Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

Η “ΑΛΗΘΕΙΑ”
ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ


Kαι τα σκουριασμένα
δεκανίκια της


Έγραψε στις 17.10.2011 ο/η: Παραβάτης Κωνσταντίνος

Επιστροφή

«Γιατί γράφετε ψέματα; Γιατί δεν λέτε την αλήθεια; Είστε πράκτορες, έχετε αφεντικά που σας πληρώνουν, είστε ανθέλληνες… Πείτε επιτέλους την αλήθεια…». Τις ερωτήσεις και τις προτάσεις αυτές σε οργισμένο ύφος διατυπώνουν συχνά ορισμένοι αναγνώστες για άρθρα και θέσεις του περιοδικού μας, με τα οποία εκείνοι διαφωνούν.

Σύμφωνα με την «αλήθεια», που αυτοί κατέχουν, φταίνε: Η "Ελεύθερη Έρευνα", οι λαθρομετανάστες, το δικαστικό σύστημα, η Τρόικα, το Μνημόνιο, η Μέρκελ, οι ευρωπαίοι, οι αγορές, οι σιωνιστές, οι μασόνοι, το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΑΤ, τα κομμούνια, οι βάζελοι κ.τλ. κ.τλ…

Ζούμε όλοι μαζί σε μια χώρα τύπου Μπανανίας. Οι αναγνώστες μας και οι λοιποί κάτοικοι αυτού του τόπου, όλοι μας, δυσαρεστημένοι και μη, αποτελούμε την ίδια την προβληματική μας κοινωνία, μια χρεωκοπημένη κοινωνία, που καταρρέει με πάταγο.
 

 


Οι μπάτσοι ρίχνουν ξύλο και χημικά στις πλατείες σε όποιον δεν γουστάρουν, οι βολεμένοι διαδηλώνουν καθημερινά στις λεωφόρους, οι νονοί της νύχτας ψωμιάδηδες, κούγιες και σαραλιώτηδες αλωνίζουν ελεύθεροι, τα καρτέλ των τσιφλικάδων και των πλουσίων υποκαθιστούν την εξουσία, οι μάζες μιλούν για κατοχή, οι εθνικιστές φωνάζουν για προδότες, η Εκκλησία διατυμπανίζει καθημερινάγια το δήθεν φιλανθρωπικό της έργο και τα δήθεν υπερβάλλοντα έξοδά της σε εσωτερικό και Ευρώπη για να μη φορολογηθεί, συμμορίες ληστών σκοτώνουν και ληστεύουν καθημερινά ακόμα και μέσα στα σπίτια, οι καταλήψεις στα υπουργεία, σχολεία και πανεπιστήμια συνεχίζονται, κάποιοι κυκλοφορούν με όπλα, η κυβέρνηση -αν και καταρρέει- καθημερινά βάζει νέα μέτρα, νέα χαράτσια. Αυτά είναι μερικά, από τα οποία αποτελείται η καθημερινότητά μας πλέον.

 


  
Γιατί και πώς φτάσαμε ως εδώ; Μήπως φταίμε εμείς οι ίδιοι; Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Η χώρα, στην οποία ζούμε, είναι από τη βάση της το μεγαλύτερο ψέμα στη σύγχρονη ιστορία. Η χώρα μας καπηλεύτηκε την ονομασία ενός άλλου λαού, αυτού των ελλήνων. Χοντρά και σχιζοφρενικά ψέματα, όπως: «Το Βυζάντιο είναι συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας», «το 1821 έγινε η παλιγγενεσία των ελλήνων», «οι αρβανίτες, οι βλάχοι, οι κρήτες, οι πόντιοι και οι λοιποί βαλκάνιοι άποικοι της χώρας μας είναι γηγενείς και μάλιστα είναι γονιδιακοί απόγονοι των αρχαίων ελλήνων», «είμαστε έλληνες και χριστιανοί ορθόδοξοι και η μετάβαση αυτή έγινε φυσικά και με αγάπη»…

Ακολουθούν κι άλλα τερατώδη ψέματα, που έχουν σφυρηλατήσει την εθνική και τη θρησκευτική μας συνείδηση ως έλληνες, ως βυζαντινοί, ως χριστιανοί ορθόδοξοι, ως αριστεροί, ως δεξιοί, ως σοσιαλιστές, ως παναθηναϊκοί, ως, ως, ως… Με λίγα λόγια, μπάχαλο.
 

