Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΑΣ
Έγραψε στις 15.09.2011 ο/η:

Επιστροφή

 

 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29054 έγραψε...
Μπράβο,παιδιά.Απολάμβανε κάθε φορά την αμφισβήτηση , και ιδιαίτερα τώρα με τους Ελληναραδες που φυτεύουν παντού την ημιμαθείς και τον εθνικισμό τους.
17.05.2014, 22:34:27

Ανώνυμος 29429 έγραψε...
Διαβάζοντας ενδελεχώς τα κείμενα , θα ήθελα -με όλο το θάρρος- να κάνω μερικές απλές επισυμάνσεις στους συντάκτες της ιστοσελίδας:
1. Μέσα απο τα κείμενα βγάζετε μια αγνή κακία προς κάθε τι το διαφορετικό απο αυτά που πιστεύετε ή αντιπροσωπεύετε. Κι αυτό δεν σας κάνει αξιόπιστους. Η γραφίδα απαιτεί καθαρό πνεύμα και αμερόληπτη διάθεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση απλά αυτοπροσδιορίζεστε μέσα απο τα κείμενά σας αλλά δεν προσφέρετε κάτι παραπάνω στο φιλομαθές κοινό. Άλλωστε μπορούν να αλλάξουν και με άλλο τρόπο οι σαθροί θεσμοί του νεοελληνικού γκουβέρνου. (επανάσταση, εμφύλιος, μολότωφ, κλπ)
2. Η επιλογή της εθνικότητας του καθενός είναι θέμα καθαρά προσωπικό... Το να προσπαθείτε να εξηγήσετε σε Έλληνες πόσο "λίγο" Έλληνες είναι με επιχειρήματα τύπου DNA, με αιματολογικούς παράγοντες και με τις αναμφίβολες τουρκοβουλγαροβλαχοαλβανικές φυλετικές προσμίξεις αγγίζει στα όρια της γραφικότητας. Να επισημάνω στους συντάκτες, ότι απο βιολογικής άποψης, αν ένας πληθυσμός δεν ανανεωθεί, τότε μετά την τρίτη γενια προσφέρει απογόνους με χαμηλές άμυνες σε ασθένειες, γενετικά υποβαθμισμένους με αυξημένες πιθανότητες μεταλλάξεων. Υπο αυτό το πρίσμα λοιπόν, ως Νεοέλληνες είμαστε πολύ τυχεροί.
05.08.2014, 10:11:21

Ανώνυμος 29526 έγραψε...
Μαμά, έμαθα μια γαμάτη λέξη και θα τη λέω τώρα καθημερνά. Επήλυδες μαμά.
20.08.2014, 19:22:38

Ανώνυμος 33247 έγραψε...
Μπράβο,παιδιά.Απολάμβανε κάθε φορά την αμφισβήτηση , και ιδιαίτερα τώρα με τους Ελληναραδες που φυτεύουν παντού την ημιμαθείς και τον εθνικισμό τους.
ΚΑΛΑ ΓΥΡΝΑ ΕΣΥ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ '''ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ'' ΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΗΚΟΘ=ΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ [ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ]
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΑΚΔΗΚΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ..ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΕΜΑΣ...ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ..ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ
02.04.2015, 11:00:48

Ανώνυμος 33302 έγραψε...
τα εκκλησιαστικα σαιτ παρουσιαζουν με περιφανια τη φουστανελα να εχει καταγωγη αρχαιοελληνικη
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ '''ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΚΑ''- ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΙΤ
ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
05.04.2015, 13:59:56

Ανώνυμος 34812 έγραψε...
31/5, 1,2,3 /6 ΠΕΡΙ ΛΑΤΙΝΩΝ ἀπό ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ πον’ αἰτιακά Πόντιο

