εκτρωτικών εμβρύων από το 1961 στις ΗΠΑ και το 1966 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και αυτό δεν αποκαλύπτεται στους γονείς, όταν ζητούν τη συναίνεσή τους για εμβολιασμό. Αυτοί οι ζωντανοί ξενιστές είναι απαραίτητα στοιχεία στη βιομηχανία των αντιικών εμβολιασμών.

Αυτό εμφανίζει ένα ηθικό δίλλημα για τους γονείς και επίσης έναν πιθανό βιολογικό κίνδυνο. Ελβετοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο τής Γενεύης ανακάλυψαν, ότι RNA από καρδιές βάτραχων μπορούσε να διασυνδέεται με βακτηριακό DNA σε μια διαδικασία γνωστή ως «transcession», όπου ανταλλάσσεται πληροφορία μεταξύ δύο γενετικών υλικών (World Medicine, 1971; September 22, 69-72). O dr. Maurice Stroun, επικεφαλής τής μελέτης, αναφέρει: «Καθώς γνωρίζουμε, ότι δεν μπήκαν στις καρδιές των βατράχων καθόλου βακτήρια, μπορούμε μόνο να συμπεράνουμε, ότι το βακτηριακό DNA πρέπει να μεταφέρθηκε από τα βακτήρια στα ζωικά κύτταρα».

Αυτή τη διαδικασία έχουν παρατηρήσει και άλλοι επιστήμονες. Σε μία μελέτη, όπου ένας ιός πέρασε μέσα από κυτταρικές καλλιέργειες 24 φορές, ερευνητές σημείωσαν κανονικές εισαγωγές και εξαλείψεις στον ιό, θεωρώντας, ότι ο ιός αντάλλασσε γενετικό υλικό με τους ιστούς, μέσα στους οποίους καλλιεργείτο (Virus Res, 1987; 7:335-49). Αυτά τα αποτελέσματα επαναλήφθηκαν ακριβώς σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στη Γενεύη, όπου ερευνητές εισήγαγαν ανθρώπινα κύτταρα σε βακτηριακό DNA (Ann NY Acad Sci, 2004; 1022: 195-201).

Επιστήμονες εικάζουν, ότι αυτή η διαδικασία είναι η αιτία καρδιακής βλάβης, που ακολουθεί μετά από ρευματικό πυρετό και βακτηριακές λοιμώξεις. Ο dr. Howard Urnovitz από το πανεπιστήμιο τού Michigan, ο οποίος μελέτησε γενετικές μεταλλάξεις, που προκλήθηκαν από εμβόλια, υποστηρίζει, ότι το σώμα μας έχει μια «γενετική μνήμη» των ξένων ουσιών, που συναντά, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.

Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στην ποσότητα, που μπορεί να αντέξει το σώμα πριν εμφανιστεί γενετική βλάβη ή εξελιχθεί χρόνια ασθένεια. Το όριο αυτό ποικίλει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τη μοναδική ανοσοποιητική ικανότητα του καθενός. Η θεωρία τού Urnovitz θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι υπερ-εμβολιασμοί μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα χρόνιες ασθένειες ή ακόμα και θάνατο. Όπως σχολίασε ο dr. Harold Buttram, ειδικός στην περιβαλλοντική ιατρική: «Οι επιπτώσεις αυτής τής διαδικασίας (transcession) είναι τεράστιες και εκφράζουν κάτι, που ίσως παίρνει θέση στα ανθρώπινα σώματα. Από τη σκοπιά των μελλοντικών γενεών, η πιθανότητα τα εμβόλια να προκαλούν υβριδισμό στα παιδιά μας ίσως αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο κίνδυνο των σημερινών προγραμμάτων εμβολιασμών

Χρόνιες παθήσεις εξ αιτίας των εμβολιασμών
Οι Buttram, Ratajczak και άλλοι επιστήμονες πιστεύουν, ότι η από νωρίς εισαγωγή ξένου DNA μέσω εμβολιασμών στο ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα ίσως είναι υπεύθυνη για ένα πλήθος χρόνιων παθήσεων τής παιδικής ηλικίας. Ο αμερικανός παιδίατρος dr. Kenneth Brock επινόησε τον όρο «τέσσερις Α ασθένειες»: Αυτισμός, ADHD (σύνδρομο διαταραχής ελλειμματικής προσοχής–υπερκινητικότητας), άσθμα, αλλεργίες– για να περιγράψει τα κύρια προβλήματα, που προσβάλλουν το ένα τρίτο τού συνόλου των παιδιών στις ΗΠΑ (Brock K, Stauth C, Healing the New Childhood Epidemics. New York: Ballantine Books, 2007).

Περίπου 20 χρόνια πριν, συνέβησαν ξαφνικές και οξείες αυξήσεις και στις τέσσερις παιδικές ασθένειες, που συνέπεσαν με την εισαγωγή των εμβολίων τής ανεμοβλογιάς και τού MMR II, που και τα δύο αναπτύσσονται σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό.