 


Και η αλήθεια; Έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, έτσι απλά. Κατ΄ αυτό τον τρόπο ο καθένας εδραιώνει μία δική του «αλήθεια», που τον βολεύει και τον εξυπηρετεί και μάλιστα τη θεωρεί δεδομένη, τεκμηριωμένη και αδιαμφισβήτητη, όποιος δε διαφωνήσει με την «αλήθεια» του, ουαί κι αλίμονο, μαύρο φίδι που τον έφαγε:

«Είμαστε οι απόγονοι των τιμημένων ελλήνων, είμαστε ο νέος περιούσιος λαός, ρέει ιχώρ στο αίμα μας, οι άλλοι
λαοί είναι απόγονοί μας, ερχόμαστε κατ΄ευθείαν από Περικλή, Λεωνίδα και Πλάτωνα…».

Ψέματα και φαντασιώσεις, ουσιαστικά είμαστε πρώτοι σε πολιτικο-κοινωνικο-οικονομική χρεωκοπία και διαφθορά και τελευταίοι σε όλα… (Διαβάστε στην "Ελεύθερη Έρευνα": Τελευταίοι σε όλα! Νεορωμιοί - νεοέλληνες: Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου).

Η παιδεία παντελώς απούσα, η σοβαρότητα δεν υπάρχει, η υπευθυνότητα έχει κάνει φτερά, ο παραλογισμός διακατέχει τον καθένα, ο εγωισμός και η αλαζονεία πλημμύρα μέσα στα μυαλά της μάζας, ο φανατισμός και η βλακεία ρουτίνα καθημερινή, η ψυχραιμία είδος εν ανεπαρκεία. Μέσα σ΄αυτό τον παραλογισμό και τη σχιζοφρένεια, δικαιώνονται όσοι κατέχουν τη δική τους «αλήθεια», δηλαδή το ψέμα, ένα ψέμα, που
ουσιαστικά μεταμφιέζεται, μεταλλάσσεται, αναμασάται… Οι εποχές όμως, αλλάζουν και φυσικά δεν είμαστε έτοιμοι στη μετάβαση αυτή, μας λείπει η ταυτότητα, είμαστε οι πραγματικοί λαθρομετανάστες της Ευρώπης, εμείς οι δήθεν έλληνες...

Όλοι τρώνε κουτόχορτο και εισπνέουν χαϊβανίτιδα. Βλέπουμε έναν πολιτικό ηγέτη να αναδύεται ξαφνικά. Κανείς κι επ΄ουδενί δεν έχει διανοηθεί, ότι ο άνθρωπος αυτός έχει εγκριθεί από ξένες δυνάμεις με σκοπό να προάγει τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των αφεντικών του, ότι έχει σπονσοναριστεί από κάποια πολυεθνική εταιρεία (κυρίως φαρμακευτική, με σκοπό να προωθήσει τα δικά της, αλλά και δικά του συμφέροντα), ότι έχει ορκιστεί σε κάποια μασονική στοά ή σε χριστιανική αρχιεπισκοπή με σκοπό να εξυπηρετήσει τα δικά τους και πάλι δικά του συμφέροντα και πάει λέγοντας. Κι όλοι τον στηρίζουν, τον ψηφίζουν. Ραγιαδιασμός και υποτέλεια…
 
  


 
Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν, ότι οι επιφανείς παπάδες, που προάγονται σε αρχιμανδρίτες ή κάτι ανώτερο, είναι βουτηγμένοι σε κρυφά ερωτικά, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα ή παραμένουν φανατικοί σε βλακώδεις δεισιδαιμονίες. Η απάντηση του πλήθους: «Δεν φταίει η θρησκεία, οι παπάδες φταίνε…».

