Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το ’21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


Τού άρθρου:
ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Έγραψε στις 10.05.2013 ο/η: Δημόπουλος Μάριος

Επιστροφή

1. Rothkopf M., Fuel utilization in neoplastic disease: implications for the use of nutritional support in cancer patients, Nutrition, 6, 4, 14-16S, 1990.

2. Santisteban G.A., Biochem & Biophys Res Comm, 132, 3, 1174, Nov. 1985.

3. Augustin L.S., Gallus S., Negri E., La Vecchia C., Glycemic index, glycemic load and risk of gastric cancer, Ann Oncol, 15, 581-584, 2004.

4. Augustin L.S., Gallus S., Franceschi S., Negri E., Jenkins D.J., Kendall C.W., Dal Maso L., Talamini R., La Vecchia C., Glycemic index and load and risk of upper aero-digestive tract neoplasms (Italy), Cancer Causes Control, 14, 657-662, 2003.

5. Augustin L.C., Gallus S., Bosetti C., Levi F., Negri E., Franceschi S., Dal Maso L., Jenkins D.J., Kendall C.W., La Vecchia C., Glycemic index and glycemic load in endometrial cancer, Int J Cancer, 105, 404-407.

6.
Augustin L.S., Polesel J., Bosetti C., Kendall C.W., La Vecchia C., Parpinel M., Conti E., Montella M., Franceschi S., Jenkins D.J., Dal Maso L., Dietary glycemic index, glycemic load and ovarian cancer risk: a case-control study in Italy, Ann Oncol, 14, 78-84, 2003.

7. Franceschi S., Dal Maso L., Augustin L., Negri E., Parpinel M., Boyle P., Jenkins D.J., La Vecchia C., Dietary glycemic load and colorectal cancer risk, Ann Oncol, 12, 173-178.

8. Shoem R.E., Tangen C.M., Kuller L.H., Burke G.L., Cushman M., Tracy R.P., Dobs A., Savage P.J., Increased blood glucose and insulin, body size, and incident colorectal cancer, J Natl Cancer Inst, 91, 1147-1154, 1999.

9. La Vecchia C., Negri E., Decarli A., Franceschi S., Diabetes mellitus and colorectal cancer risk, Cancer Epidemiol Biomarkers Prev, 6, 1007-1010, 1997.

10. Anderson K.E., Anderson E., Mink P.J., Hong C.P., Kushi L.H., Sellers T.A., Lazovich D., Folsom A.R., Diabetes and endometrial cancer in the Iowa women’s health study, Cancer Epidemiol Biomarkers Prev, 10, 611-616, 2001.

11. Calle E.E., Murphy T.K., Rodriguez C., Thun M.J., Heath C.W. Jr, Diabetes mellitus and pancreatic cancer mortality in a prospective cohort of United States adults, Cancer Causes Control, 9, 403-410, 1998.

12. Coughlin S.S., Calle E.E., Teras L.R., Petrelli J., Thun M.J., Diabetes mellitus as a predictor of cancer mortality in a large cohort of US adults, Am J Epidemiol, 159, 1160-1167, 2004.

13. Spitz D.R., Sim J.E., Ridnour L.A., Galoforo S.S., Lee Y.J., Glycose deprivation-induced oxidative stress in human tumor cells. A fundamental defect in metabolism? Ann N Y Acad Sci, 899, 349-362, 2000.

14. Jaakkola K., et al., Treatment with antioxidant and other nutrients in combination with chemotherapy and irradiation in patients with lung cancer, Anticancer Res, 12, 599-606, 1992.

15. Hoffer A., Pauling L., J Orthomolecular Med, 5:3:143-154, 1990.

16. Lamm D.L., et al., Megadose vitamin in bladder cancer, J Urol, 151:21-26, 1994.

17. Foster H.D., Lifestyle influences on cancer regression, Int J Biosoc Res, 10:1:17-20, 1988.

18. Carter J.P., Macrobiotic diet and cancer survival, J Amer Coll Nutr, 12:3:209-215, 1993.

19. Goodman M.T., Vegetable consumption in lung cancer longevity, Eur J Ca, 28:2:495-499, 1992.

20. Knekt P., Vitamin E and cancer prevention, Natural Antioxidants in Human Health and Disease, 199-238, 1994.

21. Fontham E.T.H., Vitamin C, vitamin C rich foods, and cancer: epidemiological studies, Natural Antioxidants in Human Health and Disease, 157-197, 1994.

22. Patterson R.E., White E., Kristal A.R., et al., Vitamin supplementation and cancer risk: the epidemiological evidence, Cancer Causes Control, 8: 786-802, 1997.

