Αφιέρωμα
της «Ελεύθερης Έρευνας»
στο '21

 

 
«Ο κύριος Κωνσταντίνος Σάθας,
έν τινι αξιολόγω πονηματίω επιγραφομένω: "Η κατά τον ιζ΄αιώνα επανάστασις της ελληνικής φυλής" διατείνεται εν σελ. 14, ότι το γνωστόν Καρυοφύλλι ονομάσθη ούτω από του εν Βενετία οπλοποιού Carlo figlio (Καρόλου υιού). Περίεργος μα την αλήθειαν η ανακάλυψις, αλλ’ ουδόλως ευάρεστος.

»Τολμώ μάλιστα, να είπω προς τον φίλον, ότι απαγορεύεται οιωδήποτε η δια τοιούτων ερευνών καταστροφή των θελκτικών μύθων, δι’ ων ετράφημεν...»


Αριστοτέλης Βαλαωρίτης,
Αθανάσιος Διάκος.
Αστραπόγιαννος, Αθήνα, 1867, 64-66. 
Βλάχοι,
αρβανίτες, ανατολίτες,
βορειο-
αφρικανοί κ.ά.

Οι σημερινοί χριστιανοί κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, που μιλούν ρωμέικα (τα λένε ελληνικά) δεν είναι φυλετικοί απόγονοι ή πνευματικοί κληρονόμοι των αρχαίων ελλήνων, των αθηναίων, της δημοκρατίας, των φιλοσόφων κ.λπ..

Είναι επήλυδες, βαλκάνιοι, ανατολίτες, βορειοαφρικανοί και όχι μόνον, ορθόδοξοι, με έντονη ανάμειξη της οθωμανικής κουλτούρας.

Έμαθαν να επιβιώνουν σε αυτοκρατορίες δεσποτικές (βυζάντιο, οθωμανική περίοδο) αναπτύσσοντας την υποκρισία, την κουτοπονηριά και πολλά άλλα ελαττώματα με σκέψη εντελώς διαφορετική από αυτή του δυτικού κόσμου... Τα πραγματικά αίτια
και οι βαρβαρότητες
της εκστρατείας
του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

 
Ο Μ. Αλέξανδρος διέλυσε την αυτοκρατορία του Κύρου, αλλά συγχρόνως αφάνισε και τις ελληνικές πόλεις-κράτη. Λεηλάτησε τους θησαυρούς της Ασίας και τυράννησε τους λαούς περισσότερο από τη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Αυτός άλλωστε ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της εκστρατείας. Η λαφυραγωγία. Απαραίτητη για την ισχύ και τον τρυφηλό βίο του βασιλικού οίκου και τον πλουτισμό των ευνοουμένων του...


 Η θρησκευτική
πίστη
δεν αποτελεί προϋπόθεση
για την υγιή ευημερία
των κοινωνιών


Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του Θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το Θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της.

Σε περίπτωση, που η θρησκευτική αυτή θεωρία, του ότι η τυχόν απομάκρυνση από το Θεό είναι η αιτία για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι σωστή, τότε θα έπρεπε να αναμένουμε τα περισσότερο θρησκευόμενα έθνη στη Γη να είναι οι προμαχώνες του εγκλήματος, της φτώχειας και των ασθενειών και τα πρότυπα των υγιών κοινωνιών. Η σύγκριση των άθρησκων εθνών όμως, με τα περισσότερο θρήσκα αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική κατάσταση... Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σας ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σας καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σας έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη της ασθένειάς σας, καμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σας χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο του καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σας τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄το χειρουργείο και θα σας έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες του σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες της συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω της πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως, αυτή η πραγματικότητα; 

«(Ο έρωτας μεταξύ άνδρα και γυ-
ναίκας) είναι παλλαϊκός...
αυτός ακριβώς χαρακτηρίζει τους
ανθρώπους, τους χωρίς ιδιαίτερη
ανάπτυξη...


»(Αφορά) μάλλον στην απόλαυση
των σωμάτων, παρά των ψυχών.
Και μάλιστα (εκείνες τις γυναίκες
και τα νεαρά παιδιά), που δια-
κρίνονται για υπερβολική βλακεία...

»Δείτε, αντιθέτως, την Ουράνια Α-
φροδίτη, που δεν προέκυψε από
την συμμετοχή άρρενος και θήλεος,
αλλά μόνον εκ του άρρενος...
πώς στερείται παραφοράς...

»Έτσι, όσοι εμπνέονται από το
αρσενικό φύλο, ερωτεύονται το
φύλο, το οποίο εκ φύσεως έχει
μεγαλύτερη ρώμη και περισσό-
τερη ευφυία
».