Βλέπουμε το αναχρονιστικό κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδος (Ρωμιοσύνης καλύτερα), να διαμαρτύρεται για τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και οι ίδιοι να απολύουν τους εργαζόμενους από το δικό τους σταθμό, γεγονός, που αποκρύπτεται σε κρυφή και σιωπηλή συμφωνία με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Βλέπουμε δικαστές να δικάζουν πταίσματα ή αθώους και να αθωώνουν ολόκληρες συμμορίες, εγκληματίες, βιαστές παιδιών, απατεώνες προέδρους ομάδων, κλέφτες του δημοσίου και άλλους εγκληματίες τού κοινού ποινικού δικαίου, να αθωώνονται και να κομπάζουν με μαγκιά σε κανάλια και εκπομπές.

Βλέπουμε ψώνια και μοντέλα τής τηλεόρασης να πουλούν τηλεοπτική γκλαμουριά και τους λατρεύουμε σαν μεγάλους σταρς, οι σταρς της Ρωμιοσύνης…

Βλέπουμε τους διπλανούς μας να πετάνε σκουπίδια στο δρόμο, να λερώνουν τις θάλασσες, τα δάση, να χτίζουν αυθαίρετα, να καταπατούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να προσπαθούν να κοροϊδέψουν ή να κλέψουν ο ένας τον άλλο.


 


Βλέπουμε οι περισσότεροι τους εαυτούς μας στον καθρέπτη και μας έρχεται αηδία για τα όσα κάνουμε σε καθημερινή βάση, αν και μας αρέσει υποκριτικά να το κρύβουμε όταν ερωτηθούμε. «Εγώ, είμαι ο καλύτερος, οι άλλοι φταίνε… οι ξένοι, οι σιωνιστές, οι εξωγήινοι, οι γείτονες, οι πολιτικοί, οι δεξιοί, οι πασόκοι, οι γάβροι, τα χανούμια…».

Όπως ο Καραγκιόζης, που δεν βλέπει ποτέ τη δική του καμπούρα, παρά σατυρίζει τις καμπούρες των άλλων… 


Η νεολαία, η τελευταία ελπίδα του τόπου. Νεολαία, που έχει υποστεί επί χρόνια την πλύση εγκεφάλου από την παράδοση κι από το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωμιοσύνης. Νεολαία εξαρτημένη οικονομικά, μπλεγμένη με κομποσχοίνια, σταυρουδάκια, εθνικισμό, ναρκωτικά, αλκοόλ, παχυσαρκία, αγυμνασία, κόμματα, ομάδες, αποτελεί την πεθαμένη ελπίδα αυτού του τόπου. Νεολαία άρρωστη και υποτονική…

 

 

 

 

Τα σκουριασμένα δεκανίκια της δήθεν ελληνικότητας και της ορθοδοξίας δεν μας κρατούν άλλο. Σάπισαν και σωριάζονται στο έδαφος, μαζί τους πέφτουμε κι εμείς, οι κουτσοί ραγιάδες βαλκάνιοι ψεύτες του γενάρχη μας Καραγκιόζη και των λοιπών μεσαιωνικών αντιηρώων…

Μία αποσαθρωμένη κοινωνία, ένα διαλυμένο πολιτικό σύστημα, μια σάπια Εκκλησία… τα κενά τους καταλαμβάνονται από τον καθένα, που νομίζει, ότι κατέχει τη μια και μοναδική «αλήθεια». Και για να μη ξεχνάτε, οι «αλήθειες» καταρρέουν και χρεωκοπούν τελευταίες και όχι οι ελπίδες…
   

 
Κάποτε, σε άλλες εποχές, ένας ελληνικής καταγωγής ρωμαίος ιστορικός κι όχι βυζαντινός, έλεγε για την αλήθεια: «Η αλήθεια είναι η πιο ισχυρή θεά, αυτή, που κυβερνάει τους ανθρώπους με τόσο αυταρχική κυριαρχία. Γιατί αν και πολλοί την πολεμούν και πολλές φορές το ψέμα κρύβεται κάτω απ’ την αληθοφάνεια, αυτή στο τέλος πάντα θριαμβεύει, νικώντας κάθε αντίσταση»  (Πολύβιος, ο Μεγαλοπολίτης, «Αποφθέγματα»).