23. Bostick R.M., Potter J.D., et al., Reduced risk of colon cancer with high intakes of vitamin E: the Iowa women’s health study, Cancer Res., 53:4230-4237, 1993.

24. Patterson R.E., White E., Kristal A.R., et al., Vitamin supplementation and cancer risk: the epidemiological evidence, Cancer Causes Control, 8, 786-802, 1997.

25. Shibata A., et al., Intake of vegetables, fruits, beta-carotene, vitamin C, and vitamin supplements and cancer incidence among the elderly: A prospective study, British Journal of Cancer, 66:673-679, 1992.

26. LeMarchand L., et al., Intake of specific carotenoids and lung cancer risk, Cancer Epidemiol Biomarkers Prevent, 2:183-187, 1993.

27. Knekt P., et al., Dietary antioxidants and the risk of lung cancer, American Journal of Epidemiology, 134, 5, 471-479, 1991.

28. Stahelin H.B., et al., Plasma antioxidant vitamins and subsequent cancer mortality in the 12-year follow up of the prospective Basel Study, American Journal of Epidemiology, 133, 8, 766-775, 1994.

29. Prestin-Martin S., Pogoda J.M., et al., Prenatal vitamin supplementation and risk of childhood brain tumors, Int J Cancer, 11, 17-22, 1998.

30. Patterson R.E., White E., Kristal A.R., et al., Vitamin supplementation and cancer risk: the epidemiological evidence, Cancer Causes Control, 8:786-802, 1997.

31. Chen J., et al., Antioxidant status and cancer mortality in China, Int J Epidemiol, 21, 4, 625-635, 1992.

32. Blot W.J., et al., Nutrition intervention trials in Linxian, China: Supplementation with specific vitamin-mineral combinations, cancer incidence, and disease specific mortality in the general population, JNCI, 85, 18, 1483-1492, 1993.

33. Smigel K., Dietary supplements reduce cancer deaths in China, JNCI, 85, 18, 1448-1450, 1993).

34. Li J.Y., et al., Nutrition intervention trials in Linxian, China: Multiple vitamin and mineral supplementation, cancer incidence, and disease-specific mortality among adults with esophageal dysplasia, JNCI, 85, 1492-1498, 1993.

35. Gonzalez M.J., Miranda-Massari J.R., Mora E.M., Guzman A., Riordan N.H., Riordan H.D., Casciari J.J., Jackson J.A., Roman-Franco A., Orthomolecular oncology review: ascorbic acid and cancer 25 years later, Integr Cancer Ther, 4, 1, 32-44, 2005.

36. Gonzalez M.J., Miranda-Massari J.R., Mora E.M., Jimenez I.Z., Matos M.I., Riordan, Casciari J.J., Riordan N.H., Rodriguez M.Y.S., Guzman A., Orthomolecular oncology: a mechanistic view of ascorbate’s chemotherapeutic activity, P R Health Sci J, 21,1, 39-41, 2002.

37. Lee K.W., Lee H.J., Surh Y.J., Lee C.Y., Vitamin C and cancer chemoprevention: reappraisal, Am J Clin Nutr, 78, 1074-1078, 2003.

38. Padayatty S.J., Sun H., Wang Y., Riordan H.D., Hewitt S.M., Katz A., Wesley R.A., Levine M., Vitamin C pharmacokinetics implications for oral and intravenous use, Ann Intern Med, 140, 533-537, 2004.

39. Gonzalez M.J., Mora E., Riordan N.H., Riordan H.D., Mojica P., Rethinking Vitamin C And Cancer: An Update On Nutritional Oncology, Cancer Prevention International, 3, 215-234, 1998.

40.
Riordan N.H., Riordan H.D., Jackson J.A., Casciari J.P., Clinical and experimental experiences with intravenous vitamin C, Journal of Orthomolecular Medicine, 15,4, 201-213, 2000.

41. Pauling L., Vitamin C therapy and advanced cancer (letter), N Engl J Med, 302, 694, 1980.

42. Cameron E., Pauling L., Cancer and vitamin C, 1979.

43. Cameron E., Rotman D., Ascorbic acid, cell proliferation and cancer, Lancet, 542, 1972.

44. Cameron E., Pauling L., The orthomolecular treatment of cancer. I. The role of ascorbic acid in host resistance, Chem Biol Interact, 9, 273-283, 1974.