Πλάτωνα, «Συμπόσιο», 181b-c Πατριωτισμός, εθνικά οράματα,
μεγαλοϊδεατισμοί κ.λπ. κ.λπ.
στα διάφορα έθνη-κράτη


Ο τρόπος, με τον οποίο συγκροτή-
θηκαν ιστορικά τα έθνη, έπλασε εθνικές ιδέες, που έχουν σε κάθε κράτος συνθέσει μια εθνική ιστορία δεδομένη και μοναδική. Η ιστορία αυτή προάγει τις ομοιότητες στο εσωτερικό και τις διαφορές στο εξωτερικό, ενώ αποδίδει σε κάθε έθνος δίκαια, τα οποία δεν αναγνωρίζει στους «άλλους». Συγκροτεί έτσι, μια κλειστή και γραμμική ιστορική αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το ένδοξο παρελθόν κάθε μοναδικής και ιδιαίτερης εθνικής ομάδας, την οποία περιγράφει σαν ομοιογενή και αναλλοίωτη ουσία.

Σε κάθε κράτος οι έννοιες έθνος, πατρίδα και πατριωτισμός έχουν φορτιστεί μέσα στην ιστορική διαδρομή με τόσο γιγάντιο ηθικό βάρος, που έχουν γίνει αξίες μεγάλης και αδιαπραγμάτευτης ιδεολογικής σημασίας. Έτσι, στα σχολεία όλων σχεδόν των χωρών... Από τον
«νεοελληνικό διαφωτισμό»
βλάστησαν ελληνοχριστιανισμός,
εθνικισμός και μεγαλοϊδεατισμός

Αδ. Κοραής:
Ο πραγματικός πατέρας
της ιδεολογικής μας σχιζοφρένειας


Μερικές δεκαετίες πριν από το '21, ο Αδαμάντιος Κοραής ξέθαψε αυθαίρετα και επέβαλε σιγά-σιγά την ξεχασμένη για αιώνες λέξη «έλληνας» χωρίς να απορρίψει βέβαια, το χριστιανισμό. Είχε την πεποίθηση, ότι έτσι θα μας έφερνε πιο γρήγορα κοντά στα κείμενα των αρχαίων ελλήνων και θα γινόταν μια ταύτιση, συγκλονιστική για τον μέσο κάτοικο του ελλαδικού χώρου (αρβανίτη, βλάχο, βορειοαφρικανό, ανατολίτη κ.λπ.), ότι είναι δήθεν απόγονος αυτού, που έφτιαξε τον Παρθενώνα και όλα τα λαμπρά μνημεία.

Η ιδέα έπιασε γρήγορα. Από τότε, όλο και περισσότεροι ρωμιοί άρχισαν να συνδέουν τους εαυτούς τους με κάποιο φανταστικό παρελθόν και να ανακαλύπτουν τους «αρχαίους προγόνους». Κολακεύονταν να έχουν την ψευδαίσθηση, πως ήταν τάχα απόγονοι των αρχαίων ελλήνων.

Η περίοδος του '21 επομένως, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο. Όχι βέβαια, επειδή έγινε κάποια δήθεν «ελληνική επανάσταση» -πλιάτσικο χριστιανικών συμμοριών, αρβανιτών στην πλειοψηφία τους, ήταν στην πραγματικότητα εξάλλου, όπως έχουμε δείξει στο Αφιέρωμα 1821: Η αποστασία των ρωμιών-, αλλά γιατί κατά τη σύντομη εκείνη περίοδο, οι ρωμιοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την καθοδήγηση του Κοραή και των άλλων εκπροσώπων του λεγόμενου «νεοελληνικού διαφωτισμού» μεταλλάχτηκαν σε «έλληνες»...

  


      

Read articles in English

     ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το μύθο στην ...ιστορία


Στο βιβλίο –με βάση κυρίως τα δημοσιευμένα απομνη-
μονεύματα και ημερολόγια των ίδιων των μακεδονο-
μάχων– παρουσιάζεται η πραγματική φύση του Μακε-
δονικού Αγώνα, τον οποίο οι διαχρονικοί εθνικιστικοί
κύκλοι έχουν μυθοποιήσει και χρησιμοποιούν κατά το
δοκούν μέχρι και σήμερα.


72 σελίδες.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Δρόμων».

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ,
ΣΤΗΝ... ΚΥΡΑ ΠΟΠΗ
ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ


Οδοιπορικό
στη χώρα των Α-ναξίων Νο 2:
Η επιστροφή…


Έγραψε στις 10.05.2010 ο/η: Παραβάτης Κωνσταντίνος

Επιστροφή

                                                                                        [ Διαβάστε:

                                                                                        Οδοιπορικό στη χώρα των Α-ναξίων ]


 

