Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλΆ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, διΆ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English


ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ
 
ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ 1821
Η αποστασία των ρωμιών

Το Ά21 δεν έγινε «για του Χριστού την πίστιν την αγίαν και
της πατρίδος την ελευθερίαν
». Δεν υπήρχαν ούτε εθνικά ού-
τε θρησκευτικά κίνητρα, όπως κατά κόρον προπαγανδίζεται
από τη δημιουργία του κράτους και εντεύθεν. Ούτε επίσης,
κοινωνικά/ταξικά, όπως υποστηρίχθηκε. Μοναδικός στόχος
των εξεγερμένων ήταν οι περιουσίες (χωράφια, χρυσαφικά
κ.λπ.) των μουσουλμανικών οικογενειών της Πελοποννήσου...

240 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων»
.

ΠΥΡΗΝΙΚΗ
ΣΥΝΤΗΞΗ


Η μη ρυπογόνος, φτηνή
και οριστική λύση του ενεργειακού προβλήματος


Έγραψε στις 21.02.2009 ο/η:

Επιστροφή

 Ο πλασματικός φυσικός και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος», Κωνσταντίνος Ξαπλαντέρης, ασχολείται με εφαρμογές του πλάσματος. Η κυριώτερη εφαρμογή του πλάσματος σήμερα είναι η θερμοπυρηνική σύντηξη, για την οποία και μίλησε στην «Ελεύθερη Έρευνα»...

«E.E.»: Τι είναι η ελεγχόμενη θερμοπυρηνική σύντηξη;

Η πυρηνική σύντηξη είναι η πυρηνική αντίδραση, κατά την οποία δύο ελαφροί πυρήνες συνενώνονται και σχηματίζουν έναν βαρύτερο πυρήνα, με ταυτόχρονη απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Με άλλα λόγια είναι μία πυρηνική διεργασία ακριβώς αντίθετη από την περισσότερο γνωστή μας «πυρηνική σχάση». Μια τέτοια προσέγγιση δύο ομωνύμων πυρηνικών φορτίων, ώστε να επέλθει η σύντηξή τους, απαιτεί θερμοκρασίες τόσο υψηλές (εκατό εκατομμύρια βαθμούς), που είναι αδύνατον να εξευρεθούν στην Γη, παρά μόνον εντός του πλάσματος.

    

«Ε.Ε»: Η σύντηξη συμβαίνει στον Ήλιο;

Θερμοπυρηνική σύντηξη γίνεται στον Ήλιο, παράγοντας τεράστια ποσά ενέργειας, που εκπέμπονται με την μορφή της ηλιακής ακτινοβολίας. Παρόμοιες συνθήκες, προσαρμοσμένες στις γήινες δυνατότητες, θα μας οδηγήσουν στην κατάκτηση της ελεγχόμενης θερμοπυρηνικής σύντηξης, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα επιτευχθεί πολύ σύντομα.


Ενέργεια από το νερό των ωκεανών

«Ε.Ε.»: Πως θα μεταβληθεί το νερό των ωκεανών σε ενέργεια και πως θα χρησιμοποιηθεί ως αντίδοτο στην μόλυνση του περιβάλλοντος;

Η πυρηνική αντίδραση σύντηξης, που απαιτεί χαμηλότερη από τις υψηλές ούτως η άλλως θερμοκρασίες, είναι η αντίδραση δευτερίου – τριτίου.

                          

To μεν δευτέριο (1H2) υπάρχει άφθονο στο θαλασσινό νερό και απομονώνεται εύκολα με ηλεκτρολυτικές μεθόδους (1 m3 θαλασσινό νερό περιέχει 34 gr δευτερίου). Το άλλο σωματίδιο, που αντιδρά, το τρίτιο (Η3), δεν υπάρχει ελεύθερο στην Φύση, αλλά μπορούμε να το παράγουμε, εάν με τα νετρόνια, που ελευθερώνονται από την σύντηξη, βομβαρδίσουμε πυρήνες λιθίου (Li), σύμφωνα με την αντίδραση:

                         

Το στοιχείο λίθιο υπάρχει άφθονο στην Φύση. Τώρα, όσον αφορά στην μόλυνση του περιβάλλοντος: Όταν μιλάμε για «πυρηνική μόλυνση», κυρίως αναφερόμαστε στην παραγωγή νετρονίων (n) . Όπως όμως φαίνεται από τις παραπάνω πυρηνικές αντιδράσεις, ενώ στην πρώτη παράγεται ένα νετρόνιο, αυτό μπορεί να δεσμευτεί στη δεύτερη αντίδραση, οπότε η παραγωγή της ενέργειας είναι απαλλαγμένη από πυρηνική μόλυνση. ¶λλου είδους μόλυνση δεν εμφανίζεται κατά την λειτουργία της σύντηξης, άρα μπορούμε να ισχυριζόμαστε, πως πρόκειται για «καθαρή» ενέργεια μη επιβαρύνουσα το περιβάλλον.