Ὅταν ὁ πατριάρχης τῶν Λατίνων Αἰνείας
(εἶναι ὁ λεγόμενα Ἐπ-αινείας παινεύων τό Ἐγώ τῆς παρουσίας του)
ἦρθε ἀντιμέτωπος μέ τόν Ἀχιλλέα μας
(εἶναι τό Ἀχούλλ ὡς Ἄηχης λαλιάς μυαλό μας)
ὑπερηφανεύονταν ὅτι ἦταν γυιός τοῦ Ἄγχιστη
(εἶναι τό ἄγχος πού μᾶς κυβερνᾶ στά κάθε ἡμέρας μοιραῖα μας)
καί τῆς Ἀφροδίτης
(εἶναι ἡ Κυπραῖα Ἐρωτοτροποῦσα Ἀφροδίτη καί ὄχι ἡ Κυθαίρεια πού κάθαρση δρομῖζει )
προσπαθῶντας νά μή τρομάξει ἀπό τήν παρουσία τοῦ Ἀχιλλέα τόν ἔλεγε κερτόμο καί αἴσυλο
(ἐριστικά εἴρωνα καί προσβλητικά ἀναιδή)
Ὅμως μέ τά λόγια του θύμωσε τόν Ἀχιλλέα πού σίγουρα θά τόν σκότωνε ἐάν δεν μεσολαβοῦσε ὁ Ποσειδώνας
(εἶναι πάντρεμα τῆς ἡδονῆς μέ τήν ὀδύνη « ΠΟΣΕΙ--ΔΩΝΑΣ» καί κατά Λατῖνων τό χλώριο τους πού ὅταν ἐνώνεται μέ τό νάτριο τους μᾶς δίδει τό ἁλάτι μας: ἠδονή συνοδεῖα ὀδύνης)


16.06.2015, 08:26:13

Ανώνυμος 34862 έγραψε...
ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
πρόσεξε τώρα νά δεῖς τί μᾶς ἔκανε αὐτή ἡ ἐπέμβαση τοῦ Ποσειδώνα.
ΙΛΙΑΔΑ ΡΑΨΩΔΙΑ ΥΨΙΛΟΝ στῖχοι 300 ἔως καί 305

ἀλλ' ἄγεθ' ἡμεῖς πέρ μιν ὑπὲκ θανάτου ἀγάγωμεν,
μή πως καὶ Κρονίδης κεχολώσεται, αἴ κεν Ἀχιλλεὺς
τόνδε κατακτείνῃ• μόριμον δέ οἵ ἐστ' ἀλέασθαι,
ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Ἄς τρέξουμε νά σώσουμε ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟ
μήπως καί θυμώσει ἡ ζευκτική λειτουργία τοῦ κάθε κρανίου
(ἐννοεῖ τόν Ζεύδιο Ἀστραπέα καί Κεραύνιο Δία) «τρία χημικά στοιχεῖα»
ἐπειδή θά τόν ἀφήσουμε νά σκοτωθεῖ
ἀπό τήν Ἄηχη λαλιά τοῦ μυαλοῦ , σάν μοιραῖα ἐξαΰλωση.

ὄφρα μὴ ἄσπερμος γενεὴ καὶ ἄφαντος ὄληται
Δαρδάνου, ὃν Κρονίδης περὶ πάντων φίλατο παίδων (πρόσεξε τά « ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ»)
ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Καί ἀφορμή θά εἶναι ἐάν τόν σκοτώσει ὁ Ἀχιλλέας
ἡ γενειά του νά μήν ἔχει ΣΠΕΡΜΑ νά διαιωνίζεται
ἀλλά καί ὅτι θά εἶνα ἄφαντη ἀφοῦ θά ἔχει καταστραφεῖ,
ὁ τελευταῖος ἀπόγονος τῆς Κοπραῖας Ἀφροδίτης «ἀπό τό αἶμα τῶν μέδεων τοῦ οὔ-ρέοντος».
(ἐδῶ ὁρίζεται ἡ Μοιραῖα ὀδύσσεια μας ἐάν φθάσουμε στην
στήν κυθαίρεια Ἀφροδίτη μας
«ἀπό τήν ἰδέα τῆς Κάθαρσης τῆς ὕλης μας μέσω ὑπερλειτουργίας
τοῦ μυαλοῦ μας ἀσπιδώνοντας τήν Ἀχίλλειο πτέρνα του πού εἶναι πάσης ἡδονῆς κομίζουσας ὀδύνη».