Μεταξύ 1983 και 1990, όταν αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί με το νέο εμβόλιο MMR, τα περιστατικά αυτισμού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από 4 περιπτώσεις στα 10.000 παιδιά σε μία στα 500 παιδιά. Το 1988, άρχισαν να δίνονται δύο δόσεις τού εμβολίου MMR II. Μια παρόμοια εικόνα φαινόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το MMR II χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1988. Εκείνο το έτος, τα ποσοστά αυτισμού αυξήθηκαν ανησυχητικά σε ένα στα 64 παιδιά. Ο Καναδάς, η Δανία και η Ιαπωνία ανέφεραν παρόμοια φαινόμενα.

Μία δεύτερη αύξηση στα επίπεδα τού αυτισμού σημειώθηκε το 1995 με την εισαγωγή τού νέου εμβολίου για την ανεμοβλογιά, επίσης παρασκευασμένου σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό (J Immunotoxicol, 2011; 8:68-79). Σήμερα, το ποσοστό αυτισμού στις ΗΠΑ είναι 1 κάθε 100 παιδιά, και ένα στα 86 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής–Υπερκινητικότητας αυξήθηκε κατά 400% τα τελευταία 20 χρόνια και προσβάλλει περίπου 3,5 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική και 500.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πάλι, εμφανίζεται μια παρόμοια εικόνα, που συμπίπτει με την εμφάνιση τού MMR II και τού εμβολίου τής ανεμοβλογιάς. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, οι περιπτώσεις άσθματος αυξάνονται κατά 300% και οι αλλεργίες κατά 400% στα παιδιά.

Συγκάλυψη
Αν και η ανησυχητική έκρηξη περιπτώσεων των «τεσσάρων Α» (αυτισμού, ADHD, άσθματος, αλλεργιών) συσχετίζεται με την εμφάνιση εμβολίων, που παρασκευάζονται σε ανθρώπινο εμβρυϊκό ιστό, δεν παρέχεται οριστική απόδειξη αιτιατής σύνδεσης. Ο νευροχειρουργός Russell Blaylock, που μελέτησε την επίδραση των εμβολιασμών στην νευρολογική ανάπτυξη των παιδιών, πιστεύει, ότι οι ερευνητές δεν ενθαρρύνθηκαν ποτέ να ψάξουν για μία σύνδεση, γιατί κανείς δεν δέχεται καν αυτή την πιθανότητα. Όπως συμβουλεύει κατηγορηματικά τους γονείς το Εθνικό Σύστημα Υγείας τού Ηνωμένου Βασίλειου στην ιστοσελίδα του, «δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι με το να γίνονται περισσότερα από ένα εμβόλια τη φορά θα επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία σας ή του παιδιού σας. Επίσης δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των εμβολίων, που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας

Στις σπάνιες περιπτώσεις, που η έρευνα έχει εξετάσει κάθε πιθανές αντιδράσεις, τα αποτελέσματα ίσως έχουν παραποιηθεί ή χαθεί. Ο dr. Blaylock παραθέτει μια περίπτωση συγκάλυψης μεταξύ φαρμακοβιομηχανιών και υπεύθυνων ρυθμιστικών αρχών υγείας, όταν εμφανίστηκαν στοιχεία, ότι τα εμβόλια προκαλούν νευροαναπτυξιακές διαταραχές και Σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής.

Το 2000, δημιουργήθηκε από τον dr. Thomas Verstraeten ένα ιδιωτικό συνέδριο μεταξύ 51 επιστημόνων –που περιλάμβανε αντιπρόσωπους από φαρμακευτικές εταιρείες, που παράγουν εμβόλια και αμερικανούς κυβερνητικούς λειτουργούς υγείας– για να μελετήσουν και να συζητήσουν τα ανησυχητικά ευρήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων. Η μελέτη ανάλυσε τις αντιδράσεις σε 100.000 παιδιά από τέσσερις περιοχές ή φορείς υγείας, μετά από εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, ο Verstraeten και η ερευνητική του ομάδα παρακολουθούσαν τις επιπτώσεις τού thimerosal, ενός συστατικού με υδράργυρο, που χρησιμοποιούταν ως συντηρητικό σε εμβόλια μέχρι το 2000. Είναι εκπληκτικό, ότι η «ομάδα ελέγχου» για τη μελέτη αποτελούταν από παιδιά, που είχαν λάβει μικρότερες δόσεις thimerosal αντί για παιδιά, που δεν είχαν εκτεθεί καθόλου στο συστατικό αυτό.

Η θλίψη και η μελαγχολία –όταν τα μωρά έκλαιγαν ανεξέλεγκτα– ήταν σημαντικά αυξημένη σε μωρά, που είχε δοθεί εμβόλιο, που περιείχε thimerosal σε ένα μήνα και η ασθένεια χειροτέρευε σε μωρά, στα οποία δόθηκαν υψηλότερες δόσεις υδραργύρου. Υπήρχε επίσης μία «σημαντική αύξηση κινδύνου» Συνδρόμου Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής–Υπερκινητικότητας και σε τρεις μήνες, υπήρχε ξεκάθαρη αύξηση τού κινδύνου για νευροαναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων στην ομιλία (Medical Veritas, 2008; 5: 1714-26). Όταν η μελέτη δημοσιεύτηκε τελικά τρία χρόνια αργότερα, οι αντιδράσεις είχαν εξαφανιστεί και οι επιδράσεις είχαν χαρακτηριστεί ως «αμελητέες.» (Paedriatics, 2003; 112: 1039-48).