     Μέσα σ΄ ένα επικοινωνιακό ορυμαγδό απειλών, χρεωκοπίας, αποβολής απ΄ την Ε.Ε., περικοπές μισθών και συντάξεων, επεισοδίων, πτώχευσης των νοικοκυριών, κατασχέσεων, στημένων εγκλημάτων και άλλα παρόμοια, νά σου ήρθε και η Πρωτομαγιά. Η εργατική Πρωτομαγιά… Οι μαζοχιστές εργατο-ρωμιοί (αυτή την φορά διαδήλωσαν και οι αστυνομικοί μαζί τους!) και οι λοιποί Ρωμιοί συμπολίτες μας, εόρτασαν την Πρωτομαγιά με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο, μαδώντας λουλούδια και φτιάχνοντας στεφάνια με άνθη… Ρε δε πα να λένε ό,τι θέλουν τ΄ αμερικανάκια κι οι κουτόφραγκοι, ότι είμαστε απατεώνες, κλέφτες, παρηκμασμένοι, λαμόγια και άλλα τέτοια. Αυτοί είναι υπεράνω, δεν ασχολούνται με το τι λένε οι άλλοι γι΄ αυτούς, άλλωστε ποτέ δεν φταίνε αυτοί οι ίδιοι, αλλά οι άλλοι για την κατάντια τους και την εθνική συμφορά τους… Έτσι αυτοί έχουν το χαβά τους, ή παίζουν το βιολί τους… συνεχίζοντας ακάθεκτοι την πορεία προς την άβυσσο…

 

     Διαδηλώσεις στους δρόμους, πανώ, αποκλεισμοί στα λιμάνια (λίγες μέρες πριν) με τους τουρίστες και τα ξένα κρουαζιερόπλοια να μην μπορούν να αποπλεύσουν και άλλα τραγελαφικά. Έτσι κι εγώ, για να ξεφύγω απ΄ το τρελάδικο της Ρωμιοσύνης, δηλαδή την πρωταθλήτρια πρωτεύουσα τού τσιμέντου και της άναρχης δόμησης και μετά φόβου απεργιών στα πλοία, αποπλεύσαμε μαζί με τη σύντροφό μου για ένα γνωστό κι «αγαπημένο» μας προορισμό, τη Νάξο. Κι όπως λέει και το γνωστό τραγούδι: «Στην Πάρο και στη Νάξο, τον αέρα μου ν΄ αλλάξω…». Έλα όμως, που η Ρωμιοσύνη καραδοκεί παντού και δεν σ΄ αφήνει «ν΄ αγιάσεις»…

   

     Μέσα απ΄ το δεύτερο αυτό οδοιπορικό στο πάλαι ποτέ νησί τής Αριάδνης (βλ. Οδοιπορικό στη χώρα των Α-ναξίων) γυρίσαμε με πολλές φωτογραφίες, αναμνήσεις και ανάμεικτα συναισθήματα. Απ΄ την μια η καταπληκτική φύση τού νησιού, οι όμορφες αμμώδεις παραλίες, τα γάργαρα νερά του και η τόσο εύφορη γη και απ΄ την άλλη η Τουρκο-ρωμιοσύνη πάντοτε παρούσα με τα ατελείωτα παρατράγουδά της. Ένα τόσο όμορφο νησί με τέτοια ιστορικά και πολιτιστικά ευρήματα, κακοποιείται βάναυσα απ΄ τους ντόπιους Τουρκο-ρωμιούς κατοίκους του, εδώ και εκατονταετίες...
     Λίγους μήνες πριν είχαμε αναρτήσει στην «Ελεύθερη Έρευνα» το άρθρο Τελευταίοι σε Όλα! Νεορωμιοί - νεοέλληνες: Περίγελως τού πολιτισμένου κόσμου, το οποίο -όπως ήταν φυσικό- ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και υβριστικών αντιδράσεων απ΄ το τουρκο-ρωμαίικο κοπάδι των ελληναράδων τής υποανάπτυκτης χώρας μας... Σήμερα όμως, δικαιωνόμαστε -όχι βέβαια απ΄ το εγχώριο κοπάδι, αλλά- απ΄ τον ευρωπαϊκό τύπο, Ευρωπαίοι οι οποίοι είδαν, έκριναν και στηλίτευσαν με τον ακριβέστερο και δικαιότερο τρόπο την σάπια Τουρκο-ρωμιοσύνη και τούς τριτοκοσμικούς της κατοίκους, που θρασύτατα αυτοαποκαλούν την χώρα τους Ελλάδα και αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες… Εμείς χρησιμοποιούμε τον χαρακτηρισμό Τουρκο-ρωμιοσύνη για την άθλια χώρα που ζούμε, καθ΄ ότι η σύνθετη αυτή λέξη χαρακτηρίζει και αντικατοπτρίζει απόλυτα δίκαια και ορθά τον παρακμιακό κάτοικο τής χώρας μας.

 


     Στο άρθρο αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε απ΄ το γνωστό πλέον Γερμανικό περιοδικό Focus και ένα αφιέρωμά του για την χώρα μας και τη Νάξο, που δημοσιεύτηκε μαζί με τα υπόλοιπα δήθεν «ανθελληνικά» άρθρα του, που αφορούσαν την Τουρκο-ρωμιοσύνη. Το άρθρο είχε τίτλο: «2000 χρόνια παρακμής. Από κοιτίδα της Ευρώπης, στην πίσω αυλή της Ευρώπης. Η πτώση της Ελλάδας είναι άνευ προηγουμένου. Πώς συνέβη κάτι τέτοιο;».