20.06.2015, 08:29:01

Ανώνυμος 38103 έγραψε...
Στα κείμενα της σελίδας δε διακρίνω ειλικρινή προσπάθεια κριτικής αλλά τυφλή ειρωνία και φανατικό ανθελληνισμό. Π.χ. οι κακοί Έλληνες πλιατσικολόγοι εναντίων των "καλών" Τούρκων (όπως θα έλεγε και ο Κεμάλ της γενοκτονίας), οι "μπάσταρδοι" νεοέλληνες που έχουν αλλοιωθεί και έχασαν την καθαρότητά τους (όπως θά έλεγε και ο Χίτλερ, ναι συμφωνείτε μαζί του). Λοιπόν τους Τούρκους τους σέβομαι, τους Σλάβους και τους Αλβανούς τους σέβομαι, τους Έλληνες ανθέλληνες τους σιχαίνομαι.
05.04.2016, 22:56:07

Ανώνυμος 38174 έγραψε...
Μα καλά, είστε εντελώς μαλάκες, ρε αποκαΐδια του Όργουελ; Ρε ανεγκέφαλοι πρακτορίσκοι, δεν κοκκινίζετε καθόλου με τις ηλιθιότητες που γράφετε και πιστεύετε; Ρε πανηλίθιοι επιπέδου τρας τιβί και τρας περιοδικών, σε ποιο στεβλό κρεβάτι ξαπλώσατε και γίνατε έτσι; Το ψέμα είναι αλήθεια, ε; Η άγνοια είναι δύναμη, ε; Η ελευθερία είναι σκλαβιά, σωστά; Όπως και ο πόλεμος είναι ειρήνη, σωστό και αυτό; Βρε γελοίοι πρακτορίσκοι, αυτά τα έχει πει ο Όργουελ πολλά χρόνια πριν. Τώρα τα θυμηθήκατε; Και προσπαθείτε πίσω από τις μπούρδες σας να κρύψετε τα άπειρα συμπλέγματά σας; Είστε διάφανοι όμως, βρε νεο-οθωμανοί βοεβόδες.
10.04.2016, 16:30:13

Ανώνυμος 38175 έγραψε...
38174 τι έπαθες; Μπήκες στην ενότητα περί καταγωγής και ζεματιστηκες;

Τι λέξεις χρησιμοποιείς; Αυτοί είναι οι "αγνοί κακοί" επειδή διαβάζουν και γράφουν;
Ξεκούμπωσε λίγο το σφίξιμο σου και θα διαπιστώσεις πράγματι ότι οι γνώσεις σου κινούνται μεταξύ παραμυθιού και παραμυθιού. Δεν είναι κακό να διαβαζεις νέα πράγματα. Μην γίνεσαι ίδιος με τον δάσκαλο που είχες στο Δημοτικό. Δεν είσαι υποχρεωμένος να "παίρνεις τη πλευρά" όσων είχες μάθει. Ουφ Έχω βαρεθεί να γράφω τα ίδια και τα ίδια στον κάθε πυροβολημενο που έχει κολλήσει σε ότι έμαθε στο σχολείο.

Ξεστραβωθείτε καλεεεε ...
10.04.2016, 21:44:08

Ανώνυμος 38776 έγραψε...
Είναι μπούρδες και ψέματα αυτά, εάν χανόταν το ελληνικό γένος θα χανόταν και η ελληνική γλωσσά, θα υπήρχαν μονό Τούρκοι, Σλάβοι, Αλβανοί και θα μιλούσαν της γλώσσες τους, δεν θα γινόταν η ελληνική επανάσταση του 1823 εάν χανόταν το ελληνικό γένος και το πνεύμα. Ανέμυαλη είναι αυτοί που υποστηρίζουν την καταστροφή του ελληνικού γένους.
09.06.2016, 17:24:06