«Ε.Ε.»: Ποιοί θα είναι οι βαθμοί απόδοσης; Θα καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια;

Ας αναφέρουμε πρώτα, πως λειτουργεί ένας σύγχρονος αντιδραστήρας σχάσης: Σε μια πυρηνική σχάση παράγεται μεγάλη ποσότητα νετρονίων (πυρηνική μόλυνση) αφήνοντας τον χώρο της αντίδρασης με πολύ μεγάλες ταχύτητες. Τα εξερχόμενα νετρόνια επιβραδύνονται σε «βαρύ ύδωρ», το οποίο θερμαίνεται, και έτσι παίρνουμε την ενέργεια μέσω θερμοδυναμικού κύκλου (ατμομηχανή), στον οποίον οι αποδόσεις είναι μικρές (15-30 %). Στην σύντηξη όμως δεν εξέρχονται νετρόνια, αλλά φορτισμένα σωματίδια (π.χ. πυρήνες ηλίου, τριτίου κ.λπ.), τα οποία, αφού προσπέσουν σε κατάλληλο ηλεκτρόδιο κυκλώματος, παρέχουν κατΆ ευθείαν ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να μεσολαβήσει θερμοδυναμικός κύκλος. Οι αποδόσεις εδώ αναμένονται πολύ υψηλές (90%) περίπου.


Αν με το δεύτερο μέρος της ερώτησης εννοείται το κόστος της πρώτης ύλης για την πυρηνική αντίδραση της σύντηξης, ήδη προαναφέρθηκε, ότι οι πρώτες ύλες βρίσκονται άφθονες στην Φύση (θαλασσινό νερό). Το κόστος συνεπώς περιορίζεται στη συλλογή των πρώτων υλών και είναι πολύ-πολύ χαμηλό.


Η σύντηξη δεν μολύνει το περιβάλλον

«Ε.Ε.»: Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ πυρηνικής σχάσης και σύντηξης; Η σχάση είναι επέμβαση στην Φύση;

Το κοινό γνώρισμα των δύο αυτών πυρηνικών διαδικασιών είναι, ότι εμφανίζουν «έλλειμα μάζας» και συνεπώς παράγουν ενέργεια. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους έχουν αντίθετη συμπεριφορά: π.χ. κατά την σχάση ένας βαρύς πυρήνας διασπάται σε μικρότερους. Αντίθετα κατά την σύντηξη δύο ελαφροί πυρήνες συνενώνονται- συντήκονται σε έναν βαρύτερο πυρήνα. Η σχάση μολύνει το περιβάλλον, κυρίως με το πλήθος των νετρονίων που παράγει. Η σύντηξη συντελείται στον Ήλιο κατά φυσικό τρόπο και σαν απομίμηση της ηλιακής διεργασίας και δεν μολύνει το περιβάλλον.


«Ε.Ε.»: Η Ε.Ε., η Ρωσσία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, συνεργάστηκαν για την λύση του προβλήματος της ενέργειας. Ήδη χτίζεται ο πειραματικός αντιδραστήρας, ο οποίος θα οδηγήσει στον τελικό εμπορικό αντιδραστήρα σύντηξης. Μιλήστε μας γιΆ αυτόν.

Πράγματι χώρες που πλήττονται από τις εκάστοτε «ενεργειακές κρίσεις» και τέτοιες χώρες είναι η Ε.Ε., η Ιαπωνία, κ.α. συνεργάστηκαν στην προσπάθεια επίτευξης της ελεγχόμενης θερμοπυρηνικής σύντηξης. Ήδη έχουν ξεκινήσει για την ανάπτυξη-χτίσιμο του θερμοπυρηνικού αντιδραστήρα σύντηξης (ITER) στην περιοχή της Νότιας Γαλλίας (κοντά στην Μασσαλία). Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο τεχνολογικό επίτευγμα, που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, μετέχει και η χώρα μας μέσω Ε.Ε. Στον αντιδραστήρα (ITER) αναμένεται να αναπτυχθούν και εφαρμοσθούν νέες τεχνολογίες στα υλικά, αλλά και στις μεθόδους. Ο αριθμός των ατόμων, που θα εργασθούν στο πρόγραμμα (100.000 άτομα), φανερώνει το μέγεθος και την σημασία, που δίνεται σΆ αυτήν την «πρόκληση», που λέγεται θερμοπυρηνική σύντηξη. Το πρόγραμμα του αντιδραστήρα ITER έχει θέσει στόχο: ότι το 2016 θα έχουμε καταλήξει στις συνθήκες λειτουργίας ακριβώς του εμπορικού αντιδραστήρα σύντηξης.


     

Γραφική αναπαράσταση του αντιδραστήρα ITER. Στο κάτω αριστερά μέρος διακρίνεται ανθρώπινη φιγούρα για την εκτίμηση του μεγέθους της κατασκευής.