     

     Αρχικά και καθ΄ όλη την διάρκεια του άρθρου δικαίως επαινείται ποικιλοτρόπως ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και οι αρχαίοι Έλληνες: «Όποιος θέλει να βεβαιωθεί για το πόσο μοναδική είναι η ακτινοβολία της αρχαίας Ελλάδας αρκεί να κάνει μια βόλτα σε ευρωπαϊκές συλλογές γλυπτών, να δει τα κλασικίζοντα κτίρια στις μεγαλουπόλεις της Δύσης, ή να ρίξει μια ματιά στον ουρανό,  που δικαίως είναι γεμάτος από ελληνικά ονόματα…».

 

     Μετά από εκτενή αναφορά, για την λαμπρότητα και το κάλλος της αρχαίας Ελλάδας, έρχεται στους σημερινούς κατ΄ όνομα Νεοέλληνες: «Αλλά ποιοί είναι τέλος πάντων αυτοί οι απόγονοί τους; “Ούτε μια σταγόνα από το αίμα των παλιών ηρώων δεν ρέει χωρίς ανάμειξη στις φλέβες των σημερινών Νεοελλήνων”, συμπέραινε το 1830 ο ιστορικός Jakob Philipp Falmerayer και κατέκρινε τούς σύγχρονούς του Ευρωπαίους φιλέλληνες: “Η επαινετική συμπόνοια σας πάει χαμένη σε ένα εκφυλισμένο γένος, στους απόγονους εκείνων των Σλάβων κι Αλβανών βαρβάρων - παλιανθρώπων, που κατέπεσαν τον 5ο και 6ο αιώνα στην βυζαντινή αυτοκρατορία και ξερίζωσαν την ελληνική εθνότητα από τον κορμό ως τη ρίζα”. Επίσης, να σημειωθεί, ότι στην εποχή του Fallmerayer δεν είχαν ακόμη ξεκινήσει οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών από τούς Τούρκους. Πράγματι, οι σημερινοί Έλληνες δεν πρέπει να έχουν καμμιά πλέον συγγένεια με εκείνους, που κατοικούσαν στην χώρα στην αρχαιότητα και δημιούργησαν αυτόν τον καταπληκτικό πολιτισμό. Σε ένα νότιο άκρο της Πελοποννήσου, στη χερσόνησο της Μάνης μπορεί να ζουν οι τελευταίοι “πραγματικοί” Έλληνες». Όμως, εδώ ο συντάκτης του άρθρου κάνει ένα λάθος. Τον πληροφορούμε, ότι η λέξη «Μάνη» είναι Αλβανικής προέλευσης και στα Αλβανικά σημαίνει «κούμαρο», ένα άγριο φρούτο κόκκινου χρώματος μικρό σε μέγεθος, που ευδοκιμεί κατά κόρον στην περιοχή της Λακωνίας…

 

     Οι συγκρίσεις των παλαιών με των νέων «Ελλήνων» είναι καταδικαστικές: «Οι σύγχρονοι Έλληνες αποδεικνύουν οπωσδήποτε την ανομοιότητά τους με τους υποτιθέμενους προγόνους τους σε σχεδόν καθημερινή βάση. Η χώρα που γέννησε τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, τον Μύρωνα και τον Φειδία, τον Πίνδαρο και τον Σοφοκλή, τον Πυθαγόρα και τον Θουκυδίδη, δεν διαθέτει σήμερα κανένα σημαντικό ποιητή, επιστήμονα, συνθέτη, καλλιτέχνη των εικαστικών τεχνών, ή φιλόσοφο. Επίσης κανένα διεθνή σταρ σε οποιαδήποτε άλλο είδος (η Κάλας ήταν η τελευταία και η μοναδική). Από την εποχή του El Greco η νέα Ελλάς δεν έχει παρουσιάσει κανένα διεθνούς φήμης ζωγράφο. Σχεδόν ποτέ δεν συζητιέται στην Ευρώπη κάποιο φιλμ από την Ελλάδα. Οι σημαντικότεροι ποιητές της σύγχρονης Ελλάδας είναι εκείνοι οι στατιστικολόγοι, που κατάφεραν να παραπλανήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι υγιής και πως η διαθέσιμη αγροτική επιφάνεια της χώρας υπερβαίνει την συνολική της γεωγραφική επιφάνεια, πέφτοντας ακόμα και στην θάλασσα προκειμένου να πάρει την ευρωπαϊκή επιχορήγηση... Τίποτε δεν έχει απομείνει από το πνεύμα αυτό (εννοεί το αρχαίο πνεύμα) στο σημερινό κράτος της διαφθοράς και στους κατοίκους του, διαφθορά που φθάνει μέχρι το επίπεδο της κυβέρνησης». Έτσι: «Όποιος θέλει να γίνει κάποιος, πηγαίνει στο εξωτερικό…».

 
Το νέο τεύχος
τού γερμανικού Focus (Μαΐου 2010),
που αναλύει την οικονομική κατάσταση
της νεοελλάδας.
 