Ανώνυμος 39247 έγραψε...
Ανώνυμος 38776

Είναι μπούρδες και ψέματα αυτά, εάν χανόταν το αγγλικό γένος θα χανόταν και η αγγλική γλώσσα, θα υπήρχαν μόνο Ιταλοί, Κινέζοι, Αφρικάνοι, Ισπανοί στην Αμερική και θα μιλούσαν τις γλώσσες τους, ενα πάλι δεν γινότανε η ΜΑΣΩΝΙΚΗ επανάσταση του 1821, θα υπήρχε ακόμη Οθωμανική αυτοκρατορία και δεν θα δημιουργούνταν ενας σκουπιδότοπος για την Ευρώπη που θα λέγετε Ελλάδα και εκει μέσα όλοι οι ανακατεμένοι στο αίμα τους δεν θα φαντασιώνονταν πως ειναι απευθείας απογονοι του Περικλέως με αποτέλεσμα να γίνουν "υπερήφανοι" (με την κακή έννοια, δηλαδή ψωριάρηδες και εγωιστές) και λαμόγια που κάνουν τις προστυχιές τους και πέρνουν αυτόματα άφεση αμαρτιων με την λογική "είμαι απόγονος αρχαίων Ελλήνων που δώσανε τα φώτα του πολιτισμού σοτν κοσμο, αρα εχω δικαίωμα να κανω και καμια λαμογιά". Αυτα τα λίγα, αν θες σοιυ γράφω και άλλες αλήθειες.
30.07.2016, 19:31:03

Ανώνυμος 39248 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
30.07.2016, 19:36:33

Ανώνυμος 39419 έγραψε...
ευγε Αρεια φυλη.

δειχνεις το ποιον της ανθρωπιας σου

ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΙΑΡΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΚΟΥΡΑΔΟΧΩΡΟ

ΤΕΛΙΚΑ ΘΡΑΣΥΦΟΒΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΙΑΣΕ.
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΟΝΟΜΑΤΟ ΣΟΥ.
Α Ν Τ Ρ Α Κ Λ Α. σπερμοδοχειου ζωοφερνο.
οσο για το γραφιδι σου ματσεντοσκ σλαβεϋκ ''με μικρα'' δειχνει ποσο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ.
ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.

αλητηριε αυτου του ιδεολογηματος ΕΙΣΑΙ;;
μπιντε
ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

03.08.2016, 09:58:49

Ανώνυμος 39451 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΦΥΛΩΝ

ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΙΑΤΕΣ

ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΜΕ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΣΛΑΒΟΙ ΟΠΩΣ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ

ΑΡΑΒΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΙΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΛΟΙ, ΙΤΑΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ

~

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΝΤΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
03.08.2016, 22:53:35

Ανώνυμος 39483 έγραψε...
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ
ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ. ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ, ΕΜ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.

ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ
ΘΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΣΦΑΧΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΑΧΑΙΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ, ΡΩΜΑΙΩΝ, ΤΟΥΡΚΩΝ, ΟΥΝΩΝ , ΓΟΤΘΩΝ, ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΛΑΥΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΛΑΥΒΙΚΗ ΑΜΑΙΜΑΚΕΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ Κ-ΡΩΜΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΣΛΑΥΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΣΛΑΒΕΫΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΞΑΝΔΡΟΣ --ΣΦΑΧΤΗΣ ΛΑΩΝ ΗΤΑΝΕ.
και οταν ηρθε στον ποντο ἔμαθε τους ποντιους να ομιλουν σλαβεϋκ.
Εμαθε και τον δασκαλο του να ομιλει σλαβεϋκ
ἔγραψε και τα ομηρικα σλαβεϋκ.
ἔχοντας στο προσκεφαλι του την ιλιαδα σε σλαβεϋκ γραφη
η μητρικη του γλωσσα ηταν σλαβεϋκ και οχι με κεφαλαια γραμματα αρχαια ελλησιακη.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΤΣΕΝΤΟΝ ΣΛΑΒΕΫΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΜΠΑΣΤΑΡΔΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΆΡΗ ΜΑΣ.