 


Ως επίλογο θα λέγαμε, ότι «στη χώρα που διαβιούμε, το ψέμα αποτελεί τον μεγαλύτερο και ποιο ισχυρό θεό, αυτόν, που κυβερνά τη Ρωμιοσύνη με τόσο αυταρχική κυριαρχία. Γιατί αν και η αλήθεια το πολεμά κρυμμένη και καταπλακωμένη κάτω από τη λάσπη και τη μισαλλοδοξία των μαζών, στο τέλος πάντα αυτό (το ψέμα) θριαμβεύει νικώντας κάθε αντίσταση».

Κωνσταντίνος Παραβάτης,
ο πολίτης του κόσμου…
  


 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29420 έγραψε...
"Οι μπάτσοι ρίχνουν ξύλο και χημικά στις πλατείες σε όποιον δεν γουστάρουν"

http://www.youtube.com/watch?v=96uJoLwko0k
Κάτι με χτυπάει στον ώμο!

I.Bielidopoulos
31.07.2014, 09:23:48

Ανώνυμος 29501 έγραψε...
Έχετε μια εμμονή με τις νεορωμαιοσελτζουκοταβέρνες. Σε κάθε άρθρο και φωτογραφίες με κεμπάμπ και μεζεκλίκια.
17.08.2014, 02:14:59

Ανώνυμος 31282 έγραψε...
poli kala ta lete
05.01.2015, 14:13:49

Ανώνυμος 31435 έγραψε...
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....ΦΤΟΥ ΜΑΣ....ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΣ.....ΣΕ ΤΙ ΣΗΜΕΙΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ...
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΗΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ...ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ....ΕΝΩ ΟΣΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΟΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ....
ΡΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ
ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΝΑΧΕΤΕ...ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ...ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ......ΠΛΗΡΕΙΤΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ....ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΜΙΑ....ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΥΛΙΔΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΙ ΩΡΑΙΟΣ...ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ...ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ......ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ...ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ.....ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΜΙΝΕΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
07.01.2015, 22:58:24

Ανώνυμος 31436 έγραψε...
Σύμφωνα με την «αλήθεια», που αυτοί κατέχουν, φταίνε: Η "Ελεύθερη Έρευνα", οι λαθρομετανάστες, το δικαστικό σύστημα, η Τρόικα, το Μνημόνιο, η Μέρκελ, οι ευρωπαίοι, οι αγορές, οι σιωνιστές, οι μασόνοι, το ΠΑΣΟΚ, τα ΜΑΤ, τα κομμούνια, οι βάζελοι …
ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ..... ΕΕΕ... ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ......ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟ 1933 ΚΙΟΛΑΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ....ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ... ΟΠΩΣ ΕΣΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ.... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ...
07.01.2015, 23:23:32

Ανώνυμος 31437 έγραψε...
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ''''ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ''''ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ [ ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ]....ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΣΥΝΕΠΩΣ...ΚΑΙ ΕΣΥ...ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΑΣ;;; .... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.... NO PROBLEM......
ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΑΛΛΑΝΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 80 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΞΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.....ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΓΑΠΗ.......ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΜΕ ΞΙΦΟΣ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΠΥΡΩΜΕΝΟ ΛΑΔΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΗΝΑΓΑΝΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ.....
07.01.2015, 23:28:40