     

     Σε όλο το άρθρο οι απόψεις τού συντάκτη τού Focus  είναι ταυτόσημες με τις δικές μας στην «Ελεύθερη Έρευνα», μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο πετυχαίνει κέντρο, βρίσκοντας το αίτιο της καταβαράθρωσης και παρακμής: «Μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τούς Ρωμαίους το 146 π.Χ., οι Έλληνες παρέλαβαν την ιδέα πως από εδώ και πέρα είναι «Ρωμαίοι». Έτσι μέχρι σήμερα χαρακτηρίζουν τούς εαυτούς τους ως Ρωμιούς και τον Ελληνισμό ως “Ρωμιοσύνη”… Στο πεπρωμένο  των Αθηναίων η Ακρόπολη αντικατοπτρίζει την ιστορία παρακμής της χώρας. Τον 6ο μ.Χ. αιώνα ο Παρθενώνας μετατράπηκε  σε χριστιανική εκκλησία κι αργότερα σε τζαμί». (Βλ. Η Θαμμένη Ελλάδα.) Ρωμιοσύνη κι εκκλησία χέρι - χέρι μέχρι τα τάρταρα…


     Τούρκοι και Αλβανοί ολοκλήρωσαν την εκβαρβάρωση: «Η οριστική παρακμή της χώρας σφραγίστηκε από τους Οθωμανούς. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 μ.Χ., η χώρα περιέπεσε σχεδόν για τέσσερις αιώνες σε Οθωμανική κυριαρχία. Η Τουρκοκρατία ήταν για τους περισσότερους Ρωμιούς συμφορά. Στο εξής ήταν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, υφίσταντο τα παιδέματα της ξένης κυριαρχίας και τη διείσδυση ξένων στη χώρα τους, ιδίως Αλβανών».

 


 

     Και φθάνουμε στο τέλος τού άρθρου, όπου δημοσιεύεται μία χαρακτηριστική φωτογραφία από την σύγχρονη «παχύσαρκη» Τουρκο-ρωμιοσύνη, με συγκεκριμένο παράδειγμα την ιδιοκτήτρια από μία ταβέρνα στην Νάξο να στέκεται κοιτώντας τον φακό περήφανη για τα «κάλλη της». Η φωτογραφία συνοδεύεται απ΄ την κάτωθι λεζάντα: «Εστιατόριο στην πόλη της Νάξου. Θα έτρωγε ο Επίκουρος εδώ; Οι γευσιγνώστες θεωρούν το νεοελληνικό φαγητό παραμαγειρεμένο, πολύ λιπαρό, υπερβολικό σε ποσότητα και κακής ποιότητας». (Σελ. 136, υπογραφή Michael Clonovsky). Πραγματικά τα είπε όλα και σωστά ο συντάκτης…

 

     Σε πολλά άρθρα τού περιοδικού μας εδώ και αρκετούς μήνες πριν έχουμε καταθέσει την ίδια άποψη με τον Michael Clonovsky, άποψη που εξόργισε πολλούς ελληναράδες Ρωμιούς. Άλλωστε κι ο καραγκιόζης ποτέ δεν έβλεπε την δική του καμπούρα, παρά κορόιδευε την καμπούρα των άλλων καμπούρηδων γύρω του…  Ευχαριστούμε τον Michael Clonovsky για την εισαγωγή του. Τη θέση του πλέον μπορεί να πάρει ο φωτογραφικός φακός της «Ελεύθερης Έρευνας»: Το δεύτερο αυτό οδοιπορικό μας στην χώρα των Α-ναξίων ξεκινά:

Μπάρμπεκιου κι εκκλησάκι μαζί
δίπλα-δίπλα σε αυλή στην Νάξο.
Η κοιλιά να γεμίζει
και η δεισιδαιμονία
να γιγαντώνεται…
κι έχει ο θεός…
 Χαρακτηριστική φωτογραφία
με δύο παχύσαρκους
και μπεκρούλιακες Ρωμιούς,
ως δυσφήμιση σε ταβέρνα της Νάξου…
Αντί κούρων, αλκοολικοί
και μεσόκοποι τελειωμένοι Ρωμιοί.
Τα άθλια πρότυπα της Τουρκο-ρωμιοσύνης…

 
     Ένας αρχαίος Κούρος τής ελληνικής Νάξου και ένας σύγχρονος… τής Τουρκο-ρωμαίικης Νάξου. Ο πρώτος φτιαγμένος από ναξιώτικο μάρμαρο κι ο δεύτερος από α-ναξιώτικο λίπος. Το μεγάλο ποσοστό παχυσαρκίας των κατοίκων του νησιού είναι το σήμα κατατεθέν του…

Πωλείται όπως είναι…«επειπλωμένο»,

για να τους βρείτε,
αν θέλετε κάντε τους κλήση στο «κυνιτό»…
Ορθογραφία, που «τα σπάει»…Παρατημένος και ανοιχτός αρχαίος τάφος
μέσα σε ένα οικόπεδο
περιφραγμένο με σκουριασμένο σύρμα…
Ευτυχώς ο αρχαίος Ναξιώτης
πρόλαβε και πέθανε
και δεν μπορεί να δει τα χάλια
και την κατάντια του νησιού του...