Εκείνα τα χρόνια, προστέθηκε ένας πέμπτος φορέας υγείας στη μελέτη, η Harvard Pilgrimage, αλλά τα παιδιά, που πήραν τη μέγιστη δόση thimerosal εξαιρέθηκαν και οι παράμετροι εισαγωγής στη μελέτη διαφοροποιήθηκαν. Ο Dave Weldon, μέλος τού αμερικανικού κογκρέσου, που διάβασε την αυθεντική μελέτη, ανάφερε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τις ανησυχίες του για την συμπερίληψη τής ομάδας Harvard Pilgrimage, καθώς τα στοιχεία της ήταν «θέμα μεγάλης αναστάτωσης.» O Weldon ήθελε να γνωστοποιήσει τα αυθεντικά δεδομένα τής αρχικής μελέτης στον ανεξάρτητο ερευνητή dr. Mark Geier για επανανάλυση, αλλά τo CDC απάντησε, ότι τα δεδομένα είχαν «χαθεί». Η ίδια η προέλευση τού Verstraeten ήταν επίσης περίεργη. Στην παρουσιαζόμενη μελέτη, αναφερόταν ως υπάλληλος τού CDC και, ακόμα, την εποχή που ετοίμαζε τη μελέτη, εργαζόταν για τη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline, την παρασκευάστρια εταιρεία ενός από τα εμβόλια, που αναλύθηκαν.

Στο υπόμνημά του, ο dr. Blaylock προειδοποιεί, για το thimerosal –τώρα πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε εμβόλια κατά τής γρίπης – και λέει, ότι ο πραγματικός ένοχος είναι το ίδιο το εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμών. «Στα παιδιά γίνονται πολλά εμβόλια κατά τη διάρκεια τής πιο γρήγορης ανάπτυξης τού εγκεφάλου τους», γράφει. (Medical Veritas, 2008; 5: 1714-26).
 


Το εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμών -που περιέχει εμβόλια, που αναπτύσσονται σε ανθρώπινο DNA- μπορεί να ευθύνεται για βρεφική θνησιμότητα, αύξηση τού αυτισμού, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής κι υπερκινητικότητας και άσθμα.
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπρόσωπους των φαρμακευτικών εταιρειών το 2000, ο επικεφαλής του CDC για την ασφάλεια των εμβολίων, dr.  Robert Chen, δήλωσε, ότι «το ζήτημα είναι, ότι είναι αδύνατο, ανήθικο, να αφήνουμε παιδιά ανεμβολίαστα, έτσι δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ να λύσετε αυτό το θέμα (τής ασφάλειας των εμβολίων)

Μάλιστα, αυτή η πεποίθηση θα μπορούσε να αποτελέσει κάλυψη για κάθε βλάβη, ακόμα και θάνατο, που ίσως έχει προκληθεί από τα εμβόλια. Αυτά τα παιδιά ίσως αποτελούν την παράπλευρη απώλεια, τα άτυχα θύματα ενός προγράμματος, που ωφελεί τη μεγάλη πλειοψηφία ή έτσι πιστεύουν οι αρχές τής υγείας.

Αλλά το εντατικό πρόγραμμα εμβολιασμών και ο τρόπος που παρασκευάζονται τα εμβόλια συνδυάζονται σκοτώνοντας πολλές χιλιάδες βρέφη παγκοσμίως κάθε χρόνο, και επίσης προκαλούν χρόνια προβλήματα υγείας σε πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών. Μήπως η βλάβη υπερισχύει τού όφελους τελικά;


Σημείωση: Ο συγγραφέας, Bryan Hubbard, είναι εκδότης τού WDDTY  (What doctors don΄t  tell you). To παραπάνω κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα άρθρου του με τίτλο «Εμβολιασμοί. Τα πολλαπλά εμβόλια καταστρέφουν την υγεία των παιδιών μας;», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ηοlistic life», τ. 45. Οι φωτογραφίες, ο τίτλος και οι υπότιτλοι είναι τής «Ελεύθερης Έρευνας».


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29604 έγραψε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal

I.Bielidopoulos
04.09.2014, 06:42:37

Ανώνυμος 29605 έγραψε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_syndrome#Causes
04.09.2014, 07:11:31

Ανώνυμος 29606 έγραψε...
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal_controversy
04.09.2014, 10:23:36

Bielidopoulos έγραψε...
~
Ένα κατατοπιστικό κείμενο που συγκεντρώνει και εξηγεί όλα τα σχετικά θέματα:

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Όταν η επανάσταση χωρίς αιτία γίνεται επικίνδυνη μόδα
http://left.gr/news/antiemvoliastiko-kinima-otan-i-epanastasi-horis-aitia-ginetai-epikindyni-moda

I.Bielidopoulos
05.11.2014, 08:05:03


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

7+2=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...