Ανώνυμος 31458 έγραψε...
ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟ
ΙΟΙ "ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" (ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΩΜΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ).
09.01.2015, 00:45:06

theofrag έγραψε...
ΕΥΓΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗ, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΠΟΥΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΗΡΗΣΑΝ ΚΛΠ ΞΕΚΟΛΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ-ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
09.01.2015, 01:05:46

theofrag έγραψε...
ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΡΩΜΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
09.01.2015, 01:11:28

theofrag έγραψε...
ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΡΩΜΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
09.01.2015, 01:11:28

theofrag έγραψε...
ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΡΩΜΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
09.01.2015, 01:11:28

theofrag έγραψε...
ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΡΩΜΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ.
09.01.2015, 01:11:28

Ανώνυμος 31466 έγραψε...
ΑΠΟ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΣΤΕ....ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΑΛΙ.....ΑΣΤΑ....ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ
ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ Η ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΟΠΕΔΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΙΤΑΤΑ....ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥΜΕ ... ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ...;;....ΟΧΙ....ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΟΣ;;...ΠΑΛΙ ΟΧΙ...ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΡΩΝΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ....ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΡΦΩΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ...ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΥΣ ''ΡΩΜΙΟΥΣ'' ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΙΣΩΠΟ....ΟΠΩΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΤΙ ΝΑΠΕΙΣ...ΑΓΓΑΡΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ [ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ]
....ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ;;;;; ....ΜΑΛΛΟΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ...


09.01.2015, 08:43:22

Ανώνυμος 31494 έγραψε...
ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΟΙ....ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΠΩΠΩΠΩΠΩ......ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΗΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ....ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ;;...ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΕΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ........ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΙ....ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΡΑΒΟΣΑΡΑΚΙΝΙΚΗ ΕΝΩ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΣΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ [ ΤΗΝ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΙΚΗ ΚΟΣΣΟΒΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΕΘΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΥΘΕΡΗΣ [ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ] ΕΡΕΥΝΑΣ ]
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟ 1912....ΟΤΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ Ο ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ....ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ [ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ ΟΛΙΓΙΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ....ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ 2 ΑΙΩΝΩΝ.......ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ...ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ [ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΠ....ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β ΠΠ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ....ΘΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ;;;;;;;;....ΑΣΕ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣΟΥΝ....ΠΟΥ ΟΜΩΣ ...ΚΑΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΛΟΙΠΟΝ....
ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ....ΟΣΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ , ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΒΙΑΙΩΣ Η ΡΩΜΙΟΙΟΥΔΑΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑ ΒΑΣΣΑΣΝΗΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΙΑΣ [ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ '''ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ'''....ΟΧΙ .... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΑΛΛΟΕΘΝΕΣ'' ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ''ΑΡΧΑΙΚΑ''ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ...;;;....ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ-ΜΕ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΗ '''ΔΙΑΝΟΗΣΗ''' ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ.....ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ HOYSEWIFE ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ .....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ....ΑΜ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ '''ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ'''...ΠΑΠΑΠΑΠΑ..

10.01.2015, 14:51:30

Ανώνυμος 32588 έγραψε...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 2900-3000 ΧΡΟΝΙΑ [ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ]

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΡΑΙΚΟΙ [ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ] ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΕΙΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΓΡΑΙΚΟΥΣ [ ΓΡΕΕΚΣ] ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ ΛΑΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΟΥΝΑΝ[YUNAN]-ΙΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ [ΙΩΝΙΑ] ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΛΑΟΙ [ YUNANISTAN ΛΕΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ]

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ''ΠΕΡΑΣΕ'' ΣΤΑΔΙΑΚΑ [ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΟΦΩΝΗ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΟΛΗ ΤΟ 330ΜΧ] ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΙ- ΡΩΜΙΟΙ [ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ-ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΒΑΡΒΑΡΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ] ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ........
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ
02.03.2015, 19:32:49