 

 

    Εκκλησία των αγίων Αποστόλων λίγο έξω απ΄ την πόλη της Νάξου. Χτισμένη πάνω σε αρχαία και σύγχρονα μάρμαρα… Η δε είσοδός της θεμελιωμένη με μάρμαρο αρχαίου ναού. Έτσι να μην ξεχνιόμαστε για το ποιος είναι τ΄ αφεντικό… δούλοι του θεού σας…

 

 
Τρεις σημαίες - σήματα κατατεθέντα τής σχιζοφρένειας αυτής τής χώρας κυματίζουν στην πλατεία Μητροπόλεως πάνω απ΄ την Ρωμαίικη εκκλησία της Μητρόπολης, στο κέντρο της Ρωμιο-νάξου. Δυο γνήσια Ρωμαίικες η κίτρινη και η κιτρινοκόκκινη και η γνωστή σε όλους μας μπλε χριστιανο-κυματιστή.

Στην πλατεία Μητροπόλεως στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού υπάρχει μία μικρή εκκλησία κι ένα θέατρο κολλητά δίπλα - δίπλα, το «θέατρο του παραλόγου»… Η πλατεία σε απόσταση εκατό περίπου μέτρων είναι περικυκλωμένη από έξι εκκλησίες… Κάτω απ΄ το σύγχρονο παράλογο θέατρο, την πλατεία και τις εκκλησίες αυτές βρίσκεται θαμμένο το κέντρο και η αγορά τής αρχαίας πόλης.


 

 

    Εκκλησία (μία απ΄ τις πολλές) χτισμένη πάνω σε ερείπια αρχαίου ναού. Αριστερά είναι χτισμένο και σπίτι πάνω στο ναό. Τα ερείπια προεκτείνονται σε διπλανό οικόπεδο, μπετοφραγμένο…

Αρχαία μέλη ναών και κτιρίων
βρίσκονται παντού πεταμένα
σε κάθε γωνιά τού νησιού,
σε πεζόδρομους, σε χωράφια,
σε χωματερές…Ελληνοχριστιανική σχιζοφρένεια:

Αριστερά μικρή εκκλησία
και δεξιά η είσοδος
τού ξενοδοχείου «Απόλλων».
Ήμαρτον Απόλλωνα…     Στην καρδιά της πόλης των Α-ναξίων βρίσκεται άλλη μία υπόθεση ντροπής. Εγκαταλειμμένο και βρωμερό κείτεται το Ρωμαϊκής κατασκευής αρχαίο υδραγωγείο, Φοντάνα. Μέσα είναι γεμάτο λύματα και σκουπίδια. Δεξιά και μπροστά είναι καρφωμένη πάνω στον τοίχο σύγχρονη φτηνιάρικη βρύση. Μπροστά στην είσοδο και δεξιά όπως ανεβαίνουν τα δύο σκαλάκια βρίσκεται μία πινακίδα, που λέει για την χρηματοδότηση του έργου απ΄ την Ε.Ε. κατά 75%... Ποιο έργο; Καταλαβαίνουμε που πάνε τα λεφτά των ευρωπαίων…

 

 

   

     Η χωματερή αυτή αποτελεί το κέντρο αποκομιδής για ανακύκλωση σκουπιδιών στην πόλη της Νάξου. Αριστερά φαίνονται οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Θεός φυλάξει…

Σε σοκάκι τής πόλης

αρχαία κολώνα
και μέλος αρχαίου ναού
ενσωματωμένα σε τοίχο…
Μάλιστα είναι γραμμένο
με μπογιά επάνω
στο αρχαίο μέλος
η λέξη «Museum».
Η ρωμαίικη βαρβαρότητα
σε όλο της το μεγαλείο
   

Γελοιογραφία από το γερμανικό
Focus (5/2010).

   Ως επίλογο θα μεταφέρω τον επίλογο τού άρθρου τού Michael Clonovsky από το γερμανικό Focus, όπου κάνει αναφορά στα λόγια τής πρώην υπουργού παρα-πολιτισμού τής Τουρκο-ρωμιοσύνης, Μελίνας Μερκούρη (σ.σ.: βλ. Της Αγίας Μελίνας): «Το να γεννηθεί κανείς έλληνας είναι “ευγενής κατάρα” έγραψε η ηθοποιός και για πολλά χρόνια υπουργός πολιτισμού της σύγχρονης Ελλάδας Μελίνα Μερκούρη στην αυτοβιογραφία της. Επίσης έλεγε: “Για πολλούς απ΄ τους κατοίκους της χώρας μας αυτό σημαίνει προφανώς, ότι προσωπικά ο ίδιος έκτισε την Ακρόπολη, ίδρυσε τους Δελφούς, ανακάλυψε το θέατρο και εφεύρε την έννοια της δημοκρατίας”. Ω, όχι, όχι, επιτέλους, κανείς άνθρωπος δεν το πιστεύει πια αυτό το ψέμα...» 
Επιστροφή Επιστροφή στην κορυφή


ΣΧΟΛΙΑΑνώνυμος 29689 έγραψε...
~
http://www.youtube.com/watch?v=Nka5SeyldB0
http://www.youtube.com/watch?v=pEs3379slrw
http://www.youtube.com/watch?v=Kdcp9Y8IDyk

Μερκούρη - Σημίτης διαχρονικό ρεζίλεμα.
Εμείς οι βλάχοι, όπως λάχει...