ΤΡΕΜΕ ΕΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΤΡΕΜΕΤΕ Κ-ΡΩΜΙΟΙ. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΕΝ ΝΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΘΟΓΓΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΛΗ ΔΟΜΗΣΕ;;;;
~
Bielidopoulos ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

05.08.2016, 07:33:22

Ανώνυμος 41435 έγραψε...
Ότι να'ναι... Το γεγονός οτι ερευνες αποδυκνειουν την εν μέρη καθαρότητα των Ελλήνω με μεγάλη ομοιότητα με τους αρχαίους αλλά και φυσικά με αρκετές προσμίξεις ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΆ?? Γιατί λοιπόν μμας παρουσιάζεται τα πιστεύω σας την μόνη αλήθεια.. Με όλο το θάρρος που έχω σας ονομάζω σοφιστες του κ**** . Και ναι οι Βυζαντινοί ήταν Έλληνες.. Οι Μικρασιάτες είναι Έλληνες.... Κανένα έθνος δεν είναι ''καθαρό''.. Σύχρονες μελέτες αποδυκνείουν ωσόστο ότι έχουμε λίγες προσμίξεις σχετικά με άλλους Ευρωπαικούς λαούς.. Δεν είμαι ούτε εθνικιστής ούτε αριστερός ούτε κεντρόος αλλά ΈΛΛΗΝΑΣ και ρεαλιστής..Σκεφτειτε! Και σταματάω συμβολικά στις 1821 γράμματα
07.03.2017, 15:40:23

Ανώνυμος 41598 έγραψε...
Ανώνυμος 41435 έγραψε... "την εν μέρη καθαρότητα"

Όχι μόνο εν μέρη, αλλα καθόλου απόγονοι αρχαίων Ελλήνων, πάρε παράδειγμα την ποικιλομορφία των εξωτερικών χαρακτηριστικών σας, σαν λαός, άλλοι μελαχρινοί, άλλοι λευκοί, άλλοι ξανθοί, άλλοι μαυρομάλληδες, διαφορετικές μύτες, σχήμα προσώπου διαφορετικό κτλ.

Καθαρόαιμος λαός θα μπορούσενα αναδειχθεί ο λαός της Κίνας και άλλων Ασιάτικων χωρών παράδειγμα (Κορέα, Ιαπωνία κτλ.)

Απο Ευρώπη επίσης οι λευκοί ξανθοί της Σουηδίας και απο Αφρική οι έγχρωμοι.

ΑΛΛΑ. Απο χώρες όπως Ελλάδα, Αμερική, Τουρκία, Σκόπια, Ιταλία κτλ. θα ήτανε πρταγματικά ανόητο να ακούμε για φυλετική συνέχεια, όταν και μονο ιστορικά να ανατρέξεις θα δείς πόσες επιδρομές γίνανε και ο ένας κατακτητής αφάνιζε τον άλλο στην Μεσόγειο.

Εν τέλη για ποιές "έρευνες" λές; Αυτες που γίνονται εκ του πονηρού για να αποδείξουν την "φυλετική συνέχεια" των Ρωμιών απο τους αρχαίους Ελληνες; Είναι γνωστό πως ως συνήθως σε τέτοιες "έρευνες" συμπεριλαμβάνονται πάντα "έλληνες" (Ρωμιοί) "επιστήμονες".

Άντε καλή σου νύχτα.

13.03.2017, 17:11:37

Ανώνυμος 42141 έγραψε...

Καθαρόαιμος λαός θα μπορούσε να αναδειχθεί ο λαός της Κίνας και άλλων Ασιάτικων χωρών; Αστειεύεσαι; Επειδή όλοι οι απωανατολίτες σου μοιάζουν ίδιοι επειδή δεν ξέρεις να τους ξεχωρίζεις νομίζεις πως είναι και καθαρόαιμοι; Και οι λευκοί ξανθοί της Σουηδίας ή οι έγχρωμοι αφρικάνοι καθαρόαιμοι και αυτοί; Έχεις άγνοια γενετικού κινδύνου αγαπητέ μου. Δεν υπάρχουν καθαρόαιμοι λαοί, δεν καν υπάρχει ειδικό γονίδιο που ορίζει την ελληνικότητα ή την σουηδικότητα ή την κινεζότητα.
10.04.2017, 12:00:15

Ανώνυμος 42160 έγραψε...