Ανώνυμος 32589 έγραψε...
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ] ΕΛΛΗΝΕΣ [ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟ 1821
'''ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ'
ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ......
ΑΡΧΑΙΕΣ ''''ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΕΣ'''' ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΛΟΙΠΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟΝΤΑ [ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''''ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ '''''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ [ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ]
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ[ '''ΣΛΑΒΙΚΑ''' ΔΗΛΑΔΗ ]ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΣ ΑΠΤΑΙΣΤΟΝ ΣΛΑΒΙΚΗ ΟΠΩΣ....
'''''''ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΡΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΑ ΜΟΥ....
ΓΙΕ Μ' ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑΣ ΚΛΩΝΑΡΙ''''
ΤΟ ΕΒΟΥΛΗΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΕ ΤΟ '''ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ -ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ''''' ΒΥΖΑΝΤΙΟ....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.....Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ''''ΚΑΘΙΚΙΑ'''' ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ....'''''ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ'''''' ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ....... ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;;;.....ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΤΕ ΧΑΡΟΝΤΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΔΗΣ.....ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ , Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΘΡΑ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ[ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ] ....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ .....ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΝΟΗΣΗ...
ΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...
Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ. ΚΩΠΑΙΔΑ), που βρέθηκε στη Βοιωτία
Τας δε πατρίους πομπάςμεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσεν
02.03.2015, 19:36:35

Ανώνυμος 32632 έγραψε...
ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ''' ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ....ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ''''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ;;;;
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ;;;
Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;......ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...........ΟΥΤΕ ΣΕ ''''ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ''' ΣΧΟΛΙΚΑ ''''ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ'''' ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΞΗ
...... ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΞΗ '''ΔΗΜΟΣΙΑ'''....ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΝΕ[ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ] ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ.....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ....ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΑΜΩΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝΕ.....ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ '''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ''' ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ''''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ'''.....ΚΑΘΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.....
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΟΠΟLΟΣ....[ΠΧ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ] ΣΤΑ ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ;;;;...
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 300 ΧΡΟΝΙΑ;;;....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''' ΑΠΟ ΤΑ ''''' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ''''.ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ;;;;;;......ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ....
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΠΩΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΠ
ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 6 ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;....
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΩΝ '''''ΚΥΜΑΤΩΝ'''' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ......
ΑΡΑ ΛΙΓΟ ''''ΔΥΣΚΟΛΟ''' ΝΑ '''ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ'''' ΟΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΙ ΜΩΡΑΙΤΕΣ.....
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ....ΑΥΤΗ Η ΠΗΓΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ '''ΣΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ''
ΟΥΤΕ ΟΤΙ '''' ΠΗΡΑΝ ΔΡΟΜΟ ΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ''''
ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΤΑ '''ΚΥΜΑΤΑ''''' ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ....
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΥΜΑΤΑ ΡΩΜΙΩΝ ΜΩΡΑΙΤΩΝ.....
ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΩΡΙΑ
03.03.2015, 13:33:24

Ανώνυμος 32672 έγραψε...
ΠΡΩΤΟΝ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ....
'''ΑΝΔΡΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ''' ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ....
ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΧΑΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣΥ'''ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''''
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ''''ΖΟΡΙ''' ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ [ ΨΕΥΔΩΣ ΒΕΒΑΙΑ] ΓΙΑ ΤΗΝ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ.....ΠΑΡΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΕΤΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ......
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ Ο ΕΛΛΗΝΟΦΡΑΓΚΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ[ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΡΩΜΙΕΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΕΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ[ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ] ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΩΣ ΓΑΣΜΟΥΛΟΙ....ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ....ΜΕ ΕΜΦΑΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΦΡΑΓΚΙΚΗ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΑΡΟΤΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΡΩΜΕΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ[ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΡΕ ΑΛΑΝΙΑ]
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;;;
Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι,
Ἕλληνες εἶχαν τὸ ὄνομα, οὕτως τοὺς ὠνομάζαν,
– πολλὰ ἦσαν ἀλαζονικοί, ἀκομὴ τὸ κρατοῦσιν –
ἀπὸ τὴν Ρώμη ἀπήρασιν τὸ ὄνομα τῶν Ρωμαίων.
ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.....ΤΟΝ 13ο ΑΙΩΝΑ ΟΙ '''''ΣΛΑΒΟΙ'''[ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ] ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΡΩΜΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ
'''' ΠΟΛΛΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ , ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΙ'''''ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΑΝ.....ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ '''ΕΙΠΕ''' ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ '''ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ''' ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ .....ΠΑΝΤΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ Ο [ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ] ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.....
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΙ....ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑ....ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ..