I.Bielidopoulos
17.09.2014, 10:19:28


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥΥπολειπόμενοι χαρακτήρες

Κωδικός ασφαλείας:

6+1=

Αναζήτηση σε:


Αποστολή

 
FreeInquiry© 2013
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ
ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Διαβάστε περισσότερα
 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ
ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝΔιαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
ΜΑΖΙ ΜΑΣΣτείλτε μας τα μηνύματά σας
στη διεύθυνση: info@freeinquiry.gr

 
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 
THE
FREEINQUIRY.GR
BAND

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣΓια να ενημερώνεστε online
για όλες τις νέες αναρτήσεις
άρθρων της «Ελεύθερης Έρευνας».

Διαβάστε περισσότερα
 
 

  

  

 
 

 

 
 240 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
64 σελίδες
έκδ. «Ελεύθερη Έρευνα»,
Αθήνα, 2016

Διαβάστε περισσότερα
72 σελίδες
έκδ. «Δρόμων», Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα
 
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΜΑΣ

Άδεια Creative Commons Η «Ελεύθερη Έρευνα» διατίθεται με άδεια:
Αναφορά Δημιουργού─Μη Εμπορική Χρήση─Παρόμοια Διανομή─3.0 Ελλάδα (CC BY-NC-SA 3.0 GR).

Διαβάστε περισσότερα
 
 


Tα κίνητρα
και η πορεία
προς την εξουσία
«Λένε, ότι η εξουσία διαφθείρει,
αλλά το πιο σωστό είναι, ότι η εξουσία προσελκύει τους διεφθαρμένους.
Οι υγιείς συνήθως έλκονται από άλλα πράγματα, παρά από την εξουσία».

David Brin (αμερικανός συγγραφέας)


Σε πάρα πολλούς ανθρώπους αρέσει το χρήμα. Ιδιαιτέρως τους αρέσει να πλουτίζουν χωρίς ιδιαίτερο μόχθο και ρίσκο. Δύσκολο. Αυτό όμως, που συγκινεί τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η άσκηση της εξουσίας.

Όσοι μπαίνουν στη πολιτική δεν το κάνουν για να συνεισφέρουν στο κοινό καλό, την ευημερία του μέσου πολίτη και την απλοποίηση της καθημερινότητάς του.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πίσω από κάθε εισερχόμενο στη πολιτική κρύβονται προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά και συμπλέγματα ή αδυναμίες, που προκλήθηκαν στα παιδικά του χρόνια...


 


Μεγαλόσχημοι ιστοριογράφοι
στην υπηρεσία της ιδεολογίας
της εκάστοτε εξουσίας
από την αρχαιότητα έως σήμερα
Ένα από τα σπουδαιότερα εργαλεία, που κρατάει στα χέρια της η πολιτική εξουσία, είναι η χρήση της ιστορικής γνώσης. Η ιστορική καταγραφή και γνώση σε συνδυασμό με τις μεθόδους χειραγώγησης των μαζών και των τακτικών πολιτικής προπαγάνδας, μπορούν να κατευθύνουν την πολιτική σκέψη των ανθρώπων.

Οι έντονοι διαξιφισμοί διαφόρων πολιτικών προσώπων με θέμα τη μέθοδο της διδασκαλίας της Ιστορίας στα σχολικά εγχειρίδια μονοπωλούν σε μεγάλα διαστήματα το ενδιαφέρον στα ΜΜΕ.

Μετά τους πολιτικούς, παίρνουν την σκυτάλη άνθρωποι, που φέρουν τον τίτλο του ιστορικού ερευνητή, προκειμένου να μας «διαφωτίσουν» για το ποια άποψη είναι ιστορικά σαφής και επιστημονικά αποδεδειγμένη...


 


Η γλωσσική ασυνέχεια
στον ελλαδικό χώρο
από την αρχαιότητα έως σήμεραΈνας από τους μεγαλύτερους μύθους του νεορωμέικου εθνικισμού είναι η τρισχιλιετής και πλέον ιστορία της γλώσσας μας, η αδιάλειπτη συνέχειά της δηλαδή, από την αρχαιότητα έως σήμερα. «Η ενιαία και αδιαίρετη ελληνική» αποτελεί σχεδόν στερεοτυπική έκφραση, που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Ο μύθος της γλωσσικής συνέχειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν άλλο μύθο, αυτόν της πολιτισμικής και φυλετικής ενότητας και συνέχειας, καθότι η συνέχεια του «ελληνισμού» προϋποθέτει, φυσικά, και τη συνέχεια της γλώσσας.

Η γλώσσα επομένως, που επιβλήθηκε στους σημερινούς κατοίκους του ελλαδικού χώρου μέσω της υποχρεωτικής παιδείας του έθνους─κράτους, έπρεπε οπωσδήποτε να αναχθεί στην αρχαιότητα. Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσπισθεί η ανούσια διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών ήδη από το Γυμνάσιο. Δεν ενδιαφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα να μάθει αρχαία ο μαθητής. Τα διδάσκεται όμως, προκειμένου να πεισθεί, ότι είναι απόγονος των αρχαίων ελλήνων.