«Ε.Ε.»: Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

Το βασικό χρονοδιάγραμμα προαναφέρθηκε ότι είναι το 2016 με την επίδειξη του εμπορικού αντιδραστήρα. Για να φθάσουμε όμως εκεί, σίγουρα υπάρχουν επιμέρους χρονοδιαγράμματα για την όλη πορεία. Επίσης χρονοδιάγραμμα θα υπάρξει και μετά το 2016, που θα έχει σαν σκοπό τις τεχνικές λεπτομέρειες, με τις οποίες θα μπορέσουμε να θέσουμε στην κατανάλωση την ενέργεια από την σύντηξη.


«Ε.Ε.»: Θα αλλάξει και η τεχνολογία των αυτοκινήτων; Θα κινούνται με υδρογόνο; Και τα πρατήρια βενζίνης θα επαναφορτίζουν συσσωρευτές (=μπαταρίες);

Πολλά θα αλλάξουν με την σύντηξη. Η ενέργεια θα είναι φθηνή. Το ηλεκτρικό ρεύμα, με το οποίο έρχεται η ενέργεια στην κατανάλωση, θα είναι φθηνό. Η φόρτιση των συσσωρευτών επίσης. ¶ρα το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με συσσωρευτές (αφού βελτιωθεί η τεχνολογία – παραγωγή των μπαταριών), και έτσι η ιδέα της θερμοπυρηνικής σύντηξης κερδίζει και τους φίλους του περιβάλλοντος, αφού η μόλυνση από το αυτοκίνητο θα μηδενιστεί.


Τώρα όσον αφορά στο υδρογόνο: Η κίνηση του αυτοκινήτου με υδρογόνο μπορούσε να έχει γίνει και ανεξάρτητα από την σύντηξη. Το υδρογόνο παράγεται εύκολα με ηλεκτρολυτική διάσπαση του νερού. Ηλεκτρική ενέργεια για την ηλεκτρόλυση θα μπορούσε να βρεθεί σε αφθονία από τα ρεύματα του ανέμου (με αιολική ενέργεια). Το γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα η λύση του υδρογόνου στην κίνηση αυτοκινήτου, η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί από έναν φυσικό-ενεργειακό επιστήμονα, γιατί στην υπόθεση αναμειγνύονται και άλλοι παράγοντες (οικονομία, τεχνογνωσία, εγκαταστάσεις, πολιτική κ.λπ.).


Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη

«Ε.Ε.»: Η καθαρή πυρηνική ενέργεια από την σύντηξη είναι η οριστική λύση η θα αντιμετωπίσουμε πάλι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη;

Η θερμοπυρηνική σύντηξη καθΆ όλες τις προβλέψεις θα μας δώσει καθαρή ενέργεια, απαλλαγμένη από πυρηνική μόλυνση (νετρόνια), από βλαβερά αέρια (διοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου κ.λπ.). Το ζήτημα όμως της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» είναι διαφορετικό, υπαρκτό και πρέπει να αντιμετωπισθεί με άλλο τρόπο. Για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης πρέπει ο άνθρωπος να αλλάξει «στάση ζωής», να αλλάξει φιλοσοφία και να μην καταναλώνει αφειδώς και ασκόπως την ενέργεια, η οποία τελικά αποδίδεται στο περιβάλλον υπό μορφή θερμότητας.


Εδώ υπάρχει ενδεχομένως ο κίνδυνος να γίνει ο άνθρωπος υπερκαταναλωτικός στην ενέργεια, αφού το κόστος παραγωγής της θα είναι πολύ χαμηλό. Η κατανάλωση της ενέργειας για κάλυψη των αναγκών μας και όχι η υπερκατανάλωση είναι η απάντηση στο ζήτημα αυτό. Να καταλάβουμε, ότι όλες οι μορφές ενέργειας καταλήγουν σε θερμότητα, ακόμη και η αιολική.


«Ε.Ε.»: Τι προϊόντα μπορούμε να παράγουμε με τον εμπορικό αντιδραστήρα και πως θα τα χρησιμοποιήσουμε;

Προλέχθηκε ήδη, με τον πυρηνικό αντιδραστήρα σύντηξης θα παράγουμε ενέργεια, απΆ ευθείας υπό μορφή ηλεκτρικού ρεύματος με χαμηλό κόστος. Δηλαδή όλες οι σημερινές ανάγκες, που καλύπτονται από το ρεύμα, τότε πάλι θα καλύπτονται από ρεύμα, που όμως θα παράγεται από την σύντηξη. Όταν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος είναι χαμηλό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κίνηση των οχημάτων συστήματα βελτιωμένων συσσωρευτών η να αντικαταστήσουμε τα σημερινά καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνες) με το «καθαρό» υδρογόνο, αφού δεν ρυπαίνει το περιβάλλον, και το κόστος είναι χαμηλό. (A Pέτoυλα). 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

5+4=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

¶δεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. ΓιΆ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...