Ανώνυμος 42141 Και "εντελώς τυχαία" ασχολήθηκες μαζί μου, είμαι ο 41598, παρόλο που δεν δέχεσε καθαρότητες λαών δεν εκατσες να "την πείς" σε κανεναν ελληνάρα αλλά σε εμένα.

Ναί εφόσον μοιάζουνε στα χαρακτηριστικά τους, είναι καθαρόαιμοι αυτοί οι λαοί, όχι σαν τους έλληνες ή ρωμιούς (όπως θελουν να αυτοαποκαλούντε) που είναι μια ποικιλία χρωμάτων δέρματος, ματιών και μαλλιών, με μια ποικιλία σχήματος προσώπου, μύτης κτλ.

Ναί εν μέρη έχεις δίκιο, εντελώς καθαροί λαοί δεν υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον οι Ασιάτες (Κινέζοι, Ιάπωνες, Κορεάτες κτλ.), οι λευκοί της Σουηδίας, οι έγχρωμοι της Αφρικής κρατήσανε κατι απο το αρχέγονο της περιοχής τους, σε αντίθεση με τους έλληνες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους αρχαίους κατοίκους της ελλάδος φυλετικά.
10.04.2017, 16:38:19

Ανώνυμος 43444 έγραψε...
Λενε καποιοι πως "μισουμε" οτιδηποτε Ελληνικο. Στην πραγματικοτητα εμεις οι νεοελληνες ειναι που μισουμε τον εαυτο μας. Αξιζει να αναφερω μια προσωπικη εμπειρια που μου ερχεται τυχαια στο νου. Ημουν σε τρολει και ο οδηγος φωναζει καποια στιγμη με οργη σε εναν αλλο οδηγο 'μαλακα Ελληνα' και κατι τετοια, περιφρονωντας με αυτον τον πεζοδρομιακο τροπο αυτο που λογιζει ως νοοτροπια των Ελληνων. Στο τρολει εγω μειδιασα με τον χαρακτηριστικο επαρχιωτικο τροπο του αλλα κανεις αλλος δεν αντεδρασε με οποιοδηποτε αυθορμητο τροπο γιατι κατα βαθος συμφωνουσαν. Μισουμε λοιπον η δεν μισουμε τον εαυτο μας πιστευοντας οτι μας λειπει η "παιδεια''? Αλλα δεν ειναι μονο αυτο.

Οι Ελληνες ειναι ενας λαος βαθια διαιρεμενος και φαντασιοπληκτος και το καθε γκρουπ εχει τις προσφιλεις του φαντασιωσεις.

Για τους παλαιοδεξιους και ακροδεξιους για ολα φταιει το 'σοβιετικο' δηθεν μοντελο οικονομιας, οι αριστεροι και οι ξενοι φανταστικοι επιβουλευτες που γινονται αντιληπτοι με ρατσιστικα και συνωμοσιολογικα κριτηρια.