Για τους σημερινούς ρωμιούς, παρά τα χρόνια, που υποχρεωτικά διδάσκονται αρχαία ελληνικά στο σχολείο, είναι σαφές, ότι τους είναι εντελώς ακατανόητα. Το επιχείρημα, ότι πολλές λέξεις είναι ίδιες ή παρόμοιες δεν καθιστούν τα αρχαία κατανοητά, καθώς η αναγνώριση σποραδικών λέξεων μέσα σε προτάσεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση κατανόηση του νοήματος των προτάσεων.

Η σχετική εξ άλλου λεξιλογική και μορφολογική ομοιότητα της σημερινής γλώσσας (της ρωμέικης, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος κι όχι ελληνικής) με προγενέστερες φάσεις της οφείλεται στον καθαρευουσιανισμό και στην τάση υποχρεωτικής «εξυγίανσής» της από διάφορα ξένα στοιχεία (αλβανικές, τούρκικες, σλάβικες κ.λπ. λέξεις και τοπωνύμια). Από τον 19ο αιώνα και μετά, επιβλήθηκε δια της παιδείας αθρόα και αυθαίρετη εισαγωγή αρχαίων λέξεων και ριζών για τη δημιουργία νέων λέξεων...


 


Πώς η Αριστερά της Ρωμιοσύνης
εφευρίσκει τους μύθους της
Ο φυλακισμένος αριστερός αγωνιστής, που έκλαιγε και ζητούσε «τη μανούλα του».

Ο κομμουνιστής συγγραφέας, που συνεννοήθηκε με τον Μάο μιλώντας του στα... κρητικά, ενώ εκείνος του απαντούσε στα κινέζικα!

Πώς ο ίδιος ξεσήκωσε τους παριστάμενους σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μόσχα παρουσιάζοντάς τους το πουκάμισό του, ως δήθεν το πουκάμισο ενός εκτελεσμένου από τους γερμανούς συντρόφου του.

Τα τρία αυτά επεισόδια περιγράφει με νοσταλγία και καμάρι ο Λεωνίδας Κύρκος σε εκπομπή, που προβλήθηκε τις προάλλες από το κανάλι της Βουλής («Σαν παραμύθι»).
 
Πρόκειται για μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, κατά την οποία ο επί σειρά ετών βουλευτής της Αριστεράς, αφηγείται στιγμιότυπα από τον πολιτικό του αγώνα και προβαίνει σε εκτενή αναφορά ορισμένων ασυνήθιστων καταστάσεων, που έζησε κατά τη διάρκεια ενός παλιού ταξιδιού του στην Κίνα, όπου συνάντησε τον Μάο και στη Μόσχα, όπου συμμετείχε σε συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τα όσα λέει στη συνέντευξη αυτή ο παλιός αριστερός πολιτικός, γιατί από τα λεγόμενά του μπορούμε χαρακτηριστικά να διακρίνουμε:

Με τι άνεση και οι άνθρωποι της Αριστεράς ─οι οποίοι είχαν σταθεί απέναντι σε ένα Σύστημα, που τους καταδίωκε και τους φυλάκιζε και το οποίο είχε κατασκευασθεί κι επιβληθεί με την αρωγή πλήθους εθνικών, θρησκευτικών και άλλων μύθων─ εύκολα κατασκεύαζαν κι εκείνοι με τη σειρά τους τους δικούς τους μύθους, προκειμένου να προπαγανδίσουν τη δική τους ιδεολογία...


 


Πέντε
ευρωπαϊκοί μύθοιΟι εβραίοι υποχρεώνονταν κάποτε,
να φορούν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ.
Οι μετανάστες υποχρεώνονται σήμε-
ρα, να φορούν κόκκινα βραχιολάκια.


Η σημερινή Ευρώπη δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με κανένα τρόπο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σάπιο, διεφθαρμένο και ανάλγητο έχει εμφανιστεί ποτέ στο έδαφός της. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολιτών της. Έχει τεράστια ευθύνη για τη συμβολή της στη δημιουργία του προσφυγικού ζητήματος. Έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία.

Με το άρθρο αυτό δεν επιχειρείται ο εξωραϊσμός του απατεώνα, κρατικοδίαιτου κλεφτοκοτά ρωμιού. Ούτε δίνεται άλλοθι στην πολιτική τυχοδιωκτική και ξεπουλημένη αλητεία, που κυβερνά αυτόν τον τόπο από συστάσεως του κρατιδίου-προτεκτοράτου της Ρωμιοσύνης. Αυτά τα έχουμε αναλύσει σε πολλά άρθρα μας κατά το παρελθόν.

Σκοπός του άρθρου είναι να απομυθοποιήσει την υποτιθέμενη «Ενωμένη Ευρώπη» και να καταδείξει το πραγματικό αποκρουστικό της πρόσωπο.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, τους ευρωπαϊκούς μύθους...