45. Cameron E., Pauling L., Leibovitz B., Ascorbic acid and cancer: A review, Cancer Res, 39, 663-681, 1979.

46. Stone I., The healing factor: Vitamin C against disease, 1972.

47. Hoffer A., Pauling L., Hardin Jones biostatistical analysis of mortality data for cohorts of cancer patients with a large fraction surviving at the termination of the study, and a comparison of survival times of cancer patients receiving large regular oral doses of vitamin C and other nutrients with similar patients not receiving those doses, Journal of Orthomolecular Medicine, 5, 143-154, 1990.

48.
Riordan H.D., Jackson J.A., Schulz M., Case study: High-dose intravenous vitamin C in the treatment of a patient with adenocarcinoma of the kidney, Journal of Orthomolecular Medicine, 5, 5-7, 1990.

49. Koch C.J., et al., J. Cell. Physiol., 94, 299, 1978.

50. Ely J.T.A., Glycemic modulation of tumor tolerance, Journal of Orthomolecular Medicine, 11, 1, 23-34, 1996.

51. Marks P.A., Bishop J.S., Glucose metabolism in subjects with neoplastic disease response to insulin and glucose tolerance followup studies, Proc Am Assoc Canc Res, 2, 228-229, 1957.

52. Santisteban G.A., Ely J.T.A., Hamel E.E., Read D.H., Kozawa S.M., Glycemic modulation of tumor tolerance in a mouse model of breast cancer, Biochem Biophys Res Commun, 132, 3, 1174-1179, 1985.

53. Yaguchi M., Miyazawa K., Katagiri T. et al., Vitamin K2 and its derivatives induce apoptosis in leukemia cells and enhance the effect of all-trans retinoic acid, Leukemia, 11, 779-787, 1997.

54.
Takami A., Nakao S., Ontachi Y. et al., Successful therapy of myelodiplastic syndrome with menatetrenone, a vitamin K2 analog, Int J Hematol, 69, 24-26, 1999.

55.
Fujita H., Tomiyama J., Tanaka T., Vitamin K2 combined with all-trans retinoic acid induced complete remission of relapsing acute promyeolytic leukemia, Br J Haematol, 103, 584-585, 1998.

56. Yaguchi M., Miyazawa K., Otawa M. et al., Vitamin K2 therapy for a patient with myelodyplastic syndrome, Leukemia, 13, 144-145, 1999.

57. Prasad K.N., Edwards-Prasad J., Sakamoto A., Vitamin K3 (menadione) inhibits the growth of mammalian tumor cells in culture, Life Sci., 29, 1387-1392, 1981.

58. Chlebowski R.T., Dietrich M., Akman C., Block J.B., Vitamin K3 inhibition of malignant murine cell growth and human tumor colony formation, Cancer Treat Rep, 69, 527-532, 1985.

59. Chlebowski R.T., Akman S.A., Block J.B., Vitamin K in the treatment of cancer, Cancer Treat Rev, 12, 49-63, 1985.

60. Parekh H.K., Mansuri-Torshizi H., Srivastava T.S., Chitnis M.P., Circumvention of adriamycin resistance: effect of 2-methyl-1,4- naphthoquinone (Vitamin K3) on drug cytotoxicity in sensitive and MDR P388 leukemia cells, Cancer Lett, 61, 147-156, 1992.

61.
Mitchell J.S., Brinkley D., Haybittle J.L., Clinical trial of radiosensitizers, including synkavit and oxygen inhaled at atmospheric pressure, Acta Radiol Ther Phys Biol, 3, 329-341, 1965.

62. Krishanamurthi S., et al., Radiology, 99, 409, 1971.

63. Gilloteaux J., Jamison J.M., Arnold D., Ervin E., Eckroat L., Docherty J.J., Neal D., Summers J.L., Cancer cell necrosis by autoschizis: synergism of antitumor activity of vitamin C: vitamin K3 on human bladder carcinoma T24 cells, Scanning, 20, 8, 564-575, 1998.

64. Sakagami H., Satoh K., Hakeda Y., Kumegawa M., Apoptosis-inducing activity of vitamin C and vitamin K, Cell Mol Biol (Noisy-le-grand), 46, 1, 129-143, 2000.

65. Schrauzer G.N., Vitamins, nutrition, and cancer, 240, 1984.

66. Shamberger R., Archives of Environmental Health, 31, 231-35, 1976.

67. Willet W.C., Lancet, 2, 8342, 130-33, 1983.

68. Passwater R., Cancer and its nutritional therapies, 149, 1983.

69. Clark L.C., Journal of the American Medical Association, 276, 1957, Dec. 25, 1996.

70. Clark L.C., The epidemiology of selenium and cancer, Fed. Proc., 44, 2584-2590, 1985.

Επιστροφή στο άρθρο 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+3=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...