Για τους 'φιλελευθερους' φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι και ο μικροπαρασιτισμος της Ελληνικης κοινωνιας, αφηνωντας στο απυρολοβολητο τον μακροπαρασιτισμο και αγνοωντας το γεγονος οτι ενω πριν απο την κριση ο μικρο και -μακρο παρισιτισμος συνεπλεαν, μετα την κριση πλεον κυριαρχουν οι ισχυροτεροι κυκλοι του παρασιτισμου, δηλαδη Α. οι πτωχευμενες τραπεζες που συντηρουν τα μνημονιακα δανεια και οι κρατικες επιδρομες φορων, Β. τα ΜΜΕ και τα κομματα που τα συντηρουν οι πτωχευμενες τραπεζες και που ειναι φερεφωνα των ιδιων συμφεροντων τους διαμεσου αυτων και των συμφεροντων του βαθεους ευρωπαικου κατεστημενου το οποιο για την ωρα κρινει συμφερον να προσποιειται οτι η Ελλαδα δεν εχει χρεοκοπησει κρατωντας ομηρη την ηγεσια του τοπου ως ουσιαστικα προτεκτορατο της Γ. οι αλυσιδες σουπερμαρκετ που κανουν κερδη εκμεταλλευομενοι τους προμηθευτες. Αμα δεν καταπολεμηθει ο μακροπαρασιτισμος ο μικροπαρασιτισμος δεν θα εξαφανιστει ποτε. Μεταρρυθμιση δεν παει να πει ανοιγω το επαγγελμα των φαρμοκοποιων και τους δικηγορακους και κοβω τα λεφτα απο τα αρρωστα γεροντια σε μια χωρα που ζει απο τις συνταξεις και μαλιστα εν μεσω υφεσης που η περικοπες εισοδηματων μειωνουν το ΑΕΠ.

Για τους παλαιοαριστερους και αναρχικους φταει (ενας φανταστικος) καπιταλισμος, οι φασιστες, το δηθεν ισχυρο παρακρατος κτλ.

Οι Ελληνες μισουν απιστευτα ο ενας τον αλλον αλλα και τον εαυτο τους. Ειναι πνευματικα εξαθλιωμενοι και ολα δειχνουν οτι το τελος του προτεκτορατου πλησιαζει.
12.07.2017, 05:52:55

Ανώνυμος 43700 έγραψε...
Οι σημερινοί "έλληνες" ποικίλουν στσ εξωτερικά χαρακτηριστικά στους:

Απο πολύ λευκοί μέχρι πολύ μελαχρινοί.

Διαφορετικό χρώμμα μαλλιων (ξανθοί, μαυρομάλληδες, κοκκινομάληδες, καστανοί), διαφορετικός τύπος μαλλιών, απο πολύ σγουρά μέχρι ίσια.

Διαφορετκό σχημα προσώπου, απο στρογγυλωπό μέχρι ωοειδές.

Διαφορετικό σχήμα μύτης, απο μικρές γαλλικιές μυτούλες μέχρι γαψές Αρμένικες.


ΟΛΕΣ ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ" ΠΟΥ ΓΊΝΑΝΕ, ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ" ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ.

Πως θα σας φενότανε εσας τους υπερήφανους εθνικισταράδες αν γινόντουσαν αξιόπιστες έρευνες περί των σημερινών ελλήνων και φυσικά έβγαινε το αποτέλεσμα δυσάρεστο για φασίστες/εθνικιστές; Εκεί θα το βαπτίζατε "έρευνα ανθελλήνων, εβραιμασωνων" κτλ.
20.08.2017, 02:03:44

Ανώνυμος 43850 έγραψε...
Τι να πω... κάνετε το λάθος του ιστορικού αναχρονισμού. Μπορεί στο σήμερα να είναι θεμιτό να Παντρεύονται απο άλλες φυλές στον περισσότερο κοςμο αλλά μέχρι και πολυ πρόσφατα και απο το άλλο χωριό να ήθελε νύφη κάποιος έπρεπε να την κλέψει .

Κανείς Μουσουλμάνος δεν θα έδινε το παιδί του να το παντρευτεί χριστιανός και σκλάβος Γκιαούρης ^^... αυτοί περνάνε παιδιά για γενίτσαρους και γυναίκες για χαρέμια και δέχονταν όποιον σλλαξοπιστουσε .

Κατάλαβε το δεν αλλοιώθηκαμε εμείς ή αλλους αλλοιώθηκαν απο εμάς και δυστυχώς για κέρδος τους . Οι ομοιότητες με Τούρκους δεν μας κάνουν Τούρκους , είναι οι αλλαξοπιστησαντες σαν εσάς που γράφεται αυτα. Πρώτοι θα γινόσασταν οι καλύτεροι Τούρκοι ^^...
07.09.2017, 19:24:25


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

8+5=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...