04.03.2015, 13:09:03

Ανώνυμος 32802 έγραψε...
ΔΙΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕΣ...
ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ
10.03.2015, 09:54:20

Ανώνυμος 34020 έγραψε...
Ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., ο Αριστοτέλης αναφέρει:
«Και οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί νυν δε Έλληνες»
Η χρήση του Γραικός ως ταυτόσημη με το Έλληνας συνεχίστηκε και στο Βυζάντιο.Και επειδη ακριβως το Ελλην ταυτιστηκε με την ειδολολατρεια [ ειτε λατρεια του Δια ειτε του Μιθρα ειτε του Οσιρη ειτε του Βααλ]ετσι οι Ελληνες τησ εποχης χρησιμοποιουσανε το παμπαλαιο ονομα ''' Γραικος''' δηλαδη ελληνας μεν μη παγανιστης δε. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., ο Ησύχιος στο λεξικό του αναφέρει, πως το «Γραικός», σημαίνει «Έλλην»[29] και στο λεξικό Σούδα (10ος αι.) το «Γραικοί» σημαίνει «οι Έλληνες»[30].
Προσέξτε τώρα τον όρο που χρησιμοποιεί τον 9ο αιώνα ο Θεόδωρος Στουδίτης (759-826) για το Βυζάντιο:
«… χάριν της δόξης του Χριστού͵ υπέρ ου δονείται η ταπεινή Γραικία μάλα»
Έτσι λοιπόν, η αναφερόμενη εδώ «Γραικία» που δονείται/τραντάζεται από την εικονομαχική αίρεση, δεν είναι άλλη από την βυζαντινή αυτοκρατορία!
Αλλά και οι αντίπαλοι των Βυζαντινών, μας δίνουν την ίδια ακριβώς ορολογία. Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Χρήστου:
«Οι πάπες κατέβαλαν … εντονώτερες προσπάθειες για καθυπόταξι της Ανατολικής 'Εκκλησίας, όταν όμως απέτυχαν, απεκήρυξαν τους Ανατολικούς, Έλληνες κυρίως, ως αιρετικούς. […] από τον 9ο αιώνα γράφονται έργα ‘’Κατά Γραικών’’ […] Σύνοδος που συνήλθε … το 868 εξέδωσε απόφασι με τίτλο Contra Graecorum haeresim de fide sanctae Trinitatis […] τον 11ο αιώνα ο Άνσελμος Καντερβουρίας έγραψε το Contra Graecos και μετά δύο αιώνες, στα μέσα του 13ου, ο Θωμάς Ακινάτης έγραψε τα Contra Graecos και Contra errores Graecorum»[32].
Κατά συνέπεια, η σύνδεση Βυζαντίου και Ελλάδας/Ελληνισμού δεν «ξεφύτρωσε» από το πουθενά στον 11ο αιώνα και εξής. Απλά τότε ωρίμασαν οι ιστορικές συνθήκες για μια συχνότερη πολιτισμική και εθνική χρήση του όρου «Έλλην» από τους Βυζαντινο
Το κατά καιρούς κατηγορηθέν Πατριαρχειο λέγει, επί
τουρκοκρατίας [ΠΡΟ ΤΟΥ 1770], στον διεξαχθέντα διάλογο με τους Βρετανούς
προτεστάντες:
"...πάλαι μεν Ελλήνων, νυν δε Γραικών και Νέων Ρωμαίων δια την
Νέαν Ρώμην καλουμένων..."ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΡΩΜΙΟΙ..ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΥΤΩΝ
Δηλ. οι Ρωμαίοι-Ρωμιοί-"Νέοι Ρωμαίοι" απόγονοι και συνέχεια των
"πάλαι καλουμένων Ελλήνων", καλούμενοι σήμερα ούτως εκ της Νέας Ρώμης-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η '''''ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ'''' ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗ 30 XΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΕΓΡΑΦΕ ΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
'''ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ''
ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟ '''ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΑ''''
30.04.2015, 11:55:13


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

2